Digital Lucky travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Digital Lucky travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Digital Lucky har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Digital Lucky har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Digital Lucky


Som hästskötare hos Roger Walmann vann hon bland annat Sprintermästaren, Kungapokalen och Svenskt Travderby, tävlade i Frankrike och Nordame..


Som hästskötare hos Roger Walmann vann hon bland annat Sprintermästaren, Kungapokalen och Svenskt Travderby, tävlade i Frankrike och Nordamerika och selade ut massor av vinnare på V75®.
Men efter 20 år som anställd i olika stall lämnade Elin Dalegård skötarlivet för att bli professionell tränare.
2017 gick hon den avslutande kursen på Wången och idag står hon med 23 hästar på träningslistan.
Mer än dubbelt så många som när hon drog igång.
Detta mycket tack vare en hårt satsande hästägare tillika entusiastisk nybörjarkusk vid namn Jonas Gylling.
- Jag har åtta boxar hemma på min gård. När hästantalet klev över det så hyrde jag ett litet stall på Örebrotravet. Det var där jag stod när Jonas dök upp förra hösten, berättar Elin Dalegård.
Vad menar du med ”dök upp”?
- Han skulle gå licenskursen för att köra lopp och trodde att man skulle få låna en häst av travskolan. Det fick man inte så han frågade om jag hade en häst som han kunde få köra.
Kände ni inte varandra då?
- Nej, inte mer än att vi båda är från Askersund. Så jag visste vem han var. När jag var yngre var jag livrädd för honom, han var en ligist.
En ligist?
- Ja, eller han hängde med ett gäng grabbar som man höll sig lite ifrån i alla fall. Men idag säger han att det är tvärtom, att det är han som är livrädd för mig när han kryper omkring i stallet…, säger Dalegård med ett skratt.
- Jonas har alltid varit travintresserad så han hade koll på att jag var travtränare. Som företagare har han alltid försökt använda sig av människor från Askersund och jag tänker att han resonerade så i det här fallet också, det var till min fördel.

Stor kull med ettåringar
Efter att han tog licens har den framgångsrike företagaren satsat helhjärtat på travsporten och är nu Dalegårds störste hästägare.
Nio nyinkomna ettåringar gör att framtiden ser betydligt ljusare ut än för ett år sedan.
- Ettåringarna är helt tack vare Jonas. Han har köpt in hästarna och sålt ut i andelar. Förra året hade jag inte en enda ettåring så det är otroligt stimulerande. Jag drömmer om att jag har en Dust All Over eller Colombian Necktie i den här kullen, säger Dalegård och hänvisar till sina två största stjärnor från skötartiden.
Men starten som proffstränare kunde ha blivit bättre.
Faktum är att stallet var segerlöst under såväl 2019 som 2020.
I år har det emellertid lossnat rejält med elva segrar, varav fyra den senaste månaden.
- Det har verkligen varit proppen ur och det känns som att stallet äntligen kommit i form. Jag kan inte peka på någon specifik anledning till varför det lossnat just nu, det är väl alla mil som hästarna har i benen som börjar betala sig.

”Starkare och starkare i träningen”
Stallets galjonsfigur heter Digital Lucky som kom vid årsskiftet och har tagit sex segrar. Den första i Gyllings omskrivna kuskdebut då ekipaget presterade sig för den lite större publiken på GS75.
På lördag är det en ännu större scen som väntar.
Det innebär att Jonas Gylling får nöja sig med att se loppet från sidan eftersom han med 38 körda lopp inte uppfyller kriterierna för att vara med i de ordinarie klasserna på V75.
- Hästen har gjort otroligt bra lopp på slutet även om han fick stryk av Gerben senast. Jonas grämde sig efter loppet och tyckte att han borde ha dragit upp farten tidigare, det kanske var orutinen som syntes.
Om Digital Lucky förlorar på lördag lär det bero på andra anledningar än orutin, ersättare i sulkyn är nämligen Örjan Kihlström som får sitta upp bakom en häst i toppslag.
- Det får han absolut, hästen känns bara starkare och starkare i träningen. Han har utvecklats hela året och lagt på sig över 100 kilo muskler sedan han kom. Jag är verkligen nöjd med honom för dagen och han gynnas av tävla på vintern eftersom han alltid går med skor och fungerat på brodd. Vi siktar på att ”göra en Arnie Somolli”, det var en häst som jag skötte hos Roger som vann fyra lopp på V75 under samma vinter.
Hur ser du på vinstchansen på lördag?
- Jag har aldrig haft en bättre chans att vinna V75, som tränare alltså. Vi hade Nellie Vingboons som vann några gånger för tiotalet år sedan, men då var det mamma som stod som tränare. Jag blir i alla fall inte överraskad om Digital Lucky skulle vinna.
Vad skulle en seger betyda för dig?
- Enormt mycket. Det är ju på V75 man måste synas om folk ska reagera.
Ändrar du något i träningsupplägg eller utrustning?
- Inte i träningen, den blir precis som vanligt här i veckan. Däremot byter vi från ett trekvartsstängt norskt huvudlag till ett helstängt norskt huvudlag. Det blir första gången han tävlar så och förhoppningen är att det ska göra honom ett litet snäpp vassare.
Är det någon skillnad av se loppen som tränare än som hästskötare?
- Ja, det är skillnad, det känns mer när man tränar själv. Som skötare hade jag gjort mitt jobb när hästen kom ut ur stallet och all utrustning var på plats. Som tränare vet jag inte om jag om jag har gjort mitt jobb förrän hästarna går i mål, säger Elin Dalegård.

Robin Johansson, Kanal 75


Mantorp var värd för veckans GS75® och det bjöds många flera imponerande vinnare. Håkan K Persson kunde räkna hem två ..


Mantorp var värd för veckans GS75® och det bjöds många flera imponerande vinnare. Håkan K Persson kunde räkna hem två fina vinnare och både Four Guys Dream (GS75-4) och Global Bodyguard (GS75-6) såg ut som kommande V75-hästar i sina spetssegrar tillsammans med Stefan Persson.
Lika fin såg Peter Untersteiner-tränade Use Face (GS75-7) ut efter en resolut styrning av Peter Ingves till tidig ledning. Segern blev överlägsen före Bring Me Money och det var stoets tredje raka seger.
- Hon ser lite finare ut för varje lopp måste jag medge, sa Peter Untersteiner.
Delägaren och tv-profilen Sven Melander var på plats och njöt av sin fina häst.
- Jag har ägt delar i många hästar, men ingen som varit i närheten, det här är en jättefin häst. Vi är så jävla glada. Jag äger denna ihop med Danne Stråhed, tidigare sångare i Wisex, sa Sven Melander.
En annan betrodd häst som motsvarade spelarnas förtroende var
Gerben (GS75-1) som var söndags mest streckade häst på GS75. Trots att han fick göra allt jobb själv utvändigt om andrahandsfavoriten Digital Lucky blev det en mycket enkel seger tillsammans med tränaren Hans Crebas.

Dubbel för Ulf Ohlsson
I GS75-2 tog Listas Die Hard enkelt hand om ledningen och sedan hade Ulf Ohlsson full kontroll med andrahandsfavoriten. Vinnaren tränas av Anders I Jonsson.
Ulf Ohlsson hade en bra söndag och forcerade Dame Lane till spets dryga varvet från mål i GS75-3 och snuvade därmed favoriten Leia Diablo på den positionen. Leia Diablo försökte sedan utmana över upploppet men Dame Lane försvarade sig rejält och tog andra årssegern i 14:e starten.
GS75-5 bjöd på en riktig skräll och det var 31-oddsaren Tupac Face som slank ut från tredje invändigt genom slutsvängen och sedan avslutade i pigg stil tillsammans med Julia Nilsson. Wilma Lindberg tränar den sexårige valacken som tog första segern i karriären i 25:e starten.
Sju rätt på GS75 gav 9 305 kronor, sex rätt 55 kronor. Det blev ingen utdelning på fem rätt och det innebär jackpot nästa söndag på Bodentravet med 5,8 miljoner kronor extra i de tre vinstpoolerna. En ensam vinnare får tio miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Karriären började med nio raka segrar och de två första säsongerna gav fem miljoner intjänat.Men efter galopp i derbykvalen f&oum..


Karriären började med nio raka segrar och de två första säsongerna gav fem miljoner intjänat.
Men efter galopp i derbykvalen försvann Coin Perdu från tävlingsbanan.
26 registrerade avkommor visar att han inte var overksam under sin skadefrånvaro, men nu tycks Svante Båth ha den numera sjuårige hingsten tillbaka i bästa skick.
Söndagens uppgift från bakspår löstes lekande lätt trots en resa utvändigt om ledaren där Erik Adielsson satt med sträckta linor över mål.
- Han gick i mål med bra tryck och jag behövde inte dra tussarna. Jag är toppnöjd med honom, kommenterade Adielsson som kört hästen till karriärens samtliga 14 segrar.
Det var sjätte loppet sedan återkomsten i höstas och nu återstår att se om Coin Perdu kan slå sig in i den äldre eliten och hästar han aldrig tävlat mot förut.
- Det är nästan en nackdel att han har tjänat så otroligt mycket pengar, han har tjänat över fem miljoner så han ska tampas med de som har vässat hörntänderna i flera år. Det är inte helt lätt.
- Samtidigt så är det här en häst utöver det vanliga så håller han sig frisk och fräsch så tvivlar jag inte på att han kommer att växa in fint i guld, fortsatte Adielsson efter triumfen värd 35 000 kronor, långt från de miljoncheckar som hästen sprang in som två- och treåring.

Läropengar för nykomlingarna
Annars var det två glada nybörjare som stal showen på Romme.
53-årige företagaren Jonas Gylling blev omskriven då han körde sitt första lopp i livet på GS75 för tre veckor sedan och segrade med flera av landets främsta kuskar bakom sig. Nu var det dags igen när Gylling åter satt upp bakom sin egen Digital Lucky som reglerade konkurrenterna utvändigt.
- Så länge jag kan köra hästen så kommer jag att fortsätta göra det. Jag får inte köra på V75 så vi kommer nog att harva runt i sådana här lopp. Men pengarna är inte viktigt utan det är den här glädjen. Det är häftigt, sade en tårögd Gylling som emellertid åkte på en bestraffning för snäv körning vilket innebär att kollegorna i sulkyn inte behöver oroar sig för att stöta på segermaskinen från Askersund förrän tidigast 30 mars.
Den här dagen var det Mikael Eriksson, 51, som skulle visa sig på styva linan när han med nytagen licens satte upp sig på sin Pappajonnys Ilse, som vann V75 så sent som i november.
Eriksson kallade sig själv inför loppet för ”Den mest orutinerade människa som har suttit bakom en häst på Dagens Dubbel och GS75”.
Det lyste igenom. Eriksson fick inte alls samma rivstart på karriären som Gylling utan sladdade som sista häst loppet igenom och drog i ivern att undvika jumboplatsen dessutom på sig en drivningsböter på 1 500 kronor.
Segern gick till Juvelen Miss F., tränad av Jacob Croon och körd av Magnus A Djuse som spårade hela vägen och fastställde utdelningen på GS75 till 83 100 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Att ta körlicens som 52-åring är inte vanligt.Inte heller att köra sitt första lopp i direktsändning på ett riksspel mot fl..


Att ta körlicens som 52-åring är inte vanligt.
Inte heller att köra sitt första lopp i direktsändning på ett riksspel mot flera av landets absolut främsta kuskar.
För Jonas Gylling blev det verklighet på Axevalla på söndagen och resultatet total succé efter en lika fräck som lyckad styrning.
Nybörjaren inledde från bakspår bakom bilen och kom igenom perfekt bland galopperande konkurrenter.
I ledningen satt självaste Ulf Ohlsson, landets segerrikaste kusk de senaste åren som körde 2 402 lopp bara i fjol, men det var inget som avskräckte Gylling.
Han manade på sin häst Digital Lucky varpå Ohlsson fann det för gott att överlåta kommandot till sin okände utmanare.

Tårar efter loppet
Väl i spets ströp Jonas Gylling farten markant och kunde sedan finåka till seger före favoriten Oliver P.Hill och Conrad Lugauer.
- Jag körde så tight jag kunde från början och de andra skrek lite på mig, men jag tänkte att det skiter jag i, förklarade vinnaren sitt genidrag och fick frågan vad han sa till Ohlsson för att få denne att släppa ledningen.
- De sa på kursen att man inte får prata i loppen så jag vågade inte säga någonting. Jag bara körde, fortsatte Gylling som inte kunde hålla tillbaka tårarna.
- Jag är känslig. Jag gråter. Det här är så häftigt. Jag vill tacka alla som trott på mig och blivit delägare i hästen.

Miljonvinst på GS75
Ytterligare överraskningar gjorde att värdet drog i höjden på GS75® där utdelningen till slut stannade på 354 223 kronor för sju rätt.
Den största vinsten gick till ett andelssystem inlämnat via atg.se som drog in över 1,8 miljoner kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2020-11-28 2020-11-28 Solvalla-4 Magnus A Djuse 2640/1 D 0 g 138
2020-11-11 2020-11-11 Solvalla-3 Magnus A Djuse 2140/10 B 2 14.6 35
2020-10-28 2020-10-28 Solvalla-5 Magnus A Djuse 2640/4 B 2 15.4 34
2020-10-21 2020-10-21 Solvalla-11 Magnus A Djuse 2140/6 D 3 14.6 290
2020-10-01 2020-10-01 Bollnäs-1 Magnus A Djuse 2140/3 D 1 17.1 67
2021-12-29 2021-12-29 Örebro-8 Örjan Kihlström 2660/4 C 5 15.6 30
2021-12-18 2021-12-18 Romme-10 Örjan Kihlström 2640/2 D 5 15.8 55
2021-12-05 2021-12-05 Mantorp-4 Jonas Gylling 2640/3 D 2 15.2 62
2021-11-18 2021-11-18 Örebro-1 Jonas Gylling 2100/6 C 1 14.6 27
2021-10-29 2021-10-29 Solvalla-8 Jonas Gylling 2140/6 B 1 14.9 244
2021-08-19 2021-08-19 Lindesberg-6 Jonas Gylling 3140/2 D 6 19.8 287
2021-08-01 2021-08-01 Åmål-7 Jonas Gylling 2880/10 C 6 16.7 90
2021-07-10 2021-07-10 Mariehamn-2 Jonas Gylling 2640/6 C 1 23
2021-07-02 2021-07-02 Färjestad-3 Linus Kroon 2140/1 C 3 14.3 68
2021-06-14 2021-06-14 Lindesberg-2 Carl Johan Jepson 2640/8 B 2 15.9 62
2021-06-01 2021-06-01 Vaggeryd-1 Jonas Gylling 2140/7 A 1 14.7 28
2021-05-16 2021-05-16 Lindesberg-1 Jonas Gylling 2140/2 A 3 15.6g 30
2021-05-01 2021-05-01 Örebro-8 Carl Johan Jepson 2609/3 D 7 15.1 114
2021-04-14 2021-04-14 Solvalla-4 Jonas Gylling 2640/6 C 0 18.7 115
2021-03-31 2021-03-31 Åby-7 Jonas Gylling 2140/6 B 3 15.7 62
2021-02-07 2021-02-07 Romme-7 Jonas Gylling 2640/7 B 1 17.0 27
2021-01-17 2021-01-17 Axevalla-8 Jonas Gylling 2140/10 B 1 17.9 50
2022-09-28 2022-09-28 Solvalla-4 Jonas Gylling 2140/2 C 0 14.4 255
2022-09-08 2022-09-08 Örebro-3 Alice Molin 2100/3 C 3 15.5 40
2022-09-01 2022-09-01 Örebro-9 Torbjörn Jansson 2100/10 C 6 14.0 429
2022-08-14 2022-08-14 Lindesberg-6 Jonas Gylling 2140/8 A 6 15.9 53
2022-07-23 2022-07-23 Romme-6 Jonas Gylling 2140/1 D 3 13.7 164
2022-07-10 2022-07-10 Lindesberg-7 Jonas Gylling 2640/3 C 0 g 47
2022-06-30 2022-06-30 Örebro-6 Jonas Gylling 2100/10 B 8 15.3 67
2022-06-11 2022-06-11 Mariehamn-5 Jonas Gylling 2140/2 A 2 35
2022-05-21 2022-05-21 Visby-7 Jonas Gylling 2620/13 A 0 17.4 146
2022-05-12 2022-05-12 Örebro-9 Jonas Gylling 2100/8 B 0 g 737
2022-04-30 2022-04-30 Örebro-3 Julia Nilsson 2100/6 B 6 14.9 174
2022-04-19 2022-04-19 Örebro-3 Stefan Svensson 2609/10 A 4 14.9 140
2022-04-04 2022-04-04 Färjestad-6 Jonas Gylling 2660/8 A 0 17.8 40
2023-12-07 2023-12-07 Örebro-1 Jonas Gylling 2100/11 C 4 16.3 355
2023-11-28 2023-11-28 Axevalla-1 Jonas Gylling 2140/5 C 5 15.6 128
2023-11-09 2023-11-09 Bollnäs-4 Stefan Svensson 2140/10 B 8 16.7 122
2023-10-28 2023-10-28 Färjestad-9 Jonas Gylling 2160/13 B 0 22.5g 260
2023-10-12 2023-10-12 Örebro-6 Benny Danielsson 2160/8 D 4 14.9 847
2023-10-03 2023-10-03 Eskilstuna-8 Jonas Gylling 2140/9 D 0 14.4 1229
2023-09-09 2023-09-09 Axevalla-7 Emilia Aaltonen 2140/10 D 6 15.7 462
2023-07-13 2023-07-13 Örebro-5 Jonas Gylling 2100/5 D 0 15.1 323
2023-07-04 2023-07-04 Eskilstuna-7 Benny Danielsson 2140/5 D 2 15.3 219
2023-06-20 2023-06-20 Axevalla-6 Jonas Gylling 2640/12 D 0 17.0 105
2023-06-05 2023-06-05 Eskilstuna-7 Jonas Gylling 2140/11 B 1 15.7 179
2023-05-25 2023-05-25 Örebro-8 Jonas Gylling 1640/4 C 0 16.0 203
2023-05-18 2023-05-18 Mariehamn-7 Jonas Gylling 2140/4 B 0 65
2023-04-18 2023-04-18 Örebro-4 Jonas Gylling 2100/6 D str
2023-04-06 2023-04-06 Örebro-7 Jonas Gylling 2160/7 C 0 15.7 425
2024-04-15 2024-04-15 Mantorp-7 Jonas Gylling 2140/10 D 0 16.1 1519
2024-04-06 2024-04-06 Romme-8 Kaj Widell 2140/13 D 0 15.5 330
2024-03-29 2024-03-29 Färjestad-4 Jonas Gylling 1640/4 D 0 g 820
2024-03-09 2024-03-09 Mantorp-4 Jonas Gylling 2140/11 C 0 1111ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se