Dibaba travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Dibaba travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Dibaba har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Dibaba har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Dibaba


På grund av att endast sex hästar var anmälda placerades stoeliten utanför V75® och då en häst ströks blev det än ..


På grund av att endast sex hästar var anmälda placerades stoeliten utanför V75® och då en häst ströks blev det än tunnare bakom startbilen. Men det var klassiga damer som äntrade banan och längsta strået drog Fredrik Persson-tränade Ultra Bright. Rose Run Sidney tog hand om ledningen och med Dibaba på utsidan nådde hon 500 meter på 1.10,5 och varvet på1.11,1. Ultra Bright tackade för det högt uppskruvade tempot genom att enkelt spurta hem segerchecken på 100 000 kronor. Kilometertiden över 1 640 meter skrevs till 1.11,0.

Ola Johansson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Daniel Redén-tränade Conrads Rödluva hade inte setts till på tävlingsbanan sedan hon i november rundade av fyraåringssäso..


Daniel Redén-tränade Conrads Rödluva hade inte setts till på tävlingsbanan sedan hon i november rundade av fyraåringssäsongen med seger i Breeders’ Crown. Men någon ringrost gick inte att skönja. Efter avancemang i tredjespår på den första bortre långsidan gled fuxan till ledningen och sedan hon varvat på 1.14,3 lät Örjan Kihlström henne gå i mål med spända linor på segertiden 1.14,4 över 2 140 meter med bilstart. Vikens Fingerprint hade gott om krafter kvar som tvåa i rygg på vinnaren och till tredjeplatsen spurtade ett år äldre kulltoppen Dibaba. Conrads Rödluva, som har slagit sina kullsystrar i Breeders’ Crown de två senaste åren och som treåring vann Svenskt Travoaks, ståtar så här långt med 15 segrar på 21 starter och 9,6 miljoner kronor insprunget.

Kanal 75


Forne ishockeystjärnan Peter Forsberg har firat stora framgångar som hästägare genom åren.Nu kan han ha en ny stjärna på g..


Forne ishockeystjärnan Peter Forsberg har firat stora framgångar som hästägare genom åren.
Nu kan han ha en ny stjärna på gång.
Aramis Bar såg läcker ut då han dominerade fredagens stora treåringslopp på Romme och revanscherade sig för fjärdeplatsen i det italienska derbyt.
- Han fick det inte att stämma på banan i Neapel senast. Därför ville jag se att det fungerade idag. Hästen kändes jättebra, förklarade Goop sedan han spårat runt om på tiden 1.13,8/2 140 meter autostart och belönats med 100 000 kronor.
Det innebar att Aramis Bar passerade miljonen intjänat, men att målen är ännu högre satta råder inget tvivel om.
- Det var en häst jag fick syn på en kväll på Vincennes i våras. Jag tänkte att det var en häst med jättepotential. Så fick jag kunder som var intresserade av att köpa honom, på den vägen är det. Nästa start blir klassiska Orsi Mangelli, förklarade Goop.
Just Orsi Mangelli i Milano är ett lopp som hästens nya ägare Peter Forsberg har goda erfarenheter av.
Forsberg vann loppet som hästägare med Adrian Chip 2008 och hade med Diamanten för tre år sedan, vilket slutade med galopp i finalen efter seger i försöket.
Årets upplaga avgörs 1 november.

”Årets skönaste seger”
En annan höjdpunkt var Rommechansen, som såg flera av landets främsta femåringar på startlinjen. En granskning av målfotot visade att Dibaba hållit undan för ivrigt spurtande Chianti, till kusken Torbjörn Janssons stora lättnad.
- Hon har varit jättebra i skymundan hela året i stort sett, men det har bara strulat helt enkelt. Det var årets skönaste seger, utbrast Jansson om den forna kullldrottningen som tränas av Roger Walmann och kunde räkna in 75 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Mellby Free var megafavorit och hon hade inga problem att infria förväntningarna. Efter en lagom snabb start från sjundepåret bakom bilen ..


Mellby Free var megafavorit och hon hade inga problem att infria förväntningarna. Efter en lagom snabb start från sjundepåret bakom bilen sände Björn Goop henne till ledningen efter ett drygt halvvarv. Mellby Free fick sedan styra och ställa i ett lugnt och behagligt tempo i täten. Första varvet travades efter 1.16 och när det var halvvarvet kvar skruvade Goop upp farten rejält. Det gick undan värre över upploppet när Mellby Free sprintade ifrån de övriga. Segertiden blev 1.13,0/2140a och förstapriset var 200 000 kronor. Det här var det fyraåriga stoets 14:e seger i 20:e starten. Tvåa blev Wild Love och trea Commit Bom Bay. Däremot blev det galopp för Dibaba trehundra meter kvar i andra par utvändigt.
– Jag är jättenöjd med henne. Hon kändes fin och gick i mål på ett bra sätt. Det var lugnt. Hon är flegmatisk men hade bomullen kvar och gick i mål med krafter kvar. Vi siktar på Sto-SM, det ligger bäst i tiden om tre veckor, sa Björn Goop.

Rajesh Face överlägsen
I V64-inledningen var det ett ruggigt vasst intryck på Rajesh Face som var helt överlägsen för Adrian Kolgjini. Han tog över ledningen efter ett halvvarv och blev sedan pigg i täten och drog undan i ett friskt tempo. Första varvet travades efter 1.12 men det bekom inte Rajesh Face som stack ifrån till en överlägsen seger. Vinnartiden blev 1.11,4/2140a och det var hästens första seger i år i sjätte starten.
– Det är otroligt skönt att ha hästen tillbaka i gammalt gott skick som han var som fyraåring. Jag är otroligt nöjd med hästen och har känt på honom att han är på väg tillbaka och man vill ju se det i lopp också. Han gjorde det klassiska, brakade iväg i 1.12-fart och det är hans grej när han är i form, sa Adrian Kolgjini.
Och tillade.
– Jag tror att vintermeetinget i Paris kommer att vara succé för hans del.

Michael Carlsson, Kanal 75


Who’s Who är hästen som tidigt blev en snackis på sitt namn och likheten med pappan Maharajah. Han radade tidigt upp segrarna men slog ige..


Who’s Who är hästen som tidigt blev en snackis på sitt namn och likheten med pappan Maharajah. Han radade tidigt upp segrarna men slog igenom på allvar när han vann försök och final i V75 i fjol våras. Då blev han också favorit till Derbyt och precis som sin pappa Maharajah tog han en imponerande triumf i travsportens blå band. Segertiden blev 1.12,0/2640a vilket var nytt svenskt rekord för fyraåriga hingstar och valacker.
- Det var en fantastisk känsla och det största jag har upplevt inom travet. Inget snack om den saken. Han är en otroligt fin häst med en väldig styrka och hög kapacitet, säger Pasi Aiko.

”Spänstig och fin i årsdebuten”
Who’s Who, som har sprungit in drygt 5,6 miljoner kronor, blev framröstad till Årets Fyraåring på Hästgalan i Stockholm. Han hade fått en rejäl vinterträning i kroppen innan årsdebuten ägde rum för två veckor sedan. Då vann Who’s Who överlägset före Dibaba och det var första gången som hästen tävlade barfota runt om.
- Årsdebuten visade precis det vi ville se. Han var smidig och fin och löpvillig, Det var kanon och Örjan var nöjd med hästen och tyckte han var spänstig. Hästen vann med krafter kvar, så det var roligt, säger Pasi Aikio.
- Han har haft en jättebra vinter med mycket tryckvagnsträning och varit inne på Solvalla två gånger innan årsdebuten. Men då hade vi lite otur med banan som inte var så bra så han hade bara gått 1.19 som snabbast inför comebacken. Vi visste inte riktigt var formen låg men han levererade ett skönt besked direkt.

”Kräver inte att han ska vinna direkt”
På lördag väntar årets andra start för Who’s Who. Han går då ut i V75-6 på Mantorp och gör debut i Gulddivisionen från spår tio över 2640 meter. I sulkyn sitter som vanligt Örjan Kihlström.
- Hästen har tagit loppet bra och ska normalt sett bara gå framåt. Han känns jättefin men man ska tänka på att det är första gången i Gulddivisionen och dessutom bakspår. Det är tufft och man måste ha det rätta flytet därifrån. Så jag ligger lite lågt.
- Jag kräver inte att han bara ska gå ut och vinna direkt utan han måste få växa in i klassen. Men de värsta hästarna är inte med i loppet, även om On Track Piraten i sina bästa stunder kan slå vem som helst. Who’s Who var så pass fin i årsdebuten att jag inte blir förvånad om han är med i matchen i alla fall och fightas om segern.

”Provar jänkarvagn för första gången”

Några ändringar i balans och utrustning?
- Det blir barfota runt om som senast, det fungerade bra. Sedan så kommer vi även att prova en jänkarvagn på honom för första gången. Det blir intressant att se.
Hur blir den fortsatta matchningen framöver för Who’s Who?
- Jubileumspokalen har varit det första stora målet och att ha hästen i toppform till den dagen. Sedan är det klart att man drömmer om Prix d’Amerique, men det är väl varje travtränares dröm. Men jag tror mig i alla fall ha en häst som ska kunna vara med där om det flyter på. Fast då måste han visa i sommar att han tävlar bra och utvecklas. Det blir en spännande tid framöver, säger Pasi Aikio.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det var en lättad och glad Pasi Aikio som begav sig till vinnarcirkeln sedan han fått se sin derbyvinnare Who’s Who lösa årsdebuten ..


Det var en lättad och glad Pasi Aikio som begav sig till vinnarcirkeln sedan han fått se sin derbyvinnare Who’s Who lösa årsdebuten på bästa sätt på Solvalla.
I andra ringhörnan fanns på förhand Drottningpokalsvinnaren Dibaba, men då denna tog till startgalopp utvecklade det hela sig till en joggingtur.
En joggingtur som verkade glädja alla inblandade.
- Han har jobbat riktigt bra i vinter, mycket tung träning och tagit det bra. Hästen såg riktigt fin ut, det var härligt. Det stora målet för året är givetvis Jubileumspokalen, men det är många lopp innan dess. Det är skönt att ha det här avklarat, sade Aikio medan körande Kihlström tog till ännu större superlativer.
- Han var väldigt spänstig, mjuk och fin, pigg och glad. Han kan inte kännas finare.

Favoritparad gav dubbeljackpot
Samma duo låg även bakom V86-omgångens mest imponerande vinnare. Fyraårige Alone som tvingades trava i tredjespår fram utvändigt ledaren i hårt tempo, men kunde ändå avfärda konkurrenterna på prydliga 1.11,5/1 640 meter autostart.
Temat starka favoriter höll sig kvällen igenom och Sandsjöns Enzo, Alegra B. och Alonso Caesar tog alla samma utvändiga väg till vinnarcirkeln.
J.J., Captain Simcoe och Crown Prince W.W. höll undan från ledningen medan New Steel krönte omgången genom att spurta hem ett överpacat lopp och fastställa V86-utdelningen till futtiga 417 kronor.
En motvikt mot årets många miljonutdelningar som innebär att över åtta miljoner kronor flyttas över som jackpot till kommande onsdag då Solvalla lämnar över V86-rodret till Örebro som arrangerar tävlingarna ihop med Åby.

Obesegrad till miljonloppet
Även Jägersropubliken bjöds på en sportslig godbit i det sista uttagningsloppet till Breeders Course där Upset Face lunkade undan till femte raka segern i händerna på Lutfi Kolgjini.
Därmed är hästen kvalificerad till att köra om förstapriset på en miljon kronor i finalen tillika Treåringseliten på Solvalla under elitloppssöndagen.
- Jag hade tänkt köra lite tuffare med honom idag eftersom det är dags att han hittar en växel till i sin utveckling. Det gäller att ha lite mer tempo i kroppen om vi ska ut och möta de bästa. Men den här hästen backar inte för många i kullen, sade Kolgjini som mätte ut segertiden till 1.13,2/1 640 meter autostart.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-11-12 2017-11-12 Eskilstuna-8 Örjan Kihlström 2140/2 B 2 14.8 26
2017-10-29 2017-10-29 Solvalla-3 Örjan Kihlström 2140/3 A 1 12.9 14
2017-10-17 2017-10-17 Axevalla-4 Örjan Kihlström 2140/9 C 2 14.1 60
2017-10-01 2017-10-01 Solvalla-8 Örjan Kihlström 2140/3 B 2 12.6 23
2017-09-17 2017-09-17 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/9 A 1 12.8 19
2017-08-30 2017-08-30 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/4 A 1 15.0 17
2017-07-21 2017-07-21 Axevalla-11 Örjan Kihlström 2140/10 A 0 g 23
2017-07-01 2017-07-01 Bergsåker-7 Örjan Kihlström 2140/3 A 0 g 23
2017-06-18 2017-06-18 Färjestad-9 Örjan Kihlström 2140/6 B 1 13.1 12
2017-05-26 2017-05-26 Solvalla-3 Örjan Kihlström 2140/3 A 1 13.2 15
2017-05-12 2017-05-12 Romme-1 Örjan Kihlström 2160/8 B 1 16.1 12
2018-11-11 2018-11-11 Eskilstuna-10 Örjan Kihlström 2140/4 C 5 13.0 36
2018-10-28 2018-10-28 Solvalla-12 Örjan Kihlström 2140/5 C 2 12.3 26
2018-09-29 2018-09-29 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/2 C 0 12.3 98
2018-09-02 2018-09-02 Jägersro Trav-7 Örjan Kihlström 2140/6 A 0 13.0g 42
2018-08-22 2018-08-22 Jägersro Trav-3 Örjan Kihlström 2140/7 A 2 12.3 17
2018-07-22 2018-07-22 Axevalla-10 Örjan Kihlström 2640/11 A 0 g 25
2018-07-13 2018-07-13 Axevalla-4 Örjan Kihlström 2640/6 A 2 14.2 11
2018-06-23 2018-06-23 Rättvik-5 Örjan Kihlström 2140/12 A 0 g 12
2018-05-12 2018-05-12 Åby-5 Örjan Kihlström 2140/4 A 1 11.4 13
2018-04-27 2018-04-27 Åby-6 Örjan Kihlström 2140/4 A 1 13.1 11
2018-03-29 2018-03-29 Gävle-7 Örjan Kihlström 2140/3 B 1 13.0 15
2019-11-02 2019-11-02 Solvalla-7 Torbjörn Jansson 2640/2 D 5 14.1 240
2019-10-22 2019-10-22 Solvalla-8 Torbjörn Jansson 2140/1 C 2 11.6 51
2019-10-11 2019-10-11 Romme-8 Torbjörn Jansson 2140/4 C 1 13.3 114
2019-09-29 2019-09-29 Solvalla-6 Torbjörn Jansson 1640/10 D 0 11.2 125
2019-09-20 2019-09-20 Kalmar-8 Torbjörn Jansson 2140/8 C 0 g 177
2019-09-10 2019-09-10 Solvalla-8 Torbjörn Jansson 2140/7 D 6 11.8 135
2019-07-21 2019-07-21 Axevalla-12 Torbjörn Jansson 2140/1 D 3 13.0 102
2019-07-04 2019-07-04 Halmstad-12 Torbjörn Jansson 2140/1 C 0 15.3 145
2019-06-19 2019-06-19 Solvalla-3 Torbjörn Jansson 2140/10 C 0 12.1 122
2019-06-09 2019-06-09 Bjerke-11 Torbjörn Jansson 2100/4 D 0 110
2019-05-15 2019-05-15 Solvalla-5 Torbjörn Jansson 2160/5 C 2 14.4g 42
2019-04-27 2019-04-27 Åby-9 Örjan Kihlström 2140/12 C 0 15.5g 84
2020-07-04 2020-07-04 Halmstad-2 Torbjörn Jansson 1640/2 C 0 g 57
2020-06-23 2020-06-23 Solvalla-9 Torbjörn Jansson 2140/10 B 0 g 78
2020-05-02 2020-05-02 Örebro-8 Torbjörn Jansson 2100/8 C 3 12.0 340
2020-04-01 2020-04-01 Solvalla-4 Torbjörn Jansson 2140/5 C 3 14.7 71ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se