Emmylou travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Emmylou travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Emmylou har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Emmylou har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Emmylou


Med över miljonen passerad till stallet redan i augusti och en V75-finalsseger säkrad går den storsatsande B-tränaren David Persson, med Ax..


Med över miljonen passerad till stallet redan i augusti och en V75-finalsseger säkrad går den storsatsande B-tränaren David Persson, med Axevalla som hemmabana, mot ett rekordår som tränare. Tretton hästar finns på träningslistan där man hittar namn som Polycrates Face, som under fjolåret slutade fyra i Monté-SM och som i år är obesegrad i monté. Även den rutinerade V75-hästen Emmylou hittas i stallet.
- Jag är väldigt nöjd med hur rörelsen ser ut just nu, jag äger de flesta av hästarna själv och får hjälp av både familjen och personal när det kommer till stallhanteringen. Som det ser ut nu vågar jag inte svara på om rörelsen kommer att utökas, jag är som sagt nöjd med hur jag har det och det är framtiden som avgör om det blir något större.
Innan travrörelsen kom igång på allvar jobbade David på en mekanisk verkstad och trots att intresset länge har funnits inom travet så har det aldrig varit någon självklarhet att David skulle ta sig så långt som till att bli travtränare.
- Travet har alltid funnits runt om mig. Mina föräldrar ägde några hästar när jag var yngre och som tonåring sprang även jag runt i stallet. Jag har länge varit intresserad av sporten och har alltid haft någon egen häst men att jag själv skulle bli travtränare var väl inget som man trodde på.

”Åker inte sextio mil för en nolla i raden”
I början av fjolåret fick David ett italienskt tillskott till stallet. Den dåvarande femåringen Vagabond Bi köptes in till Sverige efter en tuff säsongsinledning i Italien med galopper och tråkiga resultat.
- Jag fick höra att han var till salu nere i Italien och kollade upp honom genom det italienska lopparkivet. Jag tog sedan kontakt med säljaren och köpte honom som femåring i början av förra året för en inte allt för stor prissumma. Han kom till oss under mars i ett fint skick och var både rund och blank.
Debuten för sitt nya stall sköttes galant genom en enkel seger i ett breddlopp på Fornaboda. Starterna därefter slutade med galopper och redan efter fem starter i sitt nya hemland var Vagabond Bi tvungen att gå omkval efter att noterat tre raka diskningar.
- Jag kände redan i de första jobben att det var något extra men när de tråkiga resultaten kom och han inte presterade som man tänkt sig så började tvivlen att komma. Vi bestämde oss för att kastrera honom och med det började han sköta sig. Vi startade honom på nytt i början av oktober och då hade han blivit bättre och tog direkt två raka segrar för oss.

Färsk V75-finalseger
Resultaten talar sitt tydliga språk och sexåringen är nu bättre än någonsin. Med en tredjeplats i Sommartravets final på Rättvik och en rykande färsk V75-finalseger på 1.10,7 över medeldistans på Åby går den nyblivna miljonären Vagabond Bi (V75-7/DD-2) mot sin överlägset bästa säsong i karriären. Han ännu kvar i silverdivisionsklassen men laddas trots detta mot sin hittills största uppgift – gulddivisionshästarna i Sundsvall Open Trot.
- Jag har stora förhoppningar på att han kommer att tillhöra den framtida eliten så det här loppet blir ett test för att se vart han står jämfört med de bästa. Han har tidigare visat att han tål de höga farterna och även om jag anser att det känns osannolikt att han ska gå ut och vinna så åker vi inte sextio mil för en nolla i raden, jag tror på en vettig peng.
- Han kommer gå barfota runt om precis som de senaste tre starterna och vi kommer för första gången sätta på honom en jänkarvagn, säger David.
Du startar även Emmylou (V75-4). Hur går tankarna där?
- Hon fick ett lite snävt spår från start (spår 4) men skulle det lösa sig med volten så tror jag att hon kan vara med om och kämpa en platspeng, hon får en vanlig sulky på sig denna gång.
- Hon har nyligen tävlat i två raka montélopp, men vid senaste sulkyloppet fick hon en resa som fjärde invändigt, hon spurtade sedan bra på upploppet och passerade mållinjen i stort sätt i bredd med Divine och Argbiggan om att bli tvåa. Hon var bra då och hon bör ha liknande form nu.

Timmy Lundegård, Kanal 75


V86 Xpress har sommaruppehåll och på onsdagen kör småländska Vaggeryd samtliga åtta lopp med det vanliga tävlingstempot. ..


V86 Xpress har sommaruppehåll och på onsdagen kör småländska Vaggeryd samtliga åtta lopp med det vanliga tävlingstempot.
David Persson är en hårdsatsande amatör med stall inne på Bjertorps travanläggning i Västergötland. För dagen tränar han tio hästar med montéspecialisten Polycrates Face, V75-vinnaren Emmylou och Vagabond Bi som de mest namnkunniga i stallet.
Sexårige Vagabond Bi köptes till Sverige från Italien våren 2019 och har blivit en pålitlig pengaplockare. Senaste triumfen kom just över tre kilometer, på Axevalla i februari tillsammans med Ulf Ohlsson.
Landets mestvinnande kusk hoppar upp igen i V86-7 på onsdagen.
Carl Johan Jepson som kört Vagabond Bi i tre starter på slutet väljer den här gången Magnus Dahlén-tränade Vischio Holz. En indikation på vad han tror om chansen?
- Jepson hade redan lovat Dahlén när jag frågade och sa faktiskt att han trodde att min hade bättre chans, säger David Persson.
Smålandsstayern över grunddistansen 3640 meter ser den store favoriten längst bak. Björn Goop låter Ready Ribb göra comeback i loppet efter drygt ett års tävlingsfrånvaro.
Goop anser att hans häst blivit alldeles för stor favorit och att det troligen fattas ett eller ett par lopp i Ready Ribb innan den blir som bäst.
Om favoriten skulle visa sig ringrostig är det många som kan sticka upp.
- Det blir nog kämpigt att stå emot Ready Ribb. Jag tycker att Björns hästar alltid kommer ut väldigt förberedda och fina och det kan bli tufft. Men det är klart att vi ska gå för att vinna loppet. Vagabond Bi vinner inte jätteofta men är jämn och rejäl och det är inte många gånger han blivit omsprungen sista biten. Han går hela vägen in i mål och det är värt mycket i sådana här lopp, säger David Persson.

Framgångar i V75
Jobbet på den mekaniska verkstaden i Götene är bara på 30 procent numera. David Persson anställde nyligen en medhjälpare på halvtid till sin travsatsning. 
- Jag börjar väl bli en heltidsamatör kan man säga.
Digger Elias blev hans första V75-vinnare 2016, Dealwithakiss har en seger i travets elitserie och Emmylou har bärgat ett par.
En V86-seger i Smålandsstayern i Vaggeryd på onsdag skulle innebära 75 000 in till Vagabond Bis delägare.
- Vi köpte honom från Italien förra året och då kom han egentligen bara med nollor och galopper i raden. Vi hade lite problem med honom i början där men efter en kastrering och lite annat som spelat in har han bara blivit jämnare och säkrare. Man vet i stort sett varje gång vad man får ut av honom. Klaffar det bara lite kommer han att gå hela vägen in i mål på onsdag och det brukar ju räcka en bra bit, säger en nöjd tränare.
Även om bytet till Ulf Ohlsson inte var meningen lär ju det bli bra ändå med ligaledaren i jollen?
- Ohlsson ja. Om jag tycker att hästen är stabil för dagen så är väl kusken ännu mera stabil! Det är klart att man vill ha riktig fart på loppet. Samtidigt vet jag att han har en bra långspurt att tillgå. Sitter Vagabond Bi inte allt för långt bak har han chans, för han går alltid hela vägen in i mål.

Mikael Wikner, Kanal 75


Trippeltravet på Axevalla är en folkfest som lever.Och att publiken betyder något extra visade flera av utövarna på lördagen.Ul..


Trippeltravet på Axevalla är en folkfest som lever.
Och att publiken betyder något extra visade flera av utövarna på lördagen.
Ulf Eriksson var bokad för en styrning under dagarna tre.
Men det var inte vilken som helst.
Favoritskapet bakom Milligan’s School var stort, men att segern i Axevallalöpning skulle bli så enkel och överlägsen hade nog få anat på förhand.
- Den här hästen betyder fantastiskt mycket för mig. Det har blivit några floppar, men i stort sett har han gjort allt rätt. Jag tror att han har tjänat fyra miljoner sedan jag fick chansen att köra honom och han fortsätter att utvecklas också. Det är härligt, förklarade Eriksson sedan han kört till ledningen och sett alla eventuella utmanare galoppera bort sig.
Det gjorde att han kunde kosta på sig en lika sällsynt som lång målgest.
- Man får en liten klump i magen när det känns så bra. Det är absolut de bästa häst jag har kört, förklarade Eriksson efter triumfen värd 200 000 kronor.

”Alla känslor på samma gång”
Men det var fler som inte kunde hålla tillbaka känslorna.
Iina Aho har etablerat sig som en av landets främsta montéryttarinnor och fick nu visa att talangen sträcker sig även till sulkyn. Pappa Mikko tränar Callmesally som serverades en perfekt resa från tillägg och lämnade sina konkurrenter med många längder till kusken vilda glädje.
- Jag hyperventilerade efter mållinjen. Jag är helt tom just nu. Jag känner alla känslor på samma gång, snyftade Iina Aho medan hon försökte dölja glädjetårarna under glasögonen kort efter målgång.
Några minuter senare hade hon samlat sig en aning.
- Det kändes jättebra hela vägen, men känslan upploppet ner är svår att förklara, sade 22-åringen efter sin första V75-triumf.

Drömmer om Elitloppet
En annan kusk som inte kunde dölja sin glädje över mål var Micael Stjernström.
McGarret gjorde 16 starter som treåring utan att nå prispallen, men tränaren Jesper Hedqvists optimistiska matchning har burit frukt och karriärens andra seger kom i travets finrum efter en invändig smygare över tre varv.
- Det här är häftigt. Att vinna inför så mycket folk mot så bra hästar. Han har tjänat mycket mindre pengar än vad han kanske borde ha gjort och jag var inte helt främmande för att han skulle vinna idag, förklarade Hedqvist som för fyra år sedan blev landets yngste proffstränare och nu tog sin tredje V75-triumf.
Lite mer garvad när det gäller V75-vinnare är Susanne Richter, men lyckan och drömmarna gick inte att ta fel på sedan Jorma Kontio lotsat in Ural från bakspår.
- Det är en fantastiskt här det här. Jag drömmer fortfarande att han ska vara med i Elitloppet, sade Richter.
Johan Untersteiners segergest är mer rutinartad och han fick höja högerarmen sedan Marcello Wibb satt punkt för omgången genom att spåra från start till mål.

Dubbel för Goop
Är man landets segerrikaste kusk genom tiderna så sparar man emellertid publikfrieriet till de allra största loppen.
Men Björn Goop hade i alla fall en lyckad dag på jobbet då han styrde in fyra vinnare varav två inom V75-spelet där Grandfather Bill spårade runt om och David Persson-tränade Emmylou blåste förbi konkurrenterna efter en smygare.
Det var inledningen på en V75-rad som betalade 28 880 kronor för sju rätt.
Småpotatis på skrällbanan Axevalla kan tyckas, men på söndagen får miljonjägarna en ny chans då Stochampionatet avgörs med tillhörande V75-spel.

Robin Johansson, Kanal 75


Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal för femåringar är ett riktigt vårtecken och också ett tecken på v..


Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal för femåringar är ett riktigt vårtecken och också ett tecken på vad travpubliken kan vänta sig resten av året.
Perfect Spirit gjorde inte favoritspelarna besvikna och Hambletonian-vinnaren dominerade loppet från spets sedan Örjan Kihlström ganska bekvämt kommit till ledningen.
Mellantiderna var 1.09,6 första 500 och 1.10,8 första 1 000.
Segertiden blev 1.10,1 över distansen 1 640 meter autostart.
- Han såg fin ut och det är det viktiga. Han ser finare ut i travet i år jämfört med förra året. Vi har det norska huvudlaget kvar och det brukar han svara bra på. Det finns en hel del kvar att göra, sa tränaren Daniel Redén.
Förstapriset var en kvarts miljon kronor och Perfect Spirit närmar sig tio miljoner kronor insprunget i karriären via 17 segrar på 31 starter.
Bakom storfavoriten såg flera andra femåringar spännande ut. Peter Untersteiners Heart Of Steel avslutade strålande från tredje utvändigt till andrapriset.
- Jag har en feeling att han kan gå rätt så längt denna hästen. Han har haft en bra vinter. Han tar så långa kliv att man inte känner hur snabbt det går, sa Halmstadkusken.
Även trean Eldorado B. såg läcker ut med krafter kvar från rygg på ledaren.
- Det såg jättefint ut, det blir ett roligt och spännande i år, sa tränaren Hans-Owe Sundberg.

Storfavoriten skenade och ströks
V75-omgången bjöd på stor dramatik redan före första loppet då storfavoriten Hevin Boko sparkade bakut och skenade i uppvärmningen sedan hästen blivit rädd för en traktor. Hästskötaren som satt i vagnen lyckades parera sparkarna och hanterade situationen på ett föredömligt sätt.
Hevin Boko blev struken och därmed kom endast fyra hästar till start i V75-1.
Odessa Celeber fick bära ett mycket stort favoritskap och tillsammans med Örjan Kihlström blev det favoritseger efter en stark insats efter attack 700 meter från mål.
Roger Walmann tränar det femåriga stoet som tjänade 100 000 kronor och därmed klev över en miljon kronor inkört.
- Hon var bäst i det här gänget och vann på ett bra sätt, konstaterade Roger Walmann.

Goop hälsade till ägarna
I V75-2 visade Björn Goop att han även bemästrar kallblod och han serverade Joker C.K. ett drömlopp när han hittade andra utvändigt från bakspår och 20 meters tillägg över kort distans. Jan-Olov Persson tränar segraren som gav 17,93 vinnarodds på ATG.
Mitt på upploppet hälsade Björn Goop till någon på publikplats.
- Ägarna är uppe i våran loge, jag ville bjuda på det, sa Färjestadskusken.
Segergest fick vi se även i V75-3 sedan Christian Fiore dominerat loppet från start till mål med favoriten Taiga Woodland.
Segertiden blev fina 1.12,8 över distansen 2 140 meter autostart och tränar gör Laura Myllymaa som kunde räkna in karriärens andra V75-seger.
Ledning från start till mål fick vi se även i V75-4 där Emmylou var bäst för dagen tillsammans med Carl Johan Jepson. Tränar gör Axevalla-amatören David Persson.
I V75-5 blev det hemmajubel sedan Magnus Jakobsson lotsat Global Weather kopplat segergreppet mitt på upploppet efter en resa utvändigt ledaren. Det var fyraåringens fjärde seger på sex starter i karriären.
Långfredagens stora skräll kom i V75-6 över dryga tre kilometer där 41-oddsaren Enzo Am hade torrt spurtkrut över upploppet efter en resa i tredje invändigt. Per Nilsson satt i segersulkyn och tränar och äger gör Färjestadsamatören Bengt Oltorp.
Sju rätt på V75 gav 71 506 kronor, sex rätt gav 392 kronor och fem rätt 32 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-11-15 2017-11-15 Solvalla-5 Jorma Kontio 2140/4 D 4 17.9 93
2017-10-31 2017-10-31 Axevalla-1 Per Johansson 2140/4 D 0 g 277
2018-10-23 2018-10-23 Solvalla-5 Per Johansson 2140/9 B 0 16.6 195
2018-10-09 2018-10-09 Eskilstuna-10 Per Johansson 2140/1 B 1 17.4 33
2018-09-17 2018-09-17 Eskilstuna-6 Jorma Kontio 2140/12 B 0 16.1 213
2018-08-23 2018-08-23 Örebro-5 Per Johansson 2160/13 B 6 16.5 722
2018-08-16 2018-08-16 Örebro-6 Anders Svanstedt 2100/1 A 0 g 55
2018-06-26 2018-06-26 Axevalla-1 Per Johansson 1640/10 C 6 13.7 160
2018-06-18 2018-06-18 Örebro-10 Per Johansson 2160/11 C 2 17.2 68
2018-06-05 2018-06-05 Örebro-2 Per Johansson 1609/2 C 1 16.6 105
2018-05-15 2018-05-15 Örebro-10 Petter Karlsson 2100/1 D 0 g 380
2018-03-14 2018-03-14 Solvalla-4 Jorma Kontio 2140/5 C 0 g 154
2018-02-12 2018-02-12 Eskilstuna-2 Jorma Kontio 2140/3 C 0 20.9g 30
2018-02-02 2018-02-02 Romme-7 Kaj Widell 2160/6 C 3 18.9 55
2018-01-26 2018-01-26 Eskilstuna-1 Jorma Kontio 2640/2 C 2 19.6 37
2019-12-18 2019-12-18 Solvalla-7 Emilia Leo 2140/4 B 4 13.8 94
2019-12-07 2019-12-07 Åby-1 Emilia Leo 2140/2 B 1 14.4 36
2019-11-19 2019-11-19 Solvalla-9 Carl Johan Jepson 2140/10 A 6 14.9g 86
2019-11-01 2019-11-01 Färjestad-2 Thomas Dalborg 2660/9 A 2 15.1 41
2019-10-21 2019-10-21 Halmstad-9 Thomas Dalborg 2140/9 A 3 14.2 222
2019-10-01 2019-10-01 Jägersro Trav-9 Thomas Dalborg 2140/10 A 0 g 98
2019-09-09 2019-09-09 Färjestad-9 Carl Johan Jepson 2160/8 A 3 14.6 18
2019-08-24 2019-08-24 Bergsåker-8 Kajsa Ljunghager 2140/5 A str
2019-07-27 2019-07-27 Hagmyren-6 Emilia Leo 2660/12 A 2 13.6g 89
2019-07-20 2019-07-20 Axevalla-6 Björn Goop 2140/8 B 1 13.5 86
2019-07-06 2019-07-06 Halmstad-8 Emilia Leo 2140/4 A 3 13.5 32
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-6 Carl Johan Jepson 2160/12 A 0 g 311
2019-05-11 2019-05-11 Åby-4 Carl Johan Jepson 2160/9 A 3 13.8 49
2019-04-19 2019-04-19 Färjestad-8 Carl Johan Jepson 2140/2 B 1 13.4 77
2019-03-27 2019-03-27 Åby-9 Carl Johan Jepson 2140/5 A 2 15.4 48
2019-03-12 2019-03-12 Axevalla-5 Carl Johan Jepson 2160/12 B 1 15.4 44
2019-02-27 2019-02-27 Solvalla-5 Kajsa Ljunghager 1640/7 C 2 14.8 63
2019-02-16 2019-02-16 Axevalla-4 Rikard N Skoglund 2140/4 C 0 g 195
2019-02-04 2019-02-04 Axevalla-2 Ulf Ohlsson 2140/1 A 1 18.0 23
2019-01-25 2019-01-25 Eskilstuna-8 Carl Johan Jepson 2140/4 C 2 17.3 25
2020-12-09 2020-12-09 Jägersro Trav-4 Stefan Persson 2140/5 C 5 15.7 383
2020-11-17 2020-11-17 Axevalla-4 Thomas Dalborg 2140/3 B 0 15.7 216
2020-10-23 2020-10-23 Axevalla-5 Anders Svanstedt 2180/10 B str
2020-10-10 2020-10-10 Åby-2 Emilia Leo 1640/1 D 0 12.3 469
2020-09-26 2020-09-26 Solvalla-7 André Eklundh 2160/6 D 0 13.8 1077
2020-09-17 2020-09-17 Örebro-5 Fredrik Claesson 2100/2 C 5 14.3 611
2020-08-29 2020-08-29 Bergsåker-8 Kim Moberg 2140/4 D 6 13.8 708
2020-07-30 2020-07-30 Åby-3 Emilia Leo 2140/4 B 0 g 42
2020-07-19 2020-07-19 Axevalla-4 Jonathan Carre 2140/5 B 4 14.3 169
2020-07-04 2020-07-04 Halmstad-9 Emilia Leo 2640/9 C 4 14.7 437
2020-05-31 2020-05-31 Solvalla-5 Emilia Leo 1640/2 D 0 11.9 207
2020-05-20 2020-05-20 Solvalla-9 Emilia Leo 1640/1 C 2 12.2 139
2020-04-21 2020-04-21 Axevalla-4 Emilia Leo 2160/7 C 2 14.4 35
2020-03-31 2020-03-31 Eskilstuna-6 Emilia Leo 2160/11 A 0 22.9g 20
2020-03-22 2020-03-22 Färjestad-10 Emilia Leo 2140/4 C 2 14.3 52
2020-03-06 2020-03-06 Romme-10 Emilia Leo 2160/5 B 1 15.6 15
2020-01-20 2020-01-20 Färjestad-2 Emilia Leo 2180/14 A 0 16.5g 17
2020-01-04 2020-01-04 Jägersro Trav-5 Emilia Leo 2140/3 C 6 15.2 53ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se