Face Ribb travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Face Ribb travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Face Ribb har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Face Ribb har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Face Ribb


Efter torsdagens lättfunna rad skickas 6,1 miljoner kronor extra i väg till Halmstads andra dag i sommarmeetinget – där en ensam vinnare p&..


Efter torsdagens lättfunna rad skickas 6,1 miljoner kronor extra i väg till Halmstads andra dag i sommarmeetinget – där en ensam vinnare på V75 enligt prognoserna kan kamma hem 27 miljoner kronor.
Lutfi Kolgjini bedömer att stallformen är helt okej. På torsdagen vann Rajesh Face ett av uttagningsloppen till Sprintermästaren och Partizan Face trekilometerslopp ingående i V75.
- Stallformen har det inte varit något större fel på. Däremot har vi haft otroligt dåliga spår rätt så länge, men hästarna har ju levererat ändå, säger Kolgjini.
Mosaique Face vann dubbla derbyn för fyra år sedan och har en andraplats i Elitloppet som merit under karriären.
Under juni startade hästen i såväl Östersunds som Bodens storlopp, utan att tjäna en krona. I Norrbottens Stora Pris tröttnade hästen totalt i ledningen och har fått ta det lugnare efter det.
- Det var lite för tufft att starta honom med bara en veckas mellanrum med tanke på att han inte hade haft lopp i kroppen på ett par månader före det. I Östersund galopperade han i den sista kurvan då han blev lite rullig av att gå barfota. Att det var seger som rök i det läget måste vem som helst som kan lite om travsport ha sett, säger Lutfi Kolgjini.

Tror på ett topplopp

Efter en lugnare tillvaro i några veckor kändes den trettonfaldige miljonären enligt Lutfi helfin i tisdagens intervaller. Innerspåret i gulddivisionen (V75-6) i Halmstad är ett önskeläge.
Taktiken är given med startsnabbe Mosaique Face: att leda från start till mål.
- Han har visat flera gånger att han öppnat riktigt bra från det här läget och jag kommer att försöka hålla ute alla från start. Jag är rätt säker på att han kommer att göra ett topplopp på lördag, men det är ju inte säkert att han vinner ändå.
Mosaique Face får ett stängt huvudlag på sig för andra gången i livet. Kolgjini kallar det ett franskt huvudlag som gör att hästen fokuserar på att springa framåt. Första gången det användes var i Prix d'Amerique för två år sedan.
- Jag tror att det kommer att ha bra effekt och att han kommer att göra ett topplopp.
I V75-2 är starke Bravo Navarone ute över sprinterdistans, hur ska det gå?
- Han är väldigt komplett hästen, både stark och snabb. Han har alla kvaliteter som en riktigt bra häst ska ha. Så jag är inte så bekymrad över distansen. Däremot är spåret iskallt. Annars har han toppform. Han gick 1.09,8 sista rundan i dödens senast och han kommer att vara ännu lite bättre än i Kalmar. Det är barfota runt om igen. Så får vi hoppas att det löser sig. Adrian kommer dock att få instruktionen att jag inte vill ha någon offensiv styrning den här gången eftersom vi har några andra lopp att tänka på. Vi får lite på turen och att det blir lite tempo på loppet. Då kommer det att gå undan rejält över upploppet.
Det blev ett åttonde bakom bilen med Polycrates Face i V75-1. Vad säger du?
- Han har dåligt spår. Eftersom han är mera stark än speedig tycker jag att han är ute över lite väl kort distans också. En platschans som bäst.
Bronsdivisionen avslutar. Även Face Ribb fick ett spår åtta bakom bilen.
- Ja, även för hans del är läget ganska så iskallt. Men han kan öppna ganska bra och är inte så positionskänslig. Man ska inte underskatta den här hästen tycker jag. Han känns väldigt stark och fin i jobben. Han har fått ett tag på sig att återhämta sig efter Harper Hanovers som är ett väldigt tufft lopp för hästarna. Nu känns han uppåt i jobben igen. Inga ändringar.

Kanal 75


Reijo Liljendahl har inlett 2017 mycket försiktigt. I väntan på våren har han fokuserat på träning och inför lördagen..


Reijo Liljendahl har inlett 2017 mycket försiktigt. I väntan på våren har han fokuserat på träning och inför lördagens V75-tävlingar hade stallets hästar endast bokfört sig för en seger.
- Det har varit lite lågsäsong under vintern. Vintern är hockeysäsong och sommaren är travsäsong, sa Reijo Liljendahl skämtsamt i Mantorps vinnarcirkel sedan en av stallets vassaste hästar skojat med motståndet i gulddivisionen.
Från ledningen avfärdade Shadow Woodland enkelt utvändige El Mago Pellinis ihärdiga försök att utmana och över upploppet stegade han undan till överlägsen seger.
- Han var så fin som jag trodde. Man vet aldrig när det är årsdebut men jag hoppades och trodde på det här. El Mago Pellini är ingen dålig häst och han manglade på hela vägen. Att orka stå emot det är bra. Jag är nöjd med både häst och kusk, sa Liljendahl.
I fjol inledde Shadow Woodland säsongen med världsrekordet 1.11,1 över 1 640 meter med voltstart och innan årets slut hade han bland annat buntat ihop ett namnkunnigt gäng i en gulddivisionsfinal. Nu går han en ny säsong i hetluften till mötes och ett lopp är extra intressant.
- Nu ska vi först komma hem och gå igenom hästen och se att han mår bra, men ser vi lite mer långsiktigt hoppas jag att han kan vara med i Suur-Hollola-Ajo i Finland där han har varit tvåa och fyra de senaste åren.

Järnlady tog ner favoriten
På förhand var det upplagt för att Lutfi Kolgjini skulle bli dagens V75-kung och han inledde också omgången med att köra Face Ribb till överlägsen spetsseger i klass I.
- Jag hade drygt 1.11 sista 1 000 med bomullen och det norska huvudlaget kvar. Han vann på treans växel kan man säga, sa Kolgjini, som fick nöja sig med en fullträff.
I Kjell P Dahlströms Minne för femåringar var hans Breeders’ Crown-vinnare Target Kronos megafavorit och när körande Adrian Kolgjini efter en snabb inledning fick dra ner rejält på tempot talade allt för seger. Men en annan Breeders-vinnare, Daniel Redén-tränade stoet In Toto Sund var av en annan uppfattning. När hästarna kom upp för varvning lämnade hon positionen som sjunde och sista häst, avancerade fram utvändigt om ledaren och stegade förbi över upploppet.
- Det är en ruggigt fin märr det här och Daniel hade ställt i ordning så att det var form på en gång, sa kusken Örjan Kihlström.
Hästens tränare Daniel Redén trodde emellertid inte att hästen skulle prestera på topp direkt i årsdebuten.
- Det är tur man inte är spelare, sa Solvallatränaren och fortsatte:
- Jag fick egentligen aldrig upp några segerförhoppningar men hon har en ruggig inställning och jag tror att det kan bära långt för henne framöver.
Även i silverdivisionen gjorde spelarna en Lutfi Kolgjini-häst till favorit och ännu en gång var det Örjan Kihlström som satte käppar i hjulet för Jägersrotränaren. Kolgjini kom planenligt till ledningen med Djali Boko men efter att Kihlström varit nära att kuppa sig till ledningen med Valeur blev Djali Boko het och drog iväg i ensamt majestät långt före klungan. Han höll berömvärt till andraplatsen men var chanslös att stå emot starkt spurtande skrällen Order To Fly.
- Jäkligt kul att han fick spräcka segernollan i V75 i dag. Det har liksom aldrig klaffat men i dag var det verkligen dags, sa körande tränaren Per Lennartsson.

Karriärens första V75-seger
Dagens kanske lyckligaste vinnare på Mantorp var Halmstadlärlingen Joakim Granlund. Tillsammans med sin egen passhäst Umberto Axe tog han karriärens första V75-triumf i lärlingsloppet.
- Vad fräckt! Det här är magiskt! Få vinna V75 liksom...det här är vad vi alla drömmer om, segerbubblade 24-åringen.
Jerry Riordan-tränade Umberto Axe levererade en tung långspurt från femte par utvändigt och krigade sig förbi tappre favoriten Albatros D.K. i sista steget.
- All heder åt Jerry! Han är fantastiskt som låter oss köra så fina hästar, sa Granlund.

Dragster levde upp till namnet
I bronsdivisionen följde Dragster upp sin imponerande årsdebut med en ny enkel seger från ledningen.
- Man behöver inte vara något geni för att köra honom. Han är travsäker och startsnabb. Han bryter visserligen ner lite i svängarna men det var absolut ingen fara i dag och han vann hur lätt som helst, sa hästens tränare och kusk Roger Malmqvist.
Klass II rundade av V75-omgången och trots tuff press på den första bortre långsidan grejade Svante Båth-tränade National Prince (Erik Adielsson) sin tredje raka seger från ledningen.
Sju rätt på V75 betalade denna jackpotomgång 721 668 kronor. Sex rätt gav 1 472 kronor och fem rätt belönades med 98 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Jägersrotränaren har fått en flygande start på det nya travåret och hästarna vinner lopp i parti och minut. Segerprocenten &aum..


Jägersrotränaren har fått en flygande start på det nya travåret och hästarna vinner lopp i parti och minut. Segerprocenten är strålande 23 procent och det har blivit dubbelseger i båda de senaste V75-omgångarna som han har haft hästar med i.
Inför lördagens jackpotomgång i Mantorp, där en ensam vinnare kan ta hem 47 miljoner enbart på sju rätt, ser det ut att bli Kolgjini-show på nytt. Han har fem hästar till start inom V75, varav fyra av dem är streckfavoriter. När Ludde fick frågan i Vinnare V65 under fredagseftermiddagen om Target Kronos var bästa chansen, svarade han.
- El Mago Pellini (V75-3) har lika bra chans. Det är en lite halvdålig gulddivision och hästen känns hur bra som helst. Spring Erom har bakspår och Reijos häst har inte startat på länge, även om det i och för sig är en bra häst.
- El Mago är stark och har ett lopp i kroppen. I ett montélopp på Vincennes i fjol så drog han i backen och var knappt slagen som tvåa. Så han är väldigt stark och tål dödens. Jag tror faktiskt att han vinner från dödens. Han kommer att gå med skor men kommer att få en jänkarbike bakom sig. En ny sådan, säger Lutfi Kolgjini.

”Känns som en ruskigt intelligent häst”
Kolgjini fortsatte i Vinnare V65 att berätta om sina övriga V75-hästar under lördagen.
- Target Kronos (V75-4) är jag mycket nöjd med. Han känns väldigt laddad och fin. Formen är mycket bra men inte riktigt på topp. Några jävla skor rycker jag aldrig så här tidigt på säsongen så sluta tjata om det. Alla mina hästar går med skor i morgon. Han har toppchans.
- Djali Boko (V75-5) känns jättefin och Adrian sa att hästen gick fortare och fortare i provloppet ju längre upploppet gick. Det kändes som att han kunde köra lite fort i ett varv till. Jag vet inte hur han har varit tidigare men han har haft mycket strul med galopper tidigare. Det känns som en ruskigt intelligent häst som man kör på två fingrar. Jag är verkligen förtjust i honom. Men det är klart att han kan komma med en obehaglig överraskning. Han går med aluminiumskor nu och har gått med järnskor, sula och boots hela vintern.
- Rushmore Face (V75-7) har varit fantastisk i sina två senaste starter. Nu har han bakspår och det har inte varit kul tidigare men senast uppträdde han hur moget och elegant som helst så jag räknar med att han sköter sig.
Vem är bästa chansen?
- Alla har toppchans, utom Face Ribb (V75-1), säger Lutfi Kolgjini.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-09-28 2015-09-28 Mantorp-9 2140/3 5 14.0 89
2016-12-26 2016-12-26 Solvalla-10 Lutfi Kolgjini 2140/12 D 6 15.1 215
2016-12-17 2016-12-17 Åby-5 Adrian Kolgjini 2640/9 C 1 15.3 79
2016-12-03 2016-12-03 Jägersro Trav-5 Adrian Kolgjini 2140/1 D 3 14.2 56
2016-11-23 2016-11-23 Åby-8 Johnny Takter 2640/2 D 3 14.3 48
2016-11-06 2016-11-06 Eskilstuna-5 Lutfi Kolgjini 2140/6 D 5 13.8g 729
2016-10-21 2016-10-21 Kalmar-3 Lutfi Kolgjini 2160/5 C 2 14.6 76
2016-10-13 2016-10-13 Åby-5 Christoffer Eriksson 1640/10 C 3 12.3 347
2016-09-21 2016-09-21 Åby-6 Stefan Söderkvist 2160/11 C 0 14.4 347
2016-09-03 2016-09-03 Jägersro Trav-8 Adrian Kolgjini 2160/12 D 6 18.2g 1804
2016-08-18 2016-08-18 Åby-5 Lutfi Kolgjini 1640/8 B 4 12.9 251
2016-07-09 2016-07-09 Halmstad-2 Lutfi Kolgjini 2660/12 D 0 15.2 186
2016-06-28 2016-06-28 Jägersro Trav-8 Lutfi Kolgjini 1640/1 C 2 12.7 82
2017-10-19 2017-10-19 Åby-7 Adrian Kolgjini 2640/1 C 4 14.7 51
2017-09-13 2017-09-13 Jägersro Trav-6 Adrian Kolgjini 2660/7 A 0 17.4 48
2017-08-26 2017-08-26 Bergsåker-11 Ulf Eriksson 2640/5 B 4 13.4 209
2017-07-25 2017-07-25 Jägersro Trav-2 Lutfi Kolgjini 1609/8 B str
2017-07-08 2017-07-08 Halmstad-11 Adrian Kolgjini 2140/8 B 0 14.5 318
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-12 Lutfi Kolgjini 3140/8 C 0 13.5 296
2017-05-11 2017-05-11 Åby-4 Christoffer Eriksson 2640/9 B 2 17
2017-04-15 2017-04-15 Norge-10 Adrian Kolgjini 2920/12 B 1 54
2017-03-25 2017-03-25 Mantorp-5 Lutfi Kolgjini 2140/4 C 1 13.1 174
2017-03-04 2017-03-04 Kalmar-10 Christoffer Eriksson 1640/4 C 0 g 58
2017-02-11 2017-02-11 Solvalla-5 Adrian Kolgjini 2140/9 C 7 13.9 531
2017-01-29 2017-01-29 Solvalla-11 Kaj Widell 2140/8 B str
2017-01-14 2017-01-14 Jägersro Trav-5 Adrian Kolgjini 2640/11 B 5 16.1 79



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se