Erwin travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Erwin travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Erwin har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Erwin har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Erwin


- Hästen är riktigt fin men jag tvekar ändå då läget är lite klurigt. Det kan häxa en del och det kan bli en del sp&ar..


- Hästen är riktigt fin men jag tvekar ändå då läget är lite klurigt. Det kan häxa en del och det kan bli en del spår på vägen.
Erwin var bra i comebacken för en dryg vecka sedan som trea bakom holländske Gento och Mack Dragan. Du sa något om att han fick springa med träningskittet i loppet?
- Jag tyngde ner honom med ganska tunga boots fram. Hästarna kan ju vara extra pigga när de inte har startat på länge. Han gick felfritt och gjorde det bra och vi lättar honom till starten på söndag.
Stefan Söderkvist kör Erwin som ser ut att bli favorit i GS75-2. Men du baissar alltså chansen på grund av läget?
- Ja, det handlar om dubbla tillägg och dessutom innerspår där längst bak. Så jag tycker det är lite klurigt. Dels måste ju Stefan ta sig ut och sedan har han ett stort fält framför sig in i första sväng och det kan hända väldigt mycket, säger Christer S A Karlsson.
Erwin har vunnit 9 lopp på 17 försök och visat att han är en riktig vinnare annars
- Men han är lite orutinerad fortfarande och har ju galopperat ett par gånger. Så några störningsmoment får det ju inte bli. Han kanske måste ner på en tid runt 1.14 och det är ganska tufft faktiskt. Men jag hoppas att han ska vara med där framme i alla fall.
Erwin slutade starta i juli i somras på grund av en operation. Det måste ha känts bittert för dig som heltidsamatör när stjärnan fick ”sätta sig på skadebänken” för att uttrycka sig i bildligt?
- Nej, det var nästan tvärtom att jag var glad över att ha hittat felet som satte ner honom. Jag tyckte inte att han fungerade riktigt som han skulle i fjol och hans problem var lösa benbitar visade det sig.
Det blev en lång konvalescenstid för hästen. Comeback först nu i april.
- Vi hade kunnat komma igång före vintern eftersom allting gick bra med operationen. Men vi bestämde oss helt enkelt för att satsa på våren i stället.
Vilka är hans bästa egenskaper?
- Han är stark och han är även väldigt stark på samma gång.
Du har licens i Årjäng och när du pratar hörs det verkligen att det är Värmland du kommer ifrån.
- Jag är barnfödd cirka fem kilometer från Kåled Gård (Svanskog) där vi bor nu.
Det är ofta som din gamla uppfödning Big Alex kommer på tal i intervjuer. Hästen sprang in 2,1 miljoner kronor och gjorde sin sista start 2006.
- Big Alex var väldigt kapabel och en häst för sig. Han gick ju ända upp i guld. Det är inte så enkelt att komma så långt med hästar även om Erwin helt klart har potentialen. Förhoppningen är att även han ska klättra i klasserna.
Tror du Erwin kan hitta samma glöd som han hade innan stoppet?
- Förhoppningsvis ska han ju bli bättre och utvecklas vidare. Men det måste han om vi ska kunna konkurrera - det går fort i travloppen i dag.

Mikael Wikner, Kanal 75


I fjol vann Robert Bergh-tränade Diamanten det tyska fyraåringsloppet med Kim Eriksson i sulkyn och även i år kan det bli den svenska fana..


I fjol vann Robert Bergh-tränade Diamanten det tyska fyraåringsloppet med Kim Eriksson i sulkyn och även i år kan det bli den svenska fanan som hissas efter målgång. Loppets förstapris uppgår till cirka 750 000 kronor och de svenska färgerna försvaras av Hesiod, Enterprise, Prosperous, Flying Fortuna och Heart of Steel. Dessutom får Kevin Oscarsson på nytt chansen bakom norska hoppet Giveitgasandgo.

Startlista
Grosser Preis von Deutschland
2 200 meter autostart

1. Classic Connection - Jean-Pierre Dubois (Yves Boireau)
2. Tsunami Diamant - Robin Bakker (Paul Hagoort)
3. American Cheque - Wilhelm Paal (Frode Hamre)
4. Hesiod - Ulf Ohlsson (Petri Salmela)
5. Mac Smily - Christian Lindhardt (Christian Lindhardt)
6. Enterprise - Carl Johan Jepson (Stefan Melander) 
7. Baxter Hill - Josef Franzl (Josef Franzl)
8. Prosperous - Marcus Lindgren (Marcus Lindgren)
9. Vaduz Wise As - Rick Ebbinge (Erwin Bot)
10. Giveitgasandgo - Kevin Oscarsson (Frode Hamre)
11. Flying Fortuna - Christoffer Eriksson (Tomas Malmqvist)
12. Heart of Steel - Peter Untersteiner (Peter Untersteiner)
13. Mc Arthur - Michael Nimczyk (Wolfgang Nimczyk)
Förstapris: 746 872 kronor

Ola Johansson, Kanal 75


I Åmål vrålades det på travbanan innan onsdagens V86-tävlingar drog igång. En stor samling värmde upp med Sveriges match..


I Åmål vrålades det på travbanan innan onsdagens V86-tävlingar drog igång.
En stor samling värmde upp med Sveriges match i fotbolls-VM och matchen mot Mexiko i restaurangen och gick sedan ut för tävlingarna i tjugogradig värme och sol.
31-åriga Lindesbergsamatören Malin Hurtig stod vid bankanten med man och barn såg mest chockad ut efter tioårige valacken Allaballakaitozs seger i V86:ans andra avdelning – den första i familjens regi.
Halmstadtränaren Peter Untersteiner hoppade upp bakom hästen han tränade för ett par år sedan och tog en mycket enkel seger från ledningen i loppet med 80 000 kronor i förstapris.
Untersteiner gungade i vagnen för att få extra fart när bilen lämnade och svarade ut storfavoriten Fossens Bonus och Magnus Jakobsson.
Dubble miljonären Allaballakaitoz höll enkelt undan till mål. Segertiden över de 1680 meterna skrevs till 1.11,5.
- Det är en underbar häst och det är en ära att få ha honom. Han är snäll och rutinerad och gör sitt bästa men eftersom han är gammal har vi aldrig velat att han ska laddas från start förrän i kväll, sa en storgråtande Malin Hurtig.
Barfotaspecialisten Fossens Bonus hade sämre hovar för dagen och tävlade med skor och var godkänd trea i loppet.

Bryssel hann före
80 000-kronorsloppet ”Ändå Något” - över grunddistansen 2880 meter - fick en oväntad inledning där båda förhandsfavoriterna galopperade i starten.
Hemmahästen Barkevious Mingo och Bryssel tappade inte så mycket men lite gjorde det då hästarna inte kom riktigt i fas. Björn Goop hann sticka före sin kombattant med Bryssel och därmed var mycket av loppet vunnet.
Ett och ett halvt varv före mål lämnade Goop även andraparet utvändigt och körde sig till ledningen. Det blev en bekväm seger för den starke sexåringen (spelad på 46 procent).
- Han blir för ivrig helt enkelt och det har han haft problem med hela karriären. Men jag tycker att han blir bättre och bättre hela tiden. Det gick väldigt sakta en bit och då valde jag att köra fram, summerade Björn Goop.
Hemmafavoriten Barkevious Mingo sladdade i kön men gick ett bra slutvarv och kom fram utvändigt ledaren inför den sista kurvan där han visade en ny galopp som slagen.

Storskräll i kallblodsloppet
V86-utdelningen sköt i höjden efter kallblodsloppet där sjuåriga norska stoet Vesle Maia ställde till med stor sensation tillsammans med sin tränare och ägare Bård Humborstad.
Ekipaget inledde från bakspår på 20 meters tillägg och från sådana lägen brukar det vara svårt i Åmål. Amatören Humborstad lyfte ut Vesle Maia som andrahäst i tredjespår under slutrundan och övertog ledningen i ett huj av favoriten Stumne Luna i ingången till den sista kurvan och tågade undan.
Så lätt det gick. Ändå stod det 80 gånger pengarna på oddsindikator och på V86 var Vesle Maia bara spelad på en procent i försöket i Dubbelcupen.

Erwin mot V75
Christer S A Karlsson, amatör med licens på Årjängstravet, har plockat fram en stark rackare i femårige Erwin. I händerna på Stefan Söderkvist betvingade valacken ledande Mr Crazed från dödspositionen och visade återigen prov på järnviljavilja. Onsdagen seger var den nionde på 14 försök.
- Det kan bli så att vi provar V75 i Årjäng, sa tränare Karlsson.
Axevalla-amatören Roger Jansson köpte femårige valacken Claude Debussy i januari i år tillsammans med sambon Josefine Ivehag. Sedan dess har det blivit tre segrar på lika många försök. Jorma Kontio körde sig till ledningen i den första kurvan och Claude Debussy svarade enkelt alla attacker.
Prix d’Amerique-deltagaren Tumble Dusts lillasyster Casual Rain vann direkt i nya regin hos Peter Untersteiner. Karriärens första seger i elfte starten blev ett faktum efter att stoet knäckt favoriten Ruthless från positionen utvändigt ledaren i fyraåringslopp för ston.
V86-6 var ett försök i Diamantstoet där Mattias Djuse höll undan från ledningen med storfavoriten Havana Boko (51 procent). Vera Spiro gjorde ett starkt lopp på utsidan för Anna-Karin Rundqvist och segernicken kom först efter en titt på målfotot.
Magnus Jakobsson vann starten (auto) med startsnabba Ottens Dibaba och därmed loppet. Favoriten Leader Brodde spurtade bra när luckan kom och närmade sig.
V86 delade ut 160 552 kronor för åtta rätt. Sju rätt gav 419 kronor och sex rätt 36 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


V75-omgången på Jägersro såg favoritbetonad ut på förhand och så blev också fallet. Den största favoriten V&a..


V75-omgången på Jägersro såg favoritbetonad ut på förhand och så blev också fallet. Den största favoriten Västerboonthenews hade lekstuga i Gulddivisionen och tränaren Lars Brindeborg har sin stjärna i ett fantastiskt fint skick. Västerboonthenews formligen flög till ledningen och han öppnade så snabbt att det var knappt så att startbilen hann undan. Sedan var det spel mot ett mål och tränare Brindeborg har sin stjärna i fortsatt knallform.
- Han såg läcker ut, det gjorde han. Bara lattjade och tycker det är kul. Nu fick han defilera hem det men det ska ändå göras. Det är klass på den här gamle gubben. Han är en fantastiskt härlig kompis, sa Lars Brindeborg.
- Innan vi körde ut till loppet stod han och tryckte sig emot mig och kramade mig. Han har blivit bättre och bättre och jag vet inte om han kan bli så mycket bättre. Det kan man inte begära. Han har varit oförskämt fin efter förra loppet.

”Hästen är ruggigt bra”
Även segerkusken Örjan Kihlström var full av beundran över Västerboonthenews.
- Han kändes lika fin som han har gjort länge och verkar behålla sin toppform. Det blev ju väldigt enkelt, han fick ledningen och fick bestämma och hade en hel del krafter kvar. Han är ju absolut en av de bästa som tävlar här hemma i Sverige nu och det är inte så illa. Hästen är ruggigt bra och räcker i många sammanhang, sa Örjan Kihlström.

Oasis Bi mot Prix d’Amerique
Tvåa bakom Västerboonthenews blev Oasis Bi som gjorde comeback efter VM-loppet i USA i mitten av oktober. Han fick en perfekt resa i rygg på ledaren men kunde inte hänga med vinnaren till slut.
- Han var helt okej som tvåa och travade fint. Nu känns det väl som att det är rätt nära Paris, sa tränaren Stefan P Pettersson angående att Oasis Bi är aktuell för ännu en start i Prix d’Amerique.

”Olle är kung”
Olle Rols har genomgått en metamorfos i sin utveckling i vinter. När han nu tog en bejublad hemmaseger var det hästens fjärde raka triumf och därmed har Olle Rols sprungit in närmare en halv miljon kronor på de fyra senaste starterna. Tränar gör Mats Rånlund och Olle Rols tog nu sin tredje raka seger på V75 tillsammans med Peter Ingves. Han redde ut det lite knepiga andraspåret och öppnade snabbt till ledningen. Sedan var det ingen som kunde hota honom och när Platon Face galopperade som slagen i slutkurvan stack Olle Rols undan till en smått överlägsen seger på nya rekordet 1.14,1.
- Han har ett hjärta av guld men har kanske inte den bästa tekniken. Vi hade provat att lätta honom i dag och det kändes lite rulligt men det var starkt att hålla ihop det. Han har grym fysik och hade faktiskt lite krafter kvar. Han blev rullig men styrkan finns hur mycket som helst. Sedan visade han startsnabbhet också. Olle är kung, berömde en glad Peter Ingves.

Global Unlimited sänkte favoriten Erwin
Favoriten Erwin fick ge sig i V75-2 från ledningen mot en ruggigt bra Global Unlimited. Kim Moberg hittade ner i andra par utvändigt från sjättespåret bakom bilen och attackerade över sista bortre långsidan. Den Svante Båth-tränade hästen var sedan mycket stark då han tuggade ner allt den sista biten via tredjespår runt slutsvängen. Ledande Erwin fick ge vika mot övermakten kort före mål men höll till andraplatsen.
- Det kändes jättestruligt i början och jag hade ingen riktig koll på honom. Han sprang och vinglade och jag försökte bara få honom att springa framåt och inte jävlas så mycket. Jag kände att han kändes stark ändå så det var lika bra att styra på direkt. Han är otroligt fin den här hästen och vilken utveckling han har haft, sa Kim Moberg som fortsätter att fira stora framgångar i sulkyn.

Dorinda lätt från spets
Andrahandsfavoriten Dorinda, tränad av Daniel Redén, vann stoloppet V75-4 enkelt från ledningen tillsammans med Örjan Kihlström. Hon fick sällskap på utsidan vavet kvar av favoriten Julia Af Solnäs som Peter Untersteiner lämnade andra par utvändigt med. Men hon hade inget att ge och var slagen in på upploppet. Dorinda gick ifrån till en lätt seger.
- Hon är ju fin den här märren och öppnade bra och var stark och rejäl till slut. Det är en lovande märr, berömde Kihlström.

Kash Brodda spatserade ifrån
Favoriten Nancy America i V75-5 konstrade i starten och galopperade direkt för Flemming Jensen. Då susade Darling Hornline till täten men galopperade även hon i den första kurvan. Då låg vägen öppen för andrahandsfavoriten Kash Brodda och Peter Untersteiner tog ett tidigt initiativ när han såg att de värsta motbuden kommit bort. Han forcerade Kash Brodda till ledningen efter drygt sex meter och då var mycket vunnet. Det sexåriga stoet spatserade ifrån till en mycket lätt seger på spänstiga ben med tussarna kvar i öronen och det norska huvudlaget oryckt. Kash Brodda närmar sig nu en miljon kronor i insprungna pengar.
- Hon håller sin fina stil och jag sa efter förra starten att det loppet får man bara glömma. De två bästa på papperet galopperade och jag fick köra fram och överta. Det blev billigt för henne. Hon har väldigt bra grundkapacitet och är så lugn och cool också, sa Peter Untersteiner.

Häftig uppvisning av Augustus F. – på 1.10,9
En häftig uppvisning i V75-6 bjöd Augustus F. på som ledde från start till mål för Stefan Söderkvist. Men han fick verkligen bekänna färg och efter en snabb start fick han inte ligga ifred utan fick uppvaktning av utvändige Clemenza Am och Lutfi Kolgjini. Men Augustus F., som tränas av Helena Burman, stack trots det stenhårda tempot bara ifrån till en överlägsen seger. Vinnartiden helt strålande 1.10,9 över distansen 1640 meter med bilstart. Imponerande minst sagt. En riktigt vass avslutning levererades av Jairo som från sista plats spurtade in som tvåa medan Clemenza Am höll till tredjeplatsen.
- Jag är imponerad av honom. Han kändes jättefin och gjorde ett jättebra lopp. Jag begärde lite av honom när bilen släppte fältet och fick ett ordentligt gensvar. Det är mycket kraft och styrka när man sitter bakom, sa Stefan Söderkvist.

Qahar Q.C. krossade allt
Qahar Q.C. är stark som en björn och han övertygade när han krossade konkurrenterna i V75-avslutningen och därmed tog sin femte raka seger. Ulf Ohlsson lotsade fram honom i andra par utvändigt från bakspår och gav sig iväg i tredjespår ut på den sista bortre långsidan. Den Catarina Lundström-tränade hästen knäckte alla till slut och vann enkelt.
- Han är ju fantastiskt bra och bara tågar på. Han är stark som få och det är kul att köra sådana hästar. Det var nära galopp någon gång, framförallt 1500 meter kvar, sedan tog det lite tid att få upp farten, sa Ulf Ohlsson.
Sju rätt på V75 betalade 3 330 kronor och sex rätt gav 63 kronor. Det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot kommande lördag då V75 avgörs på Romme.

Michael Carlsson, Kanal 75


Christer S A Karlsson har skördat jättefina framgångar genom åren med sina hästar som han har trimmat i de värmländska skog..


Christer S A Karlsson har skördat jättefina framgångar genom åren med sina hästar som han har trimmat i de värmländska skogarna. 54-åringen från Svanskog blev känd för travpubliken på allvar när hans stjärna Big Alex radade upp segrar på V75 i början av 2000-talet. Big Alex vann 17 lopp och tjänade drygt 2,1 miljoner kronor.
Nu har Christer en arvtagare på gång i Erwin. Den femårige valacken började tävla först i fjol och är obesegrad felfri. På tio starter har det blivit åtta segrar och hästen har övertygat stort.
- Han har börjat väldigt lovande och enligt Stefan Söderkvist har hästen haft krafter kvar varje gång han har vunnit. Det är en okomplicerad häst som är snabb och stark och har det mesta. Han känns väldigt allround, säger Christer S A Karlsson.
- Jag kände tidigt att det var något extra och han låg före de andra hästarna i samma kull. Vi fick kastrera honom som treåring. Han hade tränat fint hemma men när vi kom till banan betedde han sig konstigt och det var något som inte stämde. Efter det har han blivit ännu bättre som valack.
- Sedan är det för tidigt att säga att han ska bli lika bra som Big Alex som är den bästa häst jag har tränat. Men jag måste säga att Erwin har börjat klart bäst av de hästar jag har haft.
- Det vill till att han fortsätter att utvecklas när han kommer upp i klasserna. Men det finns en del växlar kvar att plocka fram. Han har gått med skor hela tiden, rejält neddövad och i vanlig sulky. Det blir spännande framöver när vi kan börja dra de växlarna.

Har gjort en nysatsning
Christer S A Karlsson jobbade för länge sedan som brevbärare och efter en sväng till Norge har det varit hästar på heltid som har gällt de senaste åren.
- Jag har gjort en nysatsning på travet och har tre hästar plus ett fölsto just nu, säger Karlsson.
- Jag tränar mina hästar ganska standardmässigt som många andra gör men kör mycket backträning. Där får de själva grunden och tränar varannan till var tredje dag. Ibland åker vi in och kör rundbanejobb i antingen Årjäng eller Åmål.

”Känns faktiskt ännu finare nu”
Erwin ståtar med fyra raka segrar och har vunnit enkelt varje gång. Han har vunnit från ledningen varje gång i dessa och senast i V75 bara brisade han ifrån de andra från täten på Åby.
- Jag trodde att det skulle bli tufft senast i V75 men han löste det väldigt bra. Stefan var jättenöjd och menade att det fanns en hel del krafter kvar. Hästen var väldigt trög i början av karriären men nu har han piggnat till och vet vad som gäller, säger Christer.
- Jag har kört jobb med honom efteråt och han känns faktiskt ännu finare nu än han har gjort tidigare. Hästen blir hårdare och bättre för varje start han gör. Det kändes i honom att han gått framåt efter senaste loppet och han låg väldigt fint i puls och kändes allmänt fin.

Tror på femte raka segern
Erwin är storfavorit i V75-2 på lördag och har innerspår bakom startbilen på Jägersro. Tränare Karlsson är optimist och tror på femte raka segern.
- Han har bra spår, är långklivad och snabb ut. Nu kan jag inte riktigt motståndet men de andra får vara riktigt snabba om de ska ta en längd på honom.
- Det är alltid svårt att ta fem raka och det vore väldigt roligt om det lyckades. Jag tror att min häst kommer att göra ett riktigt bra lopp men alla lopp ska köras och det är några bra emot. Det finns inga lätta lopp, framförallt inte i V75, men visst tror jag på bra chans.
- Det blir inga ändringar i balans och utrustning. Det blir första gången han reser riktigt långt men det blir ingen övernattning för vi åker på morgonen. Det ska nog gå bra för hästen står bra på transporten, säger Christer S A Karlsson.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det bjöds på en hel del fina prestationer på Åby som var värd för torsdagens V75-omgång. Men det som etsade sig fast mest..


Det bjöds på en hel del fina prestationer på Åby som var värd för torsdagens V75-omgång. Men det som etsade sig fast mest kom redan i inledningen där Barkevious Mingo bjöd på en härlig uppvisning tillsammans med Carl Johan Jepson. Han fick ett fint lopp i tredje par utvändigt från 40 meters tillägg samtidigt som storfavoriten Nobel Amok galopperade bort sig. Det var frisk körning framme i täten och när Carl Johan Jepson lossade iväg sin häst över sista bortre långsidan gick det undan värre. Barkevious Mingo svepte förbi fältet i ett nafs och tog över ledningen i sista sväng. Sedan försvann han ifrån konkurrenterna till en överlägsen seger med 50, 60 meter och imponerade minst sagt. Tränaren Nils Norelius låg på förhand lågt inför loppet och menade att hans stjärna var tunt jobbad efter ett fyra månader långt uppehåll. Men det bekom inte Barkevious Mingo det minsta i comebacken. Segertiden blev finfina 1.13,5 över distansen 2180 meter.
- Otroligt skönt, det är en fantastisk häst. Han har inte gjort ett riktigt jobb sedan han startade i augusti och kommer ut och gör det här. Det är en jädra häst alltså, oj, oj, oj, sa en lycklig Nils Norelius.
- Man blir både stolt och rörd. Han har haft problem med fräschören och har inte kunnat träna så hårt på grund av dåliga träningsförhållanden. Han har nog bara 70 procentig form och är som bäst när han får starta var 14.e dag. Det kan bära långt det här och han var väldigt bra på senvintern i fjol.

Storfavoriten Nobel Amok galopperade kort strax efter start och kom sedan ur rytmen. Han galopperade återigen ut ur första kurvan och tappade allt. Hästen fungerade inte med skor på hovarna, förklarade Robert Bergh efteråt.

Hobby De’Liton vann härlig duell
I V75-2 fick vi se en härlig duell mellan Hobby De’Liton och Short In Cash. Det var Hobby De’Liton som tog ledningen och blev utmanad av Short In Cash men Oskar J Andersson svarade resolut upp täten. Första femhundra metrarna travades efter 1.10 och duon varvade på tuffa 1.13. Men det var dessa två som gick loss före de övriga halvvarvet kvar och duellerade upploppet ner. Det var två riktigt fina prestationer vi fick se och en imponerande vinnare i Hobby De’Liton som tränas av Jörgen Westholm. Den treårige hingsten tog fjärde segern i sjätte starten.
- Det är en riktigt bra häst och han kändes väldigt fin för dagen. Jag fick värsta konkurrenten på utsidan och jag förstod att det var vi två som var starkast i det här loppet. Då är det skönt att vara på insidan. Jag var rätt så komfortabel över upploppet. Han är lite småflexibel och tar inte i så mycket själv men han kändes trygg under vägen. Han travade väldigt fint och startsnabbheten han nu visade var härlig att se. Det var två riktigt bra hästar, inget snack om den saken, sa Oskar J Andersson.

Ny seger för stjärnskottet Erwin
Storfavoriten Erwin var bara bäst i V75-3 när han vann enkelt från ledningen med Stefan Söderkvist i sulkyn. Det treårige stjärnskottet är obesegrad felfri och tog nu sin åttonde seger i tionde starten. Han drog musten ur sina konkurrenter och det var spel mot ett mål. Segertiden blev 1.14,0 över distansen 2140 meter med bilstart. Detta efter en öppning på 1.10,9 första femhundra metrarna. Hästen tränas och ägs av amatören Christer SA Karlsson som tidigare tränat topphästen Big Alex och nu har en tronföljare i Erwin.
- Han såg jättefin ut i dag och är väldigt stark, speedig och även startsnabb. Han har det mesta och har en väldigt hög grundkapacitet. Det är helt fantastiskt och det ska bli väldigt spännande nästa år, sa Christer SA Karlsson.

Sandra körde snyggt och vann
Lärlingsloppet, V75-4, vanns av Björn Goop-tränade Desefinado som kördes snyggt till seger av Sandra Eriksson. Hästen öppnade snabbt till ledningen men sedan valde Sandra att släppa täten och Desefinado avgjorde enkelt via open stretch.
- Jag kom ganska enkelt till ledningen men hade på känn att köra honom i ryggar och det är perfekt här på Åby. När det kom en bra häst tyckte jag att jag kunde rygga den och sedan blev det en speeduppgörelse. Jag var lite orolig att det gått lite för långsamt men han var väldigt kvick i benen. En stor, rejäl och stark häst, berömde Sandra Eriksson.
Sandra jobbar till vardags hos Petter Lundberg i Boden men är just nu på hans filial utanför Eskilstuna för att ta hand om hästarna där och köra en del lopp.
- Vi har sagt att vi ska testa ett halvår och utvärdera sedan, sa Sandra Eriksson.

”Kändes otroligt fin – hade bästa hästen”
Storfavoriten i V75-5, Swish Lane, gjorde sin plikt och vann enkelt för sin tränare Peter Untersteiner. Detta efter att smärtfritt övertagit ledningen från Dealwithakiss efter drygt sjuhundra meter. Sedan var det bara en häst på banan och segern blev vattentät.
- Hon kändes otroligt fin och höll ihop travet perfekt. Peppar, peppar, så verkar benen riktigt bra nu och hoppas att de håller ihop en period för hon har dragits med dåliga knän som det tagit tid att få ordning på. Hon är kapabel, det har hon visat i hela sitt liv och tillhörde favoriterna i Stochampionatet. Jag hade bästa hästen och det gällde bara att det inte skulle krångla till sig och att hon inte hade en dålig dag. Det är härligt att ha bästa hästen, sa Peter Untersteiner.

”Var fruktansvärt nervös”
Favoriten Gomez vann V75-6 för Christoffer Eriksson, men det satt hårt åt mot störtdykande Brosa Am. Gomez avancerade från kön under loppet och fick överta ledningen drygt 1300 meter kvar då Lutfi Kolgjini släppte täten med Igor Ribb. Gomez var sedvanligt trög och bekväm av sig men vet var mållinjen ligger och höll undan precis före en vasst spurtande Brosa Am som fått chansen för sent ifrån femte par invändigt. Tränaren till Gomez, Dan Widegren, var lättad efter loppet.
- Det känns fantastiskt. Jag var så fruktansvärt nervös i dag och jag vet inte vad det var med mig. Det var hemskt. Hästen gjorde alla rätt och Christoffer gav honom verkligen alla chanser. Det är en fin häst och man vet vad han kan men han kan också springa och sova i loppen. Han slappnar av hela tiden men är inte trött. Det gäller att ta fram det där sista så att han fortsätter att utvecklas, sa Dan Widegren.
- Han springer mest och väntar på de andra och när Marcus kom sista hundra fick jag verkligen berätta för honom. Han är inte speciellt trött men slappnade av, sa Christoffer Eriksson.

Favoritparad och mer miljoner till multijackpoten
Trots favoritfallen i början så radade favoriterna upp sig därefter och det blev fyra favoriter som vann och tre andrahandare. Även i V75-avslutningen blev det favoritseger genom Juan, körd av Peter Ingves. Han körde på säkerhet den första biten och när Ingves ställde på ut ur första kurvan fick han ta över ledningen från R.K.King. Sedan drog han i ett hårt och jämnt tempo hela vägen för att inte bjuda in till någon speeduppgörelse. Juan vann säkert till slut.
- Vilken duktig häst det var. Jag ville dra för han kan inte speeda, förklarade Peter Ingves.
Sju rätt på V75 gav 1085 kronor, sex rätt 25 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Tio miljoner går därmed vidare till multijackpoten på Nyårsafton i Örebro som nu är uppe i 50 miljoner kronor till en ensam vinnare. Det skulle i så fall vara den tredje största vinsten i historien på V75.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-28 2017-12-28 Åby-5 Stefan Söderkvist 2140/3 B 1 14.1 18
2017-12-09 2017-12-09 Åby-2 Stefan Söderkvist 2140/7 C 1 13.9 16
2017-11-24 2017-11-24 Axevalla-8 Carl Johan Jepson 2140/2 A 1 16.2 16
2017-11-13 2017-11-13 Åby-7 Stefan Söderkvist 2140/1 A 1 15.1 43
2017-07-14 2017-07-14 Årjäng-9 Ulf Eriksson 2160/10 A 0 18.7g 19
2017-07-02 2017-07-02 Mantorp-4 Stefan Söderkvist 2160/7 A 0 19.0g 12
2017-06-05 2017-06-05 Årjäng-11 Stefan Söderkvist 2160/13 A 0 248
2017-05-18 2017-05-18 Åby-10 Stefan Söderkvist 2140/3 C 1 14.5 15
2017-04-23 2017-04-23 Årjäng-8 Christer S A Karlsson 2140/11 C 1 16.6 30
2017-04-10 2017-04-10 Årjäng-6 Christer S A Karlsson 2140/2 D 1 18.2 261
2018-07-27 2018-07-27 Färjestad-5 Stefan Söderkvist 1640/11 C 0 g 66
2018-07-14 2018-07-14 Årjäng-9 Stefan Söderkvist 2140/4 D 0 14.3 120
2018-06-27 2018-06-27 Åmål-9 Stefan Söderkvist 2080/5 D 1 14.3 36
2018-06-15 2018-06-15 Axevalla-6 Stefan Söderkvist 2140/11 B 0 g 18
2018-05-17 2018-05-17 Åby-4 Stefan Söderkvist 2160/7 C 5 15.5g 16
2018-01-13 2018-01-13 Jägersro Trav-6 Stefan Söderkvist 1640/1 B 2 13.0 16
2019-09-24 2019-09-24 Axevalla-9 Christer S A Karlsson 2160/12 B 0 18.3g 32
2019-09-07 2019-09-07 Åmål-3 Christer S A Karlsson 2480/9 C 7 17.5g 38
2019-05-09 2019-05-09 Åby-5 Stefan Söderkvist 2180/13 C 6 16.6 49
2019-04-14 2019-04-14 Axevalla-5 Stefan Söderkvist 2180/10 B 8 15.7 18
2019-04-04 2019-04-04 Åby-4 Stefan Söderkvist 2160/3 C 3 15.7 131ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se