Dira travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Dira travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Dira har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Dira har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Dira


Årets sista V75 kryddades med en multijackpot och den hisnande sjurättspotten på 54 miljoner kronor kom att glädja många spelare inf..


Årets sista V75 kryddades med en multijackpot och den hisnande sjurättspotten på 54 miljoner kronor kom att glädja många spelare inför nyårssupén. När Ferrari Sisu skar mållinjen som etta i årets sista storlopp kvarstod 740 kuponger, som var och en belönades med 73 262 kronor för sju rätt. Många av de vinnande systemen hade singelstreck för Conrad Lugauers springare som startade med 40 meters tillägg över grunddistansen 2 640 meter. Varvet från mål gick han med som andra häst i tredjespår och sedan han fått full anfallsorder i fjärdespår i mitten av slutkurvan lämnade han konkurrenterna till överlägsen seger.
- Fantastiskt! Den här hästen ger oss mycket glädje och vi är så glada som man kan vara, sa Conrad Lugauer.
Loppets förstapris uppgick till närmare 600 000 kronor och redan 100 meter från mållinjen höjde Conrad Lugauer vänsternäven i en segergest som varade ända in i mål.
- Jag tackade Ferrari för att vi var så överlägsna och glädjen bubblade ur mig. Det här var en jättebra avslutning på året.

Mot 2023 med vind i seglen
Ola Samuelsson lägger ett framgångsrikt år bakom sig och går in i 2023 med vind i seglen. Stallets sjunde seger under december kom nu genom El Vego Khalifa, som trots något tveksam stil stegade ifrån motståndet till överlägsen seger i klass II med Stefan Persson i vagnen.
- Jag är lite mallig över honom faktiskt. Han gör ett jäkla bra jobb nästan varje gång och jag är stolt över honom. Vi får hoppas att han fortsätter att utvecklas lite fint, sa Jägersrotränaren.
Även Loaded Leila avslutade 2022 med en triumf trots att hon inte var på topp för dagen.
- Det var skönt! Det var faktiskt inte hennes bästa lopp. Hon travade fint men hon var väldigt seg i dag, sa tränare och kusk Markus B Svedberg efter målfotoseger i diamantstoet.

Nyårsskrällde för andra året i följd
Det krävdes målfotogranskning också för att utropa Ninja Zon som vinnare. Kevin Oscarsson skötte tömmarna och efter en pangstart där ekipaget kom ner i rygg på ledande favoriten Feline Burgerheide spurtade fyraåringen till seger före också starkt avslutande Gazza B.R. Det var andra året i följd som stoet överraskade spelarna på nyårsafton. Men i år var hon dubbelt så mycket spelad på V75, till två procent i stället för en.
- Hon har gjort upp-och-ner-prestationer i år men i dag gjorde hon en väldigt bra prestation. Underbart att avsluta året med det här! sa tränaren Stefan Granlund.
Magnus A Djuse satte dit Dira Necessitas åt Magnus Dahlén, bronsdivisionen såg en överlägsen vinnare i Anders Erikssons Gaylord Am och i klass I triumferade Niclas Westberg-tränade Babsans Bankir tillsammans med Petter Karlsson.

Ola Johansson, Kanal 75


 43 miljoner kronor beräknas en ensam vinnare kunna kamma hem när V75® med jackpot körs på Bergsåker under lördagen.En ..


 43 miljoner kronor beräknas en ensam vinnare kunna kamma hem när V75® med jackpot körs på Bergsåker under lördagen.
En kusk som tävlar frenetiskt för dagen är Magnus A Djuse. Med en månad kvar av året är 22-åringen en av de som kan bli årets allsvenska kuskchampion. Kampen mot de sex senaste årens mästare Ulf Ohlsson samt Örjan Kihlström är alltjämt vidöppen.
Magnus A Djuse kör i samtliga avdelningar av V75® på Bergsåker och två av styrningarna ser ut att bli några av omgångens mest välanlitade streck på spelarnas kuponger.
För tredje gången i följd har Djuse hand om tömmarna bakom Timo Nurmos-tränade 9 Indira Split (V75-4) som senast var finalist i Breeders’ Crown för fyraåriga ston. Nu är ett försök i Diamanstoet uppgiften för talangtravaren.
– Indira Split känns spännande att köra här. Hon står ju bra inne i loppet och har inte så mycket pengar på sig med tanke på att hon var ute i Breeders’ Crown-finalen senast och så där. Jag tror det är en rätt så bra chans, säger Magnus.

Fyrtio meters tillägg är alltid tufft
I Brimsguttens Minne för kallbloden väntar en synnerligen intressant kuskuppgift.
Djuse får förtroendet bakom Öystein Tjomslands stjärna 15 Grisle Odin G.L (V75-6). Den forne norske kriterie- och derbyvinnaren har gått fram som en ångmaskin under året och vunnit i hälften av sina arton starter hittills. Senast Magnus körde hästen var i början av mars, just på Bergsåker, då ekipaget gick segrande ur striden.
– Honom var ju ett tag sedan jag körde nu. Han var jättefin den gången men det känns väl som att han bara blir bättre och bättre. Så som det sett ut från sidan, så känns det som han utvecklats mycket sedan dess. Det blir väldigt spännande, men man ska ha respekt för att det är fyrtio meters tillägg och det är alltid tufft oavsett hur bra häst man har.
Det känns som de här två hästarna ska räknas med bra chans?
– Jag tycker det är två bra vinstchanser. Framför allt för Grisle Odin G.L måste det ju stämma lite under vägen, men Indira Split tror jag kan hamna rätt bra till från det här läget och hon tål göra jobbet, man kan nog köra henne på alla möjliga sätt här.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Timo Nurmos 7Johan Untersteiner 5Daniel Redén 5Tre stall knep tillsammans mer än en tredjedel av finalplatserna när landets bästa tre- och..


Timo Nurmos 7
Johan Untersteiner 5
Daniel Redén 5
Tre stall knep tillsammans mer än en tredjedel av finalplatserna när landets bästa tre- och fyraåringar samlades på Solvalla för årets sista stora slag.
Söndagens Breeders’ Crown-semifinaler bjöd på högklassiga startfält och levde upp till alla sportsliga förväntningar.
Profilen framför alla var förstås Francesco Zet, fenomenet som sopat rent i årgångsloppen och nu ska kröna en oefterhärmlig säsong på väg mot en oviss framtid.
Tränaren Daniel Redén har i alla fall antytt att man sneglar mot aveln med en häst som visat fartresurser sällan skådade på en travbana.
Oavsett om det var näst sista gången han tävlade eller inte så bjöd Francesco själv upp till spänning när han galopperade upprepat i uppladdningen inför loppet.
Men väl igång var dramatiken borta. Örjan Kihlström hittade andra par utvändigt samtidigt som Per Nordström eldade på i 1.11-fart i ledningen bakom Kentucky River.
Så fort Kihlström tog i högertömmen syntes det vem som var starkast och resan över upploppet påminde trots det hårda tempot om en söndagspromenad.
- Hade det varit en annan häst hade man blivit mer orolig, men jag vet ju hur han brukar vara. Det är samma i loppet, man vågar aldrig slappna av helt även om han skött sig väldigt bra länge. Men det kändes bra, han vann med tussarna kvar och normalt ska han väl gå framåt av det här, konstaterade Kihlström medan tränare Redén fyllde i:
- Idag var han väldigt busig. Han är en spelevink, en riktig diva. Men det kändes ändå tryggt, han är så oerhört smart och det visade han sedan. Han vet vad han ska göra.

Börjat slappna av
Att någon ska kunna utmana Francesco i finalen är förstås långsökt, men Stefan P Pettersons långstegade Iznogood Am visade i alla fall nya egenskaper då han spurtade till seger för Björn Goop.
- Nu ser vi att han börjar slappna av i rygg, han löper med fint. Trots att han tappar lite fart i sista sväng så tar han fatt igen. Jag är supernöjd, berömde Pettersson som även kunde räkna in treåriga stoet Jest till final trots galopp.
Den tredje försöksvinnaren bland de stora grabbarna var Johan Untersteiners uppstickare Karat River som spårade hela vägen.
- Det är en häst som verkligen pekar uppåt både i utvecklingskurva och form. Jag tycker att han visat de här två sista starterna att han definitivt tillhör de bästa fyraåringarna, kommenterade Untersteiner som alltså kunde räkna in ytterligare fyra finalister.

Vem blir kullens drottning?
Om kungen redan är krönt så är titeln som drottning bland fyraåringarna fortfarande en kamp mellan Wäjerstens stochampion Great Skills och Nurmos derbysto Lara Boko.
Båda reglerade konkurrenterna utvändigt om ledaren där den senare imponerande mest på vassa 1.11,5.
- Hon var otroligt fin. Jag tror att det är den tuffaste häst som jag har kört. Hon vann mycket enkelt med tussarna kvar, berömde körande Mika Forss sedan han bombat sönder konkurrenterna från spår 12.
Daniel Wäjersten verkade emellertid inte mindre självsäker inför 13 november.
- Hon gick utvändigt om en väldigt bra häst och vann med krafter kvar. Jag ser fram emot finalen.
Och räkna heller inte ut Redéns fjolårsvinnare Glamorous Rain som spurtvann den tredje semifinalen i förbättrad stil.

”Faktiskt bara bäst”
Självsäkerhet utstrålade även Roger Walmann sedan han fått se sin kulletta Bedazzled Sox revanschera sig för kriteriegaloppen med att krossa konkurrenterna den tunga vägen för Torbjörn Jansson.
- Han är faktiskt bara bäst. En fantastisk häst. Nu ska vi bara konservera den här formen med lätta jobb fram till finalen, sade Walmann.
En final där han lär bli storfavorit på nytt då de andra semifinalerna bjöd på skrällvinnare i form av Jörgen Westholm-tränade King Kennedy (Mats E Djuse) och Johan Untersteiners Dancer Brodde.
Den mest öppna finalen på förhand ser ut att bli bland de treåriga stona.
Jörgen S Eriksson inledde dagen med att spåra runt om bakom 22-oddsaren Lillan Young medan dagens största skräll Jennifer Sisu (Timo Nurmos/Jorma Kontio) och O’Mara Zon (Daniel Wäjersten) speedade båda till vinst från ledarryggen.
Dagens störste segerherre Timo Nurmos summerade:
- Man kan säga att det har gått överraskande bra med sådana utgångslägen som vi hade. Hästarna var otroligt fina.
V75 betalade 71 234 kronor för sju rätt.

 
Finalister Breeders’ Crown Eskilstuna 13 november

Treåriga ston
1 Lillian Young – Jörgen S Eriksson
2 Jennifer Sisu – Timo Nurmos
3 O’Mara – Daniel Wäjersten
4 Queen Belina – Jörgen Westholm
5 Stens Retention – Johan Untersteiner
6 Keyla Westwood – Mattias Djuse
7 Jewilla – Stefan Melander
8 Bonnewille W.I – Timo Nurmos
9 Aurelia Express – Timo Nurmos
10 Olivia Coger – Fredrik Persson
11 Jest – Stefan P Pettersson
12 Lawina – Claes Sjöström

Treåriga hingstar/valacker
1 Dancer Brodde – Johan Untersteiner
2 King Kennedy – Jörgen Westholm
3 Bedazzled Sox – Roger Walmann
4 Bengan – Daniel Redén
5 Following – Stefan Melander
6 Coquaholy – Roger Walmann
7 Night Art – Robert Bergh
8 Landmark River – Kenneth Haugstad
9 Jikken – Daniel Redén
10 Monestary Boko – Paul Hagoort
11 Game Brodde – Johan Untersteiner
12 One Cristal – Stefan Arvidsson

Fyraåriga ston
1 Glamorous Rain– Daniel Redén
2 Great Skills – Daniel Wäjersten
3 Lara Boko – Timo Nurmos
4 Senorita Tokio – Timo Nurmos
5 Felicia Zet– Daniel Redén
6 Rihanna W.I. – Timo Nurmos
7 Indira Split – Timo Nurmos
8 Special Topmodel – Mika Haapakangas
9 Infinity Sisu – Oskar J Andersson
10 Imhatra Am – Stefan Melander
11 Filippa B.J. – Sybille Tinter
12 Kashmir River – Björn Röcklinger

Fyraåriga hingstar/valacker
1 Karat River – Johan Untersteiner
2 Iznogoud Am – Stefan P Pettersson
3 Devils Tongue – Sandra Eriksson
4 Francesco Zet – Daniel Redén
5 Ikaros Sisu – Thomas Uhrberg
6 Sourire Frö – Ulrika Wällstedt
7 High on Pepper – Katja Melkko
8 Grappa Boy – Christoffer Eriksson
9 Kentucky River – Per Nordström
10 Akilles Face – Adrian Kolgjini
11 Lozano di Quattro – Per K Eriksson
12 Indy Rock – Johan Untersteiner

Robin Johansson, Kanal 75


På onsdagskvällen drog V86® Super Days igång – ATG:s satsning med sex omgångar V86® på åtta dagar. Onsdagen 5 o..


På onsdagskvällen drog V86® Super Days igång – ATG:s satsning med sex omgångar V86® på åtta dagar. Onsdagen 5 oktober får vi veta hur många miljoner som samlats i multijackpoten. Utdelningen för sex rätt uteblev den här kvällen och bygger superjackpoten nästa onsdag.
Solvalla och Jägersro var först ut med en ordinarie omgång där Malmö var värd för kvällens mest emotsedda lopp: Breeders Course-finalen för tvååringar. En uppgörelse med hela 700 000 kronor till vinnaren.
Holländaren Dion Tesselaar vann loppet i fjol med Gio Cash och återvände i somras med samma häst till Jägersro och vann treåringarnas final i loppserien Breeders Course.
I tvååringarnas uppgörelse på onsdagen klev holländarens nya häst Novato undan till en smått överlägsen seger på tiden 1.12,4 över 1640 meter auto - ett nytt svenskt rekord för utländska tvååringar.
Fyra av elva startande galopperade bort sig bakom bilen, däribland Timo Nurmos favoritspelade Tino Barosso som Örjan Kihlström åkt ner till Malmö för att köra.
Per Nordström flög till ledningen med tvåprocentaren Loveletter In och svarade när Ken Ecce tryckte på för att överta med Tomas Malmqvists betrodde Fiftyfour i en öppning som kostade 1.10,0 första halvvarvet.
700 meter från mål tog Dion Tesselaar sats med Novato och utmanade ledaren. 500 meter från mål kunde Tesselaar ta över ledningen och Novato var överlägsen.
Tvåa Magnus Dahléns Eminem Font som tjänade 350 000 kronor och trea Fiftyfour som spurtade bra efter att ha backats loss.

Böter till vinnaren
Domarna fann att Dion Tesselaar hade stört ett par medtävlare i starten – bland annat Kihlström och Tino Barosso – och gav holländaren böter.
– Han blev rädd när vi kom åt en konkurrents hjul men redde ut det. Det är en fantastisk häst. Han är snabb och har styrkan, sa segerkusken Tesselaar som satte sig i lastbilen och körde hem till Wolvega efter tävlingarna.

Lugauer fixade segern
Regnet vräkte ner i Malmö men banan höll mycket bra och blev mest hård under den plaskiga ytan.
I V86-inledningen ändrade och donade Conrad Lugauer in i det sista med en av de verkligt stora favoriterna på V86-spelet, Laradja Vrijthout.
Den sjuårige valacken ställer till det för sig ibland som i den senaste starten då det blev galopp bakom bilen. Nu fick hästen skor på alla fyra hovar för första gången på länge och spårade runt om.
Laradja Vrijthout såg ut som en retad tiger och klev undan på den hårda banan på tiden 1.11,3 över 1640 meter auto.
– Håller han bara nerverna i schack är det här en jättefin häst. Nu var han perfekt igen, sa Lugauer.
I V86-5 tog Wilma Töll hand om ledningen och höll ett bra tempo hela vägen till mållinjen. Segern togs via 1.14,2 över 2140 meter volt.
– Hon trivs i ledningen. Hon tog i väldigt fint så fort hon hörde någon häst bakom sig, sa Thomas Uhrberg som tränar och kör.
Without a Doubt har gått bra under sensommaren och tog nu andra raka segern på kort tid på Jägersro. Återigen satt Gustav Johansson bakom fyraåringen och återigen handlade det om ledning från start till mål. 1.11,1 över 1640 meter auto blev tiden i klass I-försöket. Jägersros Patricia Van Der Meer tränar.

Eddy blåste till dom
I huvudstaden var vädret behagligare och tävlingarna blev mera rättvisa.
Solvallatränaren Claes Sjöström gjorde klart på förhand att det skulle bli ett lopp på lång väntan med speedige Eddy West. Spelarna kände till att det var riskfyllt med en defensiv från 20 meters tillägg men gjorde ändå sexåringen till stor favorit på Solvalla.
Allt löste sig perfekt. Claes Sjöström följde med som andra häst i tredjespår under slutrundan och kunde sitta kvar till upploppets början och bara blåste till seger med oerhört nyttige Eddy West. Tvåa en positiv Fighter med tränaren Markus B Svedberg i sulkyn.
I Svensk Travsports Unghästserie för fyraåriga ston kunde Erik Adielsson ta över ledningen efter 500 meter med Indira Split och fick sedan bestämma loppet som han ville.
Timo Nurmos sto var kvällens största favorit spelad på 59 procent. I somras vann Indira Split tröstloppet till Stochampionatet och varit bra även efter det i årgångsloppen.
– I den här klassen duger hon väldigt, väldigt bra, sa Erik Adielsson som meddelade att han hade flera utrustningsväxlar sparade.
Finsktränade Solar Wind (Roni Paldan) vann ett sprinterlopp med Mika Forss i sulkyn
I det avslutande loppet segrade A Girl Has No Name och Jorma Kontio i stoets första start sedan i mitten av juli. Timo Nurmos fjärde seger för kvällen.
Nu rullar V86 Super Days vidare med Örebro och Bergsåker som värdbanor på torsdagen och Bollnäs och Axevalla fredag kväll.
Nästa vecka fortsätter satsningen med ett par omgångar innan finalen onsdag 5 oktober. Då ska alla ihopsamlade pengar från i juni och jackpots den sista veckan delas ut.
Åtta rätt på onsdagen delade ut 2266 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


 Svenskt Travderby, uttagning 12640 auto1. Swish the Cash – Adrian Kolgjini2. Francesco Zet – Örjan Kihlström3. Indy Rock – Joh..


 Svenskt Travderby, uttagning 1
2640 auto
1. Swish the Cash – Adrian Kolgjini
2. Francesco Zet – Örjan Kihlström
3. Indy Rock – Johan Untersteiner
4. Diamant Sensation – Rick Ebbinge
5. L.A Boko – Daniel Wäjersten
6. Atomic Face – Oskar Kylin Blom
7. Manual Flight – Conrad Lugauer
8. Decathlon – Jorma Kontio
9. Parveny – Magnus A Djuse
10. Corazon de B. – Per Lennartsson
11. Lorenzo Boko – Mats E Djuse
12. Farfars Dream – André Eklundh

Svenskt Travderby, uttagning 2
2640 auto
1. Iznogoud Am – Björn Goop
2. Con Crowe – Michael Nimczyk
3. Grappa Boy – Christoffer Eriksson
4. Lee Harvey Bros – Örjan Kihlström
5. Maybach W.F – Ove A Lindqvist
6. Immigrant Am – Ulf Ohlsson
7. Ikaros Sisu – Thomas Uhrberg
8. Doldis – Mats E Djuse
9. Declan – Daniel Wäjersten
10. Beat Generation – Jörgen Westholm
11. Global Cashflow – Johan Untersteiner
12. Gambino Brick – Oskar J Andersson

Svenskt Travderby, uttagning 3
2640 auto
1. Global Concept – Jörgen Westholm
2. Icouldbetheone – Örjan Kihlström
3. King of Djazz – Joakim Lövgren
4. Imperatur Am – Magnus Teien Gundersen
5. Power Doc – Åke Lindblom
6. Wingait Leif – André Eklundh
7. Django Silver – Ulf Ohlsson
8. Mellby Joker – Daniel Wäjersten
9. Hobart – Carl Johan Jepson
10. Invisible Sun – Adrian Kolgjini
11. Conch on Inn – Rikard N Skoglund
12. Mellby Jinx – Erik Adielsson

Svenskt Travderby, uttagning 4
2640 auto
1. Izor Sisu – Örjan Kihlström
2. J.S Peaky Blinders – Anders Svanstedt
3. Rampant – Adrian Kolgjini
4. Dowhatyoudodowell – Jeppe Juel
5. Edibear – Stefan Persson
6. Ninepoints Lasse – Björn Goop
7. Braddock – Fredrik Persson
8. Mamaneedshismoney – Kevin Oscarsson
9. All In Face – André Eklundh
10. Larry Wood – Joakim Lövgren
11. Donizetti – Magnus A Djuse
12. Felix Orlando – Per Nordström

Svenskt Travderby, uttagning 5
2640 auto
1. Notorious Zon – Victor Rosleff
2. Aquarius Face – Adrian Kolgjini
3. Without A Doubt – Martijn de Haan
4. I Love You Sisu – Ulf Ohlsson
5. Kagan – Robert Bergh
6. Ruger – Erik Lindegren
7. Lulius Boko – Björn Goop
8. Run N’Cola – Magnus A Djuse
9. Roll Control – Jörgen Westholm
10. Sourire Frö – Erik Adielsson
11. Vince Nice – Johan Untersteiner
12. Lucky Guy Boko – Joakim Lövgren

Svenskt Travderby, uttagning 6
2640 auto
1. Black Fire – Björn Goop
2. Nugget Zon – Marcus Lindgren
3. Kentucky River – Per Nordström
4. Mister Invictus – Per Lennartsson
5. Mustang Racer – Robert Bergh
6. Idomenio Sisu – Ulf Ohlsson
7. Inspiration – Joakim Lövgren
8. Akilles Face – Adrian Kolgjini
9. Kövras Joker – André Eklundh
10. Castor the Star – Jörgen Westholm
11. Weather Chart – Markus B Svedberg
12. Icon Mearas – Magnus A Djuse

Derbystoet, uttagning 1
2140 auto
1. Jump In – Robert Bergh
2. Valeraine – Kevin Oscarsson
3. Alice E. – Dwight Pieters
4. Great Skills – Daniel Wäjersten
5. Roubine – Björn Goop
6. Black Magic Eyes – Per Lennartsson
7. Donna Summer – Carl Johan Jepson
8. Faeza Zet – Örjan Kihlström
9. Island Smart – Peter Ingves
10. Global Creation – Johan Untersteiner
11. Edima – Jorma Kontio
12. Indira Split – Magnus A Djuse

Derbystoet, uttagning 2
2140 auto
1. Kung Fu Lady – Björn Goop
2. Rihanna W.I – Jorma Kontio
3. Iliade – Joakim Lövgren
4. Biscuit – Thomas Uhrberg
5. Filippa B.J – Thorsten Tietz
6. Italy Mearas – Rick Ebbinge
7. Affinity Face – Adrian Kolgjini
8. Imhatra Am – Mats E Djuse
9. Ivory Am – Per Nordström
10. Okira Bo – Michael Nimczyk
11. Vinci Love – Jörgen Westholm
12. Florence Ima – Per Lennartsson

Derbystoet, uttagning 3
2140 auto
1. Adorable Face – Adrian Kolgjini
2. Glorius Rain – Flemming Jensen
3. Chatty Kronos – Johan Untersteiner
4. Gone – Kevin Oscarsson
5. Glamorous Rain – Örjan Kihlström
6. Polar Operation – Ulf Ohlsosn
7. Olga Tooma – Stefan Persson
8. Invidia – Daniel Wäjersten
9. Isabelle Sisu – Mats E Djuse
10. Global Collection – Carl Johan Jepson
11. Isabelle Cash – Magnus A Djuse
12. Bright Crystal – Björn Goop

Derbystoet, uttagning 4
2140 auto
1. Senorita Tokio – Ulf Ohlsson
2. Losch Boko – Björn Goop
3. Hard Landing – Per Lennartsson
4. Islay Mist Sisu – Per Nordström
5. I’m All In – Adrian Kolgjini
6. Faith Trot – Rick Ebbinge
7. Felicia Zet – Daniel Wäjersten
8. Lacille Boko – Magnus A Djuse
9. Dino Cream – Mats E Djuse
10. Wilma Töll – Thomas Uhrberg
11. Elena K.J – Robert Bergh
12. Deborah S.H – Fredrik Persson

Derbystoet, uttagning 5
2140 auto
1. Peak Princess – Joakim Lövgren
2. Kashmir River – Petter Lundberg
3. Cintra – Robert Bergh
4. Swept Wing – Örjan Kihlström
5. Darlington Fame – Markus Niklasson
6. Ninepoints Candy – Jörgen Westholm
7. Sangria Pellini – Michael Nimzcyk
8. A Perfect Face – Adrian Kolgjini
9. Good Vibes – Per Nordström
10. Miss Imperatrice – Jorma Kontio
11. Enfin Pastis – Preben Sövik
12. Västerbo Maharani – Mats E Djuse

Derbystoet, uttagning 6
2140 auto
1. Don’t Ask Me – Petter Lundberg
2. Heartbeat Julie – Ulf Ohlsson
3. Mirci A’Lir – Magnus A Djuse
4. Lara Boko – Mika Forss
5. Global Chit Chat – Joakim Lövgren
6. Lady L.L – Per Nordström
7. Impala Am – Daniel Wäjersten
8. Lilliannes Love – Johan Untersteiner
9. Unfair – Markus B Svedberg
10. Perfume – Björn Goop
11. Laferrari Dimanche – Örjan Kihlström
12. Bird Lane – Robert Bergh

Daniel U. Olsson, Kanal 75


 Great Skills inledde sin karriär högst lovande hos Hans-Owe Sundberg. Då han valde att sluta som tränare i fjol, kom den talangfyllda..


 Great Skills inledde sin karriär högst lovande hos Hans-Owe Sundberg. Då han valde att sluta som tränare i fjol, kom den talangfyllda damen till Daniel Wäjersten. När Stochampionatet avgjordes på Axevalla under söndagen, ordnade hon sin tränares största framgång hittills.
Great Skills, en dotter till Ready Cash, var snabb från start men ännu snabbare var Lara Boko där Mika Forss laddade för fullt för ledningen. Dit kom man också ur första kurvan, till en kostnad av 07,5 det första halvvarvet. Great Skills fick därmed rygg på den pigga ledarinnan som såg till att dra i tufft tempo, en vinnande position skulle det visa sig.
Wäjersten hittade fritt in mot upploppet och tog upp jakten på den mycket tappra ledarhästen. Great Skills bröt ut något spår, men fick upp farten ordentligt loppets sista 100 meter. Segern kunde tas knappt med säkert.
– Det var med Guds försyn att det gick bra från början, hon var väldigt laddad bakom bilen så det var nära fiasko. Men fasen så fin hon var i loppet, hon vill hjälpa till och göra sitt jobb, hon är fantastisk och redde ut det här också. Hon tog något steg in på upploppet när vi skulle accelerera, då fick jag hjärtat i halsgropen, men när jag ryckte tussarna gick hon förbi. Det här är ett av de lyckligaste ögonblicken i mitt liv, sa Daniel Wäjersten som fyllde i:
– Jag vill passa på att tacka alla som varit med på den här resan med den här hästen, till Hans-Owe Sundberg och alla som tränade henne från scratch.
Great Skills belönades, genom premiechansen, med ett totalt förstapris på 2,4 miljoner kronor. Segertiden blev strålande: 1.12,5 över 2640 meter autostart sänkte inte bara det löpningsrekord som Honey Mearas satte i samma lopp förra året, utan betydde också världsrekord i disciplinen.
Lara Boko mycket stor i nederlaget som tvåa. Felicia Zet avslutade kvickt invändigt för att bli trea, inte långt ifrån toppduon.

Svedberg lade grunden till miljonutdelning
V75® blev en svårlöst historia.
Ett andelsspel som spelats två gånger tog hem hela sjurättspotten och belönades med totalt 8 774 595 kronor. Storvinsten hade man mycket Markus B Svedberg att tacka för. Han agerade skrällkusk två gånger under eftermiddagen – och lotsade in två enprocentare.
För det blev chockseger i Karl Erik Benders Minneslopp för stoeliten.
Stor favorit var Honey Mearas, men när denna galopperade lämnades vägen öppen för överraskning. En sådan levererade Barbro Kronos. Kulltoppen som i fjol var runner-up i Stochampionatet, gjorde här andra starten i Markus B Svedbergs regi och stod verkligen för en toppinsats. Efter en öppning i 08,5-tempo första halvvarvet fick Barbro arbeta hela loppet först utan rygg, men hade ändå krafterna kvar att så emot det utvändiga artilleriet över upploppet. Prima insats av 60-oddsaren som såg till att det blev ordentligt rens bland kupongerna.
– Man känner glädje, att hon visade att hon långtifrån är slut. Jag tog en chans att försöka få ledningen, när det inte lyckades så trodde jag det skulle bli tufft, men hon plockade fram skallen, sa tränaren.
Markus B Svedberg var verkligen på hugget.
Eskilstunatränaren var inte särskilt betrodd med Loaded Leila i Diamanstoets försök, men hästen fick en perfekt resa på innerspår, fritt spelrum i sista sväng och kunde till slut avgöra enkelt till segern. Även denna vinnaren streckad på endast en procent av insatsfördelningen på V75®.

Destino D.J ett namn att lägga på minnet
Destino D.J är definitivt ett namn att lägga på minnet.
Wishing Stone-sonen från Timo Nurmos stall visade sina resurser i klassiska treåringsloppet Slaget vid Axevalla Hed. Utrustad med Jorma Kontio i vagnen drog Destino D.J till spets, lämnade övriga över sista bortre långsidan och vann på överlägset manér.
Indira Split kom inte med i Stochampionatet men tog hem tröstfinalen.
Timo Nurmos-träningen fick av Magnus A Djuse en fin resa inledningsvis i rygg på ledaren i Stochampionatet Consolation, valde sedan att gå ut utvändigt och avgjorde sedan på klassigt sätt före en formidabelt avslutande Cintra.
Fin stil på Luring La Ma. André Eklundh kunde inte hålla upp ledningen från innerspåret, men tog sig kvickt ut för att kort senare överta kommandot. Sedan var det ridå för motståndet. Luring La Ma ryckte in på upploppet och tackade för sällskapet.
Rejäl insats av Herman Hazelaar i ett fyraåringslopp.
Loppet utvecklade sig fint för Tomas Pettersson som befann sig först i andraspår in genom den sista kurvan. Valacken, som tränas av Jenni H Åsberg, kopplade greppet och höll precis undan före en fint spurtande Run N’Cola.
Sju rätt på V75® betalade 3 400 297 kronor. Sex rätt 10 606 kronor och fem rätt 552 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2022-12-16 2022-12-16 Bollnäs-1 Kaj Widell 2160/8 B 1 19.1 20
2022-11-24 2022-11-24 Rättvik-6 Kaj Widell 2160/10 B 2 17.5 85
2022-07-16 2022-07-16 Bollnäs-2 Jenny A Björk 2140/4 B str
2022-05-30 2022-05-30 Bollnäs-4 Magnus A Djuse 2140/4 D 4 17.4 200
2022-05-17 2022-05-17 Rättvik-7 Mats E Djuse 2140/11 C 4 19.5 406
2023-12-22 2023-12-22 Romme-9 Jorma Kontio 2140/9 B 4 16.9 82
2023-11-29 2023-11-29 Solvalla-4 Mika Forss 2160/10 B 2 16.6 91
2023-05-02 2023-05-02 Romme-6 Jenny A Björk 2140/1 B 3 17.1 184
2023-04-20 2023-04-20 Bollnäs-2 Jenny A Björk 2160/6 C 3 15.8 255
2023-03-30 2023-03-30 Romme-6 Torbjörn Jansson 2160/9 B str
2023-02-15 2023-02-15 Solvalla-4 Jenny A Björk 2160/5 C 0 g 272
2023-01-20 2023-01-20 Romme-5 Kaj Widell 1640/1 C 0 16.2 27
2023-01-04 2023-01-04 Solvalla-3 Kaj Widell 2160/9 B 2 18.1 77
2024-05-18 2024-05-18 Gävle-12 Jenny A Björk 2160/7 A str
2024-04-30 2024-04-30 Hagmyren-2 Jenny A Björk 2660/9 C 0 16.8g 223
2024-04-03 2024-04-03 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/9 C str
2024-03-12 2024-03-12 Axevalla-7 Björn Goop 2160/8 B 3 15.7 53
2024-02-25 2024-02-25 Romme-8 Jenny A Björk 2140/6 B 1 17.4 62
2024-02-04 2024-02-04 Bollnäs-4 Jenny A Björk 2140/6 C 4 17.4 239
2024-01-21 2024-01-21 Romme-5 Mika Forss 1660/13 B 0 16.6 89ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se