Fröken Sting travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Fröken Sting travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Fröken Sting har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2020-06-04 2020-06-04 Rättvik-3 Fredrik Palm 2660/12 D

Nyheter för travhäst Fröken Sting


Sprintermästaren i Halmstad är för många sommarens partyhelg nummer ett.Så har det även blivit för Kevin Oscarsson, äv..


Sprintermästaren i Halmstad är för många sommarens partyhelg nummer ett.
Så har det även blivit för Kevin Oscarsson, även om det tog många år innan han fick uppleva den.
- Jag var aldrig på Sprintermästaren som yngre. Varför vet jag egentligen inte, jag var väl den som fick jobba helgen i stallet i stället.
Det var när han flyttade till Halmstad 2015 som han fick vara med på festligheterna för första gången, men han kan ännu inte kan skryta med att ha stängt nattklubben på Tylösand efter sprintermästartorsdagen.
- Nej, det har jag inte. Mitt rekord är nog att stanna till 23.30. Jag är väl överlag inte så mycket partykille, men brukar komma med ett glatt humör i alla fall, säger Oscarsson som onekligen verkar se fram emot att återvända till banan han lämnade i fjol för att jobba i familjens träningsrörelse.
- Det är alltid extra kul att åka till Halmstad, även om det är en regnig måndag. Jag hade tre jättebra år där med underbar gemenskap runt omkring. Sedan gick det bra på banan också, både som kusk och för stallen jag jobbade i. Och den här helgen är förstås den bästa av alla.

"En harmoni som man sällan hittar"
Faktum är att Oscarsson åter lär bli en frekvent besökare i sydväst.
Familjen med pappa Jim i spetsen har nyligen köpt anrika Blädingeås i södra Småland och står just i begrepp att flytta hela sin träningsrörelse dit.
- Det fungerar jättebra. Vi har 26 hästar på plats och nästa flyttlass går 9 juli, det inkluderar även mig. Mamma och pappa följer med de sista hästarna framåt hösten.
Då blir det du som chefar där i sommar?
- Chef vet jag inte, men kanske styrman. Alla i personalen kommer att vara delaktiga. Vi är väldigt glada för att hela laget valt att flytta med. Den ende som blir kvar är Viktor Flink-Ideborn som har sin familj i Stockholm. Det är tråkigt eftersom han är väldigt duktig, men överlag tror jag att det blir ett stort lyft för hela verksamheten. Vi har letat efter en gård i tolv år och nu har vi äntligen hittat rätt.
Vad känns så rätt med Blädingeås?
- Det är en magkänsla man får när man kommer dit. Vissa gårdar är mer livade, den här är väldigt lugn. Den ligger lite avskilt och har en harmoni som man sällan hittar. Hästarna kan beta i hagarna i lugn och ro. Det är precis vad vi har sökt i alla år. Sedan ligger den bra geografiskt med lika långt till Kalmar, Jägersro och Halmstad.
Ni har 65 hästar i träning nu, är det rekord?
- Ja, så många har vi aldrig haft. Vi har oftast legat mellan 15-20. Men efter att Violet Bi vann E3-finalen för två år sedan så började det komma nya hästägare, samtidigt som de gamla ville satsa mer. Nu har vi ett material som vi aldrig haft tidigare.
Så stall Oscarsson kommer att bli en faktor i södra Sverige framöver?
- Ja, det är absolut vårt mål. Vi har framförallt många fina unghästar som snart ska ut på banorna. Det blir mycket spännande.

Party och bad hela natten
Spännande blir det även för Oscarsson junior i helgen.
Det börjar under torsdagen med fyra styrningar inom V75-spelet, varav två i försöken till Sprintermästaren.
På lördagen sitter Kevin upp bakom Fredrik Linders Zeta Wise As, en av favoriterna i Stosprintern med 800 000 kronor i förstapris.
- Jag kan inte minnas att jag haft en så betrodd häst i ett så stort lopp förut. Visserligen var jag trea med Super War Horse i Sprintermästaren i fjol, men det här ser ut som en bättre möjlighet på förhand.
- Hästen har aldrig varit så fin som i försöket. Dessutom finns det ett par extraväxlar att dra på henne om vi skulle vilja. Jag ser verkligen fram emot att få köra det loppet.
Men står stjärnorna rätt kan det blir personligt rekord på Tylösand redan natten mot fredag.
Brothers N.Arms och Zeus Bi är hästarna som kan göra återvändaren till Sprintermästare.
- Vinner jag Sprintermästaren så kan jag lova att det blir party hela natten. Då kommer jag att slänga mig i havet vid Tylösand så fort jag får chansen, säger Kevin Oscarsson.

Det här berättar Kevin Oscarsson om sina V75-hästar på torsdagen:
- 3 Brothers N.Arms (V75-3) kändes väldigt fin senast och direkt efter loppet hade vi ingen förklaring till varför han galopperade. Men nu tror jag att det berodde på underlaget. Hästen har en väldigt grov aktion som gör honom extremt känslig för fäste. Just i den svängen var det extra stumt och löst ovanpå, han hade problem när han passerade den första gången och galopperade andra. Underlaget på Halmstad är fastare och borde passa honom mycket bättre. Läget blev perfekt och tanken har slagit mig att köra i ledningen eftersom jag tror att han kan springa en riktigt snabb tid därifrån över 1 609 meter. Men samtidigt är det viktigaste att ta sig till final så jag kan inte låsa upp mig vid någon taktik. Hästen gick med helstängt huvudlag i finalen av Kungapokalen, men jag tyckte inte att det blev någon märkbar skillnad. Han har nästan varit mer laddad med sin murphybländare han haft i övriga starter. Vad gäller balansen så fungerade han sämre barfota runt om i samma lopp, han fick inte alls ut steget på samma sätt som då han har lite grepp bak. Därför tror jag inte att det är aktuellt med några ändringar gentemot de senaste loppen, men jag får givetvis snacka med Stefan om det först. Hästen kändes formstark senast och jag litar på att teamet har honom riktigt bra i ordning till den här uppgiften, därmed är han segeraktuell i försöket.
- 8 Zeus Bi (V75-4) var seg senast, men tävlade med fast bomull och vanlig vagn och var i första hand ute för att få en genomkörare inför det här. Hästen har siktats mot Sprintermästaren länge och nu utgår jag från att det kommer att vara bättre tryck i honom. Jag räknar också med att han får tävla med bike och sitt stängda huvudlag redan i försöket, alltså samma utrustning som i försök och final av Kungapokalen. Från ett bra spår hade jag trott på stor finalchans, nu måste vi ha en hel del tur på vägen. Om vi skulle gå vidare så räknar jag med att han är ännu vassare i finalen, han är precis den småsega typen av häst som bör piggna till av två lopp samma kväll.
- 13 Fröken Sting (V75-5) har jag aldrig kört förut. Det enda jag vet är att stallet säger att hästen kommer med full form och att man tror på henne här.
- 6 Wild Love (V75-7) var jag väldigt nöjd med senast, hon kom bra mellan hästar sista biten och hade gott om krafter kvar i mål. Travet flöt fint barfota, även om hon var nära galopp en bit mitt i loppet. Hon blir osäkrare utan skor, men det är när det går långsamt. När hon får löpa ut känns det stabilt så vi skulle vara väldigt gynnade om det blir jämn, hård fart. Hon öppnade förbättrat senast och jag tvivlar på att hon kan öppna snabbare än så, i den här klassen är det flera som är kvickare. För att vinna denna typ av lopp ska hon kanske ha en invändig resa som senast, men slinker vi ner i andra- tredje ytter så tar jag gärna det. Sedan hoppas vi på jämn 1.11-fart hela vägen, då blir hon giftig till slut.

Det här berättar Kevin Oscarsson om sina V75-hästar på lördagen:
- 2 Maple Hill’s Eto’o (V75-1) är normalt helt travsäker, men blev öm i ena sulan bak senast, därav galoppen. Det fanns gott om krafter kvar i det läget och vi hade säkert varit tvåa- trea annars. Därför kommer han att gå med bakskor den här gången och eftersom det är voltstart byter vi från bike till vanlig vagn. Det tillsammans med den långa distansen gör att jag kommer att jag vill ge honom en smygresa den här gången. Formen minst lika bra som vid senaste vinsten, jag körde honom i jobb i morse (måndag) och hästen var riktigt laddad så han kan vara en rysare om det klaffar perfekt.
- 2 Zeta Wise As var jag oerhört nöjd med i försöket. Jag har aldrig känt henne så smidig och med så bra tryck i steget. Hennes sista 200 var imponerande, jag vet inte om jag åkt så fort över ett upplopp förut, det ska ha varit med Explosive de Vie i Treåringseliten i så fall. Hon är väldigt kvick från start, men det gäller även hästen innanför så vi får se hur det utvecklar sig. Skulle vi nå spets är jag sugen på att prova där den här gången, hon känns redo för det både mentalt och fysiskt. Hon har både bike och rycktussarna kvar som växlar och det kan bli aktuellt med någon förändring, samtidigt är det en väldigt känslig dam som det lätt kan tippa över för. Vi får snacka ihop oss i veckan och se hur det blir. Det ser ut som en väldigt öppen final där positionerna blir extremt avgörande, men jag skulle absolut inte byta häst med någon i fältet.

Robin Johansson, Kanal 75


Anna Näslund har minst sagt bra form på stallet och har i dagsläget 38 i segerprocent. På tisdagskvällen bättrade hon på s..


Anna Näslund har minst sagt bra form på stallet och har i dagsläget 38 i segerprocent. På tisdagskvällen bättrade hon på statistiken ytterligare. Det blev en rivig inledning på Scandal Plays Minne där Super Ariel tog hand om ledningen och öppnade första halvvarvet på 1.08,9. Mika Forss placerade Magnifik Brodde utvändigt och i dennes rygg lurade Eder Bob och Ulf Ohlsson. Upploppsstriden kom också att stå mellan dessa två där Eder Bob var starkast till slut. Segertiden skrevs till 1.12,8 över distansen 2140 meter autostart.
- Det var en väldigt fart i loppet och den här var väldigt taggad i rygg. Det gick fort första varvet men ändå låg han kraftigt på bettet. Han var i väldigt fin författning i dag, berömde segerkusken och tränaren var lika full av beundran.
- Jag vet hur stark Magnifik Brodde är. Han ger sig inte i första taget, det är en ruggig häst. Men i dag var vi bäst.
Anna Näslund tog kvällens andra seger i V86-5 när Crown Prince W.W. enkelt säkrade sin fjärde seger i sjunde starten.
- Han är nära till galopp då och då för att han vill lite väl mycket. Det finns en oerhörd kapacitet i honom och i alla fall här uppe är han en av de bättre treåringarna så det blir en spännande framtid för de som har hästen, konstaterade kusken Rikard N Skoglund.

Värmande hemmasegrar
I V86-2 blev det en bejublad hemmaseger när Nils Westerberg avgjorde med egentränade Jetline. Robert Bergh och Falcon W.F. höll en säker längd ned till övriga fältet men väl på upploppet strulade aktionen. Då kunde Jetline avgöra enkelt efter att ha skickats iväg från tredje par ytter i sista sväng och tränaren bjöd på en härlig målgest.
- Man blir alldeles varm inombords och ja, jag gråter en skvätt. Och kul är det. Han kämpar alltid lite extra, sade en segerrusig Nils Westerberg.
Hemmaseger inledde också V86-omgången genom Ola Johanssons Master Blaster som tog sin femte seger i sjätte starten. Planen var att ge fyraåringen ett rygglopp men Ove A Lindqvist satsade på ledningen efter halvvarvet och därifrån blev det en enkel seger.
Ove A Lindqvist fixade också en dubbel efter att ha skrällt i V86-4 med Wasa Warrior. Aleksi Kytölä tränar.

Fler överraskningar och jackpot
Håkan Wallberg-tränade Fröken Sting gjorde inte resan från Gävle till Boden förgäves. Mika Forss laddade iväg från fjärde par utvändigt på sista bortre långsidan och via en sylvass avslutning kunde femåringen kliva förbi Global Ultimate kort före mål i V86-3. Skräll blev även i V86-6 när Jarmo Saarela spårade runt om med Petteri Korteniemis Owen Broline.
I V86-7 tog From The Mine karriärens elfte seger. Den Catarina Norqvist-tränade sexåringen hamnade utvändigt ledaren men blev snabbt avlöst av Dusktodawn Sisu. När kusken gav anfallsorder 700 meter kvar avväpnade sexåringen enkelt konkurrenterna.
- Det är en riktigt trevlig och fin häst och han har ju verkligen tävlingsinstinkt, sade Micael Melander.
Det blev en svårfunnen rad på V86 där det blev jackpot på åtta rätt. Sju rätt gav 9 801 kronor och sex rätt 385 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-17 2016-12-17 Gävle-6 Ove A Lindqvist 2140/3 C 5 18.5 25
2016-11-24 2016-11-24 Romme-9 Carl Johan Jepson 2140/1 D 0 g 39
2016-11-07 2016-11-07 Bollnäs-7 Ove A Lindqvist 2140/1 D 3 18.0 78
2016-10-24 2016-10-24 Bollnäs-5 Nicklas Westerholm 2140/8 C 2 21.3 35
2016-10-19 2016-10-19 Bergsåker-1 Ove A Lindqvist 2140/11 D 6 18.8g 89
2016-09-30 2016-09-30 Romme-3 Carl Johan Jepson 2140/1 D 0 21.3g 21
2017-11-21 2017-11-21 Gävle-5 Elias Strandberg 2140/1 B str
2017-11-11 2017-11-11 Eskilstuna-2 Claes Sjöström 2140/3 D 0 g 111
2017-10-21 2017-10-21 Bergsåker-6 Mattias Hansson 2140/3 C 1 14.7 138
2017-10-16 2017-10-16 Hagmyren-4 Mattias Hansson 2160/13 B 5 17.0 257
2017-10-13 2017-10-13 Romme-5 Daniel Olsson 2140/2 C 0 g 102
2017-09-28 2017-09-28 Solänget-1 John Östman 2160/6 B 5 15.9 174
2017-09-15 2017-09-15 Solvalla-10 Mattias Hansson 2640/9 C 6 17.2 189
2017-09-09 2017-09-09 Rättvik-3 Carl Johan Jepson 2160/14 A 0 g 25
2017-08-26 2017-08-26 Bergsåker-4 Ulf Ohlsson 1640/7 D 1 14.3 70
2017-08-18 2017-08-18 Romme-3 Ulf Ohlsson 2140/12 B 7 16.7 232
2017-08-06 2017-08-06 Hagmyren-8 Ulf Ohlsson 2140/1 D 3 16.3 88
2017-08-01 2017-08-01 Solänget-9 Claes Sjöström 2140/5 D 3 18.5 361
2017-03-08 2017-03-08 Gävle-1 Jorma Kontio 2140/4 D str
2017-03-01 2017-03-01 Solvalla-2 Claes Sjöström 2140/3 D 5 17.2 528
2017-02-21 2017-02-21 Bollnäs-4 Mattias Hansson 2140/6 D 5 21.7 211
2017-02-12 2017-02-12 Romme-10 Mattias Hansson 2140/2 D 0 g 934
2017-01-27 2017-01-27 Romme-6 Carl Johan Jepson 2140/4 C 0 g 67
2018-12-23 2018-12-23 Bollnäs-4 Fredrik Palm 1640/7 A 6 15.7 98
2018-12-11 2018-12-11 Gävle-3 Lars-Ove Westberg 1640/5 C 0 g 105
2018-11-21 2018-11-21 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 2160/14 B 3 14.8 157
2018-11-09 2018-11-09 Romme-6 Fredrik Palm 2140/12 B 4 15.0 196
2018-10-25 2018-10-25 Gävle-5 Fredrik Palm 2640/6 D 0 g 548
2018-10-11 2018-10-11 Gävle-6 Samuel Rehn 2140/10 B 0 15.7g 88
2018-09-30 2018-09-30 Solvalla-11 Mika Forss 2140/2 D 0 14.8 520
2018-09-08 2018-09-08 Solänget-3 Claes Sjöström 2160/11 D 0
2018-08-25 2018-08-25 Bergsåker-4 Claes Sjöström 2160/5 D 0 16.4g 103
2018-08-08 2018-08-08 Boden-5 Mika Forss 2140/12 B 1 14.8 107
2018-07-28 2018-07-28 Bollnäs-6 Rikard N Skoglund 2140/3 D 7 15.3 843
2018-07-10 2018-07-10 Hoting-7 Ulf Eriksson 2040/6 C 0 g 26
2018-07-02 2018-07-02 Rättvik-4 Malin Westman 2140/2 B 2 15.8 70
2018-06-21 2018-06-21 Dannero-3 Caroline Åkerlund 2140/3 D 0 20.2g 137
2018-06-15 2018-06-15 Lindesberg-6 Mattias Hansson 1640/3 C 3 13.7 61
2018-05-29 2018-05-29 Rättvik-1 Claes Sjöström 2140/3 C 0 16.1 116
2018-05-17 2018-05-17 Hagmyren-5 Ulf Ohlsson 2140/3 C 0 16.1 138
2019-11-20 2019-11-20 Bergsåker-8 Mats E Djuse 2160/7 D 0 g 135
2019-11-10 2019-11-10 Eskilstuna-8 Emilia Leo 2140/7 D 4 13.9 240
2019-11-02 2019-11-02 Solvalla-6 Ulf Ohlsson 2160/11 C 0 14.2 253
2019-10-16 2019-10-16 Bergsåker-9 Emilia Leo 2140/13 C 2 14.3 78
2019-09-29 2019-09-29 Solvalla-12 Björn Goop 2160/12 C 0 g 176
2019-09-15 2019-09-15 Romme-10 Oskar J Andersson 2140/12 C 0 13.7 214
2019-08-23 2019-08-23 Bergsåker-11 Örjan Kihlström 2140/8 C 2 12.6 245
2019-08-11 2019-08-11 Dannero-10 Örjan Kihlström 2140/13 C 5 12.9 139
2019-07-27 2019-07-27 Hagmyren-11 Örjan Kihlström 1640/5 D 3 11.5 201
2019-07-18 2019-07-18 Bergsåker-7 Örjan Kihlström 2660/9 C 1 15.5 35
2019-07-04 2019-07-04 Halmstad-10 Kevin Oscarsson 2140/13 D 0 g 314
2019-06-16 2019-06-16 Gävle-10 Ulf Ohlsson 2140/10 D 7 13.9 483
2019-05-29 2019-05-29 Rättvik-10 Fredrik Palm 2140/7 D 0 g 442
2019-05-17 2019-05-17 Romme-8 Fredrik Palm 2140/6 D 1 14.4 399
2019-04-25 2019-04-25 Rättvik-3 Fredrik Palm 2140/8 B 1 16.3 111
2019-04-18 2019-04-18 Gävle-3 Mattias Hansson 1640/5 D 0 13.1 374
2019-04-08 2019-04-08 Gävle-7 Rikard N Skoglund 2660/7 D 0 g 317
2019-03-29 2019-03-29 Romme-4 Rikard N Skoglund 2160/10 D 0 16.4g 83
2019-03-16 2019-03-16 Mantorp-6 Christoffer Eriksson 2160/10 C 5 16.2 209
2019-03-05 2019-03-05 Gävle-8 Fredrik Palm 2140/7 B 2 15.8 142
2019-02-22 2019-02-22 Romme-5 Elias Strandberg 2160/8 C 0 g 245
2019-02-10 2019-02-10 Romme-4 Jorma Kontio 1640/7 A 6 15.4 187
2019-01-23 2019-01-23 Gävle-4 Ulf Ohlsson 2140/6 A 2 16.7 37
2019-01-05 2019-01-05 Bergsåker-4 Jorma Kontio 2160/7 B 0 15.9 150
2020-05-12 2020-05-12 Hagmyren-8 Mats E Djuse 2160/5 B 5 15.9g 39
2020-05-03 2020-05-03 Hagmyren-6 Mats E Djuse 2160/11 B 0 g 632
2020-03-30 2020-03-30 Mantorp-2 Ulf Ohlsson 2180/11 B 5 15.7g 103
2020-03-10 2020-03-10 Gävle-6 Emilia Leo 2640/9 B 0 16.9 360ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se