Enterprise travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Enterprise travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Enterprise har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Enterprise har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Enterprise


Grosser Preis von Deutschland är Tysklands största travlopp för fyraåringar – ett lopp som vunnits av svensktränade hästar ..


Grosser Preis von Deutschland är Tysklands största travlopp för fyraåringar – ett lopp som vunnits av svensktränade hästar de sju senaste åren.
Petri Salmela triumf i Hamburg på söndagen innebar den åttonde raka blågula segern.
Ulf Ohlsson är förstekusk på Hesiod och satt i sulkyn även den här gången.
När startbilen släppte fältet körde Ohlsson till ledningen med Hesiod (spelad på fem procent på Grand Slam 75) och fick en annan svensktränad häst i rygg i förstasväng när Carl Johan Jepson hittade ner med Stefan Melanders Enterprise.
Hesiod såg stark ut hela vägen och klev ifrån på upploppet. Segertiden skrevs till 1.12,1 över 2200 meter, med startbil.
- Jag blev orolig när jag fick Enterprise utvändigt från start, för den kan ju bli väldigt het. Men jag hade turen att han kom ner i rygg ledaren. Så det löste sig perfekt, sade Ulf Ohlsson.

Tysken chanslös
Storfavoriten, den tyske derbyvinnaren Tsunami Diamant, hamnade inledningsvis i andrapar utvändigt. Det fylldes på framför och när hästarna gick ut på slutrundan satt favoriten som fjärde häst i andraspår. Attacken kom i tredje spår på bortre långsidan, men tysken kom aldrig riktigt in i matchen.
Carl Johan Jepson fick i stället lucka från ledarens rygg med Enterprise men kunde aldrig riktigt utmana. Stefan Melanders häst knep dock andraplatsen, värd 375 000 kronor.
För Ulf Ohlsson var det ytterligare en storloppsseger i år tillsammans med Petri Salmela. De vann som bekant Jubileumspokalen på Solvalla i augusti med femårige Makethemark.
- Jag hade lite förhoppningar att han skulle kunna vara med där framme men räknade så klart inte med att han skulle vinna. Han har löpt väldigt bra när han fått komma till ledningen tidigare men vi hade svårt att sätta in honom i loppet, sa Ulf Ohlsson.

Skön seger för Salmela
För tränaren Petri Salmela var det en mycket skön seger,
- Hesiod har inte visat den bästa formen på slutet, men vi har siktat på detta loppet i två månader. Det här är en undantagshäst, vilken häst, jublade Salmela, delägare i Hesiod tillsammans med vännen Juha Alapurane.
Hesiod tjänade 750 000 kronor på ett bräde. Innan söndagens lopp hade fyraåringen sprungit in drygt en miljon kronor men aldrig tjänat mer än 200 000 kronor i ett och samma lopp.
- Vi har alltid hållit honom som en bra Norrlandshäst som radat upp segrar i norr. Nu visade han att han matchar den yppersta eliten också. Coolt, kommenterade experten Patrik Fernlund i TV12.
Det var bokat flyg från Hamburg klockan 18.55. En flight som fick bokas om för lite firande.
- Sa till Petri före här att hur gör vi om vi vinner loppet då? Ja, då bokar vi om och firar sa han. Men det får bli lugnt, jag har lopp att köra i morgon, sa Ulf Ohlsson och skrattade.
Söndagens Grand Slam 75-spel avgjordes i Tyskland. Eftersom det blev en ensam vinnare trädde garantin för spelet in och den vinnande kupongen blev värd 10,2 miljoner kronor.
Det vinnande systemet kostade över 2000 kronor och var inlämnat på atg.se någonstans i Stockholm.

Mikael Wikner, Kanal 75


Lite längre än svenska banor, med ovanligt kort upplopp och sällsynt vida svängar. Dessutom open stretch.Där är förutsät..


Lite längre än svenska banor, med ovanligt kort upplopp och sällsynt vida svängar. Dessutom open stretch.
Där är förutsättningarna på söndagens GS75-bana Hamburg Bahrenfeld.
En bana dit svenskarna kunnat spela sedan 2016, och som i år förärats GS75-status vilket i detta fall innebär att ATG garanterar 10 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.
För banans sportchef Klaus Koch är det naturligtvis en stor stund att få bjuda in svenskarna.
- Vi har hård konkurrens från SM-tävlingarna på Åby på lördagen och storlopp i Danmark på söndag, sett till det är jag väldigt nöjd med startfälten. Med tyska mått mätt är det fantastiska tävlingar och väderprognoserna säger strålande sol och 24 grader, säger Koch som i sin långa meritlista inom travsporten bland annat har sportchef och elitloppsgeneral på Solvalla.
Just jämförelsen med Sveriges nationalarena gör han gärna.
- Den stora skillnaden mellan banorna är att svängarna är så mycket vidare här i Hamburg. Vi har en kurvradie på 105 meter, att jämföra med 88 på Solvalla. Det gör att upploppet blir betydligt kortare, 143 meter (Solvalla har 196 meter). Plus att vi har open stretch, den påverkar också förstås, även om den är kort och smal.
Innebär det att loppen körs på annat sätt där än i Sverige?
- Ja, det vill jag säga. För det första tycker jag att man ser fler ledarskiften i loppen här. Sedan har hästarna från kön det inte lika jobbigt, det är lättare att avancera i svängarna och det brukar komma hästar i många spår in på upploppet. Det minskar också risken att sitta fast. Sammantaget tycker jag att vi har väldigt händelserika och spännande lopp.
Vilka startspår är bäst bakom bilen?
- Enligt banmästaren här är det spår 1-3.

Tror på hemmaseger
Huvudloppet Grosser Preis von Deutschland (V75-7) med nästan 750 000 kronor i förstapris har lockat många svenska toppfyraåringar genom åren.
Och de har varit synnerligen framgångsrika.
Faktum är de sju senaste upplagorna sett svensktränade vinnare. I fjol blev det en dubbel genom Diamanten och Generaal Bianco som besegrade franske kulltoppen Django Riff.
I år ser det blågula laget lite mindre skräckinjagande ut när Hesiod, Enterprise, Prosperous, Flying Fortuna och Heart of Steel gör resan ner.
Det största nordiska hoppet är kanske norske Giveitgasandgo som får Kevin Oscarsson i sulkyn.
Men Koch och hans personal spår en populär hemmaseger.
Tyske derbyvinnaren Tsunami Diamant är nämligen det starkaste hemmakortet som kommit fram på länge.
- Det är en riktigt bra häst som fortsatt att utvecklas efter sin derbyseger i fjol. Han fick visserligen en match av Baxter Hill i Breeders Crown senast, men det är också en tuff häst och jag tror att Tsunami ska vara ännu bättre nu. Det är min vinnare i loppet.
Vad säger du om övriga lopp?
- Det är fin klass rakt igenom. Tvååringsloppet (GS75-3) är visserligen bara tyska hästar, men några riktigt lovande som ni säkert kommer att höra talas om framöver. Sedan tycker jag att montéloppet (GS75-2) ser riktigt roligt ut. 6 Garry är Tysklands mest framgångsrika montéhäst med nästan 50 segrar under sadel, det ska bli spännande att se hur han står sig här.
Har du något mer tips?
- Ska det vara ett vinnartips så vet jag att många här på banan tror på 2 Payet (GS75-1). Ett tips för den som vill läsa på är att gå in på vår hemsida och klicka på ”Videos”, där finns alla lopp som körts på banan sedan 2014, säger Klaus Koch.

Robin Johansson, Kanal 75


I fjol vann Robert Bergh-tränade Diamanten det tyska fyraåringsloppet med Kim Eriksson i sulkyn och även i år kan det bli den svenska fana..


I fjol vann Robert Bergh-tränade Diamanten det tyska fyraåringsloppet med Kim Eriksson i sulkyn och även i år kan det bli den svenska fanan som hissas efter målgång. Loppets förstapris uppgår till cirka 750 000 kronor och de svenska färgerna försvaras av Hesiod, Enterprise, Prosperous, Flying Fortuna och Heart of Steel. Dessutom får Kevin Oscarsson på nytt chansen bakom norska hoppet Giveitgasandgo.

Startlista
Grosser Preis von Deutschland
2 200 meter autostart

1. Classic Connection - Jean-Pierre Dubois (Yves Boireau)
2. Tsunami Diamant - Robin Bakker (Paul Hagoort)
3. American Cheque - Wilhelm Paal (Frode Hamre)
4. Hesiod - Ulf Ohlsson (Petri Salmela)
5. Mac Smily - Christian Lindhardt (Christian Lindhardt)
6. Enterprise - Carl Johan Jepson (Stefan Melander) 
7. Baxter Hill - Josef Franzl (Josef Franzl)
8. Prosperous - Marcus Lindgren (Marcus Lindgren)
9. Vaduz Wise As - Rick Ebbinge (Erwin Bot)
10. Giveitgasandgo - Kevin Oscarsson (Frode Hamre)
11. Flying Fortuna - Christoffer Eriksson (Tomas Malmqvist)
12. Heart of Steel - Peter Untersteiner (Peter Untersteiner)
13. Mc Arthur - Michael Nimczyk (Wolfgang Nimczyk)
Förstapris: 746 872 kronor

Ola Johansson, Kanal 75


Perfect Spirit en vinnare igenFyraåringsstjärnan med 150 000 kronor till vinnaren var den givna höjdpunkten när Gävletravet firade 80 ..


Perfect Spirit en vinnare igenFyraåringsstjärnan med 150 000 kronor till vinnaren var den givna höjdpunkten när Gävletravet firade 80 år på torsdagskvällen.
Med sju av nio deltagare födda i USA och lika många miljonärer var det upplagt för en fartfylld tillställning.
Så blev också fallet, trots att mer än halva fältet straffat ut sig med galopp innan det var färdigt.
Det började med att Snowstorm Hanover svarade spets mot Calle Crown, som högg i galopp.
Den förre släppte istället stallkamraten Zack’s Zoomer till front innan han själv tog till galoppen. Det gjorde även utvändigt travande King On The Hill vilket lämnade Stefan Melanders tredje häst Enterprise först i andraspår. Denne kopplade oväntat grepp på Zack’s Zoomer, som varvat på 1.10,1.
I skuggan av allt detta hade Örjan Kihlström serverat Perfect Spirit en behaglig ryggresa och när kullens dominant fick attackorder från andra par utvändigt syntes det direkt var segern skulle gå.
1.10,7/1 640 meter blev segertiden för hästen som är unik om att ha tagit trippeln Hambletonian, Kungapokalen och Sprintermästaren.
- Han har många strängar på sin lyra. Han kan öppna, kan speeda och är stark. Det fanns lite kräm kvar om det hade behövts, konstaterade körande Örjan Kihlström.
Skötaren Pär Pergenius fyllde i…
- Han har allt. Det är ingen vanlig häst, det märker man i jobben hemma.
…varpå tränaren Daniel Redén informerade om framtida matchning:
- Vi har siktat mot Breeders Crown, men det finns ett lopp i Tyskland också (Grosser Preis von Deutschland 14 oktober) som vi kanske ska sikta på först.

Första segern på fyra år
Hög klass höll även Gävletravets Jubileumslopp för kallblod.
Pydin pressade ledande favoriten Granetta i galopp halvvägs in i det tre varv långa loppet vilket kom att bädda för Bro Viking. Tomas Pettersson fann luckan från ledarryggen i slutsvängen och nioåringen såg närmast obrukad ut då han klev förbi till första segern sedan 2014.
Tränaren Fredrik Fransson lär inte behöva vänta lika länge på nästa triumf.
Mattias Djuses högkapable femåring Dartagnan Sisu avslutade en favoritbetonad V64-rad där det blev jackpot på fyra rätt. Det innebär att drygt en miljon kronor går vidare till fredagens tävlingar på Umåker.
 

Robin Johansson, Kanal 75


Lördagens V75-omgång kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 23 miljoner kronor enbart på sju rätt.Under midsommarhelg..


Lördagens V75-omgång kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 23 miljoner kronor enbart på sju rätt.
Under midsommarhelgen vann Day Or Night In Gulddivisionen i Kalmar och nu är han storfavorit till att göra samma sak.
- Day Or Night In (V75-3) är en väldigt bra häst som har ett väldigt bra läge. Jag behöver kanske inte vara superstressad från början för jag tycker att jag har bästa hästen i loppet och kommer att köra därefter. Enklaste är att köra till ledningen och få bestämma. Det är min bästa chans, säger Johan Untersteiner.

”Har kanonform – fast senast”
Halmstadtränaren har flera hästar till start inom V75 och vurmar speciellt för en av dem. Så här kommenterar han dem.
- Dizzy River (V75-5) har kanonform och satt fast senast med krafter kvar. Men nu möter han tuffa motståndare och kan han ta en plats är jag jättenöjd.
- Cuba Libre Ice (V75-5) är formen ett frågetecken på. Han slog bland annat Enterprise i årsdebuten men blev sedan sjuk i kungapokalskvalen. Senast var han bara dålig tycker jag och han är åtgärdad och har fått en träningsperiod. Han känns förbättrad och hästen är bra för klassen så jag hoppas på en bra prestation. Men från det här läget och med tveksam form blir det ett avvaktande lopp.

”Ska se om det håller hela vägen”
- Broadway Appolo (V75-7)
var väldigt fin när jag körde ett tuffare jobb med honom i måndags och är klart på gång. Jag har respekt för bland annat Stenströmers häst som är väldigt bra, men min häst brukar ha en bra period på sommaren. Han har ett bra utgångsläge och 1600 meter och kommer jag till ledningen ska jag köra där. Hästen var bra på Mantorp också men är vassare över 1600 meter och jag är lite uppåt och ska göra ett rejält försök och se om det håller hela vägen. Han är redo för en 1.10-tid, säger Johan Untersteiner.

Michael Carlsson, Kanal 75


Fjolårets Hambletonianvinnare Perfect Spirit har imponerat stort sedan han kom till Sverige i vintras. I våras vann han Konungens Pokal och på..


Fjolårets Hambletonianvinnare Perfect Spirit har imponerat stort sedan han kom till Sverige i vintras. I våras vann han Konungens Pokal och på torsdagen kom han till Halmstad som stor favorit att ta hem Sprintermästaren. Men i försöket stod inte hästen att känna igen och han fick nöja sig med andraplatsen bakom en övertygande Calle Crown.
- Jag var lite brydd efter försöket för där var vi helt chanslösa, sa kusken Örjan Kihlström.
Trots den tveksamma insatsen i försöket spelades Perfect Spirit till favorit i finalen och det visade sig att spelarna visste vad de gjorde. Från tredje par utvändigt kom hästen farande i slutkurvan och inte ens en störning 250 meter från mål där alla segermöjligheter såg ut att spolieras, eller det faktum att hästen inte travade hundraprocentigt, kunde stoppa den fantastiske hingsten. Över upploppet satt Örjan Kihlström stilla i sulkyn och när mållinjen skars var Perfect Spirit först.
- Han var som en annan häst i finalen, nu var han grym. Men vi hade ändrat lite på balansen och han blev lite för lätt. Därför flöt det inte riktigt på upploppet men han är stark och grejade det ändå.
- Han är en jättebra häst. Det är inte många hästar som vinner Sprintermästaren med en kort galopp 250 meter från mål, sa Örjan Kihlström.

Nedslagen efter försöket
För Perfect Spirits tränare Daniel Redén var kvällen en känslomässig berg och dalbana.
- Jag var nedslagen efter försöket för jag vill inte visa upp en sådan här häst i det skicket. Jag tyckte inte att han travade i svängarna. Men nu i finalen såg han ut som en helt annan häst med helt annan snärt i steget, sa Solvallatränaren som hade svårt att ta in loppet direkt efter målgång.
- Det här var helt galet! Perra (hästen skötare Per Pergenius) skrek att han galopperade och vände och gick. Och jag tappade fokus och visste inte var hästen var. Men så kom det en vit kusk längst ut i banan ändå och det var hårt i mål. Det kommer ta ett tag innan det här sjunker in men jag är stolt över min häst och jag vill tacka min fantastiska personal och ägarna som gör det här möjligt.
Perfect Spirit landade på kilometertiden 1.10,2 över 1 609 meter med bilstart och segerchecken uppgick till 995 830 kronor. Totalt har den fyraårige hingsten, som ägs av SRF Stable (Lennart Ågren), nu tjänat 8,4 miljoner kronor. Tvåa i finalen blev Lucifer Lane och tredjepriset gick till Super War Horse. Av försöksvinnarna lyckades Enterprise bäst i finalen med en fjärdeplats. De andra försöksvinnarna, Calle Crown och Hazard Boko, galopperade bort sig.

Danske segermaskinen bara bäst
I finalen av Summer Meeting Halmstad gjorde Bandit Brick en fin prestation. Den danske segermaskinen blev hängande i tredjespår i en snabb öppning men hittade ner i tredje par utvändigt och när Steen Juul gav hästen anfallsorder på den sista bortre långsidan rundade han till spets och gick ifrån till överlägsen seger. Nu ståtar femåringen med 27 fullträffar på 32 starten.
- Han är så bra att jag hoppas att han kan gå upp i eliten, sa Juul om hästen som nu ståtar med 27 segrar på 32 starter.

Promenadseger i långloppet
Timo Nurmos-tränade hårdingen Volocity de Vie infriade favoritskapet i Summer Meeting Stayer över tre varv och sällan har någon häst inkasserat 150 000 kronor enklare. Efter att ha blivit släppt till ledningen vid ingång av andra sväng fick han jogga i lugnt tempo och bakomvarande hästar var chanslösa att hänga med när Jorma Kontio lättade på tömmarna över upploppet.
- Han öppnade bra och det bara att vänta genom kurvan och sedan köra framåt. Han har riktigt bra kapacitet och passar speciellt bra i långa lopp, sa Kontio.

V75-jackpot när travfesten fortsätter
I loppet för femåriga ston gick också segern till team Redén/Kihlström. Dunderfavoriten Double Exposure tog hand om ledningen och där stannade hon hela vägen in i mål.
- Hon blev lite pigg och drog på i friskt tempo men hon har väldigt hög kapacitet och vann säkert ändå, kommenterade Örjan Kihlström.
Ett försök i Diamantstoet avslutade V75-omgången och där blev det enkel seger för Johan Untersteiner och Ambon Degato, som tävlade barfota runt om för första gången. Det gjorde att sju rätt på V75 delade ut 901 kronor och för sex rätt fick man 20 kronor. Femrättspotten går vidare till lördagens omgång som även den körs i Halmstad. Då avgörs bland annat Stosprintern och på V75 kan en ensam vinnare med alla rätt håva in minst 23 miljoner kronor kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-11-24 2018-11-24 Solvalla-7 Carl Johan Jepson 2140/9 B 6 13.2 70
2018-11-17 2018-11-17 Bjerke-10 Carl Johan Jepson 1609/5 C 2 12.0 53
2018-11-06 2018-11-06 Solvalla-3 Ulf Eriksson 2140/8 C 5 13.1 73
2018-10-14 2018-10-14 Gelsenkirchen-11 Carl Johan Jepson 2200/6 A 2 62
2018-09-06 2018-09-06 Gävle-8 Ulf Eriksson 1640/4 C 0
2018-08-24 2018-08-24 Bergsåker-10 Björn Goop 1640/3 C 7 11.3 52
2018-08-11 2018-08-11 Åby-8 Björn Goop 2140/6 D 5 12.7 208
2018-07-31 2018-07-31 Jägersro Trav-7 Björn Goop 1609/6 B 0 g 62
2018-07-19 2018-07-19 Bergsåker-9 Per Linderoth 2140/12 B 0 12.9 170
2018-07-05 2018-07-05 Halmstad-9 Björn Goop 1609/3 B 1 11.9 29
2018-05-27 2018-05-27 Solvalla-13 Per Linderoth 1640/3 C 0 11.5 61
2018-05-12 2018-05-12 Åby-11 Per Linderoth 2140/6 B 3 11.3 125
2018-04-27 2018-04-27 Åby-9 Johnny Takter 2140/2 A 3 12.9 39
2018-04-11 2018-04-11 Bergsåker-9 Per Linderoth 2140/1 B 1 13.5 24
2018-04-03 2018-04-03 Solvalla-4 Per Linderoth 2140/2 B 4 13.3 17ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se