Don Fanucci Zet travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Don Fanucci Zet travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Don Fanucci Zet har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Don Fanucci Zet har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Don Fanucci Zet


Mellan 2008 och 2019 lockade Oslo Grand Prix eliten med ett förstapris på 1,5 miljoner kronor. I fjol tvingades Bjerke sänka till 350 000 kronor..


Mellan 2008 och 2019 lockade Oslo Grand Prix eliten med ett förstapris på 1,5 miljoner kronor. I fjol tvingades Bjerke sänka till 350 000 kronor.
I år har man fått upp förstapriset till 550 000 kronor.
Pandemin och karensregler gör det lite krångligt för utländska kuskar och inga svenska kuskar deltar i år i det norska storloppet. Däremot får vi se två svensktränade hästar.
Roger Malmqvist skickar upp Dragster från Skåne och Johan Untersteiner hoppas på Guzz Mearas.
Dragster får Tom Erik Solberg i sulkyn medan Guzz Mearas körs av Dag Sveinung Dalen.
Bland motståndet hittar vi titelförsvararen Ble du Gers. Vitruvio som vann 2019 finns också med bakom startbilen.
En häst från Elitloppet finns med även i Oslo GP och det är Hickothepooh som skrällvann Finlandia-Ajo 9 maj. Hickothepooh som slutade sex i elitloppsförsöket som vanns av Vivid Wise As före slutsegraren Don Fanucci Zet.

Startlista
Oslo Grand Prix
2100 meter autostart
1. Bill’s Man - Frode Hamre
2. Ferrari B.R. - Per Oleg Midtfjeld
3. Floris Baldwin - Kristian Malmin
4. Rushmore Face - Bo Westergaard
5. Hickothepooh - Vidar Hop
6. Dragster - Tom Erik Solberg (Roger Malmqvist)
7. Ble du Gers - Åsbjörn Tengsareid
8. Guzz Mearas - Dag Sveinung Dalen (Johan Untersteiner)
9. Viking Va Bene - Eirik Höitomt
10. Vitruvio - Lars Ansvar Kolle
Förstapris: 550 000 kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


I travsporten är det ideligen nya givar. Elitloppet är lagt till handlingarna och stärkt av Don Fanucci Zets triumf blickar nu Daniel Redé..


I travsporten är det ideligen nya givar. Elitloppet är lagt till handlingarna och stärkt av Don Fanucci Zets triumf blickar nu Daniel Redén mot V75 på Mantorp. Där har han tre hästar till start och det är inte vilka hästar som helst. I omgångens huvudnummer, fyraåringsloppet Ina Scots ära med ett förstapris på en kvarts miljon kronor, selar han ut Breeders’ Crown-vinnaren Mister Hercules (V75-6). Hästen löpte inte upp till normal standard i uttagningsloppet till Konungens Pokal men i årets två övriga lopp har det blivit seger.
- Mister Hercules var lite blek näst senast utan att jag vet varför. Kanske var det bara så att han inte hade den rätta formen. Han är inte vässad i jobben eftersom han förhoppningsvis ska vara på topp till hösten, säger Daniel Redén till stallzet.se.
- Senast studsade han tillbaka och vann loppet säkert. Han gick fyra intervaller bredvid mig i dag (måndag) och han såg bra ut. Jag har ingenting att klaga på förutom spåret, men det kan vara kul att se honom tävla bakifrån också.

Inleder ny segersvit?

Efter sju raka segrar fick Lipstick Tooma (V75-4) nöja sig med andrapriset i sin senaste start.
- Hon gjorde ett bra lopp, men hon kanske ändå inte var helt på topp formmässigt. Det var en bra häst som slog oss, men jag har höga krav på den här hästen och tycker att hon kanske borde ha kunnat lite bättre trots allt. Hon gick ett tufft jobb i dag (måndag) och kändes bra, säger Daniel Redén.
Precis som Mister Hercules drog Lipstick Tooma bricka elva när startspåren lottades, men den här gången möter hon bara ston och det svåra utgångsläget till trots tillhör hon segerkandidaterna.
- Det hade gått lite längre mellan starterna inför senast och hon bör ha gått lite framåt med det loppet i kroppen och lite tätare starter. Utgångsläget är vad det är, hon går bra bakifrån också.

”Växlat upp ett eller två hack”
Bridge Jumper (V75-5) har till skillnad mot sina följeslagare på resan till Mantorp inte vunnit lopp i år. Men hans totalt 6 segrar på 18 starter talar sitt tydliga språk och enligt Daniel Redén pekar hästens formkurva brant uppåt. Nu gör han sin första start över 1 640 meter från spår två bakom startbilen.
- Jag tycker att han gjorde det bra senast. Han fick en väldigt tuff häst utvändigt om sig och det var en tung bana efter skyfallet som kom den dagen. Jag tror att han har växlat upp ett eller två hack på formskalan jämfört med senast. Han gick jobb i dag (måndag) och kändes väldigt taggad. Distansen borde passa honom bra.

Kanal 75


Det såg länge ut som att Elitloppet 2021 skulle gå till Italien.Efter loppet vajade den svenska flaggan mest på Solvalla.Solvallas Intern..


Det såg länge ut som att Elitloppet 2021 skulle gå till Italien.
Efter loppet vajade den svenska flaggan mest på Solvalla.
Solvallas Internationella Elitlopp gick till hemmatränaren Daniel Redéns nye stjärna – svenskfödde Don Fanucci Zet.
Daniel Redén har gjort sig känd för att köpa hästar och träna dem till stjärnor.
Nu är han framgångsrik uppfödare.
Don Fanucci Zet är född hemma på gården och är en avkomma till Stall Zets hingst Hard Livin.
- Jag har skapat den här hästen från dag ett och köpte mamman som är passgångare på skoj och lät Hard Livin få prova som pappa. Ett riktigt ”hemmakok”, sade Solvallatränaren efter söndagens seger värd tre miljoner kronor.
Förra året trodde Daniel Redén att han vunnit Elitloppet med Propulsion. Hästen fråntogs dock segern när en utredning visade att den skulle ha varit nervsnittad.
Ett ingrepp som skulle vara gjort i hästens hemland USA innan den såldes på auktion.
- Allt som hände förra året ligger fortfarande på bordet (håller på att utredas). Nu är det Don Fanucci Zet vi ska prata om och han är en otroligt värdig vinnare, sa tränaren.
I Solvallas vinnarcirkel slog han ut med ena handen i en gest mot kusken Örjan Kihlström.
- Elitloppet är det största vi har i Sverige och…mannen här bredvid. Utan honom hade jag inte stått här. Så är det ju bara. Han bygger ju hästarna i loppen, bygger och bygger. Jag tror att han kände redan i Sprintermästaren att det här var en kandidat till att vinna ett elitlopp, sa Daniel Redén.

Avgjorde via tredjespår
I elitloppsförsöket tidigare på dagen kördes Don Fanucci Zet upp utvändigt ledande förhandsfavoriten Vivid Wise As och italienske Alessandro Gocciadoro och slutade tvåa efter denne.
Inför finalen ”vann” Gocciadoro spårlottningen och fick välja spår först, tog innerspåret och anförde finalen till kort före mål.
Örjan Kihlström satt i andraparet utvändigt och lyfte ut Don Fanucci Zet i tredjespår 700 meter från mål när ledaren börja dra upp tempot och tog sig förbi den italienske hästen efter en femstjärnig prestation. Tredjespår i 700 meter!
Segertiden skrevs till 1.08,9 över 1609 meter med bilstart.
100 meter från mål stod det fortfarande och vägde. Örjan Kihlström visade sig dock omöjlig igen som mästerskapskusk.
- Så jäkla skön häst alltså! sa segerkusken skrattande. En fantastiskt inställning, han kämpar som tusan. Han blev faktiskt lite fladdrig i aktionen av att springa barfota till slut men höll ju reda på benen ändå med sin fina inställning, sa Örjan Kihlström som vann Elitloppet för fjärde gången.
Kihlström klev tillbaka och tillägnade segern folket som har att göra med Don Fanucci Zet till vardags.
- Daniel har ju aldrig vunnit det här loppet höll jag på att säga…nu fick han äntligen sin seger. Jag är speciellt glad för Daniel och Ellinor (skötaren Wennebring) och hela stallet, sade Örjan Kihlström.

En Djuse på tredjeplats
Italienskt på andraplats alltså i form av Vivid Wise As och Alessandro Gocciadoro.
Sensationell trea Mats E Djuse, 22-årig jämte som var med i sitt första elitlopp efter att ha fått chansen bakom Jerry Riordans Gareth Boko.
- Det var en riktigt bra upplevelse. Jag hoppas att man får köra elitlopp någon fler gång. Det kunde inte ha gått så mycket bättre tycker jag. Vi hade en del tur och det känns som att vi fick maxutelning. Det var otroligt häftigt att titta på alla hästar och kuskar när man åker upp bakom bilen och får känna att man är en av dem. Det är tråkigt att det inte är någon publik, men det är ändå väldigt stort, sade Mats E Djuse.
Brodern Magnus Djuse var även han med i finalen men hamnade helt fel i loppet med Aetos Kronos efter ett ha försökt sig på en offensiv och slutade sist i mål.

Mikael Wikner, Kanal 75


1 Cokstile – ItalienKön: hingstÅlder: 8 årTränare: Mattia Orlando, ItalienKusk: Vincenzo GalloÄgare: Santese SRL, ItalienRekord..


1 Cokstile – Italien

Kön: hingst
Ålder: 8 år
Tränare: Mattia Orlando, Italien
Kusk: Vincenzo Gallo
Ägare: Santese SRL, Italien
Rekord: 1.09,4
Insprungna pengar: 10 217 372 kronor
Segerprocent: 42
Största seger: Elitloppet, Solvalla 2020

Egenskaper
Styrka: 10
Speed: 8
Startsnabbhet: 8
Form: 8

Kommentar: Regerande mästaren som gör sin tredje elitloppsloppsstart för sin tredje tränare och kusk. Vann derbyt i Norge som fyraåring och såldes till Italien där han utvecklades till en världsstjärna. Oerhört tapper i både försök och final i fjol. Försvann från tävlingsbanan efter en imponerande seger på hemmaplan i september och gjorde comeback i Köpenhamn förra veckan. Målfotoslagen efter tung resa på vass tid då och lär vara rejält förbättrad med det loppet i kroppen. Helt oöm för positioner och trivs ypperligt utvändigt om ledaren.

 


2 Heavy Sound – Sverige

Kön: valack
Ålder: 9 år
Tränare: Daniel Redén, Solvalla
Kusk: Kenneth Haugstad
Ägare: SRF Stable
Rekord: 1.09,2
Insprungna pengar: 8 151 214 kronor
Segerprocent: 45
Största seger: E3, Gävle 2015

Egenskaper
Styrka: 7
Speed: 9
Startsnabbhet: 9
Form: 9

Kommentar: Unghäststjärna vars karriär varit en berg-och-dal-bana. Vann E3 som treåring och slutade tvåa i Svenskt Travderby innan han försvann ur rampljuset. Kom igen storstilat och etablerade sig i den äldre eliten 2018 men tvingades till ny tävlingsfrånvaro efter att ha skadat sig i Elitloppet för två år sedan. Har rest sig ännu en gång och vunnit tre av årets fyra starter. Tog sin elitloppsbiljett genom att spåra från start till mål i Meadow Roads lopp.

 


3 Seismic Wave – Sverige

Kön: valack
Ålder: 6 år
Tränare: Timo Nurmos, Solvalla
Kusk: Claes Sjöström
Ägare: Stall Dalhem
Rekord: 1.08,5
Insprungna pengar: 1 717 155 kronor
Segerprocent: 54
Största seger: Svenska Travligan klass I-final, Solvalla 2020

Egenskaper
Styrka: 8
Speed: 9
Startsnabbhet: 9
Form: 9

Kommentar:  Klassklättrande segermaskin som sprang världsrekord som omeriterad treåring i USA och köptes av svenska ägare efter loppet. Har byggts upp långsamt och tålmodigt av Timo Nurmos och infriat tunga favoritskap på V75 under två säsonger. Fick sitt första nappatag med eliten i Meadow Roads lopp och svarade för en ursinnig avslutning från hopplöst läge bakom Heavy Sound. Siktats mot Elitloppet länge och får äntligen sitt efterlängtade elddop.

 


4 Gelati Cut – Frankrike

Kön: hingst
Ålder: 5 år
Tränare: Romain Christian Larue, Frankrike
Kusk: Gabriele Gelormini
Ägare: S.A.R.L. Ecurie de Windcut, Frankrike
Rekord: 1.11,1
Insprungna pengar: 5 250 668 kronor
Segerprocent: 21
Största seger: Prix Ovide Moulinet, Vincennes 2021

Egenskaper
Styrka: 8
Speed: 8
Startsnabbhet: 9
Form: 9

Kommentar: Flink fransos som härdats på Vincennes sedan tvååringssäsongen. Tvåa bakom Aetos Kronos i Prix Bold Eagle i februari och följde upp med att ta hem två större femåringslopp. Fick wild card till Paralympiatravet där han presenterade sig med att spurta vasst som fyra efter att ha öppnat första halvvarvet på rykande 1.06,7 och sedan tvingats släppa ledningen. Testade i höstas sprinterdistans för första och hittills enda gången i det italienska årgångsloppet Gran Premio Memorial Guiseppe Biasuzzi och blev då trea.


5 Gareth Boko – Nederländerna

Kön: hingst
Ålder: 8 år
Tränare: Jerry Riordan, Halmstad
Kusk: Mats E Djuse
Ägare: Boko Stables Holland BV, Nederländerna
Rekord: 1.09,6
Insprungna pengar: 4 855 040 kronor
Segerprocent: 36
Största seger: Svensk Uppfödningslöpning, Jägersro 2015

Egenskaper
Styrka: 9
Speed: 8
Startsnabbhet: 7
Form: 10

Kommentar: Skadedrabbad unghästtalang som vann Svensk Uppfödningslöpning för Per Lennartsson som tvååring. Flyttades till Conrad Lugauer där han etablerade sig i gulddivisionen med flera segrar på V75. Debuterade för Jerry Riordan i april och har visat en ny nivå i två mäktiga uppvisningar inkluderat segern i H.K.H. Prins Daniels lopp i lördags vilket gav en direktbiljett till Elitloppet.

 


6 Ecurie D. – Sverige

Kön: hingst
Ålder: 5
Tränare: Frode Hamre
Kusk: Ulf Ohlsson
Ägare: Global Glide AB & Smart Repair Center AB
Rekord: 1.09,2
Insprungna pengar: 3 358 245 kronor
Segerprocent: 79
Största seger: Europeiskt treåringschampionat, Vermo 2019

Egenskaper
Styrka: 9
Speed: 9
Startsnabbhet: 9
Form: 8

Kommentar: Segerstaplande spänstfenomen som vann elva raka lopp innan karriärens första förlust kom som ensam fyraåring mot världseliten från bakspår i Hugo Åbergs Memorial. Bjöds in till Elitloppet redan i fjol men nöjde sig med att utklassa motståndet i Fyraåringseliten på löpningsrekordet, tillika helgens snabbaste segertid, 1.09,2. Årsdebuterade på bästa sätt, men klappade igenom fullständigt i Paralympiatravet. Var länge favorit på förtidsspelet till slutsegern men kommer nu till start med svårbedömd form.

 


7 Click Bait – Sverige

Kön: hingst
Ålder: 5 år
Tränare: Stefan Melander, Solvalla
Kusk: Per Lennartsson
Ägare: Stall T.Z. (Stefan Melander)
Rekord: 1.09,5
Insprungna pengar: 2 251 200 kronor
Segerprocent: 24
Största seger: Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal, Färjestad 2021

Egenskaper
Styrka: 6
Speed: 8
Startsnabbhet: 10
Form: 9

Kommentar: USA-född virvelvind som togs till Sverige som ettåring och tampades i årgångstoppen under fjolåret. Trea bakom elitloppsmotståndarna Aetos Kronos och Don Fanucci Zet i Kungapokalen och först i landet i år att springa under 1.10 då han besegrade Don Fanucci Zet i april. Struken i genrepet i Finlandia-Ajo, men fick inbjudan ändå. Extremt startsnabb och får nu bekänna färg över favoritdistansen.

 


8 Very Kronos – Sverige

Kön: hingst
Ålder: 7 år
Tränare: Svante Båth, Solvalla
Kusk: Erik Adielsson
Ägare: Kjell Johansson, Sverige
Rekord: 1.10,9
Insprungna pengar: 4 630 059 kronor
Segerprocent: 51
Största seger: Svenskt Mästerskap, Åby 2020

Egenskaper
Styrka: 10
Speed: 8
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar:  Hyperkapabelt yrväder som galopperade bort stora pengar som unghäst. Fann harmonin i höstas och började gå felfritt varpå utdelningen äntligen kom. Dånade hem SM på världsrekordtid och krossade allt motstånd i fyra raka gulddivisionssegrar under vintern. Visade att storformen är tillbaka med en rasande avslutning som tvåa i Paralympiatravet. Omeriterad över elitloppsdistansen där två starter resulterat i två galopper.

Ola Johansson & Robin Johansson, Kanal 75

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se


1 Vivid Wise As – ItalienKön: hingstÅlder: 7 årTränare: Alessandro Gocciadoro, ItalienKusk: Alessandro GocciadoroÄgare: Scuderi..


1 Vivid Wise As – Italien

Kön: hingst
Ålder: 7 år
Tränare: Alessandro Gocciadoro, Italien
Kusk: Alessandro Gocciadoro
Ägare: Scuderia Bivans SRL, Italien
Rekord: 1.08,6
Insprungna pengar: 11 380 332 kronor
Segerprocent: 39
Största seger: Criterium de Vitesse, Cagnes-sur-Mer 2020 & 2021

Egenskaper
Styrka: 9
Speed: 9
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Italiensk supersprinter som var förhandsfavorit i Elitloppet förra året. Hade ingen av sina bättre dagar då och galopperade bort sig i försöket för Björn Goop. Flyttades tillbaka till Italien och återfann formen. Tog i mars andra raka segern i ”Frankrikes elitlopp” Criterium de Vitesse och följde upp med ytterligare en snygg storloppsseger i Prix de l’Atlantique.

 


2 Moni Viking – Norge

Kön: hingst
Ålder: 8 år
Tränare: Björn Goop, Färjestad
Kusk: Björn Goop
Ägare: Jan Lyng, Norge
Rekord: 1.09,4
Insprungna pengar: 7 323 348 kronor
Segerprocent: 28
Största seger: Åby Stora Pris, Åby 2020

Egenskaper
Styrka: 10
Speed: 9
Startsnabbhet: 7
Form: 9

Kommentar: Norsk stayerfantom som hade lekstuga i Harper Hanovers lopp denna helg i fjol. Följde upp med att vinna landets största trekilometerslopp Åby Stora Pris och får nu chansen att visa om han kan hävda sig mot de allra bästa även över halva distansen. Krigade mot världseliten på Vincennes i vintras och krossade motståndet över tre varv i comebacken på svensk mark. Nästan oprövad över sprinterdistans och därför extra spännande.

 


3 Milliondollarrhyme – Sverige

Kön: valack
Ålder: 7 år
Tränare: Fredrik B Larsson, Solvalla
Kusk: Fredrik B Larsson
Ägare: MDR Trotting HB (Fredrik B Larsson)
Rekord: 1.09,2
Insprungna pengar: 4 926 306 kronor
Segerprocent: 25
Största seger: Svenskt Mästerskap, Åby 2019

Egenskaper
Styrka: 6
Speed: 10
Startsnabbhet: 10
Form: 9

Kommentar: Kvickfotad naturtravare som slutat fyra i Elitloppet två år i rad. Har utvecklat sin startsnabbhet enormt i år och lämnat bilen som en katapult. Återföll till tidigare hetsiga tendenser i Finlandia-Ajo senast då han drog alldeles för hårt och kroknade. Trivs bättre hemma på Solvalla och blir spännande om han kan hushålla med krafterna.

 


4 Aetos Kronos – USA

Kön: hingst
Ålder: 5 år
Tränare: Jerry Riordan, Halmstad
Kusk: Magnus A Djuse
Ägare: Team Snyder AB & Aetos Dios AB, USA
Rekord: 1.10,0
Insprungna pengar: 8 869 262 kronor
Segerprocent: 41
Största seger: Konung Gustaf V:s Pokal, Åby 2020

Egenskaper
Styrka: 9
Speed: 9
Startsnabbhet: 7
Form: 9

Kommentar: Spurtspecialiserad unghäststjärna som sprang världsrekord under elitloppshelgen som treåring och tagit steget upp i den äldre eliten med bravur. Vann femåringsloppet Prix Bold Eagle och slutade trea i Prix de France under det franska vintermeetinget. Inledde sommarsäsongen med dunder och brak då han trots kort galopp och blytungt lopp pulveriserade motståndet i Paralympiatravets tredje deltävling. Följde upp det med en tredjeplats i finalen.

5 Hickothepooh – Norge

Kön: valack
Ålder: 9 år
Tränare: Trond Anderssen, Norge
Kusk: Vidar Hop
Ägare: Stall Sörlie Kiosk, Norge
Rekord: 1.09,9
Insprungna pengar: 3 156 053 kronor
Segerprocent: 26
Största seger: Finlandia-Ajo, Vermo 2021

Egenskaper
Styrka: 5
Speed: 10
Startsnabbhet: 7
Form: 10

Kommentar: Rutinerad norsk speedkula som fått ett lika sent som sensationellt genombrott i vår. Vann silverfinal på Solvalla i vintras och bjöds oväntat in för att representera Norge i Finlandia-Ajo. Fann där oanade växlar på barfotabalans och blåste hela fältet i en virvlande avslutning. Har känsliga hovar, men blir spännande om han klarar att tävla utan skor även på Solvalla.


6 Bahia Quesnot – Frankrike

Kön: sto
Ålder: 10 år
Tränare: Junior Guelpa, Frankrike
Kusk: Junior Guelpa
Ägare: Tahar Ait-Hamouda, Frankrike
Rekord: 1.08,7
Insprungna pengar: 16 123 106 kronor
Segerprocent: 10
Största seger: Prix de Cornulier, Vincennes 2021

Egenskaper
Styrka: 9
Speed: 8
Startsnabbhet: 7
Form: 8

Kommentar: Fransk stålmormor som krigat i storloppen i Europa i flera säsonger och hanterar alla distanser och bantyper. Visade sig än mer mångsidig då hon tog chansen världens största montélopp Prix de Cornulier i vintras och chockvann i sin första start under sadel på fyra år. Slutade senast trea i Copenhagen Cup efter en resa utvändigt om Cyber Lane. Deltog i Elitloppet 2019 då hon slogs ut i försöket.

 


7 Cyber Lane – Sverige

Kön: valack
Ålder: 8 år
Tränare: Johan Untersteiner, Halmstad
Kusk: Johan Untersteiner
Ägare: Levaux AB, Limhamn
Rekord: 1.09,7
Insprungna pengar: 13 328 395 kronor
Segerprocent: 53
Största seger: Svenskt Travderby, Jägersro 2017

Egenskaper
Styrka: 8
Speed: 8
Startsnabbhet: 9
Form: 9

Kommentar:  Derbyvinnande travmaskin som var smått oslagbar som unghäst och bara förlorade tre lopp fram till triumfen i Copenhagen Cup som femåring. Har haft det kämpigare som äldre där han saknar den riktiga fullträffen. Återvände till Köpenhamn i genrepet i år och fick sin länge efterlängtade elitloppsinbjudan efter att ha spårat runt om på pigga ben. Aldrig galopperat och bara slutat utanför prispengarna i två starter i hela karriären.

 

 

8 Don Fanucci Zet – Sverige

Kön: hingst
Ålder: 5 år
Tränare: Daniel Redén, Solvalla
Kusk: Örjan Kihlström
Ägare: Stall Zet (Daniel Redén)
Rekord: 1.09,6
Insprungna pengar: 5 288 500 kronor
Segerprocent: 60
Största seger: Sprintermästaren, Halmstad 2020

Egenskaper
Styrka: 9
Speed: 8
Startsnabbhet: 9
Form: 9

Kommentar: Udda stammad jättetalang med passgångarmor. Slog igenom i fjol som tvåa bakom Aetos Kronos i Kungapokalen och följde upp med att ro hem Sprintermästaren. Visade sitt allroundkunnande då han blev tvåa även i Derbyt och står nu inför sin första säsong mot äldre eliten. Har hunnit med tre lopp i år och revanscherade sig på derbyvinnaren Hail Mary i genrepet. Var förhandsfavorit till slutsegern inför spårlottningen.

Ola Johansson & Robin Johansson, Kanal 75

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se


Det var hemmafavoriterna som fick nitlotterna när startspåren lottades till Elitloppet.Solvallatränade Don Fanucci Zet och Very Kronos stod i l&..


Det var hemmafavoriterna som fick nitlotterna när startspåren lottades till Elitloppet.
Solvallatränade Don Fanucci Zet och Very Kronos stod i lägst odds till slutsegern hos ATG innan spårbollarna började öppnas på söndagskvällen, men får nu båda slå ur underläge från mardrömsspåret längst ut bakom startbilsvingen.
- Ett lätt illamående föll över mig. Very Kronos är så bra att han inte är borta ändå, men rent fysiskt är det 10-15 meter bara att ta sig ner till sargen därifrån. Det är rättvist, det är lottning, men just nu känns det inte rättvist. Nu har jag sju dagar på att komma i rätt ”mood” och är hästen fräsch och frisk på söndag så kommer jag att känna mig stark när bilen rullar, kommenterade Very Kronos kusk Erik Adielsson i TV12.
Vad gäller Don Fanucci Zet så lät Daniel Redén nöjd timmarna innan spårlottningen.
- Jag hade toppbana är träna på i fredags och körde på lite tuffare, det kändes jättebra, sade Redén som sparat en liten växel på sin femåring.
- Vi har lite vikt fram som vi fortfarande kan mixtra med. Han har gått med boots i alla årets starter, det gjorde han inte i fjol när han gick som bäst, fortsatte Redén som hade mer tur med sin andra deltagare Heavy Sound som drog spår 2.
- Heavy känns som han ska. Han ska inte gå lite tufft som Fanucci i träningen, han ska bara vara på bra humör när han startar.

Ungt brödrapar gör elitloppsdebut
I andra änden av spektrumet hamnade de italienska gästerna. Elitloppsgeneral Anders Malmrot hade toppseedat Very Kronos och Vivid Wise As.
Den senare galopperade från innerspår i elitloppsförsöket i fjol och fick samma läge i år. Vad gäller fjolårsvinnaren Cokstile så travade han inte en meter längs sargen i fjol, men tvingas inleda där denna gång.
Av hästarna som stod under tio gånger pengarna inför lottningen var det bara uppstickaren Seismic Wave som drog ett startspår som kan bedömas som direkt förmånligt.
22-årige elitloppsdebutanten Mats E Djuse ska köra Jerry Riordans Gareth Boko och lät tillfreds med sitt femtespår.
- Det kunde ha blivit bra mycket sämre så vi får vara nöjda med det.
Hur känns det att köra Elitloppet?
- Det känns otroligt stort. Man har ju varit på Elitloppet varje år, det finns ingenting som går upp mot det. Det är klart att nu blir det lite mer avslaget, men jag får väl låtsas att publiken är där, förklarade Djuse vars yngre bror Magnus sitter upp bakom stallkamraten Aetos Kronos, som också drog utgångsläge direkt bakom startbilen.
Det första elitloppsförsöket körs 15.30 på söndagen och det andra 16.00.
Finalen med tre miljoner kronor i förstapris startar 18.10

Elitloppet försök 1
1 609 meter autostart

1 Vivid Wise As – Alessandro Gocciadoro
2 Moni Viking – Björn Goop
3 Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
4 Aetos Kronos – Magnus A Djuse (Jerry Riordan)
5 Hickothepooh – Vidar Hop (Trond Anderssen)
6 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
7 Cyber Lane – Johan Untersteiner
8 Don Fanucci Zet – Örjan Kihlström (Daniel Redén)

Elitloppet försök 2
1 609 meter autostart

1 Cokstile – Vincenzo Gallo (Mattia Orlando)
2 Heavy Sound – Kenneth Haugstad (Daniel Redén)
3 Seismic Wave – Claes Sjöström (Timo Nurmos)
4 Gelati Cut – Gabrielle Gelormini (Romain Christian Larue)
5 Gareth Boko – Mats E Djuse (Jerry Riordan)
6 Ecurie D. – Ulf Ohlsson (Frode Hamre)
7 Click Bait – Per Lennartsson (Stefan Melander)
8 Very Kronos – Erik Adielsson (Svante Båth)

Robin Johansson, Kanal 75

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-10-16 2019-10-16 Solvalla-8 Örjan Kihlström 2140/8 C 4 14.2 77
2019-09-21 2019-09-21 Färjestad-12 Örjan Kihlström 2140/2 B 1 14.3 25
2019-09-05 2019-09-05 Gävle-5 Örjan Kihlström 2140/1 A 3 15.2 19
2019-08-22 2019-08-22 Gävle-5 Ulf Ohlsson 2140/2 D 1 15.7 15
2019-08-08 2019-08-08 Örebro-9 Carl Johan Jepson 2140/6 B 1 17.2 15
2019-07-22 2019-07-22 Färjestad-5 Carl Johan Jepson 2140/1 D 1 16.7 26
2020-09-06 2020-09-06 Jägersro Trav-11 Örjan Kihlström 2640/8 A 2 13.1 33
2020-08-25 2020-08-25 Jägersro Trav-7 Örjan Kihlström 2640/12 A 2 13.2 12
2020-08-10 2020-08-10 Solvalla-3 Örjan Kihlström 1640/1 A 0 g
2020-07-02 2020-07-02 Halmstad-9 Örjan Kihlström 1609/5 B 1 10.5 12
2020-06-17 2020-06-17 Solvalla-10 Örjan Kihlström 2140/3 B 1 11.8 17
2020-05-30 2020-05-30 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2140/8 A 1 12.5 14
2020-05-09 2020-05-09 Åby-11 Örjan Kihlström 2140/6 B 2 11.5 93
2020-04-24 2020-04-24 Åby-8 Örjan Kihlström 2140/4 B 3 12.3 22
2020-04-12 2020-04-12 Romme-5 Örjan Kihlström 2140/10 C 1 13.4 26
2020-03-17 2020-03-17 Örebro-8 Örjan Kihlström 2640/7 B 1 16.4 20
2021-05-30 2021-05-30 Solvalla-6 Örjan Kihlström 1609/8 C 2 10.2 71
2021-05-15 2021-05-15 Umeå-10 Örjan Kihlström 2140/6 A 1 12.7 13
2021-04-22 2021-04-22 Bollnäs-8 Örjan Kihlström 1640/4 A 1 11.9 12
2021-04-02 2021-04-02 Färjestad-11 Örjan Kihlström 1640/3 B 2 9.9 14ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se