Estelle Brodda travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Estelle Brodda travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Estelle Brodda har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Estelle Brodda har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Estelle Brodda


På onsdagen lottades uttagningsloppen till Debystoet 2019.65 fyraåriga ston gör upp om tolv finalplatser i sex försök varav ett ing&a..


På onsdagen lottades uttagningsloppen till Debystoet 2019.
65 fyraåriga ston gör upp om tolv finalplatser i sex försök varav ett ingår i V75-spelet på Jägersro nästa onsdag.
Activated, som tidigare I år vunnit både Drottning Silvias Pokal, fick spår 5 i sitt uttagningslopp. Conrads Rödluva, som hittills tjänat mest i kullen med sina dryga 6,5 miljoner kronor, fick också spår 5 i sitt uttagningslopp.

Startlista
Uttagningslopp 1 Derbystoet 2019
2 140 meter autostart
1) In the Air Tonight – Tobias O Eriksson
2) Global Well Off – Daniel Wäjersten
3) Ottens Flamma – Peter Untersteiner
4) Valetta – Björn Goop
5) Activated – Carl Johan Jepson
6) Flash Am – Örjan Kihlström
7) Ivy League – Johan Untersteiner
8) Argbiggan – Rickard Svanstedt
9) Elise Andover – Oskar J Andersson
10) Thanasi Bob – Christoffer Eriksson
11) Digital Track – Torbjörn Jansson

Uttagningslopp 2 Derbystoet 2019
2 140 meter autostart
1) Musique d'Inverne – Erik Adielsson
2) Bring Me Happy – Stefan Persson
3) S.G.Maleficent – Kenneth Haugstad
4) Digital Class – Carl Johan Jepson
5) Fanny Chenal – Björn Goop
6) True Devotion – Peter Untersteiner
7) Procalate – Adrian Kolgjini
8 Head For Home – Rikard N Skoglund
9) Maggie Cash – Torbjörn Jansson
10) Staro Miami – Mika Forss
11) Feather Sisu – Örjan Kihlström

Uttagningslopp 3 Derbystoet 2019
2 140 meter autostart
1) Absurd – Kenneth Haugstad
2) Alhambra – Conrad Lugauer
3) Global Vintage – Jorma Kontio
4) Darshana – Carl Johan Jepson
5) Conrads Rödluva – Örjan Kihlström
6) Zeeland Kronos – Peter Untersteiner
7) Evoque – Björn Goop
8) Miss Sober – Roberg Bergh
9) Estelle Brodda – Kaj Widell
10) Loser On Loser – Erik Adielsson
11) In Royalty Boko – Mika Forss

Uttagningslopp 4 Derbystoet 2019 (V75-4)
2 140 meter autostart
1) Adi Gallia – Nicklas Westerholm
2 Hankypanky Rubyred – Jorma Kontio
3) Au Pair Girl – Robert Bergh
4) Betting Queen – Victor Rosleff
5) Lady Red Summer – Mads H Nielsen
6) A Sweet Dance – Stefan Söderkvist
7) Felicity Shagwell – André Eklundh
8) Nanetta Hill – Joakim Lövgren
9) Ti Punch Broline – Örjan Kihlström
10) Mariah's Baby K.V. – Erik Adielsson
11) Vinci I.M. – Peter Untersteiner

Uttagningslopp 5 Derbystoet 2019
2 140 meter autostart
1) Ilydia Boko – Conrad Lugauer
2) Personal Jesus – Markus Niklasson
3) Miss Silver – Oskar J Andersson
4) Lyx Håleryd – Kennath Haugstad
5) Fast Moving Cash – Carl Johan Jepson
6) Aleppo Pine – Örjan Kihlström
7) Zeta Kronos – Björn Goop
8) Indiana Boko – Jorma Kontio
9) Fantasia Sisu – Robert Bergh
10) Global Wireless – Peter Untersteiner

Uttagningslopp 6 Derbystoet 2019
2 140 meter autostart
1) Racing Brodda – Rikard N Skoglund
2) Orbital Ås – Carl Johan Jepson
3) Miss Duffy – Johan Untersteiner
4) Real Caviar – Torbjörn Jansson
5) Call Me Brodda – Kim Eriksson
6) WingsofcrazinessÅs – Kevin Oscarsson
7) Don't Be Shy – Peter Untersteiner
8) Twinkle Face – Björn Goop
9) Nahema – Thomas Kooyman
10) Flaming Ace Sisu – Peter G Norman
11) No Matter – Erik Adielsson

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Hon har de senaste åren jobbat hos pappa Kai K Luomala i Eskilstuna men den 1 januari kvitterade hon ut sin proffstränarlicens. Sandra Luomala har l&..


Hon har de senaste åren jobbat hos pappa Kai K Luomala i Eskilstuna men den 1 januari kvitterade hon ut sin proffstränarlicens. Sandra Luomala har lång erfarenhet av travhästar och har jobbat hos flera av de största tränarna såsom Stig H Johansson, Daniel Redén och Stefan ”Tarzan” Melander. Nu står hon på egna ben och har fått en jättefin start. Det har redan blivit närmare en halv miljon kronor inkört och hästarna har varit bland de tre främsta i 13 av 32 starter.
- Jag är jättenöjd och det har faktiskt gått lite över förväntan. Jag vet hur svår den här branschen är så jag är tacksam att det har börjat bra, säger Sandra Luomala som har 16 hästar i träning.
- Jag har bara fem starthästar och resten är unghästar. Vi har sju jättefina tvååringar och även flera treåringar som inte har startat ännu. Det ser bra ut och kul att det är unga fräscha hästar inte gamla åttaåringar.

”Jag höll på att bryta ihop”
Största framgången hittills som egen tränare kom den 3 mars när Estelle Brodda vann ett V75-lopp på hemmaplan. Detta trots en inledande galopp. Hästen kom tillbaka och svarade för en imponerande insats.
- Jag höll på att bryta ihop och det var nära att jag började grina när hästen galopperade. Jag hade sådana förväntningar och så skiter det sig direkt. Men hon ställde sig rätt fort ändå och fick en bra position, samtidigt som de körde på i ett bra tempo i täten. Det var otroligt kul att hon kom tillbaka och och inom travet är det en tunn gräns mellan succé och fiasko, menar Sandra.

”Carotene en V75-häst”
En annan lovande häst i hennes stall är fyraårige Carotene som har börjat karriären med två segrar och två andraplatsen på fyra starter. Senast vann han enkelt på Solvalla och segerkusken Jorma Kontio tyckte då i vinnarcirkeln att det är en V75-häst framöver.
- Carotene är en jättefin häst som det finns mycket utveckling i. Vi gick till veterinären och fräschade upp honom efter Solvalla senast. Han hade bara startat på vinterbana och vi hittade lite fel på honom som är tillfixade nu. Det är en spännande häst för framtiden, precis som Estelle Brodda.

”Vann V75 utan att vara som bäst”
När det gäller Estelle Brodda så är hon tillbaka i V75 och är favorit i den andra avdelningen på lördag. Omgången kryddas av en jackpot där ATG beräknar att en ensam vinnare kan ta hem 40 miljoner kronor, enbart på sju rätt.
Estelle Brodda startar med 20 meters tillägg och körs återigen av Kaj Widell.
- Estelle Brodda (V75-2) var jättebra som kunde vinna senast men egentligen var hon inte helt perfekt. Hon var alldeles för het och travet var inte hundraprocentigt. Vi körde barfota och banan var lite för lös tyckte Kaj Widell.
- Det är en stor och rejäl häst som inte riktigt har fattat vad det har gått ut på tidigare men nu hoppas jag att poletten har trillat ner.

Ändringar i balans och utrustning

Vad säger du om uppgiften i V75 med spår två i voltstart på tillägg?
- Voltstart är inte hennes grej då hon mest har galopperat i voltstart. Men nu ska vi ändra på lite saker och gör ett test så får vi se. Vi dövar ner henne med en ryckhuva och så blir det skor runt om. Dessutom får hon ett skarpare bett.
- Problemet är att hon har varit het och pullat i volten tidigare och så har hon bara vräkt sig i galopp när hon kommit ut ur volten. Vi får hoppas att det går bättre nu.
- Efter förra loppet fick hon vila en vecka i hagen och bara jogga lite lätt. Men i tisdags gick hon ett jobb och då kändes hästen bra. Jag tycker att hon är så pass bra att går hon felfritt tror jag på bra chans. Det finns mycket kvar i de här hästen och hon har gått väldigt mycket framåt med de här loppen som hon har gjort, säger Sandra Luomala.

Michael Carlsson, Kanal 75


Solvalla körde V64-tävlingar och en av omgångens största favoriter var det fyraåriga löftet Carotene. Hästen tränas av..


Solvalla körde V64-tävlingar och en av omgångens största favoriter var det fyraåriga löftet Carotene. Hästen tränas av Sandra Luomala som är ny tränare i Eskilstuna sedan årsskiftet. Hon tog sin första V75-seger som tränare i söndags då Estelle Brodda vann efter en imponerande insats. Nu var dags igen för en ny fullträff för Sandra när Carotene tog sin andra seger i fjärde starten. Han drog i ett jämnt och hårt tempo hela vägen i ledningen och var aldrig hotad någon gång. Carotene var smått överlägsen på det nya rekordet 1.16,5 över 2140 meter och i sulkyn satt Jorma Kontio.
- En jättefin häst och framöver är det en häst för V75, berömde Kontio.
Vid sidan av banan stod tränaren Sandra Luomala och gladdes över en ny fin seger.
- Det här var fantastiskt kul. Både i söndags med Estelle Brodda och nu med Carotene. Det är två jättefina hästar med mycket utveckling kvar i sig, sa Sandra Luomala.
- Jag är mycket tacksam över det fina samarbete som jag har med Sandra och med Jorma. Vi har satsat hårt på unghästar de senaste åren och det finns många lovande två- och treåringar hos Sandra som har hästarna i så fint skick. Jag är glad över framgångarna med Estelle Brodda och Carotene och vi har Jorma Kontio som kommer och kör snabbjobb varje vecka och även Kaj Widell hjälper oss en del, sa delägaren Darko Stankovic.

Dubblar till Djuse och Westholm - nyförvärv betalade sig direkt
I övrigt på V64 så tog Mattias Djuse och Jörgen Westholm två tränarsegrar vardera. Båda två har jättefin form på sina hästar och Djuse själv styrde in Zolly (som vann trots galopp) och Ninjas Nightwish. Dagens Dubbel blev Jörgen Westholms dubbel. Först vann Oskar J Andersson med My Dream Art som från ledningen inte gav V64-omgångens största favorit Xanthis Brazil någon chans. Och i V64-avslutningen styrde chefen själv in nyförvärvet Actual Star som gjorde första starten för Westholm. Det kunde inte ha slutat på ett bättre sätt och efter en resa mestadels i andra par utvändigt kopplade han greppet på ledande Toutre och höll sedan säkert undan före en vasst spurtande Tobias del Ronco. Förstapriset var 60 000 kronor.
- Han kom ut på annons i november, december till ett väldigt bra pris. Jag har alltid tyckt att den här hästen har varit rätt så fin så jag ringde och köpte honom på en gång. Han har redan betalat sig nu, sa Jörgen Westholm.
- Vi kastrerade honom efter en dag och sedan har vi jobbat på. Han var inte perfekt i travet i dag men visade en fantastiskt fin styrka och blir intressant i långa lopp framöver.

Michael Carlsson, Kanal 75


Snöblandat regn och blåst var det yttre förutsättningarna på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. Söndagsomgången med spelet V7..


Snöblandat regn och blåst var det yttre förutsättningarna på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. Söndagsomgången med spelet V75 såg på förhand ut som en svårknäckt nöt för spelarna med många hästar som normalt inte är med i travets elitserie.
Men en efter en av de betrodda ramlade in och det blev i stället en ganska lätt omgång med drygt 10 000 kronor i betalning för alla rätt.
Rommeamatören Anders Jonssons Ajlexes Cubano var favoritspelad i loppet för den högsta klassen som inledde V75.
Erik Adielsson satt bakom en häst i högform. För ett par veckor sedan segrade nioåringen på Solvalla över sprinterdistans på kanontiden 1.11,2. Nu brottades man med ett bakspår över medeldistans, och det gick bra det också.
Tempot var ganska högt uppskruvat framme i täten och Ajlexes Cubano avgjorde utan att behöva visa botten sedan Adielsson låtit valacken kliva på först i tredjespår 700 meter från mål.
- Att vara i den åldern och ha gjort så många starter och få gå ensam i tredjespår sista 700 och bara kriga. Nej, det är bra gjort, sade Adielsson som hoppade in i stället för semestrande Tomas Pettersson.

Hur matcha mot maj?
Pensionerade journalisten Anders Jonsson tränar hästar på gården Stora Hälla i Falun och slutar aldrig förvånas över pållen som agerar som en evighetsmaskin.
- Det är fantastiskt naturligtvis. När jag tog hem honom och började träna själv hade han tjänat 90 000, nu har han gått över två miljoner. Som jag sa efter Solvalla så kanske vi ska börja fundera på sista helgen i maj. Det vore kul att matcha dit, jag vet bara inte hur man gör med den här hästen som är van att starta varannan vecka! sa Anders Jonsson.
Ajlexes Cubano lär få en stor hejarklack om det blir start i Sweden Cup, Lilla Elitloppet.

Torkan över för Djuse
Söndagens bästa prestation lät vänta på sig till den sjätte avdelningen i loppet för hästar som tjänat upp till  750 000 kronor. Mattias Djuses Leader Brodde svepte fältet i fjärde- och sedan tredjespår från fjärde utvändigt sista 700 och klev ärligt undan.
- Han brukar få mycket skit av så kallade experter men fick nu visa hur bra han är, sade Solvallatränaren.
Djuse segrade även med favoriten Electrical Storm i den sista avdelningen. Solvallatränaren körde in nästan åtta miljoner till stallet förra året men hade inte segrat just på V75 på 60 starter innan söndagen och fick nu alltså bryta segertorkan dubbelt upp.

Luomalas första på V75
I december plockade 36-åriga Sandra Luomala ut proffslicensen på Sundbyholmstravet. Nu stod hon som V75-vinnare på hemmabanan. Estelle Brodda skulle visa sig överlägsen i ett försök till Diamantstoet med Kaj Widell i sulkyn och vinna trots startgalopp. - Jag höll på att bryta ihop när hon galopperade men det gick ju bra, pustade Sandra Luomala.
Betrodde Remarkable Feet vann V75 i karriärens sjunde start. Jörgen Westholm fick bestämma tempot helt i ledningen och allt såg klappat och klart ut då hästen rumplade till i den sista kurvan och var på väg att galoppera. Fyraåringen tog sig samman och kunde kliva undan.
- Han är inte riktigt polerad ännu och bröt ut i sista sväng, men den här hästen gillar jag, sade Jörgen Westholm.
Emilia Leo satt bakom klara favoriten Grainfield Aiden i lärlingsloppet och kunde vinna efter behag efter snabbt avancemang i spåren på den sista bortre långsidan. Amatören Hannu Korpi från Finland tränar.
Storfavoriten Maple Hill's Eto'o (30 procent) blev svaret i klass II-försöket. Kevin Oscarsson tog hand om ledningen från femtespåret bakom bilen och ledde sedan sprinterloppet runt om med den femårige valacken som tränas av pappa Jim. En fin typ av häst som höll ordning på påkarna trots ett opassande underlag
Sju rätt på V75 betalade 10 512 kronor, sex rätt 155 kronor och fem rätt 23 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-12-27 2018-12-27 Eskilstuna-4 Ulf Ohlsson 2140/5 C 4 17.8 87
2018-12-16 2018-12-16 Örebro-7 Torbjörn Jansson 2140/2 D 7 17.2g 68
2018-11-14 2018-11-14 Solvalla-6 Torbjörn Jansson 2140/3 D 0 17.5 813
2018-10-21 2018-10-21 Eskilstuna-3 Jorma Kontio 2140/1 D 1 17.1 63
2018-10-03 2018-10-03 Solvalla-4 Jorma Kontio 2140/10 C 2 16.9 24
2018-09-25 2018-09-25 Solvalla-7 Oskar J Andersson 2140/8 D 0 18.2 50
2019-11-27 2019-11-27 Solvalla-4 Sofia Adolfsson 2140/6 B 0 17.0 142
2019-11-10 2019-11-10 Eskilstuna-2 Madelen Berås 2160/7 B 0 21.0g 52
2019-10-29 2019-10-29 Romme-7 Torbjörn Jansson 2140/1 C 0 16.6g 105
2019-08-21 2019-08-21 Jägersro Trav-3 Kaj Widell 2140/9 D 0 13.4 1000
2019-08-08 2019-08-08 Örebro-4 Kaj Widell 2100/8 D 6 437
2019-07-29 2019-07-29 Rättvik-6 Kaj Widell 1640/7 C 2 13.0 73
2019-07-12 2019-07-12 Axevalla-8 Jorma Kontio 2640/5 C 0 15.2 290
2019-06-25 2019-06-25 Solvalla-6 Jorma Kontio 2640/2 C 6 15.2 526
2019-06-02 2019-06-02 Axevalla-10 Jorma Kontio 2640/9 C 6 15.8g 298
2019-04-25 2019-04-25 Åby-9 Jorma Kontio 2140/11 C 5 14.3 380
2019-04-11 2019-04-11 Örebro-8 Kaj Widell 2100/11 C 0 16.0 498
2019-03-30 2019-03-30 Solvalla-8 Kaj Widell 2140/4 C 3 14.5 253
2019-03-16 2019-03-16 Mantorp-6 Kaj Widell 2160/8 C 2 15.7 73
2019-03-03 2019-03-03 Eskilstuna-6 Kaj Widell 2140/6 C 1 15.9g 71
2019-02-17 2019-02-17 Eskilstuna-9 Kaj Widell 2140/2 D 2 15.3 51
2019-02-06 2019-02-06 Solvalla-5 Kaj Widell 2140/2 C 2 15.8 182
2019-01-29 2019-01-29 Solvalla-5 Carl Johan Jepson 2140/9 C 4 16.4 253
2019-01-19 2019-01-19 Solvalla-12 Conrad Lugauer 2140/6 D 0 21.4g 325
2020-05-10 2020-05-10 Solvalla-2 Emilia Leo 2140/4 C 7 17.3 27
2020-04-26 2020-04-26 Solvalla-4 Emilia Leo 2140/9 D 0 g 305
2020-04-19 2020-04-19 Rättvik-6 Richard L Jansson 2140/11 D 3 14.9 76
2020-03-31 2020-03-31 Eskilstuna-7 Richard L Jansson 2160/8 D str
2020-03-24 2020-03-24 Eskilstuna-6 Richard L Jansson 2140/10 A 0 20.0g 39
2020-03-08 2020-03-08 Örebro-9 Richard L Jansson 2100/14 A 2 17.4 44ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se