Evaluate travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Evaluate travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Evaluate har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Evaluate har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Evaluate


För tredje gången på fyra veckor gick samtliga spelare bet i jakten på åtta rätt på V86.Och frågan är om det ..


För tredje gången på fyra veckor gick samtliga spelare bet i jakten på åtta rätt på V86.
Och frågan är om det någonsin varit så svårt som denna kväll då alla de 858 699 inlämnade systemen utom ett var bortspolade redan efter sex avdelningar.
Detta sedan loppets minst spelade häst Ekebys Ia slagit till.
- Det löste sig helt perfekt för oss och när vi kom in på upploppet kändes det jättebra. Men det blev oväntat bekvämt, förklarade Claes Sjöström sedan han serverat sin 99-oddsare en drömresa i rygg på ledaren.
Samma segerrecept hade Henriette Larsen använt då hon i avdelningen innan satt dit omgångens andra jättebedövare Brottarn – som sluggade sig förbi favoriten Claude Debussy.
- Det var som när man red svår hoppning en gång i tiden, var felfri och hade ett hinder kvar. Det var en jäkla känsla och det var samma över upploppet idag. Det var lite omtumlande, utbrast tränaren Lars Bratell.

Välförtjänt för Key Mom
I ljuset av dessa smällar kunde femprocentaren Joyo betraktas som lättfunnen när hon spurtade vassast i händerna på Svend Dyhrberg.
Jerry Riordans Key Mom kom från en flopp som favoritspelad på V75, men hade betydligt mer flyt med löpningsförloppet denna gång då Adrian Kolgjini smög fram från tredje ledet bakom startbilen. Hästen tackade med att spurta till knapp men välförtjänt seger.
Lägg till två övertygande spetstriumfer för Night Brodde/Conrad Lugauer och Donatello Wibb/Lars-Åke Söderholm så har vi raden som slog ut alla system utom ett.

Nästan 15 miljoner extra i potten
Den sista kvarvarande kupongen åkte ironiskt nog ut på det närmaste en favoritseger som kom under kvällen då Robert Bergh och Indra’s Secret utklassade konkurrenterna över tre varv.
Därmed spelade det ingen roll att ytterligare en betrodd häst avrundade i Maximum M.M. – tränad av Morten Waage och körd av Anders Eriksson.
Sju rätt betalade 423 598 kronor och nu flyttas hela åttarättspoolen på 14 894 281 kronor över till nästa vecka då spelarna har en rekordstor V86-pott att kriga om.

Melander sopade rent i Solvalla Grand Prix
Solvalla Grand Prix med 300 000 kronor till vinnaren avgjordes utanför V86 och fick se en närmast unik bedrift av Stefan Melander, vars hästar tog de fyra främsta placeringarna.
Detta sedan loppets övriga två deltagare valt att trava i andraspår medan Evaluate drog stenhårt i ledningen med stallkamraterna på led där bakom.
Det öppnade för Im Your Captain som slog sig förbi ledaren kort före mål för Jorma Kontio.

Robin Johansson, Kanal 75


Solvalla bjuder på en V75-omgång på söndag som är ett riktigt smörgårdsbord för travälskare.Samtliga V75-lopp &..


Solvalla bjuder på en V75-omgång på söndag som är ett riktigt smörgårdsbord för travälskare.
Samtliga V75-lopp är semifinaler i Breeders´ Crown, liksom de fem loppen före V75.
Totalt tolv lopp med landets bästa tre- och fyraåriga travhästar.
Det tävlas i fyra klasser: treåriga ston, treåriga hingstar/valacker, fyraåriga ston samt fyraåriga hingstar/valacker.
200 000 kronor lockar vinnarna i samtliga semifinaler där de fyra främsta dessutom tar en plats i finalerna på Sundbyholmstravet i Eskilstuna 10 november med chans på 800 000 kronor, eller det dubbla för de hästar som kvarstår i premiechansen.
Stefan Melander har totalt åtta hästar till start i Breeders´ Crown-semifinalerna varav sex av dem starter på V75.
Bäst chans av stallets hästar har treåriga Muscle Hill-dottern 4 Ganga Bae (V75-2) om man får tro tränaren, som skriver så här i sin krönika i Expressen.
”Jag bjuder på ett nytt klartecken och sätter fem getingar – liksom som på förra veckans V75-spik Milligan’s School. Ganga Bae blev fast med precis allt sparat i Oaks men vann på ett bra sätt senast och visade att hon är väldigt bra i ordning för dagen. Jag är väldigt nöjd med hästen och tror på bra chans. Barfota fram, helstängt huvudlag och svensk sulky.
Om stallets fem övriga V75-chanser skriver Stefan Melander så här:
9 Flight Dynamics (V75-1) blev sjuk efter derbyt men kändes fin efter galopp i comebacken se nast. Här fick vi ett bra smygläge men att blanda sig i segerstriden blir svårt. Barfota runt om, eventuellt skygglappar och USA-sulky.
2 Digital Summit (V75-3) var bättre än jag trodde i lördags och vann med krafter sparade. Fick ett för honom helt perfekt spår och jag tycker inte han är borta trots hårt motstånd, åtminstone en finalplats borde det kunna bli. Skor runt om, öppet huvudlag och USA-sulky.
4 Thrust Control (V75-4) har det funnits dåligt med lopp för men hästen känns fin i jobben. Han har hög kapacitet men jag sätter frågetecken för formen och ligger lite lågt. Eventuellt barfota runt om, öppet huvudlag och svensk sulky.
6 Eicas (V75-4) har bra kapacitet men det kanske ändå är så att han möter några som är för bra. Är dock riktigt bra i ordning för dagen och då han öppnar snabbt kanske han kan komma ned invändigt och hänga med till final. Barfota runt om, helstängt huvudlag och USA-sulky.
6 Evaluate (V75-7) krokade ihop in på upploppet senast och så var den dagen förstörd, synd då jag hade mycket att åka med. Fick dock en bra genomkörare och känns fin i jobben, han ska ses med chans. Vi ändrar eventuellt barfota runt om, can’t see back-huvudlag och USA-sulky vilket jag tror kan ge bra effekt då han inte gått så på ett tag.”

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


V64-tävlingarna inleddes med ett revanschmöte från Fyraåringseliten mellan Missle Hill och Evaluate.Men det blev precis som senast att Mis..


V64-tävlingarna inleddes med ett revanschmöte från Fyraåringseliten mellan Missle Hill och Evaluate.
Men det blev precis som senast att Missle Hill gick segrande ur striden.
Daniel Redéns toppfyraåring brakade direkt till ledningen för Örjan Kihlström och öppnade första varvet efter 1.11,2. Sedan drog han på rejält under slutdelen av loppet och via 1.09,7 sista femhundra metrarna gav Missle Hill aldrig de andra en chans. Han gled undan helt ohotad på tiden 1.10,5 över distansen 1640 meter med bilstart. Evaluate följde med fint från rygg på ledaren och kom upp fort i rygg den sista biten och klarade andraplatsen före en mycket vasst spurtande Zarenne Fas. Favoriten Betting Gangster slog ihop och galopperade bort sig direkt i starten.
Örjan Kihlström strödde lovord över Missle Hill i vinnarcirkeln efteråt.
– Det är en riktigt fin häst och en jättefin travare. Han är hur snabb som helst. Det är absolut ingen vanlig häst utan det är lite extra till häst, berömde Örjan Kihlström.
– Han var pigg i dag, kanske lite onödigt pigg under vägen men kändes jättefin hela tiden. Han var i riktigt bra form i loppet.

Ultion Face imponerade – mot Kriteriet
Ultion Face vann Sommarfavoriten med 200 000 kronor i förstapris i för Adrian Kolgjini. Han låg som sista häst till en början och gled sedan fram i tredje par utvändigt. Attacken kom sexhundra meter kvar och via tredjespår i slutkurvan avgjorde han enkelt mot ledande The Bald Eagle. En imponerande insats över kriteriedistansen 2640 meter som avverkades på tiden 1.15,0. Helt klart en löftesrik treåring från stall Kolgjini.
- Jag fick alla besked jag ville ha av honom i dag. Han är lugn, stark och snabb och har många egenskaper för att bli en topphäst, sa Adrian Kolgjini som också meddelade att man siktar mot Kriteriet.
I Sommarfavoriten för ston blev det nya framgångar för firma Redén och Kihlström när Diana Zet ledde runt om och vann enkelt. Förstapriset var 100 000 kronor och segertiden 1.15,1/2140a.
Redén och Kihlström blev det även i loppet innan när Vivacious Allie vann lätt före en mycket bra spurtande Fanny Chenal.

Michael Carlsson, Kanal 75


2019 års upplaga av Sprintermästaren i Halmstad går till historien som skrällarnas år. Och som det vidriga vädrets år. Me..


2019 års upplaga av Sprintermästaren i Halmstad går till historien som skrällarnas år. Och som det vidriga vädrets år. Men framför allt som den enorma segerglädjens år. Den senare stod Adrian Kolgjini för sedan han tagit hem Sprintermästarens final med överraskningen Tae Kwon Deo.
- Jag kan knappt snacka. Det här är Sprintermästaren! Det är många av de största tränarna som inte har fått vinna det än, men jag har. Det här är så jäkla stort! sa den överlycklige Jägersrotränaren.
Tae Kwon Deo gick starkt som tvåa bakom Pinto Bob i försöket, där hårt betrodde Viking Brodde underpresterade och slogs ut, och när det var Adrian Kolgjinis tur att välja spår inför finalen tog han bricka nio. Samtidigt meddelade han att hästen skulle tävla utan skor på samtliga hovar för första gången i karriären. Det föll väl ut och via en kraftfullt slutstöt i tredjespår från tredje par utvändigt i finalen gick han ikapp och förbi den tappre ledaren Pinto Bob över upploppet.
- Jag tyckte jag hade ett ton i linorna i sista sväng. Redan 500 kvar kändes det klart.

Revansch efter misslyckad treåringssäsong
Tae Kwon Deo inledde tävlingskarriären starkt som tvååring i Sverige men misslyckades i USA i fjol och kom till Halmstad utan att ha imponerat i årets starter. Därmed var hans seger en stor överraskning för de allra flesta. De som spelat på honom hos ATG före försöken fick saftiga 76 gånger pengarna.
- Vi har alltid trott att det här är en riktig stjärna men det har varit mycket spöken med honom och vi har låtit honom ta allt i sin takt efter att han kom tillbaka från USA. Det betalade sig i dag, att man sitter lugn i båten och trycker till när det väl gäller.

Ombytta roller
När pappa Lutfi vann Sprintermästaren med Lavec Kronos 2009 stod den då 16-årige Adrian Kolgjini vid bankanten och jublade. Den här gången var det ombytta roller.
- Jag sprang som en råtta på innerplan och bara skrek när han vred på, sa Lutfi Kolgjini, som mer eller mindre har överlåtit tränarrörelsen till sonen.
- Jag har blivit hans hästskötare. Det kommer ett sms med fortlöpningsschema där det står att jag ska köra i heat tre, så att jag kan sova på morgnarna. Jag lägger mig inte i träningen.
- Han ska ha cred för att han inte lägger sig i faktiskt. Jag förstår att det är svårt men han litar på mig och då är det skönt att man kan vinna storlopp och visa att det man gör är rätt, inflikade Adrian efter sin hittills största seger både som tränare och kusk.
Förstapriset i Sprintermästaren uppgick till 1,2 miljoner kronor och segertiden skrevs till 1.10,9 över 1 609 meter med bilstart.

40 miljoner kronor till en ensam vinnare
Förhandsfavoriten Evaluate, tränad av Stefan Melander och körd av Björn Goop, blev trea i finalen bakom Tae Kwon Deo och Pinto Bob och han förlorade som favorit även i försöket, som vanns av Peter Untersteiners Adde S.H. Också de andra två försöken ingick i V75-spelet och då Robert Bergh inte bara skrällde med Pinto Bob utan även med Frenchnorwegian ID var grunden för hög V75-utdelning lagd. Men skrällarna i regnet och stormvindarna var inte över där och redan innan Johan Untersteiner avslutade omgången med Dear Friend var alla V75-kuponger skjutna i sank. Därmed fylls jackpotten i lördagens V75, då Stosprintern avgörs på Halmstadtravet, på med ytterligare miljoner. En ensam vinnare med alla rätt kan då håva in 40 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Torsdag kväll strax efter klockan 22 smäller det på Halmstadtravet. Då ska årets Sprintermästare koras och förhandsfavorit..


Torsdag kväll strax efter klockan 22 smäller det på Halmstadtravet. Då ska årets Sprintermästare koras och förhandsfavoriten Evaluate tränas av Stefan Melander. Han har tidigare vunnit Sprintermästaren fyra gånger. Först med Rydens Sensation (2000), därefter med Scarlet Knight (2002), Nuncio (2015) och Uncle Lasse (2016).
När det gäller den USA-födde Evaluate så har hästen gjort fem starter i Solvalla-tränarens regi. Efter att ha börjat med två raka segrar blev han fyra i Kungapokalen, tvåa i Fyraåringseliten och senast femma i ett lopp i Rättvik.
– Det är en jättefin häst som har gjort det bra hittills. Vi hade siktat lite högre i Kungapokalen men jag tycker det var flera saker som gjorde att han inte blev bättre än fyra. Dels var han ovan vid distansen 2100 meter och han hamnade risigt på det och det gick fort till slut. Jag var inte besviken över att han blev fyra, hade jag laddat upp honom hårt inför loppet hade jag kanske varit det, säger Stefan Melander.
– Han har automatiskt kommit igång och blivit bättre och bättre ju mer han har fått starta. Senast var han bortlottad från bakspår och när alla låg i andraspår valde jag att köra invändigt och han blev fast till slut. Men det blev också ett perfekt genrep inför Sprintermästaren. Han har känts himla bra hela tiden.

Vässad i snabba intervaller
Evaluate är V75-omgångens största favorit och har ett perfekt läge med spår två bakom startbilen i V75-2. Han körs av Björn Goop för första gången och tränare Melander lämnar klartecken.
– Han känns ruggigt fin i jobben och fick gå några snabbare intervaller i går (tisdag) och var även fin i långsamkörning i dag (onsdag). Det ser ut som en toppchans och två heat visade han i Hambletonian (blev femma där) att han klarar bra, säger Tarzan.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Det blir skor runt om i försöket och sedan barfota i finalen. När det gäller huvudlaget har jag inte bestämt ännu om vi kör med helstängt, som näst senast, eller om det blir öppet. Det beror på hur laddad hästen är i värmningen och Björn får bestämma det.

”Blir nog glad av 1600 meter nu”

Du har ytterligare två hästar med i uttagningen till Sprintermästaren. Kommentar om deras möjligheter?
– Brothers N.Arms (V75-3)
känns jättefin men det är galopperna som har ställt till och han har varit lite ojämn. Jag trodde att han skulle vinna senast men det blev en tuff öppning och Kevin vet inte varför han galopperade till slut. Han var i alla fall inte trött i det läget. Det är en väldigt fin häst och han blir nog glad av att det är 1600 meter nu. Han klarar 2100 meter men kort distans är han så van vid från USA. Jag hoppas och tror att han kan gå till final.
– Thrust Control (V75-4) var för laddad senast och blev för pigg bakom bilen därav galoppen. Annars har hästen varit kanonbra innan, han var ruggigt bra i Kungapokalen och i Mantorp krossade han dom från dödens i V75. Hästen är jättestark och har tränat bra hemma så felfri tror jag att han tar sig till final. Han är alltid oinspirerad i värmningarna så det ska man inte ta så hårt på. När det blir lopp tar han tag i grejerna och han har en väldigt bra löpskalle, säger Stefan Melander.

Michael Carlsson, Kanal 75


Stefan Melander kommer med fyra hästar, Daniel Redén tre och Svante Båth två.Bland dessa återfinns Evaluate, Thrust Control, Broth..


Stefan Melander kommer med fyra hästar, Daniel Redén tre och Svante Båth två.
Bland dessa återfinns Evaluate, Thrust Control, Brothers N.Arms, Zephyr Kronos, Global Withdrawl och Deep Pockets.
Lägg till Timo Nurmos’ Viking Brodde så har vi de sju mest betrodda hästarna inför torsdagens upplaga av Sprintermästaren, enligt ATG:s fasta odds.
Viking Brodde är för övrigt också hästen som gör att Pasi Aikio själv får svinga sig upp bakom Alone då ordinarie körsvennen Örjan Kihlström valt att köra den förre.
Alone som rankas främst bakom storstallens septett.
- Det är lite upp till bevis för honom nu, säger Pasi Aikio om fyraåringen som imponerade stort då han i näst senaste starten fick prova sprinterdistans för första gången och krossade motståndet utvändigt på 1.11,5.
- Egentligen är han ingen sprintertyp. Han kan inte speeda riktigt fort utan lever fortfarande på sin styrka. Men å andra sidan körs sprinterloppen ofta på ett sätt som passar honom med full rulle hela vägen, funderar Aikio som i fjol tog sitt livs tränarseger med Who’s Who i Svenskt Travderby och nu försöker matcha Alone till samma storhet.
- Ihop med Adorable Lady är det min bästa fyraåring och han är mer härdad än vad Who’s Who var vid samma tidpunkt i fjol. Kapacitetsmässigt är Alone klassen under, men han är i alla fall under stadig utveckling.
Varför kör du själv den här gången?
- Örjan tyckte väl att den andra hästen hade större vinstchans och valde den. Då tyckte jag det var bättre att jag kör som känner hästen, än att försöka jaga världens vassaste kusk. Alone är nämligen väldigt speciell att köra. Han är riktigt på tårna, i värmningen kan han springa runt utan att ta ett enda travsteg.
Hur känns det att köra ett så stort lopp?
- På förhand är det kanske mer fokus, men när man väl sitter där är det ett lopp som alla andra. Speciellt med den här hästen som kräver så mycket uppmärksamhet, jag lär ha fullt upp att hålla i tömmarna. Jag var trea i Oaks med Adorable Lady i fjol och det här känns lika stort.
Är det en extra krydda att sitta i vagnen själv?
- Givetvis är det roligt. Det är klart att jag vill visa Örjan att han har valt fel häst så jag ska göra mitt bästa.
Hur länge har du siktat mot Sprintermästaren med Alone?
- Jag kan inte säga att vi siktat hit på det sättet att vi försökt toppa honom något extra. Det är ett lopp som funnits i tankarna och som det känns i jobben kommer hästen i bra form. Jag är nöjd med alla förberedelser.
Hur ser du på era chanser?
- Vi fick ett fint spår i försöket så målsättningen är att ta sig till final och tjäna en skaplig slant där. Att han ska vinna är lite långsökt, det är som sagt inte någon riktig sprinter. Jag räknar med att köra honom i ryggar och det avgörande för oss är att det blir hårt tempo hela vägen.
Vad önskar du att det står på klockan efter första varvet?
- Gärna 1.10,5, då tror jag säkert att han kan hålla den farten in i mål. Men krävs det en 1.07-avslutning så hinner han inte riktigt med.
Han har alltid tävlat med öppet huvudlag och vanlig vagn, finns det några växlar att dra inför karriärens största lopp?
- Vi har inte ens ryckt huvan på honom så det finns också sparat. Men i dagsläget tycker jag inte att det känns aktuellt. Även om hästen mognat betydligt i år så vill jag vänta med sådana saker. Han får tävla barfota fram i försöket, sedan kanske vi rycker alla skor till finalen beroende på hur han känns. I övrigt går han som tidigare.
Du är omtalad för att du aldrig har druckit alkohol och sagt att du inte ska göra det förrän den dagen du vinner Elitloppet. Skulle det inte räcka med en seger Sprintermästaren?
- Nej, Elitloppet är Elitloppet och inget annat. Men om någon i så fall vill spruta oss med segerchampagne vore det helt okej för mig, säger Pasi Aikio.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-26 2019-12-26 Solvalla-10 Örjan Kihlström 2140/4 D 0 13.8 138
2019-12-17 2019-12-17 Solvalla-1 Örjan Kihlström 2140/3 C 2 13.7
2019-11-27 2019-11-27 Solvalla-6 Björn Goop 2140/5 C 2 11.9 19
2019-11-09 2019-11-09 Eskilstuna-7 Örjan Kihlström 1640/10 D 0 12.4 399
2019-10-27 2019-10-27 Solvalla-12 Stefan Melander 2140/6 A 0 13.1 44
2019-10-16 2019-10-16 Solvalla-10 Stefan Melander 2140/5 B 0 14.2 82
2019-09-12 2019-09-12 Örebro-8 Stefan Melander 2100/8 B 4 13.1 29
2019-09-04 2019-09-04 Solvalla-6 Stefan Melander 2140/2 C 1 12.5 20
2019-08-17 2019-08-17 Örebro-7 Örjan Kihlström 2100/2 C 5 12.8 68
2019-08-06 2019-08-06 Solvalla-4 Stefan Melander 1640/5 C 1 10.7 12
2019-07-23 2019-07-23 Solvalla-4 Stefan Melander 1640/4 C 2 10.6 44
2019-07-04 2019-07-04 Halmstad-7 Björn Goop 1609/2 B 3 12.7 16
2019-06-22 2019-06-22 Rättvik-10 Stefan Melander 2140/11 A 5 12.9 51
2019-05-26 2019-05-26 Solvalla-10 Stefan Melander 1640/5 C 2 11.0 30
2019-05-11 2019-05-11 Åby-11 Örjan Kihlström 2140/4 B 4 11.4 40
2019-04-25 2019-04-25 Åby-6 Örjan Kihlström 2140/4 B 1 13.2 11
2019-04-11 2019-04-11 Örebro-9 Örjan Kihlström 2100/6 B 1 14.1 17
2019-03-19 2019-03-19 Solvalla-4 Stefan Melander 2140/4 B 1 12.8 101



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se