Ferry Boko travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Ferry Boko travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Ferry Boko har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2019-12-15 2019-12-15 Vincennes-5 A Prat 2700/1 D

Nyheter för travhäst Ferry Boko


Det började med att fjärdehandsfavoriten Shutter Island och Claes Svensson plockade ner ledande Livi Magic i V64-inledningen precis på mål..


Det började med att fjärdehandsfavoriten Shutter Island och Claes Svensson plockade ner ledande Livi Magic i V64-inledningen precis på mållinjen.
Men sedan duggade skrällarna tätt på Mantorp.
Det började med att Dick Robertsson-tränade Martin Tooma vann knappt för Kevin Oscarsson. Hästen var streckad på noll procent(!) av insatsfördelningen. Efter en resa i rygg på ledaren kom luckan mellan hästar vid upploppets början och precis på mållinjen satte Martin Tooma nosen först före hårt betrodde Stark Nashville.
Det blev en knall även i den tredje avdelningen när Tricky Face rundade hela fältet för sin tränare Anders Svanstedt och vann enkelt, streckad på fyra procent.
Omgångens enda favorit som infriade förräntningarna var I Am Rapida som ledde från start till mål för Jorma Kontio i V64-4.
Sedan blev det värre igen för spelarna när Kim Eriksson lotsade Zenzero Jet först över mållinjen i den femte avdelningen. Tränar gör Stefan P Pettersson och hästen var streckad på sex procent.

Ett system kvar inför sista
Ett system återstod inför den avslutande avdelningen med chansen att ta hem hela potten. Men Staro Leonardo, som var spik på systemet, blev ”bara” trea och vann gjorde Ferry Boko, tränad av Ola Samuelsson och körd av Carl Johan Jepson.
Inget system med sex rätt alltså och fem rätt betalade 27 270 kronor och fem rätt gav 930 kronor.
V64-jackpoten rullar därmed vidare till fredag på Arvika.

Michael Carlsson, Kanal 75


Onsdagens V86-omgång delades mellan Jägersro och Solvalla. Vi fick se flera fina prestationer men en av de bästa kom i den avslutande avdelninge..


Onsdagens V86-omgång delades mellan Jägersro och Solvalla. Vi fick se flera fina prestationer men en av de bästa kom i den avslutande avdelningen. Favoriten Deep Pockets avslutade fjolåret med fyra raka segrar. Nu var det årsdebut efter flera månaders uppehåll och dessutom skor på hovarna. Men trots det levererade Deep Pockets igen och svarade för en femstjärnig insats. Erik Adielsson laddade från start med Deep Pockets som hade sjättespår bakom bilen över kort distans. Hästen öppnade sylvasst i en mycket tuff inledning och tog ledningen i första sväng. Men trots det hårda inledningstempot gled Deep Pockets bara undan över upploppet och tog en imponerande seger. Vinnartiden skrevs till 1.12,6/1640a. Tränar gör Solvallas Svante Båth.
- Han har en sån fingertoppskänsla Svante. Hästen gick med skor i dag och lite öppet huvudlag och ändå är han redo att göra en sådan här prestation i årsdebuten. Det är läckert, berömde Erik Adielsson.
- Han gjorde det bra förra året men nu har han jobbat upp styrkan under vintern och han hade inte klarat av det här förra året med skor. I första sväng gick det otroligt fort och det kändes som att nu hamnar vi i Bromsten. Jag fattar faktiskt inte hur han redde ut det men han tog svängen på rätt sätt.
- Det normala är att hästen är vassare utan skor och tar han det här loppet på rätt sätt blir det spännande framöver. Han var inte supertrimmad till det här loppet och går normalt sett framåt. Han måste visa lite mer för att jag ska tro att han ska slå de allra bästa. Men han har tagit stora steg under vintern och jag håller det inte för helt otroligt att han tar upp kampen med de bästa, fortsatte Adielsson.

”Quattro Töll var riktigt vass i dag”
I V86-inledningen svarade Quattro Töll för en strålande insats när han vann efter en tuff öppning. Från spår sju bakom bilen laddade Thomas Uhrberg allt som gick och Quattro Töll flög till ledningen i en mycket snabb öppning, 1.04 första fyrahundra metrarna. Han fick även en tryckare till runt kurvan av Key Largo i svängen men Thomas Uhrberg hade bestämt sig för att köra i ledningen. Hästen höll sedan undan till en knapp men säker seger före en mycket vasst spurtande Ferry Boko som blev hindrad av en galopperande Brosa Am runt slutkurvan. Segertiden blev 1.13,7/1640a under krävande förhållanden med hård blåst.
- Jag är jättenöjd med honom. Det är inte bara att ta ledningen från spår sju för det kostar ju mycket att köra förbi de andra från början. Sedan fick jag en tryckare till i första sväng. Han var riktigt vass i dag, berömde Thomas Uhrbergs som även tränar hästen.

Storfavoriten svek - Herrera Boko skrällde
Det blev stort favoritfall i den andra V86-avdelningen när Ritchie Ås föll. Andrahandsfavoriten Chieftain Takoda drog undan i ledningen för Per Lennartsson, samtidigt som storfavoriten Ritchie Ås låg som första häst i andraspår en bit ner i fältet. Rithcie Ås fick aldrig kontakt med täthästarna och var tidigt slagen och inte som bäst för dagen. Istället spurtade Herrera Boko bäst för Jorma Kontio och skrällen var ett faktum till tolv gånger pengarna. Tränar gör den finska amatören Katja Melkko.

Dante Kolgjinis största seger
Stall Kolgjini bra form på hästarna och i den tredje V86-avdelningen styrde Dante Kolgjini in Terminator Face till andra raka segern. Det var stenhårt tempo i täten där det växelkördes om ledningen och favoriten Tagit Woodland fick öppna för tufft. Det gynnade hästarna en bit ner i fältet och det var Romeo och Terminator Face som gjorde upp till slut. Det längsta strået drog Kolgjini-hästen som var starkast den sista biten. Det var också en av de roligaste kusksegrarna för Dante Kolgjini.
- Det får jag nog säga förutom min första seger för fyra år sedan när jag vann mitt första lopp. Men rent premiemässigt med 70 000 kronor i förstapris och att det var V86 så är det min största seger. Jag passar faktiskt den här hästen själv och det är riktigt kul att han har börjat att gå riktigt bra. Han är underskattad men har en ruskig inställning och ger aldrig upp, sa Dante Kolgjini.

Favoriten var bara bäst
Det blev favoritseger i den fjärde V86-avdelningen där Jaguar Tooma bara var bäst i loppet. Efter att det körts tufft framme i täten så hade ingen något svar när Ulf Eriksson lossade iväg Jaguar Tooma runt sista sväng och när han kom farande in på upploppet kopplade han enkelt greppet.
- Jag låg lite lågt innan för jag visste inte riktigt vad jag hade hästen. Men han var betydligt bättre i dag än senast och finare i travet, sa tränaren Björn Röcklinger.

Sevilla besegrade Everton
Everton och Sevilla är inte bara två toppfotbollslag.
De är även två mycket bra hästar som gjorde upp i en härlig duell i den femte avdelningen.
Vann gjorde Sevilla efter en taktisk triumf av Joakim Lövgren. Han körde till ledningen mitt i loppet och skaffade därmed sig ett försprång gentemot favoriten Everton. Den sistnämnde hade dock otur i slutkurvan när framförvarande häst galopperade och vinglade ut. Det gjorde att Everton blev generad och tappade fart. Samtidigt i det läget ryckte Joakim Lövgren undan med Sevilla och det kan mycket väl ha varit det som var vinstgivande. Sevilla höll till en säker seger före en mycket bra spurtande Everton.
- Det var en toppinsats, sa Joakim Lövgren.

Skräll i amatörloppet
V86-6 var Gösta Nordins lopp, ett amatörlopp, där det blev en rejäl skräll. Johan Carlfjord styrde in Leon efter en perfekt resa i rygg på ledaren. När ledarhästen galopperade kunde Carlfjord styra rakt fram och han kom in på upploppet i en klar ledning. Favoriten O.P.Q.C. avslutade jättebra efter trafikproblem men kunde inte nå fram till Leon som höll undan precis.

Great King Wine slog av storfavoriten på mållinjen
V86-omgångens största favorit Frankie Bodde åkte dit precis på mållinjen i den sjunde avdelningen. Det var Great King Wine som slog av storfavoriten efter en mycket stark avslutning. Great King Wine satt i fjärde par utvändigt och fick gå själv via tredjespår sista sjuhundra metrarna. Den Admir Zukanovic-tränade hästen hann fram precis för Stefan Söderkvist.
- Han var jättebra och fick börja lägga spelen redan på sista långsidan. Han var tapper och en riktig löphäst, berömde Söderkvist.
Efter flera favoritfall blev utdelningen för åtta rätt på V86 278 091 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det var högklassiga tävlingar på Rättvikstravet under midsommardagen. Bland annat kördes fyra uttagningslopp till Breeders’ Crow..


Det var högklassiga tävlingar på Rättvikstravet under midsommardagen. Bland annat kördes fyra uttagningslopp till Breeders’ Crown och i försöket för fyraåriga hingstar och valacker dominerade Hambo- och Kungapokalvinnaren Perfect Spirit.
Det blev körning värre mellan Hazard Boko och Hector Boko som öppnade första halvvarvet på kilometertiden 1.07,0. Örjan Kihlström avvaktade med Perfect Spirit i andra par utvändigt och när han gav anfallsorder på upploppet spurtade amerikanaren ned konkurrenterna. Hazard Boko höll undan till andraplatsen och kriterievinnaren Villiam slutade trea i årsdebuten.
- Det passade väl bra att det gick undan, det var lite värre att jag hade Villiam i rygg. Jag fick ett helt okej lopp, Villiam fick i princip samma lopp men det är klart att den här är lite närmare formen, kommenterade Örjan Kihlström.
Segertiden skrevs till 1.11,3 – nytt banrekord för fyraåriga hingstar och valacker över 2140 meter. Tränaren Daniel Redén siktar nu mot Sprintermästaren med Perfect Spirit.
Örjan Kihlström fixade ytterligare en seger för Daniel Redén. I långloppet Remys Styrkeprov spårade han runt om med Son Of God som debuterade över tre varv.
- Han har visat hög kapacitet jämnt men det var skönt att se. Det här är nog hans distans, sade tränaren.

”Ett, tu, tre så hoppade hon”
Tränaren Timo Nurmos fick segerjubla i de fyraåriga stonas Breeders’ Crown-försök. Jorma Kontio gav Gloria Web en resa utvändigt ledaren och trots det kunde hästen enkelt koppla greppet om Catch My Love och säkra sin sjunde seger i karriären.
För omgångens största favorit Dibaba blev det en mindre lyckad dag när galoppen var ett faktum 900 meter från mål.
- Det kändes absolut inte som att hon skulle hoppa i dag men ett, tu, tre så bara hoppade hon rätt upp. Hon är inte helt att lita på bakom andra hästar, förklarade kusken Örjan Kihlström.
I försöket för de treåriga stona tog Up To Me hand om förstaplatsen. Claes Sjöström skickade iväg sin häst rejält från start för att komma till spets. I sista sväng blev ekipaget pressade av Quarcia men Up To Me hade en starkare spurt.
- Det blev lite temposkärpning 650 meter kvar. Jag kände att det fortfarande var långt kvar till mål och ville inte överforcera henne i det läget utan valde att vänta med att ge full marschorder, sade kusken tillika tränaren.
Svante Båth-tränade Fortune Mearas var bäst bland de treåriga hingstarna och valackerna. Per Lennartsson satte in stöten från andra par utvändigt på sista långsidan och valacken kunde säkra segern med god marginal.

Fler segrar från ledningen
I Midsommarloppet kunde ingen på allvar utmana Charrua Forlan och Hans-Owe Sundberg efter att de blåst till ledningen. Favoriten Lionel fick positionen utvändigt men in på upploppet kom galoppen och Charrua Forlan defilerade hem segern tillsammans med sin tränare.
- Det är kul att få komma hit på midsommarhelgen, jag har varit här förut och faktiskt vunnit Ego Boys Minne. Men det här smäller kanske lite till, sade Hans-Owe Sundberg i vinnarcirkeln.
Spets och slut blev det även för favoriten Ferry Boko och tränaren Björn Goop i klass II-försöket.
Utdelningen för sju rätt på GS75 blev 227 415 kronor, sex rätt gav 1 480 kronor och fem rätt 170 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-31 2015-12-31 Åby-6 2140/6 str
2015-10-14 2015-10-14 Solvalla-8 2140/4 0 15.7 76
2016-10-15 2016-10-15 Åby-8 Björn Goop 1640/7 C 0 g 113
2016-10-03 2016-10-03 Mantorp-5 Björn Goop 2140/8 C 0 15.4 34
2016-09-23 2016-09-23 Solvalla-9 Björn Goop 2160/8 A 1 14.8 31
2016-09-06 2016-09-06 Årjäng-3 Björn Goop 2140/1 B 4 15.7 21
2016-08-29 2016-08-29 Mantorp-3 Björn Goop 2160/14 A 1 16.0 30
2016-08-15 2016-08-15 Färjestad-11 Björn Goop 2140/2 A 1 15.3 17
2016-07-15 2016-07-15 Axevalla-10 Björn Goop 2160/6 B str
2016-06-16 2016-06-16 Åby-6 Björn Goop 2140/11 C 5 15.7 58
2016-05-30 2016-05-30 Färjestad-6 Björn Goop 2140/7 A 0 15.2g 16
2017-12-12 2017-12-12 Eskilstuna-8 Björn Goop 2640/8 D 5 16.3 148
2017-11-18 2017-11-18 Bjerke-1 Björn Goop 1609/6 C 2 61
2017-10-28 2017-10-28 Färjestad-5 Fredrik Skoog 2640/4 B 6 17.1 136
2017-10-04 2017-10-04 Åby-3 David Javelle 1640/9 C 5 15.3 107
2017-09-12 2017-09-12 Axevalla-8 Björn Goop 2140/5 B 5 15.3 67
2017-08-28 2017-08-28 Färjestad-3 Björn Goop 2140/4 B 0 g 23
2017-08-05 2017-08-05 Färjestad-10 Olle Goop 2160/6 C 2 15.2 75
2017-07-28 2017-07-28 Romme-10 Björn Goop 2140/2 B 5 15.4 60
2017-06-21 2017-06-21 Färjestad-3 Björn Goop 2160/11 B 7 15.5 105
2017-06-08 2017-06-08 Örebro-9 Björn Goop 2640/8 C 3 16.7 92
2018-12-06 2018-12-06 Axevalla-6 Stefan Söderkvist 1640/9 B str
2018-11-21 2018-11-21 Jägersro Trav-7 Håkan K Persson 1640/11 C 0 g 853
2018-11-10 2018-11-10 Eskilstuna-9 Erik Adielsson 2640/6 D 7 15.1 95
2018-10-13 2018-10-13 Åby-5 Jan Henriksson 2660/5 D 0 14.7 540
2018-09-16 2018-09-16 Östersund-7 Björn Goop 1640/11 C 3 12.4 111
2018-08-21 2018-08-21 Solvalla-8 Björn Goop 2140/9 C 0 14.3 62
2018-08-11 2018-08-11 Åby-7 Björn Goop 2140/12 C 0 g 217
2018-06-23 2018-06-23 Rättvik-7 Björn Goop 1640/3 B 1 12.4 28
2018-05-14 2018-05-14 Färjestad-3 Björn Goop 2140/8 D 2 13.7 51
2018-04-24 2018-04-24 Solvalla-9 Björn Goop 1640/6 C 4 13.0g 110
2018-04-11 2018-04-11 Solvalla-9 Henrik Åslund 2640/2 D 6 16.8 92
2018-03-30 2018-03-30 Färjestad-4 Björn Goop 2140/3 D 2 14.7 118
2018-03-07 2018-03-07 Solvalla-2 Björn Goop 2160/5 D str
2019-10-15 2019-10-15 Mantorp-1 Jan Henriksson 2140/7 C 1 13.5 108
2019-09-21 2019-09-21 Färjestad-5 Carl Johan Jepson 1640/2 D 6 12.1 177
2019-09-11 2019-09-11 Jägersro Trav-6 Kim Eriksson 1140/6 C 5 105
2019-08-26 2019-08-26 Halmstad-8 Kim Eriksson 1640/8 C 4 11.6 178
2019-07-30 2019-07-30 Jägersro Trav-12 Carl Johan Jepson 1640/10 D 2 11.8g 231
2019-07-17 2019-07-17 Eskilstuna-8 Carl Johan Jepson 1640/5 B 5 12.4 53
2019-07-01 2019-07-01 Mantorp-9 Carl Johan Jepson 1640/1 B 1 11.7 124
2019-06-17 2019-06-17 Halmstad-9 Ola Samuelsson 2140/4 C 0 13.6 100
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-4 Michael Nimczyk 1640/2 B 2 12.3 207
2019-05-04 2019-05-04 Örebro-6 Ulf Ohlsson 1609/3 B 4 11.5 549
2019-04-17 2019-04-17 Åby-8 Christoffer Eriksson 2180/8 B 4 13.5 98
2019-04-06 2019-04-06 Jägersro Trav-10 Christoffer Eriksson 2140/5 D 4 13.3 678
2019-03-29 2019-03-29 Kalmar-7 Christoffer Eriksson 1640/9 C 5 12.6 37
2019-03-06 2019-03-06 Jägersro Trav-6 Stefan Persson 1640/10 B 2 13.7 53
2019-02-20 2019-02-20 Jägersro Trav-8 Stefan Persson 2140/3 C 2 14.0 83
2019-01-28 2019-01-28 Mantorp-8 Stefan Persson 1640/8 B 3 14.4 64
2019-01-15 2019-01-15 Solvalla-8 Stefan Persson 1660/14 A 3 13.8 470
2019-01-01 2019-01-01 Solvalla-3 Erik Adielsson 2660/7 B 4 18.0 51ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se