Enterprise travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Enterprise travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Enterprise har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Enterprise har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Enterprise


Perfect Spirit en vinnare igenFyraåringsstjärnan med 150 000 kronor till vinnaren var den givna höjdpunkten när Gävletravet firade 80 ..


Perfect Spirit en vinnare igenFyraåringsstjärnan med 150 000 kronor till vinnaren var den givna höjdpunkten när Gävletravet firade 80 år på torsdagskvällen.
Med sju av nio deltagare födda i USA och lika många miljonärer var det upplagt för en fartfylld tillställning.
Så blev också fallet, trots att mer än halva fältet straffat ut sig med galopp innan det var färdigt.
Det började med att Snowstorm Hanover svarade spets mot Calle Crown, som högg i galopp.
Den förre släppte istället stallkamraten Zack’s Zoomer till front innan han själv tog till galoppen. Det gjorde även utvändigt travande King On The Hill vilket lämnade Stefan Melanders tredje häst Enterprise först i andraspår. Denne kopplade oväntat grepp på Zack’s Zoomer, som varvat på 1.10,1.
I skuggan av allt detta hade Örjan Kihlström serverat Perfect Spirit en behaglig ryggresa och när kullens dominant fick attackorder från andra par utvändigt syntes det direkt var segern skulle gå.
1.10,7/1 640 meter blev segertiden för hästen som är unik om att ha tagit trippeln Hambletonian, Kungapokalen och Sprintermästaren.
- Han har många strängar på sin lyra. Han kan öppna, kan speeda och är stark. Det fanns lite kräm kvar om det hade behövts, konstaterade körande Örjan Kihlström.
Skötaren Pär Pergenius fyllde i…
- Han har allt. Det är ingen vanlig häst, det märker man i jobben hemma.
…varpå tränaren Daniel Redén informerade om framtida matchning:
- Vi har siktat mot Breeders Crown, men det finns ett lopp i Tyskland också (Grosser Preis von Deutschland 14 oktober) som vi kanske ska sikta på först.

Första segern på fyra år
Hög klass höll även Gävletravets Jubileumslopp för kallblod.
Pydin pressade ledande favoriten Granetta i galopp halvvägs in i det tre varv långa loppet vilket kom att bädda för Bro Viking. Tomas Pettersson fann luckan från ledarryggen i slutsvängen och nioåringen såg närmast obrukad ut då han klev förbi till första segern sedan 2014.
Tränaren Fredrik Fransson lär inte behöva vänta lika länge på nästa triumf.
Mattias Djuses högkapable femåring Dartagnan Sisu avslutade en favoritbetonad V64-rad där det blev jackpot på fyra rätt. Det innebär att drygt en miljon kronor går vidare till fredagens tävlingar på Umåker.
 

Robin Johansson, Kanal 75


Lördagens V75-omgång kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 23 miljoner kronor enbart på sju rätt.Under midsommarhelg..


Lördagens V75-omgång kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 23 miljoner kronor enbart på sju rätt.
Under midsommarhelgen vann Day Or Night In Gulddivisionen i Kalmar och nu är han storfavorit till att göra samma sak.
- Day Or Night In (V75-3) är en väldigt bra häst som har ett väldigt bra läge. Jag behöver kanske inte vara superstressad från början för jag tycker att jag har bästa hästen i loppet och kommer att köra därefter. Enklaste är att köra till ledningen och få bestämma. Det är min bästa chans, säger Johan Untersteiner.

”Har kanonform – fast senast”
Halmstadtränaren har flera hästar till start inom V75 och vurmar speciellt för en av dem. Så här kommenterar han dem.
- Dizzy River (V75-5) har kanonform och satt fast senast med krafter kvar. Men nu möter han tuffa motståndare och kan han ta en plats är jag jättenöjd.
- Cuba Libre Ice (V75-5) är formen ett frågetecken på. Han slog bland annat Enterprise i årsdebuten men blev sedan sjuk i kungapokalskvalen. Senast var han bara dålig tycker jag och han är åtgärdad och har fått en träningsperiod. Han känns förbättrad och hästen är bra för klassen så jag hoppas på en bra prestation. Men från det här läget och med tveksam form blir det ett avvaktande lopp.

”Ska se om det håller hela vägen”
- Broadway Appolo (V75-7)
var väldigt fin när jag körde ett tuffare jobb med honom i måndags och är klart på gång. Jag har respekt för bland annat Stenströmers häst som är väldigt bra, men min häst brukar ha en bra period på sommaren. Han har ett bra utgångsläge och 1600 meter och kommer jag till ledningen ska jag köra där. Hästen var bra på Mantorp också men är vassare över 1600 meter och jag är lite uppåt och ska göra ett rejält försök och se om det håller hela vägen. Han är redo för en 1.10-tid, säger Johan Untersteiner.

Michael Carlsson, Kanal 75


Fjolårets Hambletonianvinnare Perfect Spirit har imponerat stort sedan han kom till Sverige i vintras. I våras vann han Konungens Pokal och på..


Fjolårets Hambletonianvinnare Perfect Spirit har imponerat stort sedan han kom till Sverige i vintras. I våras vann han Konungens Pokal och på torsdagen kom han till Halmstad som stor favorit att ta hem Sprintermästaren. Men i försöket stod inte hästen att känna igen och han fick nöja sig med andraplatsen bakom en övertygande Calle Crown.
- Jag var lite brydd efter försöket för där var vi helt chanslösa, sa kusken Örjan Kihlström.
Trots den tveksamma insatsen i försöket spelades Perfect Spirit till favorit i finalen och det visade sig att spelarna visste vad de gjorde. Från tredje par utvändigt kom hästen farande i slutkurvan och inte ens en störning 250 meter från mål där alla segermöjligheter såg ut att spolieras, eller det faktum att hästen inte travade hundraprocentigt, kunde stoppa den fantastiske hingsten. Över upploppet satt Örjan Kihlström stilla i sulkyn och när mållinjen skars var Perfect Spirit först.
- Han var som en annan häst i finalen, nu var han grym. Men vi hade ändrat lite på balansen och han blev lite för lätt. Därför flöt det inte riktigt på upploppet men han är stark och grejade det ändå.
- Han är en jättebra häst. Det är inte många hästar som vinner Sprintermästaren med en kort galopp 250 meter från mål, sa Örjan Kihlström.

Nedslagen efter försöket
För Perfect Spirits tränare Daniel Redén var kvällen en känslomässig berg och dalbana.
- Jag var nedslagen efter försöket för jag vill inte visa upp en sådan här häst i det skicket. Jag tyckte inte att han travade i svängarna. Men nu i finalen såg han ut som en helt annan häst med helt annan snärt i steget, sa Solvallatränaren som hade svårt att ta in loppet direkt efter målgång.
- Det här var helt galet! Perra (hästen skötare Per Pergenius) skrek att han galopperade och vände och gick. Och jag tappade fokus och visste inte var hästen var. Men så kom det en vit kusk längst ut i banan ändå och det var hårt i mål. Det kommer ta ett tag innan det här sjunker in men jag är stolt över min häst och jag vill tacka min fantastiska personal och ägarna som gör det här möjligt.
Perfect Spirit landade på kilometertiden 1.10,2 över 1 609 meter med bilstart och segerchecken uppgick till 995 830 kronor. Totalt har den fyraårige hingsten, som ägs av SRF Stable (Lennart Ågren), nu tjänat 8,4 miljoner kronor. Tvåa i finalen blev Lucifer Lane och tredjepriset gick till Super War Horse. Av försöksvinnarna lyckades Enterprise bäst i finalen med en fjärdeplats. De andra försöksvinnarna, Calle Crown och Hazard Boko, galopperade bort sig.

Danske segermaskinen bara bäst
I finalen av Summer Meeting Halmstad gjorde Bandit Brick en fin prestation. Den danske segermaskinen blev hängande i tredjespår i en snabb öppning men hittade ner i tredje par utvändigt och när Steen Juul gav hästen anfallsorder på den sista bortre långsidan rundade han till spets och gick ifrån till överlägsen seger. Nu ståtar femåringen med 27 fullträffar på 32 starten.
- Han är så bra att jag hoppas att han kan gå upp i eliten, sa Juul om hästen som nu ståtar med 27 segrar på 32 starter.

Promenadseger i långloppet
Timo Nurmos-tränade hårdingen Volocity de Vie infriade favoritskapet i Summer Meeting Stayer över tre varv och sällan har någon häst inkasserat 150 000 kronor enklare. Efter att ha blivit släppt till ledningen vid ingång av andra sväng fick han jogga i lugnt tempo och bakomvarande hästar var chanslösa att hänga med när Jorma Kontio lättade på tömmarna över upploppet.
- Han öppnade bra och det bara att vänta genom kurvan och sedan köra framåt. Han har riktigt bra kapacitet och passar speciellt bra i långa lopp, sa Kontio.

V75-jackpot när travfesten fortsätter
I loppet för femåriga ston gick också segern till team Redén/Kihlström. Dunderfavoriten Double Exposure tog hand om ledningen och där stannade hon hela vägen in i mål.
- Hon blev lite pigg och drog på i friskt tempo men hon har väldigt hög kapacitet och vann säkert ändå, kommenterade Örjan Kihlström.
Ett försök i Diamantstoet avslutade V75-omgången och där blev det enkel seger för Johan Untersteiner och Ambon Degato, som tävlade barfota runt om för första gången. Det gjorde att sju rätt på V75 delade ut 901 kronor och för sex rätt fick man 20 kronor. Femrättspotten går vidare till lördagens omgång som även den körs i Halmstad. Då avgörs bland annat Stosprintern och på V75 kan en ensam vinnare med alla rätt håva in minst 23 miljoner kronor kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Solvalla-tränaren kallar Sprintermästaren för ”Sveriges Hambletonian”. Torsdag kväll, strax efter klockan 22, smäller det p..


Solvalla-tränaren kallar Sprintermästaren för ”Sveriges Hambletonian”. Torsdag kväll, strax efter klockan 22, smäller det på Halmstadtravet. Den fyraåriga sprintereliten gör upp om nästan en miljon kronor i förstapris över den engelska milen. En som vet hur det känns att vinna det loppet är Stefan Melander. Han har gjort det inte mindre än fyra gånger som tränare genom åren. Det började år 2000 när Rydens Sensation vann för Jorma Kontio. Två år senare körde Tarzan själv sin ögonsten Scarlet Knight till seger och då var stallkamraten Gigant Neo tvåa och en viss From Above trea.
- Då tog jag upp 50 meter kvar så att Gigant Neo skulle bli tvåa. ”Handlaren” (Stefan Hultman) var förbannad efteråt och hejade inte på mig på över ett år. Jag fick köra mig till ledningen med Scarlet och Örjan svarade med From Above men blev sedan tvungen att släppa. Han blev kvar bakom mig, säger Stefan Melander.

”Var fruktansvärt bra då – helt enorm”
Tarzan har sedan vunnit ytterligare två gånger, först med Nuncio 2015 då han själv satt i sulkyn (och där stallkamraten Volstead var tvåa), samt 2016 då Örjan Kihlström styrde in Uncle Lasse till seger. Den sistnämndes triumf var något av det värsta man skådat på en travbana då hästen rusade undan i stor ledning hela vägen och var förkrossande överlägsen. Uncle Lasse vann på tiden 1.09,3 vilket är löpningsrekord men också europarekord för fyraåringar.
- Uncle Lasse var fruktansvärt bra då, helt enorm. Det är ett läckert lopp Sprintermästaren och det är Sveriges Hambletonian. Det är en bra vägledning till vilka hästar som är bäst i världen. Fyraåringarna inom travsporten, det kan vara även femåringar, brukar vara de bästa och de som har varit med och vunnit Sprintermästaren brukar ta oerhörda steg i eliten. De flesta som har vunnit har väl varit med i Elitloppet, menar Melander.
- För oss som kommer från stockholmstrakten är det kul att komma till Halmstad och möta en fantastisk publik som vi inte har på Solvalla längre. Dessutom får man tävla på ett fantastiskt underlag som vi heller inte har på Solvalla. Jag förstår att de största tränarna i Halmstad har oerhörda framgångar för det är så fantastiska träningsmöjligheter där. Där är som ett travmecka, ungefär som när man kommer till Lexington i USA, säger Tarzan.

Hade halsinfektion senast
Enterprise är favorit till att vinna sitt försök i Sprintermästaren, V75-4. Den fyraårige hingsten vann i fjol ett försök till Hambletonian och var trea i finalen bakom vinnande Perfect Spirit. Hästen ägs av fotbollsexperten Hasse Backe, tillsammans med kollegan Lasse Granqvist och Unibet-grundaren Anders Ström. Enterprise har gjort fem starter på svensk mark, vunnit ett lopp och varit trea i finalen av Kungapokalen bakom vinnande Perfect Spirit. Men i senaste starten i Fyraåringseliten var hästen inte frisk.
- Han hade nåt skit i kroppen och en halsinfektion. Det tog tio dagar innan han blev frisk och sedan har han tränat på igen. Han känns faktiskt ruskigt fin och har varit väldigt laddad i de senaste jobben.
- Jag hade väldigt stora förhoppningar på honom i Fyraåringseliten men tyvärr floppade han då men jag var nöjd med honom i Kungapokalen, även om jag trodde att han skulle göra ett kanonlopp. Det var 2100 meter och han hajade nog inte riktigt när han fick fritt invändigt. Jag var bombsäker på att det skulle hända något till slut men tyvärr gjorde det inte det. Nu är det 1600 meter och det älskar han.

”Samtidigt har man lite torskfrossa”

Vad säger du om uppgiften i försöket med spår tre bakom bilen att Björn Goop nu sitter upp för första gången?
- Det ser spännande ut och han kan öppna ganska bra. Han känns ruskigt fin och normalt är det toppchans att han vinner försöket. Samtidigt har man ju lite torksfrossa efter senaste insatsen, men han känns i alla fall väldigt fin hästen.
- Däremot tror jag det blir svårt att vinna finalen för där tror jag att Perfect Spirit blir väldigt svårslagen. Han har sett väldigt bra ut. Vi kommer troligen att köra med skor runt om i försöket och sedan barfota i en förhoppningsvis final. I övrigt blir det optimal utrustning som tidigare, säger Stefan Melander.
Du har även med Auto Relight i det första försöket till Sprintermästaren, V75-2. Chanserna där?
- Det är en jättefin häst som har gjort flera bra lopp utan att ha vunnit. Han är mest med som en resepolare och kommer inte att vinna nu heller.
Din sambo Catarina Lundström tränar Sir Q.C. som är favorit i stayerloppet, V75-5. Kommentar där?
- Sir Q.C. har riktig kanonform och han höll starkt från dödens senast. Han är en av de som kan vinna.

Michael Carlsson, Kanal 75


Sprintermästaren brukar kallas ”Sveriges Hambletonian” och i år kan en riktig Hambletonianvinnare ta hem loppet. USA-födde topph&aum..


Sprintermästaren brukar kallas ”Sveriges Hambletonian” och i år kan en riktig Hambletonianvinnare ta hem loppet. USA-födde topphästen Perfect Spirit vann nordamerikas största treåringslopp i fjol och sedan flytten till Sverige har han i år gått obesegrad ur fyra starter och vunnit Konungens Pokal. När Halmstadtravet på torsdag slår upp grindarna för sin årliga travfest är hingsten stor favorit till mästartiteln och hans tränare Daniel Redén låter minst sagt nöjd med sin springare.
- Han var bättre än någonsin i jobbet i dag, sa Solvallatränaren på fredagen.
Sju hästar startar i var och ett av Sprintermästarens tre försök och de tre främsta i respektive lopp samt den högst seedade fyran går vidare till finalen senare under kvällen. Där väntar en plats i historieböckerna samt en segercheck på närmare en miljon kronor på vinnaren.

Startlista
Sprintermästaren, försök 1
1 609 meter auto
1. Calle Crown - Christoffer Eriksson
2. Perfect Spirit - Örjan Kihlström
3. Velvet Gio - Torbjörn Jansson
4. Global Un Poco - Erik Adielsson
5. Auto Relight - Björn Goop
6. Southwind Hydro - Kenneth Haugstad
7. Transcendence - Robert Bergh
Förstapris: 125 000 kronor

Startlista
Sprintermästaren, försök 2
1 609 meter auto

1. Waffle - Johan Untersteiner
2. Lucifer Lane - Johan A Nilsson
3. Capitol Hill - Erik Adielsson
4. Prosperous - Johnny Takter
5. Hazard Boko - Per Lennartsson
6. Speedy Face - Adrian Kolgjini
7. Flying Fortuna - Christoffer Eriksson
Förstapris: 125 000 kronor

Startlista
Sprintermästaren, försök 1
1 609 meter auto

1. Eurythmic Sisu - Jorma Kontio
2. Eastern Promise - Markus Niklasson
3. Enterprise - Björn Goop
4. Super War Horse - Kevin Oscarsson
5. Ethien du Vivier - Christoffer Eriksson
6. Van Kronos - Erik Adielsson
7. Fritjof - Johan Untersteiner
Förstapris: 125 000 kronor

Ola Johansson, Kanal 75


Till helgen kommer som vanligt tiotusentals personer att vallfärda till Solvalla. Elitloppet på huvudstadsbanan är en av Sveriges största &..


Till helgen kommer som vanligt tiotusentals personer att vallfärda till Solvalla. Elitloppet på huvudstadsbanan är en av Sveriges största årligen återkommande sporthändelser och i fjol besöktes det tre dagar långa arrangemanget av över 60 000 personer.
- Elitloppet måste upplevas. Det är som de största fotbollsmatcherna, en stor folkfest med fantastisk stämning. Men hur mycket man än försöker berätta hur roligt det är på Solvalla den här helgen går det inte, Elitloppet måste upplevas, säger Frode Hamre.
Vilket är ditt starkaste elitloppsminne?
- Jag har varit där många år och jag tycker att Moni Maker (-98) var go. Hennes seger sätter jag överst. Jag stod i sista kurvan och såg loppet och det var fantastiskt. Brorsan Atle var med också och blev trea med Giant Touchdown.
- Sedan var det också väldigt speciellt när Stig H Johansson vann med Victory Tilly (-00). Stig H har vunnit flera gånger men det var något extra. Jag har sett upp till den mannen sedan jag var 16 år gammal.

Hade platsat i Elitloppet
Varken Stig H Johansson eller Frode Hamre har med någon häst i helgens huvudnummer. Men det hindrar inte topptränaren från vårt västra grannland att spela en huvudroll i söndagens V75. Två av avdelningarna utgörs av elitloppsförsöken men hela omgången är ett smörgåsbord av högklassig travsport. I Fyraåringseliten (V75-7) selar Frode Hamre ut USA-importen Giveitgasandgo, som lika gärna hade kunnat starta i Elitloppet.
- Jag visste att han var en bra häst och han har fina resultat från USA, men han har varit fantastisk och presterat över förväntan, säger Hamre.
Giveitgasandgo sprang in över 3,5 miljoner kronor i den Nordamerikanska unghästcirkusen som två- och treåring. I år har han klivit in i den Nordiska eliten med buller och bång. I sin andra start för Frode Hamre blev han tvåa bakom Ringostarr Treb i Olympiatravets final och slog bland andra elitloppsdeltagarna Lionel och Takethem. Det följe han senast upp med att bli tvåa även i Algot Scots Minne. Seger där hade gett honom en plats i Elitloppet men nu gick den biljetten istället till Nadal Broline.
- Efter prestationen i Olympiatravet och med tanke på vilka hästar han hade efter sig där började vi diskutera Elitloppet. Det var egentligen inte min tanke men bakom de tre bästa i Elitloppet, Bold Eagle, Propulsion och Ringostarr Treb, är det helt öppet och han är inte sämre än någon annan där. Hade vi fått en inbjudan hade vi tackat ja men det kommer ett elitlopp nästa år också och Fyraåringseliten är mer passande för honom i år.

”Då kan han springa fort”
Det är emellertid inte bara att kvittera ut segerchecken i Fyraåringseliten för Giveitgasandgo. Det är många högkapabla hästar med i loppet. Däribland Enterprise som slog Giveitgasandgo i fjolårets Hambletonian. Men då Frode Hamres springare drog bricka ett i spårlottningen talar mycket för att han leder loppet från start till mål.
- Han gick jobb i morse (måndag) och kändes stark, fin och på gott humör, så formen håller i sig. Innerspår är normalt bra åt honom och jag hoppas naturligtvis att han ska försvara ledningen. Då kan han springa fort över distansen.
Hur fort?
- Jag tror att han kan gå en låg 1.09-tid.

”Det handlar om en riktigt fin häst”
Giveitgasandgos stallkompis Promo Kemp är också med i Fyraåringseliten men från bakspår tillskrivs han ingen segerchans av sin tränare, som däremot tror mycket på sin duo i Treåringseliten (V75-2). Jänkarna Sweet Talkin Hall och M.S.Triple J. gör båda debut på Europeisk mark och Frode Hamre låter väldigt nöjd med sina nyförvärv.
- Sweet Talkin Hall gick bra i USA som tvååring men opererades efter att han köptes till Norge och fick en lugn vinter. Han har tränat massor de senaste månaderna och det handlar om en riktigt fin häst. Han har bra speed och det finns distans i honom också. I fredags gick han 1.16 full väg i banjobb på bra sätt. Han är väl förberedd och behöver inget lopp i kroppen för att prestera bra, men han är inte att lita på till 100 procent.
- Jag tror att han har högst kapacitet av mina två i loppet men M.S.Triple J. är travsäkrare och snabbare från start. Han gick samma 1.16-jobb på Jarlsberg och det är en mycket trevlig häst som jag tror kommer göra ett bra lopp på Solvalla.
Det låter som att dina hästar kan vara ett bra tvilling-spel?
- Det kan de absolut vara, men Eriks häst (1 Global Withdrawl) är bra och den norska hästen utanför mina (4 Catherine’s Chevy) är också en snabb och bra häst.

Vann på topptid förra året
I Fyraåringseliten för ston selar Frode Hamre ut ytterligare en USA-import. Waffle Cone (V75-6) presenterade sig för Solvallapubliken när hon under fjolårets elitloppshelg vann på mycket snabba 1.10,9.
- Hon har gått okej i år men inte varit som bäst. Senast var hon visserligen tvåa men hon hade ingen bra dag och det visade sig att hon hade en halsinfektion. Nu är hon fin i jobben men spår tio på en snabb Vallabana är inte lätt. Jag tror inte att hon vinner i år igen och kan hon vara trea-fyra gör hon det bra.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-09-06 2018-09-06 Gävle-8 Ulf Eriksson 1640/4 C 0
2018-08-24 2018-08-24 Bergsåker-10 Björn Goop 1640/3 C 7 11.3 52
2018-08-11 2018-08-11 Åby-8 Björn Goop 2140/6 D 5 12.7 208
2018-07-31 2018-07-31 Jägersro Trav-7 Björn Goop 1609/6 B 0 g 62
2018-07-19 2018-07-19 Bergsåker-9 Per Linderoth 2140/12 B 0 12.9 170
2018-07-05 2018-07-05 Halmstad-9 Björn Goop 1609/3 B 1 11.9 29
2018-05-27 2018-05-27 Solvalla-13 Per Linderoth 1640/3 C 0 11.5 61
2018-05-12 2018-05-12 Åby-11 Per Linderoth 2140/6 B 3 11.3 125
2018-04-27 2018-04-27 Åby-9 Johnny Takter 2140/2 A 3 12.9 39
2018-04-11 2018-04-11 Bergsåker-9 Per Linderoth 2140/1 B 1 13.5 24
2018-04-03 2018-04-03 Solvalla-4 Per Linderoth 2140/2 B 4 13.3 17ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se