Digital Literacy travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Digital Literacy travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Digital Literacy har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Digital Literacy har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Digital Literacy


SM-guldet på världsrekord gjorde honom populär bland spelarkåren.På lördagen fick Very Kronos ikläda sig rollen som omg&ar..


SM-guldet på världsrekord gjorde honom populär bland spelarkåren.
På lördagen fick Very Kronos ikläda sig rollen som omgångens största favorit under en dubbeljackpot på V75.
En ovan roll för en häst som allt som oftast tagit till galoppen när det gällt som mest.
Men nu verkar sexåringen äntligen redo att leva upp till de enorma förväntningar som omgärdat honom sedan debutvinsten på en 1.15-tid över full distans för drygt tre år sedan.
- Det är jätteskönt när han sköter sig. Idag var han exemplarisk och det såg ut som att Erik kunde köra precis som han ville, konstaterade Svante Båth sedan han sett Erik Adielsson skicka till ledningen och kontrollera varje meter av gulddivisionen.
Nu väntar final på V75, sannolikt åter som favorit, innan hästen får prova lyckan i Paris vilket kanske äntligen kan ge ett kvitto på hur långt den strulige talangen räcker mot de allra bästa.
- Vi tar finalerna om 14 dagar, sedan har han ett bra lopp på Vincennes 19 december. Man drömmer alltid vidare, men när nästa dröm slår in får vi se. Vi har tittat på de här två loppen framåt, sedan får vi se, summerade Båth och svarade tydligt nej på frågan om han såg en start i världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique i slutet av januari som en tänkbarhet.

”Ett svårt beslut”
Desto mer dramatiskt blev det i den inledande avdelningen där ledande Gandalf Jaam och Jonas Moberg kontrade ut utvändige Digital Literacy med Örjan Kihlström.
Men man gjorde det genom att springa hela upploppet med vänstra sulkyhjulet en bra bit innanför pinnarna som markerar bangränsen.
Ett regelbrott som kunde ha kostat segern.
- Vi kan inte med säkerhet säga att han vinner fördel på att han kör något innanför bangränsen. Det står i reglementet att ekipaget ska diskvalificeras om de vinner fördel, men här kan vi inte med säkerhet säga att han gör det. Om det varit ännu hårdare i mål hade det varit en annan sak. Det var ett beslut som diskuterades länge, då kan man säga att det var ett svårt beslut, förklarade riksdomare Johan Pettersson domen där Moberg kom undan med 1 500 kronor i böter – något han lär betala med glädje.
- Han tappade travet lite grann 50-75 kvar, då hade jag nästan gett upp, men när han hittade benen så orkade vi kontra. Hästen bryter lite i sista sväng och vi var väl lite innanför pinnarna, det var tur att det inte blev något krångel av det, sade en överlycklig Moberg och fyllde i:
- Den här segern värmer verkligen.

Revanschernas afton
Örjan Kihlström revanscherade sig omgående då han placerade Daniel Redén-tränade Joyful Trix utanpå ledaren och lyckades stå emot Laleh Pellini/Björn Goop i en ännu tightare upploppsduell.
Det blev tändvätska för Goop som åkte ut med He’s Marvelous, tryckte totofavoriten Admiral/Per Lennartsson i galopp och sedan dominerade stayerloppet efter behag.
Således var det Lennartssons tur att söka upprättelse och den kom bakom Jörgen Westholms Gardner Shaw via ledningen.
Linda Sedström hade bara en styrning och behövde inte blanda sig i några vendettor.
Final Dream styrdes resolut till ledningen, tilläts aldrig dämpa tempot, men kunde ändå hålla nosen före ettrigt spurtande Island Life och Robert Bergh.
- Vilket race, jag har puls, herregud. Vad varvade de på, 1.10, det är helt sjukt, flämtade tränaren Magnus Jernemyr som inte hade några problem att jämföra första V75-segern med sina otaliga framgångar på handbollsplanen.
- För min del, det här slår allt. I alla fall när man vinner, konstaterade den forne landslagsstjärnan sedan hans sambo åkt runt på dagssnabbaste 1.11,2/1 640 meter autostart.

Ny jackpot
Därmed var det Berghs tur att få blodad tand och logiken fullbordades sedan han bytt häst och rundat av omgången bakom favoriten Van Gogh Z.S.
- Det var ruskigt bra. Han blev lite het efter 250 meter då är det alltid svårt att stå emot när det är lite smetig bana och bra hästar emot, konstaterade Bergh sedan han fastställt utdelningen på V75 till blygsamma 1 299 kronor.
Jackpot på fem rätt innebär att en ny het spellördag väntar på Jägersro där ATG uppskattar 55 miljoner kronor bara i sjurättspotten.

Robin Johansson, Kanal 75


På söndag smäller det på Axevalla när landets bästa och starkaste fyraåriga sto ska koras. Det har blivit dags för en..


På söndag smäller det på Axevalla när landets bästa och starkaste fyraåriga sto ska koras. Det har blivit dags för en av de stora klassikerna i Svensk Travsport, Stochampionatet, med 1,2 miljoner kronor i första pris (dubbla prispengar för de hästar som är premiechansade). Favorit på förhand är Diana Zet, kullens drottning som har vunnit både Svenskt TravOaks och Drottning Silvias Pokal. Hon vann sitt försök enkelt utan att behöva förta sig. Men det gjorde också Ganga Bae, tuffingen som tränas av Stefan Melander och som har gjort många imponerande lopp, bland annat när hon vann Breeders Crown i fjol. Hästen har vunnit nio lopp på 16 starter och sprungit in 2,7 miljoner kronor. Ganga Bae var smått överlägsen i sitt uttagningslopp för Jorma Kontio.
– Ganga Bae (V75-7) har ju varit jättefin och känns ännu bättre nu än tidigare. Hon satt fast med rubbet i Oaks och sedan vann hon Breeders Crown förra året. Drottningens Pokal kom lite tidigt och det var nåt strul med henne den dagen. Nu är hon i alla fall klart vassare igen och det visade hon ju i fredags. Jag är jättenöjd med hästen, säger Stefan Melander.

Stor show i fredags – ”En fantastiskt kväll”
Solvalla-tränaren hade stor show när uttagningsloppen kördes till Stochampionatet i fredags. Han fick med hela fem egentränade hästar till finalen, vilket ingen tränare har lyckats med tidigare. Så i det sammanhanget är han unik och Tarzan hade ytterligare en finalist på gaffeln men som fick se sig passerad och utslagen kort före mål.
– Det var en fantastiskt kväll, helt otroligt. Hästarna hade dåliga startspår och det såg svårt ut på förhand. Men kuskarna körde bra och hästskötarna har gjort ett väldigt bra jobb. Mina hästar har också suttit fast i rätt så många starter innan och nu var de i full form.
– Det var lite roligt med Digital Literacy. Henne slängde jag med bara någon minut innan anmälningstiden gick ut. Hon vann ett P22-lopp i Eskilstuna för en dryg månad sedan. Nu är hon i final i Stochampionatet. Där ser man hur det kan bli, hästar utvecklas fort ibland, säger Tarzan.

”Rikard säger att han ska vinna”
Digital Literacy spurtade in till en andraplats i sitt försök och tvåa i de andra uttagningsloppen blev även Tarzan-tränade Fuel Burn och Sideslip. Sedan blev det ytterligare en seger genom Residual Thrust och Erik Adielsson.
– Sideslip avslutade kolossalt fort och Erik var jättenöjd med Residual Trust som vann lätt. Fuel Burn var också grym i spåren och Rikard Skoglund säger att han ska vinna med Digital Literacy. Vi får se, det ser spännande ut i alla fall, säger Melander.

”Då kan de andra skrälla”
Stefan Melander har vunnit massor av stora lopp genom åren, men han saknar en fullträff i Stochampionatet. Nu har han alltså chansen med fem hästar i finalen. Jorma Kontio kör återigen Ganga Bae som tillhör en av favoriterna. Erik Adielsson kör Residual Thrust precis som senast liksom Rikard N Skoglund kör Digital Literacy igen. Sedan tar Emilia Leo hand om tömmarna bakom Fuel Burn och Per Lennartsson hoppar upp bakom Sideslip.
– Vi har tränat ganska bra ston genom åren, Yatzy Brodda var ju en kanonmärr som vi hade. Hon är för övrigt mormor till Digital Literacy. Men jag kan inte svara på varför vi aldrig har vunnit Stochampionatet, säger Tarzan.
– Det är svårt att spekulera i hur loppet blir kört. Ganga Bae är vår bästa och hon ska normalt ses med bra chans, tillsammans med Diana Zet. Fast Daniels häst har väl bättre meriter. Men om de två skulle komma bort är loppet öppet och då kan någon av våra andra hästar skrälla. Bakom de två favoriterna är det ett öppet lopp och det brukar ju kunna skrälla i Stochampionatet ibland.

”Det ringde någon och vill köpa alla fyra”
– Alla våra hästar verkar i alla fall pigga och fina efter försöken. Att det nu dessutom bara är en vecka mellan starterna brukar också vara en fördel för våra hästar. Alla fyra har för övrigt Scarlet Knight i sig i stamtavlan. Det är skönt att ha lite styrka i hästarna.
– Det känns som sagt som att de har suttit fast hela året, framförallt Sideslip har suttit fast jättemånga gånger. Hon kan vara en skräll för Per Lennartsson.
– Det ringde föresten en kille i går (tisdag) och ville köpa alla mina fyra hästar i ett paket. Han sa att han alltid hade drömt om att få äga en häst i Stochampionatet. Han visste dessutom om att alla mina hästar är till salu.
Vem var det?
– Jag vet faktiskt inte. Jag var ute och körde när han ringde och uppfattade inte namnet. Han sa att han skulle höra av sig igen. Vi får se om han gör det. Jag börjar undra vart han tog vägen, säger Stefan Melander.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det skulle komma att bli Tarzan-show när uttagningsloppen kördes under fredagskvällen på Axevalla. Att få med fem hästar till fi..


Det skulle komma att bli Tarzan-show när uttagningsloppen kördes under fredagskvällen på Axevalla. Att få med fem hästar till finalen där det bästa och starkaste fyraåriga stoet ska koras har ingen lyckats med tidigare. Men Stefan Melander hade verkligen lyckats och hade till och med en sjätte häst på gaffeln, som dock blev infångad kort före mål.
Den som sticker ut mest i Tarzans femling är givetvis Ganga Bae som hade uppvisning för Jorma Kontio. Hon fick tidigt överta ledningen från spår åtta bakom bilen i sitt försök och sedan var hon helt överlägsen. Det jättefina stoet behövde inte förta sig för att vinna med gott om krafter kvar och blir en av dom som gör upp om segern även i finalen. Ganga Bae såg fantastiskt fin ut och fick spår fem i finalen när startspåren lottades.
De övriga fyra Melander-tränade hästarna som kvalade in till finalen gjorde det via seger för Residual Thrust, som spurtade vasst för Erik Adielsson och vann lätt, samt via andraplatser för Sideslip, Digital Literacy, och Fuel Burn.
– Men i mitt huvud jag just nu mest förbannad över att inte Digital Download kvalade in, kommenterade Tarzan i ATG Live efteråt med sedvanlig glimten i ögat.
– Närå, det var helt otroligt, en fantastiskt kväll. Jag tänkte anmäla åtta ston men satte dit den nionde fem minuter före anmälningsstopp. En häst (Digital Literacy ) som Örjan Kihlström vann ett P21-lopp med för inte allt för länge sedan. Det hinner hända mycket med hästarna på kort tid ibland i den här åldern, fortsatte Melander.

”Diana Zet är fantastisk – en enorm inställning”
Kullens drottning så här långt, Diana Zet, hade inga problem att infria sitt favoritskap för Örjan Kihlström. Hon behöll enkelt ledningen från innerspåret bakom bilen och dirigerade varje meter av loppet efter att ha fått bestämma i lugnt tempo. Diana Zet stack undan enkelt den sista biten när Kihlström lättade lite på tömmarna och vann med en hel del krafter kvar. Tränaren Daniel Redén stod vid sidan och var mycket nöjd över att fjolårets vinnare av Svenskt TravOaks och årets vinnare av Drottning Silvias Pokal nu är i final.
– Hon är säker. Hon var blek förra gången och är inget träningslejon hemma för där är hon hur lat som helst och tar det piano. Men så fort man säger åt henne så tänder hon till. Hon är fantastiskt att kunna veta när det är något extra på gång. Jag provade exempelvis att dra urryckarna till den här starten men det hände inte så mycket. Men hon har en enorm inställning och vet när det är dags, sa Daniel Redén och konstaterade att den extra växeln med urryckarna blev sparad till finalen.
Daniel Redén fick övrigt med två hästar till finalen då Award Kronos spurtade in vasst som tvåa bakom Ganga Bae.

Waiting Hill Hall från dödens
Annars inleddes kvalkvällen med att Steen Juul vann det första uttagningsloppet med egentränade Waiting Hill Hall. Han körde fram utvändigt om ledande No Limit Queen (som fått öppna tufft med 1.09,2 första 500 och 1.13,1 första 1000) och kopplade enkelt greppet till slut. En rejäl insats och plusbetyg även till tvåan No Limit Queen som höll tappert. Här galopperade storfavoriten Alaska Kronos bort sig i första sväng.

Skandalstart – ”Solklar omstart”
I det andra uttagningsloppet galopperade favoriten Ghostintheshell direkt bakom bilen för Rikard N Skoglund som var mycket irriterad efter loppet och hävdade att det skulle ha varit omstart.
– Jim Oscarsson tog en flygande start och min häst blev rädd och galopperade. Det var solklar omstart och går att jämföra med Maradonas mål med handen i ett fotbolls-VM för en massa år sedan, sa Rikard N Skoglund.
Även Axevallas huvudstarter erkände misstaget att inte blåsa omstart när Jim Oscarssons häst släpade bakom bilen. Och han bad om ursäkt när han intervjuades efteråt i ATG Live.
Nu vann istället Mahma Lane för sin tränare Peter Untersteiner. Hon var med i körningen från start men Untersteiner valde att krypa ner i rygg på ledande Dontlooseallmoney. Luckan kom perfekt i utgången av sista kurvan och Mahma Lane spurtade till en mycket lätt seger.

Enkelt för American Hill – vann även spårlottningen
American Hill var favorit i sitt försök och vann hur enkelt som helst för sin tränare Conrad Lugauer. Han hittade ett perfekt slagläge i andra par utvändigt med sin häst från svåra spår åtta bakom bilen. När attacken sattes in via tredjespår runt slutkurvan bet det bra och American Hill avgjorde enkelt utan att behöva gå i botten till slut. Conrad Lugauer drog också vinstlotten i finalen och fick bricka ett med sin startsnabba häst.
Finalen i Stochampionatet avgörs söndagen den 19 juli på Axevalla. Distansen är 2640 meter och förstapriset är 1,2 miljoner kronor.

Stochampionatet 2020
2640 meter autostart

Häst – Tränare
1) American Hill – Conrad Lugauer
2) Waiting Hill Hall – Steen Juul
3) Diana Zet – Daniel Redén
4) Residual Thrust – Stefan Melander
5) Ganga Bae – Stefan Melander
6) Digital Literacy – Stefan Melander
7) Award Kronos – Daniel Redén
8) Fuel Burn – Stefan Melander
9) Mahma Lane – Peter Untersteiner
10) No Limit Queen – Björn Goop
11) Sideslip – Stefan Melander
12) Mellby Hawaii – Björn Goop

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-10 2019-12-10 Solvalla-3 Torbjörn Jansson 2160/5 B 0 19.0g 183
2019-11-19 2019-11-19 Solvalla-7 Rikard N Skoglund 2140/3 A 0 g 31
2019-10-30 2019-10-30 Solvalla-4 Peter Bane 1640/1 B 0 g 53
2019-10-22 2019-10-22 Solvalla-5 Björn Goop 2140/4 A 0 g 47
2019-10-08 2019-10-08 Solvalla-7 Rikard N Skoglund 2140/1 D 2 14.4 44
2019-09-29 2019-09-29 Solvalla-1 Örjan Kihlström 2140/1 D 3 16.5 123
2019-08-23 2019-08-23 Romme-2 Oskar J Andersson 2140/6 C 5 16.4 130
2019-08-16 2019-08-16 Örebro-2 Rikard N Skoglund 2100/3 D 4 16.8 418
2019-08-02 2019-08-02 Gävle-3 Oskar J Andersson 2140/2 D 2 18.1 761
2019-07-01 2019-07-01 Mantorp-1 Björn Bylund 2140/4 D 0 573
2020-12-26 2020-12-26 Solvalla-6 Jorma Kontio 2140/9 D 0 g 635
2020-12-09 2020-12-09 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/10 B 0 15.0 194
2020-11-25 2020-11-25 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/5 A 2 14.6 26
2020-11-14 2020-11-14 Romme-5 Örjan Kihlström 2140/8 B 2 14.8 121
2020-10-30 2020-10-30 Solvalla-3 Rikard N Skoglund 2140/5 B 2 15.0 33
2020-10-07 2020-10-07 Solvalla-10 Örjan Kihlström 2140/8 A 3 14.8 84
2020-09-23 2020-09-23 Solvalla-8 Mats E Djuse 1640/10 D 4 11.2 1146
2020-09-09 2020-09-09 Solvalla-8 Örjan Kihlström 2140/7 B 2 15.0 94
2020-08-25 2020-08-25 Jägersro Trav-8 Rikard N Skoglund 2140/4 C 5 13.4 1656
2020-07-29 2020-07-29 Solvalla-9 Rikard N Skoglund 2140/3 C 0 14.9 116
2020-07-19 2020-07-19 Axevalla-12 Rikard N Skoglund 2640/6 D 0 15.8 701
2020-07-10 2020-07-10 Axevalla-6 Rikard N Skoglund 2640/6 C 2 14.7 709
2020-06-22 2020-06-22 Halmstad-6 Örjan Kihlström 1609/5 D 5 12.1 280
2020-06-12 2020-06-12 Solvalla-3 Rikard N Skoglund 2140/6 D 3 14.0 122
2020-06-02 2020-06-02 Eskilstuna-11 Örjan Kihlström 1640/7 D 1 15.1 30
2020-05-10 2020-05-10 Solvalla-8 Björn Bylund 2140/5 D 5 16.1 37
2020-04-01 2020-04-01 Solvalla-3 Torbjörn Jansson 2160/5 D 0 g 419
2021-06-11 2021-06-11 Solvalla-6 Per Lennartsson 2140/10 C 0 15.8g 240
2021-05-07 2021-05-07 Solvalla-5 Stefan Melander 2140/2 A str
2021-04-28 2021-04-28 Solvalla-7 Jorma Kontio 2140/7 C 0 14.9 309
2021-04-21 2021-04-21 Solvalla-8 Julia Smedman 1640/12 B 4 13.6 247
2021-04-11 2021-04-11 Solvalla-10 Örjan Kihlström 2140/8 B 4 14.3 67
2021-03-24 2021-03-24 Solvalla-7 Mika Forss 1640/3 C 6 12.3 195
2021-03-03 2021-03-03 Solvalla-9 Örjan Kihlström 1640/5 D 3 13.1 343ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se