Francais du Gull travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Francais du Gull travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Francais du Gull har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Francais du Gull har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Francais du Gull


Francais du Gull har inte synts till på tävlingsbanan sedan i våras och någon mer start blir det inte för tolvåringen, rapport..


Francais du Gull har inte synts till på tävlingsbanan sedan i våras och någon mer start blir det inte för tolvåringen, rapporterar Gävletravets hemsida.
- Tanken var att han skulle vara med i Speedracet på Solvalla under elitloppsdagen, men han som aldrig haft problem med benen slog sig på ett framben och fick en blödning på insidan av en kota och efter att ha gått i hagen hela sommaren vore det inte rätt mot honom att börja träna igång och starta nu under hösten. Nästa år kommer han att stallas upp på Björkbackens Stuteri för att betäcka, men han kommer alltid att ha sin plats kvar här hemma hos oss, säger hästens tränare Erik Lindegren till gavletravet.se.
Francais du Gull har tränats av Erik Lindegren genom hela karriären och de har tävlat flitigt i V75 där de också har vunnit flera gånger. Totalt ståtar hingsten med 15 segrar på 155 starter och 4,1 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Meadow Roads lopp på Solvalla nästa tisdag är ett lopp där många hästar genrepat i inför Elitloppet. På onsdagen blev..


Meadow Roads lopp på Solvalla nästa tisdag är ett lopp där många hästar genrepat i inför Elitloppet. På onsdagen blev startlistan klar och bland andra vässar Daniel Redéns Propulsion formen i sprinterloppet som lockar med 200 000 kronor till vinnaren.
Många var säkert spända på om Readly Express skulle anmälas men Timo Nurmos stjärna saknas bland de tio i startfältet. Frågan är om Prix d’Amerique-vinnaren nu kommer till start i Elitloppet?
Följande hästar startar i Meadow Roads lopp: Caid Griff, Sliding Home, Francais du Gull, Snowstorm Hanover, Propulsion, Target Kronos, French Laundry, Dupree, Not Afraid, Sceicco.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Daniel Redén-tränade Propulsion tillbringade vintern i Paris och där tog han tredjeplatsen i både Prix d’Amerique och Prix de Franc..


Daniel Redén-tränade Propulsion tillbringade vintern i Paris och där tog han tredjeplatsen i både Prix d’Amerique och Prix de France. Nu är siktet inställt på Elitloppet på Solvalla, där han i fjol slutade tvåa bakom Timoko, och på torsdagskvällen började formtoppningen på Gävletravet. Från spår två bakom startbilen togs han lugnt från start och sedan fick han trava större delen av loppet som första häst i andraspår. I slutkurvan lät Örjan Kihlström den mäktige hingsten stega fram utvändigt om ledande Francais du Gull och över upploppet lämnade han konkurrenterna.
- Det blev rätt så skapligt tempo på loppet hela vägen och han fick göra jobbet själv i dödens, men det var inte helt fel för Daniel tyckte att han behövde få ett rejält lopp och det är roligare för honom att springa med andra hästar än att dra undan själv i ledningen, sa Örjan Kihlström som var nöjd med vad han kände i tömmarna.
- Han kändes precis som man kunde hoppas. Lite ringrostig naturligtvis och han gick med skor, men han gjorde det på ett väldigt bra sätt så allt är nog i fas.
Segertiden över 2 140 meter med bilstart skrevs till 1.12,1 och nu ståtar den 13-faldige miljonären med 25 fullträffar på 54 starter. Planen är att starta hästen en gång till innan det är dags för Elitloppet på Solvalla 27 maj.
- Det känns som att vi är på rätt väg och jag har en väldigt god känsla nu. Var nästa start blir vet jag inte. Det kan bli precis var som helst och beror på vilket humör jag är på när jag vaknar, sa Daniel Redén med ett leende.

Ola Johansson, Kanal 75


Propulsion gjorde sin senaste start 11 februari då han blev trea i Prix de France bakom Belina Josselyn och Bold Eagle. Efter lite välförtjä..


Propulsion gjorde sin senaste start 11 februari då han blev trea i Prix de France bakom Belina Josselyn och Bold Eagle. Efter lite välförtjänt vila har hästens tränats mot nya stora uppgifter och för knappt 14 dagar sedan fick Propulsion en inbjudan till Elitloppet.
- Propulsion är snabbast i Europa, han var tvåa i Elitloppet i fjol och har under lång tid tävlat i världstoppen. För mig är han given i Elitloppet 2018, kommenterade Solvallas sportchef Anders Malmrot inbjudan då.
Propulsion har ett mycket starkt cv och totalt har den nu sjuårige hingsten tjänat 13 720 317 kronor, på 53 starter har han vunnit 24 lopp och varit på pallen 40 gånger.
Propulsion är alltså den snabbaste travhästen i Europa med sitt rekord på 1.08,1 från triumfen i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro i fjol.
Fem gånger har Propulsion vunnit lopp med förstapris på en miljon kronor: Norrbottens Stora Pris (2016, 2017), Hugo Åbergs Memorial (2016, 2017) och Finlandia-Ajo (2016).
Men de två största prischeckarna har Propulsion hämtat ut efter förluster. Andrapriset i Elitloppet i fjol var värt 1,2 miljoner kronor och årets tredjepris i Prix d’Amerique gav 1,39 miljoner kronor.
Propulsion kommer att köras av Örjan Kihlström i comebacken.

Startlista
V64-3 Gävletravet 26 april
2 140 meter autostart
1) Allaballakaitoz – Jorma Kontio
2) Propulsion – Örjan Kihlström
3) French Laundry – Ulf Ohlsson
4) Indian Four – Olle Alsén
5) Francais du Gull – Erik Lindegren
6) Going For Gold Zaz – Nicklas Westerholm
7) Final Oak – Claes Sjöström
8) From Dust To Dawn – Ulf Eriksson
9) Sceicco – Daniel Redén
Förstapris: 40 000 kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


2 000 segrar som kusk är en gräns svår att nå för de allra flesta.Om man som Jan-Olov Persson inte kör så mycket och l&aum..


2 000 segrar som kusk är en gräns svår att nå för de allra flesta.
Om man som Jan-Olov Persson inte kör så mycket och länge drivit ett stort travstall är det en ännu större bedrift..
När Tand Kraft förra helgen åkte dit i de sista stegen i det norska derbyt laddade Hagmyrentränaren om och kom igen i ett mindre lopp.
I Dubbelcupens final var planen att snabbt ta sig till ledningen och sedan stanna där med starke fyraårigen B.W.Sture. En plan som höll på att grusas direkt.
B.W.Sture – en tung favorit spelad på 49 procent – tog ett snedsteg i starten.
- Han höll på att hoppa' direkt när jag vände upp från start. Men sedan tog han i bra och det kändes som att det skulle bära hela vägen när vi kom till ledningen, sa jubilaren Jan-Olov Persson.
Kallblodssportens store PR-man i Sverige har tränat fram många miljonärer och mångmiljonärer som gått vidare i aveln.
Mest känd är förstås Persson för den egna uppfödningen Järvsöfaks, tiders främste kallblodstravare med världsrekordet 1.17,9, 201 segrar och dryga 22 miljoner insprunget.
Jubileumshästen B.W.Sture är passande nog en häst efter den stora avelsmatadoren.

”Bonnpojk från Järvsö”
Jan-Olov Persson har jobbat hos Stig H Johansson, Gunnar Nordin, Gunnar Melander, Sten Gradling och Berth Johansson. 1985 blev han proffs på Hagmyren och i fjol kom tränarseger 2 000. Nu uppnåddes 2 000 som kusk.
- Jag trodde aldrig att man skulle komma upp i tvåtusen segrar. Redan när jag passerade tusen tyckte jag att det var fantastiskt bra gjort för en bonnpojk från Järvsö.

”Bra men inte som bäst”
De 3 369 i publiken i Bollnäs fick vara med om en solig dag på travet.
I Bollnäsloppet (gulddivisionen) slutade hemmahoppet Spitcam Jubb fyra efter att ha testats i ledningen av Kaj Widell.
Nadal Broline - dagens största favorit spelad på 69 procent på V75 - fick en resa i andra utvändigt och genom den sista kurvan gjorde sig Ulf Ohlsson ingen brådska i tredjespår.
- Vi satt bra där vi satt och visst vann vi ganska enkelt. Men man har ju så stora krav på den här hästen och jag tyckte ändå inte att han hade sin absolut bästa dag, sa Ulf Ohlsson.
Starkt tvåa överraskningen Francais du Gull.

Överraskande ledare
Peter Untersteiner hade med sig fem hästar från Halmstad och tog en tränar- och kuskdubbel på V75.
Hollandsfödde Generaal Bianco har visat oerhörda speedresurser sedan han kom till Halmstad i slutet av maj. I brons kom femte seger i sjätte starten sedan fyraårigen överraskat med att ta ledningen från innerspåret. Generaal Bianco vann på ett mycket mersmakande sätt.
- Innerspår ville jag ju inte ha med honom eftersom han blev het den enda gången jag laddat från start. Men han var så lugn och trygg hela dagen att jag gav honom signal direkt. Sedan sprang han bara och klippte med öronen, sa Peter Untersteiner, som även vann silverdivisionen från ledningen i egenskap av storfavorit med nyförvärvet Springover.

Sidbäck tog chansen
V75-2 var ett försök till Diamantstoet med hästar i tre led bakom bilen (spårtrappa). Amatörkusken Jessika Sidbäck från Sundsvall inledde längst bak med Carja och var bara spelad på fyra procent.
I det stora amatörloppet K.G. Bertmarks Minne blev Sidbäck knappt slagen med Carja som tränas av Thomas Lönn. Nu kom revanschen och karriärens största seger.
- Nästan alla väljer ju de etablerade och riktigt duktiga kuskarna på V75 och jag är oerhört tacksam över att jag fick den här chansen av tränaren och ägarna Stall Nötskrika, sa en överlycklig Jessika Sidbäck.
En större skräll ändå på V75 var fyraåriga stoet They don't Know. Göran Lång, numera tränare på Romme, mangerar hästen och var med och försökte kvala in till Stochampionatet i somras där stoet gjorde bra ifrån sig som trea. Torbjörn Jansson hamnade nu i tredjeparet invändigt och över upploppet kom luckan.
I avslutningen (klass I) ledde tappre sjuprocentaren Titan Arrow runt om för Ulf Eriksson. Martin P Djuse från Bergsåker tränar.
Därmed fastställdes utdelningen till 49 354 kronor för sju rätt. Sex rätt på V75 delade ut 245 kronor och fem rätt 16 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Visbytravet sparade det bästa till sist under sin V86-kväll på onsdagen. Gotlandslöpningen var den självklara höjdaren under t&au..


Visbytravet sparade det bästa till sist under sin V86-kväll på onsdagen. Gotlandslöpningen var den självklara höjdaren under tävlingskvällen som tyvärr bjöd på en del regn mot slutet.
Efter tre V75-segrar i rad i silverdivisionen på slutet spelades Daniel Redéns sexårige jänkare Whitehouse Express till stor favorit trots ett spår tio bakom bilen.
Hans-Owe Sundberg var mycket angelägen om att komma till ledningen i starten med andrahandaren Charrua Forlan men fick galopp på sin häst i den första kurvan där Erik Lindegrens Francais du Gull krängde ner en aning i spetsstriden.
Adrian Kolgjini tog chansen direkt och sände El Mago Pellini till täten efter 600 meter.
Samtidigt satt Örjan Kihlström och körde Whitehouse Express med “två fingrar” i tredjeparet utvändigt och hästen skulle visa sig vara helt i en klass för sig. 700 kvar lyfte Kihlström ut och efter att ha tagit det lugnare genom den sista kurvan stack favoriten helt sonika undan på upploppet.

Spänstigt intryck
Francais du Gull positiv tvåa från rygg ledare, trea en akterseglad El Mago Pellini.
Huvan var kvar på hästens öron och vinnaren gav ett mycket spänstigt intryck på segertiden 1.11,7 över 2120 meter, med bilstart.
- Han fick göra jobbet själv sista 700 men han är stark och rejäl och gjorde det på ett väldigt fint sätt. Hästen har varit jättefin på slutet och vann ju faktiskt med krafter kvar. I dag var det första gången han mötte högsta klassen…klart att den värsta motståndaren hoppade(Charrua Forlan) men jag tycker ändå att sättet han gjorde det på visar att han ska kunna hävda sig mot rätt så bra hästar, sa Örjan Kihlström.

Ringmurens lopp till Jonsson
Någon kläckte en gång i tiden namnet Ringmurens lopp för uppgörelsen över tre kilometer. Mycket passande förstås i just Visby.
Tomas Jonsson gjorde sig ingen brådska i årets upplaga av trekilometersloppet och satt en bit bak i kön från dubbla tillägg och det vann Kalmartränaren loppet på. Arn Hammering fick kliva på under slutrundan och agerade draghjälp till bland annat Dooleys. Duon Importedfrmdetroit och Dragster (storfavoriten) hade en egen duell längst framme och tröttnade vilket öppnade för Arn Hammering att ta över enkelt på upploppet.
- Han har ett märkligt sätt att kunna hämta krafter under loppen och naturligtvis är det en hedershäst, sa Tomas Jonsson efter segern i Ringmurens lopp, det näst största loppet under året på Skrubbs med 75 000 kronor till vinnaren.

Oväntad skrällduo
Duon Örjan Kihlström och Daniel Redén brukar inte leverera överraskningar. Massive Clout blev emellertid en sådan i V86-2 (nio procent). Segertiden 1.11,5 var ett banrekord för fyraåringar med bilstart.
Fredrik Persson åkte från ”grannbanan” Kalmar med sin nya stjärna Monark Newmen.
Persson tog med sig en häst - och det räckte.
Monark Newmen – fin som trea i Kungapokalen i den senaste starten – stod med 40 meters tillägg, kördes offensivt efter en trevande start och övertog ledningen varvet från mål.
Alwoods Joker hängde på bra till andraplatsen. Övriga stort slagna när Fredrik Persson valde att dra 1.12,5 sista rundan.
- Han hade inte startat på ett tag och jag visste inte riktigt var jag hade honom – men nu vet jag. Han kändes verkligen fin, sa Kalmartränaren som siktar mot derbyt i höst.
Segertiden 1.13,4 över 2160 meter blev ett nytt banrekord för fyraåringar över distansen med voltstart.
Monark Newmen var kvällens största favorit, spelad på 78 procent på V86.

Sten O har en fin
Visbytränaren Sten O Jansson är duktig på unghästar och fyraåriga stoet Kinnona Goj är fortfarande obesegrad efter karriärens fjärde start på onsdagskvällen.
Claes Sjöström hade ett spår tretton bakom bilen och vägen fram, var lång när han gav sig av i tredjespår 1200 meter från mål. Men Kinnona Goj visade ännu en gång prov på jättefin inställning och det var bara för Sjöström att köra undan.
- I dag försökte alla vara i vägen men hon visade att hon är en häst som är lite bättre än vad som är normalt. Hon gick en bra tid men det är fortfarande inte botten i henne, sa segerkusken.
Erik Adielsson tog en dubbelseger på V86 med Stig H Johansson-tränade Gretchen Boko, vars segertid 1.13,6 över 1620 meter var ett nytt banrekord för fyraåriga ston, samt med Violet Hill.
Oskar J Andersson vann klass II-försöket med Urgent Call efter att ha kört sig till ledningen efter 500 meter i en mycket snabb öppning. Jörgen Westholm tränar.
Åtta rätt på V86 blev värt 8405 kronor, sju rätt delade ut 112 kronor och sex rätt 15 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-23 2015-12-23 Bergsåker-5 2140/4 4 14.5 161
2015-12-09 2015-12-09 Bergsåker-6 1640/11 5 13.7 45
2015-10-10 2015-10-10 Åby-7 2640/4 0 12.8 449
2015-10-03 2015-10-03 Skellefteå-7 1640/2 2 11.5 63
2016-12-31 2016-12-31 Mantorp-8 Erik Lindegren 1640/5 D 7 14.0 481
2016-12-21 2016-12-21 Bergsåker-9 Erik Lindegren 2140/6 D 6 15.5 203
2016-11-29 2016-11-29 Eskilstuna-4 Erik Lindegren 3180/11 B 4 16.2 37
2016-11-12 2016-11-12 Bergsåker-9 Erik Lindegren 1640/4 D 0 12.4 146
2016-10-27 2016-10-27 Gävle-4 Erik Lindegren 1640/3 C 3 12.7 129
2016-06-21 2016-06-21 Visby-4 Erik Lindegren 1640/2 C 0 13.4 13
2016-05-21 2016-05-21 Gävle-11 Erik Lindegren 1609/5 C 0 11.4 913
2016-05-07 2016-05-07 Örebro-7 Ulf Ohlsson 1609/4 B 0 11.7 127
2016-04-24 2016-04-24 Bergsåker-4 Erik Lindegren 2640/3 B 2 15.5 51
2016-04-13 2016-04-13 Solvalla-9 Erik Lindegren 1640/10 B 0 21.8g 539
2016-04-02 2016-04-02 Solvalla-7 Erik Lindegren 2140/1 C 0 g 939
2016-03-26 2016-03-26 Gävle-8 Erik Lindegren 3200/13 B 4 14.7 42
2016-03-05 2016-03-05 Bergsåker-7 Erik Lindegren 2140/10 D 0 14.8 115
2016-02-20 2016-02-20 Bollnäs-7 Erik Lindegren 2640/6 D 2 14.2 306
2016-01-30 2016-01-30 Bergsåker-7 Erik Lindegren 2140/3 C 3 14.3 404
2016-01-16 2016-01-16 Gävle-7 Erik Lindegren 2140/9 C 0 14.2 479
2016-01-02 2016-01-02 Romme-7 2140/3 B 5 13.4 160
2017-12-30 2017-12-30 Romme-8 Erik Lindegren 2140/8 B 3 15.9 18
2017-10-05 2017-10-05 Bollnäs-6 Erik Lindegren 1640/4 C 4 12.4 133
2017-10-01 2017-10-01 Solvalla-7 Erik Lindegren 2140/12 D 0 12.5 995
2017-09-16 2017-09-16 Bollnäs-9 Erik Lindegren 1640/9 D 2 11.0 833
2017-09-08 2017-09-08 Romme-9 Erik Lindegren 1640/1 B 6 12.0 41
2017-08-25 2017-08-25 Bergsåker-6 Erik Lindegren 1640/3 C 5 11.2 111
2017-08-13 2017-08-13 Dannero-9 Erik Lindegren 2140/4 C 4 13.5 142
2017-08-05 2017-08-05 Rättvik-5 Erik Lindegren 1640/6 B 2 11.3 74
2017-07-29 2017-07-29 Hagmyren-7 Torbjörn Jansson 1640/5 D 3 10.3 94
2017-07-12 2017-07-12 Visby-10 Erik Lindegren 2120/5 D 2 382
2017-07-04 2017-07-04 Bollnäs-4 Erik Lindegren 2140/7 C 2 12.6 459
2017-06-27 2017-06-27 Visby-5 Erik Lindegren 1620/2 D 2 10.7 69
2017-06-21 2017-06-21 Eskilstuna-5 Jenny A Björk 2140/5 B 0 g 93
2017-05-26 2017-05-26 Hagmyren-7 Erik Lindegren 2140/4 D 2 13.7 285
2017-05-05 2017-05-05 Rättvik-8 Erik Lindegren 1640/5 C 4 12.8 55
2017-04-26 2017-04-26 Solvalla-9 Erik Lindegren 1640/8 D 4 11.8 749
2017-04-16 2017-04-16 Romme-7 Erik Lindegren 2140/9 D 0 13.2 1252
2017-03-29 2017-03-29 Solvalla-3 Jenny A Björk 1640/1 B 0 30
2017-03-11 2017-03-11 Bollnäs-7 Erik Lindegren 2140/3 C str
2017-02-14 2017-02-14 Bergsåker-8 Erik Lindegren 1640/1 D 4 13.6 38
2017-01-21 2017-01-21 Färjestad-7 Erik Lindegren 1640/7 D 6 11.8 650
2017-01-11 2017-01-11 Bergsåker-8 Ove A Lindqvist 2640/2 C 0 16.4 380
2018-12-18 2018-12-18 Solvalla-4 Erik Lindegren 2140/6 D 0 15.0 423
2018-11-03 2018-11-03 Romme-7 Erik Lindegren 1640/2 D 0 13.7 909
2018-10-22 2018-10-22 Visby-1 Erik Lindegren 1620/6 B 3 12.9 14
2018-09-22 2018-09-22 Färjestad-7 Torbjörn Jansson 2140/7 D str
2018-08-31 2018-08-31 Bollnäs-9 Erik Lindegren 1640/6 C 4 11.4 155
2018-08-15 2018-08-15 Eskilstuna-5 Erik Lindegren 1640/5 B 2 10.8 161
2018-08-04 2018-08-04 Rättvik-7 Erik Lindegren 1640/9 D 0 10.7 767
2018-07-28 2018-07-28 Bollnäs-7 Erik Lindegren 1640/9 D 6 11.6 311
2018-07-11 2018-07-11 Visby-6 Erik Lindegren 2120/5 C 2 11.5 179
2018-07-02 2018-07-02 Hagmyren-9 Erik Lindegren 1640/3 D 3 10.6 167
2018-06-23 2018-06-23 Rättvik-11 Erik Lindegren 2140/1 D 2 12.4 1245
2018-06-04 2018-06-04 Visby-6 Erik Lindegren 1620/8 C 5 12.0 99
2018-05-15 2018-05-15 Solvalla-4 Erik Lindegren 1640/3 D 0 11.1 852
2018-05-05 2018-05-05 Örebro-7 Erik Lindegren 1609/6 D 0 12.0 1340
2018-04-26 2018-04-26 Gävle-6 Erik Lindegren 2140/5 C 5 13.0 175
2018-04-17 2018-04-17 Solvalla-8 Erik Lindegren 2140/10 D 0 12.9 598
2018-03-27 2018-03-27 Solvalla-8 Erik Lindegren 2140/1 C 2 13.9 506
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-7 Erik Lindegren 2140/12 C 0 14.5 959
2019-05-03 2019-05-03 Rättvik-7 Erik Lindegren 1640/3 D 0 11.8 512
2019-04-24 2019-04-24 Solvalla-8 Erik Lindegren 1640/2 D 0 11.8 1192
2019-03-28 2019-03-28 Gävle-8 Erik Lindegren 1640/9 D 5 12.0 651
2019-03-19 2019-03-19 Solvalla-4 Erik Lindegren 2140/7 D 0 13.4 695
2019-03-06 2019-03-06 Solvalla-4 Jenny A Björk 2140/3 B 0 17.8 146
2019-02-10 2019-02-10 Romme-8 Erik Lindegren 2140/3 B 0 16.1 381
2019-01-09 2019-01-09 Solvalla-2 Jenny A Björk 2140/7 C str
2019-01-05 2019-01-05 Bergsåker-7 Erik Lindegren 2140/3 C strATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se