Full Fart travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Full Fart travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Full Fart har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Full Fart har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Full Fart


Åtta SM-guld ska delas ut på Åbytravet på lördag.Sto-SM och Lärlings-SM är exempel på lopp som avgörs inom ram..


Åtta SM-guld ska delas ut på Åbytravet på lördag.
Sto-SM och Lärlings-SM är exempel på lopp som avgörs inom ramen för V75, med det tyngsta loppet sparat till sist.
V75-7 är ”stora SM”, Svenskt Mästerskap för elithästarna, med en halv miljon kronor i förstapris. Ingen av bröderna Fredrik B Larsson och Henrik Larsson har haft lyckan att vinna loppet, och även pappan Björn Larsson har gått bet.
Nu kan Fredrik B Larsson slå till. Solvallatränaren är en av förgrundsfigurerna på lördag med Milliondollarrhyme – rookien från årets upplaga av Elitloppet som väntas kunna blomma ut till en internationell stjärna nästa år.
- SM är verkligen ett statuslopp som man vill vinna. Men elftespåret som vi fick i lottningen drar ju ner förväntningarna mycket. Fast det är som det är. Vi ska ha chans ändå så klart om allt är som normalt. Jag tror att Milliondollarrhymes form ska vara ännu lite bättre på lördag också, säger Solvallatränaren.

”Det är nära nu”
Fem år gammal fick hästen från Solvalla en inbjudan till Elitloppet. Via en fjärdeplats i försöket spurtade Milliondollarrhyme in som femma i finalen bakom franske vinnaren Dijon.
Larsson lät bara hästen följa med i tempot som var och pressade inte hästen.
- Han levererade två jäkligt snabba avslutningar i försök och final av Elitloppet. Jag satt bara och åkte med och ändå tog han på dem över upploppet. Han var jätteduktig, säger tränaren.
I den senaste starten spurtade Milliondollarrhyme hem silverdivisionens final på Solvalla i hästens sista framträdande i den näst högsta klassen. Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst i början av november på Solvalla är ett lopp stallet har i tankarna som en avrundning på genombrottsåret 2019.
Men det kan lika gärna bli så att Svenskt Mästerskap på Åby blir årets sista start.
- Om han är lika fräsch efter loppet på lördag så kan det bli Silverhästen. Eller så ställer vi in efter SM och börjar med vinterträning. Det är i alla fall nära nu till bokslut.

Full fart mot Elitloppet
Fredrik B Larsson är öppen med att det är Elitloppet som gäller 2020. Inget tidig vårresa till Frankrike eller något sådant utan fullt fokus på det största på hemmabanan Solvalla.
- Jag hoppas ju att jag har en häst som ska duga bra där med tanke på vad han presterade i våras, säger Larsson.
Hur har det varit efter silverfinalen på Solvalla?
- Han känns jättefin. Han var väl inte i full form senast då han hade haft fem veckors uppehåll innan, och det är lite långt för honom. Det saknades lite tryck i benen på Solvalla trots att han var bra. Det känns i jobben att det är bättre ”kick” i stegen nu och formen ska vara ännu lite bättre på lördag.
Några ändringar i utrustningen inför SM?

- Prognoserna i dag (måndag) talar ju om att det kan bli regn i Mölndal på lördag. Men om banan blir bra tänkte jag köra honom barfota runt om för första gången. 
Vad kan ett skoryck göra tror du - kan det bli ett minusresultat?
- Jag har en bra känsla för att det ska ge en bra kick för honom. Jag hade tänkt spara barfotakörning till nästa år men det är liksom bra att veta lite hur han reagerar redan i år så att vi kan planera vidare. Det ska bli intressant om vi kan ta det i det här loppet då. Men då måste det vara bra underlag. I statistiken står att hästen gick barfota runt om i Elitloppet, men det är fel. Det var bara barfota fram den gången. Att han skulle ha gått utan skor bak i starten i Umeå i våras är också fel, han hade skor på alla fyra då. 
Du fortsätter tro på din häst men varnar för att läget kan ställa till det. Vilken av konkurrenterna är du mest rädd för på förhand?
- Det blev ett bra lopp, men Nadal Broline den har jag har mest respekt för när den är på topp. Den hästen har ju slagit av oss ett par gånger på speed i år. Nadal är otroligt vass då han är i ordning, slutar Fredrik B Larsson.

Startlista
Svenskt Mästerskap
2 640 meter autostart
1. Monark Newmen – Fredrik Persson
2. Sorbet – Örjan Kihlström
3. Nadal Broline - Stefan Persson
4. Disco Volante - Ulf Ohlsson
5. Reckless - Stefan Söderkvist
6. Usain Henna - Oskar J Andersson
7. Racing Mange - Joakim Lövgren
8. Mr Golden Quick - Magnus A Djuse
9. Global Trustworthy - Rikard N Skoglund
10. Digital Ink - Robert Bergh
11. Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
12. Rajesh Face - Adrian Kolgjini
Förstapris:
500 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Jubileumspokalen var russinet i en fantastisk travkaka som serverades på Solvalla på onsdagskvällen. Efter ett mycket händelserikt lopp s&..


Jubileumspokalen var russinet i en fantastisk travkaka som serverades på Solvalla på onsdagskvällen. Efter ett mycket händelserikt lopp så stod till slut favoriten Who's Who i vinnarcirkeln tillsammans med Örjan Kihlström.
Örjan Kihlström hittade tredje utvändigt och serverade sin häst ett lopp i rygg på Milliondollarrhyme. I ledningen satt Gretzky B.R. med Vincero' Gar i rygg och Selmer I.H. utvändigt. När sedan Selmer I.H. tröttande och galopperade hann Vincero' Gar ut i andraspår och därmed blev Milliondollarrhyme kvar i tredjespår och där bakom skuggade Who's Who. In mot upploppet tog Milliondollarrhyme över och såg ut att gå mot segern men när väl Örjan Kihlström fick full fart på Who's Who så sluggade han sig förbi och visade att han vet var mållinjen ligger. Milliondollarrhyme blev tvåa och positiv trea blev Norton Commander som hittade lucka invändigt.
En miljon kronor var segern värd för Who's Who som nästan tjänat sju miljoner hittills via 15 segrar på 24 starter.
- Det är en underbar individ, det finns så mycket Maharajah i honom - och From Above också i aktionen. Det är en perfekt mix mellan två fantastiska hästar. Det är otroligt att det kan bli så här bra. Man bara njuter, det är underbart när det går vägen i ett så här viktigt lopp, sa Örjan Kihlström.
Tränaren Pasi Aikio var rörd till tårar efter triumfen.
- Det känns, det här är riktigt kul. Fasen va bra han va, skönt!
Örjan är grym, fint lopp, härligt, skolexempel på lopp.
Att Who's Who betyder mycket för Solbvallatränaren är tydligt.
- Jag älskar honom. Han betyder mycket. Att han skulle utvecklas till en sådan här häst kan man inte drömma om.
Pappa Maharajah vann Prix d'Amerique och det är också det franska storloppet som nu är nästa stora mål för sonen.
- Det är klart vi måste försöka. Han har några växlar till och han är under utveckling så det ska bli spännande, sa Pasi Aikio.

Uppvisning av Uza Josselyn i EM
Kvällens andra storlopp var EM för ston med 900 000 kronor till vinnaren och loppet blev en ren uppvisning av Uza Josselyn.
Likt en ballerina dansade det åttaåriga stoet runt Solvallas oval i ett våldsamt tempo i ledningen. Första 500 passerade Uza Josselyn på kilometertiden 1.07,2 och i mål landade hon på 1.10,5 över 2 140 meter autostart.
Segerkusken var lika imponerad som alla andra över prestationen.
- Hon är otrolig, det loppet hon gjorde senast i Hugo Åberg, jag tror inte det finns någon annan märr i världen som tar sig igenom efter den öppningen, inte så många andra hästar över huvud taget ,och sen studsa tillbaka och visa den moralen i dag, man blir tårögd. Hon är fantastisk alltså.
- Förmodligen är det bästa stoet jag kört. Otroligt förvånad att det gick så fort första 500 för det var ingen körning, men så fin teknik har hon. Jag var väldigt nöjd med henne. Det är det är en riktig lejoninna.
Uza Josselyn tränas av René Aebischer som kan konstatera att hans supermärr nu tjänat 12,8 miljoner kronor i karriären.
Tvåa i EM blev Bahia Quesnot och trea Gina Schermer. Det stora svenska hoppet, Björn Goops Mellby
Free, fick nöja sig med femtepriset.

Världsrekord i Big Noon-pokalen
Solvallakvällen bjöd även på Big Noon-pokalen där treåringarna dominerade. Bäst var storfavoriten Ecurie D. som är fortsatt obesegrad efter sex starter i livet tillsammans med Björn Goop.
Jättetalang galopperade i en omstart men skötte sig sedan i den giltiga starten och vann loppet på kilometertiden 1.12,2 över 1640 meter voltstart från positionen utvändigt ledaren. Nytt världsrekord för treåringar över distansen.
Segern var värd 300 000 kronor och Frode Hamres häst har tjänat nästan dubblade sin prissumma.
Favoritseger blev det även i V75-1 där Alessandro Gocciadoro serverade Ultimaluna Grif ett lopp i rygg på ledaren Stonewashd Diamant. När luckan kom i sista sväng så var det inget snack och Ultimaluna Grif spurtade på lätta hovar till en överlägsen seger.
Även i kallblodsloppet V75-2 blev det favoritseger sedan Magnus Teien Gundersen placerat Troll Solen utvändigt ledaren. In på upploppet tog Troll Solen över ledningen och försvarade sig säkert mot överraskningen G.Jerken upploppet ner.
- Han vann med tussarna kvar och jag hade full kontroll, sa segerkusken.
Frode Hamre tränar vinnaren.
I V75-4 körde Kim Moberg till spets med Quarcia och sedan försvarade hon ledningen resolut och vann till slut mycket säkert.
Romme-amatören Roger Forslund äger, tränar och är även uppfödare till det fyraåriga stoet. Han var lika glad som överraskad efter segern.
- Hon var brunstig så jag trodde inte hon skulle gå alls i dag. Det här är väldigt stort, att som liten uppfödare fått fram en sådan här häst, det är helt suveränt.
V75-omgången avslutades med norsk seger då Captain Morgan och Åsbjörn Tengsareid fångade in On Track Piraten i sista stegen.
Sju rätt på V75 gav 578 kronor. Jackpot på både sex och fem rätt.
Utanför V75-spelet presenterade Björn Goop sitt meriterade nyförvärv Dreammoko i ett lopp som var öppet endast för fuxar. Trots 40 meters tillägg vann den femfaldige miljonären med 50 meter och såg helläcker ut i ny regi. Det var första segern på nästan ett år för den sexårige hingsten.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


V86 fortsätter sin sommarturné på de mindre travbanorna runtom i landet. På onsdag har turen kommit till den pittoreska banan i Lindesbe..


V86 fortsätter sin sommarturné på de mindre travbanorna runtom i landet. På onsdag har turen kommit till den pittoreska banan i Lindesberg, där picknickkorgarna brukar trängas i gröngräset runt ovalen.
– Det är alltid väldigt trevligt och mycket folk när det är stortrav på de här mindre banorna. Lindesberg har verkligen sin charm och det är kul att köra sådana här omgångar. Det ska dessutom bli bra travväder, säger Åke Lindblom.

”Är en väldigt fin och lovande hingst”
Han är tränare i Örebro vilket får räknas som nästgårds med Fornaboda-travet i Lindesberg. Åke Lindblom tävlar ofta där och med fina framgångar. På onsdag reser han dit med en häst i bagaget, Kaiser Southwind, och det är i angeläget ärende. Hästen kommer från en lätt seger just på Lindesberg och för tre starter sedan var han ute mot kulltopparna på Solvalla och följde med bra in i mål som fyra bakom Jaguar Dream och Forfantone Am.
– Kaiser Southwind (V86-1) är en väldigt fin och lovande fyraårig hingst som har varit otroligt bra. Han är under stark utveckling och blir bara bättre och bättre. Jag hoppas mycket på honom i framtiden, säger Åke Lindblom.
– Jag körde jobb med honom i dag (måndag) och han kändes jättefin. Senast vann han ett halvbilligt lopp efter att jag kört till ledningen. På Solvalla för tre starter sedan gick han med full fart genom mål mot topphästar. Då hade han innerspår bakom bilen och öppnade väldigt bra, utan att jag körde för fullt med honom.

”Tanken är spets och slut”
På tal om innerspår så är det precis det utgångsläget som gäller för Kaiser Southwind i den inledande V86-avdelningen. Hästen är inte så hårt betrodd i skrivande stund och bara femtehandsfavorit på streckfördelningen. Men om man får tro tränare Lindblom låter det nästan som ett klartecken.
– Innerspåret bakom bilen i Lindesberg är bra och läget är perfekt. Jag ser positivt på uppgiften och tror på bra chans att han håller upp ledningen. Gör han det så ökar chanserna ytterligare.
Kan det vara spets och slut?
– Haha, jag är ju alltid optimistisk men tanken är så i alla fall. Jag tycker att han ska ha stora möjligheter att vinna loppet.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Nu blir det barfota runt om. Han gick barfota fram senast och med skor bak för att spara en växel till det här loppet. Jag hade faktiskt anmält honom till Margareta-loppet på Solvalla men poängen räckte inte för att komma med där. Vi får ta dom här i stället, säger Åke Lindblom.

”Potential att bli en topphäst”
På tal om Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla så selar Lindblom ut stallets bästa häst (enligt han själv) Karat Band i V64 under tisdagen. Den treårige hingsten efter Love You vann ett Margareta-lopp i maj i imponerande stil och tjänade då 300 000 kronor. Nu har han chansen att göra det igen.
– Karat Band är en fantastisk häst som har potential för att bli en topphäst. Han har gjort allting rätt förutom senast då han galopperade men det var ett litet olycksfall i arbetet. Han blev rädd när jag drog urryckarna och sprattlade till när det gick så fort.
– Han är fortfarande en bebis och är ganska lugnt tagen, även om han har tjänat väldigt mycket pengar. Jag har haft många hästar efter Love You men han har öppnat bäst av dem alla i sina fem första starter. Han är stor och långt ifrån färdig så jag hoppas att det finns mycket utveckling kvar i honom.

Michael Carlsson, Kanal 75


Milliondollarrhyme var en riktig underdog när han blev inbjuden till Elitoppet. Den femåriga svarta valacken har rusat genom klasserna och trots att ..


Milliondollarrhyme var en riktig underdog när han blev inbjuden till Elitoppet. Den femåriga svarta valacken har rusat genom klasserna och trots att han ännu inte penningmässigt är inne i Gulddivisionen, visade han med besked att han hör hemma i eliten. Det blev en fjärdeplats i försöket av Elitloppet och en femteplats i finalen för Fredrik B Larssons nya reklamhäst.
- Han gick riktigt bra och visade att han inte gör bort sig i sådana sammanhang. Han hamnade där bak men sprang med full fart över mållinjen i både försök och final. I försöket gick han i tredjespår sista sjuhundra metrarna och han tog flera längder på Aubrion du Gers över upploppet, säger Fredrik B Larsson.
- I finalen så tappade han lite fart i sista sväng när Looking Superb galopperade. Jag fick ta ut honom och börja om och sedan var det full fart över upploppet. Det var bra att han fick känna på så tufft motstånd och få lite hårdhet. Han var faktiskt inte speciellt trött efter loppen heller.

”En otrolig utveckling - känns ännu finare nu”

Hur har hästen tagit dubbla heat av Elitloppet?
- Han har tagit det nästan oförskämt bra och har varit på topp efter Elitloppet. Hästen känns smidig och fin och är pigg och glad. Det känns som att han bara fortsätter att utvecklats och känslan är att han har gått framåt efter Elitloppet. Han känns bara finare och finare i träningen och mer kraftfull. Jag är helnöjd med honom.
- Hästen har haft en fantastisk utveckling det senaste året och framförallt i vintras tog han stora kliv framåt. Han gjorde några starter på sommaren som treåring men karterades därefter och det var först i fjol vintras som han började tävla kontinuerligt och som framgångarna kom. Det har varit en otrolig utveckling och det har gått klart mycket fortare än man vågat drömma om. Efter att han årsdebuterade med seger i år så har han bara gjort topplopp. Från att ha varit en vimsig häst för ett år sedan var han i år med i Elitloppet, säger Fredrik B Larsson.

”Är jättesnabb ut - helnöjd med läget”

Milliondollarrhyme har tjänat drygt 1,4 miljoner kronor och är egentligen penningmässigt fortfarande kvar i Silverdivisionen. Men Solvalla-tränaren fortsätter att matcha sin stjärna i Gulddivisionen och på lördag väntar Norrbottens Stora Pris i Boden med en miljon kronor till vinnaren. Milliondollarrhyme har dragit ett smaskigt läge med innerspår bakom startbilen.
- Milliondollarrhyme (V75-7) är jättesnabb ut och det är ett klockrent läge. Han har utvecklat sin startsnabbhet väldigt mycket och jag har fina valmöjligheter därifrån. Det är inte omöjligt att han körs i ledningen men vissa gånger är han lite för laddad och då får man tänka om. Men skulle han vara lugn och fin har jag inget emot att köra i ledningen. Jag vill inte låsa mig vid någon taktik redan nu och utan det får bli på känsla när loppet går.
- Jag har stor respekt för motståndet och Propulsion och Makethemark är enormt bra hästar. Men min häst har mött dem och inte varit så långt efter och har bästa läget så jag tror att han kan vara med bland de tre. Han överraskar hela tiden och det ska bli kul att åka upp med honom till Boden när han är i så här fin författning.
- Det blir skor runt om som han har gått med i de tidigare loppen. Barfota i elitloppsfinalen slet på hans hovar eftersom det var så dålig bana, säger Fredrik B Larsson.

Du har även med Havbergs Knight i V75-5 från spår tre bakom bilen. Han var trea i V75 näst senast och sexa i finalen. Chanserna där?
- Havbergs Knight (V75-5)
har gjort två topplopp från dåliga lägen och känns fortsatt fin i jobben. Nu har han gått upp i Silverdivisionen och möter tuffare motstånd än tidigare. Vi får se hur långt han räcker men hästen är i toppform och har äntligen ett bra läge. Han är startsnabb och borde få ett fint lopp därifrån. Inga ändringar.

Michael Carlsson, Kanal 75


Han kom till Solvalla med 15 raka segrar och förlängde segerraden i försöket. Men i den kontroversiella finalen fick Aubrion du Gers aldrig ..


Han kom till Solvalla med 15 raka segrar och förlängde segerraden i försöket.
Men i den kontroversiella finalen fick Aubrion du Gers aldrig slag på ledande landsmannen Dijon och tvingades återvända till Frankrike med ett sällsynt andrapris.
På lördagen var Jean-Michel Bazires stenkross tillbaka på banan för att återuppta sitt segerstaplande, spelad till 13 för 10 i långloppet Prix Chambon P på Vincennes.
Men det blev en ny snöplig förlust.
Loppet gick i full fart hela vägen sedan Traders anfört i jämn 1.11,5-fart.
I slutsvängen skickade Bazire fram storfavoriten och kopplade snabbt grepp.
Men den franske mästertränaren slängde oroliga blickar bakåt och på upploppet kom svaret varför.
Tony Gio kom som skjuten ur en kanon och sluggade sig förbi i de sista stegen före mål.

Debut för Guarato
Den senare är en italienskfödd sjuåring som tävlat i de tuffaste loppen i Frankrike för Vincent Martens och bland annat var tvåa i vinterns största styrkeprov Prix de Paris.
Vinsterna har emellertid lyst med sin frånvaro och den senaste triumfen i hemlandet hade nästan två år på nacken då han nu debuterade för sin nye tränare Sebastien Guarato med Eric Raffin i sulkyn.
Och det blev alltså en debut med härlig mersmak då hästen visade en gnista som mycket väl kan göra honom till en faktor i de största loppen i Europa under sommaren.
Segertiden 1.11,7/2 850 meter var nytt löpningsrekord och belöningen blev nästan en halv miljon kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Långfredagen på Färjestad brukar vara platsen för en av årets första riktiga fartfester.Loppet med det långa namnet &rdqu..


Långfredagen på Färjestad brukar vara platsen för en av årets första riktiga fartfester.
Loppet med det långa namnet ”Hertigen av Värmland, Prins Carl-Philips Jubileumspokal – Femåringslopp” har lockat många av landets bästa femåringar genom åren.
Hästar som direkt, eller året efteråt, tagit steget vidare till världseliten.
Den snabbaste upplagan hittills kördes 2014 då Magic Tonight dundrade runt på 1.09,5, sex tiondelar snabbare än vad som krävdes då hästen vann Elitloppet året efter.
För tre år sedan segrade en viss Propulsion och i fjol vann Pastore Bob, som följde upp med att ta hem Finlands största lopp Finlandia-Ajo.
Tittar man längre tillbaka i segerlistan återfinns superstjärnor som Gidde Palema, From Above och Opal Viking.
Om vinnaren av årets upplaga når sådana höjder återstår förstås att se, men på startlinjen finns några av fjolårets bästa fyraåringar med Hambletonianvinnaren Perfect Spirit i spetsen.
Denne gjorde i rent hus i årgångsloppen under första halvan av säsongen då han tog hem Kungapokalen och Sprintermästaren.
Därmed var han också den som i första hand stod i vägen för Lucifer Lane.
Hästen som tränas av Thomas L Nilsson och körs av sonen Johan A Nilsson.
En duo som inte brukar figurera i de största loppen.
Räknar man bort Lucifer Lane så sprang Thomas’ hästar in cirka 150 000 kronor medan Johan körde 18 lopp, utan att placera sig bland de tre främsta, under 2018.
Men räkna bort Lucifer Lane ska man verkligen inte göra.
Det är något som både spelare och konkurrenter fått erfara under två glimrande säsonger på tävlingsbanan.

Gasar för ledningen
För familjen Nilsson har onekligen visat att man kan förvalta en stjärna när man väl fått fram en.
Lucifer Lane inledde karriären med att stapla segrar i enklare omgivning och avrundade treåringssäsongen med seger i Breeders Crown-finalen, värd 800 000 kronor.
Precis som vid genombrottet i Margaretas Tidiga Unghästserie fem månader tidigare var hästen spelad till över tio gånger pengarna.
I Kungapokalskvalet som fyraåring besegrade han blivande derbyvinnaren och storfavoriten Who’s Who, men gick nöja sig med femtepriset i finalen.
Bättre gick det i Sprintermästaren då Lucifer Lane stred med Perfect Spirit till mållinjen efter att ha serverats en drömresa av sin i sammanhanget orutinerade kusk.
Andra halvan av säsongen blev inte lika lyckosam, men triumfen i Najos Minne hemma på Örebrotravet visade att gnistan finns kvar och nu står hästen alltså inför årsdebut som femåring.
En årsdebut där han åter drabbar samman med Perfect Spirit.
- Vi är väldigt revanschsugna, vi har ju inte lyckats slå honom ännu, berättar Thomas L Nilsson som nyligen vässade upp formen i ett provlopp.
- Det var ingen officiell tidtagning, men hästen gick en snabb avslutning och kändes väldigt bra, pigg och alert. Han landade någonstans mellan 1.12-1.13 över 1 600 meter med full fart över mål sedan jag lyft ut från rygg ledaren 600 kvar. Det var det besked jag ville ha.
Hur har hästen utvecklats under vintern?
- Han har inte växt något på höjden, däremot har han blivit grövre. Vi fick ett litet bakslag för en månad sedan då vi fick behandla ett bakknä, i övrigt har det fungerat som önskat då han gått mycket tryckvagnsträning.
Är han lika väl förberedd som inför fjolårets årsdebut, då han vann i stor stil?
- Då hade han gått två provlopp, i år blev det ett tuffare intervalljobb istället. Totalt är han kanske lite lugnare tagen i år, men jag tror att han är redo att prestera bra direkt.
Vad har ni får ambitioner under året?
- Jag vet inte. Hästen har redan gett oss så pass mycket så vi har väl inga jättestora planer. Jag hoppas att han fortsätter att tycka att det är lika roligt att tävla, då borde han kunna tillhöra de bättre i sin kull ett tag till. Vi tar ett lopp i taget och har inte satt upp några direkta mål. Har man fått fram en sådan här häst på 40 år vill man vara rädd om honom. Samtidigt är det klart att jag har funderat kring vilka lopp som skulle vara lämpliga. Man har fått kika i lite andra propositioner mot vad man är vad vid den här tiden på året. Det är jättekul.
Har ni fått några inbjudningar från storloppsarrangörer?
- Ja, vi fick en inbjudan till Klosterskogen på lördag. Men då hade vi redan sett ut det här loppet på Färjestad.
Hur ser du på loppet, kan ni slå Perfect Spirit den här gången?
- Jag såg Perfect Spirit i årsdebuten på Örebro och måste säga att jag aldrig sett honom så fin, så det blir inte lätt. Men Lucifer var som sagt väldigt fin i sitt provlopp också.
Hur gör ni med utrustning och balans?
- Förutsatt att banan inte blir stenhård så kommer han att tävla barfota fram, han har väldigt fina hovar fram. Sedan sätter vi på trekvartsstängt huvudlag. Det hade han i både försök och final av Sprintermästaren och är det huvudlag han öppnat snabbast med. Över sprinterdistans måste vi vara med och gasa från start.
Vill du att han körs i ledningen?
- Det avgör förstås Johan och jag vet inte om det går att nå dit. Att komma förbi Eldorado B. blir inte lätt. Men skulle han ta ledningen så tycker jag att det vore kul att prova och försöka syna Perfect Spirit. Vi är som sagt revanschsugna efter förra året, säger Thomas L Nilsson.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-20 2015-12-20 Örebro-9 1609/10 0 g 687
2015-12-07 2015-12-07 Mantorp-9 2640/3 str
2015-11-23 2015-11-23 Färjestad-1 2140/2 0 17.6 98
2015-11-10 2015-11-10 Örebro-4 2160/10 4 16.4 279
2015-10-30 2015-10-30 Örebro-8 2100/2 6 15.1 641
2015-10-12 2015-10-12 Mantorp-9 2140/6 3 15.3 1170
2015-09-25 2015-09-25 Solvalla-1 2140/1 3 15.5 196
2016-12-30 2016-12-30 Axevalla-4 Andrzej Karasiewicz 2140/10 D 0 18.7 589
2016-11-25 2016-11-25 Axevalla-4 Andrzej Karasiewicz 2140/4 D 4 17.7 237
2016-11-13 2016-11-13 Örebro-7 Andrzej Karasiewicz 2100/10 D 3 20.7 401
2016-10-29 2016-10-29 Färjestad-6 Andrzej Karasiewicz 2640/5 D 5 17.1 419
2016-10-20 2016-10-20 Mantorp-10 Andrzej Karasiewicz 2140/12 C 5 16.5 1164
2017-12-21 2017-12-21 Romme-4 Andrzej Karasiewicz 1640/2 C 0 16.2g 432
2017-12-05 2017-12-05 Axevalla-7 Andrzej Karasiewicz 2140/11 D 0 17.5 659
2017-11-24 2017-11-24 Axevalla-8 Andrzej Karasiewicz 2140/12 C 0 17.8 239
2017-11-17 2017-11-17 Färjestad-7 Andrzej Karasiewicz 2660/4 C str
2017-11-08 2017-11-08 Solvalla-4 Tom Fromell 2140/10 D 0 14.9 136
2017-10-28 2017-10-28 Färjestad-5 Andrzej Karasiewicz 2640/6 C 4 17.0 112
2017-10-15 2017-10-15 Åmål-8 Andrzej Karasiewicz 2080/10 D 2 14.2 338
2017-10-07 2017-10-07 Åmål-1 Andrzej Karasiewicz 2080/8 C 5 16.3 36
2017-09-21 2017-09-21 Åby-7 Andrzej Karasiewicz 2140/2 D 8 14.9 429
2017-09-14 2017-09-14 Örebro-10 Andrzej Karasiewicz 2160/10 C 6 16.3 442
2017-08-05 2017-08-05 Färjestad-6 Peter Ådefors 1640/11 D str
2017-07-24 2017-07-24 Mantorp-4 Andrzej Karasiewicz 2640/13 D 8 16.1 601
2017-07-05 2017-07-05 Åmål-5 Andrzej Karasiewicz 2480/7 C 1 16.3 126
2017-06-22 2017-06-22 Vaggeryd-4 Andrzej Karasiewicz 1640/6 D 6 13.9 859
2017-06-12 2017-06-12 Färjestad-6 Andrzej Karasiewicz 1640/9 D 0 15.2 594
2017-05-25 2017-05-25 Lindesberg-6 Tom Fromell 2140/2 C 4 16.9 369
2017-04-13 2017-04-13 Örebro-10 Andrzej Karasiewicz 1640/2 D str
2017-04-06 2017-04-06 Färjestad-3 Andrzej Karasiewicz 2140/9 D 7 15.9 496
2017-02-07 2017-02-07 Axevalla-6 Peter Ådefors 2140/6 D 5 16.9 800
2017-01-30 2017-01-30 Färjestad-5 Peter Ådefors 2660/9 D str
2017-01-17 2017-01-17 Axevalla-4 Andrzej Karasiewicz 2160/13 C 6 17.0 463
2017-01-09 2017-01-09 Färjestad-4 Andrzej Karasiewicz 2640/3 D 0 16.9 1097
2018-11-17 2018-11-17 Örebro-5 Andrzej Karasiewicz 2180/11 C str
2018-11-05 2018-11-05 Färjestad-7 Andrzej Karasiewicz 2140/11 D 0 g 795
2018-10-25 2018-10-25 Örebro-10 Andrzej Karasiewicz 2680/13 B str
2018-10-16 2018-10-16 Axevalla-11 Thomas Dalborg 2160/7 B 4 16.0 84
2018-10-08 2018-10-08 Mantorp-12 Andrzej Karasiewicz 2180/13 A 8 18.0 201
2018-09-17 2018-09-17 Eskilstuna-7 Andrzej Karasiewicz 2140/3 D 0 15.0 1019
2018-09-06 2018-09-06 Örebro-8 Andrzej Karasiewicz 2180/11 A str
2018-08-27 2018-08-27 Åmål-2 Andrzej Karasiewicz 2080/9 C 6 16.4 229
2018-08-13 2018-08-13 Färjestad-7 Andrzej Karasiewicz 2140/12 C 0 15.7 435
2018-05-14 2018-05-14 Färjestad-3 Andrzej Karasiewicz 2140/9 D str
2018-03-17 2018-03-17 Örebro-7 Andrzej Karasiewicz 1609/6 B 0 14.6 65
2018-03-08 2018-03-08 Örebro-9 Andrzej Karasiewicz 1609/7 C 1 13.5 436
2018-02-26 2018-02-26 Färjestad-8 Peter Ådefors 2660/13 D 7 17.3 799
2018-02-15 2018-02-15 Örebro-10 Peter Ådefors 2180/10 C 3 17.0 134
2019-04-14 2019-04-14 Årjäng-7 Andrzej Karasiewicz 2140/6 C 0 16.2 319
2019-04-04 2019-04-04 Örebro-6 Andrzej Karasiewicz 2160/12 B 4 17.3 253
2019-03-28 2019-03-28 Örebro-3 Andrzej Karasiewicz 2660/2 C 0 17.5 671
2019-03-12 2019-03-12 Axevalla-9 Andrzej Karasiewicz 1640/7 C 0 15.2 618
2019-03-05 2019-03-05 Axevalla-5 Andrzej Karasiewicz 2160/6 A 8 19.0 115
2019-01-10 2019-01-10 Örebro-4 Jorma Kontio 2100/10 C 0 17.5 279ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se