El Vego Khalifa travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med El Vego Khalifa travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen El Vego Khalifa har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
El Vego Khalifa har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst El Vego Khalifa


Världens bästa travsport med årets roligaste V75.Men från vilka positioner brukar loppen vinnas under elitloppslördagen på Solv..


Världens bästa travsport med årets roligaste V75.
Men från vilka positioner brukar loppen vinnas under elitloppslördagen på Solvalla?
Vi har kikat på de tio senaste åren och kan konstatera att det lönat sig betydligt mer att vara offensiv än defensiv.
Vi räknar Harper Hanovers för sig och tittar på övriga 60 lopp som körts på V75 den här lördagen. Det handlar om STL-finaler samt två lopp för ston, precis som i år.
Och ser man till var vinnarna suttit varvet från mål är det påtagligt hur sällan de återfunnits längre bak på innerspår än i rygg ledaren.
Endast en gång har det hänt, när Hans G Eriksson skrällde till nästan 80 gånger pengarna med Topgear i klass I-finalen 2016. Då gick segervägen via femte inner och ut i fjärde utvändigt 700 kvar.
I övriga 59 lopp har vinnaren återfunnits aningen i spets, dödens, rygg ledaren eller längre bak i andraspår.
Här är vinnarnas positioner från V75 elitloppslördagen sedan 2013 med Harper Hanovers lopp borträknat.

Spets 21
Dödens 13
Rygg ledaren 4
Andra ytter 7
Tredje inner 0
Tredje ytter 6
Fjärde inner 0
Fjärde ytter 1
Femte inner 1
Femte ytter 2
Sjätte inner 0
Sjätte ytter 5
Övriga 0

Vi räknar om till procent och jämför med vinnande positioner för alla lopp på V75 sedan 2020, en uppgift som finns tillgänglig i Travfakta.

Vinnande positioner i procent
V75 elitloppslördagen (V75 totalt)

Spets 35 (42)
Dödens 22 (14)
Rygg ledaren 7 (7)
Andra ytter 12 (9)
Tredje inner 0 (3)
Tredje ytter 10 (8)
Övriga 15 (17)

Invändig resa 43 (56)

Att trava på innerspår är betydligt mindre gynnsamt under elitloppslördagen än vad det brukar vara och det som sticker ut mest är andelen dödensvinnare. I många fall har det handlat om tidiga avancemang från hästar som inlett i kön, men hunnit fram utvändigt ledaren inför slutvarvet.
Varför det varit så otroligt sällsynt med vinnare efter invändiga smygresor går förstås att spekulera i. En teori som ligger nära till hands är att jämnare fält gör att luckorna kommer mer sällan. En annan skulle kunna vara att innerspåret generellt är lite tyngre än övriga spår den här dagen.

Vad gäller Harper Hanovers lopp har ingen häst vunnit från ledningen sedan Nougat Ås 2013, de två andra vinnarna från startvolten är Platon Face som kördes fram utvändigt om ledaren medan Eelis smög i fjärde inner. Vad gäller övriga sju vinnare har samtliga gått med i tåget i tredjespår varvet från mål så tendensen att få vinnare travat på innerspår håller i sig även där.

Genomgång av omgången
Då går vi över om omgången där vi med hjälp av Travfakta och olika öppna databaser försökt gräva fram matnyttig information kring lördagens hästar.

V75-1
1 Filippa B.J.
har aldrig haft innerspår bakom bilen i Sverige. Hon har haft spår 2 vid tre tillfällen och spetsat i två av dessa, senast via 1.12,2 första 500 på Örebrotravet för fyra starter sedan.
2 Racing Brodda har spetsat i 2 av 4 starter från spår 2 bakom bilen och har vunnit 5 av 10 gånger hon travat i ledningen.
3 Imhatra Am är obesegrad från spets i sju starter i Sverige. Hon har bara spetsat i en av fem starter från spår 3.
4 A Perfect Dutchess har bara startat på svensk mark en gång, i vintras då hon var trea från spets bakom Faeza Zet och Nymke Brigadoon.
5 Zeudi Amg segrade i bronsfinalen den här helgen i fjol då hon bombade till spets från spår 8 och drog undan på 1.11,5/2 140 meter autostart. Det är enda gången hon kommit till spets på svensk mark där hon är segerlös i övriga fyra starter från startspåren 8, 9, 6 och 10 bakom bilen. Hon har vunnit 2 av 11 starter över medeldistans genom karriären, att jämföra med 23 av 46 på sprinterdistans. Det här blir hästens första start över sprinterdistans i Sverige.
6 Call Me Brodda har vunnit 6 av 12 gånger hon travat i spets i Sverige och brukar sällan släppa, men har aldrig nått ledningen i 17 starter från spår 6 eller längre ut bakom bilen i hemlandet.
9 Riet Hazelaar gör första starten i Sverige och körs av Dexter Dunn som kör sitt första lopp på svensk mark tidigare under lördagen. Tränaren Dion Tesselaar har 31 i segerprocent och ROI 137 efter 29 starter på svenska banor.
10 Sister Sledge har tagit 7 av sina 9 segrar i Sverige från spets och aldrig suttit längre bak i fältet än i rygg ledaren varvet från mål. I sin enda start från bakspår forcerades hon fram utvändigt ledaren efter 700 meter i stenhårt tempo och kroknade. Hon segrade på 1.09,1 i Fyraåringseliten den här helgen för två år sedan och har resultaten 4 st: 3-1-0 över sprinterdistans i Sverige, då hon travat i ledningen varje gång.

V75-2
1 Ultra Violet
har bara stått på startvolten vid tre tillfällen och aldrig haft spår 1. Hon har tappat mark och hamnat i kön från spår 2 respektive 7, samt körts fram utvändigt ledaren via tredjespår från spår 5. Hon travat iväg felfritt i samtliga åtta voltstartslopp och är obesegrad på två försök från ledningen. Hon ska tävla barfota bak för tredje gången i karriären.
2 Kit Crown spetsade från spår 2 i sin senaste start, har haft läget i voltstart vid fyra tillfällen och gått felfritt i samtliga. Hästen har vunnit 6 av 8 starter sedan Öystein Tjomsland tog över träningen och galopperat vid båda förlusterna.
4 Ballerina Indika har resultaten 6 st: 3-0-0 med jänkarvagn, att jämföra med 16 st: 3-4-0 med vanlig vagn som hon måste ha i voltstart. Hon körs av Åke Svanstedt för första gången.
6 Pam Trot har haft springspår på startvolten vid två tillfällen och hamnat i rygg ledaren båda gångerna.
7 Toscana Southwind gjorde debut för Troels Andersen i sin senaste start. Hon har haft springspår sex gånger och galopperat i en. Två av dessa har varit från startvolten då hon inte varit med i spetskörningen från början.
8 Future Sox är anmäld barfota runt om för första gången.
9 Classy Knox ska tävla barfota runt om för fjärde gången i karriären.
10 Queen ska tävla barfota runt om för fjärde gången i karriären.
13 Vilja T.Y.C. ska tävla barfota runt om för tredje gången i karriären.
15 Devs Daffodil är rutinerad när det gäller att starta från 40 meters tillägg över medeldistans och har segrat i 3 av 12 starter från 2 180 meter. Hon tävlade den här helgen i fjol och slutade då fyra i stoeliten efter en pigg spurt från fjärde inner.

V75-3
1 Friend of Elves
har haft innerspår bakom bilen en gång och fick då inleda i tredje inner för att tidigt gå ut i andra ytter på Solvalla i höstas. Hästen har aldrig travat i ledningen.
2 Heartbeat Thunder har gjort fyra starter för Daniel Wäjersten. Hästen har bara körts i spets en gång och var då fyra i tidigare regi.
3 Hipster K. är obesegrad i två starter med Linda Sedström.
4 Lincoln Abe Boko är obesegrad i ledningen i fyra starter sedan han kom till Hans Crebas.
5 Match’em är obesegrad i tre försök från ledningen.
6 Keystone Cash körs av sin tränare Bo Westergaard för första gången i Sverige. Stallet har vunnit 6 av 10 starter i Sverige sedan 15 maj.
8 Dragons Bar gör första starten i Sverige. Hästen tävlade barfota runt om vid vinsten på Vermo senast och har resultaten 5 st: 3-2-0 med den balansen i Italien. Hästen kom till Alessandro Gocciadoro inför årets säsong.
9 Kingslayer Pellini tävlade barfota runt om för första gången i Daniel Wäjerstens regi senast, hästen är segerlös på sex starter med den balansen.
10 Majah B. gör sin första start i Sverige. Gaute Lura är segerlös i 18 starter på svensk mark som tränare.
11 Demon är anmäld barfota runt om för första gången i Sverige. Hästen är obesegrad i två starter på den balansen i Italien.
12 El Vego Khalifa är anmäld barfota runt om och med jänkarvagn, båda för första gången.

V75-4
1 Working Class Hero
är obesegrad i fyra starter barfota bak och i tre starter från ledningen. Han har aldrig haft innerspår bakom bilen. Kusken Gabriele Gelormini var segerlös i sina första 18 starter i Sverige, men har vunnit 4 av de senaste 10 inklusive en dubbel på V75 den här dagen i fjol bakom Heliade du Goutier och Diablo de Vauvert.
2 Smile Silvio är anmäld barfota runt om och med jänkarvagn, båda för första gången. Hästen har aldrig tävlat med så tätt intervall som han gör nu.
3 Jackpot gick barfota runt om samt med jänkarvagn för första gången senast. Hästen körs av Örjan Kihlström för första gången. Kihlström har 22 i segerprocent med jänkarvagn på V75, att jämföra med 14 i vanlig sulky.
4 Kaxig In har tävlat med skor runt om i samtliga starter.
5 Oligark Tooma tävlade barfota runt om och kördes av Mika Forss för första gången vid vinsten senast.
6 Sir Express ska göra sin första start i Sverige. Tränaren Wolfgang Nimczyk har 28 i segerprocent totalt på svensk mark och 17 i segerprocent på V75.
7 Peter Pan tävlade barfota runt om för första gången vid segern senast och är nu anmäld att tävla med jänkarvagn för första gången.
9 Mellby Imperial har aldrig tävlat med så tätt intervall som han gör nu.
11 Patrick Palema gör sin första start på svensk mark där tränaren Anette Midtlyng har vunnit 3 av 20 starter.
12 Email har resultaten 3 st: 2-0-0 i jänkarvagn, att jämföra med 10 st: 0-5-0 i vanlig sulky.

V75-5
1 Twigs Honor
har haft innerspår bakom bilen vid sex tillfällen och blivit överflyglad varje gång.
3 Es Trenc är obesegrad från ledningen i sju starter på svensk mark, men vek sig i tät hemma i Norge i sin senaste start.
4 Castor the Star har gått i ledningen med barfotabalans vid sex tillfällen och var obesegrad så innan han åkte dit mot Francesco Zet i senaste starten. Han har inte lyckats nå spets i någon av tre starter från spår 4 bakom bilen. Han spetsade från innerspår, släppte till Fabulous Pellini och tog sistapengen i klass I-finalen den här helgen i fjol.
5 Laredo Boko har bara lyckats komma till spets två gånger i karriären och vunnit båda.
6 Inspiration ska tävla med jänkarvagn för första gången. Hästen är segerlös i nio starter under våren.
7 Heroine Darling tävlade med jänkarvagn för första gången i sin senaste start.
8 So Far Away Ås har tagit 6 av karriärens 7 segrar från ledningen.
11 Comes With Age tävlade barfota bak samt med jänkarvagn för första gången vid spetsvinsten senast.

V75-6
1 Karat River
kunde inte svara ut Sourire Frö i sin enda start från innerspår i Breeders’ Crown-finalen i höstas. Hästen har travat i ledningen vid fem tillfällen och vunnit samtliga.
2 Readly Lavec har resultaten 12 st: 10-2-0 från spets i Sverige och har frontat i sina sex senaste starter bakom bilen på svensk mark. Han släppte spets till Zeudi Amg och slutade fyra i bronsfinalen den här helgen i fjol.
4 L.A.Boko ska tävla barfota runt om för första gången i karriären. Han är obesegrad i fem starter i ledningen. Hästen slutade tvåa bakom Kentucky River i klass II-finalen den här helgen i fjol.
5 Behind Bars har forcerats till spets i alla sina tre starter från spår 5, varav två gånger efter första halvvarvspasseringen. Han har segrat i 7 av 9 starter från ledningen.
8 King of Everything har tävlat med kombinationen barfota runt och jänkarvagn två gånger, vann den första i överlägsen stil från spets och satt fast i den andra.
9 Hipster Am var trea bronsfinalen efter en pigg spurt från fjärde inner den här helgen i fjol. Han har resultaten 10 st: 8-1-0 över sprinterdistans, att jämföra med 16 st: 2-1-6 över medeldistans.
11 King Schermer vann sitt försök från samma utgångsläge på Jägersro. Michel F Rothengatter har 21 i segerprocent och skyhöga ROI 371 som tränare på 28 starter på svensk mark.
12 Falcon Eye har aldrig tävlat barfota runt om i Sverige.

V75-7
1 Boli You S.M.
ska tävla barfota runt om för första gången. Hästen har gått i ledning en gång i Sverige, vid tredjeplatsen på Bergsåker i februari.
2 Imperatur Am ska tävla barfota bak för andra gången i karriären.
3 Versace Face var med från startvolten i det här loppet och fjol och slutade oplacerad efter en strulig resa då han drogs bakåt från andra par utvändigt. Hästen har resultaten 9 st: 3-3-1 över distansen.
5 Velten Swarowski har segrat i 5 av 8 lopp då han tävlat barfota bak i Sverige.
6 Global Beware är anmäld barfota runt om för andra gången i karriären, förra gången var i derbykvalet 2021 då han slutade trea bakom San Moteur och Global Badman i regi Johan Untersteiner. Han har tävlat barfota bak i sina tre senaste starter och är obesegrad på den balansen i Finland.
7 Gasolin har aldrig tävlat barfota runt om i Sverige.
8 Kentucky River segrade i klass II-finalen på 1.11,1/2 140 meter autostart den här helgen i fjol. Han har tävlat i voltstart sju gånger och haft springspår i en av dessa – från tillägg på Halmstad i mars i fjol då han tillsammans med Per Nordström inte alls prickade starten och hamnade först i andraspår som femtehäst runt första sväng i ett lopp där det bara stod en häst på startvolten.
9 Calle Crown har tävlat i princip uteslutande barfota runt om i Frankrike. På svensk mark har han bara gått med den balansen i 2 av 25 starter, vid femteplatsen i Hugo Åbergs Memorial samt vid segern i gulddivisionen på Mantorp i fjol. Han har segrat på 2 925 meter i Cagnes-sur-Mer samt över 2 875 meter på Vincennes.
10 Aetos Kronos har aldrig tävlat över tre kilometer. Han har vunnit 2 av 5 starter över 2 640 meter och slutade trea i Svenskt Travderby efter en sylvass spurt från femte ytter bakom Hail Mary och Don Fanucci Zet 2020.
11 Eric the Eel har resultaten 11 st: 2-3-1 och har aldrig varit sämre än femma felfri över distanser 2 850 meter och längre på fransk mark. Hästen har inte startat i Sverige sedan 2020.
12 Power har startat över tre varv en gång i Sverige och segrade då i St Leger på Åby som fyraåring på tiden 1.13,8/3 180 meter.
13 Fakir de Mahey var först i mål i ett överpacat lopp senast och hade förmodligen landat på 1.10,1/2 100 meter autostart, men blev diskvalificerad för orent trav. Hästen tävlade barfota bak då och hade tävlat barfota runt om i sju starter i rad före det. Mathieu Mottier red Florida Sport till seger i montéeliten i fjol, men har aldrig kört lopp i Sverige. Han har 10,6 i segerprocent som kusk i hemlandet.
14 Hatchet Man tränades tidigare av Philippa Allaire och är segerlös i sju starter för Charles-Antoine Mary i Frankrike. Mary har startat två hästar Sverige som tränare - Florida Sport i montéeliten i fjol samt Rapide du Bois som galopperade i Fyraåringseliten 2009 och har aldrig kört lopp i Sverige. Han har 6,4 i segerprocent som kusk i hemlandet.
15 Moni Viking har segrat i 5 av 7 starter över tre kilometer i Sverige och sprungit in 5,95 miljoner kronor i dessa. Bland segrarna finns Harper Hanovers lopp 2020 på världsrekordtiden 1.11,9/3 180 meter. I fjol slutade han fyra i detta lopp på 1.12,5.

Robin Johansson, Kanal 75


 Paralympiatravet får ett spännande franskfött inslag.Det sedan Hades de Vandel stått för en liten överraskning då de..


 Paralympiatravet får ett spännande franskfött inslag.
Det sedan Hades de Vandel stått för en liten överraskning då den tredje deltävlingen avgjordes på Axevalla under lördagen. Fransmannen, som är ägd i Nederländerna och tränas av framgångsrika Paul Hagoort tog sin första seger sedan hösten 2021, men fler lär komma framöver av intrycket att döma.
Robin Bakker skötte tömföringen och ekipaget landade utvändigt om det ledande norska hoppet Cicero T.G med knappa kilometern kvar. Ledaren fajtade emot, men fick sträcka vapen den sista biten mot tuffe Hades de Vandel som klockades till fina 1.11,5 över 2140 auto.
Här slutade Unico Broline trea, medan Aetos Kronos, som senast vann på toppfint vis, den här gången ägnade sig åt upprepade galopper.
Hades de Vandel blev den tredje hästen att kvala in till Paralympiatravets final som körs på Åby den 6 maj, tidigare deltävlingar har vunnits av Milliondollarrhyme och Rackham. Dessutom har wild card delats ut till Jimmy Ferro B.R och Bilo Jepson.
– Han är inte den snabbaste bakom bilen, men vi hade ett bra spår och fick en bra position. Det gick fort första biten, det gillade hästen, han är stark och var riktigt bra. Paralympiatravet är ett väldigt fint lopp, vi hoppas vi får ett bra spår då med så får vi se vad vi kan göra. Det är många bra hästar med där, men vår är inte så dum han heller, sa Robin Bakker.

King of Everything – trots det omöjliga läget
Kan man vinna silverdivisionen över sprinterdistans från spår tolv?
Jo, om hästen heter King of Everything och loppets första 500 meter avverkas i 1.06-tempo. Det blev en minst sagt fartfylld öppning av loppet där favoriten Hidalgo Heldia efter ett knappt halvvarv i spåren kom till täten, efter att den initiala ledaren Balboa Lux snubblat över i galopp. Men öppningen blev för tuff, något som King of Everything profiterade på i kön. Magnus A Djuse tog upp jakten över den sista långsidan, kopplade tidigt greppet och studsade undan till överlägsen seger på toppfina segertiden 1.10,4 över 1640 meter auto, ett nytt banrekord.
– Jag är fruktansvärt dålig på att tippa, jag trodde han skulle vara helt chanslös men han var i stället helt överlägsen. Att gå den här tiden från det här läget är fantastiskt bra. Jag är imponerad och jättelycklig, sa tränaren Claes Svensson.
Den fina stallformen för Ola Samuelsson håller i sig.
Jägersrotränaren inledde eftermiddagen sedan fyraårige El Vego Khalifa visat lejonklorna här i sitt tredje raka försök i klass 1. Stefan Persson valde att tidigt sända fram utvändigt ledaren och därifrån avgjorde man säkert, sedan loppets klara favorit Lozano di Quattro aldrig riktigt hittade fritt från sitt innerspår.

Strålande comeback för Global Concept
Att Global Concept har kapacitet utöver det vanliga är ingen nyhet.
Årets säsong kan bli riktigt intressant för femåringen från Jörgen Westholms träningsstall. Efter att bara gjort fyra starter i fjol, gjorde han nu årsdebut och första starten på åtta månader, men var direkt redo för en toppinsats. Global Concept, körd av Örjan Kihlström, ledde bronsdivisionen, såg ut att få ge sig mot utvändige Laredo Boko, men plockade fram löphuvudet och kontrade sig tillbaka den sista biten.
Det har lossnat på allvar för Email. Valacken ordnade seger åt Maria Törnqvist i klass 2-försöket.
Efter en räcka av andraplatser ståtar hästen nu med två raka segrar på V75® efter att senast vunnit på Färjestad under påskhelgen. Lördagens seger togs från ”dödens”, efter en rask öppning landade Dwight Pieters utvändigt ledaren, därifrån var Email tuffast.
Det blev norsk seger i en upplaga av Diamantstoet som såg en spännande upplösning.
Lars Fredrik Kolle tränar Waytocashflow, som avancerats fram utvändigt ledaren inför slutvarvet, såg ut att vara slagen när man trampade in över upploppet, men norskan arbetade sig tillbaka och kunde avgöra kort före mål efter en skicklig styrning av födelsedagsfirande Magnus A Djuse. Loppets favorit Marabou Brodda levererade ännu en gång en rejäl insats, efter knappt sista varvet i tredjespår, men fick nöja sig med bronset.
Albert Zonett blev svaret i eftermiddagens stayerlopp.
Den toppstammade sjuåringen från Robert Berghs stall visade sin nedärvda styrka då han tidigt lugnt tog plats som första häst i andraspår och in över upploppet tog in steg för steg på länge anförande Swish the Cash och när ledaren svarade med galopp hundra meter kvar, var saken avgjord.
Spelarna som lyckades lösa gåtan och hittade 7 rätt på V75® belönades med 181 499 kronor. För sex rätt 1979 kronor och fem rätt 192 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Med 61 segrar sedan årsskiftet, vilket motsvarar en segerprocent på 14,5, ligger Stefan Persson tvåa bakom Ulf Ohlsson i den allsvenska kuskli..


Med 61 segrar sedan årsskiftet, vilket motsvarar en segerprocent på 14,5, ligger Stefan Persson tvåa bakom Ulf Ohlsson i den allsvenska kuskligan. När han i helgen återvänder till mammas gata och Axevalla kan den statistiken förbättras ytterligare. Halmstadkusken kör i sex av sju avdelningar på V75 och han kommenterar sina uppsittningar enligt följande:
- 9 El Vego Khalifa (V75-1) har utvecklats väldigt bra på slutet. Jag tycker att det är lite ”Flashs” häst (Tobias J Gustafssons 1 Lozano di Quattro) mot resten. Går den felfritt och håller ledningen tror jag att loppet är över. Men det är inte säkert och skulle det strula för den eller om den blir fast eller har en sämre dag så är definitivt min att räkna med.
- 3 Golden Guard (V75-3) har gjort det bra båda gångerna. Han har sprungit båda gångerna med skor och enligt snacket ska han vara betydligt bättre barfota, så det blir spännande. Vad jag har sett och hört blir det kanske svårt att ta en längt på ettan (Balboua Lux) men loppet avgörs kanske inte i starten. Jag tror på min häst.
- 15 Precious Lane (V75-4) måste det klaffa för ordentligt om hon ska komma in i matchen. Om det blir lite överpace och så kan hon väl blanda sig i det men jag tycker inte att det är något hett segerbud.
- 4 Kuyt F.Boko (V75-5) tycker jag har lyft sig och han hade krafter kvar senast på en fin segertid senast på Solvalla. Möter några riktigt bra hästar och jag får köra snällt med honom och hoppas på det bästa, men han har fin form.
- 14 Lucifer Sam (V75-6/DD-1) tycker jag var lite blek senast på Åby men han hade inte startat på ett tag. Nu har han en lite jobbig uppgift med fjärdespår på 40 tillägg och han är inte snabb i väg. Så det är risk för att det blir några för många att runda där.
- 1 King of Greenwood (V75-6/DD-2) har helt rätt förutsättningar. Jag tycker att han går bäst när han får vara på innerspår och helst i rygg. Barfota och jänkarvagn har han också fungerat klart bäst med. Får han sitt lopp kan han vara en outsider att se upp med.

Kanal 75


Vi börjar med att kolla spårstatistik och med två årliga finalmeetings i huvudstaden under vintermånaderna finns underlag att j&aum..


Vi börjar med att kolla spårstatistik och med två årliga finalmeetings i huvudstaden under vintermånaderna finns underlag att jämföra resultaten med V75 på Solvalla under övriga året.
Alla uppgifter är hämtade från travfakta.se.

V75 Solvalla 2 140 autostart
Solvalla vinter (Solvalla totalt)

Spår 1: 12 (11)
Spår 2: 13 (11)
Spår 3: 6 (8)
Spår 4: 15 (15)
Spår 5: 10 (13)
Spår 6: 9 (8)
Spår 7: 9 (7)
Spår 8: 6 (7)
Spår 9: 4 (6)
Spår 10: 5 (5)
Spår 11: 13 (10)
Spår 12: 5 (6)

Andel spetsvinnare 38 (41)

173 lopp för vintern och 581 totalt är ett ganska lågt urval för denna typ av statistik varför siffrorna bör betraktas med försiktighet. Vi kan konstatera att det bästa utgångsläget bakom bilen när det vankas V75 på nationalarenan är spår 4 och att 11 är spåret varifrån man ska jaga skrällarna då det också visar högst ROI (119). Omvänt återfinns de sämsta spelobjekten från spår 9 (ROI 49) och 10 (ROI 36) varför eventuella nerstrykningar från 11 till 10 svårligen kan betraktas som positiva.
Att andelen spetsvinnare sjunker en aning på vintern är inget nytt.

Lugauer och Uhrberg lyckosamma
Då kikar vi på hur de större stallen brukar lyckas i dessa omgångar.

Resultat på V75 Solvalla under vintermånaderna (minst 20 starter).
Tränare segerprocent (ROI)

Conrad Lugauer 30 (ROI 179)
Thomas Uhrberg 26 (ROI 142)
Timo Nurmos 22 (ROI 94)
Flemming Jensen 15 (ROI 35)
Svante Båth 14 (ROI 68)
Daniel Redén 14 (ROI 58)
Adrian Kolgjini 13 (ROI 106)
Björn Goop 13 (ROI 46)
Stefan Persson 13 (ROI 225)
Ulf Stenströmer 12 (ROI 136)
Per Lennartsson 11 (ROI 80)
Johan Untersteiner 10 (ROI 93)
Stefan Melander 8 (ROI 40)
Robert Bergh 6 (ROI 23)
Leif Witasp 5 (ROI 45)
Roger Walmann 4 (ROI 34)
Jörgen Westholm 4 (ROI 54)
Petri Salmela 0 (ROI 0)
Peter G Norman 0 (ROI 0)

Conrad Lugauer och Thomas Uhrberg brukar lyckas extra väl när det vankas V75 på Solvalla under vintern och har båda hästar i lördagens omgång.

Formindex på samtliga tränare
Så till veckans stora undersökning, nämligen en titt på stallformen kring lördagens deltagare.
Formindex räknas ut efter stallets seger- och platsprocent i alla starter under december-januari denna vinter, ju högre tal desto bättre stallform.

Vinterform (minst 10 starter under december-januari)
Tränare formindex (ROI)

Daniel Wäjersten 139 (ROI 91)
Oscar Berglund 134 (ROI 104)
Anders Eriksson 123 (ROI 137)
Lars Wikström 122 (ROI 176)
Ola Samuelsson 115 (ROI 201)
Claes Sjöström 114 (ROI 150)
Conrad Lugauer 114 (ROI 97)
Per Lennartsson 113 (ROI 109)
Håkan K Persson 109 (ROI 136)
Johan Untersteiner 93 (ROI 132)
Preben Sövik 91 (ROI 164)
Emilia Leo 91 (ROI 85)
Hanna Forslin 87 (ROI 106)
Björn Röcklinger 86 (ROI 140)
Jörgen Westholm 86 (ROI 114)
Adrian Kolgjini 84 (ROI 192)
Hans Crebas 84 (ROI 67)
Pär Ländin 81 (ROI 146)
Robert Bergh 81 (ROI 73)
Thomas Madsen 80 (ROI 172)
Lisa Skogh 80 (ROI 119)
Jerry Riordan 80 (ROI 88)
Johanna Bodevind 77 (ROI 186)
Markus B Svedberg 77 (ROI 110)
Per Henriksen 77 (ROI 128)
David Persson 74 (ROI 105)
Joakim Lövgren 74 (ROI 40)
Petri Salmela 72 (ROI 67)
Stefan P Pettersson 70 (ROI 40)
Thomas Uhrberg 68 (ROI 71)
Björn Goop 68 (ROI 48)
Ola Åsebö 66 (ROI 66)
Lars I Nilsson 56 (ROI 45)
Tomasz Wisniewski 55 (ROI 97)
Mikael Selin 53 (ROI 51)
Eric Martinsson 53 (ROI 35)
Ante Lisell 49 (ROI 20)
Stefan Granlund 43 (ROI 152)
Stefan Melander 43 (ROI 0)
Christoffer Eriksson 41 (ROI 12)
Fredrik Persson 36 (ROI 41)
Hans R Strömberg 28 (ROI 37)

Daniel Wäjersten har hög seger- och platsprocent året runt, men brukar vässa siffrorna lite extra under barfotaförbudet. Den här vintern har inte varit undantag, däremot har spelarkollektivet vaknat och stallets hästar ger inte samma överodds som tidigare år.
Stall som däremot varit guldgruvor för sina följare är Lars Wikström, Ola Samuelsson, Adrian Kolgjini, Thomas Madsen och Johanna Bodevind – tränare som torde vara intressanta kandidater att leverera skrällar även på lördag.

För fullständighetens skull publiceras även tränarna som gjort färre än tio starter med uppmaningen att ta resultaten med en stor nypa salt.

Ej kvalificerade på grund av för få starter:

Tränare formindex (ROI)
Per Lindqvist 183 (ROI 88)
Niclas Westberg 150 (ROI 221)
Peter Johansson 126 (ROI 135)
Jimmy Dahlman 120 (ROI 337)
Sara Brodin 120 (ROI 140)
Rolf Gilljam 116 (ROI 356)
Petter Lundberg 100 (ROI 88)
Timo Nurmos 84 (ROI 17)
Lisa Skogh 80 (ROI 119)
Roy Atle Ruud Nilsen 40 (ROI 0)
Lina M Björk 22 (ROI 0)
Sten O Jansson 0 (ROI 0)
Erwin Bot 0 (ROI 0)
Thomas Åhlund 0 (ROI 0)

Repriser från i fjol?
Nedan listar vi lite kuriosa kring hästarna omgången och börjar med de som var med den här tävlingsdagen i fjol.

3 Kimi di Quattro (V75-5) tävlade i bronsfinalen där han agerade svagt från andra par utvändigt och slutade näst sist av de felfria. Hästen fick vila två månader efter den starten.
9 Eddy West (V75-3) startade i silverfinalen där han backades till sjätte ytter från spår 6 bakom bilen. Han vreds ut till attack redan efter ett varv, fick svar, och fullföljde fint som fyra via tredje- och fjärdespår.
7 Vacqueyras (V75-5) var ute i samma lopp, blev rejält avhängd från fjärde par invändigt och slutade sist av de felfria.
6 Spickleback Face (V75-3) var med i guldfinalen där han från bakspår tidigt styrdes fram utvändigt om ledande Global Adventure och knäckte denne, men blev nerspurtad av Hazard Boko och Ble du Gers.

V75-1
3 What A Winner har tagit sex av karriärens sju segrar på vintern.
4 Global Believer har tagit fem av karriärens sex segrar från ledningen.
6 Zinfandel är obesegrad i ledningen efter fem försök.
9 Jello W. ska tävla med amerikansk sulky och har 6/10 med den i Sverige, att jämföra med 0/8 i vanlig vagn.

V75-2
2 Laban Lagö, 5 Matadore och 6 B.B.S Avicii är alla anmälda med amerikansk sulky för första gången.
4 El Vego Khalifa startar efter mer än en månads uppehåll för första gången i karriären. Tränaren Ola Samuelssons hästar har 19 i segerprocent efter mer än 30 dagars vila sedan 2020, att jämföra med 17 totalt.

V75-3
6 Spickleback Face
kommer från sitt längsta uppehåll i karriären och har inte startat på över ett halvår. Tittar man på tidigare prestationer efter minst tre månaders vila så segrade hästen i debuten för Daniel Wäjersten i fjol. Tidigare comebacker har resulterat i ett tredjepris som storfavorit i årsdebuten 2018 och galopp i segerstriden också som klar favorit i årsdebuten 2020. Noterbart är att hästen aldrig vunnit på vintern i Sverige, men varit på pallen i fyra av sju starter.
7 Weekend Fun är en vinterspecialist som har 43 i segerprocent i Sverige under skotvånget, att jämföra med 25 totalt.

V75-4
1 Milan Boko
gör sin första start på svensk mark. Erwin Bot har 12 i segerprocent och ROI 62 på 197 starter som tränare i Sverige. Som kusk har han haft innerspår bakom bilen vid fem tillfällen och spetsat en gång.
3 Bottoms Up Broline är anmäld med amerikansk sulky för första gången. Det är också första gången hästen startar efter mer än en månads uppehåll. Timo Nurmos hästar har 28 i segerprocent efter minst 30 dagars vila sedan 2020, att jämföra med 30 totalt.
Att ledningen är extra mycket värd i lopp med unga hästar understryks av fältets samlade statistik från spets i Sverige: 20-3-1 på 24 starter

V75-5
1 Call Me Brodda
är segerlös i 15 starter med intervallet 21-30 dagar mellan loppen.
3 Kimi di Quattro är obesegrad i spets på sex försök.
5 Shapes (50 i segerprocent på vintern mot 17 totalt) 10 Axel Ruda (46 mot 19) och 11 Huddlestone (47 mot 28) är alla utpräglade årstidsspecialister.

V75-6
5 Miss Mighty
är obesegrad i spets på tre försök och har aldrig vunnit från någon annan position.
15 Heroine Darling gör sin första vinter i Sverige och verkar gynnas av skotvånget då hon har två segrar på tre starter.

V75-7
2 Gaylord Am
är obesegrad i spets efter fem försök.
3 Oskar Run är anmäld med amerikansk sulky för första gången.
8 Lucky Guy Boko ska tävla med amerikansk sulky för femte gången och har aldrig varit sämre än tvåa med den på.

Robin Johansson, Kanal 75


Årets sista V75 kryddades med en multijackpot och den hisnande sjurättspotten på 54 miljoner kronor kom att glädja många spelare inf..


Årets sista V75 kryddades med en multijackpot och den hisnande sjurättspotten på 54 miljoner kronor kom att glädja många spelare inför nyårssupén. När Ferrari Sisu skar mållinjen som etta i årets sista storlopp kvarstod 740 kuponger, som var och en belönades med 73 262 kronor för sju rätt. Många av de vinnande systemen hade singelstreck för Conrad Lugauers springare som startade med 40 meters tillägg över grunddistansen 2 640 meter. Varvet från mål gick han med som andra häst i tredjespår och sedan han fått full anfallsorder i fjärdespår i mitten av slutkurvan lämnade han konkurrenterna till överlägsen seger.
- Fantastiskt! Den här hästen ger oss mycket glädje och vi är så glada som man kan vara, sa Conrad Lugauer.
Loppets förstapris uppgick till närmare 600 000 kronor och redan 100 meter från mållinjen höjde Conrad Lugauer vänsternäven i en segergest som varade ända in i mål.
- Jag tackade Ferrari för att vi var så överlägsna och glädjen bubblade ur mig. Det här var en jättebra avslutning på året.

Mot 2023 med vind i seglen
Ola Samuelsson lägger ett framgångsrikt år bakom sig och går in i 2023 med vind i seglen. Stallets sjunde seger under december kom nu genom El Vego Khalifa, som trots något tveksam stil stegade ifrån motståndet till överlägsen seger i klass II med Stefan Persson i vagnen.
- Jag är lite mallig över honom faktiskt. Han gör ett jäkla bra jobb nästan varje gång och jag är stolt över honom. Vi får hoppas att han fortsätter att utvecklas lite fint, sa Jägersrotränaren.
Även Loaded Leila avslutade 2022 med en triumf trots att hon inte var på topp för dagen.
- Det var skönt! Det var faktiskt inte hennes bästa lopp. Hon travade fint men hon var väldigt seg i dag, sa tränare och kusk Markus B Svedberg efter målfotoseger i diamantstoet.

Nyårsskrällde för andra året i följd
Det krävdes målfotogranskning också för att utropa Ninja Zon som vinnare. Kevin Oscarsson skötte tömmarna och efter en pangstart där ekipaget kom ner i rygg på ledande favoriten Feline Burgerheide spurtade fyraåringen till seger före också starkt avslutande Gazza B.R. Det var andra året i följd som stoet överraskade spelarna på nyårsafton. Men i år var hon dubbelt så mycket spelad på V75, till två procent i stället för en.
- Hon har gjort upp-och-ner-prestationer i år men i dag gjorde hon en väldigt bra prestation. Underbart att avsluta året med det här! sa tränaren Stefan Granlund.
Magnus A Djuse satte dit Dira Necessitas åt Magnus Dahlén, bronsdivisionen såg en överlägsen vinnare i Anders Erikssons Gaylord Am och i klass I triumferade Niclas Westberg-tränade Babsans Bankir tillsammans med Petter Karlsson.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2022-12-31 2022-12-31 Axevalla-7 Stefan Persson 2140/6 A 1 16.1 20
2022-12-13 2022-12-13 Axevalla-2 Stefan Persson 1640/8 A 1 15.1 13
2022-11-13 2022-11-13 Eskilstuna-4 Jorma Kontio 2140/4 B 1 13.5 113
2022-10-22 2022-10-22 Jägersro Trav-2 Stefan Persson 1640/2 B 2 13.9 35
2022-09-27 2022-09-27 Åby-6 Stefan Persson 2140/3 B 1 15.6 62
2022-09-13 2022-09-13 Jägersro Trav-5 Ola Samuelsson 2140/5 B 6 15.1 54
2022-09-03 2022-09-03 Jägersro Trav-12 Stefan Persson 2140/3 C 2 15.1 45
2022-08-22 2022-08-22 Halmstad-2 Stefan Persson 2140/2 C 1 16.4 49
2022-08-08 2022-08-08 Kalmar-6 Stefan Persson 2140/2 D 4 18.4 37
2023-09-21 2023-09-21 Åby-7 Sofie Ericsson 2140/3 A str
2023-09-13 2023-09-13 Jägersro Trav-10 Gustav Johansson 2140/6 C 7 13.6 522
2023-07-21 2023-07-21 Axevalla-7 Stefan Persson 2140/6 B 8 14.6 304
2023-06-26 2023-06-26 Halmstad-8 Stefan Persson 1609/1 C 5 12.1 76
2023-05-27 2023-05-27 Solvalla-8 Stefan Persson 2140/12 B 6 12.2 246
2023-05-03 2023-05-03 Solvalla-10 Jorma Kontio 2140/11 B 5 12.5 140
2023-04-15 2023-04-15 Axevalla-5 Stefan Persson 2140/9 B 1 14.9 54
2023-04-01 2023-04-01 Åby-11 Stefan Persson 1640/2 D 4 11.9 167
2023-03-11 2023-03-11 Halmstad-6 Johnny Takter 2140/5 B 4 15.0 143
2023-02-24 2023-02-24 Kalmar-2 Stefan Persson 2640/9 B 1 17.3 11
2023-02-04 2023-02-04 Solvalla-6 Stefan Persson 2140/4 B 3 13.7 90
2024-02-28 2024-02-28 Solvalla-10 Stefan Persson 2140/9 C 7 14.6 69
2024-02-20 2024-02-20 Eskilstuna-8 Ulf Ohlsson 2140/11 B 1 16.4 26
2024-01-30 2024-01-30 Jägersro Trav-6 Gustav Johansson 2140/3 B 4 14.0 29
2024-01-09 2024-01-09 Jägersro Trav-9 Jörgen Sjunnesson 2140/4 B 4 14.3 36ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se