Etoile travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Etoile travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Etoile har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Etoile har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Etoile


För Pierre Levesque är Prix de Cornulier ett speciellt lopp. Första minnet är via svartvita bilder och Pierre Levesque berättar i en in..


För Pierre Levesque är Prix de Cornulier ett speciellt lopp. Första minnet är via svartvita bilder och Pierre Levesque berättar i en intervju på LeTrot att han var ett år 1961 när François Brohier vann med Masina som tränades av farfar Henri Levesque. Henri Levesque som även vann loppet som tränare 1962 (Masina igen) och 1965 (Quovaria).
Bästa minnet från Prix de Cornulier är från 1985 då Pierre Levesque vann loppet som jockey tillsammans med Mirande du Cadran, som tränades av hans farbror Henry-Louis Levesque.
I årets upplaga på söndag kan det vara dags igen för en Levesque-triumf. Pierre Levesque-tränade Granvillaise Bleue var tvåa i fjol och är ute efter revansch. Pierres dotter Camille Levesque rider precis som i fjol. Camille som även var tvåa med Quarry Bay 2013 och trea med Dexter Fromento 2019, den senare tränades av Pierres son Thomas Levesque.
- Granvillaise Bleue är ganska lik Mirande du Cadran som jag själv vann med, ganska cool. Ett fantastiskt sto, väldigt lugn, väldigt väldigt lugn, till och med lite oroande ibland, hon är så avslappnad. Men det kan också vara styrkan, säger Pierre Levesque till LeTrot.
Ända sedan andraplatsen i fjol har allt fokus varit att ha Granvillaise Bleue i toppform till söndagens storlopp. Förutom äran ligger drygt 3,4 miljoner kronor i potten för vinnaren.

Vann på 1.09,9
Det sjuåriga stoet har också sett strålande ut i förberedelserna och hennes uppvisning på julafton då hon vann Prix Jules Lemonnier på 1.09,9 över distansen 2 175 meter skvallrar om att stoet är bättre och starkare den här vintern.
- Prix de Cornulier är det svåraste loppet att vinna eftersom det ofta går väldigt fort. Det är ett extraordinärt test. Du behöver en komplett häst, reglerbar, det är många och tuffa motståndare. Det är bara de riktigt bra hästarna som klarar det. När vi har mästare i boxarna strävar vi efter att förbereda dem så bra som möjligt. Granvillaise Bleue har sparats för detta lopp. Loppen är tuffa på vintern. Du måste försöka få dem till toppform för huvudmålet utan att överdriva och du måste hålla dem fräscha.

Startlista
Prix de Cornulier
2700 meter
1. Europa de Chenu – Romain Marty
2. Galiette Pierji – Florian Desmigneux
3. Faubourg – Pierre Yves Verva
4. Vaprio – Nathalie Henry
5. Edition Gema – Gaëlle Godard
6. Dynasty Peji – Damien Bonne
7. Fantasie – Francois Lagadeuc
8. Happy And Lucky – Adrien Lamy
9. Hirondelle du Rib – Jean Loïc Claude Dersoir
10. Hanna des Molles – Alexandre Abrivard
11. Jerry Mom – Anthony Barrier
12. Gladys des Plaines – Eric Raffin
13. Freeman de Houelle – Benjamin Rochard
14. Granvillaise Bleue – Camille Levesque
15. Zarenne Fas – Matilde Herleiksplass
16. Fado du Chene – Paul Philippe Ploquin
17. Etoile de Bruyere – David Thomain
18. Flamme du Gouthier – Mathieu Mottier
Förstapris: 3,4 miljoner kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Startlistan till Prix de Cornulier blev klar på torsdagen och tyvärr blev det inga svenska inslag i världens tuffaste montélopp där ..


Startlistan till Prix de Cornulier blev klar på torsdagen och tyvärr blev det inga svenska inslag i världens tuffaste montélopp där 18 hästar gör upp om förstapriset på dryga 3,4 miljoner kronor på Vincennes i Paris.
Favorit blir troligen titelförsvararen Flamme du Gouthier som på söndag får Mathieu Mottier i sadeln för första gången. I fjol reds den Thierry Duvaldestein-tränade stjärnan av Antoine Wiels som numera bara kör sulkylopp.
Tvåan och trean från i fjol, Granvillaise Bleue och Etoile de Bruyere, finns båda med i år igen och räknas som tidiga utmanare. En annan häst det pratas mycket om på förhand är Hanna des Molles som är obesegrad i monté efter två starter. Det sexåriga stoet imponerade stort vid segern i grupp I-loppet Prix Bilibili 18 december på Vincennes på 1.11,9 över distansen 2 700 meter. För övrigt samma kilometertid som Flamme du Gouthier vann Prix de Cornulier på i fjol.

Startlista
Prix de Cornulier
2700 meter
1. Europa de Chenu – Romain Marty
2. Galiette Pierji – Florian Desmigneux
3. Faubourg – Pierre Yves Verva
4. Vaprio – Nathalie Henry
5. Edition Gema – Gaëlle Godard
6. Dynasty Peji – Damien Bonne
7. Fantasie – Francois Lagadeuc
8. Happy And Lucky – Adrien Lamy
9. Hirondelle du Rib – Jean Loïc Claude Dersoir
10. Hanna des Molles – Alexandre Abrivard
11. Jerry Mom – Anthony Barrier
12. Gladys des Plaines – Eric Raffin
13. Freeman de Houelle – Benjamin Rochard
14. Granvillaise Bleue – Camille Levesque
15. Zarenne Fas – Matilde Herleiksplass
16. Fado du Chene – Paul Philippe Ploquin
17. Etoile de Bruyere – David Thomain
18. Flamme du Gouthier – Mathieu Mottier
Förstapris: 3,4 miljoner kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Med en vecka kvar till Prix d’Amerique reds traditionsenligt världens största montélopp i Paris. Och bäst över de 2 700 me..


Med en vecka kvar till Prix d’Amerique reds traditionsenligt världens största montélopp i Paris. Och bäst över de 2 700 meterna på Vincennes svarta kolstybb var fjolårstvåan Flamme du Goutier. I sadeln på det Thierry Duvaldestin-tränade stoet satt Antoine Wiels och han red lika bländande som hästen presterade bra. Trots ett tungt favoritskap hade han is i magen och bidade länge sin tid långt nere i kön. I uppförsbacken på den bortre långsidan lät han Flamme du Goutier gå med i avancemang i spåren men istället för att följa med i vida spår i slutkurvan red han rakt in i klungan. Där lotsade han elegant sjuåringen mellan hästar och när fritt spurtutrymme uppenbarade sig på upploppet flög ekipaget fram till närmast överlägsen seger.
- Hon satt väldigt långt bak och jag blev lite nervös ett tag, men Antoine red ett superlopp och hästen var väldigt bra, sa Thierry Duvaldestin efter sin första triumf i storloppet.
Loppets förstapris uppgick till 3,2 miljoner kronor och Flamme du Goutier kom i mål på kilometertiden 1.11,9. Andraplatsen tog Granvillaise Bleue och trea blev Etoile de Bruyere. Två svensktränade hästar var med i loppet men för Jörgen Westholms Unique Juni blev det galopp och Jerry Riordans Zarenne Fas kom i mål som sjua.

Ola Johansson, Kanal 75


3,3 miljoner kronor väntar vinnaren i Prix de Cornulier som rids på Vincennes i Paris på söndag. På torsdagen blev startfältet ..


3,3 miljoner kronor väntar vinnaren i Prix de Cornulier som rids på Vincennes i Paris på söndag. På torsdagen blev startfältet klart och vi hittar två svensktränade hästar som utmanar den franska eliten i världens största montélopp.
Jörgen Westholms nioåriga sto Unique Juni var med även i fjol men blev då diskvalificerad. Järnladyn Unique Juni har tjänat drygt 6,1 miljoner i karriären som mestadels handlat om trav, men hon har även gjort sex starter i monté. Matilde Herleiksplass kommer att rida Unique Juni i Prix de Cornulier.
Jerry Riordans sjuårige hingst Zarenne Fas har tjänat drygt 7 miljoner kronor framför sulky och han gör nu tredje raka startern i monté. I senaste starten blev han tvåa och tjänade drygt 380 000 kronor tillsammans med jockeyn Guillaume Martin i Prix du Calvados. Zarenne Fas får Guillaume Martin i sadeln även på söndag.

Startlista
Prix de Cornulier
2 700 meter
1. Hirondelle du Rib – Jean Loïc Claude Dersoir
2. Fantaisie – Yoann Lebourgeois
3. Florida Sport – David Thomain
4. Granvillaise Bleue – Camille Levesque
5. Et Voila de Muze – Anthony Barrier
6. Freeman de Houelle – Éric Raffin
7. Unique Juni – Matilde Herleiksplass (Jörgen Westholm)
8. Gladys des Plaines – Mathieu Mottier
9. Flamme du Goutier – Antoine Wiels
10. Zarenne Fas – Guillaume Martin (Jerry Riordan)
11. Bilooka du Boscail – Nathalie Henry
12. Etoile de Bruyere – Adrien Lamy
13. Feeling Cash – François Lagadeuc
14. Bahia Quesnot – Matthieu Abrivard
15. Bilibili – Alexandre Abrivard
Förstapris: 3,3 miljoner kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Under elitlioppshelgen skrällvann hon Harper Hanovers lopp på världsrekordtiden 1.11,9/3 180 meter voltstart.Nu siktar Bengt Simberg och Anders ..


Under elitlioppshelgen skrällvann hon Harper Hanovers lopp på världsrekordtiden 1.11,9/3 180 meter voltstart.
Nu siktar Bengt Simberg och Anders Lindqvist mot ännu högre höjder och start i Prix d’Amerique sista söndagen i januari med Wild Love.
Vägen dit går genom de kvalificerande ”B-loppen” där en pallplacering innebär att biljetten är löst till världens tuffaste travlopp.
Men det är lättare sagt än gjort.
Söndagens uppgörelse ser stora delar av den franska eliten samlad, inklusive fjolårsvinnaren Diable de Vauvert och framförallt Face Time Bourbon.
Den tvåfaldige Prix d’Amerique-vinnaren har aldrig förlorat med förutsättningarna 2 700 meter på Vincennes och tränaren Sebastian Guarato är känd för att inte ge sina stjärnor ”preparélopp” utan alltid gå för seger.

Preparé för Zacon Gio?
Raka motsatsen gäller Frankrikes andra tungviktare på tränarsidan, Jean Michel Bazire. Denne startar tre hästar i loppet och mest intressant är tveklöst nyförvärvet Zacon Gio. Världsmästaren som besegrat Face Time Bourbon två gånger i karriären och nu för första gången ska sätta hovarna på den franska kolstybben.
Men att Zacon Gio ens ska försöka att utmana Face Time Bourbon den här gången är nog att hoppas för mycket. Hästen är bortvald av Bazire, som istället sitter upp bakom Ganay de Banville – femåringen som tog hem storloppet Prix de l’Etoile i september, men är ganska oprövad i dessa sammanhang.
Dessutom är Zacon Gio en av blott två hästar i fältet som ska tävla med skor – den andra är comebackande montékungen Bilibili som aldrig tjänat en enda euro för sulky.
Dessa båda borde alltså Wild Love kunna besegra. Om hon klarar av att slå ytterligare 12 konkurrenter och boka en plats till Prix d’Amerique får vi se på söndag 15.15.

Startlista Prix de Bretagne
2 700 meter voltstart

1 Ganay de Banville – Jean Michel Bazire
2 Amon You Sm – Matthieu Abrivard
3 Wild Love – Alexis Prat (Anders Lindqvist)
4 Rebella Matters – Christophe Martens (Jean Michel Bazire)
5 Frisbee d’Am – Björn Goop (Richard Westerink)
6 Fakir du Lorault – Francois Lecanu (Mickael Charuel)
7 Violetto Jet – Franck Nivard (Fabrice Souloy)
8 Detroit Castelets – Franck Ouvrie (Jean Luc Dersoir)
9 Diable de Vauvert – Gabriele Gelormini (Bertrand Le Beller)
10 Feliciano – David Thomain (Philippe Allaire)
11 Chica de Joudes – Alain Laurent
12 Etonnant – Anthony Barrier (Richard Westerink)
13 Feeling Cash – Francois Lagadeuc (Philippe Allaire)
14 Carat Williams – Yoann Lebourgeois (Sebastien Guarato)
15 Zacon Gio – Alexandre Abrivard (Jean Michel Bazire)
16 Bilibili – Laurent Claude Abrivard (Laurent Claude Abrivard)
17 Face Time Bourbon – Eric Raffin (Sebastien Guarato)
Förstapris: cirka 550 000 kronor

Robin Johansson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


 Motsvarande sju miljoner kronor i prispengar gör att Prix de Cornulier sticker ut som världens i särklass högst doterade travlopp unde..


 Motsvarande sju miljoner kronor i prispengar gör att Prix de Cornulier sticker ut som världens i särklass högst doterade travlopp under sadel.
Flera svenska hästar har provat lyckat genom åren, men nu får för första gången en svensk ryttare chansen när Anna Erixon sitter upp på Malin Bergström-tränade Galactica.
Ekipaget segrade i Monté-SM på Åby i höstas, men har en helt annan uppgift framför sig i kamp med världens främsta på utslagsgivande Vincennes.

Startlistan Prix de Cornulier
2 700 meter voltstart

1 Freeman de Houelle – Yoann Lebourgeois
2 Galactica – Anna Erixon (Malin Bergström)
3 Flicka de Blary – Camille Levesque
4 Dynamite Marceaux - Christopher Corbineau
5 Flamme du Goutier – Antoine Wiels
6 Crepe de Satin – Charlene Callico
7 Dayana Berry – Jean Yann Ricart
8 Gladys des Plaines – Mathieu Mottier
9 Jerry Mom – David Thomain
10 Unique Juni – Guillaume Martin
11 Daida de Vandel – Alexandre Abrivard
12 Carla du Chatelet – François Lagadeuc
13 Etonnant – Anthony Barrier
14 Bilooka du Boscail – Damien Bonne
15 Etoile de Bruyere – Adrien Lamy
16 Fado du Chene – Philippe Ploquin
17 Feeling Cash – Eric Raffin
18 Bahia Quesnot – Matthieu Abrivard
Förstapris: drygt tre miljoner kronor

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2020-10-21 2020-10-21 Solvalla-1 Björn Goop 2140/9 C str
2020-09-07 2020-09-07 Mantorp-6 Björn Goop 2140/5 C 0 g 56
2020-07-26 2020-07-26 Åmål-1 Björn Goop 2080/4 C 0 g 17
2020-05-20 2020-05-20 Solvalla-1 Björn Goop 2140/11 B 0 20.0g 62
2020-04-29 2020-04-29 Solvalla-1 Björn Goop 2140/8 C 2 17.1 77
2021-10-29 2021-10-29 Solvalla-3 Torbjörn Jansson 2140/3 C 2 14.9 116
2021-10-17 2021-10-17 Åmål-4 Björn Goop 1680/9 C 6 g 34
2021-09-25 2021-09-25 Solvalla-12 Carl Johan Jepson 2140/6 D 4 15.2 348
2021-09-05 2021-09-05 Jägersro Trav-3 Björn Goop 2140/10 C 3 15.9 132
2021-08-25 2021-08-25 Solvalla-4 Björn Goop 2140/1 D 2 16.8 49
2021-07-25 2021-07-25 Axevalla-2 Björn Goop 2140/4 D 5 16.2 64



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se