Esprit Sisu travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Esprit Sisu travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Esprit Sisu har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2021-09-26 2021-09-26 Solvalla-11 Daniel Wäjersten 2140/4 D

Nyheter för travhäst Esprit Sisu


Very Kronos har lätt för att trassla till det för sig och som unghäst galopperade han bort åtskilliga miljoner kronor. Som äldre ..


Very Kronos har lätt för att trassla till det för sig och som unghäst galopperade han bort åtskilliga miljoner kronor. Som äldre har han fortsatt att utvecklas och i vintras dominerade han gulddivisionen fullständigt. Men i sommarens storlopp har han haft stolpe ut och inför Sundsvall Open Trot hade han galopperat bort sig två gånger i rad. Den här gången var det inget som strulade. Erik Adielsson placerade honom i ledningen efter 500 meter och sedan släppte inte hingsten någon inpå livet. Segerchecken på en miljon kronor togs hem på kilometertiden 1.11,3 över 2 140 meter med bilstart.
- Jag är jätteglad! Det här är väldigt stort och det känns skönt med stolpe in. Det är ju sjukt att vi står här en av de sista dagarna i augusti och han tar sin första årsseger. Det är underbart med ägare som Kjell Johansson som fortsätter tro på oss och att det blir utdelning, kommenterade Svante Båth.
Men det var nära att Very Kronos ställde till det för sig även den här gången.
- Han gick i passgång i 100 meter upp bakom bilen och då är det 50-50 att han hoppar i trav. Då var det inte roligt. Men det var otroligt skönt när han hittade trav innan start, sa en mycket glad Erik Adielsson.
- Jag är otroligt glad men jag tror nästan att både jag och Svante känner mer för Mia (Båth) som passar hästen och ägaren Kjell (Johanssoin) med familj. Jag tror aldrig att jag har sett Mia så glad. Det var nästan så att jag själv brast i tårar.
Knappa favoriten Who’s Who avslutade mycket starkt som trea efter att ha hamnat långt ner i kön och andraplatsen knep överraskningen Esprit Sisu från ledarryggen. Han tränas och körs av före detta Svante Båth-lärlingen Daniel Wäjersten.
- Skönt att jag kan hålla honom bakom mig ett litet tag till i alla fall, sa Båth.
- Fantastiskt bra! Det var så lagom perfekt allting när jag körde upp till bilen så jag tänkte att nu jävlar är vi med här från början och försöker göra något bra av det här, sa Wäjersten.

Månlykke A.M. försvarade SM-titeln
Precis som förra året stod Månlykke A.M. i en klass för sig i Svenskt Mästerskap för kallblod. Från spår åtta bakom bilen satt hästen i ledningen. Ut på slutrundan fick han öka takten och genom slutkurvan lämnade sjuåringen konkurrenterna.
- Det är en underbar häst att köra. Men jag fick påminna honom varvet kvar för då började han fundera på om han skulle vända upp, sa Gunnar Melander.
Det var Bollnästränarens tolfte SM-titel. Den första kom med Lapp Nils 1985 och Månprinsen A.M. står för fem av triumferna. Hur många SM-tecken Månlykke A.M. har på meritlistan när han rundar av karriären återstår att se.
- ”Prinsen” tjänade nio miljoner kronor och det är en lång bit dit, men det här är pappas pojke.

Uppvisning av Liljendahls stjärna
Han kom från en sur galopp i Jubileumspokalen men nu höll han ordning på benen. Admiral As stod pall för favorittrycket och utklassade motståndet i silverdivisionen.
- Han är väldigt bra hästen. Det är inte så vanligt att de springer ifrån de andra i den här klassen, sa segerkusken Örjan Kihlström.
Han tog en lugn start från bakspår och gled till ledningen med femåringen efter ett varv. Trots viss uppvaktning därefter var det en pigg häst som kom in på upploppet och stack undan på fina 1.12,4 över 2 640 meter med bilstart.
- Det låter uppblåst men jag är inte överraskad. Jag har kört många hästar men den här hästen har något som ingen annan har haft. Victory Tilly i all ära men jag tror att den här är kvickare i benen. Den absolut kvickaste tycker jag var Peace Corps på sin tid men jag tycker att den här är kvickare än vad hon var, sa tränare Reijo Liljendahl.
Både Victory Tilly och Peace Corps vann Elitloppet. Nästa år kan Admiral As vara med bakom startbilens vingar på Solvalla sista helgen i maj.
- Det är långt dit men jag hoppas att jag ska kunna vinna Elitloppet någon gång och jag tror att Admiral As är mitt stora elitloppshopp någon gång under karriären.

Activated tillbaka med besked
Unghäststjärnan Activated har varit under isen efter att i vintras ha provat lyckan i Frankrike. Men nu är hon tillbaka. I Magnus A Djuses händer vrålspurtade den forna Stochampionatsvinnaren hem Lars Lindbergs Minne på snabba 1.12,4 över 2 140 meter.
- Det var en sådan lättnat att se henne göra ett bra lopp och bita i den sista biten, kommenterade tränaren Fredrik Wallin.
I lägsta klassen gjorde Roger Walmann-tränade skrällen S.G.Kingstone en fenomenal insats. Från positionen utvändigt om ledaren svarade han anfall bakifrån och trots den blytunga resan hade han styrka att stånga sig först över linjen till slut.
- Det var verkligen jätte-, jätteskönt! Jag har haft den här ponken sedan han var två år gammal och han är lite speciell i stuket när han springer. Men han gör alltid sitt bästa och nu de senaste starterna har han börjat komma på vad han ska göra, sa skötaren Malin Boman-Friberg.
Mika Haapakangas fick se sin Tattoo Avanger (Magnus A Djuse) överraska hemmapubliken i klass I och i bronsdivisionen imponerade Sandra Erikssons Swagger när han höll undan på 1.11,1 från ledningen efter att ha varvat på 1.09,0.
De som lyckades pricka in samtliga vinnare på V75 fick för det 27 390 kronor. Sex rätt gav 160 kronor femrättspotten går vidare till nästa lördag, då det alltså väntar en jackpot på Jägersro.

Ola Johansson, Kanal 75


Jägersro-tränaren har tidigare i år vunnit Kungapokalen och Sprintermästaren med Önas Prince. Han vann E3-finalen över medeldista..


Jägersro-tränaren har tidigare i år vunnit Kungapokalen och Sprintermästaren med Önas Prince. Han vann E3-finalen över medeldistans med Felix Orlando och slog nu till med att sopa hem båda E3-finalerna över kort distans i Gävle. Med sin sedvanliga fingertoppskänsla hade han satt hästarna i bästa möjliga författning när det verkligen gällde som mest. Tillsammans med sin fru Emma firade Per elvaårig bröllopsdag genom att påbörja resan från Skåne klockan 04 på lördagsmorgonen mot Gävletravet. De kan nu vända hem med två miljonsegrar (förstapriset var 975 000 kronor i respektive final) och stall Nordström närmar sig nu tio miljoner kronor inkört i år. Unghästspecialisten har varit travtränare i 30 år men upplever nu sin absolut bästa period i yrkeslivet. Han investerade och byggde en helt ny gård för några år sedan och har format ett träningskoncept med banor och annat efter eget huvud. Det har onekligen blivit stor succé och framgångarna bara avlöser varandra.
– Det är helt underbar när det funkar med hästarna som man kör in och sedan tränar dom hela vägen. När man står här i vinnarcirkeln tillsammans med ägaren och uppfödaren är helt fantastiskt. Ingenting får gå fel under vägen och vi har prickat in toppformen. Det är otroligt skönt att det har lyckats två gånger idag, sa Per Nordström.

Felix Orlando toppade formen till finalen
Det började i V75-2, tillika E3-finalen för den öppna klassen, där Felix Orlando följde upp med en ny seger i E3. Hästen var inte som bäst i uttagningsloppet men Per Nordström hade känt i träningen att han nu ”studsat tillbaka” igen och hade gått framåt rejält med försöket i kroppen. Dowhatyoudowell tog direkt hand om ledningen för Jeppe Juel och Per Nordström var snabbt framme utvändigt med Felix Orlando som fick överta efter ett halvvarv. Första 500 metrarna travades på snabba 1.08,2 och det såg ut som att Felix Orlando bara joggade i ledningen. Han fick dämpa tempot och varvade på 1.12 och i andra par utvändigt satt storfavoriten Francesco Zet perfekt placerad för Örjan Kihlström. Men den sistnämnde hade inte sin bästa dag och fick inte travet att flyta helt efter att ha galopperat i provstarten. Francesco Zet kunde inte följa med i sista sväng och var tidigt slagen. Men på upploppet så tände hästen om och kom farande med en stark avslutning till andraplatsen. Han var dock chanslös att nå fram till ledande Felix Orlando som bara drog ifrån till en imponerande seger. Vinnartiden blev 1.11,6/1640a och förstapriset var 975 000 kronor.
– Han var inte på topp i försöket och det är en ganska stor och tung häst som har haft samma träningsupplägg som Islay Mist Sisu men hon är en mindre och lättare häst. När jag inte trycker på så mycket i träningen på Felix Orlando då blir han lite seg. Men jag tycker att det viktigaste är att man har formen på uppåtgående till finalen och inte maxa allt i försöket, sa Per Nordström.
– Jag har som sagt hellre en häst som är på väg uppåt i form än en häst som redan peakar i försöket. Han var lite seg i uttagningsloppet och hade fått det lite lugnt i träningen inför den starten. Men jag har känt i jobben efteråt att loppet i försöket hade satt sig på rätt ställe. Det skiljde tre, fyra slag i pulsen idag gentemot efter försöket och han hade onekligen förbättrat konditionen med 20 meter.

"Mer taggad och väldigt på bettet idag"
– Han fick öppna ganska rejält och jag kände att jag redan hade en mer taggad häst idag för han var väldigt på bettet uppe vid vingen. Jag förstod att Jeppe skulle släppa ledningen och när han dämpade så gick jag fram och fick överta. Det var en tuff öppning men sedan kunde jag köra sakta och det var tacksamt, fortsatte Nordström som dagen till ära firade bröllopsdag med sin fru Emma.
– Det har gått väldigt bra för oss och jag är väldigt trygg i träningsupplägget vi har och med den duktiga personalen på vår nya gård som jag har byggt efter eget tänk. Jag är också lite av en stamboksnörd och lägger ner mycket jobb på att runt på stuterier för att hitta dom riktiga pärlorna. Det gäller att hitta den perfekta individen med en bra exteriör och som har stamtavlan i ordning.
– Felix Orlando har en väldigt hög lägsta nivå och huvudmålet har varit Kriteriet. Men jag tror inte att han mår illa av två 1600 meters lopp för hemma är hästen rätt så lugn och cool så han behöver tagga till sig av de här loppen, sa Per Nordström.

Örjan om storfavoriten: ”Det var inte samma häst”
Storfavoriten Francesco Zet var som sagt tidigt slagen, även om han kom tillbaka bra över upploppet. Tränaren Daniel Redén misstänkte att det rörde sig om en humörsak för hästen hade inge hög puls när han kom in i stallet efter loppet. Redén trodde att hästen inte fick något fäste i banan som var lös och Örjan Kihlström höll med om att hästen inte var som senast.
– Det var inte alls samma häst som senast. Han var inte alls på alerten och var väldigt seg mest hela loppet. Jag vet inte om det var en humörsak eller om han inte var på topp. Han gör det jättebra fast han inte har sin bästa dag, sa Örjan Kihlström.

Stolpe in för Nordström i stofinalen
I E3-finalen för ston tog Per Nordström planenligt ledningen med favoriten Islay Mist Sisu. Efter en inledning på 1.11,9 första 500 metrarna öppnade hon varvet efter 1.12,9. Men Islay Mist Sisu var illa ute mitt på upploppet då Ain’t Misbehavin, som Öran Kihlström tidigt sänt fram utvändigt om ledaren, hade kopplat greppet. Men den sistnämnde galopperade snöpligt med segern på gaffeln kort före mål och vips var Islay Mist Sisu en vinnare.
– Vi var ju slagna men hade stolpe in idag och inte stolpe ut som vi har haft i tidigare finaler. Hon är ju pilsnabb och jag körde bara på safety till ledningen och behövde aldrig trycka av henne. När Örjans häst galopperade så var det en annan häst som kom fort längre ut men jag hade en go känsla över mål, sa Per Nordström.

Populär hemmaseger inledde
Det blev en populär hemmaseger i V75-inledningen där Oskar Kylin Blom vann med egentränade Showtimejackflower. Efter en pangstart från spår fem i volten tog hästen hand om ledningen direkt och släppte sedan till Iceland Radio. Den sistnämnde blev het på kuppen och låg på hela vägen, samtidigt som Showtimejackflower fick en smörresa i rygg på ledaren. På sista bortre långsidan lyfte Kylin Blom ut sin häst i andraspår och han kopplade greppet direkt in på upploppet på ledaren. Showtimejackflower försvarade sig sedan till en säker seger, före en bra spurtande Bear Hope som blev tvåa.
– Jag har sagt hela veckan att det kan vara en häst att tänka på för de som letar en skräll. Men jag kunde inte riktigt tro på det förrän jag gjorde provstarten för där var han så rapp och fin. Jag ville gärna ha rygg på Örjan och den hästen blev het så jag körde mest mot de bakom och jag körde mycket mot Kajs häst som satt i rygg på mig hela vägen. Jag fick chansen att gå ut på bortre långsidan trots att det kanske var lite tidigt men i sista sväng tyckte jag att det här kan bli riktigt bra om ingen kommer. Han är fantastiskt läcker, sa Oskar Kylin Blom.

Esprit Sisu slog av en hetsig favorit i guld
Favoriten Milliondollarrhyme tog planenligt hand om ledningen i Gulddivisionen efter en bit och fick bestämma tempot i lugn fart, 1.13,6 första 500 och 1.14,4 första varvet. Men Milliondollarrhyme började skruva upp sig redan 1800 meter kvar och blev väldigt pigg i ledningen. Fredrik B Larsson låg bakåt och brottades med hästen som ödslade mycket krafter i onödan. Han blev trött den sista biten och kunde inte svara vinnande Esprit Sisu som avslutade vasst för Daniel Wäjersten. Efter ett lopp i andra par utvändigt lyfte Wäjersten ut sin häst och svarade attack när Antonio Trot och Claes Sjöström angrep. Men i slutkurvan vek Wäjersten ner på innerspår igen vilket skulle visa sig vara ett vinstgivande drag. När han kom ut in på upploppet så hade hästen krafter nog att kunna ta sig förbi favoriten kort före mål.
– Han var verkligen värd det här för han har gjort många bra prestationer och har varit med i guldcirkusen. Han har gått igenom klasserna på lördagarna och måste vara en fantastisk hästar för ägarna, sa Daniel Wäjersten.
Fredrik B Larsson var besviken på att Milliondollarrhyme skruvade upp sig i ledningen och förlorade loppet på det.
– Det blev stumt sista 50. Han gjorde vad han kunde men hade inte mer att ge. Han taggade upp sig och lade bort mycket krafter. Banan är väldigt lös och jobbig på innerspåret. Han var lugn i ledningen och jag körde ingenting men 1800 kvar så bara biter han i och drar iväg så mycket han orkar. Det går inte på 2600 meter, sa Fredrik B Larsson.

Känslosam seger och glädjetårar
Sourire Frö gjorde sin andra start för nya tränaren Ulrika Wällstedt och efter att ha suttit fast för länge i V75 förra gången, kom nu en riktig fullträff. Erik Adielsson körde tidigt till ledningen och Sourire Frö fick sedan rejäl press på slutrundan av utvändige Santos de Castella. Den sistnämnda såg ut att ha kopplat greppet och avgjort loppet i sista sväng. Men Sourire Frö vägrade att ge sig och visade ett hjärta av guld när han kontrade snyggt in på upploppet till en lätt seger. En mycket känslosam sådan för Ulrika Wällstedt som grät glädjetårar.
– Det är otroligt stort att få ta hand om en sån här häst som köptes för en ansenlig summa pengar och det är vi inte bortskämda med. Vi hade en häst som gick bort på Åby och idag bestämde jag mig för att plocka fram hans huvudlag och det finns någon mening med allt. Jag har inga ord, jag är bara tacksam, sa Ulrika Wällstedt.

Reijo justerade och ändrade till seger
Perpetuate galopperade bort sig som klar favorit i V75 förra gången. Men efter lite småjusteringar i balans och utrustningen av tränaren Reijo Liljendahl gick det betydligt bättre. Perpetuate avgjorde till en säker seger trots en löpning utvändigt om ledaren. Han var bara bäst och imponerade i händerna för Per Lennartsson. Ledande Tattoo Avenger blev ett lätt byte över upploppet.
– Jag vill inte blåsa upp mig men vi hade justerat lite småsaker idag. Det hjälpte till och jag tror att det här är en bra häst som det är utveckling i, sa Reijo Liljendahl som lät Perpetuate tävla tävla barfota fram och med skor bak istället för barfota runt om som senast.
V75 avslutades med att startkatapulten Chapuy flög iväg till ledningen och det var aldrig något snack om spetsstriden. Han drog sedan i ett jämnt 1.11-tempo hela vägen och hade inga problem att dansa undan över upploppet för Åke Lindblom till en lätt seger. Vinnartiden blev 1.11,1/1640a och tvåa blev bra spurtande Oxidizer.
Sju rätt på V75 betalade 242 278 kronor. Sex rätt gav 952 kronor och fem rätt gav 84 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Efter en lättlöst omgång förra helgen där femrättspotten frös inne, och en svårlöst omgång i onsdags dä..


Efter en lättlöst omgång förra helgen där femrättspotten frös inne, och en svårlöst omgång i onsdags där sjurättspotten frös inne, väntar en dubbeljackpot när V75® på lördagen arrangeras på Gävletravet. Även sportsligt får omgången snålvattnet att rinna till för alla traventusiaster. Två E3-finaler över 1 640 meter för högklassiga treåringar ska avgöras. Daniel Wäjersten har kvalat in en häst till vardera final och i avdelningen för hingstar och valacker står hoppet till Immanuel K. (V75-2), som efter ett småstruligt lopp avslutade rykande till andraplatsen i sitt uttagningslopp.
- Han har varit bra hela tiden men hittat ytterligare en växel nu. Jag hade en bra känsla för att han skulle kvala in och han gjorde ett riktigt bra lopp trots bakspår, säger Wäjersten.
Den här gången har Immanuel K. spår tre bakom startbilen och därmed är förutsättningarna för en fin resa betydligt bättre än i försöket.
- Det känns riktigt bra inför finalen. Vi har äntligen fått ett vettigt läge med honom och förhoppningsvis är vi med i den främre träffen. Som jag läser det är det ett väldigt öppet lopp och det blir spännande.

Kan ge utdelningen en rejäl skjuts
Bergsåkertränaren har de tre senaste åren legat på en mycket hög segerprocent runt 25 men i augusti har stallet höjt sig ytterligare och visat närmast hysterisk form. Av månadens 30 lopp har det blivit 13 segrar och 23 pallplatser. Med andra ord kan inga hästar från stall Wäjersten ignoreras. Inte heller Impala Am (V75-6) som skulle få utdelningen på V75 att sticka i höjden ordentligt om hon tar hem stonas E3-final. I uttagningen hängde hon med fint som trea från rygg på ledaren och med det loppet i kroppen tror hennes tränare på en vassare prestation den här gången.
- Hon hade stått över lite inför senast och varit lite sjuk efter E3-finalen på Färjestad, så hon var i lite behov av lopp. Jag tyckte att hon var lite tung i benen men hon gjorde ändå ett bra lopp och går säkert framåt med det. Det är en jättefin häst men det klart att vi är lite utelämnade från spår sju på 1 640 meter.

”Åker ut med en bra känsla”
Även i högsta klassen har Daniel Wäjersten ett formstarkt skrällbud. Esprit Sisu (V75-3) avslutade senast starkt till tredjeplatsen i gulddivisionen.
- Han gör det bra hela tiden. Även fast han kan få lite tuffa lopp ibland går han till mål och han går från alla lägen och på alla distanser.
Nu har hästen spår nio bakom startbilen och distansen är 2 640 meter.
- Som vanligt när det är gulddivisionen är det ett tufft lopp men vi har fått ett ganska bra läge ändå i och med att han kan få ett rygglopp och sitter i andraspår. Jag åker ut med en bra känsla för att han ska kunna dyka upp bland de tre-fyra främsta i alla fall. Det är med några hästar som är riktigt etablerade i eliten men han har startat på mycket i guld nu och rätt vad det är kommer det nog sitta en seger där.

Ola Johansson, Kanal 75


Den stora snackisen inför V75® på Hagmyren var vem som skulle ta hand om ledningen i Gulddivisionen. Det var flera startraketer med bakom bilen o..


Den stora snackisen inför V75® på Hagmyren var vem som skulle ta hand om ledningen i Gulddivisionen. Det var flera startraketer med bakom bilen och från innerspåret gjorde Mats E Djuse vad han kunde för att startblixten From The Mine skulle kunna svara ut de andra. Men det var Sveriges startsnabbaste häst M.T.Insider som blåste till täten och utvändigt om honom katapultstartaade även Click Bait som gick till ledningen i första kurvan. Inledningen blev 1.07,9 första 500 metrarna och Click Bait fick comebackande Inti Boko efter 600 meter och duon varvade på 1.10,3. Då kastade Björn Goop loss Diamanten som kom farande i spåren via en hastig svepning av fältet fram utvändigt om Click Bait i sista sväng. Diamanten försökte över upploppet och fullföljde storstilat till andraplatsen, men Click Bait gick undan till en säker seger. Vinnartiden för elitloppshästen blev 1.10,2/1640a och i sulkyn satt Per Lennartsson som firar fina framgångar med Click Bait och som trots spår åtta inte hade någon annan tanke på än att försöka få ledningen.
– Att ladda var aldrig någon tvekan men om vi skulle komma till ledningen stod skrivet i stjärnorna. Det fanns lite på kartan att M.T.Insider skulle komma först och att vi skulle få överta. Han kändes som vanligt pigg och glad i ledningen och är underbar att köra, berömde Per Lennartsson.
– Man måste peta på honom en eller två gånger för att han ska accelerera. Han öppnar alltid bra men att du ska få den maximala effekten så petar man till honom två gånger på rumpan. Det är precis som att köra en passgångare när han drar iväg för han är så otroligt snabb.
– Vissa hästar tål att man talar om för dom att nu är det dags medan andra gör inte det och slår ihop och galopperar. Men den här är en sån häst som har gas och broms. Det verkar som att han har tagit ett steg till i utvecklingen i år som femåring, fortsatte Lennartsson om den Stefan Melander-tränade stjärnan.
Det var därmed ”Tarzans” andra raka seger som tränare i Gulddivisionen då han förra lördagen fick se sin Milligan’s School vinna i imponerande stil.
Björn Goop gav Diamanten välförtjänta klappar efter mållinjen när andraplatsen bärgats före Esprit Sisu som blev trea.
– Diamanten börjar hitta formen äntligen. Han har haft en massa dåliga utgångslägen och han gjorde en riktigt bra svepning idag. Formen är på gång, sa Björn Goop.

Imponerande uppvisningar av Redéns hästar
Daniel Redén och Örjan Kihlström firade nya framgångar och Redén blev hundraprocentig när han selade ut två hästar och båda vann. Han gick därmed förbi Robert Bergh och upp i topp av tränarligan på V75 och leder nu med 13 segrar före Bergh som har tolv. Redén och Kihlström inledde omgången med Born Unicorn som hade en imponerande uppvisning och krossade sina konkurrenter. Förra gången provades hästen i en jänkarvagn för första gången men då fick han inte sin grova aktion att stämma. Nu återigen tränaren Daniel Redén till den vanliga sulkyn och då var Born Unicorn lika fin som tidigare. Trots ett lopp utvändigt om ledaren så tryckte han till ledande Morotai Degato ut på slutvarvet och pressade sig till ledningen. Sedan drog Born Unicorn bara ifrån och lämnade sina konkurrenter rejält på efterkälken. Han stod helt i en klass för sig och var totalt överlägsen när han vann i förkrossande stil. Zap di Girifalco spurtade till sig andraplatsen och Morotai Degato höll till tredjeplatsen. Segertiden blev 1.11,1/2140a i det här försöket till Silverdivisionen.
– Han var inte så trött idag och var pigg efter loppet, sa Daniel Redén.

”Fick koncentrera mig på att inte ramla av”
Solvallatränarens andra seger kom genom Erv Zet som var omgångens största favorit på V75. Örjan Kihlström tryckte av hästen kort efter start och han drog till ledningen i första sväng. Men Erv Zet blev väldigt pigg i täten och drog undan i en stor ledning. Han öppnade första 500 metrarna efter 1.07,1, vilket var dagens snabbaste öppning. Erv Zet ledde med 20-talet meter före övriga klungan och varvade på 1.10,5. Men trots den hårda farten så höll han undan till en överlägsen seger och precis som stallkamraten Born Unicorn bjöd han på en suverän uppvisning. Segertiden blev vassa 1.11,2/1640a i klass II.
– Det här trodde jag aldrig skulle gå. Det blev onödigt tufft, sa Daniel Redén.
– Nu blev han lite väl vass och vi måste börja justera om huvudlaget. Vi har haft det helstängda för att han ska springa framåt istället för att springa av banan. Det är en riktigt bra häst och kravmässigt har han en bländande teknik.
– Vi har justerat lite med fodret och har ökat proteinet i fodret vilket ser bra ut. Det kan vara så att hästarna har höjt sig några procent av det, sa Redén.
Segerkusken Örjan Kihlström var på skämthumör efter Erv Zets fullträff.
– Jag fick mest bara koncentrera mig på att inte ramla av, sa Örjan.
– Han var väldigt laddad och pigg under vägen. Han har så fin form och är stark och höll farten bra utan att jag behövde begära något av honom.

Kalmar slog av storfavoriten efter drömresa
Storfavoriten Tekno Viking kom enkelt till ledningen knappa två varv kvar i kallblodsloppet (V75-2) men fick trots det sträcka vapen till slut. Henrik Svensson hade nämligen serverat sin Kalmar en drömresa i rygg på ledaren hela vägen. Detta efter en pangstart till ledningen och sedan släppte Henrik välvilligt när Tekno Viking kom farande. Stallskriket Höstbo Elis kom fram utvändigt och tryckte upp tempot på slutvarvet men galopperade plötsligt i utgången av sista sväng när han var i kraftig närkamp med storfavoriten. Henrik Svensson vred ut sin Kalmar vid upploppets början och avgjorde i ett nafs. Det här var tredje starten för Kalmar i Henrik Svenssons regi och efter två andraplatser kom nu första segern. Vinnartiden blev 1.24,7/2160. Höstbo Elis kom tillbaka starkt med en vass spurt efter galoppen och blev tvåa medan Tekno Viking höll till tredjeplatsen.
– Han kom i väldigt fin författning till oss och det är en enkel och trevlig individ att hålla på med. Jag hade bestämt att jag skulle köra honom i ryggar idag och när Mats kom så hade jag inte en tanke på att svara. Det blev perfekt allting. Jag flyttade ut hästen i sista sväng men då felade Tomas häst och då gick jag ner i rygg på Mats häst igen. Sedan kom Tomas häst tillbaka över upploppet och var helt grym, sa Henrik Svensson.

Goops tidigare drag ställde övriga schack matt
Björn Goop tog ett tidigt initiativ i V75-4 bakom Alexi Quick som skulle visa sig vara loppavtörande. Han skickade iväg sin häst rejält ut ur den första kurvan från tillägg och kom med rejält fart fram till stallkamraten Rapunzel där Erik Adielsson släppte ledningen knappt 1500 meter kvar. Det schackdraget skulle visa vara vinstgivande då Alexi Quick höll undan till en lätt seger. Favoriten Digital Class satt sist utvändigt och gick en mycket stark slutrundan ute i spåren fram till andraplatsen. Men hon var utan chans att gå i närkamp med Alexi Quick i det här stoppet. Stallkamraten Rapunzel höll till tredjeplatsen.
– Hon tvekade de första stegen och sedan stod det helt stilla in i första svängen. Jag tänkte att det är bättre att göra ett drag innan någon annan gör det. Rapunzel trivs bra i rygg och det var bara att gå fram, sa Björn Goop som tränar både ettan och trean i loppet.

Titan Yoda imponerade på nytt – Jennifer sprudlande glad
Jennifer Persson firar stora framgångar som tränare och har gjort ett fantastiskt jobb med Titan Yoda. På sex starter i Jennifers regi har det blivit fem segrar och en andraplats. Nu kom första segern i V75 när Titan Yoda rundade konkurrenterna ute i tredjespår på slutvarvet ifrån fjärde par utvändigt. Ulf Ohlsson satt bara och åkte när Titan Yoda retfullt enkelt avgjorde till en imponerande seger. Vinnartiden blev starka 1.12,9/2140 och kretsen kring hästen siktar nu på derbykvalen.
– Det är en underbar häst och det sjuka är att han känns bara bättre och bättre. Han har inte gått tom någon gång och jag vet inte vad jag ska säga, sa en strålande glad Jennifer Persson.
– Många pratade om att vi växlade ner när vi bytte från ett halvstängt huvudlag, som inte var ett halvstängt, när vi bytte till ett öppet huvudlag. Så vi kan väl säga att vi växlade upp för det här var väl hans bästa lopp hittills, skrattade en nöjd tränare.
Ulf Ohlsson, som kunde finåka till seger, var förstås nöjd och imponerad över insatsen.
– Jag ville ta det lite försiktigt och få iväg honom felfritt. Jag vet att han är stark och rejäl och hade lite drygt 1.11 sista varvet ute i tredjespår och det är många extra meter. Han är riktigt fin den här, lugn och fin i loppen, berömde Ulf Ohlsson.

Det har lossnat för ”Örnen”
Reijo Liljendahl-tränade The Bald Eagle har stångats i V75 en längre tid och ofta fått struliga lopp från dåliga utgångslägen. Men nu ståtar hästen med två raka och välförtjänta segrar och dagens fullträff i Bronsdivisionen kom i avslutningen för Mats E Djuse. Segerkusken förivrade sig inte i starten där The Bald Eagle öppnade bra men kunde inte svara Xanthis Coktail som tog täten men det var bara tillfälligt för Per Lennartsson släppte välvilligt och Djuse kunde glida till ledningen med The Bald Eagle. Han fick sedan bestämma tempot och via ett ryck i sista sväng gav han aldrig konkurrenterna någon chans. The Bald Eagle vann enkelt på tiden 1.13,3/2640a.
– Det är många bitar som har lossnat. Han har mognat och blivit äldre och vi har fått bättre banor att träna på. Jag är tacksam till hästägarna som är på plats idag för dom är verkliga entusiaster. Dom köpte hästen som ettåring och har varit med på hela resan och varit hästägare hos mig hela tiden, sa Reijo Liljendahl.
Det blev en favoritbetonad V75-rad den här jackpotomgången och det blir en ny jackpot till nästa lördag som då avgörs i Rättvik. Sju rätt betalade 1403 kronor, sex rätt gav 23 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. ATG beräknar att det kommer att ligga minst 50 miljoner kronor i sjurättspotten nästa vecka.

Michael Carlsson, Kanal 75


Sister Sledge var omgångens största favorit och i ett litet fält vågade ingen bråka med henne i V64–1 när hon enkelt kund..


Sister Sledge var omgångens största favorit och i ett litet fält vågade ingen bråka med henne i V64–1 när hon enkelt kunde behålla ledningen. Sister Sledge fick varva på långsamma 1.16,9 och när tempot drogs upp under sista varvet kunde ingen vare sig riktigt hänga på eller utmana.
Tränaren Daniel Redén var så klart nöjd med sin häst.
– Det här sa väl inte så mycket, men hon har en sådan skön inställning. Hon är flegmatisk och gör inte mer än vad hon behöver. Hon har haft två stenhårda säsonger i USA och hon är verkligen värd att få en lugnare säsong i år. Vi siktar på nästa år och förhoppningsvis får hon ha en lång karriär, sa Daniel Redén.
Om den inledande avdelningen var utan spänning var V64–2 desto mer händelserik och när Immanuel K. spurtade till seger med en längds marginal så bjöd segerkusken Daniel Wäjersten på segergest.
Inledningen gick väldigt fort. Idomenio Sisu och In Case Of Fire duellerade länge och den förstnämnde tvingades till en öppning efter 1.08,6 de första femhundra meterna. Idomenio Sisu visade tidigt att han inte hade sin bästa dag och in på upploppet sågs många hästar med chans. Kavatåsåfin som delar av loppet gått först i andraspår kopplade greppet över ledaren, men längst ut i banan kom Immanuel K. Segertiden blev 1.13,6.
– Han var med och lärde lite ifjol och jag tror att han hade nytta av att göra några starter som tvååring. I vinter har han gått lite backträning för att jag tyckte han behövde bli lite starkare i kroppen. Jag kände ingen skillnad i april, men nu tycker jag verkligen att han har tagit riktigt bra fart, sa en nöjd Daniel Wäjersten.
Av bara farten fortsatte framgångarna också V64–3 där Claude P.Hill vann med sträckta linor över mål. Daniel Wäjersten körde resolut fram och visade tydligt att han ville köra i ledningen och väl där var han sedan aldrig hotad och Claude P.Hill tog fjärde segern i artonde starten.

Tog en stalldubbel
Daniel Wäjerstens framfart var inte slut där. I V64–4 vann stora favoriten Berra Steel efter att tidigt ha tagit över ledningen. I sulkyn satt Andreas Lövdal och bakom det segrande ekipaget spurtade stallkamraten Bowling El Mar och fixade en stalldubbel till Daniel Wäjersten.
Första och enda skrällen kom i V64–5. 15-årige Mel Odin stod i blott 2 % på V64 och vann trots att han fick gå först i tredjespår det sista dryga halvvarvet. Tränaren och segerkusken Micael Melander berättade om den osannolike segraren.
– Jag ska skriva en bok om Mel Odin. Han har haft fem gaffelbandsskador, en tumör och en gång stod han på djursjukhuset i Uppsala i en hel månad och var nära döden. Jag är jätteglad för att få vara här idag, sa Micael Melander.  
Erik Adielsson ramade in omgången genom att vinna även den avslutande avdelningen med en tapper Coin Perdu som avancerade fram utvändigt om ledaren Esprit Sisu. Tempot under det sista varvet var högt uppskruvat men Coin Perdu kunde ändå plocka ner ledaren på ett gediget vis.
Sex rätt gav 29 206 kronor, fem rätt 9 kronor och fyra rätt 9 kronor.

Casper Hedberg, Kanal 75

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se


V86 flyttade ut i det gröna på onsdagen till Fornaboda travbana i Lindesberg.Tävlingarna med anrika Bergslagsloppet är banans största ..


V86 flyttade ut i det gröna på onsdagen till Fornaboda travbana i Lindesberg.
Tävlingarna med anrika Bergslagsloppet är banans största tävlingsdag för året och nu blev det extra fest med publik på plats och en mycket sevärd upplaga av sprinterloppet med 100 000 kronor till vinnaren.
Åttafaldiga miljonärskan Double Exposure ska bli mamma snart och tränaren Daniel Redén har meddelat att hon endast tävlar sommaren ut.
Med två lopp i kroppen under hela 2021 och tveksam form spelades hon till favorit i loppet (lika mycket spelad som Diamanten) och kunde vinna efter att ett par av konkurrenterna varit lite för ”arga” mot varandra.
Kihlström hade ett bakspår med Double Exposure och behövde inte bekymra sig så mycket om taktiken en bit bak i kön.
Esprit Sisu gav inte Diamanten en chans att sticka upp i startrustningen. Björn Goop hamnade utvändigt och duellerade med Daniel Wäjersten i en utdragen körning som kostade 1.08,6 första halvvarvet.
Wäjersten släppte till Goop efter 600 meter. I momentet efter tog Wim Paal chansen och tryckte till med Speedy Face.
Hypersnabba 1.09,6 klockades första varvet till, med Diamanten i ledningen och Esprit Sisu utvändigt och återigen med i leken. 
Double Exposure syntes i tredjespår först 800 meter från mål. I den sista kurvan gick Kihlström ner i rygg för att gjuta mod i sin häst som kunde kliva iväg till en enkel seger.
Segertiden var ett nytt banrekord i Lindesberg, 1.10,1.

Redén bekymrad
Solvallatränaren Daniel Redén hoppas på att försvara segern i Hugo Åbergs Memorial i sommar med Double Exposure. Men han lät trots allt lite tveksam efter loppet.
- Jag vill att hon ska vara hundra procent och vi måste kolla upp henne. Nu kördes det till hennes fördel men det är en fruktansvärd häst som presterar på det här viset. Jag var jättenöjd med hur hon uppträdde i loppen men inte nöjd med hur hon var i vämningen innan lopppet. Hon var lite tveksam i dag, sade tränaren.
Örjan Kihlström:
- Det blev ett roligt lopp för publiken att titta på och för oss blev det passande så klart när det blev ett så hårt tempo på loppet.
Tvåa slutade en mycket tapper Esprit Sisu (1.10,4), trea Diamanten som föll med flaggan i topp och plusbetyg även till Speedy Face som såg pigg ut över mål.

Harpers-trean ruskig
Fornaboda travbana i Lindesberg firar 70 årsjubileum och omgången avslutades med ett nyinstiftat jubileumslopp. Ett lopp med 100 000 kronor i förstapris och en så kallad spårtrappa över stayerdistans.
Jörgen Westholms Digital Dominance var stor favorit och kunde vinna loppet trots konstant tredjespår hela sista varvet. En ruskigt fin insats i händerna på Örjan Kihlström av hästen som i slutet av maj slutade trea i Harper Hanovers lopp.

Ö-vikshästen överlägsen
Nils Elfving reste 60 mil från Örnsköldsvik till onsdagens tävlingar. Enda hästen i lasten plockade hem montéloppet utan prut och tjänade 60 000 kronor.  
Sexårige valacken Self Explosive var favorit och Jonathan Carré var mycket offensiv i loppet och höll tempot uppe utvändigt Definitif Launcher.
En duo som ryckte undan under slutrundan. 600 meter från mål lade dock Jonathan Carre ordentlig press med Self Explosive som flög förbi ledaren och gick undan till seger med sju längder!
Loppet var ett försök i Sommarmontén med final i Rättvik i början av augusti där hästen från Solänget lär vara påpassad av spelarna.
- Det var värt att åka hit kan man säga. Han kan bli lite bekväm när han blir ensam och Carré red helt enligt instruktionerna, sa travamatören Nils Elfving tillika professor i molekylärbiologi.
Nymke Brigadoon kom till Björn Goop i våras från Belgien och galopperade bort sig i debuten i den nya regin. I omgångens stolopp handlade det om autostart och då gick det bättre. Goop prickade starten med storfavoriten och ledde loppet från start till mål och klarade även lite tryck på vägen.
- I första starten för oss var det voltstart och det fattade hon inte alls eftersom hon var van vid auto i Belgien, sa Björn Goop.
Goop fyllde på med egentränade Zurich As som klev ifrån till en säker seger.
Angelica Jonsson fick köpa Zach Wind (V86-6) för 5000 kronor när förre ägaren inte ville lägga mer tid på honom. På onsdagen tog femåringen andra raka segern i sin nya regi.
Zach Wind kördes till spets efter 400 meter av Magnus Jacobsson och favoriten Apollo Creed med Björn Good fick göra jobbet i dödens. När Apollo Creed inte kunde hänga med på upploppet kom luckan för comebackande Rocket Boy som såg fin ut, men Zach Wind höll undan på 1.14,4 över 2140 meter auto.

Orlando en vinnare igen
I försöket till Diamantstoet hittade Mats E Djuse snyggt till andrapar utvändigt från 20 meters tillägg med Orlando och kunde sitta kvar till upploppet med Fredrik Wallins häst.
I Fornabodas Fyraåringspris kunde italienfödde Baroncini Jet kliva undan enkelt efter att Ulf Ohlsson fått bestämma tempot i ledningen. Magnus Jernemyr och Linda Sedström tränar.
Åtta rätt på V86 betalade 5 465 kronor, sju rätt 10 kronor och sex rätt 16 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-11-24 2017-11-24 Kalmar-9 Peter Ingves 2140/11 C 0 20.5g 322
2017-11-08 2017-11-08 Jägersro Trav-2 Joakim Lövgren 2160/4 B 0 g 25
2017-10-28 2017-10-28 Jägersro Trav-3 Joakim Lövgren 1640/3 B 3 13.2 36
2017-08-08 2017-08-08 Jägersro Trav-3 Joakim Lövgren 1640/4 B 1 13.5 40
2017-07-18 2017-07-18 Jägersro Trav-2 Joakim Lövgren 2140/4 C 2 15.3 60
2017-06-20 2017-06-20 Jägersro Trav-3 Joakim Lövgren 2140/9 D 4 14.8 424
2017-05-03 2017-05-03 Jägersro Trav-5 Peter Ingves 2140/6 D 0 g 26
2017-04-18 2017-04-18 Jägersro Trav-1 Joakim Lövgren 2160/7 B 6 17.8g 37
2017-03-31 2017-03-31 Kalmar-1 Joakim Lövgren 2140/7 C 1 17.4 24
2018-11-24 2018-11-24 Solvalla-11 Erik Adielsson 2140/4 C 2 12.2 161
2018-11-10 2018-11-10 Eskilstuna-10 Erik Adielsson 2140/3 B 4 13.5 36
2018-10-27 2018-10-27 Jägersro Trav-10 Erik Adielsson 2640/5 C 1 13.4 52
2018-10-10 2018-10-10 Solvalla-9 Erik Adielsson 2160/11 A 1 13.8 15
2018-09-29 2018-09-29 Solvalla-5 Erik Adielsson 2140/10 C 3 12.6 128
2018-09-08 2018-09-08 Solänget-5 Ulf Ohlsson 2640/10 A 0
2018-08-22 2018-08-22 Jägersro Trav-11 Ulf Ohlsson 2640/12 D 3 13.1 223
2018-08-10 2018-08-10 Umeå-6 Ulf Ohlsson 2640/9 B 1 15.5 21
2018-07-28 2018-07-28 Bollnäs-5 Örjan Kihlström 2140/5 C 6 14.0 117
2018-07-21 2018-07-21 Axevalla-9 Erik Adielsson 1640/3 C 0 g 76
2018-07-03 2018-07-03 Solvalla-8 Erik Adielsson 2140/1 C 0 g 120
2018-06-24 2018-06-24 Kalmar-9 Ulf Ohlsson 1640/2 D 3 12.4 117
2018-05-10 2018-05-10 Bergsåker-2 Ulf Ohlsson 2140/4 A 1 13.7 18
2018-05-01 2018-05-01 Bergsåker-8 Per Linderoth 1640/7 B 1 15.5 36
2018-04-13 2018-04-13 Bollnäs-4 Ulf Ohlsson 2140/6 B 2 14.1 19
2018-04-06 2018-04-06 Bollnäs-4 Ulf Ohlsson 2140/4 B 1 15.6 14
2018-03-27 2018-03-27 Bergsåker-1 Ulf Ohlsson 2140/9 A 1 15.1 20
2018-01-23 2018-01-23 Jägersro Trav-2 Joakim Lövgren 1640/3 B 0 17.1g 23
2018-01-12 2018-01-12 Kalmar-9 Joakim Lövgren 2640/2 A 0 g 47
2019-12-26 2019-12-26 Solvalla-7 Erik Adielsson 2140/4 A 1 12.7 35
2019-11-23 2019-11-23 Jägersro Trav-11 Erik Adielsson 2640/8 B 4 13.5g 23
2019-11-09 2019-11-09 Eskilstuna-11 Erik Adielsson 2140/5 B 1 13.6 51
2019-10-19 2019-10-19 Romme-10 Erik Adielsson 2140/4 B str
2019-09-28 2019-09-28 Solvalla-11 Björn Goop 2140/6 D 3 11.7 182
2019-09-14 2019-09-14 Bollnäs-11 Erik Adielsson 2640/5 C 1 13.8 47
2019-08-24 2019-08-24 Bergsåker-7 Erik Adielsson 2140/12 C 6 12.1 111
2019-07-30 2019-07-30 Jägersro Trav-9 Erik Adielsson 2140/10 B 1 12.4 57
2019-07-09 2019-07-09 Solvalla-4 Erik Adielsson 2140/4 B 1 12.4 64
2019-06-11 2019-06-11 Solvalla-4 Erik Adielsson 2140/8 B 4 12.9 80
2019-05-26 2019-05-26 Solvalla-4 Erik Adielsson 2660/11 B 4 14.6 158
2019-04-13 2019-04-13 Umeå-9 Erik Adielsson 2640/9 B 0 13.5 88
2019-03-26 2019-03-26 Bergsåker-1 Ulf Ohlsson 2140/5 B 1 14.0 11
2019-03-13 2019-03-13 Bergsåker-1 Ulf Ohlsson 2640/9 A 1 15.4 19
2020-12-26 2020-12-26 Solvalla-7 Daniel Wäjersten 2140/4 C 6 12.4 389
2020-12-12 2020-12-12 Bergsåker-10 Daniel Wäjersten 2640/12 C 3 14.4g 282
2020-11-14 2020-11-14 Romme-7 Daniel Wäjersten 2640/10 C 4 14.1 150
2020-11-07 2020-11-07 Eskilstuna-11 Daniel Wäjersten 2140/3 D 6 12.0 73
2020-10-21 2020-10-21 Solvalla-10 Daniel Wäjersten 2640/4 C 1 12.7 30
2020-10-08 2020-10-08 Bergsåker-9 Daniel Wäjersten 2140/3 C 0 g 16
2020-09-05 2020-09-05 Jägersro Trav-9 Erik Adielsson 1640/2 C 0 g 57
2020-08-22 2020-08-22 Solänget-11 Ulf Ohlsson 2140/12 C 3 12.1 88
2020-08-01 2020-08-01 Rättvik-7 Ulf Ohlsson 1640/10 C 6 10.5 197
2020-07-25 2020-07-25 Bollnäs-7 Ulf Ohlsson 1640/10 C 3 11.1 78
2020-07-16 2020-07-16 Bergsåker-4 Erik Adielsson 2640/6 C 4 13.9 20
2020-06-21 2020-06-21 Kalmar-9 Erik Adielsson 1640/11 C 5 10.4 116
2020-06-13 2020-06-13 Boden-12 Örjan Kihlström 2140/5 D 6 11.4 192
2020-05-19 2020-05-19 Solänget-9 Ulf Ohlsson 2140/2 C 0 g 20
2020-05-02 2020-05-02 Örebro-7 Erik Adielsson 1609/1 C 0 g 52
2020-04-12 2020-04-12 Romme-10 Erik Adielsson 2140/4 D 4 13.4 301
2021-08-28 2021-08-28 Bergsåker-11 Daniel Wäjersten 2140/2 D 2 11.3 462
2021-08-21 2021-08-21 Gävle-7 Daniel Wäjersten 2640/9 C 1 12.7 136
2021-07-31 2021-07-31 Hagmyren-7 Daniel Wäjersten 1640/5 C 3 10.4 49
2021-07-22 2021-07-22 Bergsåker-9 Örjan Kihlström 2640/1 C 3 13.5 25
2021-07-07 2021-07-07 Lindesberg-6 Daniel Wäjersten 1640/6 C 2 10.4 62
2021-06-24 2021-06-24 Dannero-6 Daniel Wäjersten 2660/5 C 1 13.9 21
2021-06-05 2021-06-05 Mantorp-7 Daniel Wäjersten 2640/12 C 6 13.7 492
2021-05-26 2021-05-26 Bergsåker-7 Daniel Wäjersten 2160/7 B 2 12.5 25
2021-05-01 2021-05-01 Örebro-10 Daniel Wäjersten 1609/6 D 4 10.8 604
2021-04-17 2021-04-17 Bergsåker-11 Daniel Wäjersten 2140/9 D 4 12.2 860
2021-03-28 2021-03-28 Östersund-7 Daniel Wäjersten 2140/6 C 1 13.5 23ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se