Fylking travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Fylking travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Fylking har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Fylking har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Fylking


Kim Moberg jobbar i pappa Svante Båths stall på träningscampen Stora Alby strax norr om Stockholm. På onsdag kväll blir det inte Sol..


Kim Moberg jobbar i pappa Svante Båths stall på träningscampen Stora Alby strax norr om Stockholm.
På onsdag kväll blir det inte Solvalla för henne. Ett lopp på Åby passade formdjuret Louie Brodde perfekt den här gången och ekipaget blir en av favoriterna i V86-5.
Sjuåringen är stark och rejäl och de två segrarna på slutet har kommit från positionen utvändigt ledaren.
Senast var det uppvisning i det stora lärlingsloppet Karl Gösta Fylkings Minneslopp på Solvalla. Kim Moberg hade ett tolftespår bakom bilen, rundade snabbt fram till dödens och bevakade konkurrenterna därifrån.
- Han var grymt bra faktiskt och har blivit ännu lite bättre bara över vintern. Det är ju en jättefin häst som var med i årgångsloppen när han var yngre. För någon vinter sedan fick han åkte ner till Frankrike och för att testa lyckan där, men han trivdes inte alls där och det tog lite tid för honom att ställa om när han kom hem, säger Kim Moberg.

Snubblat sig i galopp
Louie Brodde kommer med två raka segrar till Åby. Men segerskörden hade kunnat vara längre om man får tro kusken.
Sedan skorna åkte av i slutet av april har sjuåringen varit säkerheten själv.
- Han snubblade sig i galopp i årets två första starter. Annars hade han nog vunnit de loppen också. Jag har inte kommit på någon anledning till varför han galopperade men sedan vi ryckte skorna på honom har det gått bra. Det handlade inte om att han fuskade med travet eller något, utan han satte  bara”tån” i backen och snubblade, den klanten, säger Kim.

Nionde både bra och dåligt
Louie Brodde lottades till ett niondespår bakom bilen i V86-5, ett lopp över 2140 meter. Hästen har visat sig fungera som allra bäst när han fått vara med där framme direkt och hon har inte riktigt bestämt sig för vilken taktik som ska användas på onsdag.
- Det är egentligen jättebra med spår nio och open stretch. Men samtidigt tror jag att han är bättre när han inte har hästar framför sig. Vi sitter ju där vi sitter och det är inte alltid det går att göra någonting från såna där lägen. Han tål ju att göra en del själv till slut också men skulle det ”råka” gå sakta kanske jag tar chansen och kör fram igen, säger hon.
Med dryga miljonen på kontot står Louie Brodde helt rätt inne propositionsmässigt i loppet. Man fortsätter med barfotakörningen, det norska huvudlaget och en ”vanlig vagn”.
- Det har stått att han ska gå med jänkarvagn på några ställen men så blir det inte. Jag tror att han har hoppat fyra av fem med jänkarvagn. Vi får se hur det blir kört det här loppet men han är i bra form i alla fall. Det är bra hästar med – men han mötte väldigt bra hästar senast också och kunde vinna så pass enkelt ändå.

Mikael Wikner, Kanal 75


Att V75 flyttade från Momarken till Bergsåker när Norge stängde travsporten på grund av corona-pandemin påverkade inte spelarn..


Att V75 flyttade från Momarken till Bergsåker när Norge stängde travsporten på grund av corona-pandemin påverkade inte spelarna negativt.
V75 omsatte på lördagen drygt 124,8 miljoner kronor då Bergsåker bjöd på en jackpot med drygt 51,6 miljoner kronor i potten för sju rätt.
Och många fick dela på miljonerna. 2 368 system med sju rätt belönades med 21 798 kronor. Sex rätt 164 kronor och fem rätt 21 kronor.
Sportsligt var det inte V75 med sedvanliga STL-klasser men lördagen bjöd ändå på flera starka prestationer.
Dagens kanske mest imponerande vinnare fick vi se i V75-7 där Lyx Håleryd bara stack ifrån konkurrenterna 400 meter från mål efter ett lopp utvändigt ledaren.
Men det var ingen position kusken ville ha på förhand.
- Hon är snabb ut och jag lyckades pricka. Men sedan försökte jag lura henna att hålla henne lugn genom att släpa lite i dödens. Jag tror vi lyckades lura henne att det var ett varv till, sa Rikard N Skoglund.
- Det var jätteskönt. Hon har utvecklats i vinter och skorycket i dag gjorde sitt. Hon var bättre än jag trodde, sa tränaren Joakim Elfving.

Backmans glädjetårar
V75-4 var ett kallblodslopp där flera av de betrodda gjorde bort sig med galopp. Oskar Kylin Blom hittade andra utvändigt med Fylking. 700 meter från mål klev Fylking fram och sedan masserade han ledaren Norrlands Scott genom slutsvängen och över upploppet handlade det bara om en häst.
- Jag drog huvan 100 kvar men vi hade nog vunnit i alla fall, sa segerkusken.
Kin Backman tränar vinnaren och hon var gladast av alla på Bergsåker denna lördag.
- Jag tror inte det är sant…den här hästen betyder allt för mig. Jag har fött upp han och allting…och kämpat. Så det är stort, sa Östersundamatören med glädjetårar i ögonen.

Skentur på stallbacken
V75-6 blev rena krypkasinot där Örjan Kihlström fick bestämma tempot i ledningen med favoriten Coogan. Första 500 gick på 1.19,9 och första varvet på 1.18,3.
600 kvar attackerade Queer Fish och han avslutade sylvasst men var precis som övriga chanslös när Coogan accelererade undan med massor kraft sparat över upploppet.
Daniel Redén tränar vinnaren som gav ett klassigt intryck i andra raka årssegern och därmed är obesegrad 2020.
Loppet fick ett dramatiskt efterspel då hästen Duffman kom lös och skenade ett par varv på stallbacken sedan kusken Mats E Djuse lämnat över hästen till tränaren Henry Svensson. Hästen fångades till slut in och kollades direkt upp av veterinär på banan. Henry Svensson lite omtöcknad efter incidenten och fick uppsöka vård med ont i en axel.
Örjan Kihlström kunde räkna in två segrar och i V75-2 slank han ut från rygg på ledaren i sista kurvan med Youhadmeathello och sedan kunde fyraåringen glida undan till en bekväm seger före favoriten Unleash The Steel. Tränar vinnaren gör Stefan Arvidsson.

Dubbel för Bergh
Även Robert Bergh kunde räkna in två segrar – en som kusk och en som tränare.
Trots att det såg ut som att Payet blev lite vass efter två omstarter lyckades Robert Bergh hitta till ledningen när väl V75-1 kom i väg i tredje försöket. Väl i spets var Payet aldrig hotad och vann mycket säkert.
Robert Bergh kunde även räkna in en dubbelseger i V75-3 där Betting Ace spurtade ner ledande stallkamraten Digital Dominance sista biten. Erik Adielsson satt i segersulkyn och Betting Ace fick fritt från rygg ledaren över upploppet.

Svenskt rekord
Merritt
var klar favorit i V75-5 och väl understöd av sin tränare Daniel Wäjersten blev det favoritseger trots att det inte flöt helt perfekt för sexåringen.
Från tredje utvändigt attackerade Merritt som första häst i tredjespår 600 kvar och över upploppet hade han klart bäst fart även om han bröt nedåt i banan.
Utanför V75 bjöds vi på ett svenskt rekord i monté för kallblod då Wilda Fille kom i mål på 1.23,9 över distansen 1 640 meter autostart. I sadeln satt Emilia Leo och tränar nyblivna rekordhållaren gör Jan-Olov Persson.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Lördagens V75-omgång skulle ha körts på Momarken i Norge, som tvingades ställa in på grund av den pågående pandemin..


Lördagens V75-omgång skulle ha körts på Momarken i Norge, som tvingades ställa in på grund av den pågående pandemin.
Coronaviruset har emellertid inte stoppat travsporten i Sverige där man tävlar för stänga läktare.
Bergsåker fick hastigt och lustigt hoppa in som ny arrangör av V75 och väntas tack vare förra lördagens jackpot dela ut 46 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.
För att hitta dit kan det vara bra att ha koll på de utrustningsförändringar gällande skor och numera också vagnar som går att hitta i startlistorna.
Med uppgifter hämtade från databasen travfakta.se har vi gått igenom lördagens mest intressanta förändringar och markerat några som sticker ut med fet stil.

Observera att sko- och vagninformationen i startlistorna inte är bindande och som alltid kan förändras under tävlingsdagen.

V75-1
1 Hadrianos är anmäld med hybridvagn för första gången. Hästen tävlade med jänkarvagn senast och har dessförinnan tävlat i vanlig sulky.
2 Lets Go Again har tävlat med vanlig vagn i sina åtta senaste starter, men är nu anmäld med hybrid. Hästen är har inte varit bland de tre främsta på fyra starter med hybrid i Sverige.
5 Adrainunow är anmäld barfota runt om för första gången på sju starter. Hästen har två andrapris som bäst på nio starter med den balansen.
6 Payet är anmäld barfota bak för andra gången i karriären.
7 Hugo Gustivar Boko är anmäld med vanlig vagn liksom senast. Innan dess tävlade han fyra starter i rad med jänkarvagn. Hästen har inte varit på prispallen på fyra starter barfota runt om.
10 S.G.Flyring Diaval är anmäld barfota runt om för femte gången i karriären, han är segerlös med den balansen. Hästen är anmäld med hybridvagn för första gången i karriären.
11 Klose är anmäld barfota fram, han har 2/7 med den balansen.
12 Angel Ovea är anmäld barfota runt om för andra gången i karriären.
13 My First Offspring tävlade barfota runt om senast, men återgår till skor med vilka han vunnit 3/13.
14 Let’s Go Ernie tog sin första seger med skor runt om senast och tävlar så igen.

V75-2
2 Unleash the Steel är anmäld barfota runt om och med amerikansk sulky, båda för första gången i karriären.
4 Hagaz T.N.T. är anmäld barfota runt om för andra gången i karriären. I den första var han stort slagen, men sprang sitt rekord 1.15,1/1 640 autostart som uppanmäld. Hästen har tävlat med hybridvagn fyra gånger med två andrapris som bäst.
5 Taxi Gretha tävlade med hybridvagn för första gången senast och är anmäld så igen.
6 Stacksonstacksbore är anmäld barfota fram för första gången.
7 Börge Kosing är anmäld barfota runt om för första gången. Han har tävlat med amerikansk sulky i sina två senaste starter.
8 Make Someone Happy är anmäld barfota fram för första gången. Hästen tävlade med amerikansk sulky för första gången i sin senaste start.
12 Cobbys Yourah är anmäld barfota runt om för första gången. Hästen tävlade med hybridvagn för första gången senast.

V75-3
1 Daysofourlives tävlade med amerikansk sulky för första gången senast och är anmäld så igen.
2 Love No Pain tävlade med amerikansk sulky för första gången vid segern senast och är anmäld så igen.
5 Digial Flash är anmäld barfota bak för första gången sedan augusti, hästen har vunnit en av fyra med den balansen.
6 Betting Ace är anmäld barfota fram för första gången, hästen har tävlat med annan typ av barfotabalans vid åtta tillfällen. Hästen gick med hybridvagn för första gången vid segern senast och är anmäld så igen.
7 Digital Dominance är anmäld med hybridvagn för första gången.
12 Divina är anmäld barfota bak och med amerikansk sulky, har tävlat med skor och vanlig sulky i samtliga starter.

V75-4
2 Optandsfröken tävlade med vanlig vagn för första gången på sex starter vid vinsten senast och är anmäld så igen. Hon har 1/13 med amerikansk sulky jämfört med 4/26 med vanlig vagn.
3 Gnistas Filur är anmäld barfota runt om och har 2/8 med den balansen, jämfört med 1/19 med skor. Hästen är också anmäld med hybrid för första gången.
13 Fylking tävlar i regel med hybrid, men gick med vanlig vagn senast och är anmäld med det igen. Han har 2/18 med vanligt vagn, jämfört med 3/42 med hybrid.

V75-5
1 Celtic är anmäld barfota runt om. Hästen har 3/23 i Sverige med den balansen, jämfört med 0/37 med skor.
3 Moon’s Black Lady är anmäld barfota runt om med amerikansk sulky, hästen har gått med den kombinationen sex gånger och har ett andrapris som bäst.
4 Imagine Boko är anmäld med hybrid för första gången sedan juni 2018 och barfota runt om för första gången på fyra starter. Hästen har 3/8 barfota runt om, jämfört med 0/8 med skor.
6 Karissa Bo är anmäld med kombinationen amerikansk sulky och barfota fram för första gången. Hästen har vunnit en av fyra barfota fram och en av fem med amerikansk sulky.
8 Simb Murdoch är anmäld barfota runt om. Hästen har 4/9 på den balansen, jämfört med 1/19 med skor.
9 Merritt är anmäld med amerikansk sulky för första gången samt barfota runt om för fjärde gången i karriären och första gången i nuvarande regi. Hästen har varit tvåa som bäst med den balansen.
10 Captain My Captain är anmäld barfota bak för första gången på sex starter. Han har 1/3 på den balansen, jämfört med 6/22 med skor.
12 Hulk Boko är anmäld barfota runt om för första gången på åtta starter. Hästen har två andrapris som bäst på fyra starter med den balansen.

V75-6
2 Frenchnorwegian I.D. tävlade med hybrid för första gången i försök/final av Sprintermästaren senast och är anmäld med sådan även i årsdebuten.
3 Orlando Triss är anmälda barfota runt om för första gången sedan april och med hybrid för första gången sedan 2017. Hästen har 3/13 barfota runt om och 1/3 med hybrid.
6 Rocky Tilly är anmäld med hybrid för första gången i karriären efter att ha tävlat med jänkarvagn i 13 starter i rad.
7 Corroded är anmäld barfota runt om Sverigecomebacken. Hästen har 5/30 med den balansen på svensk mark, jämfört med 2/19 med annan balans.
8 Queer Fish (bilden) är anmäld med hybrid efter att uteslutande ha tävlat med jänkarvagn de två senaste säsongerna. Hästen har 3/10 med hybrid och hade det senast i mars 2017.
9 Mr Golden Quick är anmäld barfota fram för första gången på sex starter. Han har 3/11 med den balansen, jämfört med 4/17 med skor runt om.
10 Magnifik Brodde är anmälda barfota runt om för första gången på sex starter. Hästen har 15/47 med den balansen, jämfört med 13/31 med annan balans. Han är också anmäld med vanlig vagn efter två raka starter med amerikansk sulky.

V75-7
1 Usiana Face är anmäld barfota runt om och har 2/3 med den balansen, samt med hybrid (0/2).
4 Torride är anmäld barfota runt om och har 2/11 med den balansen, jämfört med 2/24 med annan balans.
7 Kick Her Highness är anmäld med vanlig vagn efter att ha tävlat med amerikansk sulky i fem raka starter.
8 Giannini är anmäld med vanlig vagn efter att ha tävlat med amerikansk sulky i sju av sina åtta senaste starter (vanlig vagn 16/1).
10 Belle Godiva är anmäld barfota runt om för tredje gången i karriären samt med hybrid för första gången i aktuell regi. Har 0/2 barfota runt om samt 0/7 med hybrid.
11 Sheheradze Face tävlade med hybrid för första gången senast, men återgår nu till vanlig vagn. Hästen är anmäld barfota bak för andra gången i karriären, förra gången var i april 2018.
12 Denali är anmäld barfota runt om för första gången sedan oktober, han har 2/6 med den balansen.
13 Miss Duffy gick med hybrid för första gången senast, men återgår nu till vanlig vagn. Hästen är anmäld barfota bak för första gången i karriären, segerlös på fyra starter med annan barfotabalans.
14 Lyx Håleryd är anmäld barfota runt om för första gången på åtta starter. Hästen har 2/7 med den balansen, jämfört med 3/13 med skor.
15 Miskos Caprea är anmäld med hybrid för första gången sedan 19/2. Hästen har 0/7 med sådan vagn.

Robin Johansson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Gunnar Lindgren var en av Sveriges mest framgångsrika travamatörer med andraplatsen i Elitloppet 1981 med Speedy Min som främsta merit. Lindgren..


Gunnar Lindgren var en av Sveriges mest framgångsrika travamatörer med andraplatsen i Elitloppet 1981 med Speedy Min som främsta merit.
Lindgren tränade Speedy Min och Karl-Gunnar Fylking satt bakom den internationelle stjärnan i de stora loppen. Men Gunnar Lindgren vann många lopp som kusk också och segrade bland annat i Amatör-SM med egentränade Express Gold 1990.
På fredag kväll körs premiären av Gunnar Lindgrens lopp - för kuskar som inte segrat i totalisatorlopp.
- Jag var lite orolig över att inte tränarna skulle våga anmäla några hästar till det här loppet och att det överhuvudtaget skulle vara svårt att hitta kuskar som ville köra. Men vi hade fel där, intresset blev mycket stort, säger Umåkers sportchef Håkan Persson.

Karriärens höjdare
Strax efter klockan 21.00 på fredagskvällen kommer en kusk alltså att vinna karriärens första lopp. 15 hästar anmäldes och lika många segerlösa kuskar sitter bakom med en och samma tanke: att vara först över mål.
- Det kommer en kusk ända från Solvalla till det här loppet. Roland Karlsson som kört fem lopp i karriären kommer upp och kör Defi's Victory som tränas av amatören Constanza Flores på Umåker. Janne Norberg och Kenneth Lind avslöjade i tipsprogrammet Upp eller Ner att de håller extra tummar för hemmakuskarna Lars-Erik Persson och Tino Lindström.  
- Ja, oavsett vem som vinner så kommer det här ju att bli en minnesvärd dag för någon! säger Håkan Persson.

En klocka till kusken
Travprofilen Gunnar Lindgren från Umeå somnade in slutet av april 2018, 88 år gammal.
- Det finns ju en sådan bra historia bakom det här och det känns bra att vi på det här sättet hedrar Gunnar Lindgren. Det var Lindgren som kom med idén under en intervju med mig. Han blev lite nostalgisk när vi pratade om hans första kuskseger och sa att han ville skänka en klocka till någon som vann sitt första lopp, säger Umåkers sportchef.
Amatören från Umåker tränade fram många segerrika hästar. Speedy Min var ett tag en av landets bästa hästar med segrar i bland annat Svenskt Mästerskap och C.Th. Ericssons Memorial. Kallblodsstoet Hamra vann 113 lopp på 241 starter och Gunnar Lindgren körde till över hundra av segrarna.

Mikael Wikner, Kanal 75


Gunnar Lindgren var en av Sveriges mest framgångsrika travamatörer med andraplatsen i Elitloppet 1981 med Speedy Min som främsta merit. Lindgren..


Gunnar Lindgren var en av Sveriges mest framgångsrika travamatörer med andraplatsen i Elitloppet 1981 med Speedy Min som främsta merit.
Lindgren tränade Speedy Min och Karl-Gunnar Fylking satt bakom den internationelle stjärnan i de stora loppen. Men Gunnar Lindgren vann många lopp som kusk också och segrade bland annat i Amatör-SM med egentränade Express Gold 1990.
På fredag kväll körs premiären av Gunnar Lindgrens lopp - för kuskar som inte segrat i totalisatorlopp.
- Jag var lite orolig över att inte tränarna skulle våga anmäla några hästar till det här loppet och att det överhuvudtaget skulle vara svårt att hitta kuskar som ville köra. Men vi hade fel där, intresset blev mycket stort, säger Umåkers sportchef Håkan Persson.

Karriärens höjdare
Strax efter klockan 21.00 på fredagskvällen kommer en kusk alltså att vinna karriärens första lopp. 15 hästar anmäldes och lika många segerlösa kuskar sitter bakom med en och samma tanke: att vara först över mål.
- Det kommer en kusk ända från Solvalla till det här loppet. Roland Karlsson som kört fem lopp i karriären kommer upp och kör Defi's Victory som tränas av amatören Constanza Flores på Umåker. Janne Norberg och Kenneth Lind avslöjade i tipsprogrammet Upp eller Ner att de håller extra tummar för hemmakuskarna Lars-Erik Persson och Tino Lindström.  
- Ja, oavsett vem som vinner så kommer det här ju att bli en minnesvärd dag för någon! säger Håkan Persson.

En klocka till kusken
Travprofilen Gunnar Lindgren från Umeå somnade in slutet av april 2018, 88 år gammal.
- Det finns ju en sådan bra historia bakom det här och det känns bra att vi på det här sättet hedrar Gunnar Lindgren. Det var Lindgren som kom med idén under en intervju med mig. Han blev lite nostalgisk när vi pratade om hans första kuskseger och sa att han ville skänka en klocka till någon som vann sitt första lopp, säger Umåkers sportchef.
Amatören från Umåker tränade fram många segerrika hästar. Speedy Min var ett tag en av landets bästa hästar med segrar i bland annat Svenskt Mästerskap och C.Th. Ericssons Memorial. Kallblodsstoet Hamra vann 113 lopp på 241 starter och Gunnar Lindgren körde till över hundra av segrarna.

Mikael Wikner, Kanal 75


Vi fick se travsport på hög nivå den här tisdagskvällen på Solvalla som stod i unghästarnas tecken. Det bjöds på..


Vi fick se travsport på hög nivå den här tisdagskvällen på Solvalla som stod i unghästarnas tecken. Det bjöds på flera härliga upploppsdueller i Margaretas Tidiga Unghästserie.
Staro Miami tillhörde kulltoppen i fjol och var tvåa i såväl Svenskt TravOaks, E3-finalen och Breeders Crown-finalen. Hästen, som tränas av Ari-Pekka Pakkanen, sprang in drygt 3,6 miljoner kronor under treåringssäsongen.
Nu var det dags för årsdebut när hon gjorde comeback efter ett halvårs tävlingsuppehåll i Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga ston, med 300 000 kronor i förstapris. Och wow vilken årsdebut det blev. Körande Mika Forss såg till att hålla favoriten och värsta konkurrenten A Sweet Dance utvändigt om sig genom första kurvan och sedan körde han sig till ledningen efter ett halvvarv. Via 1.10 första 500 metrarna varvade Staro Miami på 1.14. Inne på upploppet ryckte hon undan så att Procalate som satt i rygg på ledaren fick chansen. Den sistnämnde fullföljde fint som tvåa men kunde inte hota Staro Miami som bara gled ifrån till en lätt seger. Vinnartiden blev 1.13,4/2140a efter en avslutning på 1.10 sista 500 metrarna med full spänst genom mål.
- Årsdebut med fina hästar är alltid jättespännande. Hon var lite överladdad innan men efter defileringen kändes hon stabil och när vi hittade bakom bilen var det inga problem. Hon gick fina lopp varje gång i fjol och det är därför hon är så bra. Jag tror att hon har lite mer muskler i år och det var jättesäkert. Efter sjuhundra meter var hon lugn och fin. I sista sväng sa jag till henne att nu kan hon få, sa Mika Forss.
Däremot blev det fel för favoriten A Sweet Dance som blev hängande i tredjespår genom första sväng och Johnny Takter valde då att backa ner henne som sista häst. Väl där kom hon sedan aldrig in i matchen och trots en avslutning i 1.09-tempo var hon utan chans att nå fram och slutade sexa i mål.

Grym insats av Jaguar Dream
I Margaretas Tidiga Unghästlopp för fyraåriga hingstar och valacker fick vi se en kanonprestation av Jaguar Dream. Han fick en tuff inledning via tredjespår genom den första kurvan och sedan trava resten av loppet utvändigt om ledande Forfantone Am. Men trots det funna loppet gick han i närkamp med ledaren in på upploppet och slog klorna i denne kort före mål. En fantastisk fin insats av Jaguar Dream som tränas och kördes av Claes Sjöström på tiden 1.13,1/2140a. I fjol var hästen bland annat tvåa i E3-finalen.
- Han kändes jättefin både i värmningen och i loppet i dag. Han var inte så tuff som treåring men vi körde lite snällt med honom några gånger och det tror jag hade bra effekt inför den här säsongen, sa Claes Sjöström.
- Helst hade velat komma snabbt till ledningen och få bestämma där men jag var helt chanslös efter 50 meter och då var det bara att ändra taktiken och köra så lugnt som möjligt. Jag var ganska segersäker in på upploppet och trodde att jag skulle vinna enkelt men det var ingen bluff i ledningen och den kontrade den sista biten.

Åke Lindblom har en ny unghäststärna
Karat Band var nära att vinna förra gången i Margaretas Tidiga Unghästserie men nu fick han sätta pricken över i:et. Och som han gjorde det i Margaretas Tidiga Unghästserie för treåriga hingstar och valacker. Efter att ha hittat ner i tredje par utvändigt från spår sju bakom bilen fick Karat Band ge sig iväg först i tredjespår sjuhundra meter kvar och blev kvar där ute resten av loppet. Trots det kopplade han greppet in på upploppet och stegade ifrån till en imponerande seger. En rejäl insats och segertiden för Åke Lindbloms treåringsstjärna blev 1.14,6/2140a. Karat Band klev i och med förstapriset på 300 000 kronor över en halv miljon kronor i insprungna pengar och han har hittills inte varit sämre än tvåa på sex starter.
- Det är en fantastisk Love You-hingst som jag tycker har allting. Han är klok och fin och hela vägen ner i träningen som unghäst har han varit jättefin. Lite lagom flegmatisk och rätt inställning, sa Åke Lindblom.
- Jag hade ett dassigt utgångsläge men jag bedömde det som så att jag måste köra för att få en position och inte backa mig sist. Jag kom ner rätt så hyggligt men fick lik förbannat gå ett varv i tredjespår. Men jag visste ju vad jag hade. Det är en fantastisk häst och jag är stolt att ha honom.

Dött lopp
I Margaretas Tidiga Unghästserie för treåriga ston blev det dött lopp. Målkameran kunde inte skilja på Global Allegiance, körd av Carl Johan Jepson och tränad av Mattias Djuse, och Grande Diva Sisu, tränad och körd av Per Nordström. Den sistnämnde fick trava utvändigt om ledaren hela vägen och kopplade greppet in på upploppet. Han försvarade sig mot utvändiga On Fleek som angrep den sista biten, samtidigt som Global Allegiance störtdök invändigt. De båda nådde mållinjen samtidigt och fick dela på segern.

Adielsson hade kul
I den inledande V64-avdelningen blev det seger för Havefunwithme och Erik Adielsson. Det Johan Untersteiner-tränade stoet svarade för en rejäl insats när hon gick först i tredjespår sista sexhundra metrarna. Hon kopplade enkelt greppet in på upploppet på ledande Ma Running och svarade på Beautiful Bacardis slutstöt den sista biten.
- Hästen var klockren, sa Erik Adielsson.
I Karl-Gösta Fylkings Minneslopp för lärlingar blev det en överlägsen favoritseger genom Nobel Amok och Anders Eriksson. Han körde offensivt från sjundeepåret bakom bilen och via tredjespår genom första kurvan nådde han ledningen efter ett knappt halvvarv. Över upploppet stack den Robert Bergh-tränade hästen undan enkelt före en mycket vasst spurtande Eder Bob. Segertiden skrevs till 1.12,8/2140a.
Det var dubbeljackpot i kvällens V64-spel men efter att favoriterna radat upp sig blev utdelningen blygsam, 650 kronor på sex rätt, 11 kronor på fem rätt och ingen utdelning på fyra rätt. Därmed blir det jackpot till nästa tisdags V64-tävlingar.på Solvalla.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-10-03 2015-10-03 Skellefteå-3 2160/3 2 26.4 186
2015-09-25 2015-09-25 Bergsåker-6 2180/4 5 27.8g 482
2016-08-16 2016-08-16 Solänget-6 Harald Sandström 2168/10 C 0 28.9g 228
2016-08-09 2016-08-09 Östersund-7 Harald Sandström 2160/12 C 6 27.9 87
2016-07-27 2016-07-27 Östersund-2 Harald Sandström 1640/2 B 1 24.3 79
2016-07-19 2016-07-19 Bollnäs-6 Harald Sandström 1660/8 A 5 25.9g 74
2016-06-25 2016-06-25 Skellefteå-8 Sandra Eriksson 1640/4 A 4 25.7g 99
2016-06-11 2016-06-11 Östersund-6 Harald Sandström 2140/5 D 0 g 414
2016-05-26 2016-05-26 Bergsåker-7 Harald Sandström 2140/7 A 1 26.8 45
2016-05-07 2016-05-07 Bollnäs-7 Harald Sandström 2180/14 A 6 26.2g 108
2016-04-19 2016-04-19 Östersund-9 Harald Sandström 1640/8 A 4 27.3g 62
2016-03-26 2016-03-26 Dannero-1 Harald Sandström 2680/14 A 3 30.3 45
2016-03-16 2016-03-16 Bergsåker-5 Harald Sandström 1660/7 A 0 g 77
2016-03-08 2016-03-08 Östersund-9 Harald Sandström 1640/8 A 2 27.0 79
2016-02-17 2016-02-17 Bergsåker-4 Harald Sandström 2140/7 D str
2017-12-21 2017-12-21 Östersund-5 Lena Fritz 2160/7 B 0 g 109
2017-12-05 2017-12-05 Östersund-4 Ove A Lindqvist 2140/6 B 6 27.9g 121
2017-10-21 2017-10-21 Bergsåker-5 Ove A Lindqvist 2140/10 B str
2017-10-12 2017-10-12 Östersund-6 John Östman 2640/2 D 5 28.6 102
2017-09-23 2017-09-23 Östersund-7 Ove A Lindqvist 2140/9 B 3 25.8 70
2017-09-16 2017-09-16 Bollnäs-8 Rikard N Skoglund 2160/6 D 0 27.1g 924
2017-09-09 2017-09-09 Solänget-8 Rikard N Skoglund 2160/8 D 0 25.9 612
2017-08-29 2017-08-29 Östersund-8 Jonas Johansson 2660/7 D 0 g 128
2017-08-15 2017-08-15 Östersund-7 Jonas Johansson 2660/2 C 1 27.9 26
2017-08-01 2017-08-01 Solänget-8 Ove A Lindqvist 2660/8 C 2 28.6 61
2017-07-20 2017-07-20 Bergsåker-5 Ove A Lindqvist 1640/6 D 6 24.9 471
2017-06-10 2017-06-10 Östersund-8 Rikard N Skoglund 2140/5 D 0 g 741
2017-05-29 2017-05-29 Östersund-1 Ove A Lindqvist 2140/15 A 2 27.9 81
2017-05-10 2017-05-10 Bergsåker-7 John Östman 2140/9 A 4 27.9 65
2017-04-25 2017-04-25 Bergsåker-5 Ove A Lindqvist 2140/4 B 0 28.3g 30
2017-04-05 2017-04-05 Bergsåker-7 Ove A Lindqvist 2140/14 B 3 27.1 77
2017-03-11 2017-03-11 Bollnäs-8 Ulf Eriksson 2660/9 D 5 26.9g 160
2017-03-01 2017-03-01 Bergsåker-5 Ove A Lindqvist 2140/3 B 2 29.1g 53
2017-02-12 2017-02-12 Romme-6 Harald Sandström 1660/7 B 0 33.8g 45
2017-02-01 2017-02-01 Bergsåker-1 Harald Sandström 2160/4 A 3 27.9 51
2018-12-06 2018-12-06 Östersund-3 Ove A Lindqvist 2160/7 B 2 26.0 136
2018-11-03 2018-11-03 Östersund-4 Lars-Åke Svärdfeldt 3180/8 B 7 29.9 355
2018-10-05 2018-10-05 Östersund-8 Ove A Lindqvist 2660/12 C 0 g 332
2018-09-28 2018-09-28 Bergsåker-9 Kaj Widell 2640/4 B 0 27.1 56
2018-08-16 2018-08-16 Bergsåker-7 Kaj Widell 2640/3 D 0 g 439
2018-07-25 2018-07-25 Östersund-4 Ove A Lindqvist 2660/9 C 3 26.2 63
2018-07-16 2018-07-16 Dannero-4 Ove A Lindqvist 2180/14 D 2 25.8g 306
2018-07-07 2018-07-07 Hoting-7 Ove A Lindqvist 2060/10 C 1 27.0 84
2018-06-23 2018-06-23 Oviken-6 Lars-Åke Svärdfeldt 2120/4 D 4 27.4 133
2018-06-12 2018-06-12 Hagmyren-5 Ove A Lindqvist 2140/7 D 6 26.9 471
2018-05-24 2018-05-24 Östersund-3 Lars-Åke Svärdfeldt 2140/6 D 0 26.2g 487
2019-12-10 2019-12-10 Östersund-6 Lars-Åke Svärdfeldt 2180/13 B 5 28.6 266
2019-11-01 2019-11-01 Östersund-8 Lena Fritz 2180/5 C 4 32.5g 52
2019-10-23 2019-10-23 Östersund-3 Jonas Johansson 1660/5 B 8 32.6g 180
2019-10-12 2019-10-12 Bergsåker-4 Henrik Svensson 2180/8 C 6 26.9g 363
2019-10-06 2019-10-06 Hagmyren-6 Sofia Frilén 1660/5 D 7 25.4 129
2019-09-22 2019-09-22 Hagmyren-7 Sofia Frilén 2160/5 C 4 26.0 483
2019-09-01 2019-09-01 Hagmyren-6 Kaj Widell 2680/10 C 0 29.7 200
2019-08-15 2019-08-15 Bergsåker-8 John Östman 2640/2 D 0 26.1 693
2019-07-23 2019-07-23 Oviken-2 Magnus A Djuse 2140/9 B 6 29.0 64
2019-07-11 2019-07-11 Bollnäs-7 Oskar Kylin Blom 2140/2 D 4 26.0 195
2019-06-30 2019-06-30 Hagmyren-9 Dagfinn Aarum 2140/11 C 5 26.4g 450
2019-06-01 2019-06-01 Dannero-5 Sofia Frilén 2160/5 B 0 g 155
2019-05-23 2019-05-23 Bergsåker-6 Mats E Djuse 2640/2 C 0 28.4 278
2019-05-08 2019-05-08 Bergsåker-8 Mats E Djuse 2160/11 B 0 26.3g 635
2019-05-01 2019-05-01 Bergsåker-9 Ove A Lindqvist 2160/9 D 0 24.8 676
2019-04-21 2019-04-21 Polen-8 Mats E Djuse 2140/4 D 3 160
2019-03-27 2019-03-27 Östersund-3 Jomar Blekkan 2160/14 B 7 31.9 143
2020-06-13 2020-06-13 Boden-9 Hanna Olofsson 2140/5 C 7 24.1 410
2020-06-06 2020-06-06 Östersund-6 Ulf Ohlsson 2160/6 D 7 24.4 416
2020-04-12 2020-04-12 Romme-7 Oskar Kylin Blom 2140/1 C 0 28.3g 124
2020-03-21 2020-03-21 Bergsåker-8 Oskar Kylin Blom 2160/13 B 1 25.0 42
2020-03-12 2020-03-12 Östersund-9 Ulf Ohlsson 2660/9 C 3 27.6g 150
2020-02-29 2020-02-29 Bergsåker-3 Ulf Ohlsson 1660/14 A 3 24.5 188
2020-02-19 2020-02-19 Bergsåker-7 Ulf Ohlsson 2140/9 C 3 25.7 61
2020-02-04 2020-02-04 Gävle-9 Ulf Ohlsson 1640/3 C 5 24.6g 96
2020-01-24 2020-01-24 Östersund-6 Ulf Ohlsson 2160/3 D 1 25.8 135ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se