Eelis travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Eelis travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Eelis har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Eelis har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Eelis


Skrällar i Harper Hanovers lopp har många gånger fått V75-utdelningen att dra i höjden under elitloppslördagen på Solvall..


Skrällar i Harper Hanovers lopp har många gånger fått V75-utdelningen att dra i höjden under elitloppslördagen på Solvalla. För ett år sedan var det 25-oddsaren Eelis som såg till att tre vinnande system belönades med över tio miljoner kronor vardera. Kanske är segervane Atik D.L. (V75-7) hästen som fördelar V75-miljonerna i år?
- Han har gjort det bra hela tiden och har jobbat på som vanligt inför det här. Han står bra inne i loppet. Jag har kollat på det här en stund och vi vet ju om att barfota får vi någon växel till, säger Magnus Dahlén om fyraåringen som vunnit fem av sina sex senaste starter.
Att det är första gången med voltstart är ett frågetecken och att hästen ska springa utan skor på hovarna för första gången kan bli både succé och fiasko.
- Vi tar en risk men det är en häst som är trång i gången och barfota blir det bättre. Ska man prova är det i ett sådant här lopp.

Ola Johansson, Kanal 75


Svensk Travsport (ST) har sammanställt olika topplistor för travåret 2019. I dessa kan man utläsa att Timo Nurmos är den tränare ..


Svensk Travsport (ST) har sammanställt olika topplistor för travåret 2019. I dessa kan man utläsa att Timo Nurmos är den tränare som vann flest championat förra året. Lägg därtill en rad storloppssegrar och andra värdefulla triumfer.
Stallets hästar sprang in mest pengar av alla och Nurmos vann tränarligan med 36,5 miljoner kronor inkört. Det blev 210 tränarsegrar – varav 51 av dessa kom i V75 – vilket gjorde att finländaren vann V75-ligan överlägset före Robert Bergh som hade 26 segrar.
Nurmos vann även tränarligan på hemmabanan Solvalla i överlägsen stil och tog även hem championaten på Mantorp, Eskilstuna och Lindesberg.
– Sedan körde vi även in mest pengar på Solänget också. Det var överraskande, säger Timo Nurmos med ett skratt.
– Det har varit ett fantastiskt år och jag är mycket nöjd. Vi vann de tre viktigaste championaten, tränarligan, V75-ligan och Solvallas liga. Ska man vinna dessa måste det rulla på bra hela året och vi har inte haft några svackor. Men det har vi inte haft de senaste åren heller och det är ingen stor skillnad på resultaten mot året innan, fortsätter Nurmos som 2018 vann 46 V75-segrar enligt ST.
– Vi vann V75 i genomsnitt en gång i veckan förra året och det är otroligt bra gjort. Då har vi inte ens startat varje vecka. Det har också varit en bra spridning på segrarna och en bra bredd i stallet. Nästan alla hästskötare har haft en häst som har vunnit på V75 och det är kul.

”Det var min största dag i fjol – otroligt stort”
Förutom de redan nämnda titlarna så kan tilläggas att Nurmos även vann tränarligan för Breeders Crown i fjol. Bland de större segrarna märks Readly Express triumfer i Prix de France, Criterium de Vitesse och Finlandia-Ajo. Han vann även det finska Stoderbyt genom El Fitzgerald och Suur-Hollola-Ajo med Hachiko de Veluwe. På hemmaplan märks större segrar som Harper Hanovers lopp med Eelis, Breeders Crown med Brother Bill samt två guldfinaler genom Global Trustworthy.
– Vi har vunnit många stora lopp och flera internationella segrar. Bland annat Finlands två största lopp. Den finaste dagen var när Readly Express vann Finlandia-Ajo och El Fitzgerald vann Stoderbyt. Samma dag fick jag även motta hedersutmärkelsen Guldnålen av finsk travsport.
– Det var otroligt stort och bara sex stycken som har fått den tidigare. Det är ungefär lite som Hall of Fame i Finland så det var väldigt fint. Två sådana stora vinster, plus utmärkelsen, gjorde att det var största dagen i fjol och den som jag minns bäst. Men det var även jättekul när Eelis skrällde i Harper Hanovers lopp. Det är min egen uppfödning, säger Timo Nurmos som även har fått en galoppör uppkallad efter sig. Den nyblivne treårigen Timo Nurmos (bilden), som tränas av Caroline Malmborg, är obesegrad efter två starter på Bro Park och ska nu tillbringa vintern i Dubai.

”Spurtat snabbast av alla”
När vi nu skriver 2020 så nollställdes räkneverket på nyårsdagen. Under årets första V75-dag på Jägersro deltog inte Timo Nurmos men på lördag är han i hetluften på Bergsåker. Han skickar upp två riktiga vinterhästar som båda två fungerar mycket bra med att tävla med skor och broddar. Att hästarna dessutom är i toppform gör inte saken sämre och det är Hawk Cliff och Zenit Brick som kan ta Nurmos första V75-seger för året.
– Hawk Cliff (V75-1) är väldigt fint i ordning. Han har avslutat strålande två gånger i rad och spurtat snabbast av alla. Det har han gjort från bakspår och den här hästen får nästan alltid dåliga lägen. Han går bra över långa distanser och har vunnit flera lopp över 2640 meter. Han går så bra med skor och har inga problem om det skulle krävas broddar. Det blir jänkarvagn igen och jag tror att han kan vinna när som helst.

”Zenit Brick har slagit Propulsion förut”
I Gulddivisionen selar Nurmos ut Zenit Brick som återigen ska tampas mot Propulsion. Zenit Brick vann i alla fall spårlottningen och startar från bricka fyra bakom bilen, medan Propulsion fick spår tio.
– Zenit Brick (V75-3) var mycket bra senast och kusken var väldigt nöjd efteråt och sa att det fanns krafter kvar. Han hade ett dåligt läge med bakspår och det var meningen att köra snällt. Det går inte att köra till dödens varje gång men han avslutade väldigt bra bakom Propulsion och var inte trött i mål.
– Hästen har varit fin i träningen efteråt och man känner att han är i riktigt bra form nu. Normalt blir det svårt att slå Propulsion men han har gjort det förut och det var i fjol när Nadal Broline vann en guldfinal där Zenit Brick var tvåa och Propulsion trea. Så man vet aldrig. Det blir jänkarvagn igen precis som senast, och det var första gången på väldigt länge. Han har gått med det en gång tidigare när han var ung, säger Timo Nurmos som även meddelar att träningsförhållandena på träningscampen Jordanstorp gård har varit bra de senaste två veckor efter mycket regnande i november och december.

Michael Carlsson, Kanal 75


V75 avgörs på Färjestad som traditionsenligt kör Unionstravet. I den tredje avdelningen är Partizan Face favorit och Adrian Kolgjini b..


V75 avgörs på Färjestad som traditionsenligt kör Unionstravet. I den tredje avdelningen är Partizan Face favorit och Adrian Kolgjini berättade i programmet V65 Direkt under fredagen att han är nöjd med sin häst och kommer att köra för seger. Dock ska Partizan Face tävla med skor runt om den här gången för att spara hovarna till V75-finalerna nästa vecka.
En het utmanare är Martin de Bos, som tränas av Petri Puro. Halmstad-tränaren ligger år efter år på en segerprocent runt 30 procent på sina hästar. När han startar dem är de således alltid aktuella. Martin de Bos har tidigare vunnit två V75-lopp och varit placerad på prispallen flera gånger. Efter andraplatsen i finalen i slutet av juni, då han höll starkt som tvåa bakom Eelis, återkom han efter ett uppehåll den 5 september. Efter en långsam inledningen från ett dåligt läge avslutade hästen starkt ute i spåren på slutrundan.
– Martin de Bos (V75-3) fick gå runt en massa hästar i spåren och fick mjölksyra. Det har gjort nytta och jag vet att han är 25, 30 meter bättre nu än förra gången. Han var tungt tränad inför senast och jag hade en känsla av att han skulle behöva det loppet.säger Petri Puro.
– Det känns som att formen är bra och borde vara på den nivån som när han var med i V75 senast. Han har fått många tuffa lopp och kommit bakifrån och fram i dödens. Nu är han i alla fall i andraspår, menar Puro inför lördagens start.

Testade helstängt i fredagsjobbet – mer vaken nu”
Martin de Bos har spår två bakom bilen i försöket i Silverdivisionen, V75-3. Han körs av Kim Eriksson och tränare Puro berättar om en intressant balansändring som han testade i fredagsjobbet.
– Jag körde honom lite i dag och gjorde en liten ändring. Han har blivit lite lat och hade helstängt på sig i dag. Det är för att få lite mer fart på honom och jag tycker att det kändes bättre. Han är bra mycket mer vaken nu och det blir helstängt för första gången i lopp, säger Puro.
– Han skenade som treåring och jag har inte velat testa det innan. Han har gått med halvstängt någon gång men nu provar vi det här och hoppas att han kommer ur sin egen lilla värld. Jag tror att han kommer att bli snabbare och få en kvickare häst från start. Jag hoppas att han hamnar längre fram direkt och på Färjestad är det svårt att komma bakifrån.
– Jag vill inte öppna öronen på honom för det har hänt någon olycka som unghäst. Jag har en jänkarvagn men jag vet inte om jag använder den. Jag har aldrig sett skillnad på mina hästar i jänkarvagn, säger Petri Puro.

Michael Carlsson, Kanal 75


Med 3 100 poäng stod Propulsion precis som i fjol i en klass för sig i UET Masters-serien, som omfattar storlopp i hela Europa under ett års tid..


Med 3 100 poäng stod Propulsion precis som i fjol i en klass för sig i UET Masters-serien, som omfattar storlopp i hela Europa under ett års tid.
Då följde han upp med att vinna finalen på Östersundstravet, i en upplaga där tio av tolv hästar var svensktränade.
I år körs Mastersfinalen på Vincennes och då blir distansen betydligt längre med 2 700 meter på stora banan.
Knappast är något plus för den svenske superstjärnan som aldrig fått till det fullt ut över Prix d’Amerique-förutsättningarna, med vilka han som bäst varit tvåa på fyra försök.
Gemensamt för dessa starter är emellertid att de skett under vinterhalvåret.
Nu får Propulsion för första gången tävla på den franska nationalarenan under sin favoritårstid.
- Han presterar absolut bäst när det är varmt ute och är mycket bättre på somrarna, det vet väl alla vid det här laget, säger Daniel Redén som nobbade planet och istället låter Propulsion ta landsvägen till Paris.
- Hästen åkte i går (tisdag) och är snart framme. Det är bara att hoppas att han tar resan bra och allt är som det ska i slutet av veckan. Hästen känns otroligt fin hemma och är laddad inför uppgiften, fortsätter Redén som är nöjd med flera konkurrenter föll bort och loppet inte blev fullbesatt.
- Det känns som att det är favör för hemmalaget när det är 18 hästar, nu när det är 12 känns det lite mer fair. Det är alltid tufft att möta fransmännen på deras hemmabana, men jag hoppas att han är med och gör upp om segern.

Goop kör Bold Eagle
För övrigt består svensklaget av tre Vincennes-debutanter: Harper Hanovers-vinnaren Eelis, Sweden Cup-vinnaren Queer Fish samt fjolårets Masters-tvåa Milligan’s School – vilka alla får franska kuskar i sulkyn.
Robert Bergh åker däremot ner för att köra sin Vincennes-specialist Mindyourvalue W.F. som vunnit 8 av 13 starter och tjänat nästan fyra miljoner kronor på kolstybben.
I Mastersserien hade hästen emellertid måttliga framgångar, men fick alltså en plats i finalen trots att han med sina 125 poäng slutade på plats 56.
Ytterligare en svensk är med i loppet, nämligen Björn Goop som åter för förtroendet som kusk bakom franske superstjärnan Bold Eagle.
Hemmafavoriten Jean Michel Bazire spelar ut två tunga pjäser från sitt stjärnstall och sitter själv upp bakom segermaskinen Cleangame medan sonen Nicolas tar tömmarna på Lotteria-vinnaren Bel Avis.
Loppet startar 17.35 på lördagen och har en total prissumma på motsvarande 3,8 miljoner kronor.

Startlista Trotting Masters
2 700 meter voltstart

1 Eelis – Alexandre Abrivard (Timo Nurmos)
2 Voltaire Giftont – Pietro Gubellini (Cristian Rizzo)
3 Queen Fish – Tony le Beller (Magnus Träff)
4 Detroit Castelets – Matthieu Abrivard (Jean Luc Dersoir)
5 Mindyourvalue W.F. – Robert Bergh
6 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
7 Tony Gio – Eric Raffin (Sebastian Guarato)
8 Cleangame – Jean Michel Bazire
9 Milligan’s School – David Thomain (Stefan Melander)
10 Bel Avis – Nicolas Bazire (Jean Michel Bazire)
11 Propulsion – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
12 Bold Eagle – Björn Goop (Sebastien Guarato)

Robin Johansson, Kanal 75


Det har blivit dags för en av Solvallas största tävlingsdagar för året på onsdag. En magisk afton med jättefina lopp dä..


Det har blivit dags för en av Solvallas största tävlingsdagar för året på onsdag. En magisk afton med jättefina lopp där Jubileumspokalen är den stora höjdpunkten. Loppet körs som V75-6 över medeldistans för femåringar. Startfältet är fullt av stjärnor och topphästar och en av de mest intressant är Villiam. Det är supertalangen som slog världsrekord när han vann Svenskt Travkriterium som treåring på tiden 1.12,0/2640a. Som fyraåring dundrade han runt på Vincennes lilla bana i Paris och vann Europaderbyt på ett oerhört imponerande sätt. Villiam har varit väldigt eftertraktad i aveln och har verkat som avelshingst både efter tre- och fyraårssäsongen. Han hade inte startat sedan han vann Europaderbyt den 12 oktober i fjol när han gjorde comeback i början av juli. Då blev Villiam trea i ett lopp i Rättvik på tiden 1.12,7/2140a.
– Jag var nöjd. Han hade inte gått i en sulky sedan Europaderbyt i fjol. Han hade bara tränat tung styrketräning i backen och gått ett 1.22-jobb i långvagn som snabbast. Han sprang tio sekunder snabbare i loppet än det snabbaste jobbet, säger Timo Nurmos.
– Hästen har också betäckt under våren och det tar alltid lite tid innan de är redo att tränas för fullt när de har varit i aveln. Det var likadant med Readly Express. Han hittade inte toppformen förrän på hösten förra året.

Får inte vara i hagen – är så laddad

Vad har Villiam gjort efter årsdebuten och hur känns han i träningen?
– Nu har han ett lopp i kroppen och det känns i träningen att han har gått mycket framåt. Jag körde honom i ett intervalljobb på rakbanan i dag (måndag) och han kändes mycket spänstig och fin. Man känner att han är på väg till formen nu och han närmar sig matchvikten. Han hade lite övervikt i årsdebuten.
– Hästen är pigg och glad och väldigt laddad. Han har kul i livet. Nu den senaste veckan har vi inte släppt ut honom i hagen eftersom han har varit så laddad. Han har fått stå inne i stallet för att inte riskera att något ska hända honom. Men istället har vi kört hästen varje dag och han är lugn när man kör honom.

”Ska vara helt på topp till Prix d’Amerique”
Villiam har tagit sju segrar på 13 starter och varit bland de tre främsta i elva av dem. Han har sprungit in 6,2 miljoner kronor och tränare Nurmos har tidigare uttalat att Jubileumspokalen är det första store målet i år. Sedan matchas hästen för start i Frankrike i vinter och Prix d’Amerique i januari.
– Man ska tänka på att hästen bara har gjort 13 starter och är bara i början av sin karriär. Han har vunnit Kriteriet och Europaderbyt och har betäckt två säsonger. Han har framtiden för sig. Hästen är inte på toppen av sin karriär nu men det vill jag heller inte att han ska vara nu. Vi siktar på Frankrike till vintern och Prix d’Amerique och då ska han vara helt på topp.
– Han har bara ett lopp i kroppen inför Jubileumspokalen och är inte vässad eller så för det här. Han kommer ändå att gå mycket framåt som jag sa tidigare men behöver mer rutin också.

”Är väldigt startsnabb – barfota nu och jänkarvagn”
Villiam har spår fyra bakom startbilen i Jubileumspokalen. Han körs som vanligt av Jorma Kontio och Nurmos är optimist.
– I årsdebuten kördes han ingenting i starten. Vi har sett tidigare att han kan öppna och i Kriteriet laddades han och var väldigt startsnabb. Han kommer att göra ett bra lopp nu och jag har bra feeling, säger Timo Nurmos.
– Det blir barfota runt om och eventuellt jänkarvagn för första gången. Vi kommer att värma i jänkarvagn och fungerar det bra så blir det nog så i loppet.

Du har ytterligare två hästar med i Jubileumspokalen, Hachiko de Veluwe och Eelis. Deras möjligheter?
– Det är jättefina hästar. Hachiko de Veluwe vann det stora målet för honom i år Suur-Hollola-Ajo i Finland och han vann även det finska derbyt i fjol som vi siktade på. Nu fick han ett tråkigt läge med bakspår vilket var synd eftersom han är snabb ut. Han går med skor runt om.
– Eelis har utvecklats otroligt bra i år och den hästen var inte färdig för årgångsloppen förra året och vi matchade honom lugnt. Han vann Harper Hanovers och var otroligt bra vid segern i V75-finalen senast. Men från spår tolv nu är det normalt omöjligt att vinna ifrån, säger Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75


Jubileumspokalen med en miljon kronor till segraren har verkligen lockat ett meriterat och högklassiskt gäng femåringar.Derbyvinnaren från..


Jubileumspokalen med en miljon kronor till segraren har verkligen lockat ett meriterat och högklassiskt gäng femåringar.
Derbyvinnaren från Sverige (Who’s Who), Norge (Gretsky B.R.) och Finland (Hachiko de Veluwe) samt vinnaren av Europaderbyt (Villiam) finns med bakom startbilen - kryddat med bland andra Hambletonian-vinnaren Perfect Spirit och elitloppsfinalisten Milliondollarrhyme.
Jubileumspokalen ingår i V75-spelet och avgörs på Solvalla nästa onsdag. Förutom miljonloppet för femåringar bjuder V75-omgången även på EM för ston.

Startlista
Jubileumspokalen
2 140 meter autostart
1) Norton Commander – Conrad Lugauer
2) Gretsky B.R. – Magnus Teien Gundersen
3) Spickleback Face – Robert Bergh
4) Villiam – Jorma Kontio
5) Vincero’ Gar – Allesandro Gocciadoro
6) Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
7) Selmer I.H. – Mika Forss
8) Perfect Spirit – Carl Johan Jepson
9) Who’s Who – Örjan Kihlström
10) Hachiko de Veluwe – Björn Goop
11) Heart Of Steel – Peter Untersteiner
12) Eelis – Olli Koivonen
Förstapris: 1 000 000 kronor

Startlista
Prix Maharajah – European Championschip for Mares
2 140 meter autostart
1) Shadow Gar – Pietro Gubellini
2) Uza Josselyn – Erik Adielsson
3) Calina – Frode Hamre
4) Bahia Quesnot – Junior Guelpa
5) Gina Schermer – Rick Ebbinge
6) Mellby Free – Björn Goop
7) Beatriz – Peter Ingves
8) Golda Paris – Olli Koivunen
9) Dear Friend – Johan Untersteiner
10) In Toto Sund – Örjan Kihlström
11) Madelen L.T.C. – Eirik Höitomt
12) Vanesia Ek – Alessandro Gocciadoro
Förstapris: 900 000 kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-26 2017-12-26 Solvalla-6 Jorma Kontio 2140/3 D 2 16.0 32
2017-11-26 2017-11-26 Mantorp-9 Jorma Kontio 2140/1 C 1 16.0 21
2017-11-11 2017-11-11 Eskilstuna-9 Jorma Kontio 2140/7 D 1 15.0 78
2017-10-25 2017-10-25 Solvalla-3 Jorma Kontio 2140/1 B 1 14.5 17
2017-10-04 2017-10-04 Solvalla-2 Jorma Kontio 2140/9 C 2 14.2 27
2017-09-15 2017-09-15 Solvalla-8 Jorma Kontio 2140/6 C 2 15.9 21
2017-08-30 2017-08-30 Solvalla-1 Jorma Kontio 2140/9 C 4 16.3 78
2017-08-03 2017-08-03 Lindesberg-9 Jorma Kontio 2140/2 D 1 19.3 17
2018-12-16 2018-12-16 Örebro-5 Mika Forss 3100/3 C 2 17.0 40
2018-12-08 2018-12-08 Eskilstuna-8 Kim Eriksson 1640/1 B 4 15.7 17
2018-08-22 2018-08-22 Jägersro Trav-10 Jorma Kontio 2640/4 C 0 14.5 170
2018-07-28 2018-07-28 Bollnäs-5 Jorma Kontio 2140/8 C 3 13.9 47
2018-07-14 2018-07-14 Årjäng-9 Carl Johan Jepson 2140/5 C 0 g 45
2018-07-03 2018-07-03 Solvalla-8 Carl Johan Jepson 2140/3 D 6 13.1g 55
2018-04-28 2018-04-28 Åby-8 Jorma Kontio 1640/4 D 0 13.0 53
2018-02-17 2018-02-17 Axevalla-11 Jorma Kontio 1640/10 D 0 20.1g 39
2019-09-07 2019-09-07 Vincennes-7 A Abrivard 2700/1 C 0 1000
2019-08-23 2019-08-23 Bergsåker-10 Björn Goop 2700/8 B 0 60
2019-08-14 2019-08-14 Solvalla-11 Olli Koivunen 2140/12 B 7 11.7 246
2019-06-29 2019-06-29 Eskilstuna-5 Björn Goop 2140/3 B 1 11.2 18
2019-06-15 2019-06-15 Finland-10 Olli Koivunen 2100/7 B 0 182
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-12 Olli Koivunen 3140/1 D 1 13.1 251
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-11 Björn Goop 2640/12 C 4 12.3 113
2019-05-04 2019-05-04 Vermo-9 Björn Goop 2100/12 C 0 56
2019-03-30 2019-03-30 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/1 D 6 12.9g 54
2019-03-16 2019-03-16 Mantorp-11 Örjan Kihlström 2140/2 C 1 14.2 42
2019-01-02 2019-01-02 Solvalla-7 Mika Forss 2140/9 C 1 15.8 28ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se