Freddie Islet travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Freddie Islet travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Freddie Islet har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Freddie Islet har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Freddie Islet


2016 var det annorlunda, då såg omgången inte favoritbetonad ut. Torbjörn Arenander var förstås på plats på hemmab..


2016 var det annorlunda, då såg omgången inte favoritbetonad ut. Torbjörn Arenander var förstås på plats på hemmabana och satte ihop ett större system.
– Jag inledde med två spikar och sedan ramlade skrällarna in. Jag visste inte om jag var ensam när sista loppet gick i mål. Det tog lång tid innan resultatet kom, men när jag förstod att jag var ensam skrek jag rakt ut av glädje.
De sex vinnarna på V64 med Grand Slam var: Freddie Islet (Björn Goop), Gandhi Boko (Johan Untersteiner), Troll Sindy (Per Ludvig Nilsen), Can't Stand Still (Per Nilsson), El Salvador (Björn Goop) och Yippie Chic (Per Nilsson).
Har du någon strategi när du komponerar dina system?
– Jag lägger många timmar i lopparkivet, men sedan utgår jag från kuskar och spår. Det får allt större betydelse i dagens travsport där det handlar om små marginaler.
Du är en flitig gäst på landets banor. Hur känns det nu när tävlingarna avgörs utan publik?
– Det är naturligtvis jättetråkigt. Det är inte alls samma känsla, som när man är på plats och kan se värmningar och höra surret. Det är något jag saknar. På söndag kommer jag att sätta ihop en kupong och följa tävlingarna hemifrån.

Tre starka spikar
Så här ser miljonvinnaren Torbjörn Arenander på GS75-omgången på hemmabanan Årjäng.
GS75-1: Tre streck är heltäckt och jag markerar 2 Bag´s Simoni, 3 Final Dream och 4 Athos Race. Förstastrecket hamnar på den sistnämnde som körs av skicklige Carl Johan Jepson.
GS75-2: Visserligen står kallblodsstjärnan 11 Åsrud Vilja med tre tillägg, men då det handlar om lång distans spelar det mindre roll. Hon avgör det här i god tid. En kanonspik!
GS75-3: Fyra streck känns tryggt och jag provar med 3 Berra Bus, 6 Job American, 7 Simb Medici samt 8 Black Alex. Ska jag lyfta fram någon får det bli den sistnämnde, trots utgångsläget. Men det är ett litet fält och lång distans som jag tror passar bra. Mikael J Andersson är också en kusk som trivs på Årjängsbanan.
GS75-4: Ett kallblodslopp med endast åtta startande över tre volter. Jag gör det enkelt för mig och tar samtliga på systemet då jag inte hittar någon som sticker ut från mängden.
GS75-5: En final för treåringar där jag spikar 8 Maestro Zon, trots utgångsläget bakom bilen. Näst senast var han fyra i E3-finalen. I senaste starten på Mantorp, för två månader sedan, var han inte riktigt kurant och är åtgärdad sedan dess. Michael Larsson sitter bakom bästa hästen och gasar han till direkt tror jag konkurrenterna släpper över taktpinnen. I så fall ska det vara spel mot ett mål. En given spik!
GS75-6: Årjängsmästaren går över lång distans och det fulla fältet är fördelat på fyra volter. 7 Millmighty kvalade in till norska derbyt, men körde där upp i en vagn och galopperade. Han gick ändå 1.14,7/2600 meter autostart och de kan övriga i loppet inte stava till. Paw Mahony behöver bara se till att köra felfritt. Sedan har vi hamrat in spiken.
GS75-7: Förhoppningsvis är vi med till sista avdelningen och då känns det tryggt att sitta med en helgardering. Loppet ser olösligt ut på förhand och här får vi jobba in en skräll. Ska man gå kort kan 4 Monbaleno ,som körs av duktige Magnus Teien Gundersen, och 12 Kom Leia, som tänt till på sistone med barfotabalans, vara två bud.

Magnus Blom, Kanal 75


Disco Volante var dagens största V86-favorit och han gjorde inte favoritspelarna besvikna. Johan Untersteiner hade full kontroll i ledningen och när h..


Disco Volante var dagens största V86-favorit och han gjorde inte favoritspelarna besvikna. Johan Untersteiner hade full kontroll i ledningen och när han gav hästen signal så stack han på lätta hovar ifrån konkurrenterana över upploppet.
Treåringen som tränas av Marcus Lindgren är obesegrad felfri efter fem starter där fyra slutat med seger.
I TV12 liknades talangen vid en sexväxlad Bond-bil som hittills endast körs på treans växel.
- Det ser ut så… Det känns så när man tränar honom. Det verkar vara som att han har den skallen jag hoppats på, sa Marcus Lindgren.
- Utan tvekan en häst med det lilla extra, inflikade Johan Untersteiner.

”Kapacitet utöver det vanliga”
Hans R Strömberg gästade Solvalla med en häst och det blev en mycket imponerande seger för treårige Perfect Dynamite som tvingades göra allt jobb själv ute i tredjespår sista varvet tillsammans med Kaj Widell.
Och kusken var imponerad efteråt.
- Man kan inte göra annat än gilla honom, en ruggig häst, en fantastiskt fin häst. Det är overkligt det han gör i dag. Han har kapacitet utöver det vanliga och det kändes som att jag hade kontroll på loppet redan i sista sväng.

Mängder med ledarskiften
V86-1 på open stretch-banan Åby bjöd på fem olika ledare första varvet och det var Onceforall Face och Adrian Kolgjini som till slut fick den åtråvärda positionen. Men på slutrundan var det hästarna i andraspår som hade bäst spurtkrut och allra snabbast till slut gick Stay Alert som tog sig förbi Even’s First Boy sista biten tillsammans med sin tränare Peter Untersteiner.
V86-7 på Åby bjöd också på ett antal ledarskiften och sedan ett spännande upplopp. Fyra hästar var inblandade i en tät slutstrid där Robert Bergh-tränade Part Nan Angelen visade både styrka och löpskalle när han fick nosen först tillsammans med Johnny Takter.
- En vältränad fin häst, men det var inga stora marginaler, sa segerkusken.

Kort och långt på Solvalla
V86-2 var ett kort sprinterlopp över endast 1 140 meter, drygt ett varv på Solvallas oval.
Det blev en förväntad fartfest där Prins Alf imponerade på segertiden blev 1.09,8.
Trots att Prins Alf fick ett lopp först i andraspår hela vägen hade elvaåringen mod och styrka att kämpa sig förbi ledaren Like Lightning över upploppet. Ulf Ohlsson satt i segersulkyn och vinnaren tränas av Solvalla-amatören Claes Hellgin.
- Han var duktig. Jag laddade vad som gick från start men vi kom inte förbi. Han kändes bra 300-400 kvar och då trodde jag på chans, han vann ju…, men inte med så jättemycket, konstaterade Ulf Ohlsson.
Solvalla bjöd även på ett riktigt långlopp över fyra kilometer utanför V86-spelet och här upprepade Candor Hall fjolårssegern tillsammans med Björn Goop.

Goop kvällens kusk
Favoritseger blev det i V86-4 sedan Björn Goop fått överta ledningen med Freddie Islet 1 500 meter före mål.
- Han har en jobbig stil, men det driver för honom och han utvecklas hela tiden. Han är stark och rejäl och kändes bra hela vägen in i mål, sa Björn Goop som även tränar vinnaren.
Björn Goop blev dubbelsegrare inom V86-spelet då han även avslutade kvällen med seger i V86-8 med Palermo Broline. Timo Nurmos tränar hästen som avgjorde på ett starkt sätt från tredje utvändigt.

635 000 kronor på åtta rätt
Dagens mest spännande upploppsduell bjöds publiken på Åby i V86-5 där ledaren Legend Brodde och Triton Neergård stred sida vid sida. Målfotot gav segern till danske gästen Triton Neergård som kördes av sin tränare Jeppe Juel.
- Vi har gjort en lång resa och jag gläds med ägarna. Det var häftigt, konstaterade Jeppe Juel i en härlig lermask.
17 system med åtta rätt på V86 belönades med 635 454 kronor. Sju rätt gav 2 221 kronor och sex rätt 160 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Den 21 augusti sedan blev han historisk och vann tio miljoner som den första Grand Slam-vinnaren på V64. Tiden därefter har varit omtumlande f&o..


Den 21 augusti sedan blev han historisk och vann tio miljoner som den första Grand Slam-vinnaren på V64. Tiden därefter har varit omtumlande för 50-åringen som driver en målerifirma i Årjäng med fem anställda.
- Man har varit som i en bubbla. Fantastisk känsla men samtidigt overkligt. Det har varit stor uppståndelse efteråt men nu har det börjat lugna ner sig. Nu känns det bara gött, säger Torbjörn Arenander.
När den sista skrällen gick in på V64 den där lyckosamma söndagen skrek han så det hördes över hela Årjängstravet. Han har berättat i tidigare intervjuer att han var smått chockad efteråt och firade med mycket champagne på kvällen.
- Det var stort pådrag med mycket media de första två veckorna. Men det är fortfarande folk som kommer fram till mig när man är ute. Det känns som att man har landat nu i alla fall. Vi har köpt ett nytt hus som vi ska flytta in i men annars har det varit mycket jobb och fullt upp med barnen och deras aktiviteter, säger Tobbe.

Bjuder på Grand Slam-tårta på söndag
Han är en rutinerad travspelare som har hållit på med trav i 40 år och spelar regelbundet och är även hästägare. Innan Torbjörn Arenander vann tio miljoner på V64 har han bland annat vunnit 3,3 miljoner på V75 för några år sedan.
På söndag är V64 med Grand Slam tillbaka på Tobbes tur- och hemmabana Årjäng. Det är jackpot på V64 med 4,5 miljoner kronor i sexrättspotten. Nu återstår det att se om det kan bli en ny Grand Slam-vinnare som kammar hem tio miljoner. Tobbe kommer att vara på plats på söndag.
- Jag ska bjuda på tårta och kaffe på Årjängstravet. Jag har beställt ett gäng stora tårtor som det står ”Grand Slam-Tobbe” på. Det ska bli jätteroligt och jag kommer att stå inne i totohallen och dela ut tårta och kaffe till alla på travet fram till lopp ett. Även de i kuskrummet kommer att få tårta. Man måste bjuda lite grann på sig själv. När man bor på en liten ort som i Årjäng så blir det uppskattat, menar han.

Spikar Björn Goop
Tobbe har redan studerat de färska startlistorna och gjort ett V64-system. Han har fastnat för två spikar och varnar för ett drag som han har följt. Noterbart är att de här hästarna körs av kuskar som bidrog till att han vann tio miljoner.
- Björn Goop vinner mycket lopp och framförallt i Årjäng dominerar han ännu mer. Jag spikade ju Goop med Freddie Islet när jag vann Grand Slam och det blir två Goop-spikar på söndag.
- Jag inleder med att spika Queen Will i den första avdelningen. Hästen har tre raka segrar och har vunnit fyra lopp på åtta starter i år. Det är kort distans med voltstart och Björn Goop i vagnen. Det är alltid intressant och precis som när jag vann tio miljoner börjar jag med en spik, säger Torbjörn Arenander.
- Jag spikar även Björn med det norska kallblodet Joker C.K. i den tredje avdelningen. De norska kallbloden är lite bättre än de svenska och han har gått 1.23-tider vilket är snabbare än någon annan i loppet. Björn upp nu och det är en jättefin vinnare.

”Strecka alltid Per Nilsson”

Har du något Grand Slam-drag att bjuda på?
- Ja, det är i avdelning fem, nummer nio Zitazarita M.J. Hon var med på Färjestad för tre starter sedan och galopperade från spår två. Det var många som pratade väldigt gott om hästen då och hon stod i två gånger pengarna. Sedan har hon blivit tvåa två gånger i rad när Nicklas Westerholm kört. Jag tror att bilstart passar henne bäst som det är nu på söndag.
- Dessutom körs hon av Per Nilsson som jag tycker är Sveriges nye Örjan Kihlström. En väldigt duktig kusk och det säger jag inte bara för att det var han som skrällde när jag vann Grand Slam. Man ska alltid strecka Per Nilsson.

Torbjörn Arenanders V64-system till söndag:
V64-1: 1 Queen Will
V64-2: 8, 11
V64-3: 7 Joker C.K.
V64-4: 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 12, 13, 15
V64-5: 1, 3, 4, 7, 8, 10, 12
V64-6: 1, 3, 6, 9, 11, 13, 14
Systemet är på 980 rader.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det jublades rejält på Årjängs travana när hästarna gick i mål i den sista V64-avdelningen. Endast ett system klarade av a..


Det jublades rejält på Årjängs travana när hästarna gick i mål i den sista V64-avdelningen. Endast ett system klarade av att hitta alla sex vinnarna och då utföll också Grand Slam. Det innebär att vinsten blev tio miljoner kronor och det var en rutinerad travspelare som lade beslag på miljonerna. Han heter Torbjörn Arenander, 50, bor i Årjäng där han driver en målerifirma med fem anställda. Den här söndagseftermiddagen befann han sig på travbanan och hade klart för sig när han lämnade in kupongen på plats.
- Vad ska man säga, det är fantastiskt men overkligt. Jag bara skrek när de ropade ut att det blev en vinnare som tog Grand Slam, säger Torbjörn Arenander.
- Jag var inne på totoavdelningen efteråt och gjorde klart allting och det är en härlig känsla. Just nu är vi och tittar på ett hus som vi är lite intresserade av att köpa. Jag fick höra i dag att det var till salu och vi åkte hit efter att travet var slut.

Började med två spikar

Hur lade du upp systemet?
- Jag började med två spikar. Freddie Islet i första med Björn Goop har varit ute på V75 och jag såg honom i bilprovstarterna innan tävlingarna och där såg han jättefin ut. Då bestämde jag mig för att spika honom. Sedan Gandhi Boko i andra har jag också sett mycket i lopparkivet på atg.se som jag kollar mycket i och den fastnade jag för tidigt som spik.
- Sedan hade jag 13 hästar i den tredje avdelningen och där tog jag bara bort två hästar som jag tyckte inte hade någon chans. I fjärde loppet tog jag alla 15 hästarna och i femte avdelningen hade jag sju hästar med. Sedan i sista loppet hade jag tio hästar med men inte nummer sju och åtta.
Hur var känslan inför det sista V64-loppet?
- Björn Goop var storfavorit med Evita Greenwood och kom till ledningen men hästen travade inte bra och jag kände med en gång att det här kan bli bra för mig. Men det var väldigt nervöst på upploppet. Sedan när de gick i mål så visste jag ju inte om att det var Grand Slam på den hästen som vann.
- Det tog rätt lång tid innan de ropade ut i högtalarna att det bara var en vinnare men då skrek jag rejält.
Hur ska du fira storvinsten?
- Det blir champagne i kväll och så får vi äta något gott. Men just i Årjäng fins det inte mycket ställen att fira på, ha, ha.
Vad ska du göra för pengarna?
- Oj, jag har inte hunnit tänka på det ännu. Jag har inte hunnit smälta det här riktigt och det känns overkligt. Man har inte fattat det riktigt än men det är en härlig känsla såklart.

Vunnit miljonvinst tidigare
Det vinnande systemet var på 13 000 rader och Torbjörn Arenander är en travfantast som har hållit på länge. Han har vunnit storvinster tidigare och är även hästägare och är delägare i Emmett Brown som tränas av Stig H Johansson.
- Jag har hållit på med trav i 40 år. Jag går ofta på tävlingar och spelar regelbundet. För två år sedan vann jag och en kompis 3,3 miljoner under påskhelgen. Den gången var det på V75 och omgången gick på Romme.
- Och i går fick jag in V5:an på Örebro som gav 47 000 kronor så det har verkligen varit en trevlig helg, säger Torbjörn Arenander.
De sex vinnarna på V64 med Grand Slam var: Freddie Islet (Björn Goop), Gandhi Boko (Johan Untersteiner), Troll Sindy (Per Ludvig Nilsen), Can't Stand Still (Per Nilsson), El Salvador (Björn Goop) och Yippie Chic (Per Nilsson).

Michael Carlsson, Kanal 75


Trots att två favoriter (Gandhi Boko och El Salvador) och en andrahandsfavorit (Freddie Islet) vann på V64 var det bara ett system som klarade av al..


Trots att två favoriter (Gandhi Boko och El Salvador) och en andrahandsfavorit (Freddie Islet) vann på V64 var det bara ett system som klarade av alla sex vinnarna. Det skrällde nämligen rejält i de tre andra avdelningarna. Först genom Troll Sindy och Per Ludvig Nilsen som vann till 44 gånger pengarna och därefter vann Per Nilsson med Can't Stand Still (33,66 i vinnarodds) och Yippie Chic i avslutningen till 52 gånger pengarna. Storfavorit i V64-6 var Evita Greenwood men när Per Nilsson kom farande till slut med Yippie Chic så sopade han bort alla system utom ett av de 95 system som var kvar inför det avslutande loppet.
- Det känns ju jättebra såklart. Det kvittar vad man gör så blir det rätt, sa skrällkusken Per Nilsson.
Vinnaren hade spelat V6 och får då 2,5 gånger vinsten och utdelningen på sex rätt blev fyra miljoner kronor. Men eftersom det var en ensam vinnare så utföll Grand Slam och därmed belönas vinnaren med tio miljoner kronor.
Systemet kostade över två tusen kronor och innehöll två spikar.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-12 2015-12-12 Åby-3 2640/10 0 18.4g 26
2015-11-19 2015-11-19 Axevalla-3 2140/9 2 18.5 25
2015-10-31 2015-10-31 Färjestad-2 2140/2 1 18.2 13
2016-11-27 2016-11-27 Gävle-9 Björn Goop 2140/10 A 0 g 46
2016-10-26 2016-10-26 Solvalla-8 Björn Goop 2140/7 A 1 14.1 26
2016-09-25 2016-09-25 Solvalla-1 Björn Goop 2640/3 B 1 14.8 63
2016-08-31 2016-08-31 Åby-4 Björn Goop 2140/10 A str
2016-08-21 2016-08-21 Årjäng-5 Björn Goop 2640/2 A 1 14.7 27
2016-08-06 2016-08-06 Rättvik-8 Olle Goop 2640/5 A 0 g 123
2016-07-24 2016-07-24 Axevalla-6 Björn Goop 2140/4 A 0 g 64
2016-07-02 2016-07-02 Eskilstuna-12 Björn Goop 2160/7 B 1 17.4 16
2016-06-02 2016-06-02 Åby-3 Björn Goop 2140/5 B 1 14.7 40
2016-05-23 2016-05-23 Färjestad-4 Olle Goop 2140/7 C 0 19.3g 41
2018-11-21 2018-11-21 Solvalla-9 Björn Goop 2140/5 D 0 18.3g 106
2018-11-06 2018-11-06 Bergsåker-1 Micael Melander 2640/6 C 0 17.2 123
2019-11-08 2019-11-08 Umeå-9 Micael Melander 2160/11 D 0 g 114
2019-10-25 2019-10-25 Bergsåker-9 Micael Melander 2140/10 D 2 15.7 22
2019-09-26 2019-09-26 Solänget-7 Malin Viklund 2140/4 D 2 15.9 114
2019-01-27 2019-01-27 Bollnäs-4 Torbjörn Jansson 1640/7 B 0 g 364
2020-09-03 2020-09-03 Dannero-8 Micael Melander 2160/8 A 1 15.5 48
2020-07-11 2020-07-11 Solänget-8 Micael Melander 3140/6 C 7 17.8 88
2020-06-22 2020-06-22 Solänget-4 Micael Melander 2640/2 D 2 16.6 285
2020-06-08 2020-06-08 Bergsåker-4 Micael Melander 2640/8 D 0 16.1 752
2021-10-11 2021-10-11 Hagmyren-3 Malin Viklund 2140/7 C 2 15.7 320
2021-09-26 2021-09-26 Dannero-6 Malin Viklund 2160/4 C 6 15.5 99
2022-05-24 2022-05-24 Dannero-8 Malin Viklund 2640/11 C str
2022-02-25 2022-02-25 Bergsåker-6 Malin Viklund 2140/3 B str



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se