Gareth Boko travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Gareth Boko travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Gareth Boko har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Gareth Boko har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Gareth Boko


Daniel Redén-tränade Hambletonian-vinnare Perfect Spirit årsdebuterade på torsdagskvällen och det var i pigg och löpsugen stil..


Daniel Redén-tränade Hambletonian-vinnare Perfect Spirit årsdebuterade på torsdagskvällen och det var i pigg och löpsugen stil femåringen visade upp sig i händerna på Örjan Kihlström.
Örjan Kihlström körde till ledningen 1500 meter före mål och sedan hade han full kontroll på fältet och vann säkert med en dryg längd före Monark Newmen och Gareth Boko.
- Det är underbart helt enkelt att köra sådana här hästar. Det är väldigt spännande när de varit ifrån en vinter och se hur de tagit vinterträningen. Det är lika roligt varje vår, kommenterade en nöjd segerkusk.
Segertiden i årsdebuten blev 1.12,9 över distansen 2 140 meter bilstart.

Enkelt för Rödluvan
Örebrokvällen höll hög sportslig kvalité med bland annat fyra Breeders´ Crown-lopp.
I klassen för fyraåriga ston årsdebuterade kulldrottningen Conrads Rödluva och Örjan Kihlström körde på precis samma sätt som med stallkamraten Perfect Spirit. Örjan Kihlström övertog ledningen 1500 meter från mål, sänkte tempot och måttade sedan in segermarginalen till en längd i en snabb avslutning över upploppet före S.G.Maleficent och Run A Mile.
- Jätteskönt, bägge två såg fina ut. Spirit gick barfota direkt, men Rödluvan gick med tunga järnskor och sula och bomull och vanlig vagn. Det finns så mycket att göra på henne, men hon visade…det var bra, riktigt bra, sa en påtagligt nöjd tränare, Daniel Redén.
Örjan Kihlström hade en fin kväll och lotsade även favoriten Evaluate till säker seger i Breeders´ Crown fyraåriga hingstar och valacker. Här satsade Örjan offensivt från tredje utvändigt och kunde ganska enkelt överta ledningen dryga varvet kvar med Stefan Melanders flyfotade USA-import. Tvåa blev Global Withdrawl och trea Jaguar Dream.
- Sällan man kör tre så fina hästar på samma dag, sammanfattade Örjan Kihlström kvällen.

En finsk och en norsk BC-vinnare
Mascate Match
kom till Örebro som obesegrad efter tre starter i karriären och Pekka Korpis talang dominerade Breeders´ Crown-loppet för treåriga ston efter tidig ledning. Hon såg ut att bli lite bekväm sista biten i sin ensamhet men vann mycket enkelt i sin mäktiga och vägvinnande stil före Sheeza Trixie och Kentin Day.
I Breeders´ Crown för treåriga hingstar och valacker försvarade Custom Colt innerspåret och ledde sedan hela vägen när han höll undan knappt före favoriten Bythebook. Trea Blev Criterion.
Eirik Höitomt satt i segersulkyn och vinnaren tränas av Henry Rorgemoen.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Jägersro-tränaren har ett nytt superlöfte på gång i fyraårige Harran Boko. Hästen har vunnit fem lopp på åtta ..


Jägersro-tränaren har ett nytt superlöfte på gång i fyraårige Harran Boko. Hästen har vunnit fem lopp på åtta starter och i de andra tre har det blivit galopp. Han har visat fartresurser utöver det vanliga och slog nytt svenskt rekord i mitten av december när han vann med halva upploppet i Gävle på tiden 1.14,7 över 2640 meter voltstart.
- Det är en oerhört intressant häst. Jag har tränat flera riktigt bra hästar som har gått långt och det hoppas jag att Harran Boko också gör. Han har visat jättehög kapacitet, säger Conrad Lugauer.

”Är fruktansvärt tävlingsinriktad”
Apropå riktigt bra hästar som Lugauer har tränat eller tränar så kan nämnas stjärnor som Copper Beech, Gareth Boko, Spartan Kronos och Calvin Borel.
Hur bra är Harran Boko i förhållande till dem?
- Man kan inte jämföra dem med varandra, för de är olika karaktärer. Spartan Kronos sprang 1.12 redan som treåring och de som du nämnde har tjänat mycket pengar och varit med länge medan Harran Boko fortfarande är färsk. Men Harran har gått svenskt rekord mitt i vintern med broddar i sin femte start i livet, så det talar för sig självt.
- Kapacitetsmässigt är han nästan lika bra som Spartan Kronos, men jag tror nog att Spartan ligger lite före. De är två helt olika hästar. Harran Boko är fruktansvärt tävlingsinriktad medan Spartan är en häst som kan vara lite bekväm ibland. Spartan tränar inte gärna medan Harran tränar jättegärna.

Galopperade bort 300 000 kronor
I senaste starten strulade dock Harran Boko till det för sig. Han gick i ledningen och var på väg mot segern i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla när han plötsligt galopperade kort före mål. Därmed gick segerchecken på 300 000 kronor upp i rök. Harran Boko har heller inte tävlat sedan den starten den 30 januari.
- Det var tråkigt det som hände, men hästen bröt ner lite helt plötsligt och krängde till. Därför kom galoppen. Förmodligen hade han vunnit annars och kanske gått en 1.12-tid. Han är fortfarande en unghäst som är orutinerad och hade en ny kusk bakom sig. Det var inte Christoffers fel men han missuppfattade hästen lite och var inte beredd på det beteendet.
- Så fort en häst galopperar tänker man att hade man kunnat göra något annat. Så är det i alla sporter överhuvudtaget att missar du målet så tänker man att kunde man ha gjort något annorlunda.

”Känns stark och bra – jättefin”
- Hästen åkte till veterinären efteråt och blev behandlad men det var inga stora grejer. Han fick jogga i fyra veckor och sedan har vi tränat på som vanligt.
Hur känns Harran Boko i träningen och har du kört något snabbare jobb?
- Han känns stark och bra och är redo för säsongen nu. För tio dagar sedan körde jag 1.15 i två varv inne på Jägersro med honom och var jättenöjd. Hästen känns jättefin, säger Lugauer.
Harran Boko är storfavorit i onsdagens V86-omgång där han startar i V86-1 på Åby. Tränare Lugauer tror på vinst – om hästen sköter sig.
- Jag förstår att hästen blir favorit när han har gått de tiderna han har gjort i vinter och varit så bra vid segrarna. Om han går felfritt, då vinner han. Det blir aluminiumskor runt om, säger Conrad Lugauer.

Michael Carlsson, Kanal 75


Disco Volante imponerade när han vann Breeders Crown-loppet för fyraåriga hingstar och valacker. Han tog direkt hand om ledningen och anför..


Disco Volante imponerade när han vann Breeders Crown-loppet för fyraåriga hingstar och valacker. Han tog direkt hand om ledningen och anförde i ett jämnt tempo för Ulf Ohlsson. Favoriten Gareth Boko sändes fram utvändigt om ledaren ut på den första långsidan och landade utvändigt om Disco Volante 1500 meter kvar. Första varvet travades efter 1.13,4 och det var ingen som kunde hota Disco Volante. Den Stefan Melander-tränade hästen drog ifrån till en mycket lätt seger på tiden 1.12,9/2140a.
- Han är ju riktigt bra när han fungerar och det här var en bra prestation. Han blev lite het när Conrads häst kom upp utvändigt men är ju stark och rejäl. Jag tycker att det är en häst som hör hemma i en final, kommenterade Ulf Ohlsson.

Vamp Kronos och Dibaba i en klass för sig
Två ston stod i en klass för sig när när de treåriga stona gjorde upp i sitt Breeders Crown-lopp. Storfavoriten Vamp Kronos kördes till ledningen i utgången av den första kurvan av Björn Goop. Hon inledde med 1.12,8 första femhundra metrarna och fick sedan dämpa tempot till 1.15,7 första varvet. När det var sjuhundra meter kvar attackerade Dibaba och Örjan Kihlström ifrån tredje par utvändigt och duon tog sig fram utvändigt om Vamp Kronos i sista sväng. Dibaba gick i närkamp in på upploppet men Vamp Kronos hade en växel kvar och svarade. Hon gled undan till en säker seger i en snabb avslutning. Stort plusbetyg även till tvåan Dibaba som avslutade nedåt 1.10 sista sjuhundra metrarna. Segertiden för Vamp Kronos blev 1.14,0/2140a och tränar gör Jerry Riordan i Halmstad vars framgångar bara fortsätter. I lördags vann ju hans Twister Bi VM-loppet på Yonkers i USA för Christoffer Eriksson.
- Jag ville inte köra på för hårt för det är semifinaler om en dryg vecka. Dibaba var ju bra och det var två bra ston som avslutade fort sista tusen. Två ston som visat oerhörd kapacitet hela säsongen, sa Björn Goop.

Spets och slut för Lucifer Lane
I Breeders Crown-loppet för treåriga hingstar och valacker blev det en lätt seger för Lucifer Lane. Han öppnade snabbt och tog ledningen för Johan A Nilsson. Sedan gled familjehästen – som tränas av Thomas L Nilsson – undan till en ohotad seger 1.13,9/2140a.
- Det är bara ett rent nöjd att köra den här hästen. Han kändes riktigt fin i dag. Han var väldigt springglad och varvet kvar började han ta i lite självmant, sa Johan A Nilsson.

Knappt för storfavoriten
Storfavoriten B.W.T.Burnin Alive höll undan med ett nödrop i Breeders Crown för fyraåriga ston. Den finska gästen tog ledningen och fick bestämma tempot. Hon hade ett klart grepp in på upploppet men Uncertain Age närmade sig hela vägen efter en attack från tredje par utvändigt. Det blev stenhårt i mål men nosen först hade B.W.T.Burnin Alive för sin tränare Tuomas Korvenoja.
- Jag var riktigt nöjd med henne. Hon kämpade ärligt in i mål, sa Tuomas Korvenoja.
Semifinalerna till Breeders Crown körs på Solvalla nästkommande söndag, den 29 oktober.

Michael Carlsson, Kanal 75


Tiofaldige miljonären Django Riff var storfavorit till segern i uttagningsloppet på Vincennes men han straffade ut sig med galopp redan innan startbi..


Tiofaldige miljonären Django Riff var storfavorit till segern i uttagningsloppet på Vincennes men han straffade ut sig med galopp redan innan startbilen släppt iväg fältet. Vinnande Drole de Jet ska emellertid inte be om ursäkt för segern. Med sin tränare Pierre Vercruysse i sulkyn rundade han fältet från fjärde par utvändigt och vann överlägset. Efter loppet meddelades att tvåan Dawana och fyran Dalixoria inte ställer upp i finalen på Solvalla nästar lördag. Därmed är det endast tio fyraåringar som jagar förstapriset på närmare två miljoner kronor.

Startlista
Grand Prix de l’UET 2017
2 140 meter autostart

1.Born In The U.S.A. (Nora Udjus Hanssen)
2. Drole de Jet (Pierre Vercruysse)
3. Gareth Boko (Conrad Lugauer)
4. Global Trustworthy (Timo Nurmos)
5. Makethemark (Petri Salmela)
6. Dream Darling (Yves Boireau)
7. Doctor Doxey Zenz (Mathias Andersson)
8. Monark Newmen (Fredrik Persson)
9. Cokstile (Jan Kristian Waaler)
10. Bruno Baghheera (Stefan Melander)
Förstapris: 1 953 760 kronor

Ola Johansson, Kanal 75


I Svenskt Travderby blev det för långt fram i dryga spår under slutrundan för Gareth Boko.Jägersrotränaren Conrad Lugauer fick t..


I Svenskt Travderby blev det för långt fram i dryga spår under slutrundan för Gareth Boko.
Jägersrotränaren Conrad Lugauer fick ta över träningen av hästen i slutet av treåringssäsongen och har hela tiden matchat mot de bästa fyraåringarna.
I kvalloppet till Europaderbyt på Solvalla på onsdagskvällen satt storloppsspecialisten Christoffer Eriksson upp bakom Gareth Boko i stället för Lugauer som själv var avstängd.
I starten lyckades stand in-kusken med ett loppavgörande drag och hittade ut från innerspåret. Det blev ett lopp i andraparet utvändigt i regnovädret och när det fylldes på bakifrån på den sista bortre långsidan satt Christoffer Eriksson kallt kvar. I mitten av upploppet kom luckan och Gareth Boko sköt till enkel seger.
- Jag tackar för förtroendet men i finalen tycker jag att Conrad ska köra igen, han har hört hästen hela tiden, sa Christoffer Eriksson.
- Han gick ett bra lopp. Han öppnade inte speciellt snabbt men jag hade turen att komma ut efter hundra meter, summerade segerkusken.
Timo Nurmos-tränade Global Thrustworthy föll med flaggan i topp efter att ha knäckt ledaren från dödspositionen och slutade tvåa, trea norske Cokstile som inte höll hela vägen från ledningen. Vidare till final också överraskningen Doctor Dozey Zenz, en fjäder i hatten för Hagmyrens Mathias Andersson.

Norsken ingen bluff
Det kördes två uttagningslopp till Europaderbyt under kvällen. Born In the U.S.A. vann det första efter en resa i tredje utvändigt och en dryg sista sväng i tredjespår.
En häst från Norge tränad av Drammen-tränaren Nora Udjus Hanssen och ägd av Noras sambo, travjournalisten Truls G. Pedersen, chefredaktör på Trav og Galopp-Nytt.
Born In the U.S.A. klev fram i Hans Petter Tholfsens Minnelopp hemma i Norge som treåring. Fyra i norska derbyt för ett par veckor sedan.
Ingen bluffseger när Born In the U.S.A. slog delar av den svenska fyraåringseliten.
- Jag håller den här hästen väldigt högt och nu när kroppen börjar sätta sig är den en potentiell elithäst. Hur det ska gå i finalen är svårt att säga men med lite tur med spåret och rätt resa ska han kunna sluta långt framme, sa kusken Eirik Höitomt.

Final nästkommande lördag
Tvåa i uttagningsloppet efter ett lopp i dödens slutade Petri Salmelas Makethemark, trea blev Stefan Melander-tränade Bruno Bagheera och med till finalen också Monark Newmen, fyra efter stor startgalopp för tränaren Fredrik Persson.
Finalen av Europaderbyt (Grand Prix de l’UET) körs på Solvalla under lördagen i kriteriehelgen nästkommande helg, med ett förstapris på cirka 1,9 miljoner kronor.
Finalfältet blir klart först fredag kväll då det sista kvalloppet körs på Vincennes, ett lopp med endast tio hästar till start.

Startrusning i ”Cetes”
C Th Ericssons Memorial för den äldre eliten hamnade lite i skymundan i förhandsrapporteringarna. Loppet inleddes med en liten envig om spets mellan de två stora favoriterna Volstead och On Track Piraten där den senare tog över täten efter 400 meter med Johnny Takter.
Öppningen (1.06,8/500 meter) satte sig i benen på On Track Piraten och det blev i stället Timo Nurmos-tränade Zenick Brick som var först i mål efter ett lopp i andra utvändigt tillsammans med Björn Goop.
Patricia Zaz var överlägsen i ett lopp för fyraåriga ston tillsammans med tränaren Björn Goop. Startgalopp och diskvalifikation för storfavoriten Laura Vixi.
Pydin fortsätter leverera
Solvalla delade på V86-omgången med Bergåker där hemmatränaren Martin P Djuse ordnade en storskräll redan i inledningen då han satte dit storskrällen HöwingsVipower.
Hagmyrentränaren Niclas Torstemos femårige kallblod Pydin fortsätter övertyga. Nu gjorde Ove A Lindqvist slag i saken och körde sig till täten och femåringen klev undan på ett snyggt sätt.
Övriga V86-lopp på Bergsåker vanns av Robert Bergh-tränade Frida Zonett(Jan Norberg) och Svante Båth-tränade Le Miracle (Kim Moberg)
På V86 lyckades 29 system pricka in samtliga vinnare och för det belönades de med 191 825 kronor. Sju rätt betalade 1312 kronor och för sex rätt fick man 98 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


StartlistaSvenskt Travderby2 640 meter autostart1. Cyber Lane (Johan Untersteiner)2. Policy of Truth (Reijo Liljendahl)3. J.H.Mannerheim (Johan Untersteiner)4. ..


Startlista
Svenskt Travderby
2 640 meter autostart

1. Cyber Lane (Johan Untersteiner)
2. Policy of Truth (Reijo Liljendahl)
3. J.H.Mannerheim (Johan Untersteiner)
4. Monark Newmen (Fredrik Persson)
5. Rajesh Face (Lutfi Kolgjini)
6. Sobel Conway (Peter Untersteiner)
7. Global Trustworthy (Timo Nurmos)
8. Racing Mange (Joakim Lövgren)
9. Gareth Boko (Conrad Lugauer)
10. Uppohoppa (Pasi Aikio)
11. Niky Flax (Johan Untersteiner)
12. Test Drive (Stefan Melander)
Förstapris: 2 000 000 kronor

Startlista
Derbystoet
2 140 meter autostart

1. Mulligan (Thomas Uhrberg)
2. Ultra Bright (Fredrik Persson)
3. Cash Crowe (Petri Puro)
4. Bugatti Brick (Timo Nurmos)
5. Fantasy River (Ola Samuelsson)
6. Come And Dream (Tomas Malmqvist)
7. Unique Juni (Hans R Strömberg)
8. Flo Jo Keeper (Björn Goop)
9. Bella Mont (Ken Ecce)
10. Uncertain Age (Tomas Malmqvist)
11. Unstirred Drink (Svante Båth)
12. Caddie Lisieux (Roger Walmann)
Förstapris: 1000 000 kronor

.

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-09 2015-12-09 Solvalla-9 2140/6 2 15.5 18
2015-11-28 2015-11-28 Jägersro Trav-9 1640/2 1 14.0 20
2015-11-11 2015-11-11 Solvalla-5 1640/4 1 14.0 16
2015-10-28 2015-10-28 Solvalla-8 2140/5 1 15.2 42
2015-10-17 2015-10-17 Örebro-9 1609/5 0 17.1g 174
2015-10-07 2015-10-07 Solvalla-4 1640/4 1 15.2 237
2016-11-16 2016-11-16 Solvalla-10 Per Lennartsson 2640/9 B 3 14.8 96
2016-11-06 2016-11-06 Eskilstuna-11 Per Lennartsson 2140/3 B 0 18.1g 126
2016-10-23 2016-10-23 Solvalla-2 Per Lennartsson 2140/2 B 1 14.0 41
2016-09-25 2016-09-25 Solvalla-10 Per Lennartsson 2640/2 B 0 13.7 78
2016-09-12 2016-09-12 Solvalla-11 Per Lennartsson 2640/9 A 1 13.7 38
2016-08-10 2016-08-10 Solvalla-10 Per Lennartsson 2640/5 C 3 13.9 63
2016-07-14 2016-07-14 Örebro-7 Per Lennartsson 2609/1 C 4 14.5 30
2016-06-25 2016-06-25 Rättvik-10 Per Lennartsson 2140/10 A 2 13.6 24
2016-06-08 2016-06-08 Solvalla-2 Per Lennartsson 2140/1 D 1 13.6 17
2016-05-25 2016-05-25 Solvalla-6 Per Lennartsson 2140/8 C 2 14.6 29
2017-10-29 2017-10-29 Solvalla-5 Conrad Lugauer 2140/2 B 0 13.5 83
2017-10-17 2017-10-17 Axevalla-8 Conrad Lugauer 2140/9 C 3 13.5 18
2017-09-30 2017-09-30 Solvalla-8 Christoffer Eriksson 2140/3 C 4 11.9 77
2017-09-20 2017-09-20 Solvalla-10 Christoffer Eriksson 2140/1 B 1 12.1 61
2017-09-03 2017-09-03 Jägersro Trav-10 Conrad Lugauer 2640/9 B 0 12.5 98
2017-08-23 2017-08-23 Jägersro Trav-7 Conrad Lugauer 2640/9 B 1 13.6 50
2017-07-31 2017-07-31 Mantorp-9 Conrad Lugauer 2140/6 B 0 13.5g 70
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-13 Conrad Lugauer 1640/1 D 4 10.1 153
2017-05-13 2017-05-13 Åby-11 Conrad Lugauer 2140/2 C 6 13.1 66
2017-04-28 2017-04-28 Åby-5 Conrad Lugauer 2140/9 C 1 12.8 21
2017-04-01 2017-04-01 Solvalla-3 Conrad Lugauer 2140/3 B 0 14.3g 17
2017-03-15 2017-03-15 Solvalla-10 Conrad Lugauer 2140/9 A 1 13.7 50
2019-05-31 2019-05-31 Vincennes-3 C Lugauer 2850/10 B 3 74
2019-05-13 2019-05-13 Halmstad-4 Conrad Lugauer 2700/6 C 1 13.4g 30
2019-04-11 2019-04-11 Örebro-4 Conrad Lugauer 2100/4 C 3 13.0 64
2019-03-24 2019-03-24 Axevalla-3 Conrad Lugauer 2140/1 C 2 15.4 20ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se