Dragon Powerfly travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Dragon Powerfly travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Dragon Powerfly har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Dragon Powerfly har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Dragon Powerfly


Jan Kristian Waaler är en av Norges största tränare. På onsdagen åkte han långt för att starta en häst i Solvalla V86..


Jan Kristian Waaler är en av Norges största tränare. På onsdagen åkte han långt för att starta en häst i Solvalla V86 – en bana han aldrig segrat på förr.
Hästen som skulle ordna det hade märkligt nog endast tagit två vinster på 19 startar i karriären innan onsdagens start. Ändå ser femårige Malkin N.O. ut att vara något extra.
Hästen utstrålar klass men har fått karriären förstörd av diverse kroppsliga skavanker.
Med väldeliga kliv avgjorde nu den norske hästen med ett nafs och tog över i den sista kurvan efter att ha serverats en vilsam resa av Björn Goop. Överlägset på 1.12,1 över 1640 meter, autostart.
Kvällens största favorit spelad på hela 70 procent på V86.
- Det gick undan rejält där i sista kurvan. En riktigt fin häst som hade krafter kvar i mål med bomullen kvar i öronen. Men det är en bra tränare också så det var bara att sätta sig upp och köra, summerade Björn Goop.

Världsmästaren på g
Jan Kristian Waaler jämförde för egen del Goop med mytomspunne norske kusken Ulf Thoresen.
- Vi har haft höga förväntningar. Hästen har varit bra hela tiden men haft otur med sjukdomar. Det är tur att vi har tålmodiga ägare som trott på det jag sagt om hästen, sa norrmannen.
VM-vinnaren från 2015 Papagayo E. är långtidsskadad. Läget med honom?
- Han är kjempefin men som alla vet tar det tid med gaffelbandsskador. Innerst inne tror jag han blir en världshäst igen, sa en glad Jan Kristian Waaler.

Mera norskt för Goop
Björn Goop tog tre segrar på Solvalla. I stoloppet, V86-4, blev det seger med en annan norsktränad häst ,Escada B.R. från Eirik Höitomts stall.
Bollnäshästen Spitcam Jub är säkerheten själv och tjänade hela 720 000 kronor förra året. Nu satt körande Kaj Widell still i tredjeparet utvändigt och lät konkurrenterna göra jobbet. 700 kvar vred Widell på och hästen avslutade sin vana trogen stadigt till mål i tredjespår.
- Fantastisk häst. Och då ska man veta att han höjer sig en klass utan skor, så det kan bli roligt i år också, sa Kaj Widell om hästen som tränas av amatören Micael Broberg.
I V86-avslutningen på Solvalla fick Roger Walmann en dubbelseger. Örjan Kihlström vann loppet med Diffarn Am, Kenneth Haugstad körde Actual Star som var tvåa i mål.

Kallt på Bergsåker
Solvalla delade onsdagens V86-giv med Bergsåker. I Sundsvall var det kallt med 13 bleka minusgrader under kvällen.
I V86-1 gick spelfavoriten segrande ur striden i loppet för den näst högsta klassen.
Höwings Star hade innerspåret och riskerade att bli fast.
Det löste John Östman med att släpa lite i starten och var ute direkt och hittade andraparet utvändigt.En omdiskuterad manöver. 
När hästen framför galopperade 600 meter från mål blev det rena E4-an till mål för hästen som vann bronsdivisionen på V75 i oktober.
Ingemar Hultqvist, amatör från Ratu strax söder om Umeå, visar fortsatt toppform med sitt stall.
Jan-Olov Persson vann kallbodsloppet med Tand Tuff. Storfavoriten Art Nökkve var inte som bäst från ledningen. Blås Undan drog tåget i tredjespår sista 700 och var tapper men det var smygkörde Storsjarmören och andrahandsfavoriten Tand Tuff som gjorde upp sista meterna.

Skoglund mös
Robert Skoglund kom fram i andraparet utvändigt från bakspåret i fyraåringsloppet med Balotelli Crown och satt mest och mös i det för årstiden höga tempot. Attack i den sista kurvan och efter lite trassel när huvan skulle ryckas i mitten av upploppet höll hingsten smygkörde andrahandsfavoriten Whitsun Eve bakom sig.
Ulf Eriksson vann V86-7 med överraskningen Alvena Valva, tvåa stallkompisen och favoriten Dragon Powerfly med tränaren Per Linderoth i sulkyn.
V86 delade ut 100 767 kronor för åtta rätt, 823 kronor på sju rätt och 73 för sex rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75


Daniel Wäjersten, 27 nu i januari, upplevde sitt bästa år som kusk under fjolåret med drygt 2,4 miljoner kronor inkört. En kusktalang..


Daniel Wäjersten, 27 nu i januari, upplevde sitt bästa år som kusk under fjolåret med drygt 2,4 miljoner kronor inkört.
En kusktalang som varit med i hetluften i några år och nu vill bli sin egen efter fem lärlingsår hos Svante Båth.
Wäjersten jobbar i stallet på Bergsåkers travbana och är känd för sina tidiga morgonvanor.
- Kanske det. Jag brukar börja vid sex men eftersom jag jobbar med Tomas Selander är jag alltid tvåa. Han brukar nämligen komma kvart i, säger han.
I höstas gick han klart proffstränarkursen och tanken är att öppna eget inom kort.
- Jag har en plan att jag ska ha tränarlicens innan året är slut. Sista februari slutar jag hos Svante och jag tror att det kommer att kännas konstigt när jag jobbat min sista dag. Jag har trivts jättebra och haft mycket roligt med alla lopp han låtit mig köra och med personalen som i stort sett är demsamma sedan jag började hos Svante för fem år sedan, säger Daniel Wäjersten.

Deltid hos Djuse
Övergången till ett liv som tränare startar 1 mars då han inleder ett samarbete med den två år yngre Martin P Djuse, proffs på Bergsåker sedan en tid.
Daniel Wäjersten vill köra lunchlopp på norrbanorna och kommer att jobba motsvarande fyra dagar i veckan hos kompisen och kollegan Djuse.
- En win-win-situation både för mig och Martin eftersom han också åker på en del trav och måste anpassa sig till tävlingsschemat med luncherna.

V86 med egentränat
Bergsåker kör V86 tillsammans med Solvalla på onsdagen. I V86-7 har Daniel Wäjersten en hyfsad chans till seger med Indiana Sund.
Som lärling är det tillåtet att stå som tränare till ett begränsat antal hästar och han står själv skriven på det femåriga stoet.
- Det är jag och Viktor Lyck (lärling hos Svante Båth) som nyttjat möjligheten att ha egna hästar och jobbat tillsammans i några år. Just nu har vi tre hästar som vi äger ihop tillsammans med andra och tanken är väl att jag kommer att ta lite större del av det vardagliga jobbet med dem när jag blir tränare.
Indiana Sund leasas av er och har startat mycket bra i den nya regin med en seger och en andraplats tagna från svåra lägen. Stoet har dokumenterad startsnabbhet. Vad tänker du hitta på från spår tre bakom bilen?
- Hon har varit fin i två starter nu men eftersom jag aldrig kört henne då hon haft framspår vet jag inte riktigt. Det är några startsnabba runt omkring och jag kommer inte att ladda i väg utan hon får sköta sig lite själv alldeles i början eftersom hon tävlar med skor och kan slå ihop.
Det blir en säkerhetsstart med andra ord?
- Inte så. Jag kommer inte att ta upp men heller inte forcera henne. Jag tror att hon är en sådan häst som kan trampa iväg utan att kusken kör 110. Om ni förstår? Hon får sköta det själv och jag tror att hon kommer att öppna bra. Det är några startsnabba runt omkring också. Harry Ruda, Maryland och King Of Mine är alla kvicka ut bakom bilen.
Hur vill du ranka in henne i loppet?
- Jag tycker att hon är andrahästen bakóm 11 Dragon Powerfly. Jag har kört den hästen själv och vet att han alltid gör gedigna lopp. Men den har sämre läge och jag har ändå en positiv känsla för vår häst, slutar Daniel Wäjersten.

Mikael Wikner, Kanal 75


Förre detta unghäststjärnan Blended Scotch har hunnit bli sju år och hon såg lysande ut med barfotabalans på framhovarna. Efter..


Förre detta unghäststjärnan Blended Scotch har hunnit bli sju år och hon såg lysande ut med barfotabalans på framhovarna. Efter två mellanår med en del skadebekymmer såg hon mycket löpsugen ut när hon dominerade V86-3 från spets hemma på Bergsåker tillsammans med sin tränare och kusk Per Linderoth.
- Synd att hon inte fick vara med riktigt femårssäsongen. Hon har haft jobbigt att komma tillbaka efter det, sa Per Linderoth.
På frågan om Blended Scotch känts finare kom svaret blixtsnabbt.
- Ja, hela fyraårssäsongen, Hon kanske är på väg tillbaka in i matchen igen.
Drygt 300 kvar valde Per Linderoth att rycka undan och det var ett segerryck även om storfavoriten Quid Pro Quo svarade för ett vasst upplopp tillsammans med Erik Adielsson.
Per Linderoth tog även en favoritseger i V86-7 med lånestyrningen Top Of The World. Solvallas Reijo Liljendahl tränar femåringen som vann sitt tredje lopp för året på fem starter.

Tredje seger på gaffeln
Per Linderoth hade även en tredje V86-seger på gaffeln men fick ge sig efter en
stenhård upploppsduell där till slut Sambucus P.R. fick nosen före Dragon Powerfly. Sambucus P.R. flög fram genom slutsvängen när han jagade i kapp ledaren och visade att han verkligen gillade att springa utan skor på hovarna tillsammans med Leif Eriksson. Skellefteå-amatören Jan Hällgren tränar vinnaren av V86-5.
Daddy's First fick springa utan skor på hovarna för andra gången i karriären på 33 starter och han avgjorde V86-1 lekande lätt. Över upploppet bara försvann sexåringen ifrån sina konkurrenter.
- Han är otroligt kvick hästen, konstaterade Henrik Svensson.

Spetsvinnare på Solvalla
Target Kronos
försvarade innerspåret i V86-2 på Solvalla och svarade för en mycket fin årsdebut tillsammans med Johnny Takter. Lutfi Kolgjini tränar fyraåringen som sträckte på sig när In Vain Sund fick chansen från rygg ledaren sista biten.
- Han kändes fin och stark på alla sätt, konstaterade Johnny Takter.
Johnny Takter vann även V86-4 och även här handlade det om ledningen tillsammans med Stig H Johansson-tränade Emmet Brown.
Ledningen var segerreceptet även i V86-6 på Solvalla där Noomi Skift dominerade loppet i löpsugen stil tillsammans med sin tränare Hans-Owe Sundberg.
Onsdagskvällens tajtaste slutstrid kom i V86-8 där Flirting Girl och Jennifer Tillman fångade in ledaren Global Ride i sista stegen.
Åtta rätt på V86 gav 21 367 kronor, sju rätt gav 258 kronor och sex rätt 35 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-23 2015-12-23 Bergsåker-10 2140/10 2 15.7 43
2015-12-03 2015-12-03 Gävle-8 1640/5 1 14.7 25
2015-11-25 2015-11-25 Bergsåker-8 1640/3 4 14.4 51
2015-11-13 2015-11-13 Umeå-11 2140/14 1 18.5 75
2015-11-06 2015-11-06 Romme-5 2140/5 0 g 64
2015-10-26 2015-10-26 Bergsåker-6 2140/9 3 16.6 140
2016-08-07 2016-08-07 Dannero-11 Per Linderoth 2140/2 D 0 15.0 106
2016-06-23 2016-06-23 Dannero-8 Per Linderoth 2640/12 C 6 15.4 66
2016-06-11 2016-06-11 Östersund-11 Ulf Eriksson 1609/3 C 0 14.5g 76
2016-05-26 2016-05-26 Bergsåker-6 Per Linderoth 2140/8 A 1 14.2 34
2016-05-13 2016-05-13 Romme-8 Per Linderoth 1640/5 B 1 14.3 26
2016-05-01 2016-05-01 Östersund-3 Per Linderoth 2160/12 A 2 15.5 27
2016-03-25 2016-03-25 Färjestad-8 Daniel Wäjersten 2140/9 C 0 g 43
2016-03-16 2016-03-16 Bergsåker-8 Per Linderoth 2140/11 C 2 14.1 41
2016-03-05 2016-03-05 Bergsåker-2 Per Linderoth 2660/7 B 4 16.6 81
2016-02-20 2016-02-20 Bollnäs-8 Per Linderoth 2660/14 B 0 g 155
2016-01-30 2016-01-30 Bergsåker-3 Per Linderoth 2660/14 B 3 17.2 40
2016-01-02 2016-01-02 Romme-9 1640/5 D 2 13.8 40
2017-11-17 2017-11-17 Bergsåker-5 Ola Åsebö 2140/5 D 0 g 339
2017-10-11 2017-10-11 Bergsåker-7 John Östman 3160/6 D 0 g 1455
2017-06-22 2017-06-22 Rättvik-5 Jorma Kontio 1640/5 D str
2017-06-15 2017-06-15 Rättvik-3 Per Linderoth 2140/5 D 5 14.5 101
2017-04-21 2017-04-21 Umeå-5 Per Linderoth 2140/5 B 0 g 59
2017-04-05 2017-04-05 Bergsåker-8 Per Linderoth 2140/10 C 6 14.1 81
2017-02-26 2017-02-26 Gävle-10 Per Linderoth 2140/10 D 4 13.9 387
2017-02-08 2017-02-08 Bergsåker-9 Per Linderoth 2140/11 C 2 15.8 38
2017-01-27 2017-01-27 Östersund-7 Per Linderoth 2660/10 B 1 17.1 90
2017-01-11 2017-01-11 Bergsåker-3 Per Linderoth 2660/7 C 4 17.0 66
2018-11-02 2018-11-02 Bergsåker-9 Henrik Svensson 2160/8 D 0 18.4 132
2018-05-17 2018-05-17 Danmark-4 Henrik Lønborg 1900/10 D 0 376
2018-05-04 2018-05-04 Danmark-6 Jan Tranholm 1820/5 C 0 313
2018-04-02 2018-04-02 Danmark-6 Jan Tranholm 1800/1 D 0 356
2018-03-11 2018-03-11 Danmark-4 Jan Tranholm 1800/3 C 0 189
2019-12-26 2019-12-26 Solvalla-4 Patrik Fernlund 2140/7 B 4 15.1 72
2019-12-12 2019-12-12 Örebro-1 Kim Eriksson 2100/9 B 3 14.4 69
2019-11-26 2019-11-26 Bergsåker-4 Robert Bergh 2140/5 B 1 15.8 44
2019-11-17 2019-11-17 Östersund-8 Nicklas Westerholm 2160/9 A 0 g 206
2019-10-12 2019-10-12 Bergsåker-3 Robert Bergh 2160/9 B str
2019-09-06 2019-09-06 Umeå-3 Peter Ingves 2640/8 B 0 g 149
2019-09-03 2019-09-03 Bergsåker-1 Micael Melander 3180/5 B 4 15.8 108
2019-08-15 2019-08-15 Bergsåker-4 Ove A Lindqvist 1640/9 B 4 11.4 366
2019-08-04 2019-08-04 Bergsåker-2 Caroline Åkerlund 2680/5 C 3 14.1 322
2019-07-25 2019-07-25 Bergsåker-4 Ove A Lindqvist 2640/14 B 0 15.5 209
2019-07-13 2019-07-13 Solänget-9 Caroline Åkerlund 3140/11 B 0 16.8 282
2019-07-02 2019-07-02 Solvalla-3 Robert Bergh 1640/7 C 3 12.2 300
2019-06-20 2019-06-20 Dannero-9 Robert Bergh 2140/12 B 0 g 92
2019-06-07 2019-06-07 Östersund-9 Kenth Åkerlund 3160/5 D 6 16.2 1355
2019-05-27 2019-05-27 Östersund-2 Robert Bergh 2140/7 D 4 14.4 35
2019-05-21 2019-05-21 Bollnäs-6 Caroline Åkerlund 2140/7 D 1 14.0 42
2020-01-11 2020-01-11 Bergsåker-8 Robert Bergh 2140/5 D str



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se