Friend of Nature travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Friend of Nature travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Friend of Nature har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Friend of Nature har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Friend of Nature


Vinterns häst i trav-Sverige, Västerboonthenews, fortsätter att rada upp framgångar i högsta klassen. I en på förhand rumph..


Vinterns häst i trav-Sverige, Västerboonthenews, fortsätter att rada upp framgångar i högsta klassen. I en på förhand rumphuggen Gulddivision i Kalmar efter flera strykningar, trodde många på en ny promenad i parken. Jackpot-omgångens största favorit tog planenligt hand om ledningen men efter ett halvvarv hände det saker. Kevin Oscarsson kastade loss med speediga B.B.S.Sugarlight samtidigt som Johnny Takter sänkte tempot i täten med Västerboonthenews. B.B.S.Sugarlight kom så snabbt att han överrumplade megafavoriten och tog överraskande över täten.
- Min häst kändes otroligt bra i värmningen och jag kände att jag hade hästen med mig. Johnny körde väldigt sakta ut ur svängen och man kan få en väldig fart ut ur svängen och jag ville prova. Det var bra att komma till ledningen men tyvärr fick jag honom inte lugn efteråt. Det är jag lite halvirriterad på men jag var jättenöjd med hästen, sa Kevin Oscarsson.

”Jag blev tagen på sängen – han är som en unghäst”
B.B.S.Sugarlight blev tvåa för åt Västerboonthenews gick det inget att göra trots det här kuppförsöket. Storfavoriten skuggade ledaren under slutrundan och vreds ut till angrepp vid utgången av slutsvängen. Han gick i närkamp in på upploppet och kopplade ett säkert grepp till slut.
- Kevin gjorde ett fräckt drag och kom så fort att jag inte kunde svara. Jag blev lite tagen på sängen för han kom så långt bak och man har inte ögon i nacken och kan inte sitta och vrida på huvudet hela tiden. Men min häst är kolossalt bra och det hade ingen betydelse, sa Johnny Takter.
- Jag har aldrig känt honom så här bra tidigare och han är som en unghäst. Han är gammal men det är fortfarande så mycket spring kvar i honom. Det är en viss klass på de här hästarna och han levererar varje gång. Kevins häst drog iväg och jag hade gott om krafter kvar.
Tränare till Västerboonthenews är Lars Brindeborg och det är han som har satt tioåringen i ett så fantastiskt fint skick.
- Jag är lättad. Fick hjärtat i halsgropen efter femhundra meter och tänkte vad händer. Men han vann och var bra igen. Det var skönt och han kändes otroligt fin i värmningen, sa Lars Brindeborg.

Jairo krossade allt från dödens
I V75-inledningen fick vi se en imponerande vinnare i Jairo. Han krossade konkurrenterna för Joakim Lövgren och är med raska kliv på väg mot Gulddivisionen. Nu kördes han fram utvändigt om ledande Augustus F. efter ett varv och slog klorna i ledaren in på upploppet. Han kopplade ett säkert grepp samtidigt som hårt betrodda Master Crowe aldrig fick chansen i rygg på ledaren då han blev överflyglad från start av Augustus F. Master Crowe galopperade som fastlåst över mål samtidigt som Jairo imponerade stort.
- Att vinna V75 från dödens är det bara tuffa hästar som gör och Jairo är riktigt tuff. Han var riktigt bra och det kändes som att han skulle äta upp dom. Vi höll ihop fältet tills vi skickade ner skygglapparna och han svarar alltid bra på dem. Jag sa tidigt att han går till guld och han är snart där, sa tränaren och segerkusken Joakim Lövgren.

Henriette 100 procent bakom Wingait Erik
Favoriterna radade i övrigt upp sig på V75. Duktiga Henriette Larsen, lärling hos Peter Untersteiner, vann lärlingsloppet V75-2 med favoriten Wingait Erik som levererade en vass spurt när han kom loss kort före mål. Tränar gör Stefan Persson i Halmstad och det här var andra gången Henriette Larsen körde hästen och andra segern.
I V75-4 vann favoriten Prima Italia för sin tränare Veijo Heiskanen som tog över ledningen efter ett halvvarv och höll undan säkert.
- Hästen var bra men kanske inte i toppform. Hon kommer att gå framåt och bli bättre till nästa lopp. Men hon har så bra grundkapacitet att det räckte ändå, sa Veijo Heiskanen.

”Minnestads Ecuador gjorde sitt livs lopp”
Minnestads Ecuador svarade för en enastående insats när han vann V75-5 för Micael Stjernström. Det var sjätte gången som hästen travade i ledningen och det var också sjätte segern.
- Det är så skönt alltså, det är en fruktansvärt bra häst. Han kämpade och var helt slut men vilken jäkla skalle han har och han släppte verkligen ingen förbi sig, sa Micael Stjernström.
Tränare till Minnestads Ecuador är Jesper Hedqvist som var tagen efter segern.
- Han är stark alltså och blir bara bättre och bättre. Vi sa det innan att han måste göra sitt livs lopp för att vinna och det gjorde han också. Det finns massor av växlar kvar att dra och jag tror att det kommer att bli en grym barfotahäst, sa Jesper Hedqvist.

Fjärde raka för Legoholm Zon
Legoholm Zon tog fjärde raka segern, varav den andra på V75, när hon tog hem den sjätte avdelningen för Thomas Uhrberg. Han serverade det Sofia Aronsson-tränade stoet en perfekt resa i rygg på ledande Friend of Nature. Luckan kom perfekt in på upploppet när utvändige Daydream Rapida galopperade och Legoholm Zon speedade till en knapp seger före Staro Ivy League som avslutade strålande långt ut i banan efter att ha legat sist i fältet.
- Jag har inte kört så hårt från start någon gång med henne och det fanns ingen anledning att ändra på det. Hon har en bra pollett kvar till slut och är i fint skick. Nu vann hon i Bronsdivisionen och var enda stoet i loppet, sa Thomas Uhrberg.

Erik Sting starkast från dödens
V75-omgången avslutades med Erik Sting som vann trots att han fick trava som förstahäst i andraspår utan draghjälp. Favoriten Global Scince tvingades till en tuff öppning i 1.08-tempo och orkade inte från ledningen. Timo Nurmos-tränade Erik Sting höll farten strålande för Ulf Ohlsson och vann säkert före en mycket bra avslutande Twigs Briard.
- Jag vet att det är en väldigt bra häst och jag vet att jag körde honom i första starten. Han gjorde sig förtjänt av den här segern och jag tyckte att jag hade det under kontroll. Jag kände mig relativt nöjd när vi svängde in på upploppet, sa Ulf Ohlsson.
Sju rätt betalade 3231 kronor. Sex rätt gav 37 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot kommande lördag då V75 körs i Bollnäs.

Michael Carlsson, Kanal 75


December-januari-februari.Så definierar man vinter i databasen travfakta.se.Vi har tagit den till hjälp i ett försök att lista ut vilka h&a..


December-januari-februari.
Så definierar man vinter i databasen travfakta.se.
Vi har tagit den till hjälp i ett försök att lista ut vilka hästar som tävlar allra bäst just denna årstid, vilket förhoppningsvis kan ge en fingervisning mot vinnarna i jakten på lördagens jackpotmiljoner.
Genom att jämföra samtliga hästars resultat under vintermånaderna och väga det mot resultaten övrig tid av året har vi fått fram ett index.
Ett index över 100 indikerar att en häst är mer framgångsrik denna tid av året och tvärtom.
Statistiken omfattar enbart starter gjorda i Sverige.
Hästar som gjort färre än tio starter på svensk mark eller färre än fem starter på vintern räknas inte med utan hamnar under rubriken ”Inget index”.

V75-1
10 Dollar Access 164 (bilden)
3 Augustus F. 137
6 Jairo 133
4 Trust Launcher 110
1 Master Crowe 108
5 Pajas Face 65
9 Onceforall Face 43

Inget index
2 Dizzy Broad
7 Trinity Lux

V75-2
8 Kallsup 221
1 Cream Balloon 189
14 Esteban Boko 170
10 Such A Knight 169
13 Uddens Intro 161
15 Oli Follo 103
2 Cocosnöten 89
5 Höwings Venus 80
7 Wingait Erik 72
11 Fidagu U.R. 66
12 Navigator Face 59

Inget index
3 Giggs Boko
4 Doyoucash In
6 Uappa di Azzurra
9 Skytten Lisl

V75-3
9 Art On Line 129
2 Dreams Take Time 120
3 Västerboonthenews 104
10 B.B.S.Sugarlight 98
6 Quick Fix 88
5 Thai Broadway 79
7 Caliber T.T. 37

Inget index
Sir Ratzeputz

V75-4
12 Kendra Silvio 193
14 Diora Sound 192
2 Laramie Flow 179
10 Stella Pona 137
4 Miss Prelong 136
15 Othala 132
5 Irene Palema 128
3 Prima Italia 103
13 Snow Angel 84
9 Butterfly Center 42
8 Alvena Villhadi 0

Inget index
1 Europa Sisu
6 Saliga
11 Mamasan

V75-5
4 Nouvelle Madelene 122
12 Sir W Q.C. 114
9 Kaxi Day 106
3 Feel the Music 99
8 Moliere 75
10 Hot Advice 65

Ingen index
1 Indian Front
2 Fairplay Pellini
5 Waffle
6 Harri K.
7 Minnestads Ecuador
11 The Real Star

V75-6
2 Legoholm Zon 190
8 Daydream Rapida 158
10 Return to Sweden 155
1 Hank von Håleryd 122
7 Blue Star Champion 121
11 Staro Ivy League 72
3 Lillaxel 66
4 Pokemon Ås 59
12 Iago Zon 57
9 Shelby Glide 23

Ingen index
5 Friend of Nature
6 Mellby Demon

V75-7
7 Elegant Ås 192
8 D.D.’s Perseverance 116
3 Jack Bowler 110
6 Uptothe Chapel 104

Inget index
1 Zorn Brick
2 Global Science
4 Erik Sting
5 Cash Valley
8 Rhesos Face
10 Mellby Fire
11 Twigs Briard
12 Velvet Gio

Robin Johansson, Kanal 75


Hans G är ute på sin sedvanliga vinnarturné. Denna gång går färden bortom landets gränser. I västra Tyskland bor Ni..


Hans G är ute på sin sedvanliga vinnarturné. Denna gång går färden bortom landets gränser. I västra Tyskland bor Niklas Kaeseler och Jörn Finger.
Düsseldorf välkomnar med snöblandat regn och isiga vindar. Floden Rhen hjälper en strid ström båtar på traven. För bara några veckor sedan var vattenståndet så högt att det täckte promenadstråket längs med floden, berättar Niklas och Jörn samtidigt som de pekar ut stadens gräddhylla på andra sidan vattnet.
Niklas och Jörn har inte bara jobbet och geografin gemensamt. Båda brinner även för travsport, i synnerhet den svenska.
- Travsporten i Sverige har allt. Loppen, hästarna och kuskarna är bland de bästa i världen. Jag gillar också landet, svenskarna är alltid så vänliga, säger Jörn medan Niklas fyller i:
- Loppen är väldigt sportsliga och det finns många olika typer av tävlingar så som kallblodslopp, sprintlopp, långdistanslopp och såklart finns det topphästar och toppkuskar. Det är en väldigt ärlig sport i Sverige, vilket jag tycker om.
Den svenska sporten var också vad som förenade de två travfantasterna.
- Vi träffades förra året på Jubileumspokalen. Det var lustigt med tanke på att vi båda är geografilärare från Tyskland och nu reser vi tillsammans för att gå på trav, berättar Jörn.

Tio gånger större
150 dagar om året besöker Jörn olika travbanor i Europa. Även om han spelar mindre summor är det upplevelsen och sporten som står i fokus.
Niklas reser också för att gå på trav, om än inte lika mycket. Men varje vecka möter han likasinnade på nätet.
- Vi träffas i forumet för att prata om hästarna och de olika loppen. Vi diskuterar till exempel vilken som är den bästa spiken eller outsidern och hur vi ska sätta ihop systemet innan vi lämnar in kupongen, förklarar Niklas.
Framförallt är det traventusiaster från Tyskland och Österrike som samlas på Trottoforum för att tillsammans analysera och diskutera veckans V75-omgång. Med andra ord en variant av det svenska spelsystemet ATG Tillsammans.
Eftersom det var multijackpot på nyårsafton valde de att satsa högt vilket gjorde att systemet blev tio gånger större än i vanliga fall, 700 andelar á 30 euro styck.
- Vi hade två lagkaptener, en från Wien och en från Berlin, eftersom det var mycket som stod på spel och ytterligare tre experter. Jag analyserade två lopp som expert. Sedan var det de två lagkaptenerna som sammanställde kupongen, den vinnande kupongen.

”Både jag och min fru skrek”
Nyår firade Niklas med familj och vänner på landet. Men framåt eftermiddagen tog han datorn och försvann in i köket för att följa V75-tävlingarna från Örebrotravet.
- När jag tittade på det sista loppet var jag både spänd och nervös, jag gick omkring i rummet tills hästarna kört upp bakom startbilen. De sista 50 metrarna skrek både jag och min fru på Rafiki Fri och Friend Of Nature som gjorde upp om segern på upploppet. Eftersom det var hårt i mål visste vi inte vem av dem som vunnit men vi hade båda hästarna i vårt system så vi visste att vi hade fått in sju rätt oavsett, berättar Niklas som timmarna innan tävlingarna hade dubblat sin insats till sex andelar.
Jörn ägnade också nyårsafton åt trav, men inte det svenska.
- Jag var på Vincennes i Paris för att se Prix de Bourgogne när Niklas började skicka sms om att vi hade två rätt, tre rätt, fyra rätt. Sedan skrev han att vi hade sex rätt och att jag var tvungen att se det sista loppet, men internetuppkopplingen var för dålig och hur jag än försökte kunde jag inte se sändningen från Örebro. Jag fick vänta och istället titta på loppet i Paris som Propulsion vann ungefär samtidigt, säger Jörn och fortsätter:
- Efteråt ringde Niklas och berättade att vi hade sju rätt. När jag fick veta vinstsumman blev jag chockad, jag skrek rakt ut och folk runt omkring bara stirrade på mig – de fattade ju inte vad som hade hänt.

Trav för hela slanten
Andelspel är något Niklas både föredrar och rekommenderar.
- Att spela tillsammans är härligt, för det första så ökar det chanserna att vinna oerhört. För det andra så gillar jag diskussionerna vi har före och efter tävlingarna, och att kunna dela glädjen när vi vinner.
Den totala vinstsumman för andelsystemet blev, omräknat i kronor, ungefär 21,2 miljoner. Om istället Rafiki Fri hade satt nosen först hade vinsten blivit betydligt större, poängterar Hans G Lindskog.
- Men då får du förhoppningsvis anledning att komma tillbaka till Tyskland igen, responderar Niklas.
Niklas sex andelar gav honom 19 000 euro medan Jörn inkasserade drygt 6 000 euro för sina två. På frågan om hur pengarna ska användas svarar Jörn blixtsnabbt:
- Jag använder de till att boka hotell och flygbiljetter till Sverige.

”Det bästa är att köra häst”
Även om Niklas och Jörn har mycket gemensamt har vägen in i travets värld sett olika ut.
- Jag har varit travfantast i snart 30 år. Jag tror att jag var 13 år när jag och min pappa gick på trav för första gången, det var på vår hemmabana Recklinghausen. Det var där allt började och jag förälskade mig i sporten, berättar Niklas.
Sedan 2009 har Niklas besökt Sverige två till tre gånger om året för att uppleva trav. Den största höjdpunkten var när han åkte till Elitloppet för första gången, året som Commander Crowe vann. Men att se och spela på hästar är inte det bästa enligt Niklas.
- Det bästa är att själv få köra häst, det är min absoluta favorit, konstaterar Niklas som tidigare har kört en häst kallad ”Jurjo” hos en tysk travtränare.
I Sverige har han fått blodad tand för tandemkörning och nästa gång blir i april när han besöker Gävletravet.

”Jag hoppas på en svensk vinnare”
Jörns travintresse började året före millennieskiftet. Efter att ha följt med en vän för att se hans häst tävla var han fast. Till en början reste han och två vänner runt i Tyskland för att se travtävlingar men så småningom vidgades vyerna till Frankrike och Prix d’Amerique. Väl där träffade de någon som menade att ”Paris is nice, but you have to come to Elitloppet in Sweden”.
- Mitt första besök blev till Malmö för att se Hugo Åbergs Memorial, det var 2007. Det var en varm och solig sommarkväll med flera tusen i publiken. Efter att ha upplevt det ville jag se mer och nu har jag besökt alla Sveriges travbanor utom fyra, berättar Jörn som i år planerat in närmare 80 tävlingsdagar i Sverige.
- De bästa stunderna är när jag besöker en travbana för första gången. Jag minns särskilt första gången på Årjäng, det var en wow-upplevelse och första gången i Umeå var fantastiskt, det var på vintern när de hade isbana.
Just nu är det dock Paris och Vincennes som gäller varje söndag och höjdpunkten i det franska vintermeetinget närmar sig.
- Jag hoppas på en svensk vinnare och jag tror att Propulsion eller Readly Express tar hem Prix d’Amerique i år, säger Jörn.

Robin Johansson, Kanal 75


Vinnaren som vill vara anonym berättar att han varit travintresserad i hela sitt liv. Han har en bakgrund som hästägare och spelar V75 ungefä..


Vinnaren som vill vara anonym berättar att han varit travintresserad i hela sitt liv. Han har en bakgrund som hästägare och spelar V75 ungefär två gånger i månaden, när omgångarna ser extra intressanta ut eller när det som på nyårsafton rör sig om en stor jackpot.
Systemet som gav 20 802 301 kronor spelade han själv.

Hur spelar du?
- Min grundstrategi är att alltid gardera de största favoriterna, aldrig spika en streckfavorit och att lägga till några enprocentare på slutet. Även om jag tror att de är chanslösa.
- Även om jag är insatt så läser jag på mindre nu än tidigare. Delvis på grund av tidsbrist men jag har även valt att fokusera mer på att följa min spelstrategi än att ha stenkoll på precis alla hästar. Även om du vet allt om hästarna så finns det alltid flera slumpfaktorer som inte går att gardera sig mot. Positioner, banförhållande, galna kuskar, galopper, sjuka hästar med mera. Du kan veta allt och ändå få tre rätt på V75. Experterna sågar mig säkert men det kan finnas en fara i att veta för mycket. Det tar bort lite av känslan att det är spel och inte vetenskap och då blir det svårare att få med de riktigt stora skrällarna.
- Jag spelar alltid matematiska system. Enligt vissa är man korkad om man spelar så men det funkade hyggligt den här gången. Jag har provat diverse reducerade system och dataprogram men det har aldrig riktigt känts rätt för mig.
Hur kändes det då du hade en spik i sista avdelningen och visste att det gällde väldigt mycket pengar?
- Det var en enorm anspänning. Jag var hemma själv (på Malta) och hade börjat göra mig i ordning för nyårsfest mellan de första loppen. Jag pratade med några vänner på WhatsApp i mobilen som visste vilken häst jag hade kvar men då det var fem minuter kvar till sista loppet så stängde jag av allt. Mobilen, loggade ut från Facebook med mera. Jag var inte vanligt nervös utan jag mådde dåligt och satt helt tyst och blickstilla i soffan och tittade på ATG Live. Jag tror inte jag rörde mig under hela sista loppet. Det är en sak att jobba in en häst som ger lite roliga extrapengar om den vinner. En helt annan sak att jobba in en häst som ger så mycket pengar att det förändrar livet. Från att Friend of Nature tog över ledningen till cirka 500 meter kvar tittade jag enbart på vilket tempo han fick hålla i ATG:s positioneringssystem. Jag tittade inte på hästarna. Då han fick dämpa farten en bra bit in på slutvarvet förstod jag att det var bra chans.
- Upploppet och sedan väntan på målfotot och att resultatet ropades ut var dock hemskt då jag visste vad som stod på spel. Många miljoner eller månader av ångest. Jag hade ingen stark känsla för vilken häst som var först i mål men kände mig heller inte slagen. När resultatet kom så reagerade jag konstigt nog inte alls. Det kom dessutom väldigt plötsligt utan att de byggde upp någon spänning i ATG Live. I alla fall som jag minns det. Jag var helt slut och blev först mer lättad över att jag inte förlorade. Men när resultatskylten visades några minuter senare och det stod 16,9 miljoner för sju rätt så var det en helt fantastisk känsla. Allt gick verkligen min väg och marginalerna var helt på min sida den här dagen. I allt från vilka hästar jag valde i sista stund, positioner i loppen, målfoton till spelbutikens öppettider.
- Av en ren slump var det sista jag gjorde då jag lämnade in mitt system under lördagen att fråga vilka öppettider de hade på nyårsafton. Spelbutiken stängde 13 på nyårsafton medan spelstopp var 14.30. Då jag normalt alltid lämnar in mina spel så sent som möjligt cirka 5-10 minuter innan spelstopp så hade jag med största sannolikhet stått med en spelkupong värd 20,8 miljoner kronor utanför en stängd spelbutik på nyårsafton om jag inte ställt den frågan på väg ut från butiken under lördagen. Det är sådant jag tänker på efteråt. Jag har sett reprisen av den sista avdelningen över 50 gånger men kan fortfarande inte njuta av att titta på loppet trots att jag vann så mycket pengar. Det är lika jobbigt varje gång Rafiki Fri närmar sig trots att jag vet vem som vinner. Detsamma gäller målfotot. Det är en hisnande känsla att veta att en så liten marginal gjorde en så stor skillnad. Det är svårt att ta in. Jag hoppas dock att det går över. Då ska jag rama in målfotot och hänga upp det i vardagsrummet.
- Carl-Johan Jepson vann två lopp och körde min spik i sista avdelningen. Han förlorade dessutom med favoriten i första avdelningen och var nära att sänka mitt system i fjärde och sjätte avdelningen där han kom tvåa, jag hade inte med hans styrningar i V75-4 och V75-6. I V75-6 var det stenhårt, hade inte den på nio hästar. Carl-Johan Jepson var verkligen min turgubbe. Han vann när han skulle och förlorade då han skulle. Dessutom vann han efter två riktigt vassa styrningar. Jag har hört mig för lite men ännu inte pratat med honom. Ryktet säger att han gillar Las Vegas. Om det stämmer kan han förvänta sig en resa dit som han sent kommer glömma.
Vad ska du göra för pengarna?
- Förutom det vanliga som att hjälpa familjen och välgörenhet så har jag inte hunnit fundera så mycket. Ägaren av spelbutiken ställde samma fråga och då svarade jag en ny säng och nya apelsinträd till min balkong. Han var inte jätteimponerad över mitt svar så jag får komma på något bättre. Jag tänkte först lägga ett bud på Friend of Nature och sedan låta honom äta morötter och umgås med treåriga ston resten av livet men då jag såg att uppfödarna fortfarande äger hästen så är han säkert som en familjemedlem för dem. Då vill jag inte klampa in där och försöka köpa honom bara för att jag vunnit en massa pengar. Jag ska dock köpa minst en travhäst, troligtvis två, men väntar till Elitauktionen i maj. Jag har redan börjat fundera på vad hästarna ska heta. Lucky Punter (som de kallade mig i tidningen på Malta på nyårsdagen) och Twenty Million är de namn som är högst på listan just nu.
Kommer du att fortsätta spela V75 nu då du vunnit så mycket pengar?
- Jag kommer att fortsätta. Så lätt blir ni inte av med mig! Att spela V75 är det roligaste jag vet och jag har ännu inte uppnått mitt mål att bli ensam med sju rätt. Det kanske låter konstigt men jag ser väldigt mycket fram emot V75 på Bergsåker på lördag. Jag kommer dock inte öka insatserna efter det här, snarare minska dem.
Bästa V75-spiken på Bergsåker på lördag?
- 14 Evin Boko i V75-1. En väldigt bra häst med halvtråkig resultatrad som säkert blir spelvärd. Hon slog favoriten Geisha Sund senast trots att hon satt fast en bit. När hon förlorade mot favoriten näst senast var innerspåret löst. Jag litar inte på Geisha Sund som startat väldigt tätt på slutet och spikar.

Kanal 75


Det bjöds på flera rafflande lopp när travåret på söndagen rundades av i Örebro. Dagens delikatess bjöd Carl Johan Je..


Det bjöds på flera rafflande lopp när travåret på söndagen rundades av i Örebro. Dagens delikatess bjöd Carl Johan Jepson på när han ändrade taktik och via en våldsam speed lät Mack Dragan blåsa förbi framförvarande storfavoriten Tudor Kronos och pressa sig till ledningen.
- Jag hade tänkt spara på krutet till slut för jag trodde att det skulle bli överpacat och att Roberts häst skulle få göra ordentligt med jobb, men sedan såg jag att han blev lite halvfast i andra par utvändigt så då provade jag framåt. Ibland får man ändra sin plan och det gäller att vara impulsiv, sa Carl Johan Jepson.
Väl i spets var segern aldrig i fara för Mack Dragan som utan bekymmer stegade undan och bokförde sig för årets nionde fulträff.
- Han slutar aldrig att förvåna. Han är makalös! sa segerrusige tränaren Morgan Wilhelmsson.

”Trodde att jag åkte dit”
Carl Johan Jepson nöjde sig inte heller med en segerdefilering. Fem uppsittningar inom V75 renderade i ytterligare en förstaplats, två andraplatser och en fjärdeplats.
- Upploppet blev långt och jag trodde att jag åkte dit, sa Jepson sedan hans styrning, Lutfi Kolgjini-tränade Friend Of Nature, med minsta möjliga marginal hållit undan före Rafiki Fri i V75-avslutningen.
Det gjorde att endast tre inlämnade system lyckades pricka in samtliga vinnare och fick dela på multijackpoten. Bara för sju rätt belönades var och ett av de vinnande systemen med 16 919 140 kronor.

Harry Boy fixade drömvinsten
En av de lyckosamma kupongerna var en Harry Boy inlämnad på Hemköp i Växjö. Insatsen på 96 kronor gav med utdelningen för sexor och femmor inräknad över 17 miljoner kronor och den lyckliga vinnaren kan framför allt tacka Luna Nera Doc för drömvinsten. Håkan B Svenssons femåriga sto levererade en virvlande spurt och strax före mållinjen var jätteskrällen ett faktum.
- En V75-seger var det som fattades i mitt uppsatta mål för året så det här var pricken över i, sa körande lärlingen Anders Eriksson som kan blicka tillbaka på ett mycket bra år med över 1,2 miljoner kronor inkört och Stig H-stipendium.

”En rätt så snabb gokart”
I stoloppet var favoritspelade Firewire bara bäst. Att hon på 13 försök aldrig tidigare hade vunnit med skor på hovarna gick inte att ana när hon trots ett tungt lopp utvändigt om ledaren lämnade konkurrenterna över upploppet.
- Hon är inte lika rapp med skor men det var första gången som hon har travat så här bra och rent med skor, sa kusken Niclas Stenquist om den Rigmor Jacobsson-tränade femåringen.
- Det är en fantastisk känsla att köra henne. Hon är en formel 1-bil i min värld, eller kanske en gokart jämfört med de stora bilarna. Men hon är en rätt så snabb gokart, sa Stenquist.

Tog första V75-segern
Hemmaidolen Åke Lindblom bjöd på segergest sedan hans Porthos Race spurtat hem långloppet från rygg på ledande Coktail Fortuna.
- Jättekul att han fungerar! Det är en väldigt fin häst som vi har haft lite problem med under året men nu verkar vi ha hittat rätt med skoningar och allt, sa Lindblom.
Även Micael Stjernström bjöd på en maffig segergest sedan han kört Minnestads Ecuador till seger från ledningen och grejat unge tränaren Jesper Hedqvists första V75-seger
- Det känns riktigt häftigt såklart! Sambon jobbar i kväll så det skulle bli lugnt nyårsfirande, men nu får vi se, sa den glade Mantorptränaren.
Även Robert Bergh, vinnare av den totala tränarligan i Sverige och segerrikaste V75-tränare under 2017, bokförde sig för en seger när hans kapable strulputte Transcendence tog hem treåringsloppet från positionen utvändigt om ledaren.
- Jag vet att det är en väldigt bra häst kapacitetmsässigt men han har valpat sig och varit rädd för andra hästar och stänk, så han har verkligen trimmat mitt sinne, kan man säga, sa Bergh.
På lördag drar V75 året 2018 igång med tävlingar Bergsåker.

Ola Johansson, Kanal 75


Årets sista V75-omgång avgjordes på Örebrotravet och på en krävande bana blev det en hel del skrällar. När mål..


Årets sista V75-omgång avgjordes på Örebrotravet och på en krävande bana blev det en hel del skrällar. När målfotot gav segern i V75-7 till Friend Of Nature och Carl Johan Jepson stod det klart att utdelningen på V75 blev åttasiffrig!
Sju rätt gav 16 919 10 kronor. Sex rätt 16 451 kronor och fem rätt 712 kronor.
Förutom Harry Boy-vinnaren i Växjö gick mångmiljonvinster till Tyskland och Malta.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-08-03 2016-08-03 Solvalla-4 Carl Johan Jepson 2140/8 C str
2016-06-04 2016-06-04 Mantorp-3 Ville Karhulahti 2140/2 B str
2016-05-18 2016-05-18 Solvalla-2 Ville Karhulahti 2140/6 A 3 14.7 35
2016-05-04 2016-05-04 Solvalla-4 Ville Karhulahti 2140/1 A 2 15.6 22
2016-04-19 2016-04-19 Jägersro Trav-6 Lutfi Kolgjini 2140/2 C 1 15.2 28
2016-04-06 2016-04-06 Jägersro Trav-3 Lutfi Kolgjini 2140/5 C 2 15.0 23
2016-03-22 2016-03-22 Jägersro Trav-8 Lutfi Kolgjini 2140/3 C str
2016-03-08 2016-03-08 Jägersro Trav-1 Lutfi Kolgjini 2140/2 D 1 17.4 42
2017-12-31 2017-12-31 Örebro-12 Carl Johan Jepson 2100/4 A 1 15.3 47
2017-12-02 2017-12-02 Jägersro Trav-5 Lutfi Kolgjini 2160/9 B 7 14.4 317
2017-11-12 2017-11-12 Eskilstuna-9 Adrian Kolgjini 2140/5 C 7 15.4 177
2017-10-28 2017-10-28 Jägersro Trav-6 Adrian Kolgjini 1640/11 A 2 12.8 159
2017-10-18 2017-10-18 Jägersro Trav-5 Adrian Kolgjini 2640/11 A 1 14.4 51
2017-09-30 2017-09-30 Solvalla-3 Adrian Kolgjini 2140/8 B str
2017-09-20 2017-09-20 Solvalla-10 Adrian Kolgjini 2140/8 C 0 12.8 775
2017-09-02 2017-09-02 Jägersro Trav-5 Adrian Kolgjini 2160/6 A 3 13.7 187
2017-08-23 2017-08-23 Jägersro Trav-5 Adrian Kolgjini 2640/4 B 6 13.8 372
2017-07-25 2017-07-25 Jägersro Trav-7 Johnny Takter 1609/2 C 0 13.2g 378
2017-07-06 2017-07-06 Halmstad-7 Adrian Kolgjini 1609/6 C 5 10.9 367
2017-06-14 2017-06-14 Vaggeryd-3 Johnny Takter 2140/1 A 2 13.8 28
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-6 Jimmy W Takter 2140/10 C 6 12.8 403
2017-05-18 2017-05-18 Åby-2 Lutfi Kolgjini 2140/5 B 1 13.6 24
2017-04-26 2017-04-26 Jägersro Trav-6 Adrian Kolgjini 2640/1 A 5 14.7 26
2017-04-08 2017-04-08 Jägersro Trav-8 Lutfi Kolgjini 2140/1 D 1 13.7 109
2017-03-24 2017-03-24 Kalmar-8 Adrian Kolgjini 2140/7 B 2 16.9 31
2017-03-13 2017-03-13 Mantorp-7 Thomas Uhrberg 2640/4 A 1 16.6 26
2017-02-22 2017-02-22 Åby-4 Lutfi Kolgjini 2160/10 A 0 g 23
2018-12-27 2018-12-27 Jägersro Trav-2 Sofia Adolfsson 1640/4 B 4 14.5 25
2018-12-18 2018-12-18 Jägersro Trav-3 Adrian Kolgjini 2140/5 C 2 14.6 293
2018-11-27 2018-11-27 Jägersro Trav-3 Adrian Kolgjini 1640/4 D 5 12.4 138
2018-10-22 2018-10-22 Halmstad-7 Adrian Kolgjini 1640/1 C 0 13.1 80
2018-10-16 2018-10-16 Jägersro Trav-7 Adrian Kolgjini 2140/4 D 0 13.1 254
2018-09-21 2018-09-21 Kalmar-11 Adrian Kolgjini 2160/8 C 4 17.0 26
2018-08-27 2018-08-27 Halmstad-8 Adrian Kolgjini 1640/6 D 4 12.4 194
2018-08-05 2018-08-05 Berlin-8 Björn Goop 2500/1 B 0 83
2018-07-17 2018-07-17 Jägersro Trav-7 Lutfi Kolgjini 2140/6 D 2 13.0 185
2018-07-10 2018-07-10 Jägersro Trav-3 Adrian Kolgjini 2140/8 C 0 14.9g 90
2018-06-14 2018-06-14 Åby-7 Adrian Kolgjini 2140/1 C 3 14.9 211
2018-05-13 2018-05-13 Charlottenlund-9 Thomas Uhrberg 2000/6 C 0 13.4 472
2018-05-03 2018-05-03 Åby-8 Thomas Uhrberg 1640/3 C 5 11.9 71
2018-04-14 2018-04-14 Jägersro Trav-9 Johnny Takter 2640/10 C 7 14.6 294
2018-02-03 2018-02-03 Åby-5 Lutfi Kolgjini 2140/6 C 0 16.0 89
2018-01-27 2018-01-27 Kalmar-10 Christoffer Eriksson 2140/5 C 4 13.3 58
2019-07-25 2019-07-25 Åby-3 Adrian Kolgjini 2140/8 C 0 13.9 336
2019-07-02 2019-07-02 Jägersro Trav-9 Dante Kolgjini 2140/6 C str
2019-06-18 2019-06-18 Jägersro Trav-1 Lutfi Kolgjini 1640/1 D 5 121
2019-05-30 2019-05-30 Jägersro Trav-10 Dante Kolgjini 2140/11 C 5 14.0 459
2019-05-16 2019-05-16 Åby-9 Adrian Kolgjini 2660/7 D 5 14.4 448
2019-04-24 2019-04-24 Jägersro Trav-6 Johnny Takter 2140/8 D 0 16.5 241
2019-04-11 2019-04-11 Jägersro Trav-2 Adrian Kolgjini 1640/4 D 4 12.7 160
2019-04-02 2019-04-02 Jägersro Trav-7 Adrian Kolgjini 2140/5 D 0 14.7 87
2019-03-09 2019-03-09 Färjestad-1 Tova Bengtsson 1640/10 C 0 14.6 115
2019-03-02 2019-03-02 Halmstad-1 Sofia Adolfsson 1640/2 B 2 13.8 16ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se