Ebony Boko travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Ebony Boko travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Ebony Boko har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Ebony Boko har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Ebony Boko


För andra veckan i rad körde huvudstadsbanan Solvalla V86 tillsammans med Jägersro.Det blev en kväll med många skrällar och l&aum..


För andra veckan i rad körde huvudstadsbanan Solvalla V86 tillsammans med Jägersro.
Det blev en kväll med många skrällar och läge för rekordutdelning.
664 299 system hade lämnats in men inget överlevde samtliga åtta lopp och spelbolaget ATG kalkylerar nu med 13 miljoner kronor till en ensam vinnare med alla rätt på V86 nästa onsdag.
V86-6 på Solvalla var ett lopp för ston med dagens tyngsta favorit från bakspår i form av Timo Nurmos Lady Nadine. Jorma Kontio fick dock en trött häst i tömmarna redan 600 meter från mål och allt kan inte ha stått rätt till med favoriten.
Vinnaren sågs i ledningen loppet igenom. Mikael J Andersson tog enkelt hand om spets från innerspåret bakom bilen och höll ett tufft tempo runt om.
För femåriga Apple Rose var det fjärde starten sedan i juli efter ett drygt års frånvaro. Men Mikael J Andersson visste att han satt bakom en häst i form.
Örjan Kihlström blev närgången sista biten med Digital Track som hade fått smyga med. Apple Rose sträckte dock på sig och vann på nya rekordet 1.13,7 över 2140 meter.
- Hon är bra, speciellt i ledning. Det stod och vägde men hon brukar sträcka på sig och hon gjorde det bra igen. Det är sköj när det går vägen! sa Mikael J Andersson som inte kunde minnas när han vann lopp på Solvalla senast.
41-årige amatören Emil Sandblom med licens på Axevalla tränar skrällen och sjuprocentaren Apple Rose.

En råsop från Gävle
Veronica Lundström från Gävle stod bakom omgångens stora knall. Torbjörn Jansson placerade hennes femårige valack Tzatziki i tredje invändigt och hittade fritt spurtutrymme i gröten till slut.
Tzatziki var endast spelad på två procent på V86 och vann loppet där Klaus Kern anförde med nästan ospelade Give Me Ten som höll till i början av upploppet efter att ha hetsat upp sig framme  i ledningen och agerat hare i loppet över tre kilometer.
- Tzatziki är en liten fin häst som alltid gör bra lopp. Nu körde jag försiktigt efter uppehåll och det var tur att vi hittade ut eftersom han hade mycket krafter, sa Torbjörn Jansson.
Roger Walmanns Absurd var först i en lite enklare omgivning i V86-2 men vann å andra sidan säkert för Örjan Kihlström.
Den sista pusselbiten som krävdes för åtta rätt på Solvalla var Ebony Boko och Oskar J Andersson som vann avslutningen efter ledning från start till mål med Jörgen Westholms häst.

Ivana Boko tapper
På Jägersro skrällvann Marc Elias ett lopp för fyraåriga ston med stallets Ivana Boko som svarade för en av onsdagens bättre prestationer.
Ivana Boko var en sjuprocentare som fick dra tåget som första häst i tredjespår sista varvet med jättefavoriten Nanetta Hill (61 procent) i rygg.
Joakim Lövgren var förbi ett tag i början av upploppet men Ivana Boko kämpade sig tillbaka och var strålande bra på tiden 1.13,4 över 2140 meter auto. Nanetta Hill lika bra hon. 
Henriette Larsen är en kusktalang som jobbar som lärling i Peter Untersteiners stall.
I Hästägarekannan på Jägersro var hon inblandad i en 1.07-öppning med Secret Mission men ville ändå inte gå ner invändigt bakom ledande Kung Edward trots att tillfälle gavs.
Åttaårige Secret Mission klarade upplägget och sträckte på sig mellan hästar till slut och vann loppet.
Jonny Mårtensson tränar Secret Mission vars nästa start troligen blir i silverdivisionen om två veckor.

Kolgjini etta och tvåa
I loppet ”Generationsduellen” körde ett antal fäder i samma lopp som sina söner. Jägersrofamiljen Kolgjinis representerades av pappa Lutfi och sönerna Dante och Adrian.
Det blev en ren brödraduell där Adrian Kolgjini tog sig förbi i de sista stegen med stallets Arapaho Ghostdance. Tvåa Dante Kolgjini med Lars I Nilsson-tränade Franklin Face.
En fin insats av Arapaho Ghostdance som fick tugga först i tredjespår sista varvet.
- Det blev en ren brödraduell men än så länge är jag vassare än Dante, retades Adrian Kolgjini. 
Jägersrotränaren Ola Karlsson tog en dubbel i V86-inledningen över 2640 meter. Jörgen Sjunnesson körde andrahandsfavoriten Panamera och Johan Untersteiner Intertial, loppets etta och tvåa.
Ingen hittade alla vinnarna på V86. För sju rätt fick man 35 921 kronor och för sex rätt 1534 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Inget system klarade av att hitta alla åtta vinnarna på V86 den här aftonen.Randemar R.D., streckad på endast tre procent, var en av omg&..


Inget system klarade av att hitta alla åtta vinnarna på V86 den här aftonen.
Randemar R.D., streckad på endast tre procent, var en av omgångens mest imponerande vinnare. Den Peter Untersteiner-tränade hästen bara blåste runt konkurrenterna över den sista bortre långsidan i V86-avslutningen för Peter Ingves. Han kastade loss sjuhundra meter kvar och ledande Sato hade inget svar när Randemar R.D. kom farande. En mycket imponerande insats av hästen som avslutade under 1.11 sista varvet till en överlägsen seger.
- Jag kände att jag hade mycket att åka med. Det gick sakta första tusen men avslutningen var ju grym, berömde Peter Ingves.

Riordan dubbel skrälltränare
I loppet innan i V86-7 hade Red Rock Canyon Ås skrällt för Thomas Uhrberg, streckad på fyra procent. Hästen tog tredje raka segern och det var även kvällens andra skrällseger för tränaren Jerry Riordan. Red Rock Canyon Ås öppnade snabbt till ledningen och sedan släppte Uhrberg till favoriten Adde S.H. I sista sväng hade han chansen att gå ut men Uhrberg väntade till upploppets början och hästen tog sig säkert förbi den sista biten.
- Han var ju fin sist jag körde honom men jag trodde inte på någon jättechans för det var ett ganska tufft lopp. Men han har förbättrat sig jättemycket och fick ett perfekt lopp. En bra rygg i ett jämnt tempo och fick luckan, sa Thomas Uhrberg.

Tungt favoritfall
I den tredje V86-avdelningen galopperade storfavoriten Faulous Journey bort sig direkt i starten. I stället blev den rejäl smällkaramell när Betting Queen skrällvann för Victor Rosleff, streckad på blott en procent av insatsfördelningen. Det var heller ingen turseger för det Jerry Riordan-tränade stoet. Hon fick gå först i tredjespår genom sista kurvan och plockade enkelt ner ledande Stephanie Divine den sista biten. I sulkyn satt lärlingen Victor Rosleff som firar allt större framgångar och som nu tog sin första V86-seger.
- Det känns jättebra och hästen gjorde ett jättebra lopp, sa Rosleff.

Dubbel för en Glad Bergh
Robert Bergh inledde V86-tävlingarna med Mellby Glader. Bergh gjorde ett vinstgivande drag ut på den första långsidan när han körde till och fick överta ledningen 1300 meter kvar. Sedan drog han undan hela vägen och vann i ohotad stil efter 1.13,7 sista varvet. Segertiden blev 1.14,4/2160.
Tvåa blev I’m Sailing som höll starkt efter ett lopp utvändigt om ledaren.
- Det är en lite spännande häst. Han har varit stor och för varje kvartal så kommer han närmare sina kullkamrater. Han var väldigt fin i årsdebuten och har potential men har dragit vänster bak. Veterinären hittade felet och så ändrade jag träningen och kände att vi var rätt på det. Vi siktar först på Sprintermästaren och sedan går vi för Derbyt, sa Robert Bergh.

Starkast i långa loppet
Robert Bergh tog en dubbelseger på V86 när han även styrde in sin egentränade Explosive Merlot i stayerloppet över 3680 meter. Han lunkade fram tidigt från tillägg och låg som tredje häst på innerspår, innan Bergh gjorde slag i saken och körde till ledningen 1600 meter kvar. Sedan var Explosive Merlot bara bäst i loppet och drog undan till en smått överlägsen seger med krafter kvar.
- Han har ju en enorm fysik och en bra styrka och tål distansen. Han har varit lite känslig och rädd för grussprut och gått med en mask hela livet. När det börjar regna blir det bekymmer och även om han har bra löpskalle så gillar han inte när det plaskar på honom, sa Robert Bergh.
- Det kändes bra hela vägen och gick ganska sakta första 500, 600 metrarna och jag provade framåt och försökte skapa en lucka. Sedan blev det en temposänkning 1600 meter kvar och då provade jag att få överta. Han vann väldigt enkelt och med tussarna kvar.

En imponerande svepning
Beauty Leg svarade för en imponerande svepning i V86-2 när hon blåste förbi fältet via femtespår(!) runt sista sväng efter att ha suttit bland de sista hästarna i kön under vägen. Det sexåriga stoet, som tränas av Lars-Erik Granath, kom farande över upploppet och vann till slut hur enkelt som helst med krafter kvar. I sulkyn satt en jublande glad Johanna Lind som bjöd på en härlig segergest när mållinjen passerades.
- En väldigt skön känsla och det absolut största jag har vunnit, sa Johanna Lind.
- Jag har hand om henne dagligen och det är en speciell dam det här så man får köra på hennes villkor. Vi har kommit varandra ganska nära. Jag tänkte att jag skulle sitta kall för hon går bra till slut och jag hade hur mycket som helst kvar att köra med. Hon tar bara tag i grejerna och borrar ner sig och då är det bara att följa med.

Startkatapulten hela vägen
Ebony Boko är en riktig startkatapult och han flög till ledningen i den femte avdelningen efter att ha accelererat rejält efter 50 meter. Trots att hästen öppnade 1.09 första halvvarvet på den banan så gick han undan till en lätt seger. En riktigt bra prestation på segertiden 1.11,8/1640a. Den Jörgen Westholm-tränade hästen passerade även miljonen i insprungna pengar.
- Det är en häftig häst att köra och mycket startsnabbare än han kan man inte hitta. Efter 50 meter petar han bara i en extra växel. Jag har inte kört honom på länge och har inte känt honom så här fräsch på väldigt länge, sa Jörgen Westholm.

Anders Zackrisson har en fin häst i Jesper Trot som nu tog tredje segern i karriärens sjätte start. Han öppnade snabbt och hittade ner i rygg på ledande Valnes Isidor. Luckan kom perfekt in på upploppet och Jesper Trot kopplade ett säkert grepp den sista biten. Därmed har den fyraårige valacken inte varit sämre än tvåa på sex starter.
Sju rätt på V86 gav 74 573 kronor och sex rätt betalade 2747 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Onsdagens omgång med V86 var startskottet för det vanliga somriga upplägget för spelet. Borta är tillfälligt expresstravet med tv..


Onsdagens omgång med V86 var startskottet för det vanliga somriga upplägget för spelet. Borta är tillfälligt expresstravet med två arrangörsbanor. I stället fick Bergsåker som första bana ut den här sommaren arrangera en hel omgång.
Gösta Bergengrens Minneslopp kördes som den sista avdelningen på V86-spelet. Stefan ”Tarzan” Melander hade skickat upp Cruzado Dela Noche som var med i Elitloppet i fjol och var en av hästarna som nämndes för en plats även i årets upplaga.
Per Linderoth förvaltade styrningen med topphästen väl och efter en bra start från bakspåret fram till andraparet utvändigt drog Linderoth i högertömmen direkt och körde fram 1400 meter från mål för att bevaka loppet utvändigt ledaren.
Örjan Kihlström fick köra lugnt där framme med Digital Ink. Varvet klockades till i sammanhanget löjliga 1.14,5 och över upploppet kunde Cruzado Dela Noche enkelt ta sig förbi.
- Det är en jättefin häst men det är klart att vi hade att köra med där framme efter ett så pass långsamt förstavarv, sa Per Linderoth.
Tvåa Digital Ink ägd av Stefan Melander och i träning hos Robert Bergh, trea en positivt avslutande Makethemark.

Ruggig italienare
Jägersrotränaren Conrad Lugauer ställde upp med en häst den här kvällen i Sundsvall och hade siktat in sig på klass I-försöket som gick som den näst sista avdelningen.
Italienfödde Ukebell Jet var helt enkelt ruggig och i en klass för sig trots att femåringen stod hårt inne pengamässigt i loppet.
Ett bakspår sinkade men Lugauer gav full gas kort efter start och landade utvändigt ledaren 1400 meter till mål. Avslutningen var rafflande och Lamino höll klart bra i ledningen men fick ge vika för övermakten kort före mål i ett mycket snabbt avslut.
Segertiden skrevs till 1.12,6 över 2140 meter, bilstart.
- Jag var inte nöjd med tempot som var och då han har bra form gav jag mig av. Det var min enda chans att vinna loppet. Det är andra säsongen som han tävlar för oss och än så länge går det bara uppåt. Han har utvecklats mycket i år och var extremt bra i dag måste jag säga eftersom det var bra tryck hela vägen, sa en nöjd Conrad Lugauer.

Skräll direkt
Spelmässigt blev det tufft och endast elva system satte alla vinnarna och åtta rätt delade ut 417 503 kronor.
Den höga utdelningen grundlades redan i den första avdelningen där Ebony Boko sköt som en svart blixt från åttondespåret till täten.
Jörgen Westholms satsning – 1.08 första 500 och 1.10 på varvet – höll dock inte hela vägen i sprinterloppet.
Ebony Boko tvingades släppa förbi sig loppets andrahandsfavorit Eder Bob som Ulf Ohlsson fick luckan med i början av upploppet efter lopp i rygg ledaren. Amatören Anna Näslund från Umåker tränar.

Röcklinger i topp
Försöksloppet till Norrlands Grand Prix för fyraåriga ston samlade endast fem hästar efter en strykning. Bästa hästen – utan prut dessutom – visade sig överraskande vara Tahiti Journey (sju procent). Björn Röcklinger tränar stoet som enkelt plockade ner ledande White Lightning från dödspositionen.
- Jag planerade att ta det lite lugnt utvändigt och vänta med att köra till 300 kvar ungefär. Hon vann mycket enkelt i dag, sa körande Jorma Kontio.
Trea efter ett lopp i ledarens rygg storfavoriten Calamara's Girl.


Det kördes två kallblodslopp på kupongen. Ove A Lindqvist vann det första med Sundsvalls-amatören Ola Åsebös Vertigo Knekten. En fin insats av både häst och kusk.
Ulf Ohlsson tog ledningen i det andra kallblodsloppet med betrodde norske hästen Storm Odd och blev sittande där till mål.
Tioårige Storm Odd hade en het Eldvin på utsidan och var mycket tapper som kunde vinna så enkelt trots ”massagen”. Amatören Ola Martin Foss från Norge tränar.
Solvallatränaren Mattias Djuse hade lastat fem hästar på transporten och bäst lyckades Global Wishmeluck som vann ett försök i Norrlands elitserie för treåriga ston.
Global Wishmeluck sköt till spets från innerspåret och ledde hela vägen i fin stil. Storfavoriten Flash Am hade inte skuggan av en chans från positionen utvändigt.
- Det var första gången jag provade att ladda med henne i dag och jag hade feeling för att hon skulle kunna leda hela vägen. En racermodell. Vi provar E3-kval om allt är bra efter det här, sa Mattias Djuse.
Henrik Svensson sedan ledde hela vägen i försöket till Diamantstoet med sexprocentaren Miss Vici.
Segern kom på målfoto mot Hagmyrenhästen Udo som gick en rejäl lång repa i spåren som nästan resulterade i seger.

Mikael Wikner, Kanal 75


Jägersro och Solvalla stod värd för onsdagens V86-omgång som bjöd på högklassig sport på båda banorna. Jäg..


Jägersro och Solvalla stod värd för onsdagens V86-omgång som bjöd på högklassig sport på båda banorna. Jägersrotränaren Conrad Lugauer valde att tävla på bortaplan och han gjorde inte resan till huvudstaden i onödan.
I V86-avslutningen gjorde Gareth Boko debut i regi Conrad Lugauer och den fyraårige hingsten imponerade stort när han växlade ner konkurrenterna över upploppet.
Segern i Margaretas Tidiga Unghästserie för de fyraåriga hingstarna var värd 300 000 kronor och därmed har Gareth Boko travat in drygt 2,8 miljoner kronor i karriären via åtta segrar på 19 starter.
- Jag är stolt att folk tror på oss, det är inte vanligt man får in en sådan kvalitetshäst. Det låter konstigt kanske, men jag hade förväntat mig en bra insats. Jag sa till ägaren att jag tror han är extremt spurtstark och det visade han också. Om vi har lite tur kan han etablera sig långt upp i eliten. Han ha en extremt viktig egenskap och det är speeden, sa Conrad Lugauer.

Westholm får vänta på 1 000:e segern
Conrad Lugauer fick även segerdefilera efter V86-2 där han snuvade Jörgen Westholm som jagade sin 1 000:e kuskseger. Jörgen Westholm ledde loppet länge med Ebony Boko, som motvilligt fick ge sig mot favoriten Tuffetto Jet. Segertiden på Tuffetto Jet blev 1.12,6 över sprinterdistans och visade klass då han avgjorde tunga vägen utvändigt ledaren nästan hela sista varvet.
- Helt rätt sort… och han har absolut toppform, kommenterade Conrad Lugaer i vinnarcirkeln.

Flera fina årsdebutanter
Caddie Lisieux tjänade drygt 1,6 miljoner kronor sin debutsäsong i fjol trots att hon inte fick det att stämma hundra i de största loppen.
På onsdagen gjorde Roger Walmanns högkapabla sto årsdebut i V86-4 och hon löste uppgiften i händerna på Kenneth Haugstad. Travet var kanske inte klockrent hela vägen men Kenneth Haugstad stöttade hästen när det behövdes, både kort efter start och över upploppet.
Vinsten i Margaretas Tidigara Unghästserie för fyraåriga ston var värd 300 000 kronor.
- Ska jag vara ärlig så såg hon inte så bra ut som jag förväntat mig. Lite för tunga skor fram… Men hon var inte så bråkig bakom bilen, det för vi ta med oss, sa Roger Walmann.

Takters båda vinnare imponerade
Lutfi Kolgjini har ett stall i knallform och när Rajesh Face skar mållinjen som etta i V86-3 var det stallets 19:e årsseger på svensk mark.
Rajesh Face tog hand om ledningen direkt från sitt innerspår på startvolten och sedan hade kusken Johnny Takter full kontroll. Fyraåringen såg mäktig ut i andra raka årssegern.
- Han är fortfarande inte så där jättesnabb. När han fått lite fler lopp kommer han bli snabb också och då kan han bli hur bra som helst, sa Lutfi Kolgjini.
Även i V86-inledningen bjöds publiken på Jägersro på en riktig sportslig godbit då D.D.’s Hitman glänste i årsdebuten tillsammans med Johnny Takter.
- Han ser mycket fräschare ut än i fjol. De är lite slitna när de kommer från USA. Jag fick ett jäkla bra besked och jag tror han får sin bästa säsong i år, sa tränaren Petri Puro som har en sällsynt förmåga att plocka fram nya stjärnor trots ett ganska begränsat material.

Favoritsegrar för Untersteiner
I V86-5 ledde Ontheway Diamant varje meter av sprinterloppet tillsammans med sin tränare Peter Untersteiner.
- Det var mycket vunnet när vi vunnit starten, sedan hade vi trumf på hand, sa Peter Untersteiner.
Peter Untersteiner blev dubbelsegrare inom V86-spelet och han vann från spets även med Global Tendency i V86-7. Det var dock lite tur inblandat då Razzamatazz Face galopperade då hon avgjort spetsstriden mot favoriten.
Erik Adielsson svarade för en fin styrning i V86-6 då han först tog ledningen från springspår med Stig H Johansson-tränade Paparazzi M. för att sedan släppa till Valeur efter 500 meter, på upploppet kom luckan och då avgjorde den nioårige hingsten enkelt.
Skrällsegern i Solvalla Hästägarföreningens Vårvintervandringspris var värd 100 000 kronor.

Treåringar bjöd på spännande upplopp
Två lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie avgjordes utanför V86-spelet på Solvalla och även här handlade det om 300 000 kronor till vinnarna.
Klassen för treåriga hingstar och valacker bjöd på ett riktigt spännande upplopp där Timo Nurmos-tränade Mellby Fire och Jorma Kontio fångade in ledaren Muscle Lane och Robert Bergh i sista stegen.
Klassen för treåriga ston bjöd också på upploppsdramatik då fyra hästar i stort sett var i bredd kort före mål, men först i mål kom Catch My Love som spurtade sylvasst i händerna på Tobias J Gustafsson. Vinnaren tränas av Susanne Jansson.
- Jättestort, både pengamässigt och prestationsmässigt. Det var en jätteskön känsla när vi tog meter för meter över upploppet, sa segerkusken.
Sex av åtta favoriter vann på V86 och åtta rätt på V86 gav 1 921 kronor, sju rätt gav 26 kronor och så blev det jackpot på sex rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Bara en vecka efter Call Me Keepers fullträff i Jämtlands Stora Pris var det dags för Solvallas Daniel Redén att räkna hem ytterligar..


Bara en vecka efter Call Me Keepers fullträff i Jämtlands Stora Pris var det dags för Solvallas Daniel Redén att räkna hem ytterligare ett norrländskt storlopp. Trots bakspår spelades elitloppsfemman Propulsion till favorit och Örjan Kihlström körde också som att han hade bästa hästen.
- Jag var lite nervös innan loppet för hästen kändes inte som bäst i värmningen. Men det fick jag mörka för Örjan, berättade Redén efter loppet.
Efter 500 meter tog Propulsion över ledningen av Nimbus C.D. och då var mycket vunnet. Men halvvarvet senare sände Johnny Takter iväg On Track Piraten från kön. Dalahästen flög fram på den sista bortre långsidan och i slutkurvan la han en ursinnig press på ledaren. Upploppet blev en nervkittlande uppgörelse där Propulsion höll undan med liten marginal före fantomspurtande Sauveur och On Track Piraten.
- Vilken jäkla löpskalle! Han kändes slagen på hela bortre långsidan. Vilken prestation! sa en glädjestrålande Redén.
Även Örjan Kihlström var full av beundran för den femårige amerikanen som travat rakt upp i världstoppen sedan han köptes till Sverige under fjolåret.
- Mitt på upploppet kändes det som att vi skulle greja det men då kom Sauveur jättefort långt ute i banan. Men vi höll undan och han är en grym häst alltså. Han har precis börjat tävla mot världseliten och gör det väldigt bra, sa Kihlström.
Förstapriset uppgick till en miljon kronor och segertiden skrevs till 1.11,7 över 2 140 meter med autostart.

Stallkamraten slog till
Reijo Liljendahls toppämne Ready For More gjorde efterlängtad comeback i silverdivisionen efter lång skadefrånvaro. Från innerspår tog han planenligt hand om ledningen och där såg han länge ut som en vinnare. Men i utgång av sista sväng tröt krafterna och hästen föll tillbaka till sjundeplatsen.
- Han såg fin ut och det var tydligt att han behövde loppet, sa Reijo Liljendahl, som istället fick se sin andra häst i loppet, Fire To The Rain, sprinta till seger.
- Jag är nöjd med vad Fire To The Rain presterar i dag och jättetacksam att han vinner efter en rätt så dryg sistasväng. Form slår klass!

Segergest 80 meter kvar
I kallblodsloppet kunde Björn Karlsson höja körspöet mot den ljusa kvällshimlen och vinka till publiken redan 80 meter från mål. Då hade Solängettränaren serverat sin Tangen Haap ett perfekt lopp i andra par utvändigt, rundat till ledningen i slutkurvan och lämnat konkurrenterna.
- Det är inte jag som sticker med honom 400 kvar utan det är han själv. Det var bara att hålla i sig i skalmen så gott jag kunde, sa Karlsson.
Bakom Tangen Haap gjorde Krusen en heroisk prestation när han kom i mål som trea efter att ha gått i tredjespår och pressat utanpå ledarparet i 1 300 meter.

Galopp bäddade för seger
I bronsdivisionen fick favoritspelarna hjärtat i halsgropen när Whitehouse Express galopperade bakom startbilen. Han ställde sig emellertid snabbt och hamnade i femte par utvändigt. Tempot var högt uppskruvat och Örjan Kihlström lotsade fram femåringen i ryggar ända till upploppet där han via en kraftfull slutstöt fångade in ledande Nappa Scar.
- När han galopperade bakom startbilen var det nattsvart men det var nog meningen för det blev körning och utan galoppen hade han nog blivit hängande. Sedan är han grym när han får de här loppen och får gå på rulle, sa hundraprocentige Daniel Redén.

Westholm gick all in

I klass I blåste Ebony Boko till ledningen från spår sex bakom startbilen och sedan var övriga chanslösa att fånga in honom.
- Jag tänkte att jag går all in första biten och det var ett lyckat drag, konstaterade körande tränaren Jörgen Westholm.
I stoloppet gick segern till Mats Öhman-tränade Beverly Boulevard, som rest 150 mil från Skåne för att starta. Från dubbla tillägg rundade hon konkurrenterna och gick undan till imponerande triumf.
- Hon är riktigt fin alltså! När hon är i ordning duger hon riktigt långt, sa kusken Adrian Kolgjini.
Hawk Cliff visade sig starkast över 2 640 meter i klass II. Erik Adielsson körde till ledningen efter ett varv och därifrån höll den Timo Nurmos-tränade fyraåringen undan utan problem.
- Han är verkligen rejäl, stark och tågar på. Han var bara bäst i dag, sa Adielsson.
Sju rätt på V75 delade ut 13 731 kronor. Sex rätt betalade 140 kronor och fem rätt 16 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-19 2015-12-19 Mantorp-9 2140/7 0 18.6g 479
2015-12-05 2015-12-05 Romme-6 1640/11 5 15.7 208
2015-11-07 2015-11-07 Eskilstuna-6 2140/5 0 17.5 206
2015-10-02 2015-10-02 Rättvik-8 2140/11 7 15.0 19
2016-12-23 2016-12-23 Örebro-6 Oskar J Andersson 1609/9 C 0 g 67
2016-12-12 2016-12-12 Mantorp-6 Oskar J Andersson 2140/1 A 5 15.4 19
2016-09-23 2016-09-23 Solvalla-5 Jörgen Westholm 1640/5 B 0 16.6g 41
2016-08-17 2016-08-17 Solvalla-4 Jörgen Westholm 2640/8 A 0 15.2 32
2016-07-22 2016-07-22 Axevalla-9 Jörgen Westholm 2140/3 B str
2016-07-22 2016-07-22 Axevalla-4 Jörgen Westholm 2140/6 B str
2016-07-02 2016-07-02 Eskilstuna-11 Jörgen Westholm 2140/12 B 0 16.8g 87
2016-06-18 2016-06-18 Boden-9 Jörgen Westholm 2140/7 A 1 13.6 80
2016-05-29 2016-05-29 Solvalla-1 Jörgen Westholm 1609/9 C 1 11.5 227
2016-05-09 2016-05-09 Lindesberg-2 Oskar J Andersson 2140/5 A 3 14.6 17
2016-04-20 2016-04-20 Solvalla-10 Oskar J Andersson 1640/1 C 2 12.4 36
2016-04-11 2016-04-11 Mantorp-2 Oskar J Andersson 1640/2 B 1 13.0 27
2016-03-30 2016-03-30 Solvalla-8 Jörgen Westholm 2140/6 B 0 14.6g 79
2017-10-18 2017-10-18 Solvalla-7 Oskar J Andersson 1640/5 A 2 11.9 78
2017-08-19 2017-08-19 Romme-5 Oskar J Andersson 2140/9 C 0 14.9 448
2017-08-05 2017-08-05 Rättvik-9 Oskar J Andersson 1640/8 D 5 11.3 519
2017-07-19 2017-07-19 Eskilstuna-10 Oskar J Andersson 1640/2 D 4 12.1 97
2017-07-02 2017-07-02 Mantorp-7 Oskar J Andersson 1640/5 C 1 13.7 16
2017-06-17 2017-06-17 Boden-11 Oskar J Andersson 1640/11 C 4 12.1 373
2017-06-03 2017-06-03 Mantorp-2 Oskar J Andersson 2140/3 B 5 15.0g 19
2017-05-10 2017-05-10 Bergsåker-5 Oskar J Andersson 2140/3 B 1 14.3 23
2017-05-01 2017-05-01 Bergsåker-11 Jörgen Westholm 1640/7 C 0 16.8g 146
2017-04-22 2017-04-22 Umeå-9 Jörgen Westholm 1640/11 C 0 g 286
2017-04-05 2017-04-05 Solvalla-10 Per Lennartsson 1640/5 C 4 12.1 252
2017-03-15 2017-03-15 Solvalla-7 Jörgen Westholm 1640/1 C 2 12.6 38
2017-02-26 2017-02-26 Gävle-10 Jörgen Westholm 2140/9 D 0 14.3 237
2017-01-25 2017-01-25 Solvalla-2 Jörgen Westholm 1640/1 C 1 14.1 17
2018-12-19 2018-12-19 Solvalla-6 EJ KLAR KÖRSVEN 2140/2 D 4 14.2 328
2018-11-18 2018-11-18 Färjestad-9 Oskar J Andersson 2140/10 D 0 13.7 483
2018-11-03 2018-11-03 Romme-6 Oskar J Andersson 1640/6 D 0 16.2g 484
2018-09-25 2018-09-25 Solvalla-9 Oskar J Andersson 1640/3 A 2 12.6 62
2018-09-08 2018-09-08 Solänget-11 Per Lennartsson 1640/11 B 0
2018-07-27 2018-07-27 Romme-2 Jörgen Westholm 1140/6 B 3 25
2018-06-30 2018-06-30 Färjestad-10 Oskar J Andersson 2140/4 D 0 g 595
2018-06-16 2018-06-16 Boden-12 Jörgen Westholm 1640/6 C 3 12.7 73
2018-05-30 2018-05-30 Bergsåker-3 Jörgen Westholm 1640/8 C 2 11.0 88
2018-05-16 2018-05-16 Solvalla-10 Per Lennartsson 2140/6 B 5 13.0 128
2018-04-23 2018-04-23 Eskilstuna-5 Oskar J Andersson 2140/3 B 0 g 26
2018-03-28 2018-03-28 Solvalla-7 Oskar J Andersson 2140/5 B 3 14.3 120
2019-12-14 2019-12-14 Bergsåker-11 Oskar J Andersson 1640/4 C 5 14.7 125
2019-11-30 2019-11-30 Gävle-5 Oskar J Andersson 1640/7 C 7 12.4 125
2019-11-19 2019-11-19 Solvalla-4 Oskar J Andersson 1640/3 C 2 11.5 29
2019-11-02 2019-11-02 Solvalla-5 Oskar J Andersson 2140/6 D 2 12.9 721
2019-10-19 2019-10-19 Romme-10 Oskar J Andersson 2140/7 D 7 12.9 406
2019-10-09 2019-10-09 Åby-9 Oskar J Andersson 1640/10 B 4 12.0 154
2019-09-18 2019-09-18 Solvalla-10 Oskar J Andersson 2140/1 B 1 12.9 74
2019-09-03 2019-09-03 Eskilstuna-9 Oskar J Andersson 1640/4 B 1 11.3 20
2019-08-19 2019-08-19 Eskilstuna-9 Oskar J Andersson 1640/9 C 3 11.8 162
2019-07-06 2019-07-06 Halmstad-9 Jörgen Westholm 1640/3 C 0 16.0 48
2019-06-20 2019-06-20 Dannero-6 Oskar J Andersson 1640/6 B 1 13.3 18
2019-06-12 2019-06-12 Vaggeryd-7 Jörgen Westholm 1640/7 B 1 11.8 73
2019-05-26 2019-05-26 Solvalla-1 Oskar J Andersson 640/8 C 0 214
2019-04-26 2019-04-26 Bollnäs-4 Oskar J Andersson 1660/8 B 1 12.5 24
2019-04-18 2019-04-18 Gävle-9 Oskar J Andersson 1660/10 A 4 12.7 105
2019-03-27 2019-03-27 Solvalla-10 Oskar J Andersson 2140/2 D 2 12.4 277
2019-03-09 2019-03-09 Färjestad-1 Sofia Adolfsson 1640/2 B 0 14.8g 37
2019-02-17 2019-02-17 Eskilstuna-10 Oskar J Andersson 1640/1 C 2 12.8 57
2019-01-26 2019-01-26 Kalmar-11 Oskar J Andersson 1640/11 D 6 12.4 589
2020-03-26 2020-03-26 Gävle-8 Jörgen Westholm 1640/3 C 0 14.3 26ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se