Even's Cool Boy travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Even's Cool Boy travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Even's Cool Boy har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2021-07-31 2021-07-31 Hagmyren-5 Robert Dunder 2140/4 C

Nyheter för travhäst Even's Cool Boy


Robert Dunder har haft egen gård strax utanför Umeå. I somras gjorde han och familjen slag i saken och bestämde sig för att flytta. P..


Robert Dunder har haft egen gård strax utanför Umeå. I somras gjorde han och familjen slag i saken och bestämde sig för att flytta. Per Linderoth valde att flytta hem till Östersund och Mellangården i Sundsvall blev till salu och familjen Dunder valde att slå till.
- Vi hyrde gården först, men nu har vi köpt den och det känns väldigt bra. Vi har anpassat oss bra och det känns väldigt stimulerande, säger 35-åringen.
Mellangården är i travvärlden känd som gården där Åke Svanstedt tränade fram mängder av stjärnor, bland annat Zoogin och backen där hästarna tränas är nästan mytomspunnen.
När Svanstedt valde att lämna Sverige för att söka nya utmaningar på andra sidan Atlanten köpte Per Linderoth gården och nu är det alltså Robert Dunder som tagit över.
- Det är en jättefin anläggning och jag är mycket nöjd med resultatet sedan vi flyttade hit. Jag var inte helt tillfreds med resultatet där vi höll till tidigare och det stulade lite hela tiden. Hästarna har fått vara friska och fräscha hela tiden sedan vi kom hit och känns bara bättre och bättre hela tiden

Fina tvååringar
I stallet finns för närvarande 29 hästar, blandat mellan lite äldre och nytt.
- Jag är jättenöjd med det material jag har. Det är en bra mix med unghästar och lite äldre som är på väg upp i klasserna. Sedan hoppas jag att Even's Cool Boy ska få vara hel och fräsch och få visa vad han kan, han borde ha en del ogjort på banan. Han har haft en senskada och vi skyndar långsamt. Bland de yngre
hästarna, jag har tio tvååringar, finns det säkert någon eller några som vi kan sikta lite högre med.
På fredag fortsätter V75 Winter Burst ® till Roberts gamla hemmabana Umåker och det är något han ser fram emot.
- Jag har med mig fyra fina hästar och jag tycker att alla ska ses med viss chans, men vill inte plocka ut någon som är bättre än den andre. Den som får bästa resan och har turen med sig ska kunna vinna hoppas jag.
- Shut Up And Dance (V75-2) var behandlad inför det senaste loppet och jag hade bara tränat honom i backen och jag tycker att han gjorde ett klart godkänt lopp. Jag räknar med att han kommer att vara bättre den här gången och han lär ju få en fin resa. Han är inte så snabb från start och Lupin Håleryd är mycket rappare från start än vad han är.
- Lupin Håleryd (V75-2) har varit struken inför en tilltänkt start och hon fick en mindre sårskada så det var inget allvarligare. Hon känns fin i träningen och det är en häst jag håller högt. Hon är snabb från start och jag kör gärna i ledningen om vi kommer dit och jag är nöjd med det hon presterar i jobben.
- Albert Zonett (V75-4) är en fin häst som bara är i början av sin karriär. Han är efter Love You och är mer stark än snabb än så länge och det finns stor utveckling i honom. Han är lite uppfräschad efter det senaste loppet och han har fått träna på efter et och jag är nöjd med honom. Den långa distansen är en fördel och spåret spelar inte så stor roll för hans del då han inte är snabb från start.
- Zooropa (V75-5) opererades i halsen i våras och efter det har hon varit jämn och säker och blir bättre och bättre. Hon kan ta ut sig mer och starta kontinuerligt vilket gör att hon också utvecklas. Hon känns fin och jag var nöjd med hennes insats senast och jag tror att hon vinner lopp när som helst och är en outsider här från ett passande spår.

Joakim Brundin, Kanal 75


Solvalla körde onsdagens V86-omgång tillsammans med Bergsåker.Skrällarna kom slag i slag för spelarna och överraskningsvinnarna ..


Solvalla körde onsdagens V86-omgång tillsammans med Bergsåker.
Skrällarna kom slag i slag för spelarna och överraskningsvinnarna var jämnt fördelade mellan norr och söder.
Omgången inleddes med en riktig smällkaramell i Sundsvall.
Robert Dunder lät Even's Cool Boy årsdebutera i ett riktigt hårt gäng. Det var första starten sedan i september för femåringen från Umåker och meningen var att hästen skulle se och lära.
Det blev så mycket bättre.
Hårt betrodde Bucks To Burn fick ta emot press i omgångar framme i ledningen och höll mycket bra till tredjeplatsen, tvåa Michelangelo Ås.
Tempot var högt uppskruvat med 1.08,6 första halvvarvet och i trakterna av 1.12 första varvet.
Robert Dunder valde de rätta vägarna i den sista kurvan och lät Even's Cool Boy gå invändigt och luckan uppenbarade sig 175 meter före mål. En jätteskräll endast spelad på en procent på V86 i hästens första försök mot den äldre eliten.
- Han var inte trött i mål heller så jag har gjort mitt jobb i vinter. Jag tror alltid på chans med den här men nu verkade det lite orimligt ändå att han skulle kunna vinna mot det här motståndet. Som jag tycker så handlade det ju om hästar snäppet under Sverige-eliten! Men vi fick ett bra lopp och jag chansade rätt där  sista 400. Det känns skönt när det går vägen, säger Robert Dunder som laddar mot femåringsloppet Berth Johansson Memorial under Umåkers V75-dag i april med Even's Cool Boy.

Valuta klev fram
Svante Båth-tränade Valuta E.W. tampades mot en del kulltoppar bland de treåriga stona under fjolårssäsongen och räckte inte riktigt då.
I årets andra start visade Valuta E.W. att hon blommat ut. Hon visade fin startsnabbhet för Ulf Ohlsson och spårade hela vägen trots att hon aldrig riktig fick vara ifred i ledningen. Segertiden fina 1.14,2 över 2140 meter med bilstart.
Övriga vinnare inom V86 på Bergsåker var Hannu-Pekka Korpi-tränade Quickatore (Mika Forss) och Pekka Korpi-tränade Arnie Express, en favorit som höll tillsammans med Ulf Ohlsson.

Messiah med nyfunnen moral
På Solvalla blev hemmatränaren Daniel Redén en av skrällkuskarna.
Redén kör inte många lopp per år men Messiah är en häst i stallet han inte tycker att han lyckats med och satte därför upp sig själv som kusk i V86-6, ett lopp över tre mastiga varv.
När Conrad Lugauers favorit Admirer inte satte en fot i starten låg vägen öppen för Daniel Redén som körde till ledningen med Messiah och sedan drog hårt runt om.
En väldigt övertygande seger och en jätteskräll på V86, endast spelad på tre procent.
- Moralen har varit lite tveksam på Messiah men jag hoppas att han ska sköta sig ikväll, sade Daniel Redén som alltså provade en ny offensiv taktik och fick hästen på andra tankar.
I det avslutande sprinterloppet ledde skrällen Mr Creation från start till mål och utklassade sina motståndare. Färjestadstränaren Per C Johansson tränar och Oskar J Andersson satt bakom den åttaårige valacken den här kvällen då hästen kapade sitt rekord med några tiondelar till 1.10,7.
I lärlingarnas uppgörelse Guldklockan segrade 20-årige Jonathan Bardun med hästen Jetstream Rapida. Jonathan, son till Mantorptränaren Claes Svensson, gick ner i rygg på stallkamraten Eye In The Sky från start och hittade ut i tid.
Marcus Lillius tvåa med Claes Svenssons andra häst i loppet, favoritspelade Eye In The Sky som fick se sig passerad i god tid före mål.
Loppet i lärlingarnas serie Guldklockan var Jonathan Barduns sjätte seger i karriären med stor häst. En överraskning spelad på sex procent
Reijo Liljendahls Stonecapes Superb vann för Erik Adielsson.
Ingen spelare mäktade alltså med alla vinnarna och det blev jackpot på åtta rätt. Potten rullar vidare till nästa onsdag då en ensam vinnare kan kamma hem 19 miljoner kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Sex stycken försökslopp i E3 avgjordes på Grand Slam 75-spelet på Rommetravet på söndagen. Efter sommarens final över 2140..


Sex stycken försökslopp i E3 avgjordes på Grand Slam 75-spelet på Rommetravet på söndagen. Efter sommarens final över 2140 meter handlade det nu om ”korta E3” för både ston och hingstar/valacker.
Stonas uppgörelse ser ut att kunna bli något extra. Samtliga tre kvalvinnare övertygade nämligen stort. Joakim Lövgrens Zara Kronos får dock ses som förhandsfavorit.
Stoet från Jägersro fick ledningen gratis kort efter start då Vikens Fingerprint galopperade och höll sedan enkelt till mål. Zara Kronos har ett vägvinnande steg och flyter liksom ovanpå ovalen.
- Det här var nästan det enklaste lopp hon fått sedan debutloppen då hon gick i ledningen och fick bestämma. Det var väldigt skönt att slippa harva i spåren i dag och jag tycker också att hon trivs bättre på innerspår där hennes kattlika aktion kommer till sin rätt, sade Joakim Lövgren.
Inte sedan 2010 har ett sto vunnit både den långa och den korta avdelningen i E3. Roger Walmanns Tamla Celeber stod för dubbeln då.

Mika helnöjd
Zara Kronos segertid skrevs till 1.12,6 över 1640 meter med bilstart. Ari-Pekka Pakkanens Staro Miami travade samma tid vid segern för Mika Forss i det tredje och sista försöket.
Staro Miami blev utan rygg i andraspår 600 meter från mål och matade enkelt ner ledande favoriten Indiana Boko i en snabb avslutning. Imponerande.
- Det var enkelt i dag och det här är det bästa treåriga sto jag kört. En tre-fyra ston kan vinna finalen och Staro Miami är en av dem, sa Mika Forss.
Också den tredje stovinnaren var bra, riktigt bra. Aleppo Pine drog tåget som första häst i tredjespår sista 800 meterna och vann enkelt utan att behöva visa hela sitt register. Roger Walmann tränar stoet och Kenneth Haugstad satt blick stilla och lät Aleppo Pine avgöra på styrka.

Snöplig galopp
Segrarna i hingstarna och valackernas uttagningslopp blev i tur och ordning Devil Sound (Anders Zackrisson), Filur Sisu (Per Nordström) och Betting Gangster (Jerry Riordan).
Omgångens största favorit var Betting Gangster (66 procent) som bjöds ett lopp i andraparet utvändigt av Carl Johan Jepson och tog sig förbi Global Withdrawl i de allra sista stegen.
Jerry Riordans häst var bra men Global Withdrawl trots allt strået vassare, som hade extraväxlar sparade efter ett lopp utvändigt ledaren.
Nu blev det ändå ingen final för Svante Båths häst som tappade travet sista 50 meterna och galopperade över mål som tvåa. Snöpligt.
Stortränarna Svante Båth och Roger Walmann kvalade in flera hästar. En mindre tränare som det gick bra för var Per Nordström som vann med Filur Sisu och även kvalade in Önas Nougat till hingstarna och valackernas final med en andraplats.

Startlista
E3-final ston
1640 meter autostart

1. Zara Kronos (Joakim Lövgren)
2. Aleppo Pine (Roger Walmann)
3. Staro Miami (Ari-Pekka Pakkanen)
4. Fragolini Am (Lars-Göran Söderberg)
5. Indiana Boko (Timo Nurmos)
6. Aria (Roger Walmann)
7. No Matter (Svante Båth)
8. Flash Am (Roger Walmann)
9. Luce Axe (Ivanov Jevgeni)
10. Racing Brodda  (Mattias Djuse)
11. Loser On Loser (Fredrik Wallin)
12. Global Wild Card (Svante Båth)
Förstapris: 925 000 kronor

Startlista
E3-final hingstar/valacker
1640 meter autostart

1. Devil Sound (Anders Zackrisson)
2. Filur Sisu (Per Nordström)
3. Betting Gangster (Jerry Riordan)
4. Baritone Artist (Markus B Svedberg)
5. Önas Nougat (Per Nordström)
6. Fortune Mearas (Svante Båth)
7. Jaguar Dream (Claes Sjöström)
8. Funky (Tomas Malmqvist)
9. Ninepoints Yankee (Jörgen Westholm)
10. Dats So Cool (Marcus Lindgren)
11. Even's Cool Boy (Robert Dunder)
12. Flight Dynamics (Stefan Melander)
Förstapris: 925 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Gräddan av landets treåriga travare samlas i Dalarna och Rommetravet på söndagen, till de sex uttagningsloppen i unghästserien E3. Ef..


Gräddan av landets treåriga travare samlas i Dalarna och Rommetravet på söndagen, till de sex uttagningsloppen i unghästserien E3.
Efter sommarens final över medeldistans är det nu E3:ans korta avdelning som står för dörren. Sammanlagt sex försökslopp över 1640 meter (tre för hingstar och valacker och lika många för ston) ska avgöras under dagen med spelet Grand Slam 75, där de fyra främsta i varje försök går vidare till finalen.
Svante Båth deklarerade tidigt att Attraversiamo skulle få stå över fortsatt E3-tävlande efter segern i "långa E3" tidigare i sommar. Vilket öppnar för andra hästar…
Robert Dunder är inne på sitt fjärde år som tränare och ställer upp med stallets bästa häst. - Even's Cool Boy är helt klart vår största stjärna. Ja, han är överhuvudtaget den bästa häst jag tränat. Jag har aldrig haft en häst med potentialen som han har, säger han.
Umåkers Robert Dunder ropade in Even's Cool Boy på Kriterieauktionen på Solvalla av för 70 000 kronor. Hingsten efter Un Mec d’Heripre är såldes en av de billigare hästarna i söndagens E3-uttagningar.
Eller åtminstone var han det som föl.
Marknadsvärdet har har stigit efter en rad topprestationer i år.
Det blev en femteplats i E3-finalen i Karlstad i slutet av juni bakom Attraversiamo. Even's Cool Boy hade före det varit heroisk tvåa från dödspositionen i ett treåringslopp på fredagen under Solvallas elitloppshelg.
- Han var mycket bra på Solvalla men jag tycker redan att det kändes när han var tvåa i ett treåringslopp här i Umeå i april bakom Attraversiamo att han hade det där lilla extra som häst, säger han.

"Absolut topp fem"
På söndag väntar alltså E3-kval i Dalarna för Even’s Cool Boy från Västerbotten. Hästen ägs av Robert Dunders bror och några av broderns kompisar i Skellefteå och Dorotea.
Even’s Cool Boy är seedad fyra av hingstarna och valackerna inför söndagens E3-lopp.
- Det är nog rätt tycker jag. Han är absolut topp fem i Sverige just nu. Jag tycker inte att det är speciellt mycket hårdare hästar han möter nu än vad fallet varit den senaste tiden. Just för stunden måste jag tycka att han hör till de bästa treåringarna i landet av det som alla visat hittills. Det lär komma några uppstickare innan kriteriet – men han är med dem, säger Robert Dunder.
I den senaste starten segrade Even's Cool Boy i finalen av Norrlands Elitserie på Bergsåker. Zenit med italienaren Alessandro Gocciadoro fick där bestämma tempot helt i ledningen men kunde ändå inte freda sig mot Umeå-hästens slutstöt.
- Han ska vara först liksom. Han är mycket ärlig och kämpade sig förbi från utsidan trots att det gick mycket fort. Det var 200 000 kronor till vinnaren på Bergsåker och det är det största jag vunnit både som tränare och kusk.
Slö och oinspirerad har varit din beskrivning av hästen tidigare i träning. Hur känns han nu?
- Det är samma. Men formen sitter nog där. När vi tränar honom är han just oinspirerad men pigg i övrigt. Han ska spralla och busa mest hela tiden och det tyder på form. Pulsmässigt visar att han också att han ligger bättre till i form än för ett par månader sedan.
Så vad säger du till spelarna inför Grand Slam 75:ans första avdelning på söndagen?
- Jag måste tro på en ganska bra segerchans. Nackdel är att värsta konkurrenten är innanför oss. Devil Sound är startsnabb och den kan jag inte utmana från början i alla fall. Men jag hoppas att min häst är stark nog att avgöra från en utvändig position.
För att ta sig till final gäller det att vara bland de fyra första i mål.
- Om han är etta eller tvåa…jag är lika nöjd oavsett. Även tvåorna kommer att få bra spår i finalen. Men vi ska köra om det.
Järnskor och fast bomull har varit utrustningen hittills på guldklimpen. Kommer du att testa nytt inför söndagen?
- Nej, det blir nog inte aktuellt ens i en eventuell final. Jag vill tävla med honom högt upp i åldrarna så varför ska jag plocka allt och dra alla växlar redan nu? Kanske provar vi något nytt i en eventuell final men det är absolut inte så att vi går all in.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-10-20 2017-10-20 Umeå-2 Robert Dunder 1640/4 D 0 g 148
2018-09-07 2018-09-07 Umeå-8 Mika Forss 2140/5 A 0
2018-08-18 2018-08-18 Gävle-6 Robert Dunder 1640/11 C 0 12.9 132
2018-08-05 2018-08-05 Romme-5 Robert Dunder 1640/5 B 4 12.3 28
2018-07-19 2018-07-19 Bergsåker-8 Robert Dunder 2140/9 B 1 14.4 35
2018-06-30 2018-06-30 Färjestad-11 Robert Dunder 2140/6 B 5 12.7 171
2018-06-17 2018-06-17 Eskilstuna-2 Robert Dunder 2140/6 B 2 14.5 50
2018-05-25 2018-05-25 Solvalla-3 Björn Goop 2140/3 B 2 13.1 29
2018-05-16 2018-05-16 Bergsåker-5 Robert Dunder 2140/4 C 1 16.2g 18
2018-05-01 2018-05-01 Bergsåker-6 Robert Dunder 2140/4 B 5 18.3g 17
2018-04-20 2018-04-20 Umeå-7 Robert Dunder 2140/3 C 2 13.9 51
2018-03-13 2018-03-13 Solvalla-4 Robert Dunder 2140/4 D 3 17.1 122
2018-03-04 2018-03-04 Umeå-3 Robert Dunder 2160/5 B 1 18.4 15
2018-02-07 2018-02-07 Bergsåker-1 Robert Dunder 2140/5 C 1 18.2 241
2019-09-06 2019-09-06 Umeå-8 Robert Dunder 2140/10 A 1 13.9 20
2019-08-14 2019-08-14 Solvalla-10 Örjan Kihlström 1660/7 C 4 11.7 72
2019-07-18 2019-07-18 Bergsåker-6 Robert Dunder 2140/7 D 2 12.4 577
2019-06-22 2019-06-22 Skellefteå-4 Robert Dunder 2140/1 C 2 13.8 32
2020-08-15 2020-08-15 Romme-6 Robert Dunder 1640/8 C str
2020-08-05 2020-08-05 Mantorp-7 Robert Dunder 2140/5 D 7 12.7 259
2020-06-27 2020-06-27 Bergsåker-11 Robert Dunder 2140/1 C 4 13.1 66
2020-06-13 2020-06-13 Boden-11 Robert Dunder 2140/4 A 2 13.5 108
2020-04-18 2020-04-18 Umeå-5 Robert Dunder 2140/8 B 0 77
2020-04-01 2020-04-01 Bergsåker-6 Robert Dunder 2140/7 C 1 12.6 375
2021-07-03 2021-07-03 Färjestad-10 Robert Dunder 2140/8 D 5 11.6 300
2021-06-12 2021-06-12 Östersund-10 Robert Dunder 1640/10 C 4 10.7 43
2021-05-15 2021-05-15 Umeå-9 Robert Dunder 1640/8 D 1 11.5 188
2021-05-01 2021-05-01 Solänget-8 Robert Dunder 1640/7 C 1 13.5 24ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se