Fine travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Fine travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Fine har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Fine har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Fine


Första fullträffen kom med Scotch Ville på Axevalla 1994. Ett kvarts sekel senare är Björn Goop, 43, ett välkänt namn i alla..


Första fullträffen kom med Scotch Ville på Axevalla 1994. Ett kvarts sekel senare är Björn Goop, 43, ett välkänt namn i alla travkretsar världen över. Enligt Svensk Travsport har han kört över 38 700 lopp, vilket betyder att han har en total segerprocent på smått fantastiska 18. I pengar räknat har han kört in 757 miljoner kronor, varav 68 hämtats i tävlingar utanför Sverige.
- Ta seger nummer 7 000 är jättekul, det är stort. Det är långt ifrån vad jag ens kunde tänka mig när jag började med det här. Men det är inte segrar man räknar utan det är att få vara med hästen och tävla och att få göra det så ofta. Det är jag tacksam för, sa Björn Goop.
- Det klart att det finns mycket annat man kanske skulle vilja göra i livet men det jag har fått uppnå med hästarna och med sporten och allting runtikring, att få resa runt och alla människor jag har fått lära känna, och samtidigt få vinna lopp. Det har varit värt alla uppoffringar alla dagar i veckan.

Pappa har betytt mest
Björn Goops cv innehåller bland annat tolv raka allsvenska championat, 66 banchampionat, svenska rekordet på 501 segrar under ett år och när den 7 000 kusksegern togs saknades endast två pinnar till 2 000 tränarsegrar. Vid fem tillfällen har han röstats fram till Åres kusk.
- Den jag har mest att tacka är pappa. Han har alltid varit min största supporter och utan hans tålamod, assistans och kunnande hade jag aldrig kommit så långt.
Vilka hästar som har betytt mest för toppkusken är lika självklart.
- Det är många hästar som kommer lite i skymundan och som har betytt jättemycket i min karriär men meritmässigt är det så klart elitloppssegrarna med Timoko, Prix d’Amerique med Readly Express och även derbysegern med Conny Nobell som har betytt otroligt mycket. Men den häst som har lärt mig mest var min första häst Hazard. Han lärde mig vad tålamod var och att man inte kan forcera fram något.

Björn Goops jubileumssegrar
1 – Scotch Ville, Axevalla 1994
1 000 – Tex Dynamite, Solvalla 2003
2 000 – Rapkin, Åby 2006
3 000 – Finest Kemp, Solvalla 2008
4 000 – Charm Hammering, Eskilstuna 2010
5 000 – Caterina Murino, Årjäng 2013
6 000 – Celebreightr, Axevalla 2015
7 000 – Reverend Wine, Solvalla, 2019

Stora segrar i urval:

Sverige

Elitloppet: Conny Nobell 2006, Timoko 2014, 2017
Svenskt Travderby: Conny Nobell 2005
Svenskt Trav-Kriterium: Sans Peur 1997,Conny Nobell 2004
Svenskt Trav-Oaks: Early Southwind 2006, Pebbly 2009
Svensk Uppfödningslöpning: Even Who 2003, Mister J.P. 20014
Åby Stora Pris: Un  Mec d´Héripré 2016
Olympiatravet: Thai Tanic 2006, Your Highness
EM för ston: I Love Paris 2016
Grand Prix de l'U.E.T: Conny Nobell 2005
StoChampionatet: Carolinas Mystic 19997, Sweet As Candy 2000, Mellby Free 2018
Konung Gustaf V:s Pokal: Conny Nobell 2005
Drottning Silvias Pokal: Princess Face 2016
Breeders' Crown: 3-åriga ston: Joy Ås 2005, 3-åriga h/v: Conny Nobell 2004, Yield Boko 2008, 2012-Barracuda River 2012, Psycho 2014,Pacific Broline 2015, 4-åriga ston: Birgitta Palema 1997, Miss Beniss 2012,  Mellby Free 2018, 4-åriga h/v: Makhtoub Jet 2004, Yield Boko 2009
E3: Korta Stoklass: Tigger 2006, Långa Stoklass: Joy Ås 2005, Korta: Conny Nobell 2004, Tiberius F. 2013

Internationellt

Frankrike
Prix d´Amérique: Readly Express 2018
Prix de France: Noras Bean 2014, Timoko 2015, Readly Express 2019
Grand Criterium de Vitesse: Timoko 2015, 2016, 2017, Readly Express 2019
Prix René Ballière: Bold Eagle 2019
Criterium des 3 ans: Face Time Bourbon 2018

Norge
Oslo Grand Prix: Arch Madness 2011
Norskt Travkriterium: Muscles Wiking B.R. 2010, Shocking Superman 2016
Norskt Travkriterium, ston: Angelina B.R. 2011
Norskt Trav-Derby: Muscles Wiking B.R. 2011
Norskt Sto Derby: Rita Sensation 2010, Claudia B.R. 2014

Danmark
Copenhagen Cup: Libeccio Grif 2011, Your Highness 2016
Danskt Trav-Derby: Tumble Dust 2014, Chock Nock

Finland
Finlandia Ajo: Quarcio du Chene 2010, Sebastian K. 2012, Readly Express 2019
Kymi Grand Prix: Timoko 2014

Italien
GP Freccia d'Europa: Smashing Victory 2005
GP Costa Azzurra: Smashing Victory 2006
Gran Premio Citta' di Montecatini: Smashing Victory 2006
Campionato Europeo: Smashing Victory 2006

Ola Johansson, Kanal 75


Guldstoet för treåriga ston har körts på Axevalla utanför Skara sedan 1972. Den allra första upplagan skrällvanns av Sö..


Guldstoet för treåriga ston har körts på Axevalla utanför Skara sedan 1972. Den allra första upplagan skrällvanns av Sören Nordins Fine Shadow och bland loppets tidigare vinnare finns också storheter som Ina Scot, Lovely Godiva och Fridhems Ambra. I år kan det vara Mattias Djuses tur att ta hem det anrika loppet. Han har två hästar till start och sitter själv upp bakom egenägda jättetalangen Zolly (GS75-6).
- Vi fick ett bra spår, det får vi vara nöjda med, men det är många fina hästar med i loppet och hårdare motstånd nu än vad hon har mött tidigare i år, säger Mattias Djuse.
Han är inte typen som skryter upp sina hästar. Istället låter han resultaten tala. I Zollys fall talar de ett tydligt språk. I fjol vann hon ett av fyra lopp. I år har hon obesegrad efter tre starter.
- Hon har alltid tränat bra och hon visade väldigt bra fart i loppen redan i fjol. Då vann hon på ett jättebra sätt och sedan var hon tvåa med en riktigt stark avslutning. Efter det hade hon ingen bra dag i kvalet till Uppfödningslöpningen och då valde vi att ställa av henne.
Zolly har imponerat efter vinterträningen. I årsdebuten blev det startgalopp men hon spurtade ändå hem segern, och när hon gången efter gick ut i Margaretas Unghästserie på Solvalla mosade hon konkurrenterna den tunga vägen utvändigt om ledaren. Senast lekte hon sig först över mållinjen från andra par utvändigt.
- Framför allt gillar hon att springa. Hon är snabb i benen och har bra fysik för övrigt också, svarar Mattias Djuse på frågan vilka egenskaper som utmärker hästen.
Det enda som Zolly inte har visat än så länge är startsnabbhet. Men den tror hennes tränare finns där när han väljer att spela ut det kortet.
- Hon har inte öppnat så snabbt bakom bilen men jag har inte heller velat trycka av henne. Det finns nog mer resurser där, men jag tycker att hon har varit så pass fin och gjort så bra lopp att jag inte har känt något behov av att krångla till det och riskera att göra något dumt. Den här gången får vi försöka vara med lite mer från start, men jag kör efter hur hon känns.

Hoppas få ta över från stallkamraten
När Zolly kliver ut på banan på söndag är det över fem veckor sedan hon tävlade.
- Det var planerat. Allt har varit bra efter senast och vi har laddat mot det här loppet. Sedan är förhoppningen att hon är fortsatt fräsch och fin och kan vara med i E3-uttagningarna om två veckor.
Förstapriset i Guldstoet är 350 000 kronor och från spår tre bakom startbilen finns alla möjligheter till en fin resa. Kanske är drömscenariot att stallkamraten Global Allegiance tar ledningen från innerspår och sedan släpper till Zolly för att lifta med i rygg?
- Lite så är det, men vi får se hur Zolly öppnar och hur det löser sig. Och Jepson bestämmer själv hur han vill göra bakom Global Allegiance beroende på hur hon känns.
Även Global Allegiance är en talang med framtiden för sig. Hon tog karriärens första seger när hon senast spurtade till delad seger (med Grande Diva Sisu som också är med i Guldstoet) från rygg på ledaren i Margaretas Unghästserie.
- Att hon gick barfota var ett plus och hon fick ett perfekt lopp, men vi hade matchat henne för det loppet också. Tanken var att hon skulle vara bra i ordning och det lyckades, säger Mattias Djuse och tillägger:
- Vi har kört mycket snällt med henne tidigare också för att bygga upp henne och det är mycket därför det inte har blivit någon seger tidigare.

Tussarna aldrig ryckta
Utrustningsmässigt har Mattias Djuse flera växlar att dra på Zolly i framtiden men den här gången planerar han inga ändringar. Eftersom E3-försök och förhoppningsvis final hägrar även för Global Allegiance kommer hon troligen gå med bakskor den här gången.
- Jag ska kolla hur fötterna ser ut och fundera lite på hur vi ska lägga upp det framöver, men barfota fram är i alla fall planen. Och så blir det rycktussar. Det har hon haft tidigare men de har aldrig ryckts.
Hästar i form och fina utgångslägen. Mattias Djuse kan ta en dubbelseger i den 48:e upplagan av Diamantstoet.
- Vi får ta det som det kommer men allt är bra med hästarna i alla fall.

Djuse om sina övriga GS75-hästar:
- Okeechobee (GS75-2) var lite svårbedömd i debuten för mig senast. Han hade tränat bra men var inte tokvässad. Han gjorde i alla fall en fin prestation på skitig bana och jag tycker att han ska duga i den här klassen som han befinner sig i. Han har galopperat mycket tidigare och jag har fixat lite grejer på honom, men han behöver visa mer för att jag ska känna att han är stabil. Utrustningsmässigt kör jag nog som senast och är han trea-fyra är jag nöjd.
- Dictionary (GS75-4) håller fin form och har gjort bra lopp i de här starterna för mig. Hon hoppade i de två första men jag tror inte att det berodde på att hon gick barfota utan det var mer tillfälligheter och ena gången blev hon störd till galopp. Det blir nog skor på söndag igen, som i de två senaste starterna, och jag tror att hon duger i ett sånt här lopp. Hon känns fin efter senast. Utgångsläget är som det är och det gäller att ha lite stolpe in från start.

Ola Johansson, Kanal 75


Adrian Kolgjini tog under fjolåret över som tränare av pappa Lutfi på gården Vombs Nygård utanför Veberöd i Skå..


Adrian Kolgjini tog under fjolåret över som tränare av pappa Lutfi på gården Vombs Nygård utanför Veberöd i Skåne.
2019 har inletts i dur med drygt 2,4 miljoner kronor inkört med stallets hästar och en segerprocent på 17. På lördagen dubblerade stallet inom ramen för V75-spelet och Adrian Kolgjini satt själv bakom en av omgångens stora överraskningar.
Rushmore Face var tredjehandare i silverdivisionen förra lördagen i Karlstad. Efter galoppen där blev Adrian Kolgjini bortglömd av spelarna från ett försvårande elftespår i lördagens lopp över sprinterdistans. 
Starten fördröjdes av ett materialfel för ett ekipage. När bilen började rulla stod Rushmore Face felvänd och allt sköts upp igen.
- Det blev lite fördröjt till starten och när jag skulle vända upp honom igen ville inte han göra det. Då fick jag vänta lite till, sa Adrian Kolgjini.
Nicklas Westerholms storfavorit Knifetown Winner mådde inte alls bra av strulet och ödslade krafter redan innan loppet kom iväg och hästen kunde inte göra sig rättvisa från ledningen.
Adrian Kolgjini kom i sin tur igenom bra till fjärdeparet utvändigt med Rushmore Face och kunde avgöra väldigt enkelt trots att hästen fick vandra sista 700 meterna först i tredjespår.
- Han var riktigt rejäl i kväll. Jag satte mig bara lugnt där ute och väntade på att upploppet skulle komma. Jag trodde inte att jag skulle slå ledaren men min avgjorde på ett väldigt ärligt och fint sätt, sa Adrian Kolgjini.

Adielsson hjälpte till
En av de betrodda i silver veckan innan och nu en av omgångens två jätteöverraskningar.
- Spelarna hade missat allt. Även fast han hade ett dåligt läge så kan allting hända och spelarna hade koll på att min häst har form, sa segerkusken.
Stall Kolgjini dubblerade på V75. Erik Adielsson hjälpte till med fullbordandet med att vinna klass II-loppet med storfavoriten Terminator Face.
Adielsson svarade för en drömstyrning och prickade starten perfekt från springspåret och såg ut att få sitta och bära den starke men stundtals byngligt travande fyraåringen till hästens tredje raka seger.
-Jag måste säga att hästen var ruskigt stark, berömde Erik Adielsson.

1,8 miljoner för sju rätt
En jätteskräll blev det också i försöket till Diamanstoet på V75-kupongen. Johan Untersteiner har haft svårt att locka Havefunwithme först över mål ett tag. Nu spurtade femåringen som en furie från djupaste kön och verkade pånyttfödd. En skräll endast spelad på en procent.
Två överraskningar som såg till att värdet för sju rätt rakade upp i 1 882 228 kronor.
Publiken på plats och alla framför tv-apparater och datorer. I det inledande loppet fästes de flestas blickar på hästen i ledningen.
Harran Boko var dagens största favorit på V75 (55 procent) men kom från två galoppmisslyckanden och allt handlade om att Conrad Lugauers springare skulle hålla sig lugn.
Favoriten löste uppgiften på bästa sätt och lämnade motståndarna över upploppet efter att visat sig reglerbar och fin.
- Startmomentet med voltstart var jag inte orolig för men det fanns en viss risk att han skulle bli för vass under loppet. Men han hade vaknat på rätt sida i dag och då är han kraftfull, summerade Conrad Lugauers klass I-försöket med den femårige framtidshästen.
Segertiden 1.14,8 över 2640 meter med voltstart.

”Vi ska inte skämmas”
Det kördes kallblodstempo i 1.18-fart en bit mitt i loppet i gulddivisionen. Carl-Johan Jepson fick dämpa tempot rejäl med fine Handsome Brad och det blev en säker seger.
En debut i högsta klassen i årsdebuten för Ulf Stenströmers dubble miljonär som lär följas av fler då startsnabbhet är ett viktigt vapen.
-  Det syntes att han behövde loppet i kroppen men vi ska inte skämmas för den här segern. Kanske var det enklare än vad många guldlopp kommer att vara här framöver, men det var en bra början, sa Ulf Stenströmer.
Peter Untersteiner vann stoloppet med tredjehandaren Blanche efter att ha kört sig till ledningen i den första kurvan i en offensiv från 20 meters tillägg med den startkvicka damen. Blanche är såld som avelssto och kanske avslutade karriären med seger.
Örjan Kihlström rundade av V75-spelet med att vinna bronsdivisionen med Timo Nurmos-tränade Eelis efter ledning hela vägen.
Miljonerna denna jackpotomgång fick en bra spridning. 21,9 system innehöll samtliga vinnare och för sju rätt belönades de med 1 882 228 kronor. Sex rätt delade ut 3 776 kronor och för fem rätt fick man 112 kronor kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Fredagens V75 avgjordes i Danmark på travbanan i Århus som är speciell eftersom man tävlar i högervarv. Robert Bergh var en av f&arin..


Fredagens V75 avgjordes i Danmark på travbanan i Århus som är speciell eftersom man tävlar i högervarv. Robert Bergh var en av få svenska gäster och i V75-3 visade Åbykusken att han kan vara en mästerlig taktiker i travloppen när han gjorde allt rätt bakom Enjoy Day. Efter att varv så laddade Bergh rejält mot ledningen där betrodde Fast Track satt bekvämt med rutinerade Birger Jörgensen. Men Fast Track hade värmt dåligt och Jörgensen uttryckte sig bekymrat före loppet, dansken kunde inte heller svara när det svenska ekipaget forcerades mot spets. Väl i ledningen höll sedan Enjoy Day undan före jätteskrällen Hurricane Bosoeve.
- En jättefin häst, vi ligger väl lite efter på inkörda, men talangen finns ju där och nu har han mognat på bra. Det är kul att kunna fixa en sådan här dag för han ska till Frankrike och det blir sådana här utmaningar där, sa Robert Bergh om vinnaren.
Högervarv och Århus snäva svängar är en utmaning, inte minst för de kuskar och hästar som inte är vana vid den speciella danska travbanan.
- Högervarv är lite småsaker man måste tänka på, däremot den här svängen är speciell och det gäller att ha bra kontakt med hästen för att lösa det och att hästen har en bra dag, för har de en lite sämre dag då blir de synade, sa Robert Bergh.

Hattrick till Tyskland
Tyske tränaren Victor Gentz, 28, var kvällens kusk på travbanan i Århus och vann tre V75-lopp.
I V75-1 blev det seger sedan Victor Gentz fått lucka invändigt med Iron Steel när ledaren Twilight D brutit ut på upploppet. Lutfi Kolgjini-tränade Rushmore Face blev trea.
Resultatet dröjde lite sedan domarna tittat extra så att allt gick rätt till på upploppet. Förutom att ledaren bröt ut ett spår så vinglade även vinnaren Iron Steel ut i banan mitt på upploppet och störde A Delicious One.
Victor Gentz andra seger inom V75-spelet blev en enkel spetstriumf i V75-5 tillsammans med favoriten Duglas.
Kvällen fullbordades sedan med betrodde Gustavson BE som avgjorde säkert över upploppet i V75-7.

Candy la Marc imponerade
I V75-4 var Adrian Kolgjini-tränade Target Kronos klar favorit men trots att han kom enkelt till ledningen tillsammans med Bent Svendsen så var det svenska hoppet utan chans mot andrahandsfavoriten Candy la Marc. Birger Jörgensen placerade det fyraåriga stoet i rygg ledaren och sedan körde han lite halvspår innan han gav full gas på sista bortre långsidan och ställde konkurrenterna schack matt.
- Det är fantastiskt… så stark hon är, sa den danske championkusken med runt 8 500 segrar i ryggen.
I V75-2 satsade Kasper Foget rejält mot ledningen med 24-oddsaren C You Again varvet från mål och det var en kupp som höll hela vägen hem. Betrodde Strong Case spurtade sylvasst till andrapriset efter att ha tappat massor från tredje invändigt sedan Glennfeddich tröttnat tidigt från rygg ledaren. Favoriten C’est Peak galopperade i starten.
Det blev en favoritseger i V75-6 efter en offensiv styrning där Knud Mönster hittade till ledningen efter ett halvvarv med fine fyraåringen Casino Gardenia.
Sju rätt betalade 15 917 kronor.
Nu fortsätter V75 Winter Burst med V75-tävlingar på Romme (lördag), Bjerke (söndag) och sedan multijackpot på Axevalla på nyårsafton. En multijackpot som hittills är uppe i 60 miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Jan-Olov Persson kunde på söndagen räkna in sin femte seger tränarseger i Svenskt Kallblodskriterium då fine Eld Rask segrade i tre&a..


Jan-Olov Persson kunde på söndagen räkna in sin femte seger tränarseger i Svenskt Kallblodskriterium då fine Eld Rask segrade i treåringarnas stora uppgörelse.
Storfavoriten gjorde det på nya svenska rekordet 1.25,7 över 2140 meter med bilstart.
Hagmyrentränaren hade sitt namn bakom sex av de tolv finalisterna och knep en stalldubbel i loppet. Persson ordnade andraplatsen själv med i princip ospelade B.W. Prinsen (under en procent) som ledde loppet till kort före mål.
Persson laddade för fullt från åttondespåret och lyckades ta sig förbi andrahandsfavoriten Rappstjernen i den första kurvan. B.W. Prinsen fick hålla ett raskt tempo. Lars Anvar Kolle fick bestämt svar på den första långsidan då han gjorde att försök att ta över med Öystein Tjomslands Rappstjernen.
Några hack längre bak satt Ulf Ohlsson i ett utvändigt läge med storfavoriten Eld Rask. Under slutrundan blev Ohlsson avlöst i dödspositionen och berättade att han hade fullt jobb med att sitta och lirka med Eld Rask loppet igenom.
700 meter från mål veks Eld Rask ut i tredjespår och kusken gjorde sig ingen större brådska där ute...
- Jag hade jätteproblem i dag. Han så rädd för skuggorna i banan, precis som när han gjorde sin andra start i livet. Och det var samma i dag. Det var lugnare en bit ute i spåren och jag ville helt enkelt inte komma ner i andraspår där det mest gällde att parera skuggorna från lamporna, sa Ohlsson efter segern.

Krumsprång 1200 kvar
1200 meter från mål hade Eld Rask varit nära att galoppera då han hoppade över en av Danneros numera ”kända” skuggformationer. Kusken berättade att det gick lite på nålar den sista biten eftersom hästen spänd.
Favoriten kunde ändå avgöra relativt säkert före en mycket tapper B.W.Prinsen.
- Han for och skiftade i travet i dag...men det är en sådan fantastisk häst. Jag har inte kört den här lilla treåringen trött än, berömde Ohlsson.
Eld Rask är en helbror (Tekno Odin-Eldsiri) till fjolårets kriterievinnare Tekno Eld. Hästen är uppfödd och ägd av Lennart Bäwerholm från Norge och det blev även repris på tränar- och kusksidan i årets upplaga av Svenskt Kallblodskriterium.
- Det känns som att det är lite unikt att det är samma två år i rad och jag ville verkligen vinna det här loppet igen i år just för den sakens skull, sa Ohlsson.
Alf Jonssons Ängsborken lade bort en del mark på en galopp men reparerade strålande till tredjeplatsen för Jimmy Jonsson och var inte långt efter i mål.

Dubbelt Tjomsland i Kriteriestoet
Öystein Tjomsland är utmanaren i kallblodssporten i Sverige. Norrmannen, som har licens i två länder, kontrade med att ta en stalldubbel i Kriteriestoet med 350 000 kronor i förstapris.
Lars Anvar Kolle skötte tömföringen bakom storfavoriten Voje Maren (45 procent) och gav kollegan Tjomslands första inteckningen i loppet.
Tvåa slutade Brenne Blesa med tränarsonen Vidar Tjomsland i sulkyn.
Även i loppet för de treåriga stona spelade skuggor i banan en stor roll.
- Jag kunde ha satsat rejälare på den sista bortre långsidan och rundat dem. Men jag tänkte att det inte skulle vara så ”skyggigt” i tredjespår så det kändes bäst där ute, sa Lars Anvar Kolle efter det att Voje Maren skyggat för saker i banan i provstarten.
Segertiden i Kriteriestoet skrevs till 1.29,2 över 2 140 meter med bilstart.
Det blev svenskt på tredjeplatsen i form av Vindpärla och Per Gustafsson. Rainer Tuuliainen från Kalix i Norrbotten tränar.

Guldtäcket till Linn Hellström
Svensk Travsports Guldtäcke med 150 000 kronor till vinnaren var det tredje kallblodsloppet på V75-kupongen den här söndagen.
Loppet är ett så kallat handikapplopp där intjänade pengar inte är avgörande när hästarna placeras ut över tilläggsgränserna utan även dagsformen får råda.
Sedan 1978 har endast en handfull vinnare hittats på startfållan. I år var det dags igen. Ulf Eriksson körde ett väl avvägt lopp med norskfödde Skaffer Adrian. 700 meter från mål fick hästen gå för fullt och övertog ledningen. En stor lucka öppnades upp i den sista kurvan och segern blev ganska säker.
25-åriga amatören Linn Hellström från Rättvik tränar.
- Det var tillräckligt att bara vara med i loppet, och så går han och vinner! sa en överlycklig tränare och ägare.

Trippelseger till Bergh
Klassikern Ådalspriset inledde V75-omgågen på Dannero. Loppet för den högsta klassen vanns av Montdore som Robert Bergh serverade ett lopp i andraparet utvändigt.
Bergh tog också en seger med överraskningen Corroded som kördes till ledningen efter 800 meter och säkert höll undan.
V75-seger nummer tre för Bergh kom med styrkefenomenet Tesio i ett lopp över 2640 meter.
Ulf Ohlsson avslutade V75 med segerrika stoet Millie Millionaire, tränad av Dannero-amatören Brage Hansen.
Sju rätt på V75 betalade 15 238 kronor och för sex rätt blev utdelningen 129 kronor. Det blev ingen utdelning för fem rätt och superjackpoten i Gävle nästa lördag laddades med ytterligare miljoner. Då kan en ensam vinnare bli runt 63 miljoner kronor rikare.

Mikael Wikner, Kanal 75


I Åmål vrålades det på travbanan innan onsdagens V86-tävlingar drog igång. En stor samling värmde upp med Sveriges match..


I Åmål vrålades det på travbanan innan onsdagens V86-tävlingar drog igång.
En stor samling värmde upp med Sveriges match i fotbolls-VM och matchen mot Mexiko i restaurangen och gick sedan ut för tävlingarna i tjugogradig värme och sol.
31-åriga Lindesbergsamatören Malin Hurtig stod vid bankanten med man och barn såg mest chockad ut efter tioårige valacken Allaballakaitozs seger i V86:ans andra avdelning – den första i familjens regi.
Halmstadtränaren Peter Untersteiner hoppade upp bakom hästen han tränade för ett par år sedan och tog en mycket enkel seger från ledningen i loppet med 80 000 kronor i förstapris.
Untersteiner gungade i vagnen för att få extra fart när bilen lämnade och svarade ut storfavoriten Fossens Bonus och Magnus Jakobsson.
Dubble miljonären Allaballakaitoz höll enkelt undan till mål. Segertiden över de 1680 meterna skrevs till 1.11,5.
- Det är en underbar häst och det är en ära att få ha honom. Han är snäll och rutinerad och gör sitt bästa men eftersom han är gammal har vi aldrig velat att han ska laddas från start förrän i kväll, sa en storgråtande Malin Hurtig.
Barfotaspecialisten Fossens Bonus hade sämre hovar för dagen och tävlade med skor och var godkänd trea i loppet.

Bryssel hann före
80 000-kronorsloppet ”Ändå Något” - över grunddistansen 2880 meter - fick en oväntad inledning där båda förhandsfavoriterna galopperade i starten.
Hemmahästen Barkevious Mingo och Bryssel tappade inte så mycket men lite gjorde det då hästarna inte kom riktigt i fas. Björn Goop hann sticka före sin kombattant med Bryssel och därmed var mycket av loppet vunnet.
Ett och ett halvt varv före mål lämnade Goop även andraparet utvändigt och körde sig till ledningen. Det blev en bekväm seger för den starke sexåringen (spelad på 46 procent).
- Han blir för ivrig helt enkelt och det har han haft problem med hela karriären. Men jag tycker att han blir bättre och bättre hela tiden. Det gick väldigt sakta en bit och då valde jag att köra fram, summerade Björn Goop.
Hemmafavoriten Barkevious Mingo sladdade i kön men gick ett bra slutvarv och kom fram utvändigt ledaren inför den sista kurvan där han visade en ny galopp som slagen.

Storskräll i kallblodsloppet
V86-utdelningen sköt i höjden efter kallblodsloppet där sjuåriga norska stoet Vesle Maia ställde till med stor sensation tillsammans med sin tränare och ägare Bård Humborstad.
Ekipaget inledde från bakspår på 20 meters tillägg och från sådana lägen brukar det vara svårt i Åmål. Amatören Humborstad lyfte ut Vesle Maia som andrahäst i tredjespår under slutrundan och övertog ledningen i ett huj av favoriten Stumne Luna i ingången till den sista kurvan och tågade undan.
Så lätt det gick. Ändå stod det 80 gånger pengarna på oddsindikator och på V86 var Vesle Maia bara spelad på en procent i försöket i Dubbelcupen.

Erwin mot V75
Christer S A Karlsson, amatör med licens på Årjängstravet, har plockat fram en stark rackare i femårige Erwin. I händerna på Stefan Söderkvist betvingade valacken ledande Mr Crazed från dödspositionen och visade återigen prov på järnviljavilja. Onsdagen seger var den nionde på 14 försök.
- Det kan bli så att vi provar V75 i Årjäng, sa tränare Karlsson.
Axevalla-amatören Roger Jansson köpte femårige valacken Claude Debussy i januari i år tillsammans med sambon Josefine Ivehag. Sedan dess har det blivit tre segrar på lika många försök. Jorma Kontio körde sig till ledningen i den första kurvan och Claude Debussy svarade enkelt alla attacker.
Prix d’Amerique-deltagaren Tumble Dusts lillasyster Casual Rain vann direkt i nya regin hos Peter Untersteiner. Karriärens första seger i elfte starten blev ett faktum efter att stoet knäckt favoriten Ruthless från positionen utvändigt ledaren i fyraåringslopp för ston.
V86-6 var ett försök i Diamantstoet där Mattias Djuse höll undan från ledningen med storfavoriten Havana Boko (51 procent). Vera Spiro gjorde ett starkt lopp på utsidan för Anna-Karin Rundqvist och segernicken kom först efter en titt på målfotot.
Magnus Jakobsson vann starten (auto) med startsnabba Ottens Dibaba och därmed loppet. Favoriten Leader Brodde spurtade bra när luckan kom och närmade sig.
V86 delade ut 160 552 kronor för åtta rätt. Sju rätt gav 419 kronor och sex rätt 36 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-22 2015-12-22 Gävle-4 1640/1 6 17.4 196
2015-12-11 2015-12-11 Romme-3 2140/2 0 18.5 807
2015-11-28 2015-11-28 Bollnäs-9 2140/4 3 19.1 96
2015-10-16 2015-10-16 Bollnäs-11 2160/14 8 17.6 397
2015-10-03 2015-10-03 Gävle-10 2140/13 4 17.4 176
2016-12-16 2016-12-16 Romme-10 Kajsa Frick 2160/4 D 0 20.4 107
2016-11-15 2016-11-15 Gävle-8 Stefan Erlandsson 1640/2 D 5 19.0 510
2016-11-04 2016-11-04 Romme-4 Robert Wilhelmsson 2140/1 D 0 21.4 583
2016-06-28 2016-06-28 Gävle-5 Troels Andersen 2140/8 D 0 18.0 708
2016-05-31 2016-05-31 Rättvik-9 Nathalie Blom 2140/10 D 0 19.3 675
2016-05-08 2016-05-08 Gävle-4 Troels Andersen 2140/9 D 0 121
2016-04-24 2016-04-24 Rättvik-2 Rauno Pöllänen 2140/13 C 5 18.0 390
2016-04-07 2016-04-07 Romme-10 Rauno Pöllänen 2140/2 D 0 17.6g 358
2016-03-17 2016-03-17 Gävle-2 Rauno Pöllänen 2640/12 D 0 19.0g 863
2016-02-14 2016-02-14 Romme-6 Rauno Pöllänen 2160/8 C 0 19.6 303
2016-01-18 2016-01-18 Bollnäs-5 Rauno Pöllänen 2140/10 D 4 17.6 738
2017-11-24 2017-11-24 Romme-10 Nicklas Westerholm 2140/3 D 0 20.5 383
2017-10-31 2017-10-31 Romme-2 Oskar Kylin-Blom 2140/12 D 8 19.5 384
2017-10-05 2017-10-05 Bollnäs-12 Ulf Ohlsson 2140/13 D 0 18.2 117
2017-04-03 2017-04-03 Rättvik-5 Joakim Eskilsson 2140/8 D 0 20.2 419
2017-03-10 2017-03-10 Romme-10 Joakim Eskilsson 2140/6 D 0 18.9 899ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se