Explosive de Vie travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Explosive de Vie travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Explosive de Vie har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Explosive de Vie har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Explosive de Vie


Med 9 169 183 kronor placerade sig Kevin Oscarsson på plats 19 i landet när det gäller inkörda pengar under 2019.Personligt rekord i en kus..


Med 9 169 183 kronor placerade sig Kevin Oscarsson på plats 19 i landet när det gäller inkörda pengar under 2019.
Personligt rekord i en kuskkarriär som pekat spikrakt uppåt sedan familjen återvände från Nordamerika 2014.
- Resultatet i pengar är jag jättenöjd med, däremot kunde segrarna ha varit fler, kommenterar Oscarsson vars segerprocent stannade vid 8,8.
- Det är för lågt. Ska man vara i toppen bland kuskarna ska man absolut ligga över 10, de allra bästa har ju upp mot 20. Jag siktar definitivt på att vinna fler lopp i år. Jag var inte på lika många travdagar i fjol som åren innan, mycket beroende på att jag hade fullt upp med flytten till Blädingeås i somras. Då blev det tre månader när jag inte hann köra så mycket. Men det är väldigt glädjande att jag fått flera chanser de dagar jag varit på plats. I år gasar vi direkt med start på lördag.

Tar fler initiativ
En sammanställning med hjälp av databasen travfakta.se av landets 25 mest segerrika kuskar 2017 visade att Kevin Oscarsson var den som körde näst minst i ledningen, endast i 7,7 procent av loppen.
Tittar man på samma statistik från 2018-2019 ser man att Oscarsson kört 9,6 procent av loppen i ledningen.
Det finns alltså klara belägg för att han blivit mer offensiv de senaste två åren.
- Ja, det stämmer nog. Framförallt har jag fått köra lite mer rejäla hästar, men samtidigt skaffar man sig rutin, lär sig konkurrenterna och att läsa på loppen bättre. Vissa gånger går det att ta initiativ och stjäla ett lopp från ledningen på ett sätt som jag inte gjorde för några år sedan.
Annars ses du nog fortfarande som en ”smygarkusk”, håller du med om det?
- Ja, det har varit min stil. Jag tycker att det är väldigt onödigt att offra en häst bara för att köra i ledningen. Kör man i ryggar och går i mål med krafter kvar så är det större chans att man vinner nästa gång med hästen jämfört med om man kör i ledningen och får soppatorsk 200 kvar.
Detta till trots var det just från ledningen som Kevin Oscarsson tog sin största seger 2019, med Zeta Wise As i Stosprintern.
- Det var en väldigt rolig seger, framförallt som jag jobbade tre år i Halmstad och vet vad den helgen betyder för alla runt banan. Fredrik Linder gjorde ett fantastiskt jobb att ställa i ordning till finalen och jag är glad och tacksam att jag fick chansen. Det var ingen häst som jag hade räknat med att få köra i början av året.
Vilket lopp skulle du helst vilja köra i framtiden?
- Mina drömlopp är kriteriet och derbyt. Ska jag välja ett så är det derbyt. Hästarna får bara en chans i livet att vara med och som fyraåringar är det i regel bara topphästar som kvalar in.

Sugen på ledningen
Årets första V75-omgång körs just på derbybanan Jägersro och är ett exempel på att Kevin Oscarsson får alltfler chanser i större sammanhang.
Sex styrningar på V75 är något som får vilken toppkusk som helst att dregla.
- Det är verkligen jättekul. På V75 vill alla ha de bästa kuskarna så jag ser det som en ära. Jag skulle ha kört sex stycken på Halmstad nyligen, men då blev två strukna, säger Oscarsson som låter förhoppningsfull kring sina chanser att få besöka vinnarcirkeln.
- Jag tror på lite vinstchans med alla, utom möjligen Domestic Ås som verkar ha en jobbig uppgift med många att runda. De andra fem finns det alla positiva saker kring som gör att jag åker ut med en bra känsla.
- It’s Time och Explosive de Vie vill jag gärna köra i ledningen, Gigantic Star ska gå framåt med senaste loppet medan Velasquez Gar och Wild Love båda har kapacitet att vinna trots svåra utgångslägen. Jag tycker att alla fem är värda varningar, summerar Kevin Oscarsson.

Det här berättar Kevin Oscarsson om sina V75-hästar:
- 6 It’s Time (V75-2) körde jag mycket i början av karriären och det ska bli kul att få prova honom igen eftersom hästen utvecklats mycket senaste året. Jag har pratat med tränarna och de är optimistiska inför det här. De vill att han ska köras i bike och det gör jag gärna. Planen är att ladda rejält från start och skulle vi nå ledningen kör jag gärna där. Jag känner mig inte chanslös på förhand och tycker att han är för lite spelad.
- 5 Explosive de Vie (V75-3) var jag jättenöjd med senast, framförallt med hur han kändes i provstarten, det börjar äntligen bli lite liv i honom igen. Insatsen i loppet såg kanske inte märklig ut, men då ska man tänka på att han inte alls trivdes på det tunga innerspåret den dagen. Han ska ha parkettgolv för att fungera som bäst och det brukar det bjudas på Jägersro. Han känns även uppåt i träningen och den här gången vill jag gärna till ledningen och köra där. Hästen blir extra kaxig och växer en klass i den positionen, det har han alltid gjort, men det är sällan han har läge att nå dit numera. Dessutom åker jänkarvagnen på för första gången sedan i våras vilket förhoppningsvis kan ge en liten kick. Vi återgår till hans vanliga kupade huvudlag, att han hade vanligt helstängt senast var en utrustningsmiss. Är hästen på rätt humör på lördag så tror jag att vi kan segerstrida.
- 15 Domestic Ås (V75-4) har jag inte kört på länge, men jag såg att hon gick ett bra lopp senast och vet att man var nöjda med henne. Däremot är jag lite skeptisk till startspåret den här gången, hon är inte så snabb ur volten och jag misstänker att det blir svårt att utnyttja läget. Vi kör i ryggar och ser hur långt det räcker.
- 12 Velasquez Gar (V75-5) går fantastiskt bra varje gång. Senast var det inte många millimeter från att vi kom loss på sista långsidan och i sådana fall hade vi nog slagits om segern, trots att han inte riktigt trivdes på underlaget.. Han har bara joggats efter det och känns fortsatt spänstig och fin så formen ska vara intakt. Nu hoppas vi på hårt fast underlag och hästen har blivit allt starkare i kroppen vilket gör att han fungerar bättre i svängarna och gör att jag inte räds att köra i spåren med honom. Skulle det gå väldigt långsamt kan jag även tänka mig att gå fram i dödens. Vi ändrar inget han ska räknas trots läget.
- 6 Gigantic Star (V75-6) var jag nöjd med senast. Han mötte tuffare hästar och sprang fortare än han gjort någon gång. Det var en nyttig genomkörare för att han ska utvecklas och förhoppningsvis en liten formhöjare till detta. Allt har i alla fall varit väl i lugna jobb inför det här. Han har klivit iväg snabbt från snäva spår i volten och kanske kan spetsa här. Jag kan tänka mig att köra där, men skulle heller inte ha något emot en bra rygg med tanke på distansen. Han är nyskodd fram, men det är likadana skor som förut så det blir samma balans och inga ändringar i övrigt.
- 8 Wild Love (V75-7) var stinglös senast och vi har inte hittat någon direkt förklaring. Hon var ovanligt lugn under tävlingsdagen och inte trött efter loppet. Det enda vi kan tänka oss är att hon blev matt av resan, hon har sex timmar till Solvalla och det är det längsta hon varit på. Jag har i alla fall fått positiva träningsrapporter efter det och förhoppningsvis ska hon vara sig själv på lördag när det är betydligt kortare resa. Däremot vill jag inte köra för tufft med henne med tanke på förra insatsen så det lär bli en lugn avgång med attack 700-800 kvar. Hon är absolut bra nog att vinna loppet om det skulle klaffa på vägen.

Robin Johansson, Kanal 75


Sprintermästaren i Halmstad är för många sommarens partyhelg nummer ett.Så har det även blivit för Kevin Oscarsson, äv..


Sprintermästaren i Halmstad är för många sommarens partyhelg nummer ett.
Så har det även blivit för Kevin Oscarsson, även om det tog många år innan han fick uppleva den.
- Jag var aldrig på Sprintermästaren som yngre. Varför vet jag egentligen inte, jag var väl den som fick jobba helgen i stallet i stället.
Det var när han flyttade till Halmstad 2015 som han fick vara med på festligheterna för första gången, men han kan ännu inte kan skryta med att ha stängt nattklubben på Tylösand efter sprintermästartorsdagen.
- Nej, det har jag inte. Mitt rekord är nog att stanna till 23.30. Jag är väl överlag inte så mycket partykille, men brukar komma med ett glatt humör i alla fall, säger Oscarsson som onekligen verkar se fram emot att återvända till banan han lämnade i fjol för att jobba i familjens träningsrörelse.
- Det är alltid extra kul att åka till Halmstad, även om det är en regnig måndag. Jag hade tre jättebra år där med underbar gemenskap runt omkring. Sedan gick det bra på banan också, både som kusk och för stallen jag jobbade i. Och den här helgen är förstås den bästa av alla.

"En harmoni som man sällan hittar"
Faktum är att Oscarsson åter lär bli en frekvent besökare i sydväst.
Familjen med pappa Jim i spetsen har nyligen köpt anrika Blädingeås i södra Småland och står just i begrepp att flytta hela sin träningsrörelse dit.
- Det fungerar jättebra. Vi har 26 hästar på plats och nästa flyttlass går 9 juli, det inkluderar även mig. Mamma och pappa följer med de sista hästarna framåt hösten.
Då blir det du som chefar där i sommar?
- Chef vet jag inte, men kanske styrman. Alla i personalen kommer att vara delaktiga. Vi är väldigt glada för att hela laget valt att flytta med. Den ende som blir kvar är Viktor Flink-Ideborn som har sin familj i Stockholm. Det är tråkigt eftersom han är väldigt duktig, men överlag tror jag att det blir ett stort lyft för hela verksamheten. Vi har letat efter en gård i tolv år och nu har vi äntligen hittat rätt.
Vad känns så rätt med Blädingeås?
- Det är en magkänsla man får när man kommer dit. Vissa gårdar är mer livade, den här är väldigt lugn. Den ligger lite avskilt och har en harmoni som man sällan hittar. Hästarna kan beta i hagarna i lugn och ro. Det är precis vad vi har sökt i alla år. Sedan ligger den bra geografiskt med lika långt till Kalmar, Jägersro och Halmstad.
Ni har 65 hästar i träning nu, är det rekord?
- Ja, så många har vi aldrig haft. Vi har oftast legat mellan 15-20. Men efter att Violet Bi vann E3-finalen för två år sedan så började det komma nya hästägare, samtidigt som de gamla ville satsa mer. Nu har vi ett material som vi aldrig haft tidigare.
Så stall Oscarsson kommer att bli en faktor i södra Sverige framöver?
- Ja, det är absolut vårt mål. Vi har framförallt många fina unghästar som snart ska ut på banorna. Det blir mycket spännande.

Party och bad hela natten
Spännande blir det även för Oscarsson junior i helgen.
Det börjar under torsdagen med fyra styrningar inom V75-spelet, varav två i försöken till Sprintermästaren.
På lördagen sitter Kevin upp bakom Fredrik Linders Zeta Wise As, en av favoriterna i Stosprintern med 800 000 kronor i förstapris.
- Jag kan inte minnas att jag haft en så betrodd häst i ett så stort lopp förut. Visserligen var jag trea med Super War Horse i Sprintermästaren i fjol, men det här ser ut som en bättre möjlighet på förhand.
- Hästen har aldrig varit så fin som i försöket. Dessutom finns det ett par extraväxlar att dra på henne om vi skulle vilja. Jag ser verkligen fram emot att få köra det loppet.
Men står stjärnorna rätt kan det blir personligt rekord på Tylösand redan natten mot fredag.
Brothers N.Arms och Zeus Bi är hästarna som kan göra återvändaren till Sprintermästare.
- Vinner jag Sprintermästaren så kan jag lova att det blir party hela natten. Då kommer jag att slänga mig i havet vid Tylösand så fort jag får chansen, säger Kevin Oscarsson.

Det här berättar Kevin Oscarsson om sina V75-hästar på torsdagen:
- 3 Brothers N.Arms (V75-3) kändes väldigt fin senast och direkt efter loppet hade vi ingen förklaring till varför han galopperade. Men nu tror jag att det berodde på underlaget. Hästen har en väldigt grov aktion som gör honom extremt känslig för fäste. Just i den svängen var det extra stumt och löst ovanpå, han hade problem när han passerade den första gången och galopperade andra. Underlaget på Halmstad är fastare och borde passa honom mycket bättre. Läget blev perfekt och tanken har slagit mig att köra i ledningen eftersom jag tror att han kan springa en riktigt snabb tid därifrån över 1 609 meter. Men samtidigt är det viktigaste att ta sig till final så jag kan inte låsa upp mig vid någon taktik. Hästen gick med helstängt huvudlag i finalen av Kungapokalen, men jag tyckte inte att det blev någon märkbar skillnad. Han har nästan varit mer laddad med sin murphybländare han haft i övriga starter. Vad gäller balansen så fungerade han sämre barfota runt om i samma lopp, han fick inte alls ut steget på samma sätt som då han har lite grepp bak. Därför tror jag inte att det är aktuellt med några ändringar gentemot de senaste loppen, men jag får givetvis snacka med Stefan om det först. Hästen kändes formstark senast och jag litar på att teamet har honom riktigt bra i ordning till den här uppgiften, därmed är han segeraktuell i försöket.
- 8 Zeus Bi (V75-4) var seg senast, men tävlade med fast bomull och vanlig vagn och var i första hand ute för att få en genomkörare inför det här. Hästen har siktats mot Sprintermästaren länge och nu utgår jag från att det kommer att vara bättre tryck i honom. Jag räknar också med att han får tävla med bike och sitt stängda huvudlag redan i försöket, alltså samma utrustning som i försök och final av Kungapokalen. Från ett bra spår hade jag trott på stor finalchans, nu måste vi ha en hel del tur på vägen. Om vi skulle gå vidare så räknar jag med att han är ännu vassare i finalen, han är precis den småsega typen av häst som bör piggna till av två lopp samma kväll.
- 13 Fröken Sting (V75-5) har jag aldrig kört förut. Det enda jag vet är att stallet säger att hästen kommer med full form och att man tror på henne här.
- 6 Wild Love (V75-7) var jag väldigt nöjd med senast, hon kom bra mellan hästar sista biten och hade gott om krafter kvar i mål. Travet flöt fint barfota, även om hon var nära galopp en bit mitt i loppet. Hon blir osäkrare utan skor, men det är när det går långsamt. När hon får löpa ut känns det stabilt så vi skulle vara väldigt gynnade om det blir jämn, hård fart. Hon öppnade förbättrat senast och jag tvivlar på att hon kan öppna snabbare än så, i den här klassen är det flera som är kvickare. För att vinna denna typ av lopp ska hon kanske ha en invändig resa som senast, men slinker vi ner i andra- tredje ytter så tar jag gärna det. Sedan hoppas vi på jämn 1.11-fart hela vägen, då blir hon giftig till slut.

Det här berättar Kevin Oscarsson om sina V75-hästar på lördagen:
- 2 Maple Hill’s Eto’o (V75-1) är normalt helt travsäker, men blev öm i ena sulan bak senast, därav galoppen. Det fanns gott om krafter kvar i det läget och vi hade säkert varit tvåa- trea annars. Därför kommer han att gå med bakskor den här gången och eftersom det är voltstart byter vi från bike till vanlig vagn. Det tillsammans med den långa distansen gör att jag kommer att jag vill ge honom en smygresa den här gången. Formen minst lika bra som vid senaste vinsten, jag körde honom i jobb i morse (måndag) och hästen var riktigt laddad så han kan vara en rysare om det klaffar perfekt.
- 2 Zeta Wise As var jag oerhört nöjd med i försöket. Jag har aldrig känt henne så smidig och med så bra tryck i steget. Hennes sista 200 var imponerande, jag vet inte om jag åkt så fort över ett upplopp förut, det ska ha varit med Explosive de Vie i Treåringseliten i så fall. Hon är väldigt kvick från start, men det gäller även hästen innanför så vi får se hur det utvecklar sig. Skulle vi nå spets är jag sugen på att prova där den här gången, hon känns redo för det både mentalt och fysiskt. Hon har både bike och rycktussarna kvar som växlar och det kan bli aktuellt med någon förändring, samtidigt är det en väldigt känslig dam som det lätt kan tippa över för. Vi får snacka ihop oss i veckan och se hur det blir. Det ser ut som en väldigt öppen final där positionerna blir extremt avgörande, men jag skulle absolut inte byta häst med någon i fältet.

Robin Johansson, Kanal 75


Kevin Oscarsson följde pappa Jims order att ge Explosive de Vie en riktig urblåsare i ledningen men 1.07,7 första 500 meterna och 1.10,6 på..


Kevin Oscarsson följde pappa Jims order att ge Explosive de Vie en riktig urblåsare i ledningen men 1.07,7 första 500 meterna och 1.10,6 på varvet blev för tufft även om hästen höll starkt till fjärdeplatsen. För Charrua Forlan var emellertid inte tempot för hårt. Han gjorde en högklassig prestation när han det tuffa upplägget till trots avgjorde till mycket enkel seger på 1.10,7 över 1 640 meter med autostart.
- Han avgjorde hur lätt som helst och det var starkt gjort. Jag vet ju att den här hästen tycker om när det är lite tempo och när han kände i sista sväng att den andra var lite slak la han bara i en växel till, sa Hans-Owe Sundberg om sin utpräglade tävlingshäst.
- Han trivs verkligen när han får tävla. Hemma är han inte så här. Där är han lite bekväm och kan få stryk av vilken häst som helst.

SM-titeln till Linda Sedström
Linda Sedström kan nu trycka Svensk Mästare på visitkortet. Detta efter att ha gett pappa Johan Sedströms Final Dream ett perfekt lopp i rygg på ledaren i Dam-SM och sedan hon hittat loss i utgång av slutkurvan måttat in en säker spurtseger.
- Det är helt fantastisk och att jag får göra det ihop med den här hästen är så oerhört roligt. Jag är så lycklig just nu! sa Örebrolärlingen och fortsatte:
- Den här hästen har tagit mig till de större segrarna, vi har bland annat vunnit V86 ihop, och han har varit i stallet till och från sedan han var ett år. Så det klart att det känns lite extra när man har en sådan relation till honom.

”Påminner otroligt mycket om Hilda”
Robert Bergh har länge haft höga tankar om Aperfectdream och nu har det börjat lossna för fyraåringen. Den här kvällen utklassade han motståndet från ledningen på fina 1.13,6 över 2 140 meter.
- Det var otroligt skönt som han kändes i dag. Nu är det inte mycket kvar innan det är perfekt. Det har varit småstruligt med honom men vi har jobbat mycket med det kroppsliga och lite med balansen och jag tror att han gillar det nya livet med backträning. Det hade jag i Sundsvall och nu har vi det i Göteborg också. Det tillför mycket till min verksamhet, sa Robert Bergh.
Åbytränaren presenterade också ett vältrimmat nyförvärv efter sin forna stjärna Hilda Zonett. Med två varv till mål sände han fram Alfred Zonett som första häst i andraspår och sedan ledaren mosats i slutkurvan höll treåringen säkert undan till slut.
- Han påminner otroligt mycket om Hilda faktiskt. Fullt fokus när bilen började rulla och sedan fick jag mer och mer i tömmarna ju längre vi körde, sa Bergh.

Halv miljon för åtta rätt
Jörgen Westholm tog hem ett försök i diamantstoet med egentränade Undazzled Eyes och i bronsdivisionens försök gick segern till Admir Zukanovic-tränade Great King Wine (Stefan Söderkvist). Övriga V86-lopp vanns av Fredrik Tengstad-tränade Radagast och Anna-Karin Rundqvists Thelma de Glatigne och i sulkyn bakom båda satt Oskar J Andersson.
På V86-spelet betalade åtta rätt 552 522 kronor, sju rätt 1 703 kronor och sex rätt 153 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


I fjol tvingades Jim Oscarsson stå på sidan av i tre månader efter att ha brutit armen. I söndags kunde han ha blivit skadat på nyt..


I fjol tvingades Jim Oscarsson stå på sidan av i tre månader efter att ha brutit armen. I söndags kunde han ha blivit skadat på nytt. På väg hem från V75-tävlingarna i Gävle, där hans Pointillist imponerade stort, sprang en älg ut på vägen.
- Det kunde ha gått riktigt illa och vi hade en jäkla tur. Som tur var körde vi inte så fort. Men en älg är tung och det räckte för att trycka sönder bilen, säger Jim Oscarsson.
Älgen klarade inte smällen men hästar och människor kom undan med blotta förskräckelsen och kunde efter en stund fiskas upp av en undsättande hästtransport.
- Vi blev stående i en timme ungefär och hästarna var väldigt coola. De stod bara och käkade hö.

Siktar på de största loppen
Med hästbussen på verkstan är det med hyrt färdmedel som Jim Oscarsson i helgen beger sig ut på nya V75-äventyr. Det är Kalmar som står värd för de jackpotkryddade tävlingarna, enligt prognosen väntar 48 miljoner kronor i sjurättspotten på V75, och i gulddivisionen startar Oscarsson sin stjärna Explosiver de Vie (V75-3). Förra året sprang sexåringen in 1,4 miljoner kronor, bland annat genom att sluta tvåa bakom Nuncio i Jubileumspokalen och femma i VM-loppet i New York.
- Han har övervintrat jäkligt bra! Vi ställde av honom när han var på topp och sedan fick han börja träna lite tidigare än planerat för att han var så på tårna. Vi har trimmat på rejält i backarna.
Hur vässad är han inför årsdebuten?
- Han har mest fått tung träning och har inte gått några banjobb eller så. Vi får se var han står men han känns otroligt fin och jag ser fram emot att starta honom.
Hur bra är han jämfört med för ett år sedan?
- Han är bättre och har tränat mycket mer. I fjol var han lite skadedrabbad men i år har han fått vara frisk och fräsch och fått fler mil i kroppen.
Hur högt lägger du ribban för honom i år?
- Vi måste sikta högt. Målet är att han ska vara med i de stora loppen. Han visade i fjol att han räcker till där. Men vi får ta ett lopp i taget och se att allt är bra och sedan gå vidare därifrån. Till att börja med har vi tänkt ta ut honom i några sådana lopp som på lördag och sedan tänker vi prova i Olympiatravet.

”Kevin är skitsur”
Att Explosive de Vie lottades till spår 11 över kort distans gör att hans tränare inte har några direkta segerförhoppningar den här gången.
- Bakspår är iskallt. Han är så pass snabb så öppet spår är alltid en fördel för honom. Men så här i årsdebuten kan det ändå vara bra med bakspår och ett snällt lopp.
Jims son Kevin Oscarsson, Årets komet i trav-Sverige 2016, körde Explosive de Vie med stor framgång under pappas sjukskrivning. Kevin kör också i Kalmar på lördag men nu släpper inte farsgubben ifrån sig tömmarna bakom stallets stjärna.
- Han har tjatat som tusan på att få köra och är skitsur för att jag vill köra själv.
Är det så?
- Nej då, jag bara skojar. Kevin kommer säkert få köra hästen fler gånger men det är i första hand jag som kör, och det ska bli jäkligt kul att köra Explosive de Vie igen!

Ola Johansson, Kanal 75


Gulddivisionen i Eskilstuna blev en enkel match för Propulsion. Omgångens största favorit i dubbeljackpoten såg dunderfin ut när han ..


Gulddivisionen i Eskilstuna blev en enkel match för Propulsion. Omgångens största favorit i dubbeljackpoten såg dunderfin ut när han närmast joggade ifrån till seger. Efter att ha börjat i andra par utvändigt så gav sig Örjan Kihlström iväg 1300 meter kvar och övertog ledningen efter ett varv. Sedan var det lugna gatan. Nadal Broline kom med en kraftfull attack ute i spåren runt slutkurvan men Örjan Kihlström satt helt stilla. Över upploppet stack Propulsion ifrån och vann odriven hur enkelt som helst. Tvåa blev bra avslutande Explosive de Vie och trea blev Nadal Broline.
- Hästen kändes spänstig och fin, berömde Örjan Kihlström.
Tränaren Daniel Redén stod vid sidan av banan och njöt av att se sin världsstjärna. Redén har tidigare meddelat att man siktar mot Prix d'Amerique och nu väntar ett Frankrike-äventyr för Propulsion.
- Det såg bra ut, det blev ett bra lopp för honom. Han fick sträcka ut och det gick fort till slut. Han lär gå framåt ordentligt nu och han fick den här tömningen som jag ville ha för han var så otroligt hårt tränad inför de här två starterna.

"Passar väldigt bra på Vincennes"
- Med hans utveckling så kommer han bara att bli ännu bättre. Jag trodde inte att han skulle vara så här bra redan i år, inte Örjan heller. Det blir spännande för framtiden och jag tror att vi har några roliga år framför oss. Jag tror att han kommer att bli rätt så ostoppbar nästa år om han får vara frisk och fräsch, sa Daniel Redén.
- Nu ska han ner till Frankrike och starta den 20 november i det första B-loppet. Jag tror att hästen kommer att passa väldigt bra på Vincennes och har feeling att det kommer att gå väldigt bra där nere.

Kim vann direkt i första starten på V75
Kim Moberg körde sitt första V75-lopp någonsin – och vann direkt. Hon fick en rejäl snurr på Mellby Caddy som i en visslande avslutning spurtade till en mycket lätt seger i lärlingsloppet. Efteråt svallade känslorna hos såväl Kim Moberg som hos en stolt pappa Svante Båth som tränar hästen.
- Det är mycket känslor nu, det är helt sjukt. Det har hänt så mycket den här veckan, det var en nära vän som gick bort i veckan. Hon hjälpte mig i dag.
- Hästen var så jävla grym. Jag satt med pisken bakåt och det var nästan åkandes. Jag trodde aldrig att han skulle vinna på V75 så här enkelt, det var häftigt, sa Kim Moberg.
Vid sidan av banan stod pappa Svante Båth och mös i höstrusket.
- Det känns underbart. Hon är mycket mer kylig än jag var när jag körde lopp. Hon har hållit på med hästar i hela sitt liv och fick sin första ponny när hon var ett. Det här känns som att det är en nolla till i prissumman, sa Svante Båth.

Galopp för storfavoriten när Petter vann
Storfavoriten R.K.King fick ett tufft lopp mestadels utvändigt om ledaren i V75-3. Han galopperade som slagen in på upploppet och från ledningen brisade Charming Soldier ifrån. Hästen öppnade blixtsnabbt från sjättespåret och flög till ledningen för Petter Karlsson. Han höll sedan undan före en sylvasst spurtande Replay Pellini. Tränar gör amatören Kåre Axelsson som var så glad över V75-segern och lycklig var även kusken Petter Karlsson.
- Det är helt fantastiskt, jättestort. Jag ville köra från start och han är ruggigt snabb och det var intressant med 1600 meter och halvstängt huvudlag för första gången. Han är så otroligt fin, först total laddning och sedan kan man ta upp honom på två fingrar. En helt fantastisk häst, sa Petter Karlsson.

Victor A.U. inledde
Victor A.U. Vann V75-inledningen efter att ha gjort flera tappra insatser inom rikstoton tidigare. Han öppnade snabbt från springspåret och Torbjörn Jansson sände honom till ledningen. Sedan såg hästen jättefin ut hela vägen och ryckte undan in på upploppet till en lätt seger.
- Han har gjort massor av kanonlopp från sämre positioner tidigare och nu när vi fick ledningen så förstod jag att det skulle vara bra chans. Vi fick en perfekt start och lyckades ta ledningen utan att det blev någon långkörning, sa Torbjörn Jansson som även tränar hästen.
Favoriten Sambuco i V75-4 kom till ledningen efter sexhundra meter för Peter Untersteiner. Han var trög under vägen men svarade ärligt hela vägen och klev undan till en säker seger.
- Jag får snacka och påminna honom hela loppet. Man har inte mycket i tömmarna. Han har en säregen stil och går och drömmer, är lat och vinglig. Men han har gått bra sedan han kom till oss och vunnit ett par lopp. Jag är nöjd med hans utveckling, sa Peter Untersteiner.

”Nu fick han äntligen vinna”
Sonen Johan Untersteiner slog till i V75-6 när han satte dit egentränade Shelby Glide. Hästen bjöds på en perfekt resa i andra par utvändigt samtidigt som ledande Brothers In Am fick anföra i ett tufft tempo. Den sistnämnde höll starkt till andraplatsen men kunde inte svara när Shelby Glide satte in slutstöten över upploppet.
- Det var på tiden att han fick sätta pricken över i:et på V75. Han har gått många bra lopp på slutet och nu fick han äntligen vinna, sa Johan Untersteiner.
V75 avslutades med en skräll när Usain Henna vann för Oskar Svanberg efter en imponerande avslutning. Han avväpnade enkelt ledande Bravo Navarone och vann närmast före Djali Boko som fick chansen för sent ifrån rygg på ledaren.
Sju rätt på V75 gav 85 165 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Lördagens extremt favoritbetonade V75-omgång på Jägersro innebar dubbeljackpot.Totalt flyttas nästan 34 miljoner kronor vidare till E..


Lördagens extremt favoritbetonade V75-omgång på Jägersro innebar dubbeljackpot.
Totalt flyttas nästan 34 miljoner kronor vidare till Eskilstuna vilket gör att ATG:s prognos för en ensam vinnare med sju rätt hamnar på 69 miljoner kronor.
Det skulle i så fall innebära historiens största V75-vinst.
Och det är inte vilka som helst som ska fördela miljonerna.
Trots årstiden har några av landets mest spännande hästar samlats i Smedsträffen som också utgör veckans Top 7-lopp.

Startlista Smedsträffen
2 140 meter autostart

1. Fridericus – Veijo Heiskanen
2. Nadal Broline – Ulf Ohlsson (Reijo Liljendahl)
3. Explosive de Vie – Kevin Oscarsson (Jim Oscarsson)
4. Propulsion – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
5. Food Money – Jennifer Tillman (Thomas Jezek)
6. Allaballakaitoz – Peter Untersteiner
7. Västerbo Loveboat – Erik Adielsson (Svante Båth)
8. Standout – Johnny Takter (Stefan Melander)
9. Volstead – Jorma Kontio (Stefan Melander)
10. Narold Vox – Magnus Jakobsson (Krister Jakobsson)
11. Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
12. Nato Dream – Kenneth Haugstad (Stefan Melander)
Förstapris: 150 000 kronor

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-29 2015-11-29 Örebro-9 2100/7 2 14.5 57
2015-11-21 2015-11-21 Bjerke-10 1609/3 2 10.8 120
2015-11-14 2015-11-14 Solvalla-9 2140/6 3 12.9 414
2015-11-04 2015-11-04 Solvalla-9 2140/3 1 13.2 26
2015-10-24 2015-10-24 Axevalla-4 2140/9 1 14.0 15
2015-10-10 2015-10-10 Åby-11 2140/12 0 12.3 67
2015-09-26 2015-09-26 Solvalla-10 2140/1 6 11.9 60
2016-11-26 2016-11-26 Solvalla-10 Kevin Oscarsson 2140/3 B 6 13.4g 171
2016-11-05 2016-11-05 Eskilstuna-9 Kevin Oscarsson 2140/3 B 2 13.3 181
2016-10-15 2016-10-15 USA-1 Kevin Oscarsson 0/10 D 0 96
2016-09-18 2016-09-18 Bjerke-10 Kevin Oscarsson 2100/7 C 5 11.0 451
2016-09-10 2016-09-10 Hagmyren-7 Kevin Oscarsson 1640/7 A 3 10.9 79
2016-08-27 2016-08-27 Bergsåker-10 Kevin Oscarsson 2140/10 C 0 12.1 324
2016-08-17 2016-08-17 Solvalla-10 Kevin Oscarsson 2140/4 C 2 10.8 293
2016-08-03 2016-08-03 Solvalla-8 Jim Oscarsson 2140/5 B 1 14.3 13
2016-07-20 2016-07-20 Eskilstuna-7 Jim Oscarsson 2140/4 C 2 11.3 70
2016-07-11 2016-07-11 Rättvik-6 Jim Oscarsson 2140/2 C 1 16.0 23
2016-06-29 2016-06-29 Solvalla-5 Jim Oscarsson 2140/7 C 3 12.8 44
2016-06-03 2016-06-03 Romme-4 Jim Oscarsson 2140/3 B 1 13.3 58
2016-04-23 2016-04-23 Umeå-10 Jim Oscarsson 2140/9 C 0 14.6 287
2016-04-04 2016-04-04 Mantorp-8 Jim Oscarsson 2140/4 B 5 12.5 173
2016-03-25 2016-03-25 Färjestad-11 Jim Oscarsson 1640/9 A 0 12.0 80
2017-12-30 2017-12-30 Romme-8 Jim Oscarsson 2140/1 C 1 15.6 24
2017-11-30 2017-11-30 Gävle-6 Jim Oscarsson 2140/3 C 0 15.8 311
2017-11-23 2017-11-23 Bergsåker-5 Jim Oscarsson 1640/8 C str
2017-10-31 2017-10-31 Axevalla-9 Ulf Eriksson 1640/3 D 0 11.7 144
2017-10-05 2017-10-05 Bollnäs-6 Jim Oscarsson 1640/7 C 5 12.7 220
2017-09-08 2017-09-08 Romme-9 Jim Oscarsson 1640/2 D 0 12.2 80
2017-08-31 2017-08-31 Örebro-8 Jim Oscarsson 1609/11 D 0 13.0 66
2017-05-26 2017-05-26 Hagmyren-7 Jim Oscarsson 2140/3 C 3 13.8 66
2017-05-06 2017-05-06 Örebro-7 Jim Oscarsson 1609/8 B str
2017-04-16 2017-04-16 Romme-7 Jim Oscarsson 2140/11 B 0 12.7 586
2017-03-04 2017-03-04 Kalmar-7 Jim Oscarsson 1640/11 A 0 14.6g 109
2018-11-19 2018-11-19 Romme-3 Kevin Oscarsson 2140/12 B 7 15.2 15
2018-10-20 2018-10-20 Örebro-7 Kevin Oscarsson 2100/1 D 0 13.2 631
2018-10-05 2018-10-05 Rättvik-7 Kevin Oscarsson 2140/9 C 3 13.7 122
2018-09-26 2018-09-26 Solvalla-7 Kevin Oscarsson 1640/4 C 3 12.1 607
2018-09-08 2018-09-08 Solänget-10 Kevin Oscarsson 2140/11 D 0
2018-08-28 2018-08-28 Solvalla-8 Kevin Oscarsson 2160/8 D 0 12.7 532
2018-08-15 2018-08-15 Eskilstuna-5 Kevin Oscarsson 1640/1 D 4 10.9 179
2018-08-01 2018-08-01 Mantorp-10 Kevin Oscarsson 2140/4 D 4 12.6 539
2018-07-19 2018-07-19 Bergsåker-4 Kevin Oscarsson 2640/3 D 0 13.3 331
2018-07-11 2018-07-11 Visby-6 Jim Oscarsson 2120/4 D 5 12.6 253
2018-07-02 2018-07-02 Hagmyren-9 Jim Oscarsson 1640/11 D 0 11.2 564
2018-06-23 2018-06-23 Rättvik-11 Jim Oscarsson 2140/5 D 0 12.8 709
2018-05-18 2018-05-18 Romme-4 Jim Oscarsson 2140/9 C 0 13.0 121
2018-05-05 2018-05-05 Örebro-7 Kevin Oscarsson 1609/10 D 6 11.2 677
2018-04-21 2018-04-21 Umeå-7 Kevin Oscarsson 2140/9 D 3 12.2 604
2018-04-07 2018-04-07 Solvalla-7 Kevin Oscarsson 2140/7 D 0 12.3 1210
2018-03-27 2018-03-27 Solvalla-8 Kevin Oscarsson 2140/2 D 5 14.0 199
2018-03-18 2018-03-18 Gävle-8 Jim Oscarsson 2140/4 D 5 15.1 114
2018-03-10 2018-03-10 Eskilstuna-7 Jim Oscarsson 2640/7 D 0 14.8 1139
2018-02-10 2018-02-10 Solvalla-7 Jim Oscarsson 2140/9 D 0 13.6 913
2018-01-28 2018-01-28 Bollnäs-7 Jim Oscarsson 2140/9 C 7 14.7 112
2018-01-20 2018-01-20 Romme-7 Kevin Oscarsson 2640/8 D 5 14.6 898
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-7 Jim Oscarsson 2140/11 D 0 14.2 811
2019-12-17 2019-12-17 Solvalla-8 Kevin Oscarsson 2140/1 D 5 13.4 410
2019-12-06 2019-12-06 Kalmar-8 Kevin Oscarsson 2160/8 C 3 14.7 125
2019-11-08 2019-11-08 Kalmar-5 Jim Oscarsson 1640/3 C str
2019-10-31 2019-10-31 Visby-1 Jim Oscarsson 2120/1 C 3 13.4 17
2019-10-11 2019-10-11 Kalmar-7 Oscar Ginman 2140/8 A 1 14.1 17
2019-08-26 2019-08-26 Eskilstuna-8 Kevin Oscarsson 2140/12 B 3 13.2 44
2019-05-26 2019-05-26 Solvalla-1 Kevin Oscarsson 640/9 C 0 240
2019-05-14 2019-05-14 Solvalla-9 Kevin Oscarsson 1640/3 D 0 11.2 1417
2019-05-07 2019-05-07 Eskilstuna-9 Kevin Oscarsson 2140/12 B 2 14.3 31
2019-03-28 2019-03-28 Gävle-8 Jim Oscarsson 1640/7 C 0 12.5 349
2019-03-19 2019-03-19 Solvalla-4 Jim Oscarsson 2140/2 D 5 13.3 304
2019-03-01 2019-03-01 Örebro-5 Jim Oscarsson 2680/11 C 4 15.1 194
2019-02-23 2019-02-23 Eskilstuna-10 Kevin Oscarsson 2160/10 B 3 15.3 45
2019-02-03 2019-02-03 Eskilstuna-8 Jim Oscarsson 2140/1 C str
2020-04-03 2020-04-03 Kalmar-6 Jim Oscarsson 2140/12 B 6 15.2 18
2020-03-24 2020-03-24 Jägersro Trav-5 Peter Ingves 2140/4 D 0 14.2 434
2020-03-01 2020-03-01 Mantorp-11 Kevin Oscarsson 1660/7 C 4 14.2 119
2020-01-18 2020-01-18 Kalmar-7 Jim Oscarsson 2140/7 D 0 14.6 1025
2020-01-04 2020-01-04 Jägersro Trav-7 Kevin Oscarsson 1640/5 D 0 13.1 106ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se