Fighter Mearas travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Fighter Mearas travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Fighter Mearas har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Fighter Mearas har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Fighter Mearas


V75 bjuder återigen på en saftig jackpot i lördagens omgång. Det väntar minst 75 miljoner kronor på en ensam vinnare med sju r..


V75 bjuder återigen på en saftig jackpot i lördagens omgång. Det väntar minst 75 miljoner kronor på en ensam vinnare med sju rätt, enligt ATG:s beräkningar.
En nyckeltränare på miljonspelet är Svante Båth som selar ut några av stallets bästa hästar. Högexplosiva, eller högoktania om ni så fall, med enorm kapacitet kan man sätta som epitet på flera av dem.
Very Kronos är en sådan häst och den sexårige hingsten har varit en snackis varje säsong han har tävlat. Han har imponerat stort många gånger och vunnit 14 lopp på 27 starter. Men han har också gäckat kretsen kring sig och galopperat bort stora pengar emellanåt.
Senaste segern som hästen tog var faktiskt i ett V75 i Silverdivisionen den här tävlingsdagen förra året i Örebro. Då vann Very Kronos hur enkelt som helst från ledningen och besegrade närmast Velvet Gio. Därefter blev det galopp på Solänget innan han var tvåa i Silverfinalen bakom Milliondollarrhyme. Sedan blev det ett längre uppehåll på grund av att Very Kronos blev ormbiten(!) innan kosan styrdes mot Frankrike. Där blev det två starter utan någon lycka.
– Very Kronos (V75-2) var borta länge efter att han blev ormbiten och sedan rullade vi ner till Frankrike och trodde att det var över. Han gjorde en start och var okej då men sedan började bekymren igen med kotan som han blivit ormbiten i. Det blev galopp i den andra starten och vi tog då hem honom igen, säger Svante Båth.
– Sedan har vi tränat honom rejält och han kommer väl förberedd till lördagen start. Han har även varit inne på Solvalla och gått ett jobb strax under 1.13 i 1600 meter. Han var väldigt fin på det och har känts bra en längre tid.

”Har blivit ett år äldre – men törs inte lova något”
Very Kronos har spår tre bakom startbilen i den andra V75-avdelningen. Han körs som vanligt av Erik Adielsson och tränare Båth är spänd av förväntan inför loppet. Det är är en häst som tidigt i karriären spåddes kunde kliva rakt upp i den översta eliten, men det har som sagt strulat en del.
– Det är ju otroligt att vi inte har kommit längre men samtidigt hoppas jag att han har mycket kvar för vi har verkligen försökt att vara rädda om honom. Han känns ju som sagt bra men vi vet ju sedan tidigare att han är lite av en Emil i Lönneberga och kan ställa till det för sig.
– Men han har i alla fall blivit ett år äldre och jag hoppas ju att han ska ha mognat men man vågar inte lova något ännu. Det gäller att han sköter sig och håller han ordning på påkarna vet vi ju att han har en väldigt hög grundkapacitet. Spår tre är bra och felfri dyker han upp i striden. Då är det min bästa chans, säger Båth.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Vi har kört barfota med honom i Frankrike men aldrig i Sverige. Jag är sugen på barfota nu men det är lite osvuret än så länge. Jag vill se att fötterna är med oss och att banan är bra först. Inga ändringar annars.

”Är ett roligt streck om man garderar”
Solvalla-tränaren har ytterligare tre V75-hästar med i den här jackpotomgången och kommenterar dem på följande vis.
– Esprit Sisu (V75-3) hade ett fantastiskt fjolår och var otroligt bra. Ska jag vara helt ärlig så var det bara två plumpar i protokollet. En gång var han sjuk och en gång så schabblade jag till det med balansen och ryckte skorna. Annars har hästen levererat i varje start. Jag var jättenöjd med honom i gulddebuten då han löste det på ett bra sätt. Nu har han ett intressant läge med innerspår och är ju kvick ut. Men det är flera startsnabba hästar utvändigt så vi får se vad som händer. Jag tror att han kommer att växa in i Gulddivisionen och tycker att han kan vara ett roligt streck om man garderar loppet. Inga ändringar.

”Kapacitet att gå upp i Gulddivisionen”
– Fighter Mearas (V75-5)
har jättehög kapacitet och jag kände tidigt att han var en av mina bästa unghästar. Men det har varit många vägbulor längs vägen och det har strulat mycket. Senast var han otroligt bra som kunde vinna trots den tuffa öppningen. Man har känt länge att det har funnits i honom och vi får hoppas att det har lossnat nu. Jag har varit väldigt nöjd med honom i de fyra senaste loppen och när han galopperade för fyra starter sedan var det inte hans fel då han blev påkörd. Annars har hästen uppträtt väldigt bra och tagit tre raka segrar. Vi har inte gjort något speciellt utan det verkar som att hästen har mognat helt enkelt. Vi har haft is i magen och det finns växlar kvar i honom med skoryck och sådana saker i framtiden. Vi har hittills valt att köra på den säkra linjen. Tyvärr fick han spår tolv nu och dessutom i ett fruktansvärt bra Klass ett-försök. Vi kan skitlätt få stryk från det läget samtidigt som hästen ändå gör ett kanonlopp. Men han har visat att han är ganska stark och oöm för positioner och tål att göra jobbet själv. Jag har tidigare sagt att han har kapacitet att gå upp i Gulddivisionen och det har jag inga problem att hålla fast vid. Inga ändringar.
– Deep Pockets (V75-7) var jag så nöjd med inför senaste starten då han hade spår två över kort distans. Tyvärr blev det rena vattensporten då när regnovädret drog in över Romme. Banan var fin i loppet innan och i loppet efter hade de lyckats dra av det värsta från banan. Men han kunde inte hålla reda på benen när det blev som det blev. Det kändes enbart olyckligt för vår del. Tyvärr fick han spår tolv nu och känns därmed lite bortlottad, säger Svante Båth.

Michael Carlsson, Kanal 75


Inte sedan Roger Walmann gjorde det med La Croisette och Gloves 2002 har samma tränare tagit hem Vårfavoritens båda avdelningar. - Då &au..


Inte sedan Roger Walmann gjorde det med La Croisette och Gloves 2002 har samma tränare tagit hem Vårfavoritens båda avdelningar.
- Då är det bara att sträcka på sig lite till. Det hade jag inte koll på, sa Per Nordström till Kanal 75 efter sin historiska dubbel.
Bragden blir inte sämre av att Per Nordström gjort resan från Skåne med endast två hästar och alltså fick full utdelningen. Att han dessutom har fött upp vinnaren av stoavdelningen fick glädjebägaren att nästan rinna över.
- Jag tränade även pappan Djali Boko så Tiny Rocket ligger mig extra varmt om hjärtat. Det är en snabbfotad dam som var lite för uppstressad förra året och behövde ett halvår på sig att grovna i med vinterträning. I år har hon gjort allt rätt i tre starter.
Den här gången tog Tiny Rocket enkelt hand om ledningen och sedan Per Nordström fått dra ner tempot till 1.19 första varvet höll hon undan knappt men säkert i en snabb avslutning.
- Det blev tight trots att vi fick maska bort lite i ledningen men hon visade brunst i dag och jag tror att det spelade in. Det gick fort till slut och hon var inte dålig på något sätt, men hon var ovanligt lugn och lite segare än vanligt. Samtidigt kan man inte mer än vinna.

"En riktigt bra häst"
Vårfavoriten för hingstar och valacker kördes utanför V86-kupongen och där gjorde Önas Prince en bländande insats. Till skillnad från sin kullsyster dundrade han på i högt tempo hela vägen och när favoritspelade Forever Melon hittade loss från innerspår i slutkurvan lät Per Norström sin häst lämna sina förföljare. I mål visade klockan 1.13,5 över 2 140 meter – årets hittills snabbaste segertid av en treåring i Sverige.
- Honom hittade jag hos uppfödaren och han var en jäkligt besvärlig häst att köra in. Men han var taggad i dag och jag visste att han skulle göra en bra prestation. Det är en riktigt bra häst det här, ett råämne, och det finns mycket att plocka på honom balansmässigt. Men det dröjer innan jag vågar rycka tussarna på honom eftersom han är bakrädd och har varit bråkig och bökig.
Blir det segerfest i ett vårljummet Stockholm nu?
- Det blir det inte. Min fru ligger över med hästarna och jag styr kosan till Örebro och till Önas-uppfödaren för att titta ut nya stjärnor.

Elitloppsbiljett till Chief Orlando?
Kvällens kanske allra svettigaste prestation på Solvalla stod Chief Orlando för. Rikard N Skoglund skötte tömmarna och för att komma till ledningen krävdes brutalt snabba 1.06,9 de första 500 meterna. Varvet nåddes på 1.10,1 och när attackerna kom bakifrån stack den Pia Huusari-tränade sjuåringen ifrån konkurrenterna till överlägsen triumf på 1.09,8 över 1 640 meter med bilstart. Den prestationen kan mycket väl visa sig räcka till en elitloppsinbjudan.
Även Amiral gjorde en mycket bra insats när han i Örjan Kihlströms händer infriade favoritspelarna förväntningar.
- Styrkan är bra och kapaciteten är megabra, men stilen... Nja, vi får slipa lite till, sa tränaren Daniel Redén.
V86-omgångens enda riktiga skräll stod Per Oleg Midtfjelds Euklid A.T. för när han i Torbjörn Janssons händer vann från bricka tolv.

Dubbel till team Båth-Djuse
Bergsåker stod värd för övriga V86-lopp och i långloppet där gjorde Svante Båth-tränade Fighter Mearas en mycket fin insats då han enkelt höll undan till seger trots att han pressats till 1.07,8 de första 500 meterna för att försvara ledningen. I sulkyn satt Magnus A Djuse och han körde även Svante Båths Idun A’Lir till seger. Övriga V86-lopp på Sundsvallbanan vanns av Mikael Cedergren-tränade Jamaica Boko (Niclas Hammarström) och Daniel Wäjerstens Syoss (Mats E Djuse).

Ola Johansson, Kanal 75


Nästan 16 miljoner kronor väntade en ensam vinnare under onsdagens V86-kväll.Men ingen nådde dit.När Captain Knas och Sofia Fril&eacut..


Nästan 16 miljoner kronor väntade en ensam vinnare under onsdagens V86-kväll.
Men ingen nådde dit.
När Captain Knas och Sofia Frilén blåste runt fältet i fjärdespår runt slutsvängen i V86-7 skickade man även ut de sista kvarvarande systemen i en redan svårfunnen rad.
Tränaren Magnus Träff är känd för sin höga segerprocent och verkade mindre förvånad än spelarkollektivet.
- Vi har haft honom fyra-fem månader och han har blivit bättre hela tiden. Jag har sagt i intervjuer att han känns fantastiskt fin. Dessutom provade vi honom med rycktussar för första gången idag och det svarade han enormt på, förklarade Träff 100-oddsaren som såg till att en historiskt stor superjackpot väntar spelarna kommande onsdag.

Bra i fel lopp
De sportsliga godbitarna serverades annars från Solvalla där en regnplågad bana emellertid drog på sig mycket kritik från de aktiva.
Två hästar som hanterade underlaget bättre än senast de gästade nationalarenan var Mr Can Trix och Ghostintheshell,
De sammanlagt 13,6 miljoner kronorna i prispengar i landets största treåringslopp Svenskt Travkriterium och Svensk Travoaks - varifrån onsdagens båda vinnare kom från galoppmissar i sina kvalificeringar - är för evigt förlorade för hästar födda 2016.
Hur långt de hade räckt i helgen står skrivet i stjärnorna, men Jorma Kontio verkade i alla fall tro att Ghostintheshell skulle ha hävdat sig väl.
- Hästen är mycket bra, men tyvärr var det i fel lopp. Senast galopperade hon i första kurvan, det var synd, normalt är hon inte osäker, kommenterade Kontio sedan han spårat runt om i Oaks Consolation.
I den andra tröstfinalen visade Robert Bergh-tränade Mr Can Trix bäst styrka.
- En kalasfin häst alltså, inget snack om det. Jag hörde på Robban att han trodde på riktigt bra chans och han hade klart för sig som vanligt, förklarade gästkörande Torbjörn Jansson.

En favorit som höll
Att V86-raden blev omöjlig var fullständigt logiskt om man tittar till vinnarnas spelprocent.
Thomas Lönns hårding Findus M. och Jenny A Björk hade elva procent i ryggen då man reglerade konkurrenterna utanpå ledaren.
Anders Eriksson hann fram från till synes hopplös position bakom Jevgeni Ivanov-tränade Lipstick Tooma – spelade till fyra procent.
Ännu mindre betrodd var Happy Romeo som spårade runt om för Claes Sjöström medan Dizzy River (Johan Untersteiner tränar, Kenneth Haugstad körde) hade två procent av insatserna med sig när han avrundade omgången via en rejäl långspurt.
Då spelade det ingen roll att omgångens största favorit Fighter Mearas var precis så överlägsen som kusken Ulf Ohlsson och tränaren Svante Båth hintat om i förhandssnacket.
15 890 947 kronor flyttas nu vidare till kommande onsdag då V86 avgörs på Solvalla/Åby med medföljande jackpothysteri att vänta.

Robin Johansson, Kanal 75


Skolan är slut och landets yngste catchdriver kan börja jobba på allvar.Frågan är bara varifrån.- För tillfället bor ..


Skolan är slut och landets yngste catchdriver kan börja jobba på allvar.
Frågan är bara varifrån.
- För tillfället bor jag i Östersund och hittar jag inget kanske jag blir kvar här över vintern. Men det blir många extramil till banorna härifrån så jag planerar att flytta, säger Magnus A Djuse som slagit alla tänkbara kuskrekord för en tonåring och med gymnasieutbildningen på Wången avslutad nu är redo att flyga vidare.
Var vill du bo?
- Det finns två alternativ. Antingen i Sundsvall eller någonstans i Stockholmsområdet, och i så fall i närheten av Arlanda. Jag har nästan alla mina kunder här uppe och vill förstås fortsätta köra för dem, samtidigt som det vore intressant att få närhet till Solvalla och banorna längre ner, säger Djuse som i lördags vann V75-final med From the Mine och samtidigt slog sin in bland landets tio segerrikaste kuskar under 2019.
- Det har gått riktigt bra i år, framförallt på V75 där jag fått mycket fler chanser. Loppet i lördags var häftigt, det kändes verkligen extra och jag håller det som min största seger hittills.

Tror på bror
När Solvalla och Bergsåker delar på V86-spelet är fortfarande den senare banan det naturliga valet för Djuse som kör i tre avdelningar.
Eftersom även bröderna Mattias och Mats är flitigt i elden tog vi chansen att höra vad lillebror har att säga om deras chanser också.
Vi börjar i V86-1 där Magnus A Djuse sitter upp bakom 1 Frida Taxam.
- Hon är lite stänkrädd och tyvärr blev det galopp senast, men jag tycker att hon gick ett bra lopp efteråt och kändes fin i övrigt. Hon är inte jättesnabb från början, men kan förhoppningsvis hamna ganska bra till från det här läget. Hästen trivs i ledningen så jag skulle inte ha något emot att prova där om vi lyckas hålla ut de andra. Samtidigt får det inte kosta för mycket.
- Mats styrning 10 Andrina gick helt okej i skymundan senast och är nog en jämngod chans med min. Bästa hästarna är nog annars 11 Lupin Håleryd och 6 Twist N’Face, men det ser ut som ett öppet lopp där många kan vinna.
På Solvalla har störste bror Mattias flera intressanta hästar och börjar med 1 Libertin i V86-2.
- Det där är en bra häst som fick fint i skymundan i kriteriekvalet. Tyvärr är han inte så snabb ut så jag vet inte var han hamnar härifrån, men skulle det klaffa är han absolut inte ofarlig. Trots hårt motstånd kan det vara en rysare.
I V86-3 får Djuse junior stifta bekantskap med norske 15 Love de Villeneuve.
- Jag har aldrig kört hästen förut och inte pratat med tränaren inför det här. Däremot har jag sett honom många gånger och han är inte alls dålig. Han har skrällt på V86 förut så jag ska göra mitt bästa även om det givetvis blir tufft från från spår 15.
- Ska jag tippa så tror jag att Mats har en bättre chans med 5 El Diablo. Även om motståndet var billigt på Hagmyren så tycker jag att sättet hästen vann på var väldigt övertygande. Han måste vara ett tidigt bud.

Vill stänga in favoriten
Djusefritt i V86-4 gör att vi bläddrar vidare till Bergsåker och 2 Zodiac Kronos (V86-5) som fick Magnus A Djuse i sulkyn för första gången i senaste starten – och vann i förkrossande stil.
- På förhand trodde jag inte att han skulle vara så bra som han var. Det kändes som något lite extra, en häst för V75. Nu möter vi en riktigt tuff konkurrent i 1 Fighter Mearas. Jag kan inte tänka mig att vi kan slå den från utsidan så mitt hopp står till 4 I’m Best. Den är nämligen riktigt startsnabb och kan han vissla förbi från start så kan jag rikta in mig på att hålla Fighter Mearas insydd på innerspår. Om favoriten kommer bort på något sätt så tror jag att jag vinner loppet.
Mattias Djuse ser ut att ha sin bästa chans i 6 Zolly (V86-6).
- Hon var en besvikelse senast och borde ha grejat en finalplats. Jag har inte pratat med Mattias om henne och vet inte vad det var som inte stämde, men om hästen tävlar som tidigare så duger hon förstås här.
Däremot fick inte Magnus någon styrning i V86-7, till skillnad från Mats som sitter upp bakom 7 Klose.
- En bra häst som verkar fungera klart bäst hemma på Bergsåker, jag vet att han har svikit flera gånger då han fått resa lite längre. Han tillhör de tidiga i det här loppet, även om jag nog skulle ranka 6 Pleasure for Cash och 3 Zorro Kronos före.
Vi avrundar på Solvalla med 3 Leader Brodde i V86-8.
- Han har gjort det väldigt bra på slutet. Det är möjligt att han är allra vassast på sprinterdistans, men läget är passande och utan att ha pratat specifikt med Mattias inför den här uppgiften så tycker jag att han ska räknas.
I september hade du sex tävlingsfria dagar, är det lagom?
- Jag skulle gärna köra ännu mer om jag fick chansen. Det är så jag vill ha det nu i början, åka runt och köra så mycket som möjligt.
Så vill man ha Magnus A Djuse som kusk kan man sätta upp dig på vilken bana som helst?
- Javisst. Krockar det inte med några andra tävlingar så kommer jag.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-11-09 2019-11-09 Eskilstuna-6 Ulf Ohlsson 3140/6 B 0 21.3g 31
2019-10-30 2019-10-30 Bergsåker-4 Ulf Ohlsson 2640/3 C 1 15.1 17
2019-10-19 2019-10-19 Romme-9 Ulf Ohlsson 1640/9 B 0 g 51
2019-10-02 2019-10-02 Bergsåker-8 Ulf Ohlsson 1640/1 A 1 13.2 16
2019-09-23 2019-09-23 Örebro-4 Ulf Ohlsson 2100/6 A 2 13.8 20
2019-07-25 2019-07-25 Bergsåker-1 Ulf Ohlsson 2660/9 A 4 17.2g 15
2019-06-17 2019-06-17 Färjestad-5 Ulf Ohlsson 2640/5 B 1 15.2 25
2019-05-20 2019-05-20 Färjestad-5 Ulf Ohlsson 2140/11 A 0 g 23
2019-05-09 2019-05-09 Gävle-3 Erik Adielsson 2140/6 B 0 g 14
2019-04-23 2019-04-23 Solvalla-5 Erik Adielsson 2140/4 B 0 g 13
2019-04-10 2019-04-10 Solvalla-4 Erik Adielsson 2140/2 B 1 15.6 17
2019-03-27 2019-03-27 Solvalla-2 Erik Adielsson 2140/7 B 0 g 15
2019-03-13 2019-03-13 Solvalla-1 Erik Adielsson 2140/5 D 1 17.6 21
2020-06-18 2020-06-18 Rättvik-4 Magnus A Djuse 1640/6 B 0 g 16
2020-06-03 2020-06-03 Bollnäs-10 Ulf Ohlsson 1640/5 D 0 g 43
2020-05-02 2020-05-02 Örebro-9 Ulf Ohlsson 2100/12 D 0 g 86
2020-04-22 2020-04-22 Bergsåker-6 Magnus A Djuse 2640/1 A 1 14.5 27
2020-04-02 2020-04-02 Rättvik-2 Ulf Ohlsson 1640/1 A 1 13.7 21
2020-03-20 2020-03-20 Romme-9 Ulf Ohlsson 2140/13 A 1 13.6 61
2020-03-10 2020-03-10 Gävle-7 Ulf Ohlsson 2140/9 A 0 g 51
2020-02-28 2020-02-28 Eskilstuna-6 Ulf Ohlsson 2140/4 A 0 17.9g 21
2020-01-29 2020-01-29 Bergsåker-7 Ulf Ohlsson 2640/2 A 0 g 28ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se