Dragondamour Sisu travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Dragondamour Sisu travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Dragondamour Sisu har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Dragondamour Sisu har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Dragondamour Sisu


På lördag arrangerar Boden-travet sin största travdag för året när det är dags för det traditionella Midnattstravet. F..


På lördag arrangerar Boden-travet sin största travdag för året när det är dags för det traditionella Midnattstravet. Första start för V75 är klockan 20.30 och det är alltid en stor folkfest med runt 10 000 besökare på de fina tävlingarna.
Norrbottens Stora Pris, med en miljon kronor i förstapris, avslutar V75-omgången och körs strax innan klockan 23 under midnattssolen. I fjol vann Propulsion det här loppet och tvåa var Makethemark. Tränaren Petri Salmela var då nästan mer glad över andraplatsen än vad Daniel Redén var efter segern med Propulsion.
- Hästen gjorde en jättebra prestation då och tog klivet in i den översta eliten. Jag var överlycklig och att han sedan kunde vinna Jubileumspokalen var otroligt stort, säger Petri Salmela.

”Hade vunnit Elitloppet med lucka 150 kvar”
Sagan om Makethemark har sannerligen fortsatt i år. Efter segern i årsdebuten i Gulddivisionen på Romme, bjöds Makethemark in till Elitloppet. Efter en andraplats i försöket bakom Readly Express, blev han sedan trea i finalen. Då fick hästen aldrig fritt till slut och satt fast med krafter kvar genom mål.
- Uffe sa till mig när han lämnade över tömmarna efteråt att får vi luckan 150 meter kvar så vinner vi loppet. Jag hade så mycket adrenalin i kroppen att det var svårt att ta in känslan, men jag var nöjd med resultatet förstås och överlycklig vad min häst hade gjort.
- Naturligtvis var det en topp-, topprestation som hästen gjorde och det var nästan bättre än vad man vågade drömma om innan. Men jag känner min häst och vet hans kapacitet och när vi fick bricka ett i försöket så höjdes förhoppningarna om en finalplats radikalt. Sedan vet man att i finalen kan vad som helst hända och vi såg i år att vad som helst kan verkligen hända.
- Nu fick man uppleva Elitloppet för första gången i livet och det var en fantastisk känsla. Men mentalt var det ganska jobbigt med hård press från flera håll under veckan. Tack och lov har man haft en lång karriär och försöker att vara lugn och fixa allt i sin ordning. Men det var en speciell vecka för mig, helt klart, säger Salmela.

”Det var nästan overkligt”

Hur har Makethemark tagit dubbla heat i Elitloppet och vad har han gjort i träningen efteråt?
- Han fick ta det lugnt hela veckan efter Elitloppet och på fredagen joggade skötaren Anne honom litegrann. På tisdagen två dagar efter loppet gick veterinären igenom honom och det var nästan overkligt för han hittade i princip ingen reaktion någonstans.
- Hästen var jättefin och Anne sa det redan samma kväll efter Elitloppet att han var inte trött på kvällen och ville äta och var pigg och glad. Jag tyckte även i dopingstallet efteråt att det var otroligt att hästen inte var mer trött än vad han var.
- Förra veckan fick han två vanliga intervalljobb och Anne var mer än nöjd. Hon brukar inte säga så mycket men när jag frågade i onsdags sa hon att man vågar nästan inte säga hur bra hästen känns. Han känns nästan ännu bättre än vad han gjorde inför Elitloppet och nästan lika fin som han var inför Jubileumspokalen, säger Petri.

”Är mer färdig nu än i fjol att möta Propulsion”
På lördag blir det ett nytt stort ögonblick för Boden-tränaren när han visar upp sin stjärna inför hemmapubliken. Makethemark har spår fem bakom startbilen och körs som vanligt av Ulf Ohlsson. Värsta konkurrenten är fjolårsvinnaren Propulsion och det återstår att se om det blir revansch.
- Självklart är det ingen lätt uppgift när man möter en av världens bästa hästar i Propulsion. I fjol var jag nöjd att vi var så nära honom efter ett helt perfekt lopp. Nu i år är min häst ett år äldre och han har fått mer hårdhet i bagaget om man jämför med Propulsion som har varit i världseliten i flera år. Jag sa redan efter femåringssäsongen att hästen behöver egentligen inte bli bättre än vad han redan är, men han behöver såklart få mer hårdhet.
- Därför tycker jag att han är mer färdig nu att möta Propulsion än vad han var i fjol. Men det är många fina hästar med i loppet och det är inte bara dessa två, även om det på förhand är de två som är formstarkast i fältet. Det blir löpningsscenario och positioner som kommer att avgöra. Jag tror inte ens att Propulsion kan göra som han gjorde i Olympiatravet att vinna ute i spåren varje gång, det är nästan omöjligt.
- Läget är helt okej och det blir samma balans och utrustning som i elitloppsfinalen. Han gick med tåskor bak och barfota fram i försöket men till finalen ryckte vi alla skor. Det slet lite på hans fötter men nu är de fina igen och han kan tävla barfota runt om. I övrigt blir det hans riktiga jänkarvagn och öppet huvudlag som vanligt.

”Det här är vårt Elitlopp”
För hemmatränare Salmela är den här tävlingsdagen förstås en av årets höjdpunkter. Han har laddat rejält och selar ut inte mindre än nio hästar på V75.
- Efter Elitloppet har det varit fullt fokus mot den här tävlingsdagen och för Norrbotten-folket är det här vårt Elitlopp. Det är ett bra koncept som har blivit en succé och folket som bor här uppe har tagit emot det på bästa möjliga sätt. Vi har många hästägare på besök och alla är välkomna till stallet där vi bjuder på enklare mat, säger Salmela.

”Nu blir det första barfota runt om - intressant”
Så här kommenterar Boden-tränaren sina V75-hästar och han börjar i den första avdelningen med Canwin B.F. som är obesegrad i år i tre raka segrar.
- Canwin B.F. (V75-1) är en riktigt intressant häst som vi provade med i rikstoton redan som treåring och sedan blev han skadad i fjol och fick en hovbensfraktur och blev borta länge. Han fick en rejäl vinterträning och har kommit tillbaka starkt. Två av segrarna har varit i Breddlopp i Boden men han har varit riktigt fin och senast vann han ett lopp i Finland och grejen var att hästen inte fick tjäna mer än 10 000 kronor för att inte gå över gränsen här. Så det blev en helt perfekt matchning och nu står han på kronan inne i loppet. Vi hade tänkt att köra barfota runt om senast men han såg ut som en dröm i bilprovstarterna och vi behöll skorna på. Men nu är det dags och jag tror det blir mycket intressant med första barfota runt om någonsin. Hade jag fått välja spår hade jag tagit springspår. Hästen är stor men kan man bara vända i rätt tid så är känslan att han kan öppna litegrann. Vi har kört med Murphy- och Can’t See-back huvudlag men nu blir det ett Open Eye-huvudlag. Jag tycker inte att man ska räkna bort honom här, säger Petri Salmela.

”Har hysterisk form”
- Dragondamour Sisu (V75-2)
har varit bland de tre varje gång i år men inte vunnit och gör det inte nu heller i det här loppet. Hästen har bra form men måste smygköras och då kan hon tjäna pengar. Kanske om det blir maxklaff att hon kan vara med i platsstriden men inte mer. Barfota runt om igen.
- Lady Zappa (V75-2) har riktigt bra form och att vinna under elitloppshelgen är inte lätt och hon gjorde det från spår tolv. Nu är det önskeläge med springspår på tillägg och Erik brukar vara duktig på att skicka iväg hästarna från sådana lägen. Hon är snabb ut och det skulle inte förvåna mig om hon är i fatt täthästarna redan efter trehundra meter. Hon måste få det lite serverat och är absolut ingen häst som kan gå i dödens. Men hästen har hysterisk form och får hon det serverat kan man inte räkna bort henne. Barfota runt om igen.

”Han är värd en skrällvarning”
- Rhapsody Ås (V75-5)
fick äntligen vinna senast efter att ha tränat bra hur länge som helst. Petteri körde perfekt och han vann hur enkelt som helst. Det var ett billigt lopp och nu är det mycket tuffare emot. Men formen är bra och får han en invändig resa kan han hänga med till pengar.
- Cupido Sisu (V75-5) försökte utmana Eder Bob i kampen om ledningen senast och var en halv längd förbi men när han springer i maxfart så slår han i lite i vagnen och det blev galopp. Jag lovar att hästen är i sådan form nu att hade man tagit det lite lugnare så hade han varit tvåa eller trea i det loppet. Hästen känns riktigt bra och har toppform och jag tror att han har kapacitet för att springa en 1.11-tid över den här distansen. Nu har han dåligt utgångsläge men han har mött tuffa hästar och löser det sig med positionerna och han har lite tur blir jag inte förvånad om han överraskar. En ny kusk brukar också vara positivt för äldre hästar och han är värd en skrällvarning. Barfota runt om igen.

”Tanken är att rycka alla skor - blir även jänkarvagn”
- Zinco Jet (V75-6)
var inte dålig senast som femma i V75 men jag hade väntat mig lite mer. Om han hade haft toppform den dagen så hade han varit skyldig att vara med i segerstriden. Nu har han fått två lopp i kroppen efter sitt uppehåll och han vann ju i årsdebuten och känns fortsatt fin. Jag tror att vi kommer att få ännu bättre utdelning den här gången. Det enda är att det är en lång resa från filialen utanför Stockholm men hästen är lugn och cool så jag tror att det kommer att gå bra. Tanken är också att rycka alla skor för första gången hos oss och sätta på en jänkarvagn. Han ska normalt sett räknas tidigt.
- B.W.L.Ruthless (V75-6) blev det alldeles för tufft för senast i finalen. Han flög till ledningen när några galopperade men det blev 1.10 första varvet och han fick mjölksyra till slut. Hästen verkar pigg och glad efteråt och har återhämtat sig bra. Nu går han ut på V75 för att det är hemmaplan och han räcker inte mot de bästa. Får han det serverat invändigt kan han tjäna pengar.
- Hesiod (V75-7) var tvåa senast i ett billigt lopp från dödens. Han kopplade greppet och slog ledaren men blev lite bekväm och det var en som spurtade förbi. Nu får han gå ut i guld mot de bästa för att få lite hårdhet och han får smyga med. Hästen är redo att springa en 1.11-tid om det blir ett jämnt och hårt tempo. Han räcker naturligtvis inte mot Makethemark och Propulsion. Inga ändringar, säger Petri Salmela.

Michael Carlsson, Kanal 75


Axevalla kör uttagningsloppen på fredag kväll och de två bästa i varje försök är klara för finalen. De två ..


Axevalla kör uttagningsloppen på fredag kväll och de två bästa i varje försök är klara för finalen. De två hetaste hästarna på förhand är fjolårets Oaks-vinnare Darling Mearas, samt Cash Crowe som vann Drottning Silvias Pokal i år. Darling Mearas startar från spår två i sitt uttagningslopp och Cash Crowe har spår tre i sitt försök.
Förstaprisen i loppen är 50 000 kronor och de ingår i V64-spelet på fredag.

Uttagning 1, 2640 auto
1 Schatzi Fayline – Kim Eriksson
2 Mellby Estella – Ulf Ohlsson
3 Cash Crowe – Johnny Takter
4 Unstirred Drink – Erik Adielsson
5 New Flame – Per Linderoth
6 Amalia Cash – Örjan Kihlström
7 Dealwithakiss – Johan Untersteiner
8 Mamasan – Björn Goop
9 Lucky Babe – Lasse Punkari
10 Like A Star – Adrian Kolgjini
11 Firstlady Michelle – Sören Boel
12 Nightlight M.L. – Magnus S Karlsson

Uttagning 2, 2640 auto
1 Flight Plan – Robert Bergh
2 Zoom Zoom – Ulf Ohlsson
3 Xperia Knick – Johan Untersteiner
4 Rhyme Broline – Erik Adielsson
5 Milady Amok – Jorma Kontio
6 Perfect Beauty – Nicklas Westerholm
7 Julia af Solnäs – Peter Untersteiner
8 J.A. Connie Bell – Kim Eriksson
9 Undine – Örjan Kihlström
10 Fantasy River – Johnny Takter
11 Come And Dream – Christoffer Eriksson
12 Flo Jo Keeper – Björn Goop

Uttagning 3, 2640 auto
1 Gorgeous Boko – Mika Forss
2 Darling Mearas – Stefan Persson
3 Maremma Sock – Thomas Dalborg
4 Irish Cream Zon – Carl Johan Jepson
5 Julia Pellini – Thomas Uhrberg
6 Dragondamour Sisu – Jorma Kontio
7 Dream Lane – Erik Adielsson
8 Grace Boko – Ulf Ohlsson
9 Global Tendency – Peter Untersteiner
10 Northern Trick – Johan Untersteiner
11 Star Treatment – Örjan Kihlström
12 Zahara Goj – Björn Goop

Uttagning 4, 2640 auto
1 They Don’t Know – Torbjörn Jansson
2 Mellby Exotic – Örjan Kihlström
3 Global Tess – Jonas Moberg
4 Luck is Back – Stefan Persson
5 Comewithaflash – Mika Forss
6 Impala Zon – Erik Adielsson
7 D’Laina – Claes Sjöström
8 Razzamatazz Face – Adrian Kolgjini
9 Genta – Björn Goop
10 Lady Zappa – Ulf Ohlsosn
11 J.J. – Carlos Sjöström
12 Unrestricted – Johan Untersteiner

Uttagning 5, 2640 auto
1 Bugatti Brick – Jorma Kontio
2 O.M. Dont Cry – Björn Goop
3 Mulligan – Thomas Uhrberg
4 Cikoria Frazer – Tobias J Gustafsson
5 Unique Juni – Johnny Takter
6 Domestic Ås – André Eklundh
7 Dame of Mearas – Johan Untersteiner
8 Unreturned Love – Örjan Kihlström
9 Bravivivicimo – Erik Adielsson
10 Nikki Celeber – Per Linderoth
11 Devon Am – Oskar J Andersson
12 Pressure Regulated – Ulf Ohlsson

Uttagning 6, 2640 auto
1 Emelie Hall – Johnny Takter
2 Tour Knight – Johan Untersteiner
3 Inga in Heaven – Örjan Kihlström
4 Uncertain Age – Christoffer Eriksson
5 Alandias da Vinci – Björn Goop
6 Eva I.H. – Mika Forss
7 Mellby Elegant – Robert Bergh
8 Hashtag One – Kim Eriksson
9 Vegas Am – Johan Untersteiner
10 Ubangi – André Eklundh
11 Rani Face – Adrian Kolgjini
12 Ultra Bright – Fredrik Persson

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-16 2016-12-16 Boden-10 Petteri Joki 2180/13 A 6 17.0 36
2016-11-25 2016-11-25 Boden-3 Ulf Ohlsson 2160/6 B 2 16.1 20
2016-11-05 2016-11-05 Boden-6 Antero Heinonen 2180/9 B 1 16.2 34
2016-10-21 2016-10-21 Umeå-6 Ulf Ohlsson 2160/12 A 1 16.9 22
2016-10-01 2016-10-01 Umeå-4 Antero Heinonen 1640/2 C 1 15.5 44
2016-09-08 2016-09-08 Boden-2 Ulf Ohlsson 2140/6 C 1 17.8 13
2016-08-18 2016-08-18 Skellefteå-6 Ulf Ohlsson 1640/9 B 1 16.8 18
2017-12-29 2017-12-29 Solvalla-6 Tomi Haapio 2140/2 C 1 15.4 46
2017-12-20 2017-12-20 Solvalla-10 Tomi Haapio 2140/10 D 3 17.3 212
2017-12-12 2017-12-12 Eskilstuna-6 Ulf Ohlsson 2140/2 C 4 15.7 51
2017-11-29 2017-11-29 Solvalla-10 Ulf Ohlsson 2140/15 C 4 15.1 294
2017-11-17 2017-11-17 Romme-6 Ulf Ohlsson 2140/4 C 1 15.4 52
2017-10-31 2017-10-31 Eskilstuna-3 Ulf Ohlsson 1640/5 C 0 14.2 93
2017-10-22 2017-10-22 Solvalla-4 Louise Medelberg 2140/9 B 4 16.6 75
2017-09-26 2017-09-26 Eskilstuna-9 Ulf Ohlsson 2140/6 B 2 14.9 72
2017-09-08 2017-09-08 Romme-6 Ulf Ohlsson 2140/6 C 5 14.5 245
2017-09-01 2017-09-01 Umeå-5 Jorma Kontio 2140/7 D 0 14.3 463
2017-08-16 2017-08-16 Solvalla-12 Johnny Takter 2140/8 C 2 14.0 113
2017-07-23 2017-07-23 Axevalla-5 Jorma Kontio 2140/11 B 0 g 411
2017-07-14 2017-07-14 Axevalla-6 Jorma Kontio 2640/6 B 6 15.7 993
2017-06-24 2017-06-24 Skellefteå-6 Petteri Joki 2140/5 C 3 14.0 183
2017-06-17 2017-06-17 Boden-4 Örjan Kihlström 2660/14 C 5 16.2 69
2017-05-31 2017-05-31 Boden-3 Petteri Joki 2140/4 C 2 13.7 568
2017-05-07 2017-05-07 Vermo-6 Ulf Ohlsson 2100/4 D 0 154
2017-04-22 2017-04-22 Umeå-5 Örjan Kihlström 2640/1 D 4 16.4 140
2017-04-07 2017-04-07 Boden-4 Ulf Ohlsson 2160/8 A 3 15.6 31
2017-03-22 2017-03-22 Bergsåker-7 Antero Heinonen 2140/7 B 6 15.7 30
2017-03-03 2017-03-03 Umeå-5 Antero Heinonen 2140/11 A 2 16.6 45
2017-02-05 2017-02-05 Boden-8 Ulf Ohlsson 2180/7 B 2 16.7 17
2018-12-19 2018-12-19 Solvalla-10 Björn Goop 2140/7 D 0 15.7g 190
2018-12-11 2018-12-11 Solvalla-4 Tomi Haapio 2140/9 D 0 15.3 875
2018-11-29 2018-11-29 Gävle-4 Ulf Ohlsson 2640/6 C 5 16.4 105
2018-11-21 2018-11-21 Solvalla-7 Björn Goop 1640/10 D 0 13.0 190
2018-11-06 2018-11-06 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2160/8 D str
2018-10-25 2018-10-25 Gävle-9 Tomi Haapio 2140/13 C 5 14.3 376
2018-09-30 2018-09-30 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 1640/7 D 0 12.1 884
2018-09-02 2018-09-02 Jägersro Trav-1 Antero Heinonen 2140/3 D 2 13.1 400
2018-08-21 2018-08-21 Solvalla-4 Ulf Ohlsson 1640/5 D 3 12.1 318
2018-08-14 2018-08-14 Solvalla-3 Ulf Ohlsson 2640/5 D 6 14.7 516
2018-06-16 2018-06-16 Boden-8 Örjan Kihlström 2160/9 C 7 14.4 361
2018-05-29 2018-05-29 Eskilstuna-9 Ulf Ohlsson 1640/6 D 6 12.6 320
2018-05-17 2018-05-17 Eskilstuna-5 Ulf Ohlsson 2140/10 C 0 14.6 211
2018-04-30 2018-04-30 Mantorp-8 Ulf Ohlsson 2140/4 C 6 15.4 86
2018-04-19 2018-04-19 Gävle-7 Ulf Ohlsson 1640/8 A 1 12.4 60
2018-04-04 2018-04-04 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 1640/5 B 3 13.7 301
2018-03-28 2018-03-28 Solvalla-10 Ulf Ohlsson 2140/3 B 0 g 214
2018-03-10 2018-03-10 Vermo-9 Tomi Haapio 2100/11 B 0 102
2018-02-24 2018-02-24 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 2140/4 B 4 14.5 297
2018-02-10 2018-02-10 Solvalla-10 Tomi Haapio 1640/10 D 4 13.2 832
2018-01-23 2018-01-23 Solvalla-6 Ulf Ohlsson 2140/7 D 4 14.6 128
2018-01-20 2018-01-20 Romme-9 Ulf Ohlsson 2140/11 D 5 14.4 628
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-11 Tomi Haapio 1640/8 D 0 g 475
2019-12-13 2019-12-13 Boden-4 Krister Söderholm 2140/11 B 0 17.0 512
2019-12-07 2019-12-07 Boden-9 Hanna Olofsson 1640/3 B 0 g 72
2019-10-31 2019-10-31 Boden-7 Mikael Östman 2160/4 C 3 17.4 133
2019-10-10 2019-10-10 Boden-4 Mauri Jaara 2640/7 C 0 g 246
2019-09-27 2019-09-27 Boden-2 Petteri Joki 2680/13 B 0 g 718
2019-09-19 2019-09-19 Boden-5 Antero Heinonen 1640/4 C 7 14.1 340
2019-09-07 2019-09-07 Solänget-6 Ulf Ohlsson 2660/9 C 7 15.2 412
2019-08-25 2019-08-25 Skellefteå-6 Jenny Engfors 2160/6 B 2 14.7 14
2019-08-22 2019-08-22 Boden-4 Antero Heinonen 2140/5 C 0 18.7g 103
2019-08-09 2019-08-09 Umeå-4 Antero Heinonen 2140/7 C 5 14.4 512
2019-08-02 2019-08-02 Skellefteå-3 Antero Heinonen 1640/3 C 1 13.7 83
2019-07-15 2019-07-15 Skellefteå-8 Hanna Olofsson 1640/11 C 0 13.8 338
2019-07-08 2019-07-08 Boden-6 Antero Heinonen 2680/10 C 0 16.6 323
2019-06-22 2019-06-22 Skellefteå-9 Antero Heinonen 2160/14 C 0 15.6 471
2019-06-15 2019-06-15 Boden-8 Örjan Kihlström 2160/5 D 7 14.9 199
2019-06-06 2019-06-06 Boden-4 Antero Heinonen 2640/2 D 3 15.3 43
2019-05-28 2019-05-28 Boden-3 Antero Heinonen 2640/5 D 2 16.0 318
2019-05-21 2019-05-21 Bollnäs-9 Kevin Oscarsson 2140/4 C 3 15.1 72
2019-02-09 2019-02-09 Solvalla-6 Ulf Ohlsson 2140/2 D str
2019-02-02 2019-02-02 Gävle-6 Mats E Djuse 2140/6 C 2 16.2 27
2020-03-17 2020-03-17 Örebro-4 Magnus A Djuse 2100/1 D 0 g 637
2020-03-09 2020-03-09 Eskilstuna-4 Magnus A Djuse 1640/6 D 0 g 317
2020-02-27 2020-02-27 Boden-8 Magnus A Djuse 2140/5 C 2 16.6 154
2020-02-16 2020-02-16 Boden-4 Magnus A Djuse 2140/9 C 4 16.8 238
2020-02-08 2020-02-08 Skellefteå-3 Jenny Engfors 2660/6 D 4 18.8 264
2020-01-30 2020-01-30 Boden-4 Antero Heinonen 1640/8 D 6 14.4 954ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se