Edindy travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Edindy travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Edindy har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Edindy har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Edindy


Efter julhelgen är Åbytränaren med varje dag i Winter Burst där åtta V75-omgångar ska köras på nio dagar. Han inlede..


Efter julhelgen är Åbytränaren med varje dag i Winter Burst där åtta V75-omgångar ska köras på nio dagar. Han inleder under uppesittarkvällen på lördag på Axevalla, är sedan ledig på julafton och juldagen, men därefter tävlar Veijo varje dag nästa vecka. Lite julfirande hinner han dock med och en kalkon ligger redan hemma och väntar på att bli tillagad.
- Jag har köpt en kalkon och hämtade den i går (onsdag). Så den ska vi tillaga och äta på fredag. Det blir gott. Sedan åker jag till Skåne på julafton till min dotter och mina barnbarn och firar jul med dem. Det blir julmat och morotslådan är given, den tycker jag mycket om, säger Veijo Heiskanen om den finska maträtten.

Bra år – trots två stjärnor skadade
Veijo har haft ett bra travår med 115 segrar till stallet i skrivande stund och 9,8 miljoner kronor inkört per den 21 december. Hästarna har visat bra form på slutet och segerprocenten ligger på fina 20 procent.
- Jag är nöjd med året och det är mitt bästa år sedan 2004. Jag har siktet inställt på att försöka nå tio miljoner inkört innan årsskiftet. Det har gått bra överlag men det finns också besvikelser. Jag tänker främst på mina två bästa hästar som blev skadade, Some Summit och Southwind Mozart. Jag hade hoppats mycket på dem och det var väldigt tråkigt att det blev som det blev.
- Some Summit fick en gaffelbandsskada och ska bli fölsto medan Southwind Mozart blev tvungen att avlivas för en stressfraktur i skenbenet. Vi försökte göra allt vi kunde men det gick tyvärr inte. Men, men, det är tyvärr sådant som händer, säger Veijo som har 60 hästar i träning.

”Jätteduktig vid segern – innerspår helt perfekt”
Sex av hästarna startar i V75 på torsdag och då är det Åby som är värd för rikstoton som rullar vidare i Winter Burst. Enligt Veijo är det framförallt två av dem som sticker ut lite extra och som han tror kan vinna. Så här kommenterar Heiskanen sina hästar.
- Mina klart bästa chanser är Bigarrå (V75-3) och R.K.King (V75-6), säger Veijo.
- Bigarrå (V75-2) var jätteduktig vid segern i går på V86. Hon fick ett tufft lopp i tredjespår och dödens men vann ändå på en bra tid. Det var riktigt bra gjort och hästen har blivit bättre och bättre och höjt sig ett snäpp senaste månaden. Hon var duktig även näst senast som tvåa. Läget nu med innerspår är helt perfekt eftersom hon är snabb ut. Nu möter hon hingstar den här gången och det är lite tuffare men på form och läge ska hon räknas tidigt, säger Veijo.

”R.K.King har riktigt bra form”

- R.K.King (V75-7) har riktigt bra form nu och har kommit tillbaka bra efter uppehållet. Han var duktig vid segern från dödens senast och hade vunnit redan för tre starter sedan om han inte galopperat i ledningen in på upploppet. Hästen blev lite rullig då och jag skulle ha haft mer vikt på framfötterna. Det har varit lite krångel hela året och han har varit ofräsch men nu är han fint i ordning. Spår tre är jag jättenöjd med och att det är hemmaplan är en stor fördel eftersom han är så nervös när han är ute och reser. Nu kan vi bara köra rakt ut från stallet och ner till banan. Det är en ärlig och fin löphäst som alltid springer bra när han är i ordning. Han är lite uppanmäld nu men det vet hästen inte om och hade han vunnit för tre starter sedan han han ju haft mer pengar på sig. Inga ändringar och jag räknar med bra chans.

Du har ytterligare fyra hästar till start inom V75 på torsdag. Chanserna där?
- Georgia (V75-1)
gjorde ett bra lopp från dåligt läge senast och har toppform. Fjärdespåret är inga problem men det blir nog tufft att räcka till mot de bästa hästarna som står på tillägg.
- Conny Sisu (V75-1) har varit en besvikelse i år och inte presterat som jag hade hoppats på. Han har haft problem och varit ofräsch till och från och inte fungerat. Nu har han tränat bra en längre tid och brukar gå bra efter vila. Men han måste upp till bevis i loppen först och springa innan jag törs sticka ut hakan. Jag tror att han kan vara med bland de tre och han är bäst av mina tre hästar i loppet.
- Part Two (V75-1) har det varit lite bekymmer med då hon har haft en infektion och fått vila lite. Nu tränar hon starkt igen men räcker inte till här och jagar främst pengar.
- Edindy (V75-5) har gjort en start för mig och var helt okej men fick en hovböld efter loppet som har besvärat henne och hon har tappat lite träning. Sedan har vi tränat på och det är en fin häst som känns bra men det kan fattas lite lopp i kroppen. Efter det här loppet tror jag att hon kommer i toppform och det verkar vara en fin löphäst som fungerar bra med skor. Hon borde kunna tjäna fina pengar men det blir nog svårt att räcka mot de bästa. Kanske en platschans, säger Veijo Heiskanen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Att spela Kristian Lindberg på V75 i år har varit en lönande affär.Mycket lönande till och med. På åtta styrningar i trav..


Att spela Kristian Lindberg på V75 i år har varit en lönande affär.
Mycket lönande till och med.
På åtta styrningar i travets elitserie har det blivit två segrar, båda med Rambo Rivner.
Snygg träffprocent, som blir ännu snyggare när man betänker vinnaroddsen på 60 respektive 22 gånger pengarna.
Lägg därtill att Lindberg satt dit 93-oddsaren Edindy i ett lördagslopp som placerats utanför V75-kupongen så förstår man att Årjängstränaren berikat sina följare å det grövsta under 2017.
- Lite skrällkusk känner jag mig som, det blir ju så när ingen tror på en, säger Lindberg med ett skratt.
- Men jag ska erkänna att jag också varit överraskad vid vinsterna. Jag visste att hästarna var i bra form, men därtill ska det stämma med positioner. Vi har verkligen fått luckorna i rätt läge.
På onsdag beger sig skrällkusken över gränsen till Norge när Bjerke tar över stafettpinnen i Winterburst.
En resa han gjort många gånger förr.
- Det är 13 mil till Bjerke och hälften till Momarken så det blir många turer på ett år. I snitt skulle jag säga att vi tävlar i Norge varannan vecka.
Vad är den största skillnaden mellan att köra i Norge och Sverige?
- Det är väl att man inte får ha körspö, annars är det rätt så lika. En anledning att vi ofta åker till Bjerke är att underlaget håller så hög nivå. Det är bra svikt och sliter inte lika hårt på hästarna som många banor i Sverige den här årstiden. Fästet är bra och man brukar aldrig behöva brodd.
En annan skillnad är att Norge inte har något skotvång vilket gör det möjligt för tillresta svenska hästar att göra en tillfällig barfotadans.
- Som banan varit de senaste tävlingsdagarna jag varit där går det inte att köra barfota, men det ska bli varmare i veckan och då är det inte otänkbart. Den enda av mina fem som är aktuell att tävla utan skor i så fall är Rambo Rivner.

”Nu låter jag väl som en galning”
Just det, fem hästar.
Kristian Lindberg har verkligen ställt in siktet på den här tävlingsdagen och fyra av deltagarna startar inom V75-spelet.
- Fyra på V75 är rekord, med råge. Jag vet inte ens om jag haft så här många till start en vanlig tävlingsdag.
Att onsdagen betyder lite extra för Årjängstränaren är alltså uppenbart och förhoppningarna stora.
- Nu låter jag väl som en galning, men får jag chansen kör jag i ledningen med alla fyra. Vi kommer i alla fall att vara med och gasa från start.
Är det upplagt för nya skrällar?
- Gärna för mig. Det är ingen häst som känns chanslös i alla fall.
Vem tror du allra mest på?
Jag har inte hunnit läsa på motståndet ordentligt ännu så jag kanske ändrar mig, men spontant skulle jag säga Västerbo Loire, säger Kristian Lindberg som rundar av med att gå igenom sina V75-hästar:
- 1 Västerbo Loire (V75-1) var lite sämre senast då han föll ur travet i sista sväng. Vi har åtgärdat honom i framknäna efter det och nu känns han perfekt igen. Innan dess tog han två vinster från ledningen och i den andra var han riktigt fin med tussarna kvar. Uppehållet tror jag inte är negativt för formen, han var ganska tunt jobbad inför comebacken för tre starter sedan och vann ändå. Någon startraket är han inte, men skulle vi klara att hålla spets så vill jag köra där. Hästen fungerar bäst i den positionen där han tagit alla sina segrar. Vi kör med skor, helstängt huvudlag och vanlig vagn som tidigare.
- 4 Global Update (V75-3) bromsade till och galopperade i första sväng senast, insatsen därefter var väl ungefär som väntat med tanke på att hon inte startat på länge och gått ett 1.23-jobb som snabbast. Jag räknar med att hon går framåt med loppet och tror att formen ska vara likvärdig med segern starten innan. Då gick hon i ledningen och skulle vi hitta dit igen så testar jag gärna där, även om hon inte är lika beroende av att springa där som Västerbo Loire. Vi kommer nog att köra med urryckare, jag ska testa i sista jobbet och faller det väl ut får hon tävla så för första gången. I övrigt ändrar vi inget.
- 6 Conrads Wilhelm (V75-5) gjorde sitt bästa lopp på mycket länge senast, han fick tredjespår ett varv fram i dödens och var på linje med tvåan i mål. Han hade ryckhuva för första gången på ett och ett halvt år då och svarade fint så det blir samma nu. Jag kommer att köra det som går från start, han öppnade förbättrat senast och skulle vi hamna i dödens tål han det. Jag säger inte att han vinner loppet därifrån, men han kommer säkert att kämpa och göra ett bra lopp även med tufft upplägg. Vi har kört honom i jänkarvagn några gånger, men jag har inte bestämt hur det blir nu. Senast hade han vanlig vagn. I övrigt blir det skor och norskt huvudlag som vanligt.
- 2 Rambo Rivner (V75-7) var lite sämre senast då han blev frånåkt från rygg ledaren. Men hästen hade varit struken inför det och var inte speciellt tufft förberedd så jag hoppas att han gått framåt. Han känns i alla fall klart piggare efter loppet. Det var länge sedan han hade ett bra läge så jag laddar och tycker att det vore spännande om vi kunde nå spets. Han har bara gått i den positionen en gång i min regi och då vann han ett långlopp på Momarken. De gånger han öppnat som snabbast bakom bilen har varit med helstängt huvudlag, men över lång distans vågar jag inte ha det då han kan bli lite het. Därför blir det norskt som på sistone. Tillåter underlaget rycker jag alla skor, han har hovar för det.

Robin Johansson, Kanal 75


Kristian Lindberg driver ett mindre stall och syns inte så ofta i de större sammanhangen. De senaste veckorna har därför varit över f&..


Kristian Lindberg driver ett mindre stall och syns inte så ofta i de större sammanhangen. De senaste veckorna har därför varit över förväntan för Åjängstränaren. Två gånger i rad har han ställt till det ordentligt för spelarna. Först ut var Edindy som vann Lördagsloppet på Åmål i mitten av juli till nästan hundra gånger pengarna och sedan lördagen på Axevalla då Rambo Rivner städade bort de flesta V75-kupongerna till drygt 60 gånger pengarna.
- Jag är faktiskt lika överraskad som spelarna. Det har stämt perfekt i loppen och sedan har hästarna varit riktigt bra för dagen.

Mer påpassad nu
I stallet står 18 hästar i blandad ålder och Kristian ser ljust på framtiden.
- Det ser ganska bra ut. Det är en del nya hästar på väg in, framförallt unga hästar och det är jättekul.
Ev av skrällhästarna startar på söndagen, Edindy (GS75-1) och den här gången kommer hon att vara betydligt mer påpassad av spelarna.
- Hon har svarat för två kanonlopp i rad. Hon är allround och visade senast att den långa distansen är inget som är till hennes nackdel. Edindy är medelsnabb från start och spår 5 på Åmål är ett av de bättre spåren på en 800-metersbana. Jag tycker att hon ska ses med vettig chans och hon kommer att tävla utan skor igen.
- Conrads Wilhelm (GS75-6) hade inte en tanke på att gå felfritt senast. Han känns fin i jobben och klarar distansen utan problem. I första hand måste ha sköta sig. Han har hög kapacitet och jag blir inte förvånad om han är med långt framme, säger Kristian Lindberg.

Joakim Brundin, Kanal 75


I mitten av 2014 flyttade Kristian Lindberg sin verksamhet från Bergsåker till Årjäng. Nästan två år senare börjar ..


I mitten av 2014 flyttade Kristian Lindberg sin verksamhet från Bergsåker till Årjäng. Nästan två år senare börjar bitarna falla på plats och de 15 hästarna han har på träningslistan tävlar på bra sätt.
– Jag ska vara helt ärlig och säga att jag trodde att jag flyttade till ”middle of nowhere”. Riktigt så är det däremot inte. Det finns massvis med startmöjligheter, inte minst i Norge… Den möjligheten fanns inte på samma sätt när man höll till i Sundsvalltrakten.
Vintern har varit kämpig i stora delar av Sverige och Värmland har inte varit något undantag.
– Det har varit väldigt besvärligt och det är egentligen inte mer än tre veckor sedan som jag blev riktigt nöjd med träningsmöjligheterna. Hästarna som har startat har gått bra, men jag tror att formtoppen kan komma nu när vi har fint att träna på.

Rikstravet gav nya ägare
2015 var Kristian Lindberg med i Rikstravet. Hans bidrag i tävlingen var Conrads Wilhelm. Under säsongen fick de 1 000 ägarna bland annat vara med om seger på V75 och Derbykval på Jägersro.
- Hästen gick riktigt bra i fjol. Han gjorde det så pass bra att 125 personer valde att fortsätta sitt ägarskap… 125 otroligt positiva och glada hästägare – det kan inte bli bättre. Att ringa runt till 125 personer fungerar givetvis inte, därför har vi valt att blogga om hästen. Det är uppskattat har jag märkt. Ägarna är fantastiska och alltid är det några som är på plats när han startar.

Startar på söndag
På söndag gör han sjunde starten för året. Senast slutade han tvåa från spår åtta i ett kortlopp.
- Han gick riktigt bra den gången. Jag är nöjd med att han blivit allt mer stabil, han är inte lika spänd som han en gång varit. Vi behöver lite tur den här gången, men skulle det lösa sig under vägen slutar han säkert långt framme. Vi kör med vanlig vagn den här gången till skillnad från senast.
I övrigt har Kristian Lindberg två hästar till start i V64-avslutningen. Det handlar om Kim Klipp och Edindy.
- Kim Klipp var duktig senast efter uppehåll. Det är väl 50/50 kring om hon går iväg från start, men gör hon det tycker jag att hon ska räknas. Hon är tuff och rejäl, även om hon kanske inte ser jättemycket ut för världen, säger Lindberg och fortsätter.
- Edindy var jag lite besviken på senast, men banan var tung och dessutom hade vi haft dåliga träningsförhållanden inför den starten så hon är väl lite ursäktad. Efter den starten har hon tappat päls och känns pigg och fin i träningen, så det känns uppåt. Spåret ska hon klara och det kan bli så att jag rycker skorna runt om på henne. Hon är lite intressant, även om jag tycker att Kim Klipp kanske är den bättre chansen så länge hon går felfritt, avslutar Lindberg.

Dennis Engelbo, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-29 2015-12-29 Färjestad-7 2140/9 1 16.3 17
2015-12-14 2015-12-14 Färjestad-8 2140/12 4 18.1 47
2015-11-30 2015-11-30 Färjestad-1 2160/10 0 20.0 18
2015-10-31 2015-10-31 Färjestad-1 2140/6 1 16.8 38
2016-10-01 2016-10-01 Färjestad-12 Kristian Lindberg 2160/12 A 0 15.4 326
2016-09-18 2016-09-18 Årjäng-5 Kristian Lindberg 2160/9 A 2 15.2 38
2016-08-28 2016-08-28 Årjäng-7 Kristian Lindberg 2160/9 A 2 15.0 52
2016-08-21 2016-08-21 Årjäng-4 Per Nilsson 1640/8 A 1 14.1 21
2016-08-09 2016-08-09 Årjäng-1 Kristian Lindberg 1640/6 A 0 22.1g 29
2016-07-25 2016-07-25 Årjäng-10 Kristian Lindberg 2140/5 A 3 14.8 28
2016-07-17 2016-07-17 Årjäng-10 Stefan Söderkvist 2140/1 A 0 g 46
2016-06-24 2016-06-24 Årjäng-1 Kristian Lindberg 2160/7 A 5 15.9 93
2016-05-30 2016-05-30 Färjestad-9 Kristian Lindberg 2140/4 A 6 15.3 65
2016-05-14 2016-05-14 Åby-12 Kristian Lindberg 1640/7 B 5 13.4 204
2016-04-30 2016-04-30 Åby-3 Ulf Ohlsson 2640/2 D 5 14.8 285
2016-04-10 2016-04-10 Romme-10 Ulf Ohlsson 2140/5 C 4 15.7 91
2016-03-06 2016-03-06 Färjestad-3 Kristian Lindberg 2140/6 D 5 18.8 54
2016-01-20 2016-01-20 Åby-3 Kristian Lindberg 2140/9 D str
2017-12-28 2017-12-28 Åby-7 Veijo Heiskanen 2140/4 D 3 14.0 124
2017-11-09 2017-11-09 Åby-9 Veijo Heiskanen 1640/9 C 5 12.5 35
2017-10-29 2017-10-29 Åby-10 Kristian Lindberg 2140/2 C 1 13.6 80
2017-10-18 2017-10-18 Bjerke-6 Kristian Lindberg 2100/1 B 0 141
2017-10-04 2017-10-04 Bjerke-8 Kristian Lindberg 2100/11 B 0 133
2017-09-16 2017-09-16 Bollnäs-6 Ulf Eriksson 2140/4 C 0 14.6 119
2017-08-19 2017-08-19 Romme-9 Kristian Lindberg 2640/6 B 4 14.6 205
2017-07-30 2017-07-30 Åmål-5 Kristian Lindberg 2480/5 A 5 15.8 63
2017-07-15 2017-07-15 Årjäng-3 Kristian Lindberg 2660/15 C 1 14.7 933
2017-06-28 2017-06-28 Åmål-2 Preben Sövik 2080/5 C 3 14.2 101
2017-06-21 2017-06-21 Bjerke-7 Herman R. Tvedt 2100/8 B 0 174
2017-06-05 2017-06-05 Årjäng-8 Kristian Lindberg 2140/9 B 6 15.6 108
2017-05-22 2017-05-22 Årjäng-9 Kristian Lindberg 1640/11 D 4 12.7 453
2017-04-26 2017-04-26 Bjerke-6 Josefine Eilertsen 2100/8 C 0 129
2017-04-14 2017-04-14 Färjestad-6 Joakim Granlund 2140/2 C 5 15.0 305
2017-03-27 2017-03-27 Färjestad-5 Rebecca Arnerlöf 2140/7 B 5 14.7 33
2017-03-08 2017-03-08 Bjerke-5 Herman R. Tvedt 2100/5 A 1 58
2017-02-27 2017-02-27 Färjestad-9 Kristian Lindberg 2140/2 B 0 17.8 212
2018-08-11 2018-08-11 Åby-2 Jennifer L Oscarsson 1640/6 B str
2018-07-31 2018-07-31 Jägersro Trav-4 Örjan Kihlström 3140/5 D 2 14.1 116
2018-07-22 2018-07-22 Axevalla-2 Jennifer L Oscarsson 2140/1 D 1 15.0 57
2018-06-21 2018-06-21 Mantorp-1 Veijo Heiskanen 2140/11 D str
2018-05-04 2018-05-04 Axevalla-4 Jennifer L Oscarsson 2160/8 A 2 15.2 17
2018-04-20 2018-04-20 Kalmar-6 Veijo Heiskanen 2140/1 B 2 13.9 45
2018-04-07 2018-04-07 Halmstad-7 Jennifer L Oscarsson 2180/10 B 1 15.4 31
2018-03-28 2018-03-28 Jägersro Trav-6 Veijo Heiskanen 1640/7 B 0 g 122
2018-03-20 2018-03-20 Jägersro Trav-7 Veijo Heiskanen 2140/4 B 0 g 52
2018-03-08 2018-03-08 Åby-4 Veijo Heiskanen 2160/10 B 2 15.6 79
2018-03-02 2018-03-02 Kalmar-5 Stefan Söderkvist 2140/9 C str
2018-02-22 2018-02-22 Åby-3 Veijo Heiskanen 2180/5 B 0 g 60
2018-02-14 2018-02-14 Åby-7 Veijo Heiskanen 3160/5 B 0 17.1 229
2018-02-03 2018-02-03 Åby-4 Veijo Heiskanen 2160/12 A 0 17.6g 163
2018-01-24 2018-01-24 Åby-9 Veijo Heiskanen 1640/2 C 6 13.5 85
2018-01-10 2018-01-10 Solvalla-7 Jorma Kontio 2140/7 A 4 15.1 28
2019-08-17 2019-08-17 Örebro-2 Kristian Lindberg 2100/4 B 0 g 450
2019-08-02 2019-08-02 Lindesberg-1 Ulf Eriksson 2640/3 B 5 15.4 115
2019-07-21 2019-07-21 Axevalla-2 Jennifer L Oscarsson 2140/1 B 5 15.7 174
2019-06-26 2019-06-26 Åmål-8 Kristian Lindberg 2900/13 A 0 g 49
2019-06-16 2019-06-16 Åmål-6 Kristian Lindberg 2100/6 B 3 14.2 54ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se