Double Night travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Double Night travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Double Night har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Double Night har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Double Night


Att Tae Kwon Deo gillar att gå två heat samma dag demonstrerade han när han förra sommaren vann Sprintermästaren i Halmstad. Om fyra ..


Att Tae Kwon Deo gillar att gå två heat samma dag demonstrerade han när han förra sommaren vann Sprintermästaren i Halmstad. Om fyra veckor kan det vara dags för femåringen att på nytt springa två lopp samma dag - i Elitloppet på Solvalla.
- Om inte han är en elitloppshäst vet jag inte hur bra de andra är, sa Lutfi Kolgjini direkt efter att sonen Adrian skurit mållinjen som etta med en till synes obrukad häst på snabba 1.09,8 över 1 609 meter med bilstart.
Det såg småkritiskt ut i starten när värste motståndaren på förhand, Perfect Spirit, var på väg att komma före Tae Kwon Deo från bakspår. En galopperande häst stoppade emellertid upp Perfect Spirit och när Adrian Kolgjini fick chansen efter den första svängen smet han ut i tredjespår och avancerade fram utvändigt om ledande Snowstorm Hanover. Första 500 meterna nåddes på 1.07,6 och varvet klockades till 1.09,8. Trots det höga tempot var Tae Kwon Deo ensam på banan till slut när han seglade ifrån motståndet till seger med tre längder.
- Det var fantastisk att sitta bakom honom i dag. 600 kvar hade jag inte riktigt koll på var jag hade honom men då gav jag honom marschorder en gång och då var det liksom en bomb hela vägen hem. Det är sällan, kanske aldrig, som man har så mycket att åka med när man har varvat på under 1.10 i dödens. In på upploppet var det avgjort och jag ville bara visa upp honom och inte pusha honom över huvud taget, sammanfattade Adrian Kolgjini, som sedan tidigare har siktet inställt på Elitloppet.
- Jag sa att om hästen var bra i dag vill jag väldigt gärna vara med, och det var han. Han var enorm! Det känns som att vi har en häst som kan duga och då tycker jag att han ska vara med.
Jägersrotränaren behövde inte vänta länge på besked. En och en halv timme efter loppet gav Solvallas sportchef Anders Malmrot en rosa elitloppsbiljett till Tae Kwon Deo.
- Sättet han gick 1.09,8 i dag bådar gott. Det kommer bli en fartfest sista helgen i maj, sa Malmrot.

Orebro Intn’l till Electrical Storm
Adrian Kolgjni var mycket nära att även ta hem styrkeprovet Orebro Intn’l över tre varv. Han gjorde allt i sin makt med Tengil Face i ledningen för att inte släppa in tilläggshästarna i matchen, men Mattias Djuse lyckades till fullo med sin styrning och över upploppet levererade hans Electrical Storm en vinstgivande spurt, värd 200 000 kronor.

Very Kronos tillbaka med besked
Svante Båths högkapable strulputte Very Kronos har galopperat bort stora pengar. Men när han nu var tillbaka efter närmare tre månaders tävlingsuppehåll skötte han sig, och levererade dessutom en enormt stark prestation. Erik Adielsson skötte tömmarna och via ett avslutande 1.10-varv utvändigt om ledande Religious pulveriserade Very Kronos motståndet i silverdivisionen och vann överlägset.
- Jag har fått ett gäng gråa hår på grund av honom. Han har på tok för lite pengar på kontot och det känns att han har väldigt mycket kvar att ge. Jag måste ännu en gång skicka ett tack till ägaren som visat väldigt tålamod trots ormbett och galopper och allt som har hänt, sa Svante Båth som av förklarliga skäl lägger ribban högt med sexåringen.
- Jag hoppas att han ska växa in i den yppersta, i alla fall svenska, eliten.
Tillbaka med besked var även Timor Nurmos-tränade Seismic Wave. Han avslutade fjolåret med tre raka segrar och när han nu serverades ett finns lopp i andra par utvändigt av Örjan Kihlström förlängde han segerraden i bronsdivisionen.
- Han kändes jättefin och vann på väldigt bra sätt utan att vara tom i mål, sa segerkusken.

Italiensk seger i stoeliten
Italienskan Tessy d’Ete har stångats med eliten i Frankrike men från spår tolv såg det ändå tufft ut på förhand när hon nu gjorde första starten för Jerry Riordan i stoeliten. Carl Johan Jepson gav emellertid den åttaåriga damen ett perfekt lopp i ryggar fram till upploppet och där visade hon varför hon har sex miljoner kronor på vinstkontot.
- Det löste sig perfekt för henne och ger man de här topphästarna den typen av lopp exploderar de vid upploppets början, kommenterade Jerry Riordan.

Två raka efter tränarbytet
När T.Rex Face kom till Eskilstunatränaren Håkan Karlsson för en månad sedan hade han vunnit två av arton lopp. Två starter senare har han dubblat sin segerskörd. Den här gången var det Björn Goop som skötte tömmarna och i en tät slutstrid med tappre Double Night förmådde han T-Rex Face att kriga sig först över mållinjen i klass II.
Klass I gick till Finland genom Valliant Dream och Mika Forss. Hästen var bara bäst när han efter att ha hållit högt tempo i ledningen avfärdade favoritspelade Strong Heartbeats attack genom slutkurvan och höll undan till säker triumf.
På V75 delade sju rätt ut 16 124 kronor och för sex rätt uppgick belöningen till 93 kronor. Femrättsutdelningen understeg 15 kronor och därmed går den potten vidare till nästa lördags sjurättspott. Då kan en ensam jackpotvinnare bli 78 miljoner kronor rikare.

Ola Johansson, Kanal 75


Rommetränaren har så här långt i år selat ut elva vinnare. Det ger honom en andraplats på listan över landets segerrikast..


Rommetränaren har så här långt i år selat ut elva vinnare. Det ger honom en andraplats på listan över landets segerrikaste travtränare. På fredagen har han inte bara goda chanser att fördela jackpotmiljonerna på V65, han kan också gå ikapp och förbi Peter Untersteiner, som toppar listan med tolv årssegrar.
- 4 Double Night (V65-1) har varit positiv i år efter uppehåll och aktionen har funkat bra. Det känns som att han är på väg uppåt i form och han har fått ett bra läge också, som han ska kunna utnyttja. Det ser spännande ut och jag måste vara optimistisk, säger Joakim Elfving.
- 7 Nouvelle Avenue (V65-3) galopperade senast och den galoppen får jag ta på mig, det var jag som tabbade mig. Hon hade tränat bra inför det och jag var optimistisk men hon kom ut med för lång käk till loppet och det var jag som selade. Jag hoppas att det ska lossna för henne snart för hon har bra kapacitet och känns jättefin för dagen, så jag måste tro på henne också.

Ola Johansson, Kanal 75


Nytt år, nya resultat. Joakim Elfving upplevde en genombrottssäsong som tränare 2018 då han passerade två miljoner intränat och..


Nytt år, nya resultat.
Joakim Elfving upplevde en genombrottssäsong som tränare 2018 då han passerade två miljoner intränat och segrade i var femte start.
Dessa siffror klarade han inte riktigt att matcha i fjol, men nu har den unge Rommetränaren bestämt sig för att sätta ett rejält avtryck på 2020.
- Vi hade problem med virus och infektioner hela hösten. Hästarna fick gå i hage i två månader och sedan har det tagit tid att träna igång. Jag kände att jag ville ha väl förberett när de kom tillbaka och nu är vi där. Överlag är jag väldigt nöjd med hästarna för dagen, förklarar Elfving som visade att han har täckning på Bergsåker på nyårsdagen då han inledde tävlingskvällen, året och decenniet med att sätta dit två raka vinnare.
- Det var jätteskönt. Även den tredje vi hade ut gick bra så det var det kvitto jag ville ha. Nu hoppas jag att det fortsätter, vi har i alla fall förberett det vi kan inför söndagen, hälsar Elfving på väg mot Bollnästravet där framgångståget fortsatte på fredagskvällen med två segrar och ett andrapris.

"Ett halvår flög iväg"
När hemmabanan bjuder in till GS75-tävlingar plockar årets formtränare nummer ett ut hela åtta hästar.
Sex av dessa startar inom spelformen som garanterar 15 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.
Och Elfving råder spelarna att ta hans hästar på allvar.
- Jag tycker att alla mina ska med på lappen. Det är i alla fall ingen som känns slagen på förhand.
Då har ändå tre av deltagarna varit borta från tävlingsbanan i ett halvår, nämligen duon Mr Dream Coktail och Nouvelle Avenue i GS75-1, samt Double Night i GS75-4.
- De är tränade för att gå ut och prestera direkt. Alla har gått flera banjobb där Coktail och Nouvelle sprungit 1.17,5 full distans som snabbast och Double Night 1.18 full distans. Framförallt känns alla tre bättre än i somras så jag hoppas på positiva insatser från samtliga.
Vilka tror du allra mest på?
- Det är Nouvelle Avenue och Lyx Håleryd (GS75-6). Sedan tror jag även väldigt mycket på Seven Seas som startar utanför GS-spelet.
Vad är stallets totala mål för 2020?
- Vi har flera fina unghästar som jag vill vara med i storloppen med, precis som Lyx Håleryd var i fjol. Sedan hoppas jag att fler hästar kan hävda sig på V75. Vi hade satt målet att köra in fyra miljoner i fjol, nu kändes det som att ett halvår flög iväg på grund av alla sjukdomar. Men i år ska vi dubbla alla siffror från 2019 och jag tar gärna några segrar redan på söndag, säger Joakim Elfving.


Det här berättar Joakim Elfving om sina hästar på GS75:

- 5 Mr Dream Coktail (GS75-1) fick sjukdomsproblem redan i våras och hann bara göra några starter under sommaren innan han fick pausa tillsammans med mina övriga hästar. Han har inte haft någon skada utan bara vilat. Nu har vi tränat igång honom och han har liksom mina andra hästar fått flera banjobb med 1.17,5 full väg som snabbast inne på Romme. Jag körde honom senast idag (fredag) och var mycket nöjd med hur han kändes även om det inte är någon häst som glänser i träning och därmed är en aning svårbedömd. Jag ser helst att han får en snäll resa och tror mer på min andra häst i loppet. Han går med samma utrustning som tidigare.
- 7 Nouvelle Avenue (GS75-1) känns nämligen formstarkare. Hon gick 1.17,5-jobbet ihop med Coktail och var den som gjorde det på bäst sätt. Hästen har haft problem med framknäna genom hela sin karriär, men vilan verkar ha gjort gott då hon känns fräschare nu än hon någonsin gjort hos mig. I comebacken i fjol galopperade hon på väg mot segern och hon är minst lika väl förberedd nu. Det är en häst med bra kapacitet för klassen som ska stå sig väl i det här gänget. Jag lägger mig inte i taktiken utan hoppas bara att det löser sig från läget. Hon tävlar med öppet huvudlag som vanligt samt jänkarvagn, den hade hon i sina två senaste starter bakom bilen.
- 5 Double Night (GS75-4) drogs med aktionsproblem och fick inte alls till det i somras. Jag ville ge upp och sälja honom, men ägaren stod på sig och efter vilan i höstas har han känts klart bättre. Han är jämförbart förberedd med mina hästar i GS75-1, förutom att det snabbaste han gått på banan är 1.18. Hästen bromsade till slut då jag körde honom i spets i somras, men har även vunnit därifrån så skulle han front här tror jag att kusken vill prova där. Han brukar tävla med helstängt huvudlag, men nu byter vi till halvstängt norskt och hoppas att han gillar det. Jag räknar med att han ska vara bättre än i somras, så får vi se hur långt det räcker.
- 3 Ängspilen (GS75-5) är en osäker häst som galopperade i debuten för oss, därefter har vi kört kört honom på säkerhet och han har gjort det bra. Vi fortsätter att köra snällt för att ge honom fler felfria lopp och bygga upp hästen, han har väldigt dåligt självförtroende. Han har fått stryk av 8 Björlifanner två gånger i rad och får säkert svårt att rå på den, liksom 9 Gullkongen, övriga tror jag att han matchar så vi får hoppas att det häxar för favoriterna. Han har tävlat mycket med jänkarvagn tidigare, men vi fortsätter med vanlig vagn och öppet huvudlag.
- 5 Lyx Håleryd (GS75-6) hamnade väldigt långt bak senast och kom aldrig in i matchen, vilken gällde alla tilläggshästar i det loppet. Rikard (Skoglund) var nöjd med hur hon kändes så jag är inte alls orolig för att formen skulle vara på väg ner, hon har jättefin i träningen efteråt. Det är en bra häst som var ute i tuffa gäng i fjol och borde ha tjänat mer pengar sett till vilka hästar hon suttit fast bakom. Det här ser ut som lämplig omgivning och får hon bara sin ryggresa till 300-400 kvar så borde hon ha fin chans att spurta ner det här gänget. Hon hör hemma på V75 och vi siktar dit efter det här loppet. Inga ändringar.
- 7 Lamona Håleryd (GS75-7) började bra hos oss med flera rejäla insatser från dödens, men har galopperat på sistone. Det är egentligen ingen osäker häst så jag har blivit lite brydd. Vi gick igenom henne med veterinären efter senaste starten och åtgärdade några saker. Hon känns lugnare och tryggare i träningen efter det, det talar för att det var något som störde. Vi går tillbaka till halvstängt huvudlag som hon hade vid tredjeplatserna, jämfört med helstängt vid galopperna. Däremot fortsätter vi med jänkarvagnen som hon haft i de två senaste loppen, jag tror inte att galopperna hade med den att göra. Det viktigaste den här gången är att hon går felfritt, får ett bra lopp och visar uppryckning. Jag ser gärna att hon är trea-fyra på bra sätt, samtidigt har hon kunnande att räcka ännu längre om det skulle klaffa maximalt.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-07 2017-12-07 Åby-3 Peter Untersteiner 2140/1 C 0 g 15
2017-11-28 2017-11-28 Jägersro Trav-2 Peter Untersteiner 2140/6 B 0 g 17
2017-11-16 2017-11-16 Åby-1 Peter Untersteiner 2140/5 D 3 18.9g 17
2018-07-21 2018-07-21 Axevalla-3 Peter Untersteiner 2140/5 C 0 g 285
2018-07-07 2018-07-07 Halmstad-3 Klas Olsson 2140/9 B 0 g 117
2018-06-26 2018-06-26 Jägersro Trav-5 Peter Untersteiner 1640/2 B 3 13.0 50
2018-06-14 2018-06-14 Åby-5 Klas Olsson 2140/9 C 2 16.7 101
2018-05-31 2018-05-31 Åby-5 Klas Olsson 2140/8 D 5 14.4 382
2018-04-05 2018-04-05 Jägersro Trav-4 Peter Untersteiner 2140/3 D 0 g 112
2018-03-22 2018-03-22 Åby-7 Peter Untersteiner 2140/1 B 1 17.3 20
2018-03-08 2018-03-08 Åby-5 Peter Untersteiner 2140/6 D 2 17.6 21
2018-02-14 2018-02-14 Åby-1 Peter Untersteiner 2140/1 B 1 18.2 17
2019-08-15 2019-08-15 Visby-1 Joakim Elfving 2120/9 C 7 15.6 196
2019-08-05 2019-08-05 Hagmyren-4 Joakim Elfving 1640/11 C 7 15.5 224
2019-07-19 2019-07-19 Romme-5 Joakim Elfving 2140/3 B 2 16.1 32
2019-07-01 2019-07-01 Rättvik-9 Joakim Elfving 2160/11 A 0 g 62
2019-06-15 2019-06-15 Bollnäs-2 Joakim Elfving 2140/4 A 2 16.1 51
2019-06-03 2019-06-03 Hagmyren-4 Joakim Elfving 2140/4 B 0 16.1 419
2019-04-16 2019-04-16 Rättvik-1 Ulf Ohlsson 2140/10 B 0 16.4 48
2020-12-12 2020-12-12 Bergsåker-1 Emilia Leo 1640/10 C 1 13.2 20
2020-12-04 2020-12-04 Bollnäs-4 Emilia Leo 2140/2 B 0 g 27
2020-11-03 2020-11-03 Rättvik-3 Rikard N Skoglund 1660/6 C 0 g 62
2020-10-24 2020-10-24 Rättvik-7 Morgan Johansson 2140/12 A 1 15.6 25
2020-10-11 2020-10-11 Rättvik-11 Rikard N Skoglund 2160/9 B 2 15.3 30
2020-09-25 2020-09-25 Romme-3 Karin Nilsson 2140/6 A 0 15.7 79
2020-07-11 2020-07-11 Årjäng-5 Rikard N Skoglund 2140/11 D 0 14.7g 1503
2020-06-26 2020-06-26 Solvalla-7 Rikard N Skoglund 1640/5 B 5 12.3 28
2020-06-12 2020-06-12 Romme-5 Rikard N Skoglund 1640/10 A str
2020-06-03 2020-06-03 Bollnäs-10 Rikard N Skoglund 1640/4 C 7 12.7 109
2020-05-19 2020-05-19 Romme-3 Rikard N Skoglund 2140/7 A 6 14.7 17
2020-05-02 2020-05-02 Örebro-5 Rikard N Skoglund 2140/2 D 2 13.8 208
2020-04-14 2020-04-14 Rättvik-2 Rikard N Skoglund 2140/7 D 1 14.3 36
2020-03-18 2020-03-18 Bergsåker-3 Rikard N Skoglund 2140/10 C 5 15.4 91
2020-02-25 2020-02-25 Bergsåker-3 Rikard N Skoglund 2640/9 D str
2020-02-14 2020-02-14 Romme-9 Rikard N Skoglund 1640/4 D 0 g 48
2020-01-31 2020-01-31 Solvalla-2 Rikard N Skoglund 2140/4 C 2 15.4 33
2020-01-17 2020-01-17 Bergsåker-4 Rikard N Skoglund 2660/10 C 1 19.0 38
2020-01-05 2020-01-05 Romme-7 Niclas Hammarström 2140/5 D 6 16.5 279
2021-01-09 2021-01-09 Bergsåker-1 Emilia Leo 2140/8 C 4 15.2g 14
2021-01-02 2021-01-02 Kalmar-1 Emilia Leo 2140/1 B 1 15.7 16ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se