Dragon travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Dragon travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Dragon har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Dragon har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Dragon


Bring Me Money slog till med karriärens första seger och blev den stora överraskningen på Halmstadtravet på måndagen.Stefan Per..


Bring Me Money slog till med karriärens första seger och blev den stora överraskningen på Halmstadtravet på måndagen.
Stefan Persson körde och brodern Håkan K Persson tränar det fyraåriga stoet som var den stora svårigheten i V64-omgången med superjackpot.
En skräll spelad på knappt två procent av kupongerna.
Bring Me Money inledde från ett åttondespår och hamnade en bit bak i loppet för fyraåriga ston. Tempot var inte nämnvärt uppskruvat framme i täten men Bring Me Money var stark och spurtade till en säker seger.
Stall Bring Me KB i Limmared äger hästen som nu tog karriärens första seger i elfte starten.

Nytt omsättningsrekord
Det blev ett nytt omsättningsrekord på V64-spelet där en ensam vinnare hade kammat hem potentiella 15,8 miljoner kronor.
22,4 miljoner (22 405 224 kronor) spelades det V64 för den här kvällen (det gamla rekordet låg på 21,3 miljoner kronor från februari 2017 på Mantorp).
V64:an rundades av med två favoritsegrar.
Kalmartränaren Fredrik Perssons färske V75-vinnare Devs Dragon (66 procent) var kvällens mest spelade häst och vann efter ledning från start till mål för Carl Johan Jepson.
Sandsjöns Enzo flög lågt över upploppet från ett besvärligt utgångsläge men segern alltså till Devs Dragon som nu tagit nio segrar på tio försök från spetspositionen.
Can Lane hade inte startat sedan i december och kom med en något svårtolkad form.
Johan Untersteiners sjuåring vann säkert i V64-avslutningen efter ledning från start till mål. Segertiden i comebacken skrevs till 1.12,0 över 1640 meter med autostart, ett tangerat rekord för den sjuårige valacken.

Mikael Wikner, Kanal 75


Eskilstuna-tränaren gjorde comeback i fredags efter sitt uppehåll för sjukdomen. Han körde ett lopp i Eskilstuna och blev där trea. Me..


Eskilstuna-tränaren gjorde comeback i fredags efter sitt uppehåll för sjukdomen. Han körde ett lopp i Eskilstuna och blev där trea. Men första segern lät inte vänta på sig och redan under söndagen var det dags. I ett Grand Slam 75-lopp på Mantorp slog han till med egentränade Fame Boko. Det åttaåriga stoet var också bara bäst och krossade konkurrenterna. Trots en resa utvändigt om ledande Peder Mykla, slog hon klorna i denne in på upploppet och gled ifrån till en lätt seger. En övertygande insats för den här miljonärskan som snart ska sluta tävla och gå till avel.
– Hon är en fantastisk häst och tycker det är kul att tävla. Hon har mött stentuffa hästar och fått lite hårdhet av det. Utvändigt om ledaren har kanske inte varit hennes melodi men i dag var hon på hugget och mötte enklare hästar. På sista bortre långsidan nöp hon tag i grejerna ordentligt. Hon var kaxig i dag, sa Per Lennartsson.
– Nu ska hon betäckas till våren och ska bara göra några starter till. Sedan ska hon betäckas med Campo Bahia. Även om det här inte var det största loppet så var känslan att få vinna med en häst som var i ett alldeles extra skick något extra.

”Alla värden på noll – ett skönt besked”
Segern var också den första för Per Lennartsson sedan han blev friskförklarad efter den operation som han genomgick för prostatacancer i början av året.
– Det har blivit bättre och bättre för varje vecka. Det är fem veckor sedan operationen och i torsdags var jag på återbesök och fick besked om att alla värden var nere på noll. Vi ska ses om sex månader igen och det var ett väldigt skönt besked att få. Det betyder väldigt mycket, sa Lennartsson.
De övriga vinnarna på Grand Slam 75 var Veiled (William Ekberg), G.K.Ursus (Greger Fajersson), Yukon Bay (Jesper Rydberg), Bicc’s Avalon (Rikard N Skoglund), Devs Dragon (Carl Johan Jepson) och My Liberty (Carl Johan Jepson).
Sju rätt gav 66 321 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


När Elian Web försvarade de finska färgerna i Elitloppet 2017 blev han utslagen i försöket. Fortsätter han prestera på samma..


När Elian Web försvarade de finska färgerna i Elitloppet 2017 blev han utslagen i försöket. Fortsätter han prestera på samma sätt som han har inlett 2020 finns anledning att ha betydligt högre förhoppningar i år. Den flyfotade finländaren följde upp segern över svenske fixstjärnan Propulsion med överlägsen triumf från ledningen i guldfinalen på Solvalla.
- Han var helt fantastisk. Jag tror att han är bättre än någonsin, sa tränaren Katja Melkko.
Hon har numera licensen på Solvalla och har redan tidigare varit öppen med att hon gärna startar sin topphäst i Elitloppet igen. Något som Jorma Kontio inte har några invändningar emot.
- Han vann mycket lätt och var inte trött i mål. Han är åtta år men har inte tävlat så mycket och är nu på toppen. Det är bara att prova mot de allra bästa i de största loppen i år, sa Kontio.

Ultra Bright sänkte jättefavoriten
Det var jackpot på V75 och många spelare fick sina miljondrömmar krossade redan i den inledande stoeliten. Där spelades Hevin Boko till jättefavorit efter att i sin senaste start ha krossat Ultra Bright från positionen utvändig. Nu fick hon på nytt trava som första häst i andraspår och hon tog på nytt ner ledaren, den här gången Mulligan, men där bakom hade Ultra Bright liftat med i Erik Adielssons händer och den sista biten blev hon för tuff.
- När Hevin Boko fick dödens tänkte jag att nu finns chansen i alla fall. Sedan tyckte jag att det såg jobbigt ut i slutsvängen, men oj vad hon kämpade den sista biten! Hon hade lite problem förra året men nu är hon tillbaka, sa tränaren Fredrik Persson om den tidigare Stochampionatsvinnaren.

Dubbel till Lugauer
Il Duce Boko stod i en klass för sig i klass II. Från spår åtta bakom bilen körde Marc Elias fram utvändigt om ledande favoriten Global Venture och därifrån utklassade femåringen motståndet.
- Jag är imponerade av sättet han gör det på. Man blir bara glad när man ser honom springa. Det är inte lätt att vinna en final här på Solvalla på det där sättet från dödens. Fortsätter han så här som han har gjort de senaste månaderna kan han gå långt upp i klasserna, sa Conrad Lugauer.
Jägersrotränaren fick anledning att jubla även efter finalen i silverdivisionen. Där gick hans Harran Boko från sista till första häst via en brutal spurt med Marc Elias i sulkyn.
- Det finns nog ingen stoltare än jag just nu. Mina hästar och teamet jag har runtomkring är svår att slå, sa Lugauer.
I diamantstoets final blev det favoritseger genom Jerry Riordans Aura S.L. (Jorma Kontio) och det blev det även i klass I-finalen. Där galopperade Devs Dragon till synes bort segern i ledningen på upploppet och därmed kunde Magnus Dahén-tränade Atik D.L. och Carl Johan Jepson skära mållinjen som etta. Bronsfinalen rundade av V75-omgången och där kom dagens praktskräll. Halvvarvet från mål var Remarkable Feet fjärran från segerdiskussionen i fjärde par invändigt. Men som genom ett trollslag flyttade de framförvarande ekipagen på sig och när Remarkable Feet fick fritt spelrum på upploppet avslutade han till enkel seger.
- När man är i ”zonen” verkar allt gå bra. Jag körde ett lopp och vann ett lopp, så jag blev ”champ” i dag igen, sa Remarkable Feets tränare och kusk Jörgen Westholm, som vann V75-lopp även förra lördagen.
Den avslutande dunderskrällen gjorde att utdelningen för sju rätt stack upp till 146 585 kronor. Sex rätt delade ut 583 kronor och fem rätt 52 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


V75-trav i småländska Kalmar brukar förknippas med söndagen i midsommarhelgen.Banan har en vinteromgång också och motsvarande d..


V75-trav i småländska Kalmar brukar förknippas med söndagen i midsommarhelgen.
Banan har en vinteromgång också och motsvarande dag i januari fjol gav sju rätt på V75 över miljonen.
Svårspelat blev det även i år. Sex system hittade alla vinnarna och utdelningen blev 3,3 miljoner kronor enbart för sju rätt.
Hästar från Jägersro tog hem fem av loppen. Värst var stall Conrad Lugauer med en dubbelseger.
Conrad Lugauer har opererats och går med ena armen i ett paket sedan han blev sparkad i samband med tävlingar hemma på Jägersro i början av januari.
Marc Elias vikariat som stand in för pappan har inte fått det utfall som man velat. Stallets stora stjärna Campo Bahia fick exempelvis perfekt stöttning av sin kusk i Frankrike förra helgen men tröttnade och var sig inte alls lik.
På lördagen jublade Marc Elias åt att det äntligen blev rejäl utdelning. En dubbel på V75 smäller högt i storstallet. Nu kom det en med hästarna El Duce Boko och Gareth Boko.
- Det har gått lite tungt men det är ju en business vi lever med. Men man ska inte glömma bort att det kan vara jobbigt. När vinner så här är det i alla fall bästa som finns!
V75-3 var gulddivisionen som utmålades som en fight mellan Baron Gift och Stepping Spaceboy. När den förre galopperade efter start och Rikard N Skoglund kunde ta över med Stepping Spaceboy trodde många att loppet var över.

Blev inget enkelt lopp…
Gareth Boko skulle få ett lugnt lopp i sin debut i guld var det meningen. Unghäststjärnan har haft flera skadeuppehåll och återkom nyligen efter sju månaders bortavaro och tog en seger i comebacken i ett enklare lopp.
Marc Elias hamnade nu utvändigt ledaren med Gareth Boko och när Stepping Spaceboy svarade med galopp i den sista kurvan tog Gareth Boko över och lyckades även hålla en smygkörd Olle Rols bakom sig till slut.
- Han var fruktansvärd i dag. Vi sa ju innan att han skulle få ett snällt lopp men jag hade ingen annan möjlighet än att ge honom ett lopp utvändigt ledaren. Han tävlade redan som två-, tre- och fyraåring på den allra högsta nivån och nu efter en skada vinner han gulddivisionen från dödens! sa en förvånad och glad Marc Elias.
I den lägsta klassen på V75 tog Elias en vattentät seger med storfavoríten El Duce Boko (48 procent) efter att ha blivit släppt till ledningen i utgången av den första kurvan.
- Han gick undan på lätta ben, så det var bara att åka med, sa segerkusken.

Hemmaseger med smak
Italienskan Atik D.L. var omgångens stora favorit – spelad på 64 procent - men föll tungt efter ett lopp utvändigt ledaren i klass I-loppet.
Hemmatränaren Fredrik Persson fick jubla i stället efter ett fantomlopp av Devs Dragon. Spelad på blott fyra procent var åttaåringen omutlig i ledningen. Efter en öppning i trakterna av 1.09,0 körde sig Erik Adielsson till spetsen och höll undan i en tajt duell efter snabba 1.13,0 första 1000.
Stall Kryddan HB i Berga äger hästen som vunnit samtliga åtta gånger han fått springa i ledningen.
Erik Adielsson vann även det avslutande bronsloppet med Lars I Nilsson-tränade Franklin Face. Det handlade om ledningen igen och tempot var tufft. Femårige Franklin Face segrade på starka 1.11,2 över 1640 meter med bilstart, ett nytt rekord för hästen från Jägersro.

Rikshäst skrällde
Ett rivigt sprinterlopp skulle silverdivisionen bli. Men det blev en lugn historia.
Johan Untersteiner avgjorde loppet i starten genom att ta ledningen från innerspåret med Niky Flax och fick sedan styra och ställa som han ville. Niky Flax sprintade enkelt undan och såg mycket smidig ut.
Thomas Uhrberg ställde de flesta spelare schack matt i det andra av två försök till Diamantstoet på kupongen. Åttaåriga stoet Quiz Töll tog här karriärens andra seger på V75 och var helt bortglömd av spelarna. En skräll endast spelad på en procent.
Quiz Töll, en före detta häst i Rikstravet med för dagen 200 delägare, serverades ett lopp i femteparet utvändigt och spurtade till seger i ett galoppfyllt lopp där tvåan i mål Divine var heroisk utvändigt ledaren.
- Jag chansade och satt kvar på den sista bortre långsidan och när Henriettes häst (Vikens Fingerprint) galopperade hade vi turen att få luckan, summerade tränaren och kusken Thomas Uhrberg.
Johan Lejons Sunday Sonata har hunnit med att skrälla dubbla gånger på V75 i år.
I ett klass II-lopp på Jägersro spurtslog stoet hingstar och valacker tillsammans med Örjan Kihlström. I Kalmar lär Carl Johan Jepson Sunday Sonata gå med i ryggar sista 800 meterna i ett försök till Diamantstoet och det blev seger även där. En sexprocentare på V75.
V75-omgången blev en blandning av outsiders och stora skrällar. Sex system hade prickat samtliga vinnare och belönades med 3 397 470 kronor för sju rätt. Sex rätt gav 10 899 kronor och fem rätt 457 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Indra’s Secret (V75-5) har alltid visat hög kapacitet. Som treåring ståtade hon med sex raka segrar och totalt 11 triumfer på 30 st..


Indra’s Secret (V75-5) har alltid visat hög kapacitet. Som treåring ståtade hon med sex raka segrar och totalt 11 triumfer på 30 starter låter inte skämmas för sig. Men hon har också galopperat mycket. Närmare bestämt 17 gånger. Felfri har hon endast förlorat två gånger och i de två starter hon gjort sedan hon flyttades till Robert Bergh har hon skött sig exemplariskt. Och levererat på topp.
- Framför allt var hon småimponerande senast när hon speedade på tre varv och gick ifrån sådär lätt. Det var tilltalande och jag har tro på henne igen trots att det blev spår tolv, säger Bergh, som har höga tankar om det femåriga stoet.
- Än så länge är det svårt att säga hur bra hon är men det är sällan på ett år som man får göra sådär och speeda mycket mitt i ett lopp och sedan orka gå ifrån dem till slut. Det var lite extra och det tar jag med mig och tror att det kan bli ännu bättre mot våren. Jag tror mycket på henne.
Senast tävlade Indra’s Secret utan bakskor men hon har gått med skor genom hela karriären så barfotaförbudet är inget bekymmer för henne. Att hon möter hingstar från sämsta utgångsläget över tre varv är inte heller något som oroar hennes tränare.
- Hon sammanfattar det där med: ”it doesn’t matter”.

Skrällbud i sista avdelningen
Robert Bergh åker till sin tidigare hemmabana Bergsåker med ytterligare fem V75-hästar och de kommenterar han enligt följande:
- Jag vet inte om 7 Il Diablo (V75-1) köper skorna. Han fick i och för sig gå utvändigt senast men jag ligger lite lågt eftersom jag inte vet om han köper upplägget med skor.
- 7 Dragon Starfly (V75-2) blev lite spänd efter 100 meter senast och galopperade men sedan tyckte jag att han var klen. Jag upplevde mest att han hade jobbigt med att det blev lite mer sandbana jämfört med de lopp han gjort förut. Vi kollade upp honom i veckan, kollade halsen och sådär, och allt verkar helt normalt. Så det är på’t igen och hoppas att det blir lite kallare bana och att han gör ett bättre lopp.
- 8 Digital Ink (V75-3) hade jag nog kunnat slå till med om jag haft ett bättre spår. Han är lite speedkänslig så laddar jag tror jag att han blir lite stummare, så vi får köra lite på chans och hoppas på det bästa. Jag har ingen riktig feeling från det där läget.
- 1 Island Life (V75-7) var det lite samma som med Starfly med senast. Han blev lite trött på underlaget och desto kallare det blir på lördag desto bättre lopp tror jag att han gör. Han har ett bra läge och känns lite småaktuell.
- 6 Ginny Weasley (V75-7) har bra form och gillar skor och brodd och allt vad det innebar, så vill man ha en smäll i sista kan man tänka på henne.
Enligt väderprognoerna ska de bli någon plusgrad och rikligt med nederbörd i Sundsvall under lördagen. Efter alla år som tränare på Bergsåker har Robert Bergh bättre koll på hur banunderlaget blir än de flesta.
- Om jag ska tro på hur jag upplevde det förr så blir det ofta en iskaka i botten, för det är kallt på nätterna, så jag tror att brodd behövs även om det sitter några plusgrader på mätaren på dagen.

Ola Johansson, Kanal 75


V86-omgången inleddes i dimman på Bergsåker och bjöd direkt på en skräll efter ett rafflande upplopp där 24-oddsaren Surv..


V86-omgången inleddes i dimman på Bergsåker och bjöd direkt på en skräll efter ett rafflande upplopp där 24-oddsaren Survival Kit spurtade sylvasst till skrällseger efter att Ulf Eriksson hittat luckan från fjärde invändigt. Magnus Träff tränar vinnaren.
Dimman på Bergsåker bjöd sedan på en jätteskräll i V86-5 där 77-oddsaren Texan Rose nosade ut ledaren Peat Chimney i sista stegen efter en resa i rygg ledaren tillsammans med Henrik Svensson. Anders Wallin tränar vinnaren som var streckad på under en procent på V86-spelet.
Värdet rusade från 4 364 kronor till 316 370 kronor på V86.

Trivs i ledningen
Star Advisor Joli är en häst som trivs alldeles utmärkt i ledningen och från spår 3 bakom startbilen dominerade Sofia Aronssons trefaldiga miljonär V86-2 från start till mål tillsammans med kusken André Eklundh. För övrigt Åbykuskens tionde seger i november!
- Han låg på lite för mycket mitt i loppet men det gick bra ändå. Han hade bäst form för dagen, konstaterade segerkusken.
Bakom Star Advisor Joli var favororiten On Track Piraten tapper som tvåa efter att tvingats gå utvändigt ledaren dryga sista varvet.
En annan häst som visade att han trivs i ledningen var favoriten Kinky Boots som dominerade V86-6 på Solvalla tillsammans med Carl Johan Jepson. Jimmy Nilsson heter Solvalla-amatören som tränar treåringen som tog fjärde segern i karriären på sju starter.

Imponerande vinnare
Dragon Starfly imponerade stort när han vann V86-3 efter ett lopp utvändigt ledande favoriten Arabesque. In på upploppet bara försvann Dragon Starfly ifrån konkurrenterna och det var hästens andra seger på fyra dagar…han vann även i Östersund i söndags. Robert Bergh tränar vinnaren och i segersulkyn satt Micael Melander.
En favorit som också imponerade var Bon Ego som trots spår 10 satt i ledningen efter drygt ett halvvarv tillsammans med Jorma Kontio. Väl i spets såg det femåriga stoet helläcker ut och hon dansade undan med mycket luft ner till övriga över upploppet. Björn Röcklinger tränar vinnaren som tog femte årssegern i tionde starten.
Björn Röcklinger var nära en andra V86-seger men Cavalier Brodde fick nöja sig med andrapriset i V86-7 efter en spännande slutstrid där Cesar F.C. höll undan med liten marginal. Kaj Widell skötte tömmarna bakom vinnaren som tränas av Thomas Lönn.
I V86-avslutningen såg det länge ut som att segern skulle gå till favoriten Veritas Grif men mitt på upploppet fick Örjan Kihlström full fart på Pastorns Lady och den fem-oddsaren sopade bort samtliga kvarvarande system på V86-spelet.
Därmed blir det jackpot nästa vecka. Sju rätt gav 49 437 kronor och de som klarade sex rätt fick 1 252 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-16 2015-12-16 Bergsåker-6 2140/2 str
2015-10-26 2015-10-26 Bergsåker-10 2140/10 0 18.8 326
2016-12-05 2016-12-05 Bergsåker-9 Per Lockner 2140/7 D 0 g 1104
2016-10-11 2016-10-11 Bergsåker-4 Per Lockner 2140/4 D 0 17.5 795
2016-09-03 2016-09-03 Bergsåker-10 Per Lockner 2140/2 C 0 18.7 649
2016-07-14 2016-07-14 Bergsåker-8 Per Lockner 2160/9 C 0 23.2g 657
2016-04-29 2016-04-29 Bergsåker-9 Per Lockner 2640/10 D 0 18.3 2008
2016-04-07 2016-04-07 Bergsåker-3 Per Lockner 2140/8 C 8 18.2 591
2016-02-24 2016-02-24 Bergsåker-4 Jessika Sidbäck 2140/13 C 5 17.3 505
2016-01-11 2016-01-11 Bergsåker-2 1640/2 D 4 15.0 390
2017-07-31 2017-07-31 Bergsåker-9 Per Lockner 2140/9 D 0 19.2 1106
2017-06-01 2017-06-01 Bergsåker-2 Per Lockner 2140/1 D 6 18.2 747
2017-05-18 2017-05-18 Bergsåker-9 Per Lockner 2160/7 D 0 19.5 1969
2017-04-13 2017-04-13 Bergsåker-9 Per Lockner 2160/10 D 0 18.3 624
2017-03-14 2017-03-14 Bergsåker-11 Per Lockner 2140/9 D 8 19.3 2614ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se