Don Cash travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Don Cash travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Don Cash har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Don Cash har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Don Cash


Redan inför loppet gjorde Reijo Liljendahl klart att han har höga tankar om Graham Hill. Men han mötte en annan stor talang i Conch On Inn och sp..


Redan inför loppet gjorde Reijo Liljendahl klart att han har höga tankar om Graham Hill. Men han mötte en annan stor talang i Conch On Inn och spelarkollektivet valde att göra den senare till storfavorit. Det visade sig vara fel. Visserligen gjorde han ett bra lopp från ledningen och kom i mål som tvåa, men han var chanslös att stå emot Graham Hill, som i Ulf Ohlsson händer bytte andra par utvändigt mot positionen utvändigt om ledaren efter ett varv. I slutkurvan var utgången fortfarande oviss men på upploppet kopplade Graham Hill grepp och gick undan på ett sätt som talar för att hästen kan vara något för de riktigt stora treåringsloppen senare i år.
- Det är en bra häst. Han måste få vara frisk och allt måste slå väl ut, men jag är nöjd i dag, sa Reijo Liljendahl.

Mötte övermakten efter sju raka
Även omgångens näst största favorit fick nöja sig med att bli tvåa från ledningen. Lipstick Tooma ståtade med sju raka segrar men den här gången mötte hon övermakten i form av Algot Zonett. Med sin tränare Daniel Wäjersten i sulkyn avancerade han i tredjespår på den första bortre långsidan och sedan han kommit ner som första häst i andraspår malde han ner den ledande favoriten och vann i imponerande stil.
- Han var riktigt, riktigt bra och det vart perfekt när han fick trava in sig i 200 meter och sedan gå på i sitt eget tempo. Han är väldigt stark och väldigt bra. Det är något speciellt kring hela hästen, han har en aura runt sig, sa Daniel Wäjersten, som nu blickar mot ett klassiskt styrkeprov under elitloppshelgen.
- Vi sa att han ska ut i Harpers om han var riktigt bra i dag. Vi får väl se, men det är inte alls omöjligt.
Markus B Svedbergs Hindenburg Am gjorde också en mycket fin prestation på Solvalla. Han fick dra tåget i tredjespår men var bara bäst och gick undan till säker triumf. Segern i den avslutande avdelningen på huvudstadsbanan gick till Timo Nurmos-tränade Aragorn As och Jorma Kontio.

Rycker skorna i Harpers
På Åbytravet infriade Don Cash favoritspelarna förväntningar när han efter en fin resa, serverad av tränaren Adrian Kolgjini, spurtade till seger. Och precis som för Algot Zonett är hans nästa start planerad till Harper Hanovers lopp.
- Då får vi prova att rycka skorna på honom för första gången. Han är sex år nu och har aldrig gått barfota, så det känns som en ruggig växel, sa Kolgjini.
I övriga avdelningar på Åby gick segrarna till Robert Berghs Condior, Björn Goops Alexi Quick (Carl Johan Jepson) och Thomas Dalborgs Incredible Wine.
På V86 delade åtta rätt ut 42 342 kronor, sju rätt 546 kronor och sex rätt 66 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Redan legendariske Nuncio är numera populär avelshingst, men hans enastående tävlingskarriär har för alltid etsat sig fast i alla..


Redan legendariske Nuncio är numera populär avelshingst, men hans enastående tävlingskarriär har för alltid etsat sig fast i alla travälskares minne. 2016 vann han Elitloppet och när han på onsdagen hedrades med sitt eget lopp vann en annan elitloppshäst. Sorbet kördes resolut till ledningen av Örjan Kihlström i den andra kurvan och resten av loppet var ren uppvisning. Visserligen spurtade årsdebuterande Milligan’s School strålande till andraplatsen men åt undflyende Sorbet fanns inget att göra. Med till synes gott om krafter i behåll gick han undan till överlägsen triumf och visade att han kan vara en häst för Elitloppet även i år.
- Jag är glad! Hästen är tio år och det blev ett tufft lopp det där. Han fick dämpa väldigt mycket men stafettkörning och kallt i luften kan ge mjölksyra. Men han såg jättefin ut, sa Daniel Redén.
Topptränaren blev hundraprocentig inom V86 då även hans Moses imponerade stort. Från en position långt nere i kön dundrade han runt fältet och vann överlägset på kilometertiden 1.10,7 – årets snabbaste segertid i Sverige.

”Den snabbaste häst jag har kört”
Solvalla delade på V86 med Jägersro och där stod toppstoet Dear Friend för en bländande prestation i Marspokalen. Hennes tränare Johan Untersteiner serverade henne ett bra lopp i andra par utvändigt och när han gav henne anfallsorder i slutkurvan smällde det bara till. Dear Friend exploderade ifrån motståndet över upploppet.
- Sicken fantastisk häst det är! Jag vet inte om det finns någon snabbare märr över 200 meter i Sverige. Känslan när man släpper av henne är svårt att beskriva. Jag har kört väldigt många bra hästar och det är sällan man får sådana känslor när man kör. Jag tror att det är den snabbaste häst jag har kört, sa Halmstadtränaren.

Don Cash mot Harpers
Adrian Kolgjini berättade inför loppet att Don Cash laddas mot styrkeprovet Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen. Den planen hade inte ändrats efter att hans sexåring spurtat till mycket enkel seger över 2 640 meter hemma på Jägersro.
- Jag tycker att Harpers ser bra ut för honom. Han står på start där och kan vi få på honom lite poäng, så att han kommer med där, tror jag att han duger, sa Kolgjini.
Resterande lopp i Malmö vanns av Dan-Åke Olssons Jeans'n Passion och Björn Lindblom-tränade Eight Hour (Kevin Oscarsson).

36 520 kronor för åtta rätt på V86
Omgångens skräll stod Marcus Lindgren-tränade treprocentaren Kailua Boko för på Solvalla när hon spurtade till enkel seger tillsammans med Rikard N Skoglund. Svante Båths Vanja och Kim Moberg vann också på huvudstadsbanan och de som lyckades pricka in samtliga vinnare på V86 fick för det 36 520 kronor. Sju rätt delade ut 161 kronor och sex rätt 20 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Tekniken har han aldrig haft.Men styrkan och modet har gjort Pacific Face till dubbelmiljonär och på lördagen fick Giuseppe Lubranos pansarvagn ..


Tekniken har han aldrig haft.
Men styrkan och modet har gjort Pacific Face till dubbelmiljonär och på lördagen fick Giuseppe Lubranos pansarvagn sin första fullträff i högsta klassen på V75.
Detta efter ett oerhört offensivt upplägg från Lubrano som såg till att köra sina konkurrenter möra i god tid innan mål.
Efter att Flemming Jensen och Slide So Easy svarat ut favoriten Gareth Boko i startrusningen så gjorde Lubrano sitt drag.
Han skickade fram sin häst i full fart för att själv få överta kommandot.
Men trots att Pacific Face sprang så fort han kunde, vilket innebar 1.09-fart i ett halvvarv, så vägrade Jensen att ge ifrån sig föringen.
En duell halvvägs in i loppet som borde ha fällt båda hästarna.
Men när Slide So Easy gav upp så fortsatte Pacific Face att tåga och istället för att krokna så sträckte han på sig då Nadal Broline utmanade över upploppet.
- Jag trodde att han skulle släppa, men när Flemming svarade så blev hästen peppad. Han ville bara krossa honom i ledningen, förklarade Lubrano som tror att de två starterna på Vincennes i vinter kan ha lyft Pacific Face till en ny nivå.
- I första starten där nere så gick han sig trött i backen. Och den här hästen har nästan aldrig varit trött. Efter det har han blivit mer löpvillig, mer framåt, man behöver inte vara på honom. Det var därför jag körde som jag gjorde. Han travar som han gör och i sista sväng kanske han såg slagen ut, men jag visste att han skulle öka igen på rakan och svara den som kom. Det gör han alltid. Han var inte trött idag heller, han hade 88 i puls efteråt. Normalt har han 84-85 så det kanske tog lite mer, men han var inte trött. Det är en väldigt speciell häst, jag jämför honom gärna med Etain Royal. En häst som har hjärtat och inställningen och kan vinna även om han inte kan springa lika fort som de andra.
Hur stor är den här segern för dig?
- Det är väldigt stort. Att vinna gulddivisionen på det sättet, det gör mig väldigt stolt. Nu siktar vi mot finalen 6 februari och hoppas att han är lika bra så, avrundade Giuseppe Lubrano.

Spräckte segernollan
Att samla ihop till en seger är ett slitet uttryck inom travsporten.
Men sällan har det varit mer passande än då Taxi Out höll undan och fastställde utdelningen på V75 till 18 439 603 kronor för tre vinnande system.
Detta sedan Jörgen Sjunnesson släppt ledningen till Don Cash, återfått den då den senare galopperade och sedan hjälpt femåringen till karriärens första seger.
- Fantastiskt skoj. Det är en kämpe, en otroligt sympatisk och trevlig häst som alltid gör sitt jobb. Han gör det jäkligt bra idag, precis som han alltid gör, berömde tränaren Ola Karlsson firar allt större framgångar i travets elitserie.
För Sjunnesson innebar det en riktigt skrälldubbel då han dessförinnan satt dit omgångens största knall Glimma Blixten, tränad av Sven-Erik Andersson och med bara två procent av spelet i ryggen.

Kolgiini slog till
En annan skräll modell större bjöd Adrian Kolgjini på bakom Eclipse Am efter en snygg smygresa över tre varv.
Conrad Lugauer hittade till ledningen från fjärdespår i voltstart med spetsälskande Night Brodde som tackade med att kuta undan i överlägsen stil.
Magnus Dahlén-tränade Alhambra Mail kontrollerade motståndet utvändigt ledaren för Ulf Ohlsson medan Jerry Riordans nyförvärv Cargo Door ledde runt om för Magnus A Djuse.

Robin Johansson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Tekniken har han aldrig haft.Men styrkan och modet har gjort Pacific Face till dubbelmiljonär och på lördagen fick Giuseppe Lubranos pansarvagn ..


Tekniken har han aldrig haft.
Men styrkan och modet har gjort Pacific Face till dubbelmiljonär och på lördagen fick Giuseppe Lubranos pansarvagn sin första fullträff i högsta klassen på V75.
Detta efter ett oerhört offensivt upplägg från Lubrano som såg till att köra sina konkurrenter möra i god tid innan mål.
Efter att Flemming Jensen och Slide So Easy svarat ut favoriten Gareth Boko i startrusningen så gjorde Lubrano sitt drag.
Han skickade fram sin häst i full fart för att själv få överta kommandot.
Men trots att Pacific Face sprang så fort han kunde, vilket innebar 1.09-fart i ett halvvarv, så vägrade Jensen att ge ifrån sig föringen.
En duell halvvägs in i loppet som borde ha fällt båda hästarna.
Men när Slide So Easy gav upp så fortsatte Pacific Face att tåga och istället för att krokna så sträckte han på sig då Nadal Broline utmanade över upploppet.
- Jag trodde att han skulle släppa, men när Flemming svarade så blev hästen peppad. Han ville bara krossa honom i ledningen, förklarade Lubrano som tror att de två starterna på Vincennes i vinter kan ha lyft Pacific Face till en ny nivå.
- I första starten där nere så gick han sig trött i backen. Och den här hästen har nästan aldrig varit trött. Efter det har han blivit mer löpvillig, mer framåt, man behöver inte vara på honom. Det var därför jag körde som jag gjorde. Han travar som han gör och i sista sväng kanske han såg slagen ut, men jag visste att han skulle öka igen på rakan och svara den som kom. Det gör han alltid. Han var inte trött idag heller, han hade 88 i puls efteråt. Normalt har han 84-85 så det kanske tog lite mer, men han var inte trött. Det är en väldigt speciell häst, jag jämför honom gärna med Etain Royal. En häst som har hjärtat och inställningen och kan vinna även om han inte kan springa lika fort som de andra.
Hur stor är den här segern för dig?
- Det är väldigt stort. Att vinna gulddivisionen på det sättet, det gör mig väldigt stolt. Nu siktar vi mot finalen 6 februari och hoppas att han är lika bra så, avrundade Giuseppe Lubrano.

Spräckte segernollan
Att samla ihop till en seger är ett slitet uttryck inom travsporten.
Men sällan har det varit mer passande än då Taxi Out höll undan och fastställde utdelningen på V75 till 18 439 603 kronor för tre vinnande system.
Detta sedan Jörgen Sjunnesson släppt ledningen till Don Cash, återfått den då den senare galopperade och sedan hjälpt femåringen till karriärens första seger.
- Fantastiskt skoj. Det är en kämpe, en otroligt sympatisk och trevlig häst som alltid gör sitt jobb. Han gör det jäkligt bra idag, precis som han alltid gör, berömde tränaren Ola Karlsson firar allt större framgångar i travets elitserie.
För Sjunnesson innebar det en riktigt skrälldubbel då han dessförinnan satt dit omgångens största knall Glimma Blixten, tränad av Sven-Erik Andersson och med bara två procent av spelet i ryggen.

Kolgiini slog till
En annan skräll modell större bjöd Adrian Kolgjini på bakom Eclipse Am efter en snygg smygresa över tre varv.
Conrad Lugauer hittade till ledningen från fjärdespår i voltstart med spetsälskande Night Brodde som tackade med att kuta undan i överlägsen stil.
Magnus Dahlén-tränade Alhambra Mail kontrollerade motståndet utvändigt ledaren för Ulf Ohlsson medan Jerry Riordans nyförvärv Cargo Door ledde runt om för Magnus A Djuse.

Robin Johansson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Det bjöds på travsport i världsklass när finalerna i Breeders Crown för tre- och fyraåringar avgjordes i Eskilstuna under sö..


Det bjöds på travsport i världsklass när finalerna i Breeders Crown för tre- och fyraåringar avgjordes i Eskilstuna under söndagen. Kullens kung bland fyraåringarna, Hail Mary, såg enormt läcker ut när han tog hem finalen för hingstar och valacker. Inför loppet uttalade sig tränaren Robert Bergh att han aldrig hade känt Hail Mary så här fin i värmningen någon gång. Och frågan är vad som månde bliva av den här stjärnhästen som ser ut att ha tagit ytterligare kliv i utvecklingen efter den suveräna segern i Svenskt Travderby. Han blixtrade direkt till ledningen och avgjorde i princip loppet redan då. Efter 1.10,1 de första 500 metrarna kunde Per Lennartsson dämpa tempot i täten. Sedan drog han på under slutrundan och via 1.11 sista varvet och 1.08,5 sista 500 dansade Hail Mary undan över upploppet i elegant stil. Det såg ut att finnas en hel del krafter kvar när mållinjen passerades och det såg närmast ut som att hästen joggade 1.11,5/2140a.
– Han var så fin och det är en fröjd att köra honom. Han var jättefin redan när jag körde honom i Umeå i april men var också slafsig och tung i stilen och hade inte den rätta spänsten. Men nu är han en helt annan häst och han avgjorde spetsstriden på tre steg. Det är sällan man får köra sådana här hästar som har den tekniken och fysiken, sa Per Lennartsson.
Tränaren Robert Bergh stod vid sidan och njöt av sin stjärnhäst som nu planeras för en start i Frankrike under julhelgen.
– Det var ju fantastiskt. Han kom smidigt till ledningen och fick köra 1.12 på varvet och när jag såg att han hade den spänsten förstod jag att det skulle bli svårt för de övriga.
– Han har varit väldigt slapp i kroppen hela sommaren och inte riktigt varit där i kroppen. Men senaste månaden har det hänt litegrann och till nästa år tror jag att han blir ännu bättre med den stora kroppen. Vi siktar mot Criterium Continental i Paris annandag jul och han får hålla igång tills dess. Så det blir något lopp till innan det, sa Robert Bergh.
Ett oerhört bra lopp gjorde även Brother Bill som avslutade strålande till andraplatsen via tredjespår utan rygg de sista 700 metrarna.

Dubbelseger för Redén
Daniel Redén upplever en turbulent tid just nu i och med skandalen med Propulsion som är nervsnittad. Men under Breeders Crown-tävlingarna fick han njuta när han som tränare tog hem en dubbelseger. I finalen för de fyraåriga stona vann Millady Grace för Örjan Kihlström som spurtade till seger. Vinnartiden blev finfina 1.12,2/2140a. Tvåa blev dessutom stallkamraten Golden Tricks som även hon avslutade mycket bra för Björn Goop. Trea blev Ganga Bae som höll tappert efter en resa i dödens. Favoriten Mahma Lane blev över från innerspåret och fick aldrig se dagens ljus.
Mister Hercules avslutade V75 genom att vinna finalen i Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker hur enkelt som helst för Örjan Kihlström. Hästen tävlade barfota runt om för första gången och öppnade snabbt från innerspåret bakom bilen och tog ledningen. Mister Hercules såg sedan dunderfin ut hela vägen där han sprang och klippte med öronen. Efter en avslutningsrunda på 1.11 vann han enkelt på tiden 1.12,2/2140a.
– Jag är otroligt stolt över den här killen att han fick visa hur bra han är. Han har en otrolig talang och har haft det så lätt hela tiden. Men sedan började han krångla och har sprungit snett så jag fick börja ändra om hans rutiner i träningen. Det kom en liten dipp men nu studsade han tillbaka igen. Jag gjorde en chansning att ta av skorna idag men det var för att han skulle kunna gå ren och axa från start. Hästen blir snabbare barfota, sa Daniel Redén.

Eagle Eye Sherry kulldrottning – över fem miljoner
Eagle Eye Sherry visade att hon är kullens drottning bland landets treåriga ston. Hon vann Svenskt TravOaks och nu tog hon hem Breeders Crown-finalen för sin tränare Björn Goop. Hästen öppnade snabbt från innerspåret och hade inga problem att hålla ledningen. Hon fick sedan dämpa tempot rejält och köra ganska sakta mitt i loppet. Björn Goop drog på under slutrundan och gav de övriga ingen chans att gå i närkamp. Loaded Maria spurtade mycket bra till andraplatsen men åt Eagle Eye Sherry fanns inget att göra. Favoriten gled undan till en lätt seger via ett slutvarv efter 1.11,3. Goops familjehäst (Annika Goop är uppfödare) passerade därmed fem miljoner kronor i insprungna pengar bara under treårssäsongen. Segertiden blev 1.12,6/2140a och Björn Goop knöt näven i en segergest när mållinjen passerades.
– Hon avslutade den här säsongen på ett fantastiskt sätt. Hon började lite trevande men har bara blivit bättre och bättre och starkare. Det är lite extra att vi har fött upp henne och det är jättekul, sa Björn Goop.

Chicharita överlägsen
Favoriten Chicharita inledde V75 genom att ta en överlägsen seger för Jorma Kontio. Det Timo Nurmos-tränade stoet kördes till ledningen kort efter start och drog i ett jämnt 1.14,5-tempo. Hon ökade ytterligare under slutvarvet och landade på tiden 1.13,1 över 2140 meter voltstart. Det här var Chicharitas sjunde seger i tionde starten och hästen såg tämligen okörd ut genom mål.
Det blev skräll i lärlingsloppet, V75-3, när Victor Rosleff lotsade Vulcano O.P. perfekt fram hela vägen och avgjorde mellan hästar den sista biten. Tränar gör Robert Bergh och en vass spurt levererade även Hands Down D.E. till andraplatsen. De två främsta fångade in ledande Don Cash som ryckte undan men stumnade till slut och blev trea.
Storfavoriten Global Agreement hade inga problem att ta hem V75-5 för sin tränare Peter Untersteiner. Det kostade 1.10 första 500 för att nå ledningen men sedan kunde hästen dämpa tempot rejält på mellanvarvet. Efter ett avslutande varv på 1.11,4 var de övriga chanslösa och Global Agreement stack ifrån till en mycket lätt seger.
Sju rätt på V75 betalade 4907 kronor, sex rätt gav 70 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed fylls jackpoten på ytterligare till kommande lördag då det är V75 på Romme. Enligt ATG:s beräkningar ligger det då 60 miljoner kronor i sjurättspotten.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2020-12-19 2020-12-19 Halmstad-5 Adrian Kolgjini 2140/10 C 5 13.6 64
2020-11-25 2020-11-25 Åby-7 Adrian Kolgjini 1640/6 B 2 12.0 25
2020-11-08 2020-11-08 Eskilstuna-8 Dante Kolgjini 2140/10 C 3 13.0 72
2020-10-31 2020-10-31 Jägersro Trav-4 Adrian Kolgjini 2160/7 A 0 14.9g 73
2020-09-16 2020-09-16 Jägersro Trav-9 Jeppe Juel 2160/3 A 4 14.6 42
2020-04-25 2020-04-25 Åby-7 Jeppe Juel 3140/3 C 0 15.0 385
2020-04-04 2020-04-04 Jägersro Trav-4 Jeppe Juel 3140/3 D 2 15.4 48
2020-01-29 2020-01-29 Åby-3 Jeppe Juel 1640/10 B 3 14.0 53
2021-06-09 2021-06-09 Vaggeryd-9 Adrian Kolgjini 1640/10 C 5 11.2 101
2021-05-19 2021-05-19 Åby-6 Adrian Kolgjini 2640/9 B 1 14.0 22
2021-05-02 2021-05-02 Vaggeryd-4 Adrian Kolgjini 1640/4 C 1 11.8 17
2021-03-17 2021-03-17 Jägersro Trav-6 Adrian Kolgjini 2640/10 B 1 14.7 18
2021-03-06 2021-03-06 Åby-9 Adrian Kolgjini 2140/4 C 2 13.1 106
2021-02-20 2021-02-20 Mantorp-11 Adrian Kolgjini 2640/5 C 0 g 55
2021-01-25 2021-01-25 Halmstad-9 Adrian Kolgjini 1640/5 A 1 13.7 25
2021-01-16 2021-01-16 Jägersro Trav-11 Adrian Kolgjini 2140/6 C 0 g 42ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se