Djokovic travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Djokovic travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Djokovic har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Djokovic har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Djokovic


Fyra travtokiga bröder som alla gått sin egen väg mot framgång.Men plötsligt har tre av bröderna Djuse hamnat under samma tak, p..


Fyra travtokiga bröder som alla gått sin egen väg mot framgång.
Men plötsligt har tre av bröderna Djuse hamnat under samma tak, på storebror Mattias träningscamp Hårby Gård belägen mellan Bålsta och Enköping.
Det hela skedde lite av en slump.
Yngste bror Magnus, 19, har gjort kometkarriär som catchdriver och behövde en mer strategisk hemort än Östersund varifrån resorna runt i landet blev för dryga.
Lösningen blev en flytt till storebrors träningsanläggning, men med det följde även kravet att hjälpa till med hästarna.
- Han jobbar i stallet när han inte kör lopp och får lite lön också. Jag tror inte att han har haft ett avlönat jobb förut, han började ju köra samtidigt som han gick i gymnasiet. Så nu får han kliva upp på morgonen också, säger Mattias Djuse nöjt och fortsätter:
- Jag tror att han tycker att det är kul att hjälpa till. Och för mig har det blivit en avlastning när det kommer till tävlingarna. Som ikväll (torsdag) behöver jag inte åka med till Gävle med två hästar, istället är Magnus med eftersom han ska köra.

Hästägare och feeling avgör
Vem som sköter tömmarna i storebrors stall, som i fjol körde in över 14 miljoner kronor och knackar på dörren till topp-10 i landet, verkar däremot mer eller mindre slumpmässigt. Åtminstone för en utomstående betraktare.
- Jag kör gärna själv, men det är upp till hästägarna också. Om jag inte får rätta feelingen så sätter jag upp någon annan. Det varierar, förklarar Djuse som överlåtit stallets stjärna Racing Brodda till Rikard N Skoglund och alltså låter Magnus köra alltmer.
Tredjebroder Mats blev framröstad till ”Årets komet” i Sverige 2019, men är inte inblandad i verksamheten.
Istället har bror nummer två, Martin, i dagarna anslutit från Frankrike – där travsporten för närvarande är pausad på grund av coronapandemin.
- Martin kom med sina egna hästar och de tränar han själv. Men hans sambo har fått anställning hos mig. Det är roligt att vara tillsammans igen.

”En sådan häst vill man gärna köra själv”
Bakom söndagens två hästar är det chefen själv som sitter i sulkyn när huvudstaden bjuder in till tävlingar över Bällstaån.
Djokovic inledde karriären med fyra segrar på fem starter och följde upp med att kvala in till Svenskt Travkriterium. Men där blev det galopp, vilket även var fallet i sista starten i fjol och årsdebuten som fyraåring.
- Alla galopper har kommit i sista sväng och utan någon riktig anledning. Därför valde vi att sätta på helstängt huvudlag senast och det fungerade, så vi låter det sitta på igen.
När Djokovic äntligen gick felfritt igen fick han visa att han alltjämt är en häst långt utöver det vanliga. Trots stenhård inledning gick han undan på en 1.12-tid över full distans, en sällsynt prestation för hästar med under 300 000 kronor på bankkontot.
- Det är en häst med kapacitet att vara med i årgångsloppen och jag hoppas och tror att han ska kunna vara det. Derbyt i höst är det stora målet, säger Mattias Djuse som kört hästen i samtliga starter.
- En sådan häst vill man gärna köra själv…, lyder förklaringen.
Vad gäller söndagens uppgift från spår 11 bakom bilen så är det emellertid inte självklart att hästen – som bara förlorat en gång i felfritt lopp – kommer att få gå i botten.
- Jag vill köra till slut. Det är en lång säsong och det kommer viktigare lopp längre fram. Men samtidigt litar jag mycket på hans förmåga att gå till slut så det är klart att jag tror på vinstchans ändå.

”Väl förberedd”
Söndagens andra häst Mr Deauville gör comeback efter nästa årslång vila. Hästen som galopperade i sex av sju starter vintern 2018-2019 hittade plötsligt stilen i somras då han tog två raka segrar i övertygande stil.
- Det har varit mycket problem och jag vet inte vad det var som fick honom att fungera. Kanske fick han äntligen tillbaka självförtroendet. Kapaciteten har han alltid haft. Tyvärr drabbades han av en skada som tagit lång tid att komma tillbaka ifrån.
Hur är han förberedd inför återkomsten?
- Han är väl förberedd och har gått ett bra jobb på rundbanan inför det här. Jag tycker att hästen är bra och tror att han ska prestera direkt, men det blir ändå ett snällt upplägg. Vi smyger med i det längsta och kör till slut, säger Mattias Djuse och summerar:
- Båda hästarna är bra i ordning, men givetvis är Djokovic den som spelarna ska tänka på först. Han är bra nog att vinna även med ett defensivt upplägg.

Robin Johansson, Kanal 75


Med den ryska olje- och gasjätten Tatneft som hästägare har Eduard och hans far Genadii Bolshakov tagit sikte mot Sverige.Duon från den rys..


Med den ryska olje- och gasjätten Tatneft som hästägare har Eduard och hans far Genadii Bolshakov tagit sikte mot Sverige.
Duon från den ryska delrepubliken Tatarstan, där travintresset är som störst hos den store grannen i öst, befinner sedan ett par månader på svensk mark med en handfull hästar. Närmare bestämt inkvarterade hos Jägersrotränaren Helena Burman.
Tre segrar på sex starter var facit hittills för satsningen då Eduard Bolshakov på fredagskvällen körde sitt första lopp på Solvalla.
Och det blev full pott för I Keep Tabs, fallen efter amerikanska fartvidundret och forna elitloppsfavoriten Buck I St Pat, som svarade för en strålande prestation då han krossade motståndet på 1.14,0 över full distans – en sällsynt segertid för hästar med under 100 000 kronor på kontot.
Däremot blev Eduard Bolshakov varse det stränga svenska reglementet för drivningar då hans agerande i sulkyn renderade i tre veckors avstängning.

Inga fotfel från Djokovic
Fin sport bjöds även inom V64-spelet där Mattias Djuses löfte Djokovic äntligen höll ordning på benen och segrade på snygga 1.12,9/2 140 meter autostart efter en tuff forcering till ledningen.
En vådlig olycka fördröjde tävlingarna när hästen Perfect Time slog en regelrätt kullerbytta, men såväl häst som kusk Erik Lindegren klarade sig enligt rapporter från banan undan med smärre skavanker.

Robin Johansson, Kanal 75


Det går bra för stall Kolgjini i den nya unga regin. Efter segern i Sprintermästaren och dubbla finalplatser i derbyt har Adrian Kolgjini nu lyc..


Det går bra för stall Kolgjini i den nya unga regin. Efter segern i Sprintermästaren och dubbla finalplatser i derbyt har Adrian Kolgjini nu lyckats kvala in två hästar till Svenskt Travkriterium.
Finalen går på söndag på Solvalla (V75-6) och både Ubiquarian Face och Upset Face nämns i tipsdiskussionerna.
Ardrian kör Upset Face i finalen och Lutfi sitter bakom Ubiquarian Face.
Den senare, Ubiquarian Face, visade sig urstark i uttagningsloppet och klev undan till en överlägsen seger efter press i omgångar under vägen.
- Det är två grymma hästar och jag har väldigt svårt att avgöra vem som har bäst chans. Ubiquarian Face svarade för ett mycket bra uttagningslopp. Måste jag välja är det lite, lite fördel för Upset i finalen då. På läget, säger brodern Dante Kolgjini.
Adrian Kolgjini fick välja spår först i finalen och valde innerspåret med Upset Face. I Treåringseliten - Breeders Course på Solvalla i maj hade hästen just ett spår ett och tog hand om kommandot bakom bilen.
- Han svarade ut ledningen där rätt så enkelt och det känns som att hästen ska kunna göra det igen. Upset har dessutom blivit rappare under säsongen och kommer att kunna gå ännu fortare den här gången. Så vi har en bra känsla att han ska kunna sitta där igen, säger Dante Kolgjini.

"Bara krigade ner dem"
I uttagningen till kriteriet såg det ut som chansen var borta per omgående. Upset Face galopperade stort i starten. När hästen hade ställt sig i trav igen körde Adrian Kolgjini fram utvändigt ledande Djokovic med Mattias Djuse i sulkyn.
- Hästen gjorde ett fantastiskt lopp och visade en fantastisk inställning när han sedan bara krigade ner dem till slut.
Tuffast emot era hästar i loppet på söndag?
- Det är så klart Jerry Riordans Aetos Kronos och Berghs Power. Aetos Kronos har utvecklats enormt under säsongen och Power har ju gått från klarhet till klarhet. Men det handlar inte om så speciellt startsnabba hästar och jag har mycket svårt att se någon av dem slå Upset utvändigt. Så vi är optimistiska. Enda ändringen på våra hästar är att Upset kanske får jänkarvagn den här gången, men det är inte hundra bestämt ännu.
Du kör själv stallets Eclipse Am i Stig H Akademiens lopp (V75-2) för lärlingar på söndag. Chansen?
- Eclipse Am kommer från två starka insatser och har absolut kapacitet för att kunna vinna. Men det är…lite så där med spår ett. Han är ingen raket från start så jag måste hitta ut rätt så omgående för att jag ska ha en chans. Men skulle jag hitta ut är det bra chans på segern, slutar Adrian Kolgjini. 

Mikael Wikner, Kanal 75


Topprestationerna avlöste varandra under tisdagskvällen på Solvalla. Landets bästa treåringar gjorde upp i uttagningsloppen till Krit..


Topprestationerna avlöste varandra under tisdagskvällen på Solvalla. Landets bästa treåringar gjorde upp i uttagningsloppen till Kriteriet och Oaks och vi fick se travsport på mycket hög nivå. Vi börjar med Adrian Kolgjini som kvalade in två av sina hästar till finalen i Kriteriet. Det var också två vinnare som sannerligen övertygade väldigt mycket. I det andra uttagningsloppet blev det en imponerande seger genom Ubiquarian Face som hade stor uppvisning. Han öppnade snabbt bakom bilen och svarade ut favoriten Civilon i starten. Trots press under vägen stack Ubiquarian Face bara ifrån till en överlägsen seger och var fenomenalt bra. Vinnartiden skrevs till 1.13,3/2640a.
– Det är helt sjukt att han inte bara har vunnit ett lopp tidigare. Men han väljer sina strider och han har träffat formen perfekt. Jag tror inte det är tre hästar som står pall att få tryck tre gånger över 2600 som han fick. Det är en enormt stark prestation, berömde Adrian Kolgjini.

”Det är helt enormt – jag blir alldeles matt”
Upset Face svarade för en minst sagt svettig insats i sitt försök. Efter en startgalopp kom han tillbaka och forcerades fram utvändigt om ledande Djokovic. Trots markförlusten i början och det tuffa upplägget så slog han klorna i ledaren till slut och vann en imponerande seger. Vinnartiden blev 1.14,2/2640a och med till final gick även Djokovic.
– Det finns bara ord med stora bokstäver. Det är helt enormt. Han går fram i dödens och fick plocka så många längder för att ta sig fram dit. I och för sig gick det inte så fort då men ändå. Jag blir helt matt alltså att ha en sådan häst i mitt stall. Det är en häst med en helt annan kapacitet på något sätt. Han har någonting alldeles extra, sa Adrian Kolgjini som fick hjärtat i halsgropen när Upset Face galopperade i starten.
– Det var ridå och godnatt. Han är så bra att jag tänkte ställ dig nu så kan det gå ändå. Han fick en bamsekram av mig efter mål.
Adrian Kolgjini hade flyt i spårlottningen till finalen och fick välja först. Han valde innerspår med Upset Face och spår fyra med Ubiquarian Face.

”Power kändes jättefin”
Robert Berg har en het segerkandidat i Kriteriet i Power som har imponerat stort hittills i karriären. Han behövde inte förta sig för att vinna sitt försök lekande lätt och storfavoriten skar mållinjen med gott om krafter kvar. Robert Bergh tog det lugnt från innerspåret bakom bilen och hittade snabbt ut i andraspår. Sedan körde han resolut mot ledningen och fick överta från Brother Bill efter ett drygt halvvarv. Därefter var det spel mot ett mål och Power tog sin tredje raka seger och den sjunde i karriärens tolv starter. Segertiden blev 1.14,1/2640a. Brother Bill liftade med till andraplatsen.
– Han kändes jättefin och har alltid haft talang. Men sedan ska det visas på tävlingsbanan också. Det var perfekt i dag och jättekul givetvis. Jag har fått chansen att köpa rätt så fina unghästar i år, inte de dyraste, men ändå fina och det är kul. Skönt att dagen har börjat så bra, sa Robert Bergh som innan dess även kvalat in Mellby Harissa till Svenskt TravOaks via en andraplats i sitt försök.

”Han sov lite till slut”
Storfavoriten Bythebook hade inga problem att infria förväntningarna för Erik Adielsson. Den Svante Båth-tränade hästen brakade direkt till ledningen och fick sedan anföra i ett lugnt tempo. Han gled undan i säker, avstannande stil över upploppet utan att brukas för fullt. Tvåa och vidare till finalen Staro Nashville från rygg på ledaren.
– Jag var jättenöjd med honom. Jag satt och packade fältet sista tre-fyrahundra och jag tror därför att han sov lite till slut. Han rör sig otroligt smidigt och är så effektiv och energisnål, sa Erik Adielsson.

Frode Hamre hade skickat Marvellous Tooma från Norge till Solvalla och det gjorde han inte förgäves. Han skrällvann sitt uttagningslopp och städade av konkurrenterna genom ett rappt upplopp. Tvåa och med till final även Exodus Brick.
– Han var jättefin hästen och hade bomullen kvar. I sista sväng tyckte jag att jag satt på leken, sa segerkusken Ulf Ohlsson.

Aetos Kronos fantastisk
Det var sannerligen inte slut på godbitarna för i det sjätte och sista uttagningsloppet var det dags för megafavoriten Aetos Kronos. Den lille treårige hingsten som har vunnit både Fyraåringseliten och dubbla E3-finaler hittills i år och har varit den stora favoriten inför Kriteriet. Hästen svarade också för en fantastisk prestation då han friskt på bettet drog hårt i ledningen. Inledningen blev 1.09 första femhundra metrarna och Aetos Kronos varvade på 1.10,9 på en inte alltför lättsprungen bana. Örjan Kihlström fick honom sedan att lugna ner sig och hästen hade gott om krafter kvar att sprinta undan hur enkelt som helst över upploppet. Segertiden för den Jerry Riordan-tränade stjärnan blev 1.13,9/2640a och med till final även Criterion.
– Han har väldigt lätt för sig och är både snabb och stark. Han blev lite pigg första varvet och det var det som var kruxet att få honom att lugna ner sig. Det gjorde han och och han kopplade av mitt i loppet. Sedan gick han undan lätt till slut. Han ska väl vara en av favoriterna så bra som han har varit under säsongen, sa Örjan Kihlström.

Stark prestation av Redén – tre Oaksfinalister
När det gällde uttagningsloppen till Svenskt TravOaks så blev Daniel Redén en stor segerherre och fick med tre hästar som tränare. En väldigt stor tränarprestation. Först spurtade Alaska Kronos till en säker seger och därefter avgjorde Diana Zet efter att ha körts fram utvändigt om ledaren efter ett varv. Kvällen avslutades med att Award Kronos vann och i sulkyn bakom samtliga tre vinnare satt Örjan Kihlström.
Jorma Kontio levererade en rejäl skräll med Ganga Bae, som vann sitt uttagningslopp till Oaks, streckad på blott en procent av insatsfördelningen. Det Stefan Melander-tränade stoet spurtade till seger till 54 gånger pengarna.
Dontlooseallmoney satt långt ner i kön i sitt uttagningslopp men när Jim Oscarsson vred på i spåren i sista sväng gick det undan värre. Hon flög fram över upploppet och den sylvassa spurten resulterade i seger före Kentin Day.
Och Björn Goop gav sin egentränade No Limit Queen en fin resa i andra par utvändigt och hon tackade för det genom att enkelt speeda till seger över upploppet. Tvåa blev en bra spurtande Golden Girl D.T. medan ledande favoriten Zolly gav sig från ledningen och missade finalen som trea.

Finalerna i Kriteriet och Oaks körs söndagen den 29 september och förstapriset är två miljoner kronor, respektive 1,4 miljoner kronor. Hästar som är med i premiechansen erhåller dubbla prispengar i finalen.

Startlista Svenskt Travkriterium
2640 meter autostart

Häst – Tränare
1) Upset Face – Adrian Kolgjini
2) Marvellous Tooma – Frode Hamre
3) Power – Robert Bergh
4) Ubiquarian Face – Adrian Kolgjini
5) Aetos Kronos – Jerry Riordan
6) Usain Töll – Admir Zukanovic
7) Brother Bill – Timo Nurmos
8) Exodus Brick – Jörgen Westholm
9) Bythebook – Svante Båth
10) Djokovic - Mattias Djuse
11) Criterion – Fredrik Wallin
12) Staro Nashville – Joakim Lövgren

Startlista Svenskt TravOaks
2140 meter bilstart

Häst – Tränare
1) Ganga Bae - Stefan Melander
2) Diana Zet – Daniel Redén
3) Award Kronos – Daniel Redén
4) No Limit Queen – Björn Goop
5) Alaska Kronos – Daniel Redén
6) Heavenly May – Thomas Lönn
7) Kentin Day – Claes Sjöström
8) Golden Girl D.T. – Mats Rånlund
9) Dontloosallmoney – Jim Oscarsson
10) Mad Princess – Peter Untersteiner
11) Mellby Harissa – Robert Bergh
12) Gina Merans – Johan Untersteiner

Michael Carlsson, Kanal 75


Aetos Kronos och Power är de två mest betrodda hästarna på förhand inför landets största treåringslopp, Svenskt Travk..


Aetos Kronos och Power är de två mest betrodda hästarna på förhand inför landets största treåringslopp, Svenskt Travkriterium.
Duon har båda slagit världsrekord under sommaren och går när dessa rader skrivs att spela som slutvinnare till 3,00 respektive 7,00 gånger pengarna på atg.se.
Jerry Riordan-tränade Aetos Kronos har varit årets dominant. Han slog igenom med vinsten i Treåringseliten under elitloppshelgen på världsrekordtiden 1.11,9/2 140 meter autostart och följde upp med att putsa det med en tiondel då han hemförde långa E3-finalen. Segern i korta E3-finalen fullgjorde en unik trippel med tre miljonsegrar inom tre månader.
Från idealiska spår 4 bakom bilen ser vägen mot en finalplats ut att ligga öppen.
Robert Berghs Power har inte tjänat lika grova pengar, men visat enorm styrka och kommer närmast från seger i Nahars lopp på Bergsåker på världsrekordtiden 1.13,3/2 640 meter voltstart.
Ett chansartat innerspår ser ut att vara värst emot då den mest meriterade konkurrenten Ultion Face (85 gånger pengar som slutsegrare på atg.se) drog bricka 12.

Många segervana uppstickare
Tredjehandsfavorit är Timo Nurmos obesegrade, men i sammanhanget omeriterade Civilon med 130 000 kronor på kontot. Hästen har aldrig travat under 1.15, men ändå imponerat tillräckligt på oddssättarna att stå i 8,50 gånger pengarna. Även han hamnade förmånligt till i försöket med spår 4 där främsta utmanarna Cruise och Ubiquarian Face spelas till 75 respektive 85 gånger insatsen.
Samma startspår blev det för fjärdehandsfavoriten Bythebook (9,50). Fjolårets vinnare av Svensk Uppfödningslöpning har inte varit sämre än tvåa i år då han fått ge sig mot Power respektive Aetos Kronos efter minnesvärda dueller under sommaren.
Mindre tur i lottningen hade Svante Båths andra stora kriteriehopp Global Adventure (12,50), som besegrade Power på Bergsåker i juli och slutade tvåa i korta E3-finalen.
Från spår 8 får han bland annat stångas med norrländske segermaskinen Dante Godiva (35,00) och kvalens minst rutinerade häst, obesegrade Hail Mary (100 gånger pengarna).
Minst lika tufft ser det ut för Adrian Kolgjinis Upset Face (12,50) som drog spår 10 och ställs mot tre potentiella 40-oddsare i dubbelmiljonären Belker samt segerstaplande uppstickarna Djokovic och Strong Heartbeat, kryddat med obesegrade Mellby Helios (100,00).

Fördel Djuse i inför Oaks
Samtidigt körs förstås kvalen till Svenskt Trav-Oaks där kullen fortfarande väntar på att få utse sin drottning eftersom finskfödda Mascate Match sopade hem de båda E3-finalerna.
Därmed ser Mattias Djuse ut att sitta med trumf på hand då han tränar kvalens enda två miljonärskor i Zolly och Global Allegiance.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-10-28 2019-10-28 Eskilstuna-6 Mattias Djuse 2140/6 A 5 16.2g 19
2019-09-29 2019-09-29 Solvalla-11 Mattias Djuse 2640/10 D 0 14.5g 372
2019-09-17 2019-09-17 Solvalla-9 Mattias Djuse 2640/5 C 2 14.3 29
2019-08-30 2019-08-30 Bollnäs-9 Mattias Djuse 2140/10 C 1 15.4 15
2019-08-22 2019-08-22 Gävle-3 Mattias Djuse 2640/3 B 1 15.7 20
2019-08-06 2019-08-06 Solvalla-2 Mattias Djuse 2140/2 C 1 15.0 23
2019-07-26 2019-07-26 Lindesberg-2 Mattias Djuse 2140/1 B 0 18.9g 18
2019-07-14 2019-07-14 Lindesberg-1 Mattias Djuse 2140/12 D 1 17.5 40
2020-04-26 2020-04-26 Solvalla-9 Mattias Djuse 2140/11 A 2 14.2 28
2020-03-27 2020-03-27 Solvalla-8 Mattias Djuse 2140/6 A 1 12.9 20
2020-03-20 2020-03-20 Romme-5 Mattias Djuse 3140/1 D 0 g 45ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se