Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Final Dream travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Final Dream travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Final Dream har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Final Dream har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Final Dream


Travet i Expressfart på onsdagkvällen involverade Solvalla och Bergsåker.I norr var det vintriga förhållanden. I Stockholm däre..


Travet i Expressfart på onsdagkvällen involverade Solvalla och Bergsåker.
I norr var det vintriga förhållanden. I Stockholm däremot kunde hästarna köras utan skor för första gången sedan skotvånget upphävdes i landet vid månadsskiftet.
Skrälltätt i Sundsvall men även huvudstadens lopp bjöd på överraskningar.
I det avslutande sprinterloppet styrde Kaj Widell fram utvändigt ledaren 1200 meter från mål med Final Dream som bara var bäst i loppet. En fyraprocentare på V86-spelet.
- Han höll farten mycket bra och hade stor hjälp av att gå barfota, berömde Kaj Widell som fick prova femårige valacken Final Dream för första gången senast i Karlstad.
Björn Goop vann dubbelt på V86 på Solvalla med egentränade hästar.
En rivigt och sevärd tillställning blev loppet för ston som tjänat upp till 280 000 kronor. Stefan ”Tarzan” Melander var stor favorit med USA-importen Beautiful Bacardi och rundande fältet till täten 800 meter från mål i tredjespår.
Torrast spurtkrut hade dock Mellby Estella för Björn Goop och favoriten kunde fångas in till knapp seger,
1.12,7 över 1640 meter med bilstart indikerar att våren snart är i antågande.
- Tarzans häst var enormt duktig efter en tuff inledning men Stella tog fram det där lilla extra och avgjorde, summerade Goop.
Han vann även med Pampalo i V86-2 där Stig H Johansson utfärdat en varning för ringrost för favoriten Dream Lane och resultatet blev inte lyckat i första starten sedan i november

Inget slösande av Westerholm
På Solvalla kördes också ett lopp över tre kilometer där Nicklas Westerholm inte slösade många meter i onödan med favoriten My Dream Art. Hästen går bäst i ryggar och Westerholm släppte ledningen till den första som kom vilket den här gången blev högoddsaren Red Miles.
400 meter från mål kom luckan där Westerholm snabbt flyttade ut i andrapar utvändigt.
- Han måste ha sådana här lopp på väntan och det fick han i dag och då svarade han med en bra insats, sa Rommetränaren och fjolårets komet i Sverige.

21 miljoner för åtta rätt
Av dryga 703 000 inlämnade system fanns alltså inget med alla vinnarna markerade. ATG kalkylerar med att en ensam vinnare kan dra hem 21 miljoner kronor nästa onsdag då Solvalla kör V86 tillsammans med Åby.
Ribban sattes på Bergsåker där skrällar streckade på en respektive noll (0,40) procent var först i mål.
Hemmatränaren Lars-Göran Söderberg gav Overtimeosåfin ett lopp i rygg på hårddragande ledaren tillika favoriten Vic de Luxe och kunde spurta till seger.
- I dag kändes det direkt att han skulle göra ett bra lopp. Jag hade kunnat hålla ledningen också men det kändes trots allt bäst att släppa. Han vann faktiskt enkelt, jag skrek till i den sista kurvan lite för galleriet men det hade nog gått utan också, sa Lars-Göran Söderberg om i princip ospelade Overtimeosåfin.

"Löste sig bra"
En dundersmäll inledde spelet på Bergsåker. Amatören Ricky Eklund från Örnsköldsvik hade lämnat stoet Pandora Diamant i Per Linderoths händer.
Jättefavoriten From The Mine blev av med ledningen och kunde ta över densamma igen efter 500 meter i en öppning i överkant 1.10.
I tredjepar invändigt satt Per Linderoth med Pandora Diamant som kunde slå av favoriten precis på linjen när luckan kom. En enprocentare på V86.
Segertiden strålande 1.13,2 /1640 meter med bilstart på den moddiga banan.
- Det var ett invändigt lopp som var vår chans och det löste sig bra. Det var bra gjort av henne att kunna spurta samtidigt som jag behövde ta ut henne fyra spår på upploppet, sa Per Linderoth.
USA-importen Coogan var inte alls bekväm med det frusna underlaget i Sverigedebuten och kunde inte hänga med i tredje utvändigt när tempot drogs upp.
Empire Garbo vann fyraåringsloppet för Jimmy H Andersson. Svante Båth tränar.
Kallblodloppet vanns av norske gästen Mjölner Brun med Ole-Christian Kjenner i sulkyn. Jan Roar Mjölneröd tränar.
Ingen med åtta rätt på V86. Sju rätt gav mastiga 85 056 kronor och för sex rätt fick man 1712 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Fornaboda travbana i Lindesberg var platsen för onsdagens V86 och travidyllen visade sig från sin bästa sida – förutom vackert vä..


Fornaboda travbana i Lindesberg var platsen för onsdagens V86 och travidyllen visade sig från sin bästa sida – förutom vackert väder bjöds det även på en bana i toppskick.
Trots att Fornaboda inte är känd som någon snabb banan så gick det fort i loppen.
Snabbast gick det i huvudloppet där elithästarna gjorde upp om 100 000 kronor över sprinterdistans. Daniel Redéns Canari Match vann på nytt banrekord 1.10,7. Den franske femåringen imponerade stort och vann trots att han fick gå först utan rygg i andraspår.
- Jag är otroligt stolt över den här hästen. Han har inte vunnit så mycket. 1.10,7 på ”Lindes” det är bra, sa Daniel Redén.
Tvåa blev en tapper Food Money från ledningen, trea Quick Fix och fyra forne elitloppsvinnaren Magic Tonight.

Tredje raka för stall Zet
Det var tredje året i rad som stall Zet, tränaren Daniel Redén och kusken Örjan Kihlström vann Bergslagsloppet. 2015 vann Delicious U.S. och 2016 Västerbo Highflyer.
- Daniel har otroligt fina hästar. Den här är jättemysig denna också, han rör sig bra. I dag fick han gå iväg som han ville, men han var lite pigg. Det här är absolut en häst utöver det vanliga, annars vinner man inte mot de här hästarna från dödens. Han är inte så gammal och kan kanske utvecklas ytterligare, sa Örjan Kihlström.
Canari Match kom in i träningen hos Daniel Redén i april och onsdagens seger var den andra på fem starter i hästens nya regi. Totalt i karriären var det tredje segern på 43 starter som resulterat i drygt 3,4 miljoner kronor.

Vass italienare
Örjan Kihlström vann även med italienska gästen Visitor (V86-5) som från andra utvändigt svepte till ledningen på 200 meter när han fick signalen från kusken på sista bortre långsidan.
I V86-1 vann Dice Man och Björn Goop spetsstriden och fångade upp favoriten Magic Gwin utvändigt. Väl i spets hade Björn Goop full kontroll. Den fyraårige hingsten imponerade och vann med krafter kvar på nya banrekordet 1.12,2 över distansen 2140 meter autostart - trots att Björn Goop körde på säkerhet genom sista svängen innan han gasade på igen på upploppet. Stefan Melander tränar vinnaren.

Två hemmasegrar
Ledning från start till mål blev det även för Skall Ha och Jimmi Ehlers i V86-2.
- Han är väldigt peppad från start, ibland blir det för mycket, men i dag fungerade det. Jag tror inte han har toppform men det räckte i dag. Extra kul att vinna på hemmaplan och nästan alla ägarna är här, sa Jimmi Ehlers.
Omgången skräll kom i V86-6 där Linda Sedström lyckades få iväg Final Dream felfritt och sedan servera honom rätt ryggar tills upploppet.
Segern innebar andra hemmatriumfen inom V86-spelet och mannen bakom Final Dream är travamatören och tandläkaren Jan Gustafsson.
- Det är alltid stort att vinna och att vinna på V86 är ännu bättre, sa Jan Gustafsson som även fött upp vinnaren som är en son till hans tidigare stjärna Vamp.
I V86-3 var Kitspirit bäst och i händerna på sin tränare Troels Andersen klev han fram utvändigt ledaren Sigel Doc halvarvet från mål och gick sedan undan till säker vinst över upploppet.
Quebec C.D. var obesegrad i tre starter i fjol. I år dröjde det nio starter innan hon var tillbaka i vinnarcirkeln. Erik Adielsson ledde varje meter av loppet med det fyraåriga stoet
och tränaren Peter G Norman var minst sagt lättad efter segern i V86-7, som var ett försök i Diamanstoet och värd 100 000 kronor.
- Det var väldigt skönt, det var nervöst i dag. Hon har många kvalitéer, är kvick från början, hon är ganska komplett, sa Peter G Norman.
V86-omgången avslutades med ett försök i bronsdivisionen och efter tidigt ledning blev det enkel seger för Sugar Daddy tillsammans med Kaj Widell. Bollnäs-amatören Magnus Träff tränar vinnaren som tjänade 110 000 kronor.
Åtta rätt på V86 gav 79 353 kronor. Sju rätt gav 734 kronor och sex rätt 75 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Nästan en miljon V86-system provade lyckan under onsdagens rekordstora superjackpot.När krutröken skingrats stod 13 kvar som fick dela på d..


Nästan en miljon V86-system provade lyckan under onsdagens rekordstora superjackpot.
När krutröken skingrats stod 13 kvar som fick dela på den gigantiska åttarättspotten.
Och det var andelssystemen som utmärkte sig.
De tre största vinsterna gick till sådana och den största var spelad på Willys Wieselgrensplatsen i Göteborg där 20 andelsköpare får dela på 5 229 000 kronor.
Närmast i vinsttoppen slutade ett system inlämnat på Viking Spel på Lidingö som drog in 3 544 510 kronor och trea ett på Direkten Toppen i Göteborg som fick 2 698 269 kronor.
Övriga tio vinnare fick alla nöja sig med vinster runt två miljoner kronor vardera.

Tre gånger Untersteiner
Hur gick då vägen till miljonerna?
Förutom den avslutande favoriten var det ytterligare två av de mest betrodda som höll för trycket.
Först ut av dessa var Jörgen Westholm som skickade Amalia Cash till tidig ledning från bakspår och gick undan efter behag.
Lika klar marginal, men mer dramatik blev det när omgångens mest spelade häst Kash Brodda infriade förväntningarna. En galopp i första sväng såg för ett ögonblick ut att förstöra chanserna, men hästen fick ordning på benen och sedan Peter Untersteiner bestämt forcerat sig till ledningen blev resten defilering.
- Det är en riktigt bra häst som tyvärr har dåliga ben. När jag gick ner i ryggar i första sväng skyggade hon för stänket och galopperade. Det kändes jobbigt då, men när vi fick överta ledningen kändes det bra igen och hon vann med krafter kvar. Kapacitet är det inget fel på, förklarade Untersteiner som emellertid fick se sig överglänst av sonen Johan denna kväll.
Denne tog nämligen på sig skrällkostymen och lotsade först in egentränade Countdown och sedan pappas And Here I Am till prydliga spurtvinster efter utvändiga resor.

Domarna friade
Kvällens mest kontroversiella vinnare kom också på Åby när Spitcam Jubb och Peter Ingves släppte ledningen till Conny Sisu över mastiga 3 640 meter och tackade med att slå sig förbi i sista steget före mål.
Men vägen ut på upploppet kom via till synes tydlig kontakt med utvändige Linus Wibb som försvarade sig med galopp.
En synnerligen misstänkt diskningssituation i många betraktares ögon, men Åbys domare valde alltså att fria.
- Det var säkert lite närkontakt, men jag tyckte nog att det fanns gott om plats när jag gick ut, förklarade Ingves medan Linus Wibbs kusk André Eklundh hade en annan uppfattning.
- Min hästs framben fastnar i Ingves vagn. Det är inget snack egentligen, det var en påkörning. Han blev störd till galopp. Det small ordentligt.
Måldomare Björn Persson hade sin förklaring:
- Vi har tittat noggrant och uppfattar inte att Ingves stör André. På publikfilmen ser det lite lurigt ut, men på domarfilmen får André galopp efteråt. Även domarbilen på innerplan friar från sitt håll.

Segersäker Sedström

Ytterligare två överraskningar på Solvalla krävdes för att miljonvinsterna skulle bli verklighet.
Kenneth Haugstad skickade vaket fram Star Treatment utvändigt ledande stallkamraten Unchained Feelings i ett lopp som gick väldigt långsamt och visade sig sitta bakom den starkaste Walmann-hästen i loppet.
Vaken var även Linda Sedström då hon skickade pappa Johans Final Dream till spets och inte släppte någon över bron.
- Gud vad skönt det här var. Men jag är inte överraskad. Pappa har sagt det här ända sedan vi anmälde, så han hade koll, förklarade 27-åringen efter karriärens andra Solvalla-seger.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-21 2016-12-21 Axevalla-2 Linda Sedström 2140/3 D 6 18.8 138
2016-12-10 2016-12-10 Romme-2 Linda Sedström 2140/2 C 2 17.0 71
2016-11-10 2016-11-10 Örebro-6 Johan Sedström 2100/5 B 6 16.9g 130
2016-09-27 2016-09-27 Axevalla-3 Johan Sedström 2140/2 C 0 g 189
2016-09-08 2016-09-08 Örebro-4 Johan Sedström 2140/6 C 1 17.1 32
2016-08-23 2016-08-23 Eskilstuna-11 Johan Sedström 2140/7 D 6 17.5 204
2016-08-13 2016-08-13 Mantorp-4 Johan Sedström 2140/5 D 0 g 386
2016-07-28 2016-07-28 Lindesberg-5 Johan Sedström 2140/10 B 2 18.3 125
2016-07-14 2016-07-14 Örebro-3 Johan Sedström 2100/8 D str
2016-06-20 2016-06-20 Färjestad-2 Linda Sedström 2140/8 C 0 18.5 80
2016-06-02 2016-06-02 Örebro-8 Johan Sedström 2140/2 D 6 19.2g 80
2016-05-23 2016-05-23 Färjestad-7 Johan Sedström 2140/6 C 0 g 65
2016-05-09 2016-05-09 Lindesberg-8 Linda Sedström 2140/7 C 5 19.4g 44
2017-12-19 2017-12-19 Örebro-4 Linda Sedström 2100/10 B 7 15.3 92
2017-12-08 2017-12-08 Romme-6 Linda Sedström 2140/1 B 0 g 43
2017-12-01 2017-12-01 Romme-2 Linda Sedström 2140/11 A 5 15.3 25
2017-11-05 2017-11-05 Solvalla-5 Linda Sedström 2140/7 C 0 14.9 208
2017-10-22 2017-10-22 Solvalla-4 Anna Sedström 2140/10 B 0 16.8 34
2017-08-24 2017-08-24 Åby-9 Linda Sedström 3140/7 C 3 15.6 414
2017-08-14 2017-08-14 Färjestad-2 Linda Sedström 2140/2 A 2 14.3 79
2017-07-28 2017-07-28 Visby-4 Anna Sedström 1620/4 A 2 13.0 37
2017-07-17 2017-07-17 Lindesberg-2 Anna Sedström 1640/7 A 1 14.5 26
2017-07-05 2017-07-05 Lindesberg-9 Linda Sedström 3160/7 C 1 16.4 113
2017-06-28 2017-06-28 Åmål-3 Mikael J Andersson 2080/7 D 4 15.1 149
2017-06-08 2017-06-08 Örebro-6 Linda Sedström 2100/12 B 1 14.3 105
2017-05-29 2017-05-29 Färjestad-4 Linda Sedström 2140/7 A 3 14.8g 32
2017-05-14 2017-05-14 Lindesberg-4 Johan Sedström 2160/11 A 2 16.3g 27
2017-04-06 2017-04-06 Örebro-8 Linda Sedström 2100/10 B 2 15.3 48
2017-03-24 2017-03-24 Romme-9 Linda Sedström 3140/1 D 5 16.7 364
2017-03-09 2017-03-09 Eskilstuna-7 Johan Sedström 2640/2 C 0 g 194
2017-02-08 2017-02-08 Solvalla-5 Anna Sedström 2140/9 D 2 15.8 48
2017-01-25 2017-01-25 Solvalla-9 Linda Sedström 2140/6 C 1 17.4 66
2017-01-11 2017-01-11 Solvalla-5 Linda Sedström 2140/2 C 3 18.2 446
2017-01-02 2017-01-02 Örebro-3 Johan Sedström 2160/10 A 6 18.6 98
2018-04-16 2018-04-16 Romme-4 Linda Sedström 2640/5 B 5 16.8 44
2018-03-24 2018-03-24 Mantorp-11 Kaj Widell 1640/12 B 0 14.1 85
2018-03-07 2018-03-07 Solvalla-10 Kaj Widell 1640/11 D 1 12.4 96
2018-02-26 2018-02-26 Färjestad-4 Kaj Widell 2140/6 D 0 g 38
2018-02-05 2018-02-05 Axevalla-8 Linda Sedström 1640/9 C 4 15.1 106
2018-01-26 2018-01-26 Eskilstuna-8 Linda Sedström 2640/4 C 1 18.6 47ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se