Explode travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Explode travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Explode har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Explode har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Explode


Det var inget snack om vem som var dagens mest populära häst när Kalmartravet på söndagen bjöd på traditionellt midsommartr..


Det var inget snack om vem som var dagens mest populära häst när Kalmartravet på söndagen bjöd på traditionellt midsommartrav med V75. A Fair Day tog sats från femte utvändigt varvet kvar och hade sedan rena lekstugan när han vände ut och in på konkurrenterna i sitt livs första start utan skor på hovarna i V75-4 (STL Klass I). Det var en fantastisk barfotadans till vinnarcirkeln och när Oscar Ginman hukade sig i sulkyn 500 meter från mål såg konkurrenterna ut att stå still.
- Han bara exploderade när jag gav honom signalen, jag fick verkligen det svar jag ville ha. Detta är vår elitloppsdag här i Kalmar, det är fantastiskt, sa Oscar Ginman som bjöd på segergest redan 175 meter före från mål och hela upploppet ner.
Hemmapubliken jublade och tränaren Elisabeth Almheden var i ”chock”. Bara ett par timmar tidigare hade lillebrorsan Maroon Day också fått segerdefilera tillsammans med Oscar Ginman.
- Jag begriper ingenting, sa amatörtränaren med endast två hästar på träningslistan.

Vann spetsduellen
Kalmarsundspokalen (V75-6) avgjordes i starten då Click Bait accelererade till ledningen och vann spetsduellen med Usain Töll. Väl i spets fanns det bara en häst på banan och trots att Per Lennartsson försökte köra så sakta han kunde blev segertiden 1.09,7 över distansen 1640 meter autostart.
- Det är en underbar häst. Man kan inte ha bättre känsla än att sitta bakom den här i starten. Absolut en av de läckraste hästar jag kört i min karriär, sa segerkusken.
Click Bait belönades med dagens största prischeck, 150 000 kronor, och tränar gör Solvallas Stefan Melander.

Rafflande inledning
V75 fick en rafflande inledning då Dragons Bar, dagens största favorit, galopperade bort sig kort efter start. Samtidigt rusade Herakles i ledningen och han såg lika löpsugen som svårstoppad ut tills han plötsligt tappade travet in i slutsvängen. Jätteskrällen Cheri Cheri Lady tog över och höll till kort före mål då andrahandsfavoriten Crown Wise As sluggade sig förbi i händerna på Johan Untersteiner, som tog karriärens 1999:e kuskseger.
- En fantastisk individ att hålla på med, en kompis och personlig favorit, sa Johan Untersteiner om lillebrorsan till Vivid Wise As.
Även V75-2 (STL Klass II) bjöd på dramatik då storfavoriten Kyrie Eleison, dagens stora stallskrik, var alldeles för laddad och galopperade direkt bakom startbilen. Rex Tile tog ledningen men var också väl pigg och slagen in i slutsvängen. Från tredje utvändigt svarade Markus B Svedberg attackerna bakifrån på sista bortre långsidan och när han sedan drog det norska special-huvudlaget med bara en skygglapp 400 meter från mål kopplade 21-oddsaren Topping Artist in överväxeln och vann överlägset.

Imponerande Sverige-debut
STL Stoeliten (V75-3) bjöd på en duell mellan favoriten Iceland Falls i ledningen och andrahandsfavoriten Blackflash Bar utvändigt. Med favoritduon där framme var tempot lågt och det blev till slut en ren speeduppgörelse där Blackflash Bar var starkast och italienskan imponerade stort i händerna på Alessandro Gocciadoro i sin Sverige-debut.
I V75-4 (STL Diamanstoet) försvarade Rikard N Skoglund innerspåret från start och ledde sedan från start till mål tillsammans med Dennis Palmqvist-tränade Miss Chevy Neo, som svarade för en liten överraskning.
STL Silverdivisionen (V75-7) hade lockat ett mycket fint startfält där King Of Everything svarade för en mycket stark prestation tillsammans med Magnus A Djuse efter att ha fått jobba för att komma till ledningen efter 600 meter. Väl i spets fick han försvara sig mot framför allt favoriten Jimmy Ferro B.R. utvändigt och sedan en tapper Larry Wood till slut.
- Det var ett tufft lopp med många fina hästar med. Han gjorde det jättebra, kommenterade tränaren Claes Svensson.
Sju rätt på V75 betalade 130 803 kronor, sex rätt gav 990 kronor och fem rätt 91 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


V86® var tillbaka på Solvalla och omgången bjöd på högklassig travsport. Fyraåringarna stod i fokus och i Prix Diana Zet b..


V86® var tillbaka på Solvalla och omgången bjöd på högklassig travsport. Fyraåringarna stod i fokus och i Prix Diana Zet bjöd Joviality på en riktig styrkedemonstration. Superstoet gjorde sin fjärde start sedan flytten från USA, där hon tjänade över 17 miljoner kronor som två- och treåring, och utan skor på hovarna för första gången lämnade hon motståndet från positionen utvändigt om ledaren.
- Hon är otroligt behaglig. I dag var hon lite framåt men hon är så jäkla läcker alltså, det är en underbar känsla att köra henne, sa Erik Adielsson.
Segern var värd 400 000 kronor och kilometertiden 1.11,0 över 2 140 meter med bilstart är banrekord för fyraåriga ston.
- Det var bra. Det är så skönt att se henne när hon kommer här i sista sväng och Erik sitter med allting kvar, det är härligt, sa hästens tränare Sabine Kagebrant som också berättade att hästens härnäst kommer gå ut i uttagningslopp till Stochampionatet.

Skräll i Prix Readly Express
Kvällens fetaste segercheck delades ut i fyraåringsloppet Prix Readly Express och uppgick till 600 000 kronor. Den gick till Katja Melkko-tränade överraskningen Staro Mack Crowe efter en mycket stark prestation. I andra kurvan lämnade Rikard N Skoglund andra par utvändigt när Örjan Kihlström stötte från kön med loppets favorit Greensboro Zet och sedan han landat utvändigt om ledaren och svarat ut favoriten i tredjespår stegade Staro Mack Crowe undan till enkel seger.
- Det är en jättefin häst med stam som förpliktigar, han är halvbror med bland andra Cash Crowe, sa Rikard N Skoglund.
Staro Mack Crowe betalade 22 gånger insatsen på vinnarspelet och var endast spelad på tre procent på V86.
- Han var tvåa på bra sätt under elitloppshelgen senast så spelarna var inte med på noterna.
Segern innebar att Staro Mack Crowe passerade en miljon kronor insprunget och ska man tro hans kusk är det bara början.
- De som vinner det här har av tradition hävdad sig väl i derbyt senare, så det här är väl hans introduktion på den stora scenen.

Dubbla segrar för Gocciadoro
I gulddivisionen spelades Ikaros Sisu till favorit i sin första start för Timo Nurmos. Men han var chanslös att matcha Alessandro Gocciadoros Vivid Wise As-son Charmant de Zack, som kördes till ledningen och exploderade ifrån motståndet när tussarna avlägsnades ur hans öron.
- Det här var ett av de bästa lopp han har gjort. Han var mycket snabbare från start än tidigare och mycket snabbare sista 500 meterna också. Han var som sin pappa i dag, sa Gocciadoro.
Italienaren fick även se sin Cayenne S.L.M. ta hem Schyssta loppet, ett lopp för de kuskar som kört flest lopp utan att få drivningsförseelser, i händerna på Magnus A Djuse.

Jikken på banrekord
Daniel Redén-tränade Jikken tog en lika överlägsen seger när han från positionen utvändigt om ledaren pulveriserad motståndet på snabba 1.12,8 över 2 140 meter – banrekord för svenska fyraåriga hingstar och valacker.
- Det har alltid varit en fin häst. Han har utvecklats hela tiden och i dag kändes det som att han har hittat ytterligare en växel. Att han skulle vinna var väl inte helt överraskande men sättet han gjorde det på var imponerande, sa kusken Örjan Kihlström, innan han svingade sig upp i sulkyn igen och vann kvällens första försök i diamantstoet med Jikkens stallkamrat Faeza Zet.
I bronsdivisionen triumferade Geir Vegard Gundersens Harper Hanovers-trea Imperatur Am (Magnus Teien Gundersen) och kvällens andra försök i diamantstoet vanns av André Eklunds Ultra Violet.
På V86 delade den favoritdominerade rätta raden ut 4 309 kronor. Sju rätt betalade 48 kronor och sexrättpotten frös inne och läggs till nästa veckas åttarättspott. En ensam jackpotvinnare kan då bli tolv miljoner kronor rikare.

Ola Johansson, Kanal 75


Få tävlingsdagar har sådan inramning som Midnattstravet och V75 i Boden – på lördag dessutom kryddad med jackpot och tota..


Få tävlingsdagar har sådan inramning som Midnattstravet och V75 i Boden – på lördag dessutom kryddad med jackpot och totalt 34 miljoner kronor i potten för sju rätt. Sista avdelningen går strax innan lördag övergår till söndag och detta i dagsljus. För hemmatränarna är Midnattstravet årets höjdpunkt.
- Ja, det är något som alla ser mycket fram emot och det ser ut att bli bra väder vilket är viktigt, säger Roger Nilsson.
Boden-tränaren har siktat på denna dag sedan en tid tillbaka och har fyra hästar med i veckans omgång på V75® som är spetsad med en jackpot och en ensam vinnare kan bli 34 miljoner kronor rikare. Lite förvånande är att Roger Nilsson väljer att inte köra själv och ställer sig vid bankanten istället.
- Det hade jag i tankarna ganska tidigt och när jag sedan fick så bra kuskar på mina hästar blev det ett enkelt val. Det är skillnad på de här killarna som kör hela tiden och på mig som kör någon gång i veckan. Om jag kör en häst jag tror på måste jag visa det och köra därefter och då kan det bli fel.

Det är två jämngoda hästar
I V75-2 har stallet två hästar och Roger har svårt att avgöra vem som är bäst.
- Jag tycker att de är jämngoda för dagen. 4 Mellby Illusion har varit borta i över ett och ett halvt år innan han började starta igen. Det är en ruskigt kapabel häst som inte ser speciellt bildskön ut i travet, men det får vi nog leva med… Han tar sig fram effektivt i alla fall. Jag har varit nöjd med de två starterna han gjort för mig och loppet senast blev en lämplig genomkörare inför loppet på lördag. Han ska tävla barfota, i alla fall bak och han har tävlat med skor och brodd på slutet och det bör vara en stor skillnad. Jag tror han gör ett bra lopp och är en outsider.
- 5 Barolo Gene vann V75 förra året och blev sedan sjuk. I vinter har jag kunnat träna honom som jag velat och jag är väldigt nöjd med honom. Förra året fick jag backa tillbaka lite med träningen eftersom han blev sliten. Jag är väldigt nöjd med de två starterna han gjort i år och formen är i stigande. Han har hög kapacitet och i voltstart är han ganska kvick iväg och han bör hamna vettigt till. Jag har två bra hästar i loppet och de är jämbördiga för tillfället.

Han har superform
Även i V75-4 selar hemmatränaren ut två hästar med mycket bra dagsform.
- 1 Burn Notice har svarat för två riktigt bra lopp i rad. Han har superform och därför är jag extra nöjd med spåret. Hade han fått ett snävt spår hade galopprisken varit överhängande eftersom han håller på att explodera här hemma. Burn Notice kan trampa iväg ganska snabbt och hur som helst bör han få ett bra lopp och ska räknas.
- 10 Galant Ima är en häst jag håller högt. Han är ganska orutinerad ännu och lär sig hela tiden. Jag har varit mycket nöjd med alla hans starter i år och efter den senaste starten har han haft en paus. Jag är mycket nöjd med honom i träningen och han kommer att fälla många till slut med klaff på loppet. Jag ska utrusta honom med rycktussar för första gången och jag tycker att spelarna ska se upp med honom.
Vem är bästa chansen av de två?
- Det är jämt där också, men Burn Notice har läget och det gör väl att han har lite fördel.

Joakim Brundin, Kanal 75


Kitty Hawk gjorde sin femte start i regi Stefan P Pettersson och efter tre segrar och en tredjeplats från ledningen var det dags för henne att tä..


Kitty Hawk gjorde sin femte start i regi Stefan P Pettersson och efter tre segrar och en tredjeplats från ledningen var det dags för henne att tävla bakifrån för fösta gången. Det visade hon sig klara med bravur. När Kevin Oscarsson lämnade tredje par utvändigt på den sista bortre långsidan närmast exploderade hästen i tredjespår och när slutkurvan nåddes satt ekipaget i ledningen. Den sista biten in mot mål började speedrycket ta ut sin rätt men Kitty Hawk hade tillräckligt med krafter för att hålla undan till säker seger.
- Hon är jättefin! De andra öppnade bättre än jag trodde så vi var ganska chanslösa från start. Spets var plan a men nu vi fick improvisera lite. Egentligen blev det inte som jag hade hoppats men hon är otroligt snabb i benen och när jag såg att de inte var med riktigt på noterna fick vi dra en chansning och det gick bra. Hon har en otrolig speed, sa Kevin Oscarsson.

Mersmakande debuter
Dessförinnan hade Natorp Bo årsdebuterat på bästa sätt i sin första start för Joakim Lövgren. Efter en tuff öppning till ledningen ströps tempot en bit innan Joakim Lövgren lättade lite på tömmarna och lät sexåringen lämna konkurrenterna på lätta hovar.
- Han kan det mesta. Det var nog inga nya trick han tog fram i kväll utan han har gjort det här förut och det var bara ett rent nöje att få följa med honom i dag, kommenterade Joakim Lövgren.
Muscle Rex gjorde också debut i ny regi och Halmstads Linda Persson har bevisligen förvaltat pundet väl. I händerna på tränarens make Stefan Persson gick fyraåringen undan till enkel seger, den sjunde i tolfte starten, från ledningen.
- Det var väldigt bra, tycker jag. Han vann på en fin tid (1.13,6/2 140 auto) med krafter kvar.
Övriga lopp inom V64 vanns av Jerry Riordans Dubbio Amletico (Gustav Johansson), Johan Untersteiners All For Love (Peter Untersteiner) och Conrad Lugauers Laban Lagö. De som prickade in samtliga vinnare fick för det 2 377 kronor. Fem rätt gav 38 kronor och då fyrarättspotten frös inne väntar en jackpot när Boden på torsdagen arrangerar V64.

Ola Johansson, Kanal 75


I Inter Dominion gjorde Just Believe grovjobbet utvändigt ledaren och imponerade stort när han avgjorde sista biten över upploppet.I Great Southe..


I Inter Dominion gjorde Just Believe grovjobbet utvändigt ledaren och imponerade stort när han avgjorde sista biten över upploppet.
I Great Southern Star på travbanan Melton kunde han avgöra enkelt via open stretch efter resa i rygg på ledaren.
Tränaren Jess Tubbs och kusken Greg Sugars hade turen att välja startspår först efter försöket där Just Believe spurtade sylvasst till andraplatsen efter att ha startat från bakspår.
Valet blev spår 1 med förhoppning att försvara innerspåret och ledning från start till mål.
Just Believe var snabb bakom startbilen men Mufasa Metro var snabbare från spår 5 och därmed fick Greg Sugars tänka om och istället vänta på open stretch.
När hästarna kom till upploppet och de extra innerspåren invändigt vreds Just Believe ner på open stretch och avgjorde enkelt före Mufasa Metro och Im Ready Jet.
- Han exploderade när han fick fritt och han vann bekvämt, sa segerkusken Greg Sugars.
Segern var värd en miljon kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Brother Bill brände som storfavorit i sin senaste start i gulddivisionen. Men det berodde på att han blev fastlåst på innerspår. N&..


Brother Bill brände som storfavorit i sin senaste start i gulddivisionen. Men det berodde på att han blev fastlåst på innerspår. När luckan sent omsider uppenbarade sig, närmast exploderade hingsten i en kraftfull spurt till tredjeplatsen.
- Som han gick sista 150 senast var det en perfekt uppladdning inför det här loppet, så han känns som den klaraste av våra, säger Andreas Lövdal i podden V75® - lördag hela veckan, när han ombeds gå igenom stallets hästar inför finalomgången.

Kan utmana favoriten i stoeliten
Europamästarinna Honey Mearas kommer att bära favoritskapet i stoeliten. Spår elva kan emellertid ställa till det för henne och Andreas Lövdal låter klart uppåt på Hoboken Am (V75-1), från ett betydligt bättre utgångsläge.
- Det var det jäkligt kul att se så fin som hon var senast. Hon fungerade väldigt fint och gick väldigt bra mellan hästar efter sent fritt. Det har känts väldigt bra på henne hemma både innan och efter det loppet. Nu fick hon spår två och jag tycker att det ser spännande ut. Hon är bra alltså.

Fördel Ivanka
I diamantsstoets final jagar Ivanka Amok (V75-4) sin sjätte raka seger. För motståndet står bland andra stallkamraten Miss Imperatrice.
- Ivanka är ju som en tanks och jag tror inte att Miss Imperatrice kan slå henne. Men jag säger inte att det inte finns andra hästar som kan göra det. Hon ska hämta in 20 meter på bra hästar och den som slog Miss Imperatrice senast (Kathrine S.H.) var väldigt bra. Men Ivanka har verkligen varit jättefin.

Svårt i silver
Amalancius B.B. (V75-5) imponerade när han senast spurtade till seger över lång distans. Den här gången drar ett elftespår ner förväntningarna.
- Det är väldigt bra hästar med och jag tror att det blir svårt. Han är inte borta men nu får han förlita sig på turen, säger Andreas Lövdal, och låter desto mer uppåt inför Aragorn As (V75-6) uppgift i bronsdivisionen.
- Han vann jättelätt senast. Det var ett väldigt fint intryck på honom. Sedan är det klart att det var ett helt annat motstånd då än vad det är nu, men han är en jättefin häst med fin form som inte är borta han heller. Från spår nio sitter han bra till och han är en av flera i loppet som jag ser det.
Klass I avslutar omgången och där försvarar två hästar stall Nurmos färger.
- John King Boko (V75-7) var lite klen senast men han hade stått över lite träning och jag tror att han missade det sista slipande jobbet som vi brukar köra. Jag tror att det satte ner honom lite och jag hoppas att han ska vara bättre den här gången. Han kan mycket bättre än det han presterade senast.
- Express Love (V75-7) är det svårt att veta på förhand hur han kommer att prestera. Han har känts jättefin de senaste gångerna och klaffar det så absolut, men han måste ha turen och ramla ner någonstans och få ett bra lopp.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2022-12-10 2022-12-10 Åby-3 Marcus Hultman 2660/6 C 0 16.5 138
2022-11-26 2022-11-26 Axevalla-9 Marcus Hultman 2160/7 B 1 15.8 25
2022-11-15 2022-11-15 Axevalla-5 Marcus Hultman 2140/4 D 3 15.8 157
2022-10-27 2022-10-27 Åby-6 Marcus Hultman 2140/3 C 0 15.1 27
2022-10-09 2022-10-09 Åmål-5 Marcus Hultman 1680/5 B 1 14.2 24
2022-08-30 2022-08-30 Axevalla-5 Marcus Hultman 2640/7 D 3 16.0 98
2022-08-14 2022-08-14 Åmål-2 Marcus Hultman 2080/1 B 1 16.2 17
2022-07-31 2022-07-31 Åmål-6 Marcus Hultman 2080/6 C 1 16.5 22
2022-07-13 2022-07-13 Åmål-8 Marcus Hultman 2080/1 D 1 16.5 35
2022-06-15 2022-06-15 Åmål-1 Marcus Hultman 2080/11 C 7 255
2022-05-20 2022-05-20 Åmål-3 Jan Silvén 2100/11 B 7 20.0 39
2022-05-09 2022-05-09 Åmål-5 Marcus Hultman 2080/7 D 1 17.7 97
2023-12-20 2023-12-20 Åby-8 Marcus Hultman 2140/7 A 3 15.0 56
2023-12-04 2023-12-04 Färjestad-5 Jan Silvén 2160/6 A 1 15.8 18
2023-11-27 2023-11-27 Färjestad-6 Marcus Hultman 2660/3 B 4 16.4 42
2023-10-23 2023-10-23 Färjestad-9 Marcus Hultman 2660/14 A 3 15.9 35
2023-10-09 2023-10-09 Färjestad-9 Marcus Hultman 2140/1 A 0 g 21
2023-09-27 2023-09-27 Åby-9 Marcus Hultman 2140/4 C 3 12.9 230
2023-08-29 2023-08-29 Axevalla-7 Marcus Hultman 1660/13 A 0 g 38
2023-08-07 2023-08-07 Färjestad-7 Julia Nilsson 2660/7 A 2 15.9 67
2023-07-22 2023-07-22 Axevalla-5 Marcus Hultman 2640/9 C 5 15.3 924
2023-07-06 2023-07-06 Årjäng-3 Marcus Hultman 2160/6 A 3 15.0 49
2023-06-15 2023-06-15 Åby-4 Julia Nilsson 2640/2 B 0 g 25
2024-04-06 2024-04-06 Åby-8 Björn Goop 2140/6 B 8 13.8 371
2024-03-29 2024-03-29 Färjestad-4 Marcus Hultman 1640/3 C 4 11.3 51
2024-02-26 2024-02-26 Färjestad-8 Marcus Hultman 2140/4 C 1 15.1 44
2024-02-12 2024-02-12 Färjestad-9 Marcus Hultman 1640/10 B 2 14.5 27
2024-01-19 2024-01-19 Färjestad-7 Marcus Hultman 2160/7 C 5 16.4 41
2024-01-01 2024-01-01 Färjestad-7 Marcus Hultman 1640/3 B 1 13.0 20ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se