Everglo Lemon travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Everglo Lemon travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Everglo Lemon har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Everglo Lemon har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Everglo Lemon


Anders Eriksson är inne på sitt tredje år som proffstränare. Efter en bra start och en växande verksamhet drabbades han av sjukdom i ..


Anders Eriksson är inne på sitt tredje år som proffstränare. Efter en bra start och en växande verksamhet drabbades han av sjukdom i stallet som slog ut de flesta hästarna och allt form försvann på bara några dagar.
- Det var jobbigt förstås. Jag valde att inte starta någon häst alls i somras, det tog drygt tre månader innan jag startade en häst igen. Dom fick träna på och ställdes inte av på något sätt, men jag ville inte stressa igång något utan lät det läka ut och så här i efterhand var det nog rätt. Det är skönt att ha förstående och tålmodiga hästägare och nu hoppas vi att vi ska kunna ge tillbaka, säger Anders Eriksson.
Det senaste månaderna har formen kommit tillbaka på allvar och sedan september månad har stallet tagit tio segrar på drygt 50 starter.
- Det känns bra och hästarna tränar starkt och presterar som jag hoppas att dom skulle göra när dom blev friska igen. Nu hoppas jag att vi kan jobba vidare och starta på så länge dom har form och det ser ljust ut inför resten av året också.
På lördag är det V75 på Solvalla och finaler kryddat med en jackpot som han ge en ensam vinnare hela 55 miljoner kronor.

Förutsättningarna stiger
Anders Eriksson har kvalat in två hästar och dessutom haft tur i spårlottningen.
- Ja, det var väldigt glädjande att se startspåren i söndags kväll och det gör att förhoppningarna stiger.
Först ut är 1 Everglo Lemon (V75-2) som vann sitt försök lekande lätt i Färjestad efter ledning från start till mål.
- Jag var jättenöjd med honom den gången och det fanns krafter kvar och han visade att han har lärt sig att öppna från start.
I starten efter travade Everglo Lemon också i ledningen, men fick ge sig kort före mål.
- Jag var ändå jättenöjd med honom. Han fick öppna tufft för att behålla ledningen och banan var krävande och han höll farten berömvärt hela vägen. Han hade fått det lite lugnt efter loppet på Färjestad och han kommer att vara ännu bättre den här gången med det loppet i kroppen. Han känns jättefin i träningen och allt tyder på en bra prestation.
Vill du avslöja taktiken?
- Från det här spåret så tänker jag ladda för att behålla ledningen och vill köra där. Jag kommer att lätta honom lite i balansen och sedan ska jag testa ett norskt huvudlag på honom i slutet av veckan, förhoppningsvis så kan han få en kick av det.
Hur sträcker sig dina segerförhoppningar?
- Jag hoppas och tror att vi är långt framme. Jag har blivit imponerad av Chitchat och han blir svårslagen, men vi har ett bättre läge och jag hoppas vi drar fördel av det.
2 Gaylord Am (V75-7, bilden) imponerade stort när han vann sitt försök efter ett tungt lopp.
- Det var en väldigt bra insats och han plockade fram löphuvudet och vann ganska lätt till slut på en bana som inte var helt optimal för honom.
Hur har han tagit loppet?
- Han känns fin och närmar sig toppformen på allvar. Han brukar vara lite seg efter uppehåll och nu har han några lopp i kroppen och en stigande formkurva.
Hur är dina taktiska funderingar?
- Han kan öppna ganska bra, men jag tror inte att vi kan ta ledningen härifrån. Hade vi haft fyra eller fem så hade jag nog chansat och laddat rejält med risk för att få ett tufft lopp.
Hur pass optimistisk är du bakom honom?
- Borups Victory är snabbare från start och det finns väl en del som talar för att han får överta ledningen och då blir han mycket svårslagen. Jag har en bra häst som är stark och kan hålla ett bra tempo länge. Får Borups Victory jobba hårt så stiger våra chanser förstås och jag har inte gett upp på något sätt.

Joakim Brundin, Kanal 75


Den breda travpubliken fick bekanta sig med flera nya namn under onsdagskvällen.Det började med att Flap Setting spurtade ner omgångens stö..


Den breda travpubliken fick bekanta sig med flera nya namn under onsdagskvällen.
Det började med att Flap Setting spurtade ner omgångens största favorit Byron Face i debuten för sin nya tränare Malin Åberg.
- Jag känner förra ägaren, på så sätt kunde jag köpa honom. Han kom i torsdags och jag har haft lite dåligt samvete att jag startar så snabbt, men det gick ju bra. Jag måste säga att Ulf Stenströmer hade ställt henne i ett fantastiskt fint skick, berättade Åberg som tog ut tränarlicens i fjol och nu knep sin särklassigt största seger sedan Ulf Ohlsson serverat ett drömlopp i tredje inner.
- När pandemin drog igång så tänkte jag att jag klarar inte att sitta inne. Så jag tog hem några av mina egenägda hästar från Hanna Olofsson och började lite själv. Jag har jobbat med hästar i Frankrike, men det var herrans massa år sedan, förklarade Åberg som med två färska nyförvärv plötsligt har fem hästar i träning och säkert lär höra tala om sig framöver.

Spräckte segernollan i start 39
Det är betydligt fler än Vaggeryd-licensierade Jonathan Blomqvist som har två.
En av dessa heter L.Way Joli och måste efter onsdagens prestation klassas som en av landets mer lovande treåringar.
Detta sedan han flugit förbi sina kullkamrater över upploppet.
- Det finns jättemycket i honom, det visade han idag. Han ska inte kunna vinna när vi hamnar så långt bak, men han kan verkligen flytta på sig, berömde körande Henrik Johansson.
I det sammanhanget är kallblodsspecialisten Martin Lundahl (14 hästar i träning) rena stortränaren och betydligt mer segervan.
Men det kan man inte säga om Pysola som kom till start segerlös i 38 starter.
Nu var det äntligen dags sedan Lundahl fått luckan perfekt från tredje inner.
- Nu blev hon avslappnad i rygg, sänder man för tidigt blir hon så het och tömmer sig. Jag tänkte att luckan borde komma och det gjorde den. Det här värmer gott med dessa elräkningar, konstaterade Lundahl.
Lägg därtill att Jimmy Dahlman satt dit Portofino med sex procent av spelet i ryggen så återstod bara 355 av 875 563 inlämnade system efter halva omgången.

Kusk till sjukhus
Då följde ett lopp som bjöd på dramatik av ett helt annat slag än vad man önskar se på en travbana.
Medan storfavoriten Västerbo Ajax (Lars Wikström) dominerade i ledningen och gick undan på lätta ben för Henrik Svensson inträffade en olycka längre bak i fältet.
Kusken Marie Hafstad Eriksson slungades ur sulkyn bakom hästen Bold Silver och blev liggande på banan i väntan på ambulans.
- Det går rysningar genom hela kroppen när man ser något sådant, det är bara att hoppas att det går bra nu för Marie. Hon klagar på kraftiga smärtor i nacken och vet inte riktigt vad som har hänt, men det positiva är att hon är vid medvetande. Tyvärr har regionen inte resurser att ha en ambulans på banan, men Sundsvalls Sjukhus ligger bara fem minuter härifrån. Läkaren som alltid är på plats var framme vid henne direkt, förklarade Bergsåkers travbanechef Henrik Montin samtidigt som Hafstad Eriksson fördes in i ambulansen med nacken fixerad.

Stalldubbel för Eriksson
Sedan var det favoriter för nästan hela slanten.
Fredrik Wallins Feel the Benefit reglerade sina fältet utvändigt om ledaren för Magnus A Djuse medan storebror Mats blåste förbi sina konkurrenter över upploppet bakom en härligt löpsugen M.T.Montpelier.
- Han har verkligen hittat en ny växel och känns fantastiskt fin. Vi har fått ett rejält svar på jänkarvagnen samtidigt som vi ändrat lite i balans och träningsupplägg, det har han svarat bra på. Tanken är att vi siktar mot V75 om allt står rätt till efter det här, mös Magnus Träff om sin pånyttfödde nioåring.
Kvällens tredje jättefavorit Everglo Lemon fick däremot ge sig från ledningen.
- Det är klart att man alltid vill vinna, men jag förstod väl redan efter 400 meter att öppningen skulle sitta i benen på oss. Men skulle jag förlora mot någon så kändes det bra att förlora mot den, kommenterade Anders Eriksson sedan han fått se stallkamraten Global Above All spurta förbi i händerna på Örjan Kihlström.
Utdelningen på V86 landade på 320 562 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


Dear Friend var lördagens största favorit på V75® men stoet galopperade redan innan bilen släppte startfältet och därmed var ..


Dear Friend var lördagens största favorit på V75® men stoet galopperade redan innan bilen släppte startfältet och därmed var det upplagt för en skräll i silverdivisionen (V75-3).
Det blev också en överraskning sedan sex-procentaren Shapes avgjort från andra utvändigt över upploppet tillsammans med sin tränare Björn Goop.
Björn Goop var het på hemmaplan och i bronsdivisionen (V75-5) lyckades han med minsta marginal försvara innerspåret och ta hand om ledningen in i första sväng tillsammans med andrahandsfavoriten Graces Candy. Väl i ledningen försvarade sig det Jörgen Westholm-tränade stoet starkt och höll undan för favoriten Vinci Nice som utmanade rejält utvändigt.
Segertiden blev utmärkta 1.12,8 över distansen 1 640 meter autostart.
- Banan har blivit bättre och bättre ju längre dagen har gått. Fantastiskt att vi kan köra en 12-tid i det här vädret, sa Björn Goop och gav banpersonalen en eloge.
Björn Goop inledde årets första tävlingsdag på Färjestad med ytterligare en vinst utanför V75, med egentränade The Eagle i lopp 4, och började därmed året på hemmabanan med ett hattrick.

Spets och slut
Everglo Lemon
var klar favorit i klass II (V75-1) och tillsammans med sin tränare Anders Eriksson blev det enkelt från spets. Det var fyraåringens tredje seger i sjätte starten.
Lika enkelt blev det för favoriten i V75-4 som var öppet endast för hästar i amatörträning. Stefan Persson körde offensivt och kom tidigt till spets med Demir K.M.E. som sedan höll undan säkert. Det var tredje raka segern för sexåringen som är obesegrad i sin nya regi hos Hanna Lähdekorpi.
- Han var verkligen duktig, det gick fort en bit mitt i loppet och han kunde ändå hålla farten bra till slut, kommenterade Stefan Persson.

Guldseger för färska proffset
Stefan Persson hade en bra dag i sulkyn och vann även gulddivisionen som var placerad utanför V75. Loppet bjöd på dramatik kort före start då banveterinärerna strök storfavoriten Revelation på grund av hälta. Med Revelation ute ur loppet tog Kuyt F.Boko chansen och var bara bäst trots att han fick göra jobbet utvändigt om ledaren. Stefan Persson satt i segersulkyn och vinnaren tränas av färske proffstränaren Johan Svensson som plockade ut sin licens vid årsskiftet.
- Att bli travtränare har varit mitt mål sedan jag var tolv år, det var en dröm när det var färdigt. Det här var underbart, sa Halmstad-tränaren som kunde räkna in en vinst i gulddivisionen som första proffsseger.

Första segern sedan kriteriet
Omgången bjöd på ett kallblodslopp och Backlös Uriel var en imponerande nio-procentare som avgjorde V75-2 från tredje utvändigt med en stark avslutning sista 500 meterna i tredjespår.
Mats E Djuse satt i sulkyn och tog över ledningen in mot upploppet och vann till slut säkert.
Vinnaren tränas av Jan-Olov Persson sedan i maj 2022 och det var sjuåringens första seger sedan triumfen i Svenskt Kallblodskriterium 11 augusti 2019.
Skräll blev det även i V75-6, ett försök i Diamantstoet, där fyra-procentaren Carroty avgjorde enkelt i händerna på sin tränare Robert Bergh. Det femåriga stoet satt i andra utvändigt och gick ifrån mycket enkelt över upploppet till karriärens åttonde seger.
Omgången avslutades med en säker favoritseger för Likeaboss och när Elias Strandberg ryckte tussarna ur öronen på ledaren dryga 500 meter före mål fick övriga inrikta sig på andrapriset.
- Min första V75-seger. Det här är jättestort, det går inte säga med ord, kommenterade en rörd amatörtränare Per Lindqvist.
7 rätt på V75 gav 68 387 kronor, sex rätt 543 kronor och fem rätt 48.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Mellan 31 maj och 31 augusti startade inte stall Anders Eriksson en enda häst. Sjukdom satte stopp och hela stallet sattes på paus.- Det var tufft. S..


Mellan 31 maj och 31 augusti startade inte stall Anders Eriksson en enda häst. Sjukdom satte stopp och hela stallet sattes på paus.
- Det var tufft. Speciellt för mig som är färsk tränare. Det var bara mitt andra år som tränare och att då åka på långtidsinfektioner, det var ungefär det sämsta som kunde hända, säger Anders Eriksson i veckans avsnitt av podden V75® - lördag hela veckan.
Men vändningen kom. Under hösten började hästarna dyka upp på tävlingsbanan igen och i december infann sig toppformen i stallet. Fyra segrar på elva starter talar sitt tydliga språk och Gaylord Am satte punkt för året med en strålande prestation på nyårsaftonen. Trots galopp utklassade han motståndet i bronsdivisionen på V75®.
- Det var typ ett år sedan han var så där riktigt bra senast så man har gått och väntat på att han ska komma i form igen och få visa upp sig. Det var kul att han fick göra det sista dagen på året och på V75.

Siktar på spets runt om
På lördag står Färjestadstravet värd för V75 och Anders Eriksson kan inleda det nya året lika bra som han avslutade det förra. Han beger sig till Karlstad med två hästar och först ut är Everglo Lemon (V75-1). Fyraåringen startade så sent som i förra veckan och föll då med flaggan i topp.
- Han har varit bra två gånger i rad nu och framför allt var han riktigt bra senast. Det var bara hans sjätte start i livet och han fick ett tufft lopp och kämpade hela vägen och blev bara slagen av en smygkörd häst (Mud Hill), som jag dessutom tycker är väldigt bra. Jag var jättenöjd med honom senast och jag tror inte att han kommer vara sämre nu på lördag.
Hästen startar över kort distans för första gången och från spår tre bakom startbilen hoppas Anders Eriksson på ledningen.
- Det är ett betydligt mer passande spår för honom den här gången och distansen är också spännande. Jag tror att han kommer bita ifrån sig riktigt bra på 1 600 meter.
- Han höll ledningen väldigt enkelt på Valla för två starter sedan från spår ett, och jag tror nästan att spår tre är ännu lite bättre för honom. Det kanske finns någon startraket med men min häst öppnar väldigt bra i alla fall. Han har bara gått i ledningen en gång och då lyckades han vinna. Så han är obesegrad där och vi får försöka fortsatta att vara det.

Bra spår för första gången
Den andra hästen från stallet är Pleasure for Cash (V75-5). Han tävlade flitigt på V75 i tidigare regi men nu är det ett tag sedan han var med i travets elitserie.
- Normalt sett ska inte 380 starpoäng räcka för att komma med på V75 men den här årstiden är det lite skralt anmält, så han fick hänga med han också. Jag tror inte att han gör bort sig.
Nioåringen gör sjätte starten för Anders Eriksson och de två senaste gångerna har han skurit mållinjen som fyra. Senast efter ett lopp som första häst i andraspår.
- Han höll farten rätt så bra senast och jag hoppas att han ska komma allt eftersom han startar på. Och det är första gången som han har ett bra spår sedan vi fick honom, så det ska bli kul. Han har inte vunnit lopp hos mig än men jag hoppas att han ska göra det, kanske redan nu på lördag.

Ola Johansson, Kanal 75


Båda Sybille Tinters onsdagsvinnare brukar springa med skor på hovarna och hon påpekade själv inför tävlingarna att det var ett..


Båda Sybille Tinters onsdagsvinnare brukar springa med skor på hovarna och hon påpekade själv inför tävlingarna att det var ett stort plus, gentemot de konkurrenter som är vana att tävla barfota men som nu måste ha skor i och med vinterns barfotaförbud. Men den saken var knappast avgörande. Rally Juvelen, som startade utanför V86, vann säkert trots att han fick svar om ledningen och tvingades trava som första häst i andraspår. Och Filippa B.J. klädde enkelt av motståndet över upploppet efter att ha hamnat sist från spår åtta.
- Det är fantastiskt fint att vara här på Solvalla. Jag hade bra feeling inför kvällen och båda var starka och fina och gjorde vad det skulle och bara vann sina lopp, sa en glädjestrålande Sybille Tinter när hon klev in i vinnartribunalen efter kvällens andra fullträff.
- Det var mycket strul på vägen men Jorma (Kontio) och Filippa verkar trivas ihop och det känns som att hon gör det lilla extra när Jorma kör.
Filippa B.J. har i år tagit sig till final i både Derbystoet och Breeders’ Crown. Och än är inte säsongen slut.
- Hon får köra på så länge det inte behövs broddar. Hon är i fortsatt bra form och jag tycker att det är kul att tävla.
Övriga lopp inom V86 på Solvalla vanns i tur och ordning av Markus B Svedbergs Hillsborough Flame (Claes Sjöström), Mattias Djuses Wings Level (Magnus A Djuse) och Anders Erikssons Everglo Lemon.

Fransman för de stora loppen
V86 delades mellan Solvalla och Bjerke och på den norska huvudstadsbanan spelade i vanlig ordning Frode Hamre huvudrollen. Först höll hans kallblod Fyri undan till målfotoseger i händerna på Vidar Hop och sedan körde han själv fransmannen Hede Darling till imponerande seger från ledningen. Det var den femårige hingstens tredje start sedan flytten till Hamre och efter två tveksamma insatser visade han nu att han är en häst för den övre eliten.
- Vi har vetat hela tiden att det är en riktigt bra häst men har kommit lite fel på det. Men de senaste två veckorna har vi känt att han är klar för uppgiften. Det är ett sådant tryck i honom och det är otroligt härligt att sitta bakom sådana här hästar, man känner att det är något extra, sa Hamre, innan han även styrde Oz till seger.
- Fantastisk bra kväll! Hästarna presterade väldigt bra.
Men en segervan Frode Hamre-häst gick på pumpen. Efter fem raka fullträffar blev det för tufft för Broadway Don att trava utvändigt om ledande Trefilov, som övertygade när han trots en kostsam inledning hade krafter att gå undan till enkel triumf. Tränar gör Lars Erik Aas och i sulkyn satt Kai Johansen.
På V86 delade åtta rätt ut 6 904 kronor och sju rätt 57 kronor. Sexrättspotten frös inne och därmed hägrar en jackpot när V86 nästa onsdag avgörs på Solvalla och Jägersro.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2022-12-28 2022-12-28 Örebro-10 Anders Eriksson 2100/12 C 2 14.8 130
2022-12-07 2022-12-07 Solvalla-10 Anders Eriksson 2140/2 C 1 15.0 83
2022-11-18 2022-11-18 Romme-6 Anders Eriksson 2140/3 B 5 15.7 38
2022-05-27 2022-05-27 Solvalla-7 Anders Eriksson 2140/4 D 5 14.3 517
2022-05-13 2022-05-13 Solvalla-1 Anders Eriksson 2140/9 B 1 16.5 37
2022-04-20 2022-04-20 Solvalla-1 Anders Eriksson 2140/5 D 2 17.7 39
2023-12-27 2023-12-27 Bergsåker-3 Ulf Eriksson 2140/2 D 2 16.4 155
2023-12-16 2023-12-16 Bollnäs-3 Ulf Eriksson 2140/2 C 5 14.0 68
2023-12-03 2023-12-03 Bollnäs-10 Ulf Eriksson 3140/2 C str
2023-11-17 2023-11-17 Bollnäs-9 Ulf Eriksson 2160/8 B 1 16.8 26
2023-08-22 2023-08-22 Eskilstuna-3 Anders Eriksson 1640/3 C 8 15.4 32
2023-08-01 2023-08-01 Bollnäs-4 Ulf Eriksson 1640/1 C 0 g 31
2023-06-23 2023-06-23 Hagmyren-8 Anders Eriksson 2140/7 C 0 15.7 42
2023-04-06 2023-04-06 Gävle-6 Magnus A Djuse 2140/12 D 6 14.0 49
2023-02-15 2023-02-15 Solvalla-10 Ulf Eriksson 2140/10 D 0 15.0 143
2023-02-04 2023-02-04 Solvalla-6 Anders Eriksson 2140/1 D 0 14.6 47
2023-01-25 2023-01-25 Solvalla-10 Anders Eriksson 2140/2 C 2 16.3 18
2023-01-07 2023-01-07 Färjestad-5 Anders Eriksson 1640/3 C 1 14.6 25
2024-04-05 2024-04-05 Bollnäs-6 Anders Eriksson 2660/6 A 0 18.3 32
2024-03-04 2024-03-04 Bollnäs-9 Ulf Eriksson 2140/1 C 2 14.9 29
2024-02-26 2024-02-26 Bollnäs-3 Ulf Eriksson 2140/1 B 2 14.9 31
2024-02-22 2024-02-22 Bergsåker-10 Ulf Eriksson 2140/3 B 1 16.9 13
2024-01-31 2024-01-31 Bergsåker-5 Ulf Eriksson 2640/1 C 1 15.5 28
2024-01-20 2024-01-20 Bollnäs-5 Ulf Eriksson 2140/11 C 7 16.3 631
2024-01-11 2024-01-11 Bollnäs-3 Ulf Eriksson 2160/5 A 2 16.3 26ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se