Eder Bob travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Eder Bob travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Eder Bob har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2020-09-24 2020-09-24 Boden-8 Rikard N Skoglund 2140/11 A

Nyheter för travhäst Eder Bob


Anna Näslund och maken Henrik Bäckström i Umeå handlar en del med hästar i aktiebolaget Hästbussen. Runt fyra-fem hästar &ar..


Anna Näslund och maken Henrik Bäckström i Umeå handlar en del med hästar i aktiebolaget Hästbussen.
Runt fyra-fem hästar åt gången brukar Anna hålla sig med i stallet. För dagen tränar hon fem och tre är anmälda till söndagens tävlingar på Umåker.
Efter ett helt liv med hästarna fick hon vara med om karriärens höjdpunkt i Skellefteå V75 i fjol höstas då Eder Bob vann bronsdivisionen efter en offensiv styrning av Magnus A Djuse.
- Det var min första V75-seger som tränare. Jätteskoj med tanke på hur svårt det är i V75. Han var jätteduktig den gången och är överhuvudtaget en hedershäst som alltid gör bra lopp och egentligen var bra i V75 hela året i fjol, säger Anna Näslund.
V75-vinnaren Eder Bob får dock stå tillbaka när Anna uttalar sig den här gången.
Lexington Tooma är ny i stallet. En femårig valack som kom fix och färdig i fin författning från Skellefteåamatören Carl-Evert Johansson i december med 600 000 kronor på kontot.
Nyförvärvet startar i den sjätte Grand Slam 75-avdelningen på söndag.
- Jag var jättenöjd med honom i första starten för oss i Boden för någon vecka sedan. Han var tvåa då och hade spår 15 bakom bilen i en spårtrappa och gjorde ett riktigt bra lopp. Tooma fick gå på varvet från mål och kom ner runt sista sväng. Då hade ledarhästen redan ryckt undan och det var inte så mycket att göra åt, han var jättebra som tvåa, berömmer hon.

Öppnar i ett huj
Lexington Tooma är en känd ”öppnare” som det heter. Hästen är startsnabb och från ett innerspår bakom bilen torde taktiken vara given.
- Eftersom han är så färsk i mitt stall överlåter jag till tipparna att försöka räkna ut var han hamnar. Jag är inte en sådan person som kan sätta in honom mot de andra. Men jag vet ju att han är jättestartsnabb och det blir ju en bra position oavsett från det där läget. Ja, med tanke på läget tycker jag att han ska vara vår bästa chans, säger Anna Näslund.
Lexington Tooma gick barfota runt om i den senaste starten. Anna som hyr ett stall inne på banan i Umeå har koll på ovalen och hur det arbetas med den.
- De har jobbat mycket med banan och vädret ska inte vara några konstigheter i helgen. Så jag tror att det blir jättebra bana till på söndag. Tooma kommer att få gå barfota runt om igen. Det kändes direkt när han kom att det var en barfotahäst och att han är mycket gynnad av att tävla utan skor. Med skor är det som att han springer med gummistövlar! säger hon och skrattar.
Eder Bob (GS75-4) gjorde bara ytterligare en start efter V75-segern i oktober. I förra veckan årsdebuterade han med en tredjeplats i Östersund.
- Rikard (Skoglund) sa att han gick med full fart över mål och jag var jättenöjd med årsdebuten. Att han ställdes av tidigt i fjol har att göra med att han trivs bäst när det är mjuka banor och kan springa utan skor.
Digital Ink, Mr Golden Quick och Höwings Star är de tre mest namnkunniga motståndarna på söndag. Vad säger du om chansen?
- Det är ett jämnt snabblopp. Berghs häst (Digital Ink) sticker ut förstås men "Boben" är lika bra som övriga. Han behövde tempo i kroppen efter vintern och det är klart att han bör ha gått framåt till det här loppet av årsdebuten i Östersund. 
I samma lopp har du italienfödde Te Quiero Grif till start. Åttaåringen har inte startat sedan i juli. Sommaren 2018 vann hästen faktiskt bronsdivisionen i Halmstad,  då i Veijo Heiskanens träning. Chansen?
- Det blir ett snällt upplägg den här gången eftersom han varit borta så länge. Jag ligger lågt även om hästen känns jättefin. Blir det tokkörning är han inte chanslös kanske. Han blandade prestationerna i fjol och vi hittade en lös benbit som opererades bort. Det här är en häst vi äger tillsammans med Kari Lähdekorpi. Te Quiero Grif är väl förberedd men behöver helt klart mera tempo i sig.

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Magnus A Djuse tar för sig allt mer och 19-åringen kunde räkna in årets åttonde respektive nionde V75-seger på Skellefteå..


Magnus A Djuse tar för sig allt mer och 19-åringen kunde räkna in årets åttonde respektive nionde V75-seger på Skellefteåtravet..
V75-5 föregicks av viss dramatik för Magnus A Djuse då Eder Bob inte alls kände sig bekväm med en jänkarbike och tränaren Anna Näsman fick göra ett snabbt vagnbyte.
I loppet fick Eder Bob rygg ledaren på en glödhet The True F. Magnus A Djuse valde sedan att gå ut utvändigt ledaren dryga varvet kvar och bjöd då samtidigt Antonio Trot på en rygg en kort stund. Men redan på sista bortre långsidan övertog Eder Bob ledningen och Magnus A Djuse valde att hålla ett högt tempo som gjorde det extra jobbigt för de som jagade. Antonio Trot utvändigt närmade sig över upploppet men Eder Bob höll undan ganska säkert till slut.
- Han stred tappert, berömde segerkusken.
Magnus A Djuse är glödhet för dagen och han följde upp segern i V75-5 med ännu en V75-seger i V75-6 där han skrällde med Mr Golden Quick.
Favoriten Carmine Am kom in mot upploppet i ledningen men då kom Mika Haapakangas-tränade Mr Golden Quick ”från ingenstans” och spurtade sylvasst till klar seger.
- Härligt, jätteskoj, jag körde invändigt hela vägen och sedan gick jag ut i andraspår över upploppet. Han går alltid hela vägen. Det känns jättestort att vinna dubbelt på V75, sa Magnus A Djuse.
Magnus A Djuse körde i samtliga V75-lopp och förutom segrarna med Eder Bob och Mr Golden Quick blev han trea med Tempel L.B. i V75-1 och så brände han med favoriten Art Kjarvald i V75-4 som galopperade i ledningen på upploppet.

Obesegrad i regi Goop
Kallblodslopp (Steggbest Minne) bjöd på ett rörigt upplopp där både ledaren Art Kjarvald och Tangen Haap galopperade. Därmed låg vägen till vinnarcirkeln öppen för finske gästen Vixus som från rygg ledaren höll sig i trav och hittade mållinjen först via open stretch. I segersulkyn satt Janne Soronen som bjöd på en härlig segergest.
Giant Shadow är obesegrad i regi Björn Goop. Den holländske sexåringen var lördagens största favorit på V75-spelet och tillsammans med Carl Johan Jepson gjorde han inte favoritspelarna besvikna i V75-1.
Carl Johan Jepson tog det lugnt från spår 8 bakom bilen och landade sist utvändigt. På sista bortre långsidan fick Giant Shadow anfallsorder och han fick tidigt gå ut i fjärdespår när han rundade fram till utvändigt ledaren. In mot upploppet var favoriten i närkamp med Vincent Horse och 150 meter från mål hade han kopplat greppet.
Det var sjätte raka segern i Sverige på lika många starter.
- Han löser det på ett förnämligt sätt, hästen. Han fick ju draghjälp i 100 meter i alla fall... Det driver fantastiskt bra för hästen, sa Carl Johan Jepson som för första gången körde lopp i Skellefteå.

Favoritseger avslutade
V75-2 var ett stolopp där sexåriga Walkie Talkie, trots ett svårt utgångsläge med bakspår på tillägg, spurtade bäst över upploppet tillsammans med sin tränare Per Linderoth.
- Hon har gjort storstilade prestationer i stort sett hela året. Hon har visserligen bara vunnit tre lopp men vi har matchat henne tufft och det har hon utvecklats av, sa segerkusken.
Tomas Pettersson var bestämd från start i V75-4 med Gossip's Lord och från spets fixade femåringen årets första seger i elfte starten. Jenni H Åsberg tränar vinnaren som förtjänstfullt sträckte på sig över upploppet när favoriten Ellis Pride uppvaktade utvändigt.
V75-omgången avslutades på samma sätt som den inleddes – med en favoritseger.
Robert Bergh-tränade Macelleria var dagens näst största V75-favorit och tillsammans med Per Lennartsson försvarade hon innerspåret och ledde från start till mål.
Sju rätt på V75 gav 21 313 kronor, sex rätt gav 242 kronor och fem rätt 28 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Hot’n Cold – fem varmblod mot tio kallblod.Umåker bjöd på travhistoria då det var första gången det arrangerades t..


Hot’n Cold – fem varmblod mot tio kallblod.
Umåker bjöd på travhistoria då det var första gången det arrangerades travlopp mellan raserna med både totospel och prispengar, 75 000 kronor till vinnaren.
V75-meriterade Eder Bob var favorit och startade 460 meter bakom kallbloden på start över grunddistansen 2 140 meter.
Favoriten vann också efter ett lopp helt i publikens smak.
- Jag fick ta fram tidtagaren, jag brukar aldrig köra med tidtagaren, men nu var jag tvingad att ta fram den. Dels hålla koll så jag körde rätt tid själv men också titta på andra sidan och klocka kallbloden så jag visste ungefär hur fort de körde. Det var kul att få göra något annorlunda, att använda hjärnan också, sa Rikard N Skoglund.
Ungefär 150 meter före mål susade Rikard N Skoglund förbi brorsan Robert Skoglund bakom kallblodet Obelix Rex och tog över ledningen.
- Man har väl aldrig känts sig så säker på ett upplopp, man var inte orolig att de skulle kontra i alla fall, sa Rikard och skrattade.
- Jag klockade Robert och han körde 1.28 några hundra meter där mitt i loppet och då tänkte jag att jag måste under 1.14 om jag ska hinna fram. Jag hade räknat med att det skulle räcka med att köra 1.14,6 om de körde typ 1.30 där framme. Men de var lite under där så vi ökade farten för säkerhets skull, fortsatte segerkusken som vann på kilometertiden 1.13,8.

Publikfrieri
Sista biten tog spurtade ytterligare två varmblod, Västerbo Fantast och Chocolate Gold, förbi kallblodet Obelix Rex som blev fyra på 1.30,5
Rikard N Skoglund var förstås nöjd med kvällen där det blev totalt tre kusksegrar. Mest nöjd var han med den historiska vinsten i Hot’n Cold.
- Jag tycker det var jättekul. Vi står inför en utmaning att få hit mer publik till travbanorna och behålla den vi har och då krävs det kanske att vi gör andra former av publikfrieri och bjuder på någonting som inte varit förut och lite speciellt. Jättefint av Umåker och hoppas vi kommer få köra det här fler gånger.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Hot’n Cold är rubriken på ett av årets mest spännande travlopp. Svensk Travsport har gett travbanan i Umeå godkänt till e..


Hot’n Cold är rubriken på ett av årets mest spännande travlopp.
Svensk Travsport har gett travbanan i Umeå godkänt till ett test i hetluften.
Tio kallblod på två tilläggsvolter, ska försöka hålla undan för fem varmblod placerade långt bakom. Närmare bestämt på 460 meters tillägg.
För några år sedan körde Skellefteåtravet ett liknande lopp men utan totospel och prispengar.
– Nu känns det mer på riktigt med 75 000 kronor i förstapris. Det blir jättespännande, säger Umåkers sportchef Håkan Persson som tillsammans med travbanechefen Robert Karlsson är den som ligger bakom initiativet.
Centralförbundet gick inte med på att lägga loppet på streckspelet V64. Hot’n Cold avgörs nu som kvällens sista lopp efter V64-spelet, med start klockan 21.33.
Boko Stables är samarbetspartner och förstapriset är 75.000 kronor.
Propositionen var inte den lättaste att skriva.
– Har jag räknat rätt ska det bli hårt i mål mellan några hästar. Det är ju det man drömmer om i alla fall. Mardrömmen är att ena rasen är helt överlägsen, säger Håkan med ett skratt.
– Jag har suttit och slagit på flera hundra hästar, framför allt kallbloden, och vilka rekord de har gått i de olika klasserna. De som står på start har jag räknat på ska springa 1.31 och de som står 20 meters tillägg 1.30,3. Då ska varmbloden kunna gå 1.14 över den långa distansen.
Vilka hästar tror du det står mellan i loppet?
– Jag tror att det kommer att stå mellan hemmahästarna Guli Björn och Eder Bob. Guli Björn har visat att han kan springa 1.28 och då får Eder Bob och de andra där bak jaga. Det har varit mycket snack hela tiden sedan vi gick ut med att vi skulle köra det här. John Bootsman, Boko Stables, klev på direkt vi frågade om han ville vara med. Han kommer upp själv och är prisutdelare så det är jätteskoj. Men det är med lite skräckblandad förtjusning man ser fram emot det här, säger Umåkers sportchef Håkan Persson.
På fredag körs också Norrländska Elitstoet för kallblod med 100 000 kronor till vinnaren som kommer som den femte avdelningen på V64.

Startlista
Hot'n Cold
2 140 meter

1. Obelix Rex – Robert Skoglund
2. Turknappen – Fredrik Forsén
3. Djärv Elden – Mats Gällerstedt
4. Backestjärna – Björn Karlsson
5. Pilbo Titan – Malin Viklund
2 160 meter
6. Torpa Nic – John Östman
7. Klack Pansar – Oskar J Andersson
8. Trimma – Elina Johansson
9. Lillsves Erik – Heidi Hiltunen
10. Guli Björn – Ove A Lindqvist
2 600 meter
11. Eder Bob – Rikard N Skoglund
12. Anaheim Kemp – Magnus A Djuse
13. Googla – Nichlas Janze
14. Chocolate Gold – Krister Söderholm
15. Västerbo Fantast – Hanna Olofsson
Förstapris: 75 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Bodentravet bjöd på en fantastisk publikfest med sommarvärme och sol när V75 gästade för det numera traditionella midnattstravet...


Bodentravet bjöd på en fantastisk publikfest med sommarvärme och sol när V75 gästade för det numera traditionella midnattstravet.
Norrbottens Stora Pris med en miljon kronor var förstås huvudnumret och för fjärde året i rad vann Propulsion. I senaste starten var Daniel Redéns superstjärna fyra i Elitloppet och inte gick att känna igen. Nu var den åttaårige hingsten sig lik och när han samtidigt kom enkelt till ledningen var konkurrenterna med elitloppsfinalisterna Makethemark och Milliondollarrhyme i spetsen chanslösa.
- Det där blev inte som jag hade tänkt mig, så snällt lopp har han inte fått sedan… ja, jag vet inte hur länge sedan, sa Daniel Redén.
- Jag blev lite rörd, det var så mycket spekulationer innan, men han kändes lika fin som alltid.
Folk har tvivlat helt enkelt, men man tvivlar inte på Proppen. Han vet vad sitt jobb är, norsken och huvan kvar… då blir en tränare glad. Det är skitkul… det finns bara en Propp. Nu ska vi njuta och Proppen ska få fira och få mycket morötter, för det är han värd, fortsatte Solvallatränaren.
Örjan Kihlström var inte lika överraskad över att han kom till ledningen.
- Skönt för honom att få en lite lättare resa i dag. Hade ganska mycket sparat i dag. Det är fantastiskt häftigt, jag kände redan i den andra provstarten att det var riktig kick i han, förstod att han skulle göra ett riktigt bra lopp nu igen.
- Det går knappt att beskriva. När han har en dålig dag är han fyra i elitloppet, det säger allt om vilket fenomen det är, han är helt otrolig, sa Örjan Kihlström.
Hemmahoppet Makethemark knep andrapriset efter ett lopp utvändigt Propulsion, Muscle Hustle blev trea från rygg ledaren och Milliondollarrhyme fyra från tredje invändigt.

Mellby Club imponerade
Förutom Propulsion var kvällens kanske mest imponerande vinnare Mellby Club som lekte hem V75-3 över mäktiga tre kilometer tillsammans med Jorma Kontio.
Från start blev Mellby Club hängande i tredjespår men Jorma Kontio var bestämd och efter 600 meter satt ekipaget i ledningen, resten blev en uppvisning.
- Det här var hans bästa lopp i karriären. Han har hittat en växel till och vann med krafter kvar, sa Jorma Kontio.

Dubbelsegrare
I V75-1 bjöd stallkamraterna Quito Lane och Macelleria på en läcker upploppsduell där ledaren Quito Lane höll nosen först trots att han tappade spänsten till slut. Kusken Ove A Lindqvist visade rutin och stöttade vad som behövdes och tränaren Robert Bergh bakom Macelleria fick nöja sig med andrapriset.
- Det blev hårt i mål. Han började rulla lite 150 före mål så jag vågade inte driva utan fick sitta blixtstilla för att hålla han i trav. Jag fick lite torskfrossa, sa Ove A Lindqvist.
Ove A Lindqvist vann dubbelt inom V75-spelet och segrade även i kallblodsloppet med John Mogset-tränade Pave Faks. Ekipaget vann för övrigt V75 även förra året samma tävlingsdag på Bodentravet.
Ove A Lindqvist var offensiv och kontrollerade loppet från positionen utvändigt ledaren.
- Jag kände i värmningen att det var en annan häst än i fjol, starkare, sa Ove A Lindqvist.
Och lördagens dubbelseger kommenterade han så här:
- Jag kör ju bra hästar.
Robert Bergh hade också en mycket bra dags i kvällssolen och fick även en kuskseger då han blåste till ledningen med Nobel Amok i V75-5. Väl i spets svarade Åbytränaren för en perfekt tempobedömning och Nobel Amok vann knappt men säkert före Eder Bob och Bucks To Burn.
- Han flyger lågt den här, det är en härlig travare. Det är lite nerv i han men när det stämmer då är han jäkligt bra, kommenterade Robert Bergh.
Segertiden 1.12,3/2140 meter autostart.

Vann sjätte raka
I V75-2 såg det länge ut som att Erik Adielsson satt på leken med Lady Zappa i ledningen. Men den snabba öppningen från 20 meters tillägg satt i benen in på upploppet och istället spurtade Hope And Dreams bäst från dubbla tillägg efter att ha blivit serverad ett perfekt lopp i rygg på favoriten Millie Millionaire i tåget i tredjespår sista varvet.
Emila Leo satt i segersulkyn bakom Hope And Dreams som tränas av Oscar Berglund.
- Hon är helt fantastisk, hästen. Jag saknar ord, hon bara växer med uppgifterna. Jag är otroligt tacksam att ha en sådan häst i stallet, kommenterade Östersund-amatören.
Omgångens skräll kom i V75-6 då tappre favoriten Fleets Admiral blev snuvad i sista stegen av Littleredcorvette som tog sjätte raka segern när han vann till skrälloddset 20,52.
John Östman satt i segersulkyn och vinnaren tränas i Norge av amatören Trine Hansen.
Sju rätt på V75 gav 34 612 kronor. Sex rätt gav 244 kronor och fem rätt 27 kronor.
Utanför V75-spelet utmärkte sig Zephyr Kronos som vann ett försök i Norrlands Grand Prix för fyraåringar i läcker stil från spets tillsammans med Örjan Kihlström. Daniel Redén tränar löftet som vann på 1.12,9/2140 meter autostart.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


På lördag arrangerar Boden-travet sin största travdag för året när det är dags för det traditionella Midnattstravet. F..


På lördag arrangerar Boden-travet sin största travdag för året när det är dags för det traditionella Midnattstravet. Första start för V75 är klockan 20.30 och det är alltid en stor folkfest med runt 10 000 besökare på de fina tävlingarna.
Norrbottens Stora Pris, med en miljon kronor i förstapris, avslutar V75-omgången och körs strax innan klockan 23 under midnattssolen. I fjol vann Propulsion det här loppet och tvåa var Makethemark. Tränaren Petri Salmela var då nästan mer glad över andraplatsen än vad Daniel Redén var efter segern med Propulsion.
- Hästen gjorde en jättebra prestation då och tog klivet in i den översta eliten. Jag var överlycklig och att han sedan kunde vinna Jubileumspokalen var otroligt stort, säger Petri Salmela.

”Hade vunnit Elitloppet med lucka 150 kvar”
Sagan om Makethemark har sannerligen fortsatt i år. Efter segern i årsdebuten i Gulddivisionen på Romme, bjöds Makethemark in till Elitloppet. Efter en andraplats i försöket bakom Readly Express, blev han sedan trea i finalen. Då fick hästen aldrig fritt till slut och satt fast med krafter kvar genom mål.
- Uffe sa till mig när han lämnade över tömmarna efteråt att får vi luckan 150 meter kvar så vinner vi loppet. Jag hade så mycket adrenalin i kroppen att det var svårt att ta in känslan, men jag var nöjd med resultatet förstås och överlycklig vad min häst hade gjort.
- Naturligtvis var det en topp-, topprestation som hästen gjorde och det var nästan bättre än vad man vågade drömma om innan. Men jag känner min häst och vet hans kapacitet och när vi fick bricka ett i försöket så höjdes förhoppningarna om en finalplats radikalt. Sedan vet man att i finalen kan vad som helst hända och vi såg i år att vad som helst kan verkligen hända.
- Nu fick man uppleva Elitloppet för första gången i livet och det var en fantastisk känsla. Men mentalt var det ganska jobbigt med hård press från flera håll under veckan. Tack och lov har man haft en lång karriär och försöker att vara lugn och fixa allt i sin ordning. Men det var en speciell vecka för mig, helt klart, säger Salmela.

”Det var nästan overkligt”

Hur har Makethemark tagit dubbla heat i Elitloppet och vad har han gjort i träningen efteråt?
- Han fick ta det lugnt hela veckan efter Elitloppet och på fredagen joggade skötaren Anne honom litegrann. På tisdagen två dagar efter loppet gick veterinären igenom honom och det var nästan overkligt för han hittade i princip ingen reaktion någonstans.
- Hästen var jättefin och Anne sa det redan samma kväll efter Elitloppet att han var inte trött på kvällen och ville äta och var pigg och glad. Jag tyckte även i dopingstallet efteråt att det var otroligt att hästen inte var mer trött än vad han var.
- Förra veckan fick han två vanliga intervalljobb och Anne var mer än nöjd. Hon brukar inte säga så mycket men när jag frågade i onsdags sa hon att man vågar nästan inte säga hur bra hästen känns. Han känns nästan ännu bättre än vad han gjorde inför Elitloppet och nästan lika fin som han var inför Jubileumspokalen, säger Petri.

”Är mer färdig nu än i fjol att möta Propulsion”
På lördag blir det ett nytt stort ögonblick för Boden-tränaren när han visar upp sin stjärna inför hemmapubliken. Makethemark har spår fem bakom startbilen och körs som vanligt av Ulf Ohlsson. Värsta konkurrenten är fjolårsvinnaren Propulsion och det återstår att se om det blir revansch.
- Självklart är det ingen lätt uppgift när man möter en av världens bästa hästar i Propulsion. I fjol var jag nöjd att vi var så nära honom efter ett helt perfekt lopp. Nu i år är min häst ett år äldre och han har fått mer hårdhet i bagaget om man jämför med Propulsion som har varit i världseliten i flera år. Jag sa redan efter femåringssäsongen att hästen behöver egentligen inte bli bättre än vad han redan är, men han behöver såklart få mer hårdhet.
- Därför tycker jag att han är mer färdig nu att möta Propulsion än vad han var i fjol. Men det är många fina hästar med i loppet och det är inte bara dessa två, även om det på förhand är de två som är formstarkast i fältet. Det blir löpningsscenario och positioner som kommer att avgöra. Jag tror inte ens att Propulsion kan göra som han gjorde i Olympiatravet att vinna ute i spåren varje gång, det är nästan omöjligt.
- Läget är helt okej och det blir samma balans och utrustning som i elitloppsfinalen. Han gick med tåskor bak och barfota fram i försöket men till finalen ryckte vi alla skor. Det slet lite på hans fötter men nu är de fina igen och han kan tävla barfota runt om. I övrigt blir det hans riktiga jänkarvagn och öppet huvudlag som vanligt.

”Det här är vårt Elitlopp”
För hemmatränare Salmela är den här tävlingsdagen förstås en av årets höjdpunkter. Han har laddat rejält och selar ut inte mindre än nio hästar på V75.
- Efter Elitloppet har det varit fullt fokus mot den här tävlingsdagen och för Norrbotten-folket är det här vårt Elitlopp. Det är ett bra koncept som har blivit en succé och folket som bor här uppe har tagit emot det på bästa möjliga sätt. Vi har många hästägare på besök och alla är välkomna till stallet där vi bjuder på enklare mat, säger Salmela.

”Nu blir det första barfota runt om - intressant”
Så här kommenterar Boden-tränaren sina V75-hästar och han börjar i den första avdelningen med Canwin B.F. som är obesegrad i år i tre raka segrar.
- Canwin B.F. (V75-1) är en riktigt intressant häst som vi provade med i rikstoton redan som treåring och sedan blev han skadad i fjol och fick en hovbensfraktur och blev borta länge. Han fick en rejäl vinterträning och har kommit tillbaka starkt. Två av segrarna har varit i Breddlopp i Boden men han har varit riktigt fin och senast vann han ett lopp i Finland och grejen var att hästen inte fick tjäna mer än 10 000 kronor för att inte gå över gränsen här. Så det blev en helt perfekt matchning och nu står han på kronan inne i loppet. Vi hade tänkt att köra barfota runt om senast men han såg ut som en dröm i bilprovstarterna och vi behöll skorna på. Men nu är det dags och jag tror det blir mycket intressant med första barfota runt om någonsin. Hade jag fått välja spår hade jag tagit springspår. Hästen är stor men kan man bara vända i rätt tid så är känslan att han kan öppna litegrann. Vi har kört med Murphy- och Can’t See-back huvudlag men nu blir det ett Open Eye-huvudlag. Jag tycker inte att man ska räkna bort honom här, säger Petri Salmela.

”Har hysterisk form”
- Dragondamour Sisu (V75-2)
har varit bland de tre varje gång i år men inte vunnit och gör det inte nu heller i det här loppet. Hästen har bra form men måste smygköras och då kan hon tjäna pengar. Kanske om det blir maxklaff att hon kan vara med i platsstriden men inte mer. Barfota runt om igen.
- Lady Zappa (V75-2) har riktigt bra form och att vinna under elitloppshelgen är inte lätt och hon gjorde det från spår tolv. Nu är det önskeläge med springspår på tillägg och Erik brukar vara duktig på att skicka iväg hästarna från sådana lägen. Hon är snabb ut och det skulle inte förvåna mig om hon är i fatt täthästarna redan efter trehundra meter. Hon måste få det lite serverat och är absolut ingen häst som kan gå i dödens. Men hästen har hysterisk form och får hon det serverat kan man inte räkna bort henne. Barfota runt om igen.

”Han är värd en skrällvarning”
- Rhapsody Ås (V75-5)
fick äntligen vinna senast efter att ha tränat bra hur länge som helst. Petteri körde perfekt och han vann hur enkelt som helst. Det var ett billigt lopp och nu är det mycket tuffare emot. Men formen är bra och får han en invändig resa kan han hänga med till pengar.
- Cupido Sisu (V75-5) försökte utmana Eder Bob i kampen om ledningen senast och var en halv längd förbi men när han springer i maxfart så slår han i lite i vagnen och det blev galopp. Jag lovar att hästen är i sådan form nu att hade man tagit det lite lugnare så hade han varit tvåa eller trea i det loppet. Hästen känns riktigt bra och har toppform och jag tror att han har kapacitet för att springa en 1.11-tid över den här distansen. Nu har han dåligt utgångsläge men han har mött tuffa hästar och löser det sig med positionerna och han har lite tur blir jag inte förvånad om han överraskar. En ny kusk brukar också vara positivt för äldre hästar och han är värd en skrällvarning. Barfota runt om igen.

”Tanken är att rycka alla skor - blir även jänkarvagn”
- Zinco Jet (V75-6)
var inte dålig senast som femma i V75 men jag hade väntat mig lite mer. Om han hade haft toppform den dagen så hade han varit skyldig att vara med i segerstriden. Nu har han fått två lopp i kroppen efter sitt uppehåll och han vann ju i årsdebuten och känns fortsatt fin. Jag tror att vi kommer att få ännu bättre utdelning den här gången. Det enda är att det är en lång resa från filialen utanför Stockholm men hästen är lugn och cool så jag tror att det kommer att gå bra. Tanken är också att rycka alla skor för första gången hos oss och sätta på en jänkarvagn. Han ska normalt sett räknas tidigt.
- B.W.L.Ruthless (V75-6) blev det alldeles för tufft för senast i finalen. Han flög till ledningen när några galopperade men det blev 1.10 första varvet och han fick mjölksyra till slut. Hästen verkar pigg och glad efteråt och har återhämtat sig bra. Nu går han ut på V75 för att det är hemmaplan och han räcker inte mot de bästa. Får han det serverat invändigt kan han tjäna pengar.
- Hesiod (V75-7) var tvåa senast i ett billigt lopp från dödens. Han kopplade greppet och slog ledaren men blev lite bekväm och det var en som spurtade förbi. Nu får han gå ut i guld mot de bästa för att få lite hårdhet och han får smyga med. Hästen är redo att springa en 1.11-tid om det blir ett jämnt och hårt tempo. Han räcker naturligtvis inte mot Makethemark och Propulsion. Inga ändringar, säger Petri Salmela.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-04 2015-12-04 Kalmar-8 2140/4 5 14.6 57
2015-11-22 2015-11-22 Åby-4 1640/9 3 12.7 49
2015-11-12 2015-11-12 Kalmar-2 1640/3 4 12.8 23
2016-12-25 2016-12-25 Umeå-5 Jan Norberg 1640/5 B 7 14.8 54
2016-12-12 2016-12-12 Umeå-1 Jan Norberg 2140/9 A 3 15.4 46
2016-11-30 2016-11-30 Bergsåker-6 Sandra Eriksson 2140/12 A 4 15.6 75
2016-11-11 2016-11-11 Kalmar-4 Veijo Heiskanen 2660/4 C 2 15.3 25
2016-11-05 2016-11-05 Eskilstuna-5 Veijo Heiskanen 2140/11 C 6 15.5 82
2016-10-15 2016-10-15 Åby-7 Veijo Heiskanen 2640/6 C 0 14.5 82
2016-10-01 2016-10-01 Färjestad-11 Veijo Heiskanen 2140/5 D 4 12.5 101
2016-09-24 2016-09-24 Solvalla-10 Jörgen Sjunnesson 2140/9 C 6 12.8 97
2016-08-20 2016-08-20 Örebro-11 Veijo Heiskanen 2640/3 B 2 14.3 47
2016-08-13 2016-08-13 Åby-3 Per Henriksen 2140/4 B 1 13.6 175
2016-07-03 2016-07-03 Berlin-8 Jörgen Sjunnesson 1900/4 A 0 43
2016-06-17 2016-06-17 Vincennes-2 Ch Martens 2100/11 D 0 471
2017-12-25 2017-12-25 Umeå-10 Kaj Widell 2660/7 B 0 17.9 95
2017-12-06 2017-12-06 Bergsåker-9 Kaj Widell 3140/10 C 0 16.9 87
2017-11-17 2017-11-17 Bergsåker-6 Kaj Widell 2640/4 C 1 16.3 27
2017-11-09 2017-11-09 Bergsåker-4 Kaj Widell 2660/14 C 1 15.9 62
2017-10-30 2017-10-30 Boden-9 Leif Eriksson 2140/1 C 3 14.0 222
2017-10-16 2017-10-16 Hagmyren-1 Kaj Widell 2640/4 C 1 15.8 77
2017-10-08 2017-10-08 Hagmyren-5 Ulf Ohlsson 1640/7 C 5 13.7 16
2017-09-15 2017-09-15 Boden-5 Ulf Ohlsson 1640/8 A 5 14.5 63
2017-08-06 2017-08-06 Hagmyren-6 Ulf Ohlsson 2140/6 B 3 14.1 34
2017-07-27 2017-07-27 Skellefteå-6 Jan Norberg 2140/12 A 2 14.2 40
2017-07-15 2017-07-15 Solänget-3 Jan Norberg 2140/3 B 2 13.6 45
2017-06-24 2017-06-24 Skellefteå-11 Mika Forss 3180/12 C 0 14.8 259
2017-06-17 2017-06-17 Boden-11 Ulf Ohlsson 1640/12 D 6 12.3 765
2017-06-08 2017-06-08 Umeå-5 Jan Norberg 1640/6 C 3 13.4 22
2017-05-19 2017-05-19 Umeå-8 Jan Norberg 2140/3 C 4 13.9 75
2017-05-08 2017-05-08 Solänget-5 Jan Norberg 2640/1 C 1 15.2 98
2017-04-21 2017-04-21 Umeå-4 Sandra Eriksson 1640/2 D 5 14.1 91
2017-04-14 2017-04-14 Umeå-8 Robert Dunder 3160/7 D 0 g 162
2017-01-22 2017-01-22 Umeå-9 Robert Dunder 2140/5 A 0 16.4 32
2017-01-04 2017-01-04 Umeå-2 Robert Dunder 2140/3 A 2 16.3 21
2018-12-19 2018-12-19 Bergsåker-9 Rikard N Skoglund 2140/4 A 3 13.7 81
2018-12-09 2018-12-09 Boden-11 Sandra Eriksson 2140/11 A str
2018-11-22 2018-11-22 Bergsåker-3 Ulf Ohlsson 2140/9 B 0 16.4 50
2018-11-06 2018-11-06 Bergsåker-3 Ulf Ohlsson 1640/10 A 3 11.8 48
2018-10-19 2018-10-19 Umeå-9 Malin Viklund 2180/15 A str
2018-10-12 2018-10-12 Umeå-6 Ulf Ohlsson 2140/2 B 4 13.5 20
2018-10-06 2018-10-06 Skellefteå-5 Claes Sjöström 2140/6 B 3 12.4 119
2018-09-14 2018-09-14 Bergsåker-6 Ulf Ohlsson 2140/10 B 1 12.9 53
2018-09-07 2018-09-07 Umeå-4 Claes Sjöström 2140/6 B 0
2018-08-24 2018-08-24 Bergsåker-11 Kaj Widell 3660/10 B 0 16.0 177
2018-08-08 2018-08-08 Boden-10 Ulf Ohlsson 2140/6 A 1 12.8 83
2018-07-21 2018-07-21 Hagmyren-5 Daniel Wäjersten 2160/3 A 1 13.9 21
2018-07-16 2018-07-16 Dannero-3 Malin Viklund 2140/5 A 3 15.0 38
2018-06-21 2018-06-21 Dannero-5 Ulf Ohlsson 1640/7 B 3 11.8 57
2018-05-30 2018-05-30 Bergsåker-3 Ulf Ohlsson 1640/1 C 1 10.6 74
2018-05-22 2018-05-22 Umeå-4 Jan Norberg 2140/8 B 0 16.2g 54
2018-04-27 2018-04-27 Dannero-4 Kaj Widell 2140/6 B 6 15.0 44
2018-04-17 2018-04-17 Bergsåker-6 Malin Viklund 2160/8 C 1 14.8 98
2018-04-02 2018-04-02 Hagmyren-2 Kaj Widell 2140/3 C 3 16.3 30
2018-03-23 2018-03-23 Umeå-5 Kaj Widell 2160/10 A 1 15.8 45
2019-11-02 2019-11-02 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 2140/8 C str
2019-10-16 2019-10-16 Bergsåker-8 Magnus A Djuse 2160/9 A 3 13.5 23
2019-10-05 2019-10-05 Skellefteå-9 Magnus A Djuse 2140/1 B 1 12.5 61
2019-09-17 2019-09-17 Hagmyren-2 Magnus A Djuse 2640/2 C 3 14.7 36
2019-09-07 2019-09-07 Solänget-11 Ulf Ohlsson 2140/10 B 0 12.6 348
2019-08-24 2019-08-24 Bergsåker-7 Rikard N Skoglund 2140/10 C 7 12.1 439
2019-08-09 2019-08-09 Umeå-10 Rikard N Skoglund 2600/11 A 1 13.8 22
2019-07-27 2019-07-27 Hagmyren-5 Rikard N Skoglund 2140/11 C 0 12.5 270
2019-07-20 2019-07-20 Dannero-4 Susanne H Osterling 1660/8 B 2 12.4 26
2019-06-29 2019-06-29 Eskilstuna-11 Ulf Ohlsson 2140/6 D 0 12.3 280
2019-06-15 2019-06-15 Boden-11 Rikard N Skoglund 2140/2 B 2 12.4 93
2019-06-04 2019-06-04 Solvalla-8 Rikard N Skoglund 2140/1 C 2 12.7 60
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-5 Rikard N Skoglund 2140/7 C 4 12.1 170
2019-05-07 2019-05-07 Solvalla-7 Kim Moberg 2140/6 B 2 12.9 163
2019-04-13 2019-04-13 Umeå-7 Rikard N Skoglund 2140/3 C 3 12.1 568
2019-03-31 2019-03-31 Boden-7 Rikard N Skoglund 2140/4 B 5 13.6 471
2020-09-14 2020-09-14 Umeå-9 Daniel Wäjersten 2640/2 C 4 14.5 146
2020-09-01 2020-09-01 Solänget-4 Rikard N Skoglund 2140/9 B 2 13.6 328
2020-08-22 2020-08-22 Solänget-11 Per Linderoth 2140/1 C 0 13.6 1041
2020-08-12 2020-08-12 Boden-7 Mats E Djuse 2140/6 B 0 13.7 214
2020-07-27 2020-07-27 Skellefteå-6 Mats E Djuse 2660/7 A 4 14.1 35
2020-07-07 2020-07-07 Boden-9 Mats E Djuse 2160/13 A 3 14.5 60
2020-06-18 2020-06-18 Dannero-8 Mats E Djuse 2660/10 B 4 14.0 226
2020-05-23 2020-05-23 Umeå-5 Oskar Florhed 2180/11 B 4 13.8 16
2020-05-16 2020-05-16 Östersund-8 Mats E Djuse 2180/10 A 1 14.5 40
2020-04-30 2020-04-30 Boden-9 Sandra Eriksson 2640/4 A 3 14.2 77
2020-04-18 2020-04-18 Umeå-9 Mika Forss 2140/8 D 0 13.2 861
2020-04-05 2020-04-05 Umeå-7 Per Linderoth 2140/3 C 3 15.0 59
2020-03-29 2020-03-29 Östersund-8 Rikard N Skoglund 2140/4 C 3 14.9 185ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se