Fairplay travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Fairplay travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Fairplay har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Fairplay har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Fairplay


Nu är det inte många veckor kvar innan Elitloppet avgörs. Per Nordström har haft loppet i tankarna i ett år. Önas Prince galoppe..


Nu är det inte många veckor kvar innan Elitloppet avgörs. Per Nordström har haft loppet i tankarna i ett år. Önas Prince galopperade med chans i sista sväng i fjolårets final och nu vill Jägersrotränaren ha revansch.
- Hästen är bättre förberedd i år och allt har gått enligt plan. Han ligger perfekt i puls och känns helt fantastiskt fin, säger Per Nordström.
Vad tycker du om hästarna som bjudits in hittills?
- Det ser ut att bli ett väldigt starkt startfält och det bästa Elitloppet på länge. Det är bara att gratulera Solvalla och allt talar för att det blir en fest utöver det vanliga. Jag har en bra häst, men det är det fler som har och i dagsläget håller jag San Moteur som favorit.

Jag tror på min häst
På söndag är det V75® i Danmark som har sin största tävlingsdag för året med bland storloppet Copenhagen Cup som krydda på en smakrik meny med flera topphästar till start under dagen.
Per Nordström har haft Copenhagen Cup i planen för Önas Prince under en längre tid.
- Det passar bra med en genomkörare 14 dagar innan. Han har fått jobba på som vanligt och har nu lite lättare träning den senaste tiden och hästen känns precis som jag vill ha honom.
Spårlottningen föll inte stjärnhästen så väl i smaken, men det oroar inte Nordström.
- Önas Prince går från alla positioner och jag vill inte lägga upp någon taktik på förhand, även om min häst är väldigt startsnabb så får jag låta honom bestämma lite och allt kan hända när starten går.
Det är väl fullt naturligt att han blir favorit, eller?
- Absolut, han har ju visat att han är en elithäst och inlett året starkt. Jag tror på min häst och det blir optimal utrustning och vi kommer för att vinna.
Stall Nordström har ytterligare en häst med i V75-omgången.
- 8 Fairplay (V75-2) är en fin häst som jag tror framförallt till hösten. Han är stor och ganska tung och behöver fler lopp och träning i kroppen. Han kommer att behöva sommaren på sig och det känns som att vi är på rätt väg med honom. Tyvärr lottades vi till ett dåligt spår och det underlättar ju inte.

Startlista, Copenhagen Cup, 2011 meter auto
Förstapris: 375 000 danska kronor.

1 Toto Barosso – Jörgen Sjunnesson
2 Iceland Falls – Magnus A Djuse
3 Calle Crown – Björn Goop (Tomas Malmqvist)
4 Iznogoud Am – Erik Adielsson
5 Zeudi AMG – Alessandro Gocciadoro
6 E. Type Cash – Flemming Jensen
7 Önas Prince – Per Nordström
8 Ce Bello Romain – Jules van der Putte Jr
9 Seven Nation Army – Bo Westergård
10 Hell Patrol – Marius Höitomt  

Joakim Brundin, Kanal 75


Lördagens huvudnummer på Vincennes i Paris är Prix de Selection med drygt 900 000 kronor till vinnaren. Björn Goop har fått stig..


Lördagens huvudnummer på Vincennes i Paris är Prix de Selection med drygt 900 000 kronor till vinnaren. Björn Goop har fått stiga åt sidan och nu blir det i stället Eric Raffin som kör hästen.
Endast nio hästar kommer till start i loppet och på förhand ser det ut som en av de lättaste uppgifterna på länge för den franske superhästen.
Eric Raffin får förtroendet bakom Face Time Bourbon för tredje gången i hästens karriär, varav de två första loppen slutade med seger.
Söndagen 14 mars körs ”franska elitloppet” Criterium de Vitesse i Cagnes-sur-mer över sprinterdistansen 1609 meter.
Face Time Bourbon finns med i den preliminära startlistan till det loppet.
- Det ser ut som att stallet bytt planer lite med att anmäla även till det loppet. Men det är en preliminär anmälan och Sebastien Guarato har både ändrat och ändrat tillbaka planer förr, säger norska hästsportjournalisten Kristin Riise Ödegård.
Lördagens start i Prix de Selection skulle enligt tidigare planer bli hästens sista innan ett längre tävlingsavbrott.
- Hästen har mycket jobb nu när avelssäsongen är igång. Stallet har sagt att det nu skulle bli ett avbrott till i juni och loppet Prix René Balliere på Vincennes, men det är alltså oklart hur det blir, säger Kristin Riise Ödegård.

Tredje segern i loppet?
Lördagens Prix de Selection är ett lopp för fyraåriga, femåriga och sexåriga travare. Med blott nio hästar till start och inga fyraåringar med i loppet (som annars skulle ha stått 25 meter före övriga) är det lika start som gäller för de nio deltagarna.
Tränaren Sebastien Guaratos stjärna vann loppet som fyra- och femåring och kan alltså ta hem Prix de Selection för tredje gången.

Startlista
Prix de Selection
2 200 meter, voltstart

1. Galilee des Pres – Maxime Bezier
2. For You Madrik – Benoit Robin
3. Foxtrot Sea – Cedric Megissier
4. Fairplay d’Urzy – Jean-Michel Bazire
5. Fric du Chene – Franck Nivard
6. Flore de Janiero – Franck Blandin
7. Fakir du Lorault – Francois Lecanu
8. Frisbee d’Am – Alexandre Abrivard
9. Face Time Bourbon – Eric Raffin
Förstapris: cirka 900 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


De svenska framgångarna på Vincennes har varit ovanligt sparsmakade denna vinter.Men en häst som visat att han duger i den franska lejonkulan &..


De svenska framgångarna på Vincennes har varit ovanligt sparsmakade denna vinter.
Men en häst som visat att han duger i den franska lejonkulan är danskfödde femåringen Empire.
Efter galoppen som storfavorit i det danska derbyt i somras styrde Tomas Malmqvist kosan söderut och nu har belöningen börjat komma.
Torsdagens fält innehöll bara sex hästar och vägen för Empire underlättades av att han kom till ledningen samtidigt som spelfavoriten Fairplay d’Urzy galopperade.
Resten blev kontrollerat för körande Franck Nivard som släppte ut bakomvarande For You Madrik på upploppet, men aldrig lät denne komma farligt nära och gick i mål på tiden 1.14,2/2 850 meter i blöta förhållanden.
Segerchecken var Empires största sedan kriterietriumfen i hemlandet som treåring och innebär att han segrat i 12 av karriärens 22 starter och tjänat 2,7 miljoner kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Lilla banan på Vincennes står i strålkastarljuset under fredagskvällen då europeiska travförbundet U.E.T. kör sina å..


Lilla banan på Vincennes står i strålkastarljuset under fredagskvällen då europeiska travförbundet U.E.T. kör sina årliga mästerskap för tre- fyra och femåringar.
Kvalen till Europaderbyt utmynnade i ett mycket starkt nordiskt lag med norsktränade fenomenet Ecurie D. och Björn Goop som given förhandsfavorit, i ett första efterlängtat besök på den franska nationalarenan.
I Europeiskt Treåringschampionat blir det Patricia van der Meers Natorp Bo och Robert Berghs Foreign Rain som försvarar de svenska färgerna, medan Goop får chansen i sulkyn bakom norske kriterievinnaren High Flyer.
Däremot blir det ingen start för Goop och fjolårets europaderbyvinnare, superstjärnan Face Time Bourbon, i Europeiskt Femåringschampionat. Därmed torde vägen ligga öppen för den franska F-kullens ”ständige tvåa” Feliciano, som bland andra utmanas av Marcus Lindgrens Stoletheshow och svenskägda A Sweet Dance.

Startlistor:
Europaderbyt
2 100 meter autostart

1 Power – Robert Bergh
2 Gu d’Heripre – Franck Nivard
3 Gotland – Eric Raffin
4 Aetos Kronos – Örjan Kihlström (Jerry Riordan)
5 Ecurie D. – Björn Goop (Frode Hamre)
6 Gallant Way – Anthony Barrier
7 Golden Bridge – David Thomain
8 Green Grass – Matthieu Mottier
9 Guzz Mearas – Johan Untersteiner
10 Ubiquarian Face – David Locqueneux (Adrian Kolgjini)
11 Ultion Face – Adrian Kolgjini
12 Goulette – Yoann Lebourgeois
Förstapris: cirka två miljoner kronor

Europiskt Treåringschampionat
2 100 meter autostart

1 Custom Cheval – Jean-Michel Bazire
2 High Flyer – Björn Goop
3 Beautiful Colibri – Francois Lagadeuc
4 Kuyt F Boko – Mathieu Abrivard
5 Helgafell – Eric Raffin
6 Keytothehill – Jaap van Rijn
7 Wild West Diamant – Robin Bakker
8 Natorp Bo – Michael Nimczyk (Patricia van der Meer)
9 Heart of Gold – David Thomain
10 Hede Darling – Jean-Pierre Dubois
11 Hanna des Molles – Alexandre Abrivard
12 Foreign Rain – Robert Bergh
Förstapris: cirka 450 000 kronor

Europiskt Femåringschampionat
2 100 meter autostart

1 Fairplay d’Urzy – Jean-Michel Bazire
2 Stoletheshow – Rikard N Skoglund (Marcus Lindgren)
3 Feliciano – David Thomain
4 Donatello Garbo – Johan Untersteiner
5 Feydeau Seven – Nicolas Bazire
6 Mister F.Daag – Robin Bakker
7 A Sweet Dance – Alexis Prat (Anders Lindqvist)
8 Feerie Wood – Alexandre Abrivard
9 Noble Superb – Christophe Martens
Förstapris: cirka 450 000 kronor

Kanal 75


Mastiga 4150 meter, två varv på Vincennes stora bana, passar Belina Josselyn som hand i handske och i sin lätta dansande stil avgjorde hon &ari..


Mastiga 4150 meter, två varv på Vincennes stora bana, passar Belina Josselyn som hand i handske och i sin lätta dansande stil avgjorde hon årets sista stora drabbning under det franska vintermeetinget mycket enkelt.
Jean-Michel Bazire lotsade fram sitt supersto i slagläge genom slutsvängen och sedan in mot upploppet svepte hon till ledningen och accelererade ifrån konkurrenterna i styrkeprovet. Jean-Michel Bazire kunde bjuda publiken på slängkyss som segergest i god tid före mållinjen.
Ägaren har tidigare sagt att Belina Josselyn nu ska sluta tävla och betäckas med avelsgiganten Ready Cash. Samtidigt uttryckte tränaren Jean-Michel Bazire efter tredjepriset i Prix d’Amerique för en månad sedan att hon kommer fortsätta tävla så länge hon presterar.
I vilket fall så har nioåriga Belina Josselyn haft en fantastisk karriär med triumfen i Prix d’Amerique 2019 som höjdpunkt. Värd att nämna förstås även andraplatsen i Prix d’Amerique 2017 bakom Bold Eagle. Vinsten i Prix de France 2018 och de två raka segrarna i Prix de Paris 2019 och 2020 sticker förstås också ut.
Söndagens seger i Prix de Paris var värd drygt 1,5 miljoner kronor och i karriären har Belina Josselyn tjänat 26 miljoner kronor. Segertiden blev 1.14,4 över distansen 4 150 meter.
Bakom Belina Josselyn slutade Tonio Gio tvåa och Jarmo Niskanen-tränade Earl Simon trea. Favoriten Davidson du Pont blev stressad av fyra omstarter och gjorde bort sig tidigt, även Björns Goops Short In Cash blev diskvalificerad sedan han galopperat i slagläge i rygg på Tony Gio i slutkurvan. Jörgen Westholm-tränade Usain Henna slutade utanför prisplaceringarna.

Malmqvists Calle tvåa
Tomas Malmqvist-tränade Calle Crown var nära andra raka seger på Vincennes men han fick nöja sig med andrapriset i Prix de la Mayenne tillsammans med Björn Goop. Även här var Jean-Míchel Bazire först i mål nu med femårige Fairplay d'Urzy.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


På torsdagen blev listorna klara till Criterium Continental och Prix Tenor de Baune som avgörs på Parisbanan Vincennes på söndag.Vin..


På torsdagen blev listorna klara till Criterium Continental och Prix Tenor de Baune som avgörs på Parisbanan Vincennes på söndag.
Vinnarna erbjuds platser i Prix d’Amerique den sista helgen i januari och i femåringsloppet Prix Tenor de Baune är bland annat blågule Who’s Who med och kämpar om segern tillsammans med Örjan Kihlström.
Söndagens mest emotsedda möte kommer dock att ske i fyraåringarnas lopp.
Face Time Bourbon är sin ungdom till trots en av förhandsfavoriterna i Prix d’Amerique. Tränaren Sebastien Guarato säger att hästen är bättre än nationalidolen Bold Eagle som också finns i stallet och hästen har på slutet körts av Björn Goop.
Conrad Lugauer är en annan som vill vara med i Prix d’Amerique. På söndag möter Lugauers Campo Bahia franske Face Time Bourbon för första gången.
Jägersrotränaren har länge matchat Campo Bahia mot fyraåringsloppet Criterium Continental och en seger där skulle alltså innebära att hästen är inkvalad till Prix d’Amerique.
Jerry Riordan har tre hästar med i loppet: Betting Gangster, Zarenne Fas och Zabul Fi. Rikard N Skoglund får chansen bakom Zarenne Fas.
Stefan Melander ställer upp med Flight Dynamics som ska köras av Örjan Kihlström.
Gävletränaren Fredrik Wallin hade tänkt anmäla Stochampionatsvinnaren Activated i loppet men missade på grund av ett missförstånd att pricka anmälningstiden till loppet.

Startlista
Criterium Continental
2100 meter autostart

1. Campo Bahia – Conrad Lugauer
2. Betting Gangster – David Thomain
3. Face Time Bourbon – Björn Goop
4. Fakir du Lorault – Francois Lecanu
5. Frisbee d’Am – Alexandre Abrivard
6. Fric du Chene – Francois Lagadeuc
7. Feeling Cash – Eric Raffin
8. Zarenne Fas – Rikard N Skoglund
9. Falacao de Laurma – Franck Nivard
10. Flight Dynamics – Örjan Kihlström
11. Fairplay d’Urzy – Jean-Michel Bazire
12. Fun Quick – Yoann Lebourgeois
13. Favorite Fligny – Sylvain Dieudonne
14. Zabul Fi – Pietro Gubellini
15. Follow You – Matthieu Abrivard
16. Fleche du Yucca – Jean-Philippe Dubois
17. Fighter Smart – Matthieu Mottier
18. File Gin – Guillermo Roig-Balaguer
Förstapris: cirka 940 000 kronor

Startlista
Prix Tenor de Baune
2 700 meter

1. Volnik du Kras – Gabriele Gelormini
2. Speedy Face – Adrian Kolgjini
3. Ghazi B.R. – Jean-Michel Bazire
4. Eclair du Mirel – Yoann Lebourgeois
5. Tsunami Diamant – Robin Bakker
6. Alcoy – Christophe Martens
7. Voltaire Gifont – Pietro Gubellini
8. Eugenito du Noyer – Eric Raffin
9. Excellent – Alexandre Abrivard
10. Etoile de Bruyere – Charles Dreux
11. Vivid Wise As – Björn Goop
12.  Eridan – David Thomain
13. Enino du Pommereux – Matthieu Abrivard
14. Who’s Who – Örjan Kihlström
15. Erminig d’Oliverie – Franck Nivard
16, Vitruvio – Alessandro Gocciadoro
Förstapris: cirka 470 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2022-12-23 2022-12-23 Halmstad-3 Per Nordström 2140/5 B 1 15.7 35
2022-11-28 2022-11-28 Halmstad-4 Per Nordström 2140/1 B 2 14.4 106
2022-10-05 2022-10-05 Åby-3 Per Nordström 2140/1 B 0 15.7 128
2022-09-04 2022-09-04 Jägersro Trav-3 Per Nordström 2140/4 B 2 15.7 61
2022-07-07 2022-07-07 Halmstad-2 Per Nordström 2140/5 B 0 14.7 52
2022-06-08 2022-06-08 Tingsryd-2 Per Nordström 1609/4 B 1 12.4 27
2022-05-26 2022-05-26 Jägersro Trav-2 Per Nordström 2140/1 B 0 g 15
2022-05-03 2022-05-03 Jägersro Trav-1 Per Nordström 2140/1 B 1 15.4 13
2022-04-12 2022-04-12 Jägersro Trav-8 Per Nordström 2140/8 D 2 16.5 57
2023-12-19 2023-12-19 Jägersro Trav-9 Per Nordström 2140/3 D 5 15.0 151
2023-11-29 2023-11-29 Åby-8 Per Nordström 3160/6 B 0 50
2023-11-09 2023-11-09 Åby-7 Gustav Johansson 2640/12 C 1 15.6 103
2023-10-30 2023-10-30 Halmstad-6 Per Nordström 1640/1 C 2 13.4 98
2023-10-10 2023-10-10 Jägersro Trav-6 Per Nordström 2640/9 B 0 g 206
2023-09-26 2023-09-26 Jägersro Trav-3 Per Nordström 2140/1 C 4 14.6 95
2023-09-08 2023-09-08 Kalmar-8 Per Nordström 2140/8 B 6 14.8 59
2023-08-24 2023-08-24 Åby-6 Per Nordström 2140/11 B 0 14.6 85
2023-08-11 2023-08-11 Kalmar-8 Per Nordström 2140/3 C 2 14.3 50
2023-07-07 2023-07-07 Tingsryd-7 Per Nordström 1609/3 B 5 13.0 46
2023-05-14 2023-05-14 Charlottenlund-7 Per Nordström 2000/8 C 0 13.8 578
2023-04-24 2023-04-24 Mantorp-9 Per Nordström 2140/6 C 2 15.0 53
2023-04-01 2023-04-01 Åby-6 Per Nordström 2640/10 C 6 15.0 157
2023-03-01 2023-03-01 Jägersro Trav-10 Per Nordström 2660/7 B 3 15.9 32



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se