French Laundry travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med French Laundry travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen French Laundry har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
French Laundry har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst French Laundry


Det blir första starten för Propulsion efter femteplatsen i årets Prix d’Amerique. Superstjärnan matchas för Olympiatravet och d..


Det blir första starten för Propulsion efter femteplatsen i årets Prix d’Amerique. Superstjärnan matchas för Olympiatravet och därefter Elitloppet. Han har fått ett wildcard och är klar för finalen på Åby den 27 april. Men tränaren Daniel Redén väljer ändå att starta sin 23-faldige miljonär i V75 i Umeå kommande lördag.
- Han har tränat på kanon och ganska hårt sedan han kom hem från Frankrike. Det är jättebra och det finns inget att klaga på, säger Redén.
Förstapriset i loppet är 200 000 kronor.

Guldbjörken, Olympiatravet, deltävling 3
2140 meter autostart
1) Elit Håleryd - Sandra Eriksson
2) Muscle Hustle - Robert Bergh
3) Eder Bob - Rikard N Skoglund
4) Special Promise - Magnus A Djuse
5) Propulsion - Örjan Kihlström
6) Kadett C.D. - Erik Adielsson
7) Rocky Winner - Peter Ingves
8) French Laundry - Ulf Ohlsson
9) Digital Ink - Pieters Dwight

Michael Carlsson, Kanal 75


Med elitloppsvinnaren Nuncio i spetsen har Stefan ”Tarzan” Melander berikat svensk travsport med många toppdjur från Nordamerika. Hans s..


Med elitloppsvinnaren Nuncio i spetsen har Stefan ”Tarzan” Melander berikat svensk travsport med många toppdjur från Nordamerika. Hans senaste stjärna från det stora landet i väster är femårige Milligan’s School (V65-3). Precis som Nuncio kom han till Sverige efter treåringssäsongen i USA men till skillnad från sin landsman blev det ingen omedelbar succé i Norden. I fjol blev det endast en seger på 15 starter.
- Han tillhörde de bästa i USA som treåring men var inte riktigt fräsch i Hambletonian där han annars hade fått en bättre placering (sexa). Som fyraåring började han bra här men sedan tappade han geisten och formen så vi tränade på lite och han har varit grymt fin i år, säger Stefan Melander.

Vill helst anfalla bakifrån
Årets framgångsresa inleddes i femåringsloppet Lyon Grand Prix på Åby i maj när Milligan’s School som 100-oddsare blev tvåa. Det följde han upp med två raka segrar innan han i augusti tog ytterligare ett steg i utvecklingen. Först knep han andraplatsen bakom Makethemark i Jubileumspokalen och därefter spurtade han hem en segercheck på en miljon kronor i Sundsvall Open Trot före bland andra årets Prix d’Amerique-vinnaren Readly Express. I starten efter tjänade han ytterligare en miljon när han grejade andraplatsen bakom Propulsion i Trotting Masters-finalen och på nytt slog Readly Express.
- Han är bra hästen! Han har gjort jättebra lopp och jag är mycket nöjd med honom, säger Stefan Melander.
I sin senaste start var emellertid inte Milligan’s School lika imponerande när han fick nöja sig med fjärdeplatsen i en gulddivisionsfinal.
- Då gick han i ledningen och han brukar många gånger vara bättre bakifrån. Sedan var det kanske inte samma tryck i honom heller eftersom han förlorade, men jag tycker att han gjorde en ganska bra prestation ändå.
Den här gången är det anrika långloppet C Th Ericsson Memorial som gäller och Milligan’s School lottades till spår fyra bakom startbilen i det sju hästar stora fältet. Som vanligt är det Ulf Eriksson som ska sköta tömmarna.
- Ulf får lägga upp taktiken som han vill. Hästen känns i alla fall jättefin, riktigt pigg, och det ser ut som ett ganska bra lopp åt honom, säger Stefan Melander, som även har Test Drive och French Laundry till start i loppet.
- Milligan’s School är outstanding av de tre.

”Skulle säkert passa bra i Frankrike”
Distansen 2 640 meter med bilstart har Stefan Melanders jänkare testad tre gånger tidigare. Det har resulterat i en galopp, en seger och en andraplats. Anledningen till att han nu ska ut över den långa distansen igen är inte enbart att det handlar om ett anrikt lopp med 100 000 kronor till vinnaren, utan också att ge sin tränare underlag att fatta beslut om den fortsatta matchningen.
- Jag har tränat många hästar och han tillhör tio i topp bland de starkaste hästar vi har haft. Jag har lite tankar på att åka till Paris så det blir ett litet test över 2 600 meter det här. Han är otroligt stark hästen och skulle säkert passa bra i Frankrike också.
Framtiden får utvisa om fransmännen får sällskap av en högkapabel amerikan i vinterns storlopp, men har man slagit fjolårets Prix d’Amerique-vinnare två gånger på hemmaplan förefaller det givet att spänna bågen.

Ola Johansson, Kanal 75


Meadow Roads lopp på Solvalla nästa tisdag är ett lopp där många hästar genrepat i inför Elitloppet. På onsdagen blev..


Meadow Roads lopp på Solvalla nästa tisdag är ett lopp där många hästar genrepat i inför Elitloppet. På onsdagen blev startlistan klar och bland andra vässar Daniel Redéns Propulsion formen i sprinterloppet som lockar med 200 000 kronor till vinnaren.
Många var säkert spända på om Readly Express skulle anmälas men Timo Nurmos stjärna saknas bland de tio i startfältet. Frågan är om Prix d’Amerique-vinnaren nu kommer till start i Elitloppet?
Följande hästar startar i Meadow Roads lopp: Caid Griff, Sliding Home, Francais du Gull, Snowstorm Hanover, Propulsion, Target Kronos, French Laundry, Dupree, Not Afraid, Sceicco.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Propulsion gjorde sin senaste start 11 februari då han blev trea i Prix de France bakom Belina Josselyn och Bold Eagle. Efter lite välförtjä..


Propulsion gjorde sin senaste start 11 februari då han blev trea i Prix de France bakom Belina Josselyn och Bold Eagle. Efter lite välförtjänt vila har hästens tränats mot nya stora uppgifter och för knappt 14 dagar sedan fick Propulsion en inbjudan till Elitloppet.
- Propulsion är snabbast i Europa, han var tvåa i Elitloppet i fjol och har under lång tid tävlat i världstoppen. För mig är han given i Elitloppet 2018, kommenterade Solvallas sportchef Anders Malmrot inbjudan då.
Propulsion har ett mycket starkt cv och totalt har den nu sjuårige hingsten tjänat 13 720 317 kronor, på 53 starter har han vunnit 24 lopp och varit på pallen 40 gånger.
Propulsion är alltså den snabbaste travhästen i Europa med sitt rekord på 1.08,1 från triumfen i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro i fjol.
Fem gånger har Propulsion vunnit lopp med förstapris på en miljon kronor: Norrbottens Stora Pris (2016, 2017), Hugo Åbergs Memorial (2016, 2017) och Finlandia-Ajo (2016).
Men de två största prischeckarna har Propulsion hämtat ut efter förluster. Andrapriset i Elitloppet i fjol var värt 1,2 miljoner kronor och årets tredjepris i Prix d’Amerique gav 1,39 miljoner kronor.
Propulsion kommer att köras av Örjan Kihlström i comebacken.

Startlista
V64-3 Gävletravet 26 april
2 140 meter autostart
1) Allaballakaitoz – Jorma Kontio
2) Propulsion – Örjan Kihlström
3) French Laundry – Ulf Ohlsson
4) Indian Four – Olle Alsén
5) Francais du Gull – Erik Lindegren
6) Going For Gold Zaz – Nicklas Westerholm
7) Final Oak – Claes Sjöström
8) From Dust To Dawn – Ulf Eriksson
9) Sceicco – Daniel Redén
Förstapris: 40 000 kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Ready Express har inte startat sedan han vann Europaderbyt i Paris den 14 oktober i fjol. Under uppehållet på nio nästan månader har h&au..


Ready Express har inte startat sedan han vann Europaderbyt i Paris den 14 oktober i fjol. Under uppehållet på nio nästan månader har hästen verkat som avelshingst på Menhammar stuteri på Ekerö utanför Stockholm. Han har varit omåttligt populär i aveln och fattas bara annat efter en sådan dundersuccé som hästen har haft och sopat rent i de stora loppen som tre- och fyraåring. Han har vunnit storlopp som Kriteriet, Svenskt Travderby och Europaderbyt för att nämna några. Readly Express har sprungit in 7,6 miljoner kronor och tagit 14 segrar och tre andraplatser på 17 starter.
- Han har betäckt mycket under vintern och våren och hoppat på bocken i ett halvår. Sedan har han sommartränat de senaste månaderna och jag har kört lite under 1.20 full väg med honom hemma som snabbast. Han känns jättefin och är nu redo att börja starta, säger Timo Nurmos.

Siktar på Frankrike till vintern
Årsdebuten sker på måndag i Rättvik i ett femåringslopp med 100 000 kronor till vinnaren. Readly Express blir storfavorit trots att han möter Wild Honey. Han fick spår två bakom startbilen och körs av Jorma Kontio. Loppet ingår i V64-spelet och körs som den fjärde avdelningen.
Tränaren Timo Nurmos har tidigare uttalat sig om matchningen i år att man siktar på de största loppen i Frankrike till vintern. Ett annat stort lopp inom den närmaste tiden är Jubileumspokalen på Solvalla i augusti som också är högaktuellt.

Startlista Henning Mårthans  Minne
2140 meter autostart
1. Olympic Torch – Hans R Strömberg
2. Ready Express – Jorma Kontio
3. Tempura – Peter Eriksson
4. Natalie De Vie – Ville Karhulahti 
5. Wild Honey – Örjan Kihlström
6. Xeed G.T. – Per Lennartsson
7. French Laundry – Ulf Ohlsson

Michael Carlsson, Kanal 75


Midsommar i Rättvik är en klassiker och travtävlingarna brukar vara välbesökta. 2002 vann Stefan Melander ett fyraåringslopp med ..


Midsommar i Rättvik är en klassiker och travtävlingarna brukar vara välbesökta.
2002 vann Stefan Melander ett fyraåringslopp med Scarlet Knight i Rättvik och de 5 822 åskådare som kom till Rättvikstravet står sig fortfarande som ett publikrekord för midsommartravet på banan.
Sekretariatet i Rättvik informerar om att det absoluta publikrekordet i Rättvik noterades i augusti 2015 då 9 676 personer kom till Sommartravets final.
- Det lär inte bli lika mycket folk på lördag men när Nuncio nu ska möta Piraten borde samla en del i alla fall, säger Stefan Melander.

Matchar mot Årjäng
Midsommarloppet med 100 000 kronor i förstapris går som den sista avdelningen i lördagens Grand Slam 75-omgång.
En spelomgång som förutom garantin på 15 miljoner kronor till en ensam vinnare, lockar med jackpot och sju miljoner kronor i sjurättspoolen.
Endast åtta hästar kommer till start i Midsommarloppet där Nuncio fick spår sju bakom bilen. Stefan Melander rapporterar om en pigg häst efter Elitloppet.
- Det var lite aktuellt att starta i Östersund eller Boden men jag valde att stå över och vänta lite till. Loppet i Rättvik ligger bra i tiden och är allt bra efter det här är tanken att nästa start ska bli i Årjäng, säger Melander som har siktet inställt på Årjängs Stora Sprinterlopp lördagen 15 juli.

”Hetsar inte upp oss”
On Track Piraten kommer från en tredjeplats i Jämtlands Stora Pris och körs som vanligt av Johnny Takter.
Nuncio får sin ständige följeslagare Örjan Kihlström i sulkyn.
- Jag åker bara på trav när Nuncio startar numera och det blir jag som värmer honom som vanligt. Allt verkar bra med honom. Vi hetsar inte upp oss i förväg utan det viktigaste är att allting flyter med hästen och det verkar det göra, säger Stefan Melander.
Nuncio blir jättefavorit i GS75-7. Utöver Midsommarloppet avgörs också fyra högklassiga Breeders Crown-försök på lördagen med hästar som Darling Mearas, Policy Of Truth och Global Trustworthy.

Startlista
Midsommarloppet
2140 meter, autostart

1. Order To Fly–Per Lennartsson
2. On Track Piraten –Johnny Takter
3. Montdore–Jorma Kontio
4. Udo's Oiler–Björn Goop
5. French Laundry–Ulf Ohlsson
6. Checkpoint–Kaj Widell
7. Nuncio–Örjan Kihlström
8. Porthos Amok–Marcus Schön
Förstapris: 100 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-11-26 2016-11-26 Solvalla-7 Johnny Takter 2140/7 D 0 13.7 617
2016-11-16 2016-11-16 Solvalla-4 Erik Adielsson 2140/5 C 4 13.6 93
2016-10-22 2016-10-22 Romme-7 Erik Adielsson 1640/8 C 0 12.1 182
2016-10-12 2016-10-12 Solvalla-9 Erik Adielsson 2140/3 C 0 13.3 96
2016-09-15 2016-09-15 Gävle-8 Stefan Melander 1640/4 C 0 10.4 227
2016-09-07 2016-09-07 Eskilstuna-9 Stefan Melander 2140/8 C 0
2016-09-07 2016-09-07 Solvalla-9 Stefan Melander 2140/8 C 0 12.6 376
2016-08-17 2016-08-17 Solvalla-7 Örjan Kihlström 1660/8 C 1 11.7 92
2016-08-03 2016-08-03 Solvalla-6 Stefan Melander 2140/1 C 0 12.3 145
2016-07-07 2016-07-07 Halmstad-9 Johnny Takter 1609/2 C 4 9.9 31
2016-06-12 2016-06-12 Bjerke-11 Örjan Kihlström 1609/6 C 3 10.8 33
2016-05-29 2016-05-29 Solvalla-13 Johnny Takter 1609/3 B 4 10.2 147
2016-05-11 2016-05-11 Solvalla-7 Stefan Melander 2140/2 B 0 13.7 14
2017-12-13 2017-12-13 Solvalla-6 Torbjörn Jansson 2140/2 C 5 14.9 167
2017-11-28 2017-11-28 Eskilstuna-6 Torbjörn Jansson 2200/12 B 4 13.9 21
2017-10-31 2017-10-31 Axevalla-9 Torbjörn Jansson 1640/1 C 0 11.6g 208
2017-10-10 2017-10-10 Eskilstuna-4 Ulf Ohlsson 2140/3 C 0 14.2g 111
2017-09-16 2017-09-16 Bollnäs-9 Johnny Takter 1640/12 D 0 11.5g 814
2017-09-08 2017-09-08 Romme-4 Stefan Melander 2140/4 C 4 14.1 52
2017-08-25 2017-08-25 Bergsåker-6 Mika Forss 1640/7 D 6 11.2 192
2017-08-02 2017-08-02 Solvalla-7 Stefan Melander 2140/6 D 5 12.5 371
2017-07-19 2017-07-19 Eskilstuna-4 Johnny Takter 2140/6 D 4 13.1g 102
2017-07-10 2017-07-10 Rättvik-7 Ulf Ohlsson 2140/7 C 3 12.9 249
2017-07-01 2017-07-01 Bergsåker-5 Jorma Kontio 2140/6 C 5 12.6 485
2017-06-24 2017-06-24 Rättvik-11 Ulf Ohlsson 2140/5 C 5 13.3 415
2017-06-11 2017-06-11 Bjerke-9 Erik Adielsson 2100/7 B 4 13.5 195
2017-05-26 2017-05-26 Hagmyren-7 Ulf Ohlsson 2140/1 B 0 16.2g 48
2017-05-10 2017-05-10 Solvalla-8 Erik Adielsson 1640/5 C 5 10.6g 270
2017-05-03 2017-05-03 Solvalla-5 Erik Adielsson 2140/1 C 3 12.2 129
2017-04-26 2017-04-26 Solvalla-9 Stefan Melander 1640/7 D 0 12.1 243
2017-04-14 2017-04-14 Färjestad-11 Ulf Ohlsson 1640/7 D 6 12.1 95
2017-04-05 2017-04-05 Solvalla-5 Stefan Melander 2140/3 C 3 13.4 48
2017-03-22 2017-03-22 Solvalla-9 Marcus Schön 1640/7 D 0 13.3 290
2018-11-20 2018-11-20 Solvalla-3 Carl Johan Jepson 2140/1 D 4 14.0 215
2018-11-10 2018-11-10 Eskilstuna-7 Carl Johan Jepson 2140/3 D 7 13.9 876
2018-10-23 2018-10-23 Solvalla-6 Carl Johan Jepson 2640/5 D 0 15.1 519
2018-10-16 2018-10-16 Axevalla-8 Carl Johan Jepson 1640/11 D 0 g 248
2018-09-01 2018-09-01 Jägersro Trav-7 Peter Ingves 1640/1 D 7 11.8g 506
2018-08-24 2018-08-24 Bergsåker-10 Ulf Eriksson 1640/1 D 0 11.6g 270
2018-08-15 2018-08-15 Eskilstuna-5 Ulf Eriksson 1640/3 C 3 10.9 90
2018-08-04 2018-08-04 Rättvik-7 Ulf Eriksson 1640/8 D 6 10.7 1100
2018-07-28 2018-07-28 Bollnäs-7 Ulf Eriksson 1640/7 D 0 12.1 633
2018-07-18 2018-07-18 Eskilstuna-9 Per Lennartsson 1640/5 D 0 g 314
2018-07-02 2018-07-02 Hagmyren-9 Stefan Melander 1640/9 C 4 11.0 344
2018-06-23 2018-06-23 Rättvik-11 Ulf Eriksson 2140/7 D 0 13.0 762
2018-06-10 2018-06-10 Bjerke-3 Örjan Kihlström 1609/4 C 4 11.0 132
2018-06-02 2018-06-02 Mantorp-7 Jorma Kontio 2640/3 D 0 14.0 629
2018-05-15 2018-05-15 Solvalla-4 Per Lennartsson 1640/7 C 6 10.7 391
2018-05-05 2018-05-05 Örebro-7 Torbjörn Jansson 1609/11 D 7 11.2 952
2018-04-26 2018-04-26 Gävle-6 Ulf Ohlsson 2140/3 C 2 12.6 209
2018-04-17 2018-04-17 Solvalla-8 Per Lennartsson 2140/1 C 4 12.6 729
2018-03-27 2018-03-27 Solvalla-8 Per Lennartsson 2140/7 C 0 14.6 753
2019-05-14 2019-05-14 Solvalla-9 Ulf Eriksson 1640/4 D 0 10.7 1584
2019-04-24 2019-04-24 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 1640/6 D 6 11.7 1191
2019-04-13 2019-04-13 Umeå-7 Ulf Ohlsson 2140/8 D 7 12.9 677
2019-03-28 2019-03-28 Gävle-8 Ulf Eriksson 1640/8 D 0 12.3 677
2019-03-19 2019-03-19 Solvalla-4 Rikard N Skoglund 2140/5 C 0 13.6 498ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se