Erland travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Erland travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Erland har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Erland har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Erland


Fyra månader har förflutit sedan Jerry Riordan fick uppleva sin största stund på en travbana.Ringostarr Treb hade stått emot Propuls..


Fyra månader har förflutit sedan Jerry Riordan fick uppleva sin största stund på en travbana.
Ringostarr Treb hade stått emot Propulsion och övriga deltagare i elitloppsfinalen och den 60-årige amerikanen fick vandra ner för Solvallas upplopp som vinnare av det finaste travlopp vi har i det här landet.
- Det är något jag drömt om sedan jag kom hit första gången 1980 och det var till och med häftigare än jag hade föreställt mig. Det är en så otroligt cool häst och vi gick med honom vid staketet hela vägen. Det var så mycket folk runtomkring att det kändes som att gå i en tunnel. Alla skulle klappa honom och det var en dam i rullstol som till och med drog honom till sig, men hästen bara älskade det. Själv fick jag gå där och skoja med alla runtomkring, det var en oförglömlig stund, minns Jerry Riordan som i rollen som hästskötare följde med sin passhäst Chiola Hanover till Elitloppet för 38 år sedan – första gången han satte sin fot utanför USA.
- Och första gången jag flög överhuvudtaget. Jag minns hur imponerad jag var av hästarna här, då tänkte jag att det skulle vara omöjligt för en amerikansk häst att vinna Elitloppet. Men vi lyckades ju bara åtta år senare, berättar Riordan som 1988 arbetade som andretränare åt Chuck Sylvester vars Mack Lobell tjusade travpubliken på Solvalla i en oförglömlig uppvisning.

USA nästa
Efter många år i Italien flyttade Riordan 2014 till Sverige och Halmstadtravet. Därifrån har han förbättrat sina resultat för varje säsong och blivit en flitig deltagare i de allra största loppen.
I fjol sprang hans hästar in drygt 20 miljoner kronor vilket gav en nominering till titeln ”Årets tränare”.
För att kunna toppa det i år krävs sannolikt seger i ”VM-loppet” International Trot på travbanan Yonkers i fosterlandet 13 oktober.
Ett lopp som Riordan vann i fjol med Twister Bi, som numera lämnat stallet.
Istället är det elitloppsvinnaren Ringostarr Treb som ska göra resan över Atlanten och slåss om förstapriset på drygt 4,5 miljoner kronor.
- Det blir spännande eftersom jag tror att förutsättningarna passar honom perfekt. Hästen trivs på små banor och är lätt att resa med, han är så otroligt intelligent. Dessutom tror jag att distansen 2011 meter gynnar honom på den typen av bana.

”Måste vara rädda om hästen”
Men först väntar en start på Solvalla, i V86-2 på onsdagen, där segerchecken är 40 000 kronor.
Då är det inte svårt att ana tränarens prioriteringar.
- Alla som spelar måste förstå att det viktigaste den här gången är att hästen får en nyttig genomkörare som gör att han går framåt i form. Det värsta scenario jag kan tänka mig är att han blir utsvarad i en 1.07-öppning och sedan får trava utvändigt om ledaren. Om valet står mellan att trava i dödens eller i rygg ledaren så hoppas jag att Torbjörn väljer det senare. Vi måste vara rädda om hästen.
Hur kommer det sig att Torbjörn Jansson kör på onsdag?
- Därför att han är en god vän till mig och en bra kusk. Wilhelm Paal är avstängd och då ville jag ha någon som kan hantera pressen av att köra en sådan här häst i en sådan situation.
Varför har Ringostarr Treb inte startat sedan Elitloppet?
- Jag bestämde ihop med ägarna att han förtjänade en paus. Sedan drabbades han av en infektion och vi valde att ge honom all tid han behövde. Jag vill inte träna honom utan överseende från hans veterinär Jonas Tornell så när han tog en månads semester i somras fick Ringostarr Treb också göra det, därför har det tagit tid.
Hur snabbt har du kört i träningen?
- Jag har kört en mile (1 609 meter) på 1.16,5 med 1.12 sista 800. Hästen var fin och kändes bra i puls efteråt, mer än så vill jag inte pressa honom i träning.
Hästen hade vilat drygt två månader inför vinsten i Olympiatravet i april, var han tuffare förberedd då?
- Egentligen inte, men då hade han fortfarande vintern i Frankrike i kroppen och de tuffa loppen där nere utvecklade honom verkligen. Jag tror inte att han är i samma form nu, han känns inte lika explosiv, men förhoppningsvis ska det här loppet föra honom dit.
Sparar ni några växlar gällande utrustning och balans?
- Nej, det blir det vanliga. Barfota runt om, amerikansk sulky och öppet huvudlag.
Vad säger du till Torbjörn angående taktiken?
- Jag sa redan i onsdags att han ska köra hästen som en tränare och inte som en catchdriver. Tror han att han kan komma till ledningen utan att det kostar för mycket får han givetvis ladda från start, men jag har inget emot om han skulle välja ett mer passivt upplägg.
Många kommer att spika honom, hur ser du på det?
- Det är förstås upp till var och en, men jag skulle inte göra det. Givetvis kan han vinna loppet om det blir kört på rätt sätt. Om han skulle komma till ledningen eller få en ryggresa i passande tempo. Men som jag läser loppet så tar Örjans häst (1 Canari Match) spets och springer en 1.10-tid. I sådana fall är det inte troligt att vi kan slå den. Jag hoppas att jag har fel, men det viktigaste för mig som tränare är att hästen får en positiv upplevelse inför resan till USA, säger Jerry Riordan.

 

Det här berättar Jerry Riordan om sin andra V86-deltagare 5 Zanzibar Effe i V86-5:
- Det är en väldigt fint stammad häst som är lillasyster till elitloppshästen Nesta Effe och flera andra bra hästar. Hon var sjuk hela fjolåret och är väldigt stor vilket gjort att hon blivit lite sen. Hon travar inte speciellt bra ännu, men utstrålar otrolig klass och kommer att bli bra med tiden. Senast drog vi av framskorna vilket gav positiv effekt och hon kommer att gå likadant här. Hon tävlar med amerikansk sulky eftersom det är den största jag har i stallet och den enda som passar henne. Trots det tror jag inte att femtespåret ska betyda någon större galopprisk förutsatt att hon tas lugnt första biten. Banan var väldigt snabb senast så tiden ser nog lite bättre ut än vad den var, men hon ska gå framåt för varje start och behöver inte vara helt avsågad.

Robin Johansson, Kanal 75


Kretsen kring Lannem Silje hoppas kunna slå Järvsöfaks världsrekord på 1.17,9 över kort distans till sommaren.Det åtta&ari..


Kretsen kring Lannem Silje hoppas kunna slå Järvsöfaks världsrekord på 1.17,9 över kort distans till sommaren.
Det åttaåriga stoet har sett fantastiskt fin ut i sina två överlägsna segrar efter comebacken. Under det långa skadeuppehållet har hon även blivit mamma till Lannem Stina som föddes i april i fjol.
Men på fredag är det Romme som gäller och ”Super-Silje”, som tränas av Ola M Skugstad, blir storfavorit i V64-inledningen. Hon körs av sin ständige följeslagare Tor Wollebaek och har spår elva bakom startbilen över kort distans.

Startlista Eivin Erlandssons Minne 2140 meter autostart
Förstapris: 50 000 kronor
1. Alfie – Lars Erik Karlsson
2. Torwall – Jan-Olov Åberg
3. Trippa Undan – Oskar Kylin-Blom
4. Finnskog Fokus – Torbjörn Jansson
5. Storsjarmören – Kaj Widell
6. Bro Viking – Fredrik Fransson
7. Eldvin – Linda Forsberg
8. Ugga I Mossen – Jan-Olov Persson
9. Närbyjänta – Robert Skoglund
10. Algot Ålj – Angelica Klockar (a)
11. Lannem Silje – Tor Wollebaek

Kanal 75


Lady Jockeys’ Thoroughbred World Championship är namnet på turneringen som i år rids för första gången. Satsningen st&oum..


Lady Jockeys’ Thoroughbred World Championship är namnet på turneringen som i år rids för första gången.
Satsningen stöttas av musikern och ABBA-medlemmen Benny Andersson, stor galoppfantast via sitt galoppstall Chess Racing.
Svensk Galopp har valt ut Fanny Olsson att representera Sverige i turneringen som enligt ett pressmeddelande utformats för att lyfta fram skandinavisk galopp och skapa internationella möjligheter för kvinnliga ryttare
- Det är klart att det är en stor ära. Direkt jag såg att det skulle bli ett VM hoppades jag att få rida, men sen såg jag att det bara skulle vara en från Sverige och då kändes det tufft. Men nu när jag blivit uttagen känner jag bara glädje och spänning, säger Fanny Olsson.
VM-turneringen innehåller fem lopp och arrangeras på kvällen, tisdagen 4 juli, på den nya galoppbanan Bro Park utanför Stockholm.
De tio världsledande kvinnliga ryttarna som handplockats är:
Fanny Olsson (Sverige), Chantal Sutherland (USA/Canada), Danielle Johnson (Nya Zealand), Kei Chiong (Hong Kong), Stefanie Hofer (Tyskland) , Ana O’Brien (Irland), Sammy Jo Bell (Storbritannien) , Sara Slot (Danmark), Maryline Eo (Frankrike) och Hayley Turner (Storbritannien).

Kanal 75


ABBA-Benny Andersson sponsrar kvinnlig jockeyturnering på Bro Park.4 juli kommer tio världsledande kvinnliga ryttare göra upp i fem löpning..


ABBA-Benny Andersson sponsrar kvinnlig jockeyturnering på Bro Park.
4 juli kommer tio världsledande kvinnliga ryttare göra upp i fem löpningar i den första upplagan av Lady Jockeys’ Thoroughbred World Championship.
– Vi är väldigt glada över att hålla de här tävlingarna, inspirerade av framgången med damloppen vi höll på Bro Parks öppningsdag och som bjöd på riktigt spännande lopp. Lady Jockeys’ Thoroughbred World Championship kommer att marknadsföras intensivt i Europa och resten av världen, säger Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen.
Jockeys som Bro Park hoppas locka till Sverige 4 juli är bland andra kanadensiskan Chantal Sutherland, irländskan Ana O’Brien, brittiskan Josephine Gordon och Danielle Johnson från Nya Zeeland.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Dagen före julafton inleder Örebrotravet satsningen Winter Burst - spelbolaget ATG:s satsning på åtta V75-dagar över jul och nyå..


Dagen före julafton inleder Örebrotravet satsningen Winter Burst - spelbolaget ATG:s satsning på åtta V75-dagar över jul och nyår som avslutas på Mantorp under nyårsafton med en så kallad multijackpot.
På juldagen är landets tredje nordligaste bana Umåker arrangör, med en V75-omgång som avgörs på en spolad vinterbana.
Vintriga grusbanor är en sak - den 25:e springer hästarna på is.
- Oss veterligen är det här första gången V75 avgörs på en klassisk vinterbana. Oron när Umeå hade flera plusgrader tre dagar i rad är över. Det blev kallare igen och det är en jättefin vinterbana vi har. Det utlovas snö och prognoser för juldagen talar om att det kan bli neråt sju minus, säger Peter Fahlén på Umåker.
Intervjun görs i slutet av julveckan vid snöbacken banan ordnat för barnen på publikplats. Ett ihopstyrt litet vinterland i en stad där snön ännu inte kommit i några större mängder.
Det blir eftermiddagstrav och platser att sitta på i decembermörkret vid eldar.
- Det ska bara bli kul att bryta av julen för jobb nu när vi fått chansen att arrangera ett V75 på juldagen

Sportchefen om bästa spiken i V75-omgången….
- En som var ”magnifik” på vår vinterbana i den senaste starten är 2 Magnifik Brodde (V75-1). Jag tror att han kan ta ledningen och i så fall blir han svårtuggad. Mitt spikförslag. Senast gick han i ledningen och fick Eder Bob (startspår fem i juldagens lopp) utanpå sig som tryckte upp farten. Ändå gled han enkelt undan till slut. Han var riktigt, riktigt bra. Hemma-amatören Ingemar Hultqvist tränar som även har 5 Höwings Star (V75-7) till start i avslutningen. En häst som kommer med färsk form från V75-finalerna på Solvalla i slutet av november. Höwings är ingen spik utan mera ett garderingsbud.
Sportchefen om omgångens luring…
- Det finns ju ingen uttalad vinterbanespecialist längre som hästen Västerbo World. Däremot var det en häst som vann på snabba 1.13,8 på isbana här på Umåker i mitten av december. En fantastisk tid av 11 Vic de Luxe (V75-3) med tanke på att den bara har drygt 100 000 kronor på sig. Nu är det ett varv längre att springa och han har dessutom bakspår. Så man kan sätta lite frågetecken för både distans och spår. Men som den gick senast – hästen den flöt ju fram på vinterbanan! Hemmatränaren Mika Haapakangas står bakom.
Sportchefen om omgångens stallvarning…
- Jag kanske ska varna lite för Mats Buchts stall som brukar komma igång vintertid och som det också lossnat rejält för honom på slutet. Hans hästar brukar alltid gå bra när isbanan lägger sig på våra breddgrader. 2 So Gå Imponera kan vara en häst att se upp med i stoloppet (V75-5).
Sportchefen om juldagens sportsliga höjare…
- Avslutningsloppet på V75 är Hästägarkannan för varmblod (V75-7) med hästar på tre fållor. Ett kanonlopp där 11 Raz Mackenzie och 14 Narold Vox ser ut att bli favoriter. Andra hästar på 40 meters tillägg som inte heller går av för hackor är 15 Premier Kronos, 12 Elit Håleryd och 13 Kung Töll. 20 meter framför hittar vi 5 Höwings Star som gått starkt i hård konkurrens hela året. Skellefteåhästen 8 Priamo Caf med fyra raka får sitt eldprov här mot hårda hästar över en distans som kanske inte är riktigt hans likör. 6 Coal Trader står stenhårt inne men har verkligen gått bra. 3 Importedfrmdetroit från Marcus Pihlströms stall står start och får inte glömmas. Ett riktigt kanonlopp.

Fotnot: Första V75-start under juldagen är 16.20.

Mikael Wikner, Kanal 75


Josefin Landgren, 25, kommer från Höör, mitt i Skåne, och är uppvuxen tillsammans med ishockeyspelande bröder, men hockey lockad..


Josefin Landgren, 25, kommer från Höör, mitt i Skåne, och är uppvuxen tillsammans med ishockeyspelande bröder, men hockey lockade aldrig utan för Josefin var det hästarna som drog.
– Jag började tidigt med ponny och tyckte om att hoppa. Bara att få vara tillsammans med hästarna var spännande.
Efter ett succéår som amatör 2015 (15 segrar på 53 starter och över en halv miljon inridet) valde hon att ta steget över som lärling – och hon har redan börjat klättringen mot sin stora dröm; att bli en proffsjockey.
19:e juni blir en höjdpunkt i karriären. Under ledning av Inez Karlsson (som Josefin aldrig träffar utan mest sett i Mästarnas Mästare) ska hon försvara de svenska färgerna i "Female Jockey Challenge" vid invigningen av Bro Park.
– Jag har inte varit ute på Bro Park utan det blir mycket nytt den dagen. Och lite nervöst, men det är nog bara nyttigt, säger Josefin Landgren.

Fart och fläkt
Jämngamla Anna Pilroth från Larv testar gärna gränserna i hög hastighet.
Motorcykel, fallskärmshoppning, häcklöp, barbacka ridning och givetvis helt vanliga galopplopp.
Som dotter till Stig Pilroth och Bodil Blomqvist har det alltid funnits hästar i hennes liv. Det började med små A-ponny och träning för Ylva Lovén-Swärd.
– Mamma och pappa sa till mig att jag först och främst skulle lära mig vanlig ridning.
Sen vandrade hon genom ponnyalfabetet; A, B, C och D innan hon köpte sig sin första egna stora häst, den var tänkt som ridhäst men hamnade på tävlingsbanan.
Kanske är det lite typiskt för Anna. Fart och fläkt, testa något nytt.
– Jag fick möjligheten att rida en jockeyturnering i Peru. Det gick jättebra och jag har varit tillbaka där och ridit. Det finns en fantastisk ordning och reda där, något för oss att ta efter.
Anna berättar att loppen rids utan sadel, barbacka på både två– och treåringar. Hästarna sköts perfekt, är skolade och bara en sådan detalj som att alla på banan gå omkring i flip-flop utan att riskera något.
Men nu gäller det alltså utmaningen av att försöka besegra några av världens främsta kvinnliga jockeys vid invigningen av Bro Park.
– Jag har bara sett Bro Park från utsidan, men jag tror att det blir ett jättelyft. Får försöka ta mig dit och provrida bara för att känna innan tävlingen. Men hela grejen känns ”skithäftig”.
Övriga deltagare i det svenska laget är Fanny Olsson, Malin Holmberg och Annie Nilsson Lindahl.


Fakta: Internationella laget
Danielle Johnson, Nya Zeeland, var championjockey förra året och ligger i nuläget trea i årets championat. Har vunnit över 600 lopp varav flera med Grupp 1-status.
Chantal Kruse Sutherland, USA/Kanada, har över 900 segrar. Har vunnit ett flertal Grupplopp (även Grupp 1) och ridit penningstinna Dubai World Cup. Utanför banan har hon varit med i både TV-serien Luck och Dokumentärserien Jockeys.
Josephine Gordon, England, har ridit mer än 30 vinnare bara i år och har av John Red, BHA’s lärlingscoach, fått omdömet: ”Josephine Gordon is the best”
Anastasia O’Brien, England, kommer från en välkänd galoppfamilj med pappa Aidan (tränare) i spetsen. Väckte stor uppmärksamhet då hon som första kvinna red Grupp 1–löpningen Irish Oaks för två år sedan.
Maija Vance startade som lärling på Nya Zeeland 2009 och vann över 100 lopp under de första två åren. Fortsatte sin framgångsrika karriär i Australien där hon bland annat vunnit ett prestigefullt Magic Million lopp.
Lagledare för det internationella laget är Englands segerrikaste kvinnliga jockey Hayley Turner.

Anders Engman

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-04 2017-12-04 Färjestad-8 Dagfinn Aarum 2180/9 B 1 30.9 51
2017-11-24 2017-11-24 Romme-8 Dagfinn Aarum 2140/13 B 3 32.7 56
2017-11-17 2017-11-17 Romme-11 Oskar Kylin-Blom 1640/1 D 3 31.4 96
2017-11-06 2017-11-06 Färjestad-8 Dagfinn Aarum 2160/8 D 2 31.7 195
2017-10-20 2017-10-20 Romme-11 Dagfinn Aarum 2140/3 C 3 33.3 102
2017-10-13 2017-10-13 Romme-3 Oskar Kylin-Blom 2160/7 C 7 32.9g 94
2017-09-09 2017-09-09 Rättvik-1 Carl Johan Jepson 2160/8 B 4 32.4 48
2017-08-12 2017-08-12 Gävle-7 Wiktor Kylin-Blom 2160/11 C 8 32.7 189
2017-08-01 2017-08-01 Romme-5 Oskar Kylin-Blom 2160/8 C 2 32.1 374
2017-06-26 2017-06-26 Arvika-2 Christina Erlandsson 2120/8 C 0 g 223
2017-05-23 2017-05-23 Rättvik-6 Christina Erlandsson 2160/9 C str
2017-05-04 2017-05-04 Lindesberg-9 Christina Erlandsson 2160/7 B 3 34.8 104
2017-04-11 2017-04-11 Rättvik-6 Christina Erlandsson 2140/7 B 7 37.5g 142
2017-03-30 2017-03-30 Bollnäs-11 Christina Erlandsson 2140/2 D 3 35.5 430
2017-03-20 2017-03-20 Färjestad-1 Christina Erlandsson 2140/3 D 0 38.3g 430
2018-12-21 2018-12-21 Romme-4 Oskar Kylin Blom 2140/2 D 4 30.4 141
2018-12-01 2018-12-01 Bollnäs-8 Oskar Kylin Blom 2140/4 C 2 28.1 125
2018-11-19 2018-11-19 Eskilstuna-3 Oskar Kylin Blom 2680/9 B 4 30.1 132
2018-11-03 2018-11-03 Romme-12 Torbjörn Jansson 2160/9 D 0 30.2g 246
2018-06-23 2018-06-23 Lindesberg-10 Oskar Kylin Blom 2160/5 C 0 32.0 94
2018-05-04 2018-05-04 Rättvik-6 Örjan Kihlström 2140/8 B 5 29.3 47
2018-04-16 2018-04-16 Romme-6 Nathalie Blom 2160/14 B 0 32.6g 101
2018-04-09 2018-04-09 Rättvik-2 Nathalie Blom 2160/11 B 3 30.2 78
2018-03-17 2018-03-17 Örebro-5 Oskar Kylin-Blom 2160/12 A 1 31.0 18
2018-03-07 2018-03-07 Bergsåker-7 Nathalie Blom 2140/10 A 3 28.1 131
2018-02-19 2018-02-19 Gävle-2 Nathalie Blom 2160/15 A 2 31.1 149
2018-02-09 2018-02-09 Romme-2 Nathalie Blom 1640/3 C 4 28.0 89
2018-01-15 2018-01-15 Eskilstuna-5 Oskar Kylin-Blom 2140/3 D 3 30.6 79
2019-05-14 2019-05-14 Bollnäs-2 Oskar Kylin Blom 2140/11 B 0 29.5 92
2019-05-04 2019-05-04 Gävle-8 Oskar Kylin Blom 3160/11 A 5 29.6 370
2019-04-19 2019-04-19 Eskilstuna-5 Emilia Leo 2180/12 B 6 27.6 51
2019-02-12 2019-02-12 Gävle-3 Oskar Kylin Blom 2680/11 C 0 69
2019-01-11 2019-01-11 Romme-4 Oskar Kylin Blom 2140/7 D 1 28.6 61
2019-01-04 2019-01-04 Bollnäs-5 Oskar Kylin Blom 1660/9 A 1 31.3 40ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se