Georgia travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Georgia travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Georgia har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Georgia har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Georgia


Fjolårsvinnaren Josefin Landgren var i ledning inför den femte och avslutande avdelningen i jockeymatchen, där hon satsade allt på ett kor..


Fjolårsvinnaren Josefin Landgren var i ledning inför den femte och avslutande avdelningen i jockeymatchen, där hon satsade allt på ett kort och drog på i stor ledning med Miss Im. Men hästen stumnade rejält in på upploppet och fick nöja sig med fjärdeplatsen. Nanako Fujita, som låg trea inför det sista loppet, disponerade sin hästs krafter mer lyckosamt och när hon lät Annette Stjernstrand-tränade Chilterns sträcka ut över upploppet avgjorde han till enkel seger.
- Det är fantastiskt! Jag gör min fjärde säsong som jockey och det här betyder mycket för min karriär, sa 22-åriga Nanako Fujita, som i fjol skrev historia när hon blev Japans genom tiderna segerrikaste kvinnliga jockey och i vintras blev den första kvinnliga jockeyn från Japan att rida ett Grupp I-lopp.

Resultat, Women Jockey’s World Cup 2019
1. Nanako Fujita, Japan – 48 poäng
2. Josefin Landgren, Sverige - 43
3. Jane Elliot, Storbritannien - 38
4. Sophie Ralston, Irland - 34
5. Georgia Cox, Storbritannien - 31
6. Ulrika Holmquist, Sverige - 28
7. Allison Massin, Frankrike - 27
8. Jeane Alves, Brasilien – 25
9. Rebecca Danz, Tyskland - 12
10. Kaia Sofie Ingolfsland, Norge - 10

Ola Johansson, Kanal 75


Det blev en spännande uppgörelse när Lady Jockeys’ Thoroughbred World Championship avgjordes genom fem löpningar i Stockholm på ..


Det blev en spännande uppgörelse när Lady Jockeys’ Thoroughbred World Championship avgjordes genom fem löpningar i Stockholm på söndagen. Många nationer var med och slogs om titeln, däribland regerande världsmästaren Maryline Eon från Frankrike. Men segern gick till Sverige och Josefin Landgren.
Svenskan inledde och avslutade mästerskapet med seger. Det första loppet tog Josefin Landgren hem tillsammans med Lars Kelp-tränade Varlo.
- Jag sa till mig själv när jag gick ut att får jag vinna första löpet så blir det en kick resten av dagen, sa en lättad jockey.
Det blev dock en hård och tajt kamp om mästartiteln. Victoria Mota från Brasilien vann det andra löpet och inför det sista och avgörande ledde brasilianskan med två poäng före svenskan.

Fight in i det sista
Josefin Landgren red ett avvaktande lopp med Patrick Wahls Castillo men in på upploppet spurtade ekipaget ned konkurrenterna och glädjen var total.
- Jag är hur glad som helst. Det här var verkligen det jag ville och jag har jobbat hårt för det. Jag har fått mycket hjälp av Fredrik, sa den nyblivna världsmästaren och jockeycoachen Fredrik Johansson hyllade sin adpet.
- Jag trodde faktiskt att hon var slagen mitt i svängen, det såg lite segt ut där men hon kämpade på. Hon har jobbat stenhårt och fick betalt i dag. Jag är superstolt.
Envisheten som bärgade såväl segern som VM-titeln tänker 27-åringen spinna vidare på.
- Jag tar med mig mycket men framförallt den fighting spiriten som jag hade i sista löpet. Jag gav mig bara tusan på att det skulle gå, konstaterade Josefin Landgren.
Victoria Mota slutade sex poäng bakom och knep silverplatsen i jockey-VM. På bronsplats kom Sara Vermeersch. Belgiskan vann det fjärde löpet med Sublissimo som tränas av travtränaren Daniel Redén. Anna Pilroth, som också representerade Sverige, slutade på fjärdeplats.

Slutställning i Lady Jockeys’ Thoroughbred World Championship 2018
1. Josefin Landgren, Sverige, 54 poäng
2. Victoria Mota, Brasilien, 48 poäng
3. Sara Vermeersch, Belgien, 40 poäng
4. Anna Pilroth, Sverige, 36 poäng
5. Georgia Cox, England, 23 poäng
6. Mickaëlle Michel, Frankrike, 21 poäng
7. Ina Veronika Toverud, Norge, 20 poäng
7. Maryline Eon, Frankrike, 20 poäng
9. Stefanie Koyuncu, Tyskland, 17 poäng
10. Danielle Johnson, Nya Zeeland, 14 poäng

Gina Söderlund, Kanal 75


På söndag är det dags för årets upplaga av Lady Jockeys’ Thoroughbred World Championship – VM för kvinnliga jockeys...


På söndag är det dags för årets upplaga av Lady Jockeys’ Thoroughbred World Championship – VM för kvinnliga jockeys.
VM-tävlingen avgörs med fem löpningar, med första start klockan 12.45.
- Det ska bli ruskigt spännande, säger Josefin Landgren, 27, Sveriges representant, i ett pressutskick från Svensk galopp.
Josefin har svarat för en kometkarriär inom galoppsporten. 2015 var hon en framgångsrik amatör som tog steget över och blev lärling.
Nu har hon tagit ytterligare ett steg och kan titulera sig jockey sedan några månader. Nu tävlar hon mot de allra bästa utan fördelen av den viktlättnad som lärlingar har.
– Det är klart att det är mycket tuffare, men samtidigt är det roligare att möta de bästa på lika villkor, säger hon.

Kommer från Skåne
Josefin Landgren bor i Höör, i princip mitt i Skåne, men kommer från den lilla orten Norra Rörum och bara några kilometer från hemmet har tränarparet Jacqueline och Lennart Henriksson sin gård.
– Det var där jag kom i kontakt med galoppsporten. Jag tillbringade alla ledig tid, helger och sommarlov där. Givetvis var det farten och spänningen som lockade.
Sedan snart fem år jobbar Josefin för Jägersrotränaren Lennart Reuterskiöld Jr.

”Då ska du hålla på med något annat”
Som många andra av de svenska ryttartalangerna använder hon sig av den förre jockeyn Fredrik Johansson som coach. Fredrik inte bara jobbar med ryttarnas fysik utan han coachar dem också när det gäller teknik och taktik. Förutom att hon jobbar hårt för att utvecklas är hon också helt orädd på hästryggen.
- Visst går det fort och visst är det högt upp, men samtidigt är det som gör sporten så kul. Och är du rädd ska du hålla på med något annat.
På söndag ställs Josefin mot den regerande världsmästarinnan Maryline Eon från Frankrike och åtta andra ryttare.
- Jag törs inte tänka på hur det skulle bli om jag vann. Men det är klart att det är mål, det jag strävar efter, säger 27-åringen.
Anna Pilroth är den andra svenskan i VM för kvinnliga jockeys.

Deltagande jockeys: Nicola Currie, Skottland, Maryline Eon, Frankrike, Danielle Johnson, Nya Zeeland, Stefanie Koyuncu, Tyskland, Josefin Landgren, Sverige, Anna Pilroth, Sverige, Mickaëlle Michel, Frankrike, Victoria Mota, Brasilien, Georgia Cox, England, Ina Veronika Toverud, Norge samt Sara Vermeersch, Belgien.

Kanal 75


Efter julhelgen är Åbytränaren med varje dag i Winter Burst där åtta V75-omgångar ska köras på nio dagar. Han inlede..


Efter julhelgen är Åbytränaren med varje dag i Winter Burst där åtta V75-omgångar ska köras på nio dagar. Han inleder under uppesittarkvällen på lördag på Axevalla, är sedan ledig på julafton och juldagen, men därefter tävlar Veijo varje dag nästa vecka. Lite julfirande hinner han dock med och en kalkon ligger redan hemma och väntar på att bli tillagad.
- Jag har köpt en kalkon och hämtade den i går (onsdag). Så den ska vi tillaga och äta på fredag. Det blir gott. Sedan åker jag till Skåne på julafton till min dotter och mina barnbarn och firar jul med dem. Det blir julmat och morotslådan är given, den tycker jag mycket om, säger Veijo Heiskanen om den finska maträtten.

Bra år – trots två stjärnor skadade
Veijo har haft ett bra travår med 115 segrar till stallet i skrivande stund och 9,8 miljoner kronor inkört per den 21 december. Hästarna har visat bra form på slutet och segerprocenten ligger på fina 20 procent.
- Jag är nöjd med året och det är mitt bästa år sedan 2004. Jag har siktet inställt på att försöka nå tio miljoner inkört innan årsskiftet. Det har gått bra överlag men det finns också besvikelser. Jag tänker främst på mina två bästa hästar som blev skadade, Some Summit och Southwind Mozart. Jag hade hoppats mycket på dem och det var väldigt tråkigt att det blev som det blev.
- Some Summit fick en gaffelbandsskada och ska bli fölsto medan Southwind Mozart blev tvungen att avlivas för en stressfraktur i skenbenet. Vi försökte göra allt vi kunde men det gick tyvärr inte. Men, men, det är tyvärr sådant som händer, säger Veijo som har 60 hästar i träning.

”Jätteduktig vid segern – innerspår helt perfekt”
Sex av hästarna startar i V75 på torsdag och då är det Åby som är värd för rikstoton som rullar vidare i Winter Burst. Enligt Veijo är det framförallt två av dem som sticker ut lite extra och som han tror kan vinna. Så här kommenterar Heiskanen sina hästar.
- Mina klart bästa chanser är Bigarrå (V75-3) och R.K.King (V75-6), säger Veijo.
- Bigarrå (V75-2) var jätteduktig vid segern i går på V86. Hon fick ett tufft lopp i tredjespår och dödens men vann ändå på en bra tid. Det var riktigt bra gjort och hästen har blivit bättre och bättre och höjt sig ett snäpp senaste månaden. Hon var duktig även näst senast som tvåa. Läget nu med innerspår är helt perfekt eftersom hon är snabb ut. Nu möter hon hingstar den här gången och det är lite tuffare men på form och läge ska hon räknas tidigt, säger Veijo.

”R.K.King har riktigt bra form”

- R.K.King (V75-7) har riktigt bra form nu och har kommit tillbaka bra efter uppehållet. Han var duktig vid segern från dödens senast och hade vunnit redan för tre starter sedan om han inte galopperat i ledningen in på upploppet. Hästen blev lite rullig då och jag skulle ha haft mer vikt på framfötterna. Det har varit lite krångel hela året och han har varit ofräsch men nu är han fint i ordning. Spår tre är jag jättenöjd med och att det är hemmaplan är en stor fördel eftersom han är så nervös när han är ute och reser. Nu kan vi bara köra rakt ut från stallet och ner till banan. Det är en ärlig och fin löphäst som alltid springer bra när han är i ordning. Han är lite uppanmäld nu men det vet hästen inte om och hade han vunnit för tre starter sedan han han ju haft mer pengar på sig. Inga ändringar och jag räknar med bra chans.

Du har ytterligare fyra hästar till start inom V75 på torsdag. Chanserna där?
- Georgia (V75-1)
gjorde ett bra lopp från dåligt läge senast och har toppform. Fjärdespåret är inga problem men det blir nog tufft att räcka till mot de bästa hästarna som står på tillägg.
- Conny Sisu (V75-1) har varit en besvikelse i år och inte presterat som jag hade hoppats på. Han har haft problem och varit ofräsch till och från och inte fungerat. Nu har han tränat bra en längre tid och brukar gå bra efter vila. Men han måste upp till bevis i loppen först och springa innan jag törs sticka ut hakan. Jag tror att han kan vara med bland de tre och han är bäst av mina tre hästar i loppet.
- Part Two (V75-1) har det varit lite bekymmer med då hon har haft en infektion och fått vila lite. Nu tränar hon starkt igen men räcker inte till här och jagar främst pengar.
- Edindy (V75-5) har gjort en start för mig och var helt okej men fick en hovböld efter loppet som har besvärat henne och hon har tappat lite träning. Sedan har vi tränat på och det är en fin häst som känns bra men det kan fattas lite lopp i kroppen. Efter det här loppet tror jag att hon kommer i toppform och det verkar vara en fin löphäst som fungerar bra med skor. Hon borde kunna tjäna fina pengar men det blir nog svårt att räcka mot de bästa. Kanske en platschans, säger Veijo Heiskanen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Totalt är det elva kuskar som gör upp i 22 lopp på fem olika travbanor.VM-tävlingarna inleds på Century Downs Racetrack norr om Calga..


Totalt är det elva kuskar som gör upp i 22 lopp på fem olika travbanor.
VM-tävlingarna inleds på Century Downs Racetrack norr om Calgary och avslutas på Red Shores Racetrack i Charlottetown på Prince Edward Island. Övriga VM-banor är Mohawk Racetrack och Georgian Downs i Ontario samt Hippodrome 3R i Trois-Rivières, Quebec.
Följande kuskar deltar i årets Kusk-VM: Shane Graham (Australien), Gerhard Mayr (Österrike), Rik Depuydt (Belgien), Brandon Campbell (Kanada), Mika Forss (Finland), Michael Nimczyk (Tyskland), Dexter Dunn (Nya Zeeland, regerande mästare), Mark Purdon (Nya Zeeland), Eirik Höitomt (Norge), Björn Goop (Sverige) och Marcus Miller (USA).

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Muscle Hustle travade enligt Travronden nytt kanadensiskt rekord på tusenmetersbana när han vann ett försök i Ontario Sire Stakes Gold p&ar..


Muscle Hustle travade enligt Travronden nytt kanadensiskt rekord på tusenmetersbana när han vann ett försök i Ontario Sire Stakes Gold på Georgian Downs.
Segertiden 1.09,8 gjorde säkerligen ägaren, Åbytränaren Robert Bergh, extra glad.
Muscle Hustle tränas av Per Henriksen och det var treåringens sjätte årsseger. Segern var värd drygt 320 000 kronor.
Ännu snabbare än Robert Berghs talang travade sedan fyraårige Lookslikeachpndale i Earl Rowe Memorial för äldre hästar. Det nya kanadensiska rekordet tusenmetersbana lyder 1.09,3.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-11-20 2016-11-20 Bergsåker-4 Håkan Skoglund 2140/4 D 8 19.0 65
2016-08-18 2016-08-18 Skellefteå-6 John Östman 1640/5 D 0 19.5 381
2016-04-25 2016-04-25 Solänget-6 Martin P Djuse 2148/5 C 6 23.7g 75
2017-12-28 2017-12-28 Åby-3 Kevin Svedlund 2140/4 C 3 16.6 505
2017-12-20 2017-12-20 Åby-5 Veikko Haapakangas 2140/12 A 3 16.3 357
2017-12-12 2017-12-12 Axevalla-8 Veijo Heiskanen 2140/3 B 0 16.9 27
2017-11-22 2017-11-22 Jägersro Trav-3 Henna Halme 2140/6 B 0 19.3g 76
2017-11-16 2017-11-16 Åby-11 Veijo Heiskanen 2160/6 B 1 16.2 20
2017-11-07 2017-11-07 Axevalla-10 Henna Halme 2140/8 B 0 17.9 42
2017-10-31 2017-10-31 Axevalla-5 Veijo Heiskanen 2140/5 C 0 15.9g 59
2017-10-19 2017-10-19 Åby-3 Veijo Heiskanen 2140/4 D 0 g 137
2017-10-03 2017-10-03 Jägersro Trav-6 Henna Halme 2140/7 D 5 15.0 244
2017-07-12 2017-07-12 Vaggeryd-2 Jörgen Sjunnesson 1640/1 D 5 16.1 29
2017-06-27 2017-06-27 Åby-6 Johnny Takter 2140/5 C 1 15.1 26
2017-06-06 2017-06-06 Kalmar-6 Peter Ingves 1640/9 C 0 15.7g 56
2017-04-19 2017-04-19 Åby-4 William Ekberg 2140/6 C str
2017-03-29 2017-03-29 Åby-1 Veijo Heiskanen 2140/8 B 1 16.4 42
2017-03-16 2017-03-16 Åby-2 Veijo Heiskanen 2140/1 D 2 16.2 82
2017-03-03 2017-03-03 Solvalla-7 Veijo Heiskanen 2140/11 B 7 18.4g 17
2017-02-16 2017-02-16 Åby-1 Veijo Heiskanen 2160/8 C 5 18.4 186
2018-01-25 2018-01-25 Axevalla-8 Henna Halme 2140/2 C str
2018-01-13 2018-01-13 Jägersro Trav-8 Veijo Heiskanen 2140/1 D 5 15.7 412ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se