FromHeaven Idzarda travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med FromHeaven Idzarda travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen FromHeaven Idzarda har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
FromHeaven Idzarda har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst FromHeaven Idzarda


 En omgång av det mer lättlösta slaget förra onsdagen mynnade ut i en jackpot på V86® den här veckan.En ensam vinnare p..


 En omgång av det mer lättlösta slaget förra onsdagen mynnade ut i en jackpot på V86® den här veckan.
En ensam vinnare på V86® beräknas kunna bli 18 miljoner kronor rikare, en förstklassig julklapp redan tre kvällar före ”dopparedan”. Årets sista V86® delas mellan Solvalla och Åby och på den senare av de båda banorna kan hemmatränaren Per Henriksen spela en avgörande roll. Han selar ut en trio under kvällen och sin bästa chans har han, enligt egen utsago, i den femte avdelningen.
Det handlar om det tyskfödda fyraåringsstoet 1 Lazy Breeze (V86-5) som anlände till Henriksens regi i höstas och som därefter tagit två segrar. Senast på Färjestad spårade hon varje meter av loppet.
– Hon vann ju väldigt lätt från ledningen senast och det var absolut inte tomt i mål, hon gick väl i 1.12-tempo sista 500 meterna och då blev det svårt för de andra att ta något. Vi har fått samma spår nu, det passar bra och skulle de komma till spets igen så tror jag hon kan bli väldigt svårslagen här. Missar de ledningen så får de nog ändå en bra position och borde ändå kunna vara med och slåss bland de tre, säger Per som tillägger:
– Jag tycker att Lady Breeze är min bästa chans under kvällen.

Visat storform i sina senaste starter
Därmed inte sagt att det inte finns fler möjligheter till seger för tränarnestorns stall under aftonen.
Sexårige 4 Kadabra Dream (V86-3) kommer med ett riktigt vasst facit från sina senaste starter. Valacken skrällvann mot bra konkurrens på Bjerke i början av november och har sedan följt upp med en ny seger och senast ett andrapris. Då som knappt slagen efter en tuff resa.
– Kadabra Dream är i riktigt fin form nu och den är nog så bra den kan vara för dagen. Vi fick ett hyggligt spår också och händer det inte något väldigt speciellt så borde han definitivt kunna vara med bland de tre här. Om han kan vara aktuell för ledningen vet jag faktiskt inte, då han nog sällan gått i spets riktigt, men det är samtidigt en häst som är som allra bäst när han får gå ”på rulle” och kan avsluta riktigt fort när han får spara krafterna till slut. Han ska räknas.

Formen bättre och bättre – men inte läget
Tredje chansen från stallet är 11 FromHeaven Idzarda (V86-1) redan i den inledande avdelningen.
En häst med form som är klart bättre än vad resultatraden ger sken av, men som tack vare ett mindre lukrativt utgångsläge den här gången får ses mer som en ”kantboll”.
– Han avslutade ju bra senast och gången före satt ju hästen helt fast, så han har blivit bättre och bättre tycker jag. Men läget är väldigt tråkigt, för det här är inte typen som kan göra så mycket jobb själv för dagen. Skulle det lösa sig från läget så kan han vara med en bit där framme, men vi får i första hand jaga pengar från det här spåret, avslutar Per Henriksen som meddelar att det inte genomförs några större förändringar i utrustningen och att samtliga hästar fungerar fint med skor på alla hovar.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Extreme tränas av Steen Juul och hästen visades upp i ett bländande skick. Björn Goop satt bakom Extreme för första gången o..


Extreme tränas av Steen Juul och hästen visades upp i ett bländande skick. Björn Goop satt bakom Extreme för första gången och förhastade sig inte. Efter 500 meter körde han till ledningen och sedan fick Extreme lunka på innan Björn Goop bad om en tempohöjning i sista sväng. Extreme längde på steget och bara försvann på upploppet via 1.11 sista varvet.
Björn Goop är kontrakterad som kusk efter ägarnas önskemål och han njöt av en behaglig åktur.
- Kontrakterad är väl att ta i. Ägarna frågade om jag ville köra och det tackar man ju inte nej till om det bara var okej med Steen Juul. Extreme är en jättefin häst och jag körde på säkerhet och ville lära känna hästen, sa Björn Goop.
- Han var superfin. Han fick en tuff inledningen, men det ska han tåla och sedan löste det sig och han sprang bara och klippte med öronen och jag tror att pappa är väldigt nöjd, sa Extremes skötare Camilla Juul.
Kretsen kring Extreme hoppas på en inbjudan till Elitloppet och efter uppvisningen i årsdebuten är det nog inte en alltför stor gissning att Solvalla sportchef Anders Malmroth ringer till tränare Steen Juul inom kort.
- När man ser topphästar som ser ut som Extreme gör i en årsdebut så njuter man, sa Anders Malmroth i Atg-live.

Dubbelt Untersteiner på dubbeln
Laradja Vrijthout var stor favorit i V64-inledningen. Han tog en lugn start och hamnade sist utvändigt. När det återstod 600 meter så valde Conrad Lugauer att skicka iväg Laradja Vrijthout i vida spår och han tog sig snabbt fram till ledaren, men krafterna tröt mitt på upploppet och Fromheaven Idzarda spurtade vassast via open stretch för Carl Johan Jepson.
Överraskade gjorde också Anders Christiansson bakom Exclusive J.M. som vann efter tidig ledning.
Johan Untersteier lade beslag på dubbelloppen. Ture L.A. hade en passande uppgift tillsammans med Johan Untersteiner i V64-5 och vann trots ett tungt lopp utvändigt ledaren. Bakom skrällen Charlotta S.H. körde Untersteiner på chans och det löste sig in på upploppet och Charlotta S.H. höll farten bäst.
Elinor Pettersson red i kortärmat denna kyliga torsdagskväll och segern bakom favoriten Ibelieveinamerica värmde lite extra.
Sex rätt betalar 9 403 kronor, fem rätt 75 kronor och fyra rätt 9 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


Åby är värd för lördagens V75® och omgångens sportsliga clou är Legolas Minne, tillika Gulddivisionen, med 200 000 kron..


Åby är värd för lördagens V75® och omgångens sportsliga clou är Legolas Minne, tillika Gulddivisionen, med 200 000 kronor i förstapris. Klar favorit är Ble du Gers som jagar sin sjätte raka seger och som nu får Björn Goop i sulkyn. Men han har spår elva och motstånd saknas inte. En riktig rysare kan Valokaja Hindö vara som har sprungit in 7,6 miljoner kronor i karriären. Hästen har tävlat mot stenhårt motstånd och matchades tufft i vintras när han var i träning i Frankrike hos Jean-Michel Bazire. I somras flyttades han till Per Henriksen och gjorde första starten för sin nya tränare i Åby Stora Pris där han blev femma. Hästen har blivit bättre och bättre i sin nya regi och senast kom första segern. Carl Johan Jepson körde fram utvändigt om ledande Heavy Sound varvet kvar, och Valokaja Hindö plockade enkelt ner elitloppshästen över upploppet.
– 9 Valokaja Hindö (V75-6) var riktigt bra senast när han vann enkelt trots att han gjorde jobbet i dödens. Han sänkte favoriten Heavy Sound som satt i spets och tryckte sönder honom. Näst senast på Solvalla kom han aldrig loss och då sa Stefan som körde att det var en helt annan häst än gången innan. Han bara högg tag i grejerna när det kom en öppning men han kom ju aldrig loss, säger Per Henriksen.
– Jag måste säga att som hästen har känts i de två senaste starterna är det bästa sedan han kom till mig. Jag har varit ute och kört honom lite i lugna jobb efter senast och han känns riktigt pigg och fin.
– Efter starten i Åby Stora Pris fick han en liten paus eftersom det är meningen att han ska tävla i Gulddivisionen här i vinter. Det är väldigt tufft i Frankrike att möta de bästa snabblopparna med Face Time Bourbon i spetsen. Då måste han vara så bra att han krossar hästarna här hemma i guld om vi ska åka ner. Då kanske vi provar men vi får se hur det blir.

Spelad till en procent(!) – ”Inte borta”
Valokaja Hindö har spår nio i den sjätte avdelningen och körs av Stefan Persson. Han har rygg på startsnabba Dragster från början och är endast spelad till en procent(!) i skrivande stund. Det låter på Per Henriksen som att han inte blir chockad om hästen skrällvinner.
– Han har fått bra spår och då menar jag en bra startrygg från bricka nio. Det är ju speciellt med open stretch på Åby och därifrån borde han få en bra resa. Blir det sedan ett ordentligt tempo i loppet så kommer han att avsluta bra. Senast vann han med krafter kvar och om det klaffar så är han inte helt borta. Då tror jag att han kan vara med långt framme.
– Nu blir det fyra lätta aluminiumskor istället för barfota och det gör inte så stor skillnad. Jag tror att de andra barfota-hästarna som måste gå med skor är mer missgynnade. Min häst besvärar det inte så mycket. Jag tror även att det blir vanlig vagn istället för jänkarvagn som senast. Men den vagnen som jag har lyfter nog mer än en jänkarvagn och är en amerikansk modell av Custom. Den går lika fort som en jänkarvagn. Sedan går han med urryckare, norskt huvudlag och utan käkrem, säger Henriksen.
Du har även med Fromheaven Idzarda i den första avdelningen som vann V75 i somras. Vad säger du om hästens form och hennes möjligheter?
– 10 Fromheaven Idzarda (V75-1)
har inte samma skarpa form som när hon vann V75 och var tvåa i finalen. Nu är det dåligt spår, visserligen vann hon V75 från spår tio, men då kom hon riktigt bra till och hade bättre form än vad hon har nu. Hon gick med skor senast och sprang då riktigt fort till slut men det gick inte att hämta in så mycket. Jag har inga större vinnarambitioner med henne och hoppas på bra pengar.

Michael Carlsson, Kanal 75


Zarenne Fas verkar vara hästen som älskar de jobbiga resorna. Efter sin starka insats senast som tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp fi..


Zarenne Fas verkar vara hästen som älskar de jobbiga resorna. Efter sin starka insats senast som tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp fick han återigen göra jobbet utvändigt om ledaren. Men den här gången vägrade tuffingen att ge sig i The Red Mile på Åby.
Magnus A Djuse avancerade fram Zarenne Fas utvändigt om den ledande Vikens High Yield och hade också arbetat ned den samme när bara upploppet återstod. Då kom Nadal Broline som ett spjut i spåren och såg en kort bit ut att skaffa sig segergreppet – när Zarenne Fas kontrade för att nosa ut sin konkurrent. Segern togs på 1.10,4 över 1609 meter autostart och betalade 125 000 kronor i förstapris.
– Han älskar de här hårda resorna, när de andra kommer upp bredvid honom, då tar han i lite extra. Han fick en sämre start på säsongen efter sitt ”dubbelarbete” med aveln, men de här tre senaste loppen har hästen varit superfin. Han är riktigt bra nu. På rätt dag kan han utmana de allra bästa, men vi har alltid haft lite problem med att hålla honom i jämn form, förhoppningsvis funkar det bättre i år. Jag tror att vårt nästa mål blir Sundsvall Open Trot, det kommer passa honom perfekt, sa Jerry Riordan.

Minst spelade hästen slog till
Montéloppet blev händelserikt – och slutade i praktskräll. Favoriten Fromheaven Idzarda galopperade bort sina chanser medan Echelon drog i spets med Robin Hood pressande utvändigt sista varvet. Den som sparat sina krafter var elvaårige fajtern Tiptoe som efter en vass slutspurt avgjorde sista biten. Sophia Olsson Jacobsen bjöd på en häftig segergest efter att ha satt dit fältets minst streckade häst.
Ledningen varje meter av de drygt tre kilometer som utgjorde Julistayern, det var segerreceptet för Samson. Fyraåringen från Robert Berghs stall var redo för seger med ett lopp i kroppen. Samson höll jämn fart i fronten och släppte aldrig någon farligt nära.
Federer var stor favorit i inledningen av V64 men fick efter fyra raka segrar möta sin överman. Tomas Malmqvist-tränade Alert Vendil, körd av Peter Ingves, plockade urstarkt ned favoriten från utvändigt ledaren för en till slut enkel seger.
Thomas Uhrberg kunde ge Midnight Special en perfekt resa där man fick avvakta till utgången av sista kurvan före attacken sattes in. Det tackade fyraåringen från Helena Burmans stall med genom att vinna väldigt lätt.
Unacerveza Broline hade härdats på V75 och kunde nu återvända till vinnarcirkeln. Femåringen kom igenom bra från start, hittade andra utvändigt och avgjorde säkert efter en rivig avslutning för sin tränare Johan Untersteiner.
För 6 rätt på V64 blev belöningen 44 794 kronor. 5 rätt gav 392 kronor och 4 rätt 36 kronor tillbaka.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Sveriges vackraste travbana i Årjäng var kantad av publik på kullarna runt banan när lördagens V75® avgjordes i strålande s..


Sveriges vackraste travbana i Årjäng var kantad av publik på kullarna runt banan när lördagens V75® avgjordes i strålande solsken. Publiken och fick också bevittna finfina tävlingar av hög sportslig kvalitet, där avslutningen var omgångens clou. Årjängs Stora Sprinterlopp blev en rivig inledning där Örjan Kihlström och Missle Hill gjorde allt vad de kunde för att hålla ut Click Bait. Men den sistnämnde är en startkatapult utöver det vanliga och tog sig förbi kort efter start. Click Bait inledde första 500 metrarna strax under 1.10 och Per Lennartsson fortsatte att hålla ett högt och jämnt tempo när han varvade på 1.09,7. Samtidigt hade Zarenne Fas fått en dryg inledning med tredjespår runt första sväng innan han nådde fram utvändigt om ledaren. Örjan Khlström gled ut från innerspåret i utgången av första sväng när han såg att Zarenne Fas kom farande och fick på så vis ett perfekt lopp i andra par utvändigt. I rygg på Missle Hill satt Vernissage Grif placerad efter att Alessandro Gocciadoro lyckats tråckla sig ut i andraspår tidigt eftersom han inte kunde vara med i startrusningen och kampen om ledningen. Vernissage Grif attackerade dryga halvvarvet från mål men då gick Örjan Kihlström ut framför med Missle Hill. Men Missle Hill hade inte sin bästa dag och när han knappt gick framåt styrde Gocciadoro på i fjärdespår med Vernissage Grif. Den italienske stjärnan flög fram över upploppet i en våldsam avslutning och lyckades fånga in tätduon kort före mål. En imponerande uppvisning på segertiden 1.09,7/1640a. Därmed är Vernissage Grif per automatik inbjuden till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 27 juli. Förstapriset där är 1 609 000 kronor och Alessandro Gocciadoro har redan en häst som är inbjuden till storloppet och det är Alrajah One som blev klar tidigare i veckan. Femårige Alrajah One gör då sin första start på svensk mark.

Tapper tvåa efter tuff löpning
Tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp blev Zarenne Fas som gjorde en kolossalt tapper insats efter den blytunga resan. Han tog sig förbi Click Bait precis före mållinjen i kampen om andraplatsen.
– Det blev en lite väl dryg inledning och tuffare än man hade hoppats på. Man är imponerad av hästen som höll så bra. Jag hade lite feeling in på upploppet att vi skulle kunna slå Click Bait men 100 kvar kom ju Gocciadoro, sa kusken Magnus A Djuse.
Per Lennartsson var nöjd med Click Baits insats och kommenterade tredjeplatsen så här.
– Han var lika bra som alltid men de andra två gick bättre. Han ligger på den här nivån och det är inte lätt att slå de andra hästarna. Den som vann fick en halvjobbig löpning och den som gick utvändigt slog oss ändå. Då får man bara acceptera att de andra var bättre, sa Per Lennartsson.
Fyra i mål blev Wild Love som återigen visade gryende form när hon satt fastlåst och fick chansen för sent.
– Jag vet inte om vi vinner men jag har norsken kvar, sa Kevin Oscarsson.

Strong Pepper upprepade fjolårets succé
Strong Pepper inledde V75-dagen i Årjäng i fjol och vann för Erik Adielsson från ledningen. Den norske femårige hingsten slog till även i år och vann V75-1 den här gången med Dagfinn Aarum i sulkyn. Hästen, som numera tränas av Hans Christian Holm, gjorde andra starten för året och vann från bakspår via en rejäl avslutning. Han satt sist utvändigt i fjärde paret och gick sedan med i rygg på den attackerande Barolo Roc ute i tredjespår och fick fin draghjälp i sista sväng. Ledande Upper Face blev ett lätt byte för Barolo Roc in på upploppet och denne kopplade greppet för ett ögonblick. Men han var utan chans att stå emot Baron Pepper den sista biten som avslutade riktigt bra till en lätt seger.

Populär hemmaseger gladde många andelsägare
Det blev en bejublad hemmaseger i V75-2 när Kristian Lindberg vann med sin egentränade Himalaya Sisu. På nytt banrekord dessutom. Hon satt en bit ner i kön från spår elva samtidigt som det var hårt tempo i täten där ledande Capital Gain C.C. tog emot favoriten Erv Zet på utsidan. Den sistnämnde var slagen in på upploppet och Capital Gain C.C. såg ett tag ut att gå mot seger. Men då kom Himalaya Sisu farande som skjuten ur en kanon och spurtade förbi den sista biten. Segertiden blev 1.11,4/1640a, vilket är nytt banrekord för fyraåriga ston.
– Jag är jätteglad. Det var nära att hon skulle galoppera i början av upploppet och jag fick hålla tungan rätt i munnen. Hon hade mycket krafter kvar i det läget och de såg lite plågade ut där framme. Hon gör ett jättefint lopp och det har hon gjort flera gånger, säger Kristian Lindberg.
– Vi köpte henne på auktion och hon var trög och oinspirererad i början och då tänkte jag att varför köpte vi den här. Men sedan tände hon till och vi gjorde en andelshäst av henne. Så nu är det 60 andelar i hästen och många är från Årjäng och är här på plats. Det är jätteroligt att hon kan vara med på V75 och vinna på V75, sa Kristian Lindberg.

Sagan och segertåget för Rotate fortsätter
En häst som också såldes på auktion tidigare i år var Rotate och han har gjort stor succé för sin nya ägare och nya tränare Björn Goop. Hästen har rusat genom klasserna och tjänat över en miljon kronor bara i år. Nu kom den tredje fullträffen i V75 för Rotate när han tog hem Silverdivisionen, tillika den tredje avdelningen. Han öppnade snabbt bakom bilen och kunde glida till ledningen in i första sväng. Han fick tidigt Ivory Di Quattro på utsidan dit Rikard Skoglund omgående styrde på till ut på den första långsidan. Därmed fick Born Unicorn andra par utvändigt och i fjärde utvändigt satt Upstate Face. Born Unicorn travade dåligt i kurvorna och galoppen kom ut på den sista bortre långsidan. Istället var det Upstate Face som attackerade och gick en rejäl långspurt fram till andraplatsen. Men han kom aldrig hotande nära Rotate som höll undan till en säker seger.
– Det har varit en fantastisk resa med Rotate hela våren och sommaren och nu är han uppe i näst högsta klassen, silver, och det är helt otroligt. Det rullade på i ett skapligt tempo och det gick fort, 1.10, sista varvet och det är svårt att ha en speed i tusen meter. Men Rotate var ärlig och svarade, berömde Björn Goop.
Efter loppet meddelade Jägersros sportchef Mats Ahlkvist att Upstate Face har fått en inbjudan till Hugo Åbergs och att Adrian Kolgjini har tackat ja till den.

Norsk överraskning i kallblodsloppet
Det blev en rejäl överraskning i kallblodsloppet, V75-4, där Ask Major spurtade till seger för Åsbjörn Tengsareid. Storfavoriten Ulvåsen styrdes fram utvändigt om den ledande Järvsömalla dryga varvet kvar, men var slagen in på upploppet och stumnade den sista biten. Järvsömalla höll emot bra till andraplatsen men var chanslös att svara när norske Ask Major kom farande den sista biten och vann trots 20 meters tillägg.
– Det här var väldigt stort. Han är helt fantastiskt. Han visar hur bra han är när han är i ordning, sa Martine Wessel.
Skräll nummer tre kom i V75-5 där Fromheaven Idzarda spurtade vasst över upploppet och hann fram till en lätt seger för Jörgen Sjunnesson. En riktigt rejäl insats av hästen som tränas av Per Henriksen som har 19 hästar i träning.

Svecak Palema obesegrad hos Goop – som vann dubbelt på V75
Björn Goop tog en dubbelseger, inte bara som kusk utan även som tränare, när han styrde in Svecak Palema i den sjätte avdelningen. Stoet följde upp den imponerande segern i debuten från Goop i senaste starten, genom att vinna på nytt och är obesegrad i sin nya regi. Svecak Palema satt en bit ner i kön och fick långt fram till skrällen Iceland Radio när denne tog över i sista sväng och ryckte undan i flera längders ledning. Men Svecak Palema och Björn Goop gav inte upp och duon hämtade in meter för meter över ett upplopp som blev rafflande. Kort före mål hade hon fångat in den undflyende ledaren och svarade för en fantastisk prestation.
– Jag berömde faktiskt Magnus när vi passerade 100 kvar för att han körde snyggt och ryckte i precis rätt läge. Men min häst avslutade jättebra och var väldigt duktig, sa Björn Goop.
Sju rätt den här jackpotomgången på V75 gav 842 410 kronor. Sex rätt betalade 2955 kronor och fem rätt gav 207 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det kördes ett fint lopp för treåringar på V86-spelet på Solvalla på onsdagen.Vårfavoriten (ingående i Kriterieser..


Det kördes ett fint lopp för treåringar på V86-spelet på Solvalla på onsdagen.
Vårfavoriten (ingående i Kriterieserien) innehöll endast sju hästar vilket är en ganska vanlig syn i unghästloppen så här pass tidigt på säsongen.
I fjol vann Per Nordström båda avdelningarna i treåringsloppet på Solvalla, då med Önas Prince och med Tiny Rocket där den senare vann stonas uppgörelse.
2021 höll sig unghästexperten Nordström framme igen i den öppna klassen och kammade hem förstapriset 200 000 kronor.
Felix Orlando var trea i finalen av Svensk Uppfödningslöpning i fjol. Med en lugnare årsdebut innanför västen för någon vecka sedan var det dags för offensivare takter i loppet på Solvalla.
Jorma Kontio satt några hack innanför bakom bilens vinge och tog ledningen med Daven Port. Felix Orlando syntes dock direkt på utsidan och i mitten av den första kurvan rullade Timo Nurmos häst över i galopp och andrahandsfavoriten kunde ta över.
Första 500 meterna klockades till 1.10,0. Nordström fick sedan ta det lugnare i 500 meter och låta Felix Orlando pusta lite.
Strax innan varvningen lät Örjan Kihlström storfavoriten Chipper Kronos glida ut från plankan till positionen utvändigt ledaren men Svante Båths häst sågs aldrig med chans. 
Trean från Svensk Uppfödningslöpning gjorde ett gott dagsverke och höll undan till seger före starkt spurtande Indigo Sisu som bara var en halv längd efter i mål.
Segertiden 1.14,6 över 2140 meter, auto.
- Han sträckte verkligen på sig och det var full fart över mål. Han klarade det här med att resa riktigt bra. Vi håller på att skola in honom för att bli en riktig tävlingshäst inför alla större uppgifter som kommer, sade Per Nordström.
Vårfavoriten för ston kördes som ett av kvällen inledande lopp. Svante Båth gick segrande ur striden med Lacille Boko som kördes till seger av Ulf Ohlsson. Segerpremien 100 000 kronor.

Barfotapremiär gav effekt
Annat som hände på Solvalla var att Timo Nurmos trodde på ”bra chans” på förhand med Love Affair i stoloppet på över 1640 meter.
En del av optimismen hade sin grund i att det fyraåriga stoet fick springa barfota på alla fyra för första gången. Vilket gav avsedd effekt. Storfavoriten (39 procent) dirigerad loppet i fin stil från start till mål för Claes Sjöström.
Försöket till Guldklockan för lärlingar genomfördes utan dramatik sedan William Ekberg styrt till ledningen per omgående med favoriten Reven Dejavu. Jörgen Westholm, Ekbergs arbetsgivare, tränar.
Pierre Nyström bjöd stallets Riptide R.D. på en fin ryggresa i V86-8 och valacken tackade genom att spurta till seger på 1.13,2 över 2140 meter auto. En skräll modell större.

Coin Perdu i Xpresstayern
Solvalla körde saxat med Åbytravet där det inledande V86-loppet drog till sig det största intresset på förhand.
I Xpresstayern över 3140 meter var frågan hur åttaårige Shocking Superman stod till formmässigt i debuten för Robert Bergh. Skulle hästen kunna utmana storfavoriten Coin Perdu?
Svaret blev nej.
Erik Adielsson körde offensivt från dubbla tillägg med Coin Perdu och övertog ledningen efter 600 körda och dirigerade sedan i bländande stil.
Efter att ha inlett 2000 meter på 1.17,0 lät Erik Adielsson Svante Båths numera åttaårige ”unghäststjärna” stick undan på lätta hovar.
Robert Bergh lät Shocking Superman följa med sist i sexhästarsfältet. Försöket till avancemang på den sista bortre långsidan visade att det fattas en del i hästen. Nya tag på tisdag för Shocking Superman som då är anmäld till ett V64-lopp på Axevalla.

Joyo för hela slanten
Halmstadtränaren Svend Dyhrberg körde som att han hade bästa hästen i loppet i stoloppet för hästar med högst 275 000 kronor intjänat.
Femåriga Joyo (två procent på V86!) var fantastiskt fin igen efter ett mellanår i fjol. Dyhrberg styrde till ledningen efter 600 meter i en snabb öppning och höll sedan fältet bakom sig utan problem. Carl Johan Jepson bytte ut andra utvändigt mot dödspositionen med favoritspelade M.T.One Wish men kunde aldrig hota.
V86-7 blev ett händelserikt lopp där O.M.Faststeep spurtade till seger efter en smygresa till tränare Per-Ola Åkessons stora glädje.
Favoriten Harper Seabrook tappade aktionen och galopperade i sista sväng, och i samma veva kom luckan för Marc Elias och O.M.Faststeep som avgjorde på ett snyggt sätt.
En favoritseger blev det i den korta versionen av Xpresstayern, den över 2640 meter. Jörgen Sjunnesson drog musten ur motståndet med Fromheaven Idzarda. Tuffa 1.13,0 första 1000 stoppade inte Åbytränaren Per Henriksens häst.
Åtta rätt på V86 delade ut 103 510 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2020-12-23 2020-12-23 Mantorp-4 Per Henriksen 2140/6 C 7 16.5 775
2020-10-02 2020-10-02 Axevalla-3 Per Henriksen 2160/14 C 8 17.9 640
2020-08-20 2020-08-20 Åby-6 Per Henriksen 2140/2 D 0 17.3g 289
2020-07-30 2020-07-30 Åby-10 Björn Goop 2640/2 D 0 g 81
2020-07-20 2020-07-20 Färjestad-4 Jorma Kontio 2140/7 D 0 g 77
2020-07-11 2020-07-11 Årjäng-12 Jorma Kontio 2160/10 C 0 g 130
2020-06-29 2020-06-29 Årjäng-1 Per Henriksen 1640/4 C 1 15.1 114
2020-05-27 2020-05-27 Åby-4 Carl Johan Jepson 2140/5 C 0 g 76
2020-05-10 2020-05-10 Årjäng-4 Tom Erik Solberg 2140/8 C 0 g 286
2020-04-28 2020-04-28 Axevalla-2 Per Henriksen 2140/4 A 0 g 22
2020-04-16 2020-04-16 Åby-7 Björn Goop 2140/8 C 1 16.1 22
2021-12-26 2021-12-26 Solvalla-12 Jörgen Sjunnesson 2140/3 D 0 14.0 257
2021-12-11 2021-12-11 Åby-5 Jörgen Sjunnesson 2140/10 C 5 14.7 677
2021-11-29 2021-11-29 Färjestad-8 Rikard N Skoglund 2640/12 A 5 15.1 71
2021-11-17 2021-11-17 Solvalla-8 Stig-Christer Westrum 2640/8 A 4 15.4 60
2021-10-23 2021-10-23 Örebro-10 Mika Forss 2609/6 D str
2021-10-09 2021-10-09 Åby-1 Iina Aho 2140/3 B 0 g 30
2021-09-23 2021-09-23 Axevalla-4 Tova Bengtsson 1640/9 A 2 13.3 14
2021-08-14 2021-08-14 Åby-8 Jörgen Sjunnesson 2140/2 C 2 12.3 97
2021-07-29 2021-07-29 Åby-3 Iina Aho 2140/7 B 4 15.0g 17
2021-07-17 2021-07-17 Årjäng-9 Jörgen Sjunnesson 2140/10 B 1 12.6 94
2021-07-01 2021-07-01 Åby-1 Iina Aho 2640/4 B 1 16.0 14
2021-06-17 2021-06-17 Åby-3 Jörgen Sjunnesson 2140/5 B 1 12.2 123
2021-06-06 2021-06-06 Axevalla-10 Sofia Frilén 2140/9 C 7 12.9 483
2021-05-27 2021-05-27 Åby-8 Iina Aho 1640/8 A 1 13.0 31
2021-05-03 2021-05-03 Färjestad-7 Carl Johan Jepson 2640/12 A 0 g 28
2021-04-14 2021-04-14 Åby-8 Jörgen Sjunnesson 2640/2 B 1 14.0 36
2021-04-06 2021-04-06 Axevalla-9 Carl Johan Jepson 2140/4 C 2 13.9 81
2021-03-25 2021-03-25 Åby-7 Jörgen Sjunnesson 2640/5 C 3 15.5 76
2021-03-11 2021-03-11 Åby-7 Jörgen Sjunnesson 2640/10 B 4 17.8 66
2021-03-02 2021-03-02 Axevalla-6 Per Henriksen 2140/1 B 3 16.4 122
2021-02-11 2021-02-11 Åby-9 Jörgen Sjunnesson 2140/6 C 0 16.1 108
2021-02-02 2021-02-02 Örebro-6 Jorma Kontio 2640/3 C 2 16.7 48
2021-01-14 2021-01-14 Åby-3 Jörgen Sjunnesson 2140/5 D 1 15.2 290
2022-12-21 2022-12-21 Åby-6 Carl Johan Jepson 2140/11 D 2 15.4 200
2022-12-09 2022-12-09 Örebro-8 Tom Horpestad 2160/8 C 3 15.1 78
2022-12-01 2022-12-01 Axevalla-4 Carl Johan Jepson 2140/3 C 0 15.4 68
2022-11-14 2022-11-14 Färjestad-5 Martine O Sörvik 1640/2 C 4 13.9 205
2022-10-25 2022-10-25 Axevalla-3 Jennifer Alfredsson 2140/3 D 4 16.2 283
2022-10-13 2022-10-13 Åby-8 Per Henriksen 2180/8 A 5 15.0 71
2022-09-15 2022-09-15 Åby-5 Beata Persson 2680/5 B 0 g 181
2022-09-06 2022-09-06 Axevalla-7 Per Henriksen 2140/11 A 6 14.9 80
2022-08-22 2022-08-22 Färjestad-4 Dagfinn Aarum 2660/6 B 0 g 214
2022-08-08 2022-08-08 Färjestad-4 Carl Johan Jepson 1640/4 B 0 g 132
2022-07-20 2022-07-20 Eskilstuna-11 Ulf Ohlsson 1640/4 C 0 11.7 112
2022-07-04 2022-07-04 Mantorp-6 Carl Johan Jepson 1640/9 B 5 13.0g 56
2022-06-23 2022-06-23 Mantorp-1 Dagfinn Aarum 2140/5 A 3 14.9 19
2022-06-08 2022-06-08 Tingsryd-10 Carl Johan Jepson 1609/3 C 8 11.7 329
2022-05-28 2022-05-28 Solvalla-8 Carl Johan Jepson 2140/5 D 0 12.6 837
2022-05-07 2022-05-07 Åby-6 Carl Johan Jepson 2640/1 C 6 14.3 122
2022-04-23 2022-04-23 Halmstad-11 Carl Johan Jepson 2140/11 C 2 13.8 366
2022-04-09 2022-04-09 Jägersro Trav-10 Carl Johan Jepson 1640/6 C 5 13.4 49
2022-03-31 2022-03-31 Åby-4 Carl Johan Jepson 2640/3 B 1 14.4 84
2022-03-22 2022-03-22 Jägersro Trav-9 Jörgen Sjunnesson 1640/5 C 1 11.8 65
2022-03-10 2022-03-10 Åby-8 Carl Johan Jepson 1640/2 C 2 13.0 45
2022-02-03 2022-02-03 Åby-9 Carl Johan Jepson 1640/3 D 0 13.1 315
2022-01-22 2022-01-22 Färjestad-2 Rikard N Skoglund 2140/3 C 0 14.7 39
2023-05-30 2023-05-30 Årjäng-4 Carl Johan Jepson 2140/8 C 1 12.9 127
2023-05-11 2023-05-11 Åby-7 Stefan Persson 2140/7 D 5 13.5 183
2023-04-25 2023-04-25 Axevalla-10 Björn Goop 2140/7 D 0 14.9 220
2023-03-31 2023-03-31 Örebro-3 Jennifer Alfredsson 2100/4 C 5 15.5 151
2023-03-16 2023-03-16 Åby-3 Jennifer Alfredsson 2140/3 B 0 g 250
2023-03-07 2023-03-07 Jägersro Trav-3 Jennifer Alfredsson 2140/3 C str
2023-02-22 2023-02-22 Åby-6 Carl Johan Jepson 2160/5 D 6 15.2 184
2023-02-16 2023-02-16 Åby-4 Dwight Pieters 2140/4 D 5 13.9 498
2023-02-01 2023-02-01 Åby-6 Carl Johan Jepson 1640/4 D 4 14.1 135
2023-01-18 2023-01-18 Åby-6 Carl Johan Jepson 2140/2 D 4 14.7 279
2023-01-05 2023-01-05 Åby-8 Ulf Ohlsson 2140/3 D 5 14.6 74ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se