Gert travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Gert travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Gert har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Gert har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Gert


På lördag smäller det på Bergsåker när Sundsvall Open Trot avgörs med en miljon kronor i förstapris. Det är Dr&o..


På lördag smäller det på Bergsåker när Sundsvall Open Trot avgörs med en miljon kronor i förstapris. Det är DrömJackpot på V75® och enligt ATG:s beräkningar finns det 75 miljoner kronor i potten för sju rätt. Med andra ord är det både sport och spel i världsklass och den avslutande avdelningen är en riktig godbit. Där drabbar flera elitloppshästar samman och en av dem är San Moteur som var tvåa i årets Elitlopp efter Hohneck. Han vann sitt försök i en rasande avslutning och fick därefter göra grovjobbet utvändigt om ledaren i finalen. Därefter tjänstgjorde San Moteur som avelshingst på Menhammar Stuteri på Ekerö utanför Stockholm. Stjärnhästens ständige följeslagare Håkan Arvidsson, tillika uppfödare, ägare och tränare, reste två gånger i veckan fram och tillbaka mellan Kil och Ekerö för att köra jobb med sin ögonsten. Det var enbart lugna jobb i 1.35-1.40-tempon och trots att San Moteur lugnt tränad så gick han ut och levererade i Årjängs Stora Sprinterlopp. Han fick inleda i tredjespår genom hela första kurvan innan han nådde fram utvändigt om ledande Click Bait efter sexhundra meter. Men när upploppets nalkades slog San Moteur klorna i ledaren och försvarade sig mot övriga i imponerande stil in mot mål. Segertiden blev 1.10,2/1640a.
– Det kändes lite konstigt inför starten i Årjäng när hästen kom direkt från Menhammar. Jag var lite orolig för han var inte så väl förberedd sett till hur bra han sedan var i loppet. Han gjorde en kanonprestation utan att vara på topp. Hästen hade bara fått fyra, fem jobb i samband med att jag var uppe och körde honom i väldigt lugna farter. Så det var lite förvånande att han var så pass bra som han var och kunde vinna utan att vara tom i mål. Men den här hästen plockar alltid fram det där lilla extra och gör mig aldrig besviken, säger Håkan Arvidsson.

”Kommer att vara ännu bättre nu – går inte att jämföra”
Nu är avelssäsongen avslutad och San Moteur är hemma på Lökene gård hos stall Goop sedan tre veckor tillbaka. Det låter också helt annorlunda från Håkan Arvidsson vad det gäller snabbjobben inför starten på lördag, och hur pass mycket bättre förberedd hästen är gentemot senast.
– Han är väldigt mycket mer förberedd nu än han var inför Årjäng. Det går inte att jämföra. Då hade han som sagt bara gått fyra, fem jobb efter Elitloppet och nu har jag gått nio, tio jobb efter senaste starten. Det är stor skillnad och dessutom har han fått ett lopp i kroppen. Jag körde jobb med honom idag (söndag) och han kändes fantastiskt fin, säger Håkan.
Vad kör du för sorts träning med hästen?
– Jag kör alltid tre heat på rundbanan, mellan 2000 till 2500 meter. Han går sina standardjobb i tempon runt 1.35 till 1.40. Men nu har jag den senaste veckan kört på lite extra några hundra meter för att han ska få springa undan lite. Jag brukar göra det inför vissa större lopp när jag försöker lyfta fram hästen ett par steg till. Då får han springa på rejält i några hundra meter och det brukar lyfta honom väldigt mycket. Jag gjorde så bland annat inför Paralympiatravet och Elitloppet.
– Det känns att han börjar närma sig toppformen igen och han kommer att vara bättre på lördag än han var i Årjäng. Det är hårt att säga det när han gjorde ett så imponerande lopp där men han är som sagt mycket bättre förberedd nu. Sedan är det meningen att den absoluta toppformen ska komma till Masters-finalen på Solvalla den 14 oktober.
– Därefter är målet Frankrike i vinter och det är ju ingen hemlighet att vi siktar mot Prix d’Amerique. Vi tror ju att han är gynnad av den långa distansen där nere. Så det känns väldigt spännande, säger Håkan Arvidsson.

Obesegrad från spår sex – sjätte gången i rad nu
Men först väntar loppet på lördag där San Moteur (V75-7) startar från spår sex bakom startbilen med Björn Goop. Det är för övrigt sjätte gången som San Moteur har just spår sex och han är obesegrad från den startpositionen.
– Det är lite konstigt att det är så men tidigare sa Björn att han tyckte att just spår sex var det bästa för hästen när han hade galopperat någon gång från spår längre in. Men nu känns det som att han har blivit mer stabil och det går att köra mer på hästen från början. Så då vill man ju gärna komma ner ett par spår i banan när det är så pass tufft motstånd som det är. Även om han har vunnit varje gång från spår sex tidigare så är det inget drömspår längre, menar Håkan.

”Har respekt för motståndet – men tror på toppchans”
Arvidsson tror alltid på sin stjärna och har spikat San Moteur i det officiella tipset Fem tippar V75. Men han är också ödmjuk inför uppgiften och menar att han har stor respekt för motståndet.
– Det är ett fruktansvärt bra lopp och jag har oerhörd respekt för motståndet. Det får inte strula för mycket för min häst för att det ska bli problem. Hail Mary är i toppform och har fått ett bättre läge men samtidigt är min häst väldigt distansgynnad. Den korta distansen som han har varit ute över på slutet är nog hans sämsta distans.
– Det lär bli dagsform och positioner som kommer att avgöra men alla vet ju hur bra han är. Jag tror alltid på min häst och naturligtvis sticker jag inte under stol med att jag tror på en toppchans. Han presterar alltid väldigt bra och när jag nu hade en sådan oro inför Årjäng då han var lite tränad och det hade gått långt mellan starterna, så ser det alltså betydligt bättre ut nu. Han känns som sagt väldigt, väldigt fin och jag förväntar mig en riktigt bra insats, säger Arvidsson.
Blir det några ändringar i balans och utrustning?
– Nej, han går samma som i de fyra senaste starterna, barfota bak och med vanlig vagn. Han går fortfarande nerdövad med fast huva så det finns lite kvar att göra där framöver. Samtidigt är hästen så pass ärlig och det känns som att han alltid ger allt ändå. Men kanske att det kan bli en liten växel till vid ett senare tillfälle.

Michael Carlsson, Kanal 75


Första drabbningen efter Hambletonian-helgen var temat för tävlingarna som kördes natten mot söndagen svensk tid på den snabba tu..


Första drabbningen efter Hambletonian-helgen var temat för tävlingarna som kördes natten mot söndagen svensk tid på den snabba tusenmetersbanan i Pennsylvania – platsen där Åke Svanstedt för nio år sedan körde travsportens absoluta världsrekord på 1.07,7/1 609 meter autostart med svenskfödde Sebastian K.
Några sådana farter bjöds inte den här gången, men efter att ha satt tonen i dagens inledande lopp med svenskfödda Pure Hope följde Svanstedt upp med att sätta dit Southwind Tyrion i inbjudningsloppet för den äldre eliten uppkallat efter hans tidigare stjärna. Taktiken som skulle bli ett tema under tävlingarna var att släppa ledningen till värste konkurrenten Hillexotic för att enkelt speeda förbi över upploppet på 1.08,9/1 609 meter autostart – kvällens snabbaste tid bland travarna.
Därmed stoltserar den sparsamt matchade svenskägde femåringen med 11 segrar på 19 starter.

Vann storloppen via open stretch
I Delmonica Hanover för de treåriga stona handlade det om revanschmöte mellan Marcus Melanders Heaven Hanover och Svanstedts Bond, etta och tvåa i Hambletonian Oaks.
Bond drog sin vana trogen till front, men även här valde Svanstedt att överlåta kommandot till sin värsta konkurrent.
Det utmynnade i en rafflande speedduell där Bond lyckade slugga sig förbi via open stretch i de sista stegen före mål.
- Det var en bra häst som kom utvändigt, då tyckte jag att det var passande att släppa och sitta bakom den. Jag körde henne dåligt två gånger, men nu har jag kört bättre de två senaste loppen och då har hon varit bra, konstaterade Svanstedt om stoet som vunnit 11 av 16 starter och hastigt närmar sig titeln dollarmiljonärska.
Lika spikrak har inte karriären varit för jämnårige Up Your Deo som inte vann ett enda lopp som tvååring, men under sommaren klivit fram som en av kullens bästa hästar och närmast kom från en tredjeplats i Hambletonian.
Nu kom säsongens andra miljonseger sedan Svanstedt upprepat segerreceptet att släppa ledningen, i detta fall till Celebrity Bambino, och sedan visslat förbi i smått överlägsen stil via open strech.
Marcus Melanders Kilmister spurtade in som tvåa knappt före Svanstedts Kierkegaard K.
Melanders Hambletonian-tvåa Oh Well galopperade på väg mot ledningen i första sväng.
Segertiden för Up Your Deo blev 1.10,0 och belöningen drygt 1,5 miljoner kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Rommetravet var värd för lördagens V75® där E3-finalerna över kort distans stod i fokus. Tomas Malmqvist visade upp sin Fiftyfour i..


Rommetravet var värd för lördagens V75® där E3-finalerna över kort distans stod i fokus. Tomas Malmqvist visade upp sin Fiftyfour i ett bländande skick och via en grym avslutning spurtade han ner storfavoriten Expo Wise As och alla de andra i finalen för hingstar och valacker. Fiftyfour blev i fjol framröstad som Årets Tvååring efter att ha vunnit de största loppen och sprungit in 2,3 miljoner kronor. Det här var hästens blott tredje start för året och han levererade en fenomenal insats i händerna på Ken Ecce och tog sin andra raka seger. Efter att ha inlett på innerspår hittade Ken Ecce ut i fjärde par utvändigt efter 600 meter. Detta samtidigt som tempot var högt framme i täten, där Vegas Wania blåste till ledningen och när storfavoriten Expo Wise As kom fram och ställde frågan efter ett drygt halvvarv, svarade Magnus A Djuse resolut ledningen. Tätduon varvade på 1.10 och när Epsom As angrep i tredjespår dryga halvvarvet kvar, fick han Fiftyfour med i släptåg. I utgången av sista kurvan kastade Ken Ecce loss sin stjärna som fick full anfallsorder, och i ett nafs sprintade Fiftyfour förbi de övriga och kopplade greppet mitt på upploppet. Segertiden blev det nya löpningsrekordet 1.10,8/1640a och förstapriset var en miljon kronor när Ken Ecce bjöd på en segergest kort före mål.
– Fy fan vilken häst alltså. Det gick fort där framme och dom varvade på 1.10. Efter 600 meter kunde jag komma ut i andraspår och jag fick en bra feeling in i sista sväng. Han är bättre än de andra och har viljan och tekniken som gör honom så bra. Han vill vara först den här hästen och han tycker om att tävla. Det är den klart bästa hästen jag har kört. En fantastisk individ, sa Ken Ecce.

Gocciadoro besviken över storfavoriten – ”Kan vara sjuk”
Tvåa i mål blev en sylvasst spurtande Frank S.H. för Fredrik Persson. Trea blev S.G.Dracarys tillsammans med Örjan Kihlström som kom fram på innerspår den sista biten.
– Han gick jättebra. Det blev ett struligt lopp men hästen gjorde det jättebra, kommenterade Örjan Kihlström.
Däremot var Alessandro Gocciadoro besviken över Expo Wise As som stumnade den sista biten och blev femma i mål. Detta efter att temporärt kopplat greppet när hästarna svängde in på upploppet.
– Jag trodde att vi skulle få ledningen efter femhundra meter men Magnus ville köra i ledningen. De sista 200-300 metrarna var han trött. Jag tror kanske att han kan vara sjuk. Vi får kolla upp honom, sa Alessandro Gocciadoro.

Dubbelt Djuse och familjelycka i E3-finalen för ston
Det blev familjelycka i vinnarcirkeln efter att A Teaser skrällvunnit E3-finalen för ston. Tränaren Mattias Djuse hade fyra hästar med i loppet, och lade beslag på de två första platserna. Först i mål var A Teaser som spurtade till seger för Erik Adielsson och precis på mållinjen tog sig förbi Larah Westwood och storfavoriten Kinglet Bird. Detta efter att ledande Kinglet Bird fått press i ledningen av utvändige Esmeralda Bez som sett till att tempot hållits uppe. I rygg på ledaren satt A Teaser och i andra par utvändigt Larah Westwood. Den sistnämnda tog sig fram utvändigt om ledaren i sista sväng, och samtidigt fick A Teaser chansen vid upploppets början. Över målrakan kom tre hästar stormande sida vid sida den sista biten och precis före mål hann A Teaser förbi stallkamraten Larah Westwood. Segertiden blev det tangerande löpningsrekordet 1.10,9/1640a och förstapriset var en miljon kronor.
Vid sidan av banan stod en rörd tränare Mattias Djuse efter att familjehästen A Teaser vunnit, som ägs och är uppfödd av hans mamma och pappa (Hästshopen i Östersund AB).
– Det här var häftigt. En riktig dröm. Hon är en ”gratishäst” som vi har haft i träning hela tiden. Jättekul för mamma och pappa, sa Mattias Djuse.

”Jag får ge hästen all heder”
Segerkusken Erik Adielsson strödde superlativer över A Teaser.
– Jag får ge hästen all heder att hon fixade en sidoförflyttning och ändå kunde accelerera inne på upploppet. Hon öppnade även väldigt kvickt och visade fin uppfattning i starten. Jag visste inte hur mycket Örjan och Magnus hade att åka med samtidigt som min häst kändes jättefin. Det var en lättsam häst att köra, sa Erik Adielsson och berömde även tränaren Mattias Djuse som fortsätter att fira stora framgångar.
– Jag tycker att Mattias resultat talar för sig själva. Han har 125 hästar träning och det är otroligt att han har tagit de här stegen som han har gjort mest hela tiden, sa Adielsson.
Örjan Kihlström var nöjd med Kinglet Bird som alltså blev trea och knappt slagen.
– Hon gick jättebra och fick en lite het häst på utsidan så det blev tufft men hon kämpade på jättebra.

Revansch för Gocciadoro i Guld
Om Alessandro Gocciadoro var besviken efter Expo Wise As i E3-finalen, så fick Italienaren snabb revansch redan i loppet efter, tillika Gulddivisionen, med Charmant De Zack. Hästen var lysande vid en överlägsen seger på Solvalla näst senast, men inte riktigt lika vass gången efter. Nu var han sannerligen tillbaka i gott slag igen när han via en strålande långspurt plockade ner ledande Global Badman som fått bestämma i täten. Segertiden blev imponerande 1.11,8 över 2640 meter med autostart.
– Han var super och de sista 600 metrarna gick fort. Jag är så glad över hästen, sa Alessandro Gocciadoro som även avslutade V75 genom att vinna med favoriten Don’t Say Gar som var överlägsen från ledningen och därmed blev det en dubbelseger för Alessandro Gocciadoro.

Styrkeuppvisning av Fredde B:s Matiere
Matiere och In Love Mearas har mött varandra tre gånger i rad. I den första starten vann In Love Mearas och senast var det Matieres tur att spurta till seger i Visby. Nu tog Fredrik B Larsson fram ett annat vapen ur hästens arsenal – och vann på ren styrka. In Love Mearas öppnade snabbt till ledningen från springspåret för Örjan Kihlström. Men han fick tidigt Matiere på utsidan och Fredrik B Larsson såg till att hålla tempot uppe. Han pressade på utsidan med sin häst och första varvet travades efter snabba 1.12,5. Tätduon drog ifrån de övriga fältet och det utmynnade i en härlig duell på upploppet mellan de båda. Men Matiere var den starkaste den här dagen och kopplade greppet på In Love Mearas. En mycket imponerande insats där segerstriden blev strålande 1.12,1/2140 meter i voltstart.
– Jag hade en plan att jag inte ville låta Örjan häst, som är bra, få bestämma för mycket i ledningen. I så fall tror jag att det hade blivit svårt att slå honom. Det här var min taktik att vinna loppet att lägga press och hålla lite tryck på honom hela vägen. Jag litade på min häst och han har utvecklats otroligt bra. Han är otroligt stark och löpärlig, berömde Fredrik B Larsson.
I den andra avdelningen på V75 fick favoriten Great Time Trot bestämma i ett moderat tempo i ledningen. Men han kunde inte freda sig mot Jobpost och Erjon som kom farande över upploppet. Det var bröderna Djuse som gjorde upp och det längsta strået drog Mats E Djuse med Jobpost som höll undan före Ejon och Magnus A Djuse. Segertiden för den Jörgen Westholm-tränade fyraåringen blev 1.13,8/2640a.

Lennartsson skrällde
I den femte avdelningen, tillika Bronsdivisionen, kom favoriten Lindymusclemania tidigt till ledningen i utgången av den första kurvan. Han fick sedan bestämma tempot och många trodde nog på seger när hästarna svängde in på upploppet. Men då kom Corazon De B. farande för Per Lennartsson som serverat sin häst en fin resa i andra par utvändigt. Segergreppet kopplades kort före mål och skrällen för hästen var ett faktum. Han var spelad till fyra procent av insatsfördelningen på V75.
Den hästen var en bidragande orsak till att sju rätt på V75 gav 5 011 950 kronor. Sex rätt betalade 8359 kronor och fem rätt gav 407 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Ett sprinterlopp för eliten bland kallbloden inledde måndagskvällens V64® på Bergsåker. Månlykke A.M. var tillbaka igen oc..


Ett sprinterlopp för eliten bland kallbloden inledde måndagskvällens V64® på Bergsåker. Månlykke A.M. var tillbaka igen och gjorde sin andra start efter ett uppehåll. Men det blev ingen fullträff den här gången heller, och Gunnar Melanders stjärna fick nöja sig med en andraplats. Jan-Olov Persson-tränade Järvsöodin öppnade snabbt till ledningen samtidigt som stallkamraterna B.W.Sture och Bellfaks galopperade. Järvsöodin inledde första 500 metrarna efter 1.20,9 och han fick Månlykke A.M. på utsidan. Duon varvade på 1.22,9 och för ett ögonblick såg det ut som att Månlykke A.M. kanske skulle slå klorna i ledaren vid upploppets början. Men det var bara en synvilla. Järvsöodin vägrade att ge sig och Månlykke A.M. förmådde aldrig koppla något grepp. Istället dansade Järvsöodin undan till en säker seger tillsammans med en glad Marcus Lilius. Segertiden blev 1.21,0/1640a och Månlykke A.M. klarade andraplatsen före Pydin som blev trea från andra par utvändigt.
– När han är så här fin är han underbar. Jag ville prova i ledningen idag och ville visa att vi kan slå dem. Vi var nära i Norge i deras största lopp och hästen är fantastiskt fin. Han var verkligen värd den här segern, sa Marcus Lilius och fortsatte.
– Han är en riktig kompis. Jag har fått köra honom sedan jag började hos Janne och har fått fortsätta att köra hästen. Han har utvecklats och det är fantastiskt kul.

”Formen sitter inte riktigt där än”
Månlykke A.M. noterade tiden 1.21,2 vid andraplatsen och Gunnar Melander kommenterade insatsen så här.
– Formen sitter inte där riktigt än, plus att dom är väldigt bra Perssons hästar. De har lyft sig flera snäpp i år, sa Gunnar Melander.
– Det saknas lite. Han har varit borta så länge men blir bättre och bättre. Jag är nöjd med hästen och insatsen men man vill ju vinna.

Derbyhästen vann direkt i ny regi
För två år sedan var Titan Yoda med i Svenskt Travderby. Han blev oplacerad bakom vinnande Calgary Games, efter att ha varit tvåa i sitt försök. Ikväll gjorde hästen comeback efter ett halvårs långt uppehåll, och samtidigt debut i sin nya regi Daniel Wäjersten. Det slutade på bästa sätt när Titan Yoda rundade hela fältet från jumbopositionen, och via tredjespår genom sista kurvan satt segerkusken Mats E Djuse helt stilla över upploppet när Titan Yoda avgjorde lekande lätt och såg ut att ha gott om krafter kvar när mållinjen passerades. Segertiden blev 1.13,2/2140a och intrycket var mycket bra. Fortsättning lär följa.
– Det blev jättebra. Han fick ta det lugnt från början och gå sista varvet och visade bra inställning in mot mål. Vi får försöka få tillbaka honom som när han var som allra bäst i rikstoton. Det är målsättningen så här långt, sa Daniel Wäjersten.

Michael Carlsson, Kanal 75


Admiral As svarade för en minst sagt svettig insats när han tog hem det anrika storloppet. Snacka om att bästa hästen vann över den mas..


Admiral As svarade för en minst sagt svettig insats när han tog hem det anrika storloppet. Snacka om att bästa hästen vann över den mastiga distansen, 3140 meter. Han hade det sämsta utgångsläge med spår åtta bakom bilen och fick en dryg inledning med tredjespår genom första kurvan. Samtidigt hade Power öppnat snabbt till ledningen och Robert Bergh hade inga planer på att släppa ifrån sig taktpinnen när Örjan Kihlström kom fram utvändigt med Admiral As. Därmed var loppet ganska så låst och tätduon fick anföra i ett moderat tempo över den respektingivande distansen. Power ledde fortfarande när upploppet nalkades men då plockade Admiral As fram en växel till och kopplade greppet. Han tog ner Power på ren råstyrka och kunde sedan hålla undan före en sylvasst spurtande Bengurion Jet, som flög fram via open stretch den sista biten. Segertiden blev 1.12,5/3140a och förstapriset var 1,5 miljon kronor.
– Men helvet vilket lopp han gjorde! Kul, kul, kul, utbrast Daniel Redén när han intervjuades precis efter målgång.
– Örjan är Örjan och dom körde sakta där framme och bjöd inte in dom där bak. Vi har sett många gånger att !Admiralen” kan gå i dödens och i sista sväng såg han lite full i fan ut med slickade öron. Jag tänkte att ska det verkligen kunna gå men han har en ruggig inställning. Han trivs bra hos oss och har verkligen levererat, fortsatte Redén som fick in Admiral As i träning i april tidigare i år. Det här var fjärde starten i den nya regi och andra raka segern.
– Han har verkligen levrat och bara blivit bättre och bättre. Han har blivit starkare och fått trampa mycket sand och lera hemma i träningen. Jag har haft några hästar åt Lennart (Ågren) och han ville prova något nytt. Ibland är det inte fel att prova något nytt om man kör fast.
– Hästen är lite speciell, det har jag känt hemma och han kan reagera genom att kasta sig i galopp när det blir tajta situationer. Jag har provocerat honom genom att låta honom springa med slaka tömmar i sanden för att han ska bli lite mer trygg i sig själv. Men de tär en jäkla kille som har en jäkla talang, sa Daniel Redén.

”Det löste sig inte – men han vann ändå”
Även segerkusken Örjan Kihlström var förstås full av beundran över Admiral As.
– Han visade senast att han var i riktigt bra form, men sedan hade vi ett dåligt läge så det var lite blandade känslor innan, sa Örjan Kihlström.
– Det skulle helst lösa sig och nu gjorde det inte det, men hästen var bra nog att vinna ändå. Tempot var lågt vilket var positivt för oss. Det var en tuff inledning men sedan var det ett jämnt och lugnt tempo. Han gjorde allt jobb själv och lyckades ändå vinna, fortsatte Kihlström.

Goop och Working Class Hero obesegrade ihop
Björn Goop vet inte hur det känns att förlora med Working Class Hero. Han körde den Jörgen Westholm-tränade hästen för femte gången – och de tog femte segern tillsammans. Working Class Hero var andrahandsfavorit i den inledande avdelningen, tillika finalen i Klass ett. Theycallmesixten öppnade sylvasst från bricka åtta bakom bilen och susade till ledningen. Working Class Hero inledde som tredjehäst men ut ur första kurvan gjorde Goop slag i saken och körde till ledningen efter ett halvvarv som öppnades efter 1.08,8. Han fick sedan dämpa tempot till 1.12 och hade favoriten Hankypanky Pinkman på utsidan. När det var sexhundra meter kvar kastade Magnus A Djuse loss Kapten Brodde som kom med en kraftfull attack och tog sig fram utvändigt om Working Class Hero i utgången av sista sväng. Men han förmådde aldrig koppla något grepp på ledaren som stack ifrån till en imponerande seger. Vinnartiden blev strålande 1.11,6/2140a. Kapten Brodde fullföljde mycket starkt till andraplatsen.
– Han har ett stort steg och framförallt har han orken att orka med ett stort steg. Hästen har ett jäkla driv och en ruggig fysik och en fantastisk inställning. Det var ungefär ett sånt här scenario som jag hade hoppats på att det skulle bli. Kapten Brodde kom väldigt fort men min häst kändes väldigt fin och var mycket bra, sa Björn Goop.
Favoriten Hankypanky Pinkman blev trea utan att ha sin bästa dag enligt Örjan Kihlström.
– Han var bra men fick det tyngsta loppet av alla. Samtidigt var han inte riktigt så bra som när han har varit som bäst, sa Örjan Kihlström.

Från vinnarhålet till ledningen - och seger
Den andra avdelningen på V75 blev händelserikt i slutskedet. Helt plötsligt galopperade ledande Comes With Age i sista sväng. I rygg på ledaren satt Mellby Joker och på utsidan fanns Karat River. Den sistnämnda hade Johan Untersteiner sänt fram i ”dödens” inför slutrunvan. Magnus Jakobsson lät Comes With Age galoppera undan och ut ur fältet, och därmed satt Mellby Joker hux flux i ledningen i utgången av slutkurvan. Det blev en duell upploppet ner mellan Karat River och Mellby Joker, men den sistnämnda höll undan knappt men säkert. Örjan Kihlström körde åt Daniel Wäjersten som tränar hästen, och segertiden i den här finalen av Silverdivisionen blev 1.11,4/2140a.
– Hästen kändes fin hela vägen. Det stod och vägde upploppet ner men han höll farten bra. Det var ovisst men 50 kvar kändes det som att han skulle greja det, sa Örjan Kihlström.

Raketspurt av Monastery Boko – Danger Bi urtapper
I fyraåringsloppet Ragnar Thorngrens Minne, tillika V75-3, skrällvann Björn Goop tillsammans med Monastery Boko. Han satt sist i fältet i femte par utvändigt samtidigt som tempot var högt uppskruvat i täten. S.I.P kunde överta ledningen från en hetsig Make It Schermer, där den sistnämnda var väldigt hetsig i täten. Storfavoriten Danger Bi hängde hela det första varvet i tredjespår innan han kom fram utvändigt om ledaren varvet kvar. Danger Bi kopplade greppet inne på upploppet och såg ut att gå mot seger, men då kom Monastery Boko stormande långt ut i banan. Han var ute i vida spår genom slutsvängen och hade långt fram, men spurtade otroligt vasst och nådde fram till segern precis på mållinjen. Segermarginalen blev en nos och båda hästarna noterade tiden 1.11,7/2140a. Monastery Boko tränas av Paul Hagoort i Holland.
– Danger Bi gjorde ett helt fantastiskt lopp. Min häst gjorde en rejäl avslutning men han var heroisk, sa Björn Goop och fortsatte.
– Vi hade såklart en stor fördel av de körde så fort där framme, men han gjorde ett jättebra lopp. Han kändes så jäkla fin när vi gick ut på slutvarvet men samtidigt tyckte jag att han fick så dåliga ryggar och var långt utanför doseringen i sista sväng. Men han gjorde en rejäl avslutning.

Keep Gamble imponerade – ”Är häftig att köra”
Keep Gamble imponerade stort när han vann finalen i Klass två för Magnus A Djuse. Han öppnade snabbt till ledningen och inledde i 1.09-tempo och varvade på 1.12,2. Över upploppet ryckte han undan till en mycket lätt seger och såg otroligt läcker ut vid målgången. Segertiden för den Timo Nurmos-tränade hästen blev strålande 1.11,6/2140a och intrycket var femstjärnigt. Det här var den fyraårige valackens femte seger i åttonde starten, och det var en imponera segerkusk efter loppet.
– Det var en trevlig åktur och han var riktigt fin, precis som han var i Örebro. Han är mer stark än snabb och häftig att köra. Han öppnade bra och det var lite förvånande att vi skulle sitta i ledningen efter fyrahundra meter. Att vinna på1.11,6 i den här klassen är fantastiskt, sa Magnus A Djuse.

Smällkaramell när 1-procentare vann
Det blev en riktig smällkaramell i den femte avdelningen, tillika Bronsdivisionens final, när Dominic Webb storskrällde för Dante Kolgjini. Han fick en fin löpning i rygg på den ledande favoriten Global Dash. När upploppet kom så vred Dante ner sin häst på open stretch, och Dominic Webb spurtade mycket vasst och kort före mål var smällen ett faktum. Hästen, som tränas av broder Adrian Kolgjini och ägs av pappa Lutfi, var spelad till blott en procent på V75. Men helt förvånad var inte segerkusken.
– Om man kollar på vad han har haft för spår så var det här första gången på två år som han hade framspår. Jag varnade lite för honom som en topp tre-placering. Jag hade ställt in mig på att försöka få rygg på tvåan (Global Dash) och han kändes fin hela vägen. Jag hade så mycket att åka med i sista sväng och bara väntade på att få vrida ut honom, sa Dante Kolgjini.

Gocciadoro fick stryka favoriten – då vann stallkamraten
Alessandro Gocciadoro fick stryka favoriten Destiny Effe på grund av feber i Diamantstoet, V75-6. Han fick därmed stå vid sidan och kunde se sin andra häst Celiaz vinna för Mika Forss. Efter en vid förstasväng körde Mika Forss offensivt och forcerade Celiaz till ledningen. Hon blev sedan tufft utmanad genom sista sväng och såg ett tag ut att schabbla lite med travet men styrka fanns det så att det räckte och blev över. Väl inne på upploppet så var det ingen som kunde gå i närkamp med Celiaz som gled ifrån enkelt på tiden 1.12,1/2140a.
– Det är roligt att köra hästar som är i ordning och kan springa hela vägen till mål. Björn kom i full fart 500 kvar men hon svarade fint och vann mycket enkelt. Det var en riktigt snabb avslutning och hon hade lite krafter kvar, berömde Mika Forss.
Sju rätt på V75 gav 1 343 963 kronor. Sex rätt gav 6278 kronor och fem rätt betalade 226 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


 Norska stortränaren Frode Hamre har inte särskilt många kallblod i boxarna, men ett av dem är Nordens hetaste treåring.Overvik ..


 Norska stortränaren Frode Hamre har inte särskilt många kallblod i boxarna, men ett av dem är Nordens hetaste treåring.
Overvik Prinsen, med sin karaktäristiska stil, kom till söndagens kallblodskriterium på Dannero som obesegrad och lämnade banan med ytterligare en etta i raden. Segern, värd en halv miljon kronor, blev till slut mycket lätt.
Björli Bolt, den på förhand kanske svåraste motståndaren, fick ledningen. Något som föranledde Vidar Hop i sulkyn bakom storfavoriten att köra fram utvändigt. Det drog ihop sig till kamp de båda emellan, men när ledaren plötsligt slog över i galopp mitt i sista kurvan, blev vägen mot segern betydligt enklare för Overvik Prinsen. Treåringen höll tungan rätt i mun över upploppet och vann med ett par längders marginal till godo på segertiden 1.27,3 över 2140 meter med autostart.
Bokli Leo och Geir Flåten blev tvåa, medan Jan-Olov Perssons Haslehaugens Loke knep tredjepriset.
– Det blev väl den utveckling som jag hade räknat med att det skulle bli. Jag vill köra utvändigt för att hålla ett jämnt tempo hela vägen, hästen är väldigt stark. Han tar sina små pauser ibland, men han hittar nya krafter och när Björli Bolt galopperade blev det väldigt enkelt, sa Vidar Hop efter sin andra seger i det svenska kriteriet.

Majblomster i en egen klass – på rekordtid
Majblomster visade sig överlägsen i Kriteriestoet.
Lillasystern till Stjärnblomster ordnade hur enkelt som helst en halv miljon kronor i det största mötet för treåriga kallblodsston. Mats E Djuse i sulkyn, såg till att blixtra till ledningen per omgående och höll tempot uppe. Loppets favorit, den dittills obesegrade Voje Lotta, fick den otacksamma uppgiften att trava först i andraspår och gav slaget förlorat i sista kurvan. Då uppenbarade sig luckan för Troll Sterkfaksine, som gjort resan i rygg på ledaren, men då denna olyckligt föll över i galopp 150 meter från mål var vägen vidöppen för Majblomster.
Segertiden var häftig, 1.26,4 över 2140 meter med autostart sänkte det svenska rekordet med tre tiondelar. För tränaren Jan-Olov Persson handlade det om den totalt sjunde segern i Kriteriestoet – och tredje raka.
– Det var imponerande. Hon är bra, men att hon skulle vara så här bra hade jag inte vågat hoppas på…, sa en rörd Jan-Olov.
Djuse och Persson gick också segrande ur Svensk Travsports Guldtäcke.
Ett lopp utspritt över fem volter som verkligen fick se en upplösning i publikens smak. Bäcklös Uriel, som hade favorittrycket på sig, hade lång väg fram till utbrytaren Klack Vidar som satt allt på ett kort i ledningen. Men på snabba hovar närmade sig Bäcklös Uriel hastigt – och fångade in den anförande jätteskrällen precis över mållinjen.

Axel Ruda spurtade starkast i Ådalspriset
Bergsåkers Pär Ländin fick jubla efter Ådalspriset.
Hans ögonsten Axel Ruda gavs av Ulf Ohlsson ett drömlopp i rygg på storfavoriten Gooner och kunde följa den samma när attacken sattes in. Axel Ruda fixade segergreppet i vida spår mitt på upploppet och höll säkert ifrån sig Diamanten som sent fick fritt och invändigt avslutade blixtrande.
– Det har varit ett kanonår för honom, ett genombrottsår. Inställningen har han alltid haft med sig, men i dag fick vi en förmånlig resa. Man måste ha turen med sig ibland, sa Pär Ländin.
Daniel Wäjersten överraskade direkt.
Stosprintern-finalisten Nycora vara bara streckad på sju procent i det inledande försöket till Diamantstoet, men kunde avgöra enkelt i spurten.
Det är en tuffing som Jenni Åsberg och Tomas Pettersson har i fyraåriga Wittgenstein.
Efter Klass 2-försöket var valacken tillbaka i vinnarcirkeln efter att ha synat dödens och arbeta ned länge ledande Lion Brodde i det sista steget. Värt att notera är att segern var den 999:e i karriären för Tomas Pettersson. Jubileum inom kort, med andra ord.
Ett Klass 1-försök avrundande eftermiddagen på Dannero.
Segern till Invisible Sun, tränad och körd av Östersunds Per Linderoth, som kunde avgöra lätt och på rejält sätt efter att ha lett anfallet i tredjespår.
De som hittade 7 rätt på V75® belönades med 7361 kronor. 6 rätt 104 kronor och 5 rätt 15 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-31 2015-12-31 Åby-2 1640/3 0 g 556
2015-12-17 2015-12-17 Åby-6 2140/2 4 17.9 1282
2015-11-30 2015-11-30 Mantorp-6 2140/7 7 19.7 735
2015-11-23 2015-11-23 Halmstad-4 2140/7 5 18.2 390
2015-11-10 2015-11-10 Axevalla-2 2140/3 2 18.8 1240
2015-11-02 2015-11-02 Halmstad-10 2660/8 0 g 347
2015-10-25 2015-10-25 Halmstad-10 2160/7 6 19.1 412
2015-10-05 2015-10-05 Halmstad-1 2160/10 0 16.6 974
2015-09-26 2015-09-26 Halmstad-2 1640/6 5 79
2016-12-12 2016-12-12 Halmstad-3 Malin Asklund 2140/1 D 0 17.8 370
2016-10-08 2016-10-08 Halmstad-10 Malin Asklund 2140/10 D 5 18.6 239
2016-09-20 2016-09-20 Axevalla-8 Malin Asklund 2140/7 C 5 18.0 273
2016-09-10 2016-09-10 Åmål-3 Malin Asklund 1700/2 D 5 21.2g 103
2016-07-19 2016-07-19 Arvika-4 Malin Asklund 1720/9 D 8 17.4 242
2016-07-06 2016-07-06 Åmål-9 Malin Asklund 2100/4 D 2 18.8 198
2016-06-18 2016-06-18 Halmstad-8 Malin Asklund 2640/2 D 0 18.5 764
2016-06-03 2016-06-03 Vaggeryd-8 Malin Asklund 2140/1 D 6 18.8 739
2016-05-24 2016-05-24 Axevalla-2 Malin Asklund 2140/5 D 6 19.7g 175
2016-05-15 2016-05-15 Årjäng-6 Malin Asklund 1640/3 D 5 17.6 621
2016-02-08 2016-02-08 Halmstad-5 Malin Asklund 2180/12 D 0 20.3 693
2016-01-28 2016-01-28 Åby-2 Malin Asklund 2140/4 D 0 18.7 1127
2016-01-19 2016-01-19 Jägersro Trav-5 Jennifer L Oscarsson 2140/5 D str
2016-01-09 2016-01-09 Åby-12 2140/10 D 0 18.3 924
2017-12-11 2017-12-11 Halmstad-6 Malin Asklund 1640/3 D 5 15.8 919
2017-10-10 2017-10-10 Axevalla-5 Malin Asklund 2140/9 D 5 16.8 406
2017-10-02 2017-10-02 Mantorp-6 Malin Asklund 2140/10 D 0 17.3 706
2017-09-19 2017-09-19 Axevalla-6 Malin Asklund 2140/4 D 5 17.1 992
2017-08-26 2017-08-26 Vaggeryd-4 Malin Asklund 2140/10 D 8 18.0 195
2017-07-24 2017-07-24 Mantorp-7 Malin Asklund 1640/5 D 0 17.8 552
2017-05-29 2017-05-29 Åby-1 Malin Asklund 2140/5 D 8 18.9 203
2017-03-02 2017-03-02 Åby-2 Malin Asklund 2160/8 D str
2018-02-06 2018-02-06 Halmstad-2 Malin Asklund 2660/6 D 0 21.4 788



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se