Despot Power travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Despot Power travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Despot Power har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Despot Power har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Despot Power


Fredagskvällens huvudlopp med 150 000 kronor i förstapris lockade flera namnkunniga treåringar och bäst var Kurri Jari Boko tillsammans med..


Fredagskvällens huvudlopp med 150 000 kronor i förstapris lockade flera namnkunniga treåringar och bäst var Kurri Jari Boko tillsammans med Veijo Heiskanen.
Åbytränaren ville gärna till ledningen och körde till rejält från start och kunde överta täten från Despot Power efter 300 meter. Väl i spets så fick ledaren bestämma tempot samtidigt som det blev en hel del galopper, bland annat försvann favoriten Ready Tonight efter 700 meter.
Ingen skugga över Kurri Jari Boko som fick rejäl uppvaktning av skrällen Mr Mah Can sista 500 meterna och det stod och vägde över upploppet innan Kurri Jari Boko klev undan med en längd.
- Det var skönt att han fick visa hur bra han är och jag hade tussarna kvar, sade Veijo Heiskanen.
Hemmahästen Hillbilly Woodland vann ett försök till Diamantstoet efter ledning från start till mål tillsammans med Oscar Ginman.
Drygt 100 system hittade alla sex vinnarna och belönades med 20 301 kronor, fem rätt betalar 259 kronor och fyra rätt 30 kronor.

Magnus Blom, Kanal 75


Det var högklassig travsport vi bjöds på under Bergsåkers V75-tävlingar på lördagen. Flera hårt betrodda hästar..


Det var högklassig travsport vi bjöds på under Bergsåkers V75-tävlingar på lördagen. Flera hårt betrodda hästar och favoriter vann efter det blivit två skrällar i de två inledande avdelningarna.
E3-finalerna var i fokus och det blev en synnerligen rutinerad tränare som tog hem stoklassen, och en ung, lovande och hungrig tränare som vann finalen för hingstar och valacker.
Vi börjar med den sistnämnde för Daniel Wäjersten har fått en flygande start på sin proffstränarkarriär. Global Badman var favorit i finalen efter en imponerande insats i försöket. Tränare Wäjersten körde också som att han hade bästa hästen. Han svarade ut Ulf Ohlssons häst Vici Volante på första långsidan och såg till att ta positionen utvändigt om ledaren. För täten tog Despot Power om och kalmarhästen öppnade snabbt, 1.10,9 första femhundra metrarna men fick sedan ta det lugnare och varva på 1.16,9. Global Badman är speciell i stilen och runt sista kurvan satt Daniel Wäjersten och bara höll i sin häst. Över upploppet släppte han av lite grann den sista biten och måttade snyggt in segern precis före mållinjen. Kort efter mål rullade Global Badman över i galopp. Despot Power höll till andraplatsen och var inte långt efter i mål efter den duellen.
Men en ruskigt bra prestation av Global Badman som var starkast och bäst i loppet. Och en kylig insats i sulkyn av Daniel Wäjersten som litade på sin häst som inte var fullt körbar till slut. Han släppte av bara den sista biten och det höll. Det här var sjunde segern i elfte starten för Global Badman som i fjol var trea i Svensk Uppfödningslöpning.
Segertiden blev 1.13,0/2140a och förstapriset var 950 000 kronor.
– Det har varit en ganska stor anspänning hela dagen. Nu känns det mest bara tomt. Ingen skillnad mot tidigare. Jag trodde att jag kanske skulle gråta eller sprudla av glädje men det kanske kommer snart, sa Daniel Wäjersten på stallbacken direkt efter loppet.
– Jag hade kanske hållit ut Kims häst som jag satsat för fullt från start, men vet att jag har en häst som kunde prestera ändå. Sedan trodde jag att Kims häst, som fått öppna tufft och blivit lite vass, skulle bli mör till slut. Jag körde på säkerhet i sista sväng.

E3-kungen Båth slog till igen

Han kallas inte för E3-kungen för intet.
Svante Båth fortsätter att göra skäl för det namnet och nu kom 14:e segern i E3 genom Barbro Kronos i stoklassen.
Från positionen utvändigt om ledaren var hon bara bäst för Erik Adielsson.
– Det här är en riktigt bra talang, sa Svante Båth.
– Hon var ruggigt bra och jag är imponerade av henne, sa Erik Adielsson.

Svante Båth fortsätter att göra skäl för epitetet ”E3-kungen”. Han har haft enorma framgångar i de stora unghästloppen genom åren och framförallt i E3-finalerna. Nu har Båth plockat fram en ny stjärna i Barbro Kronos som såg till att Solvalla-tränaren bärgade sin 14:e seger i E3. Det var för övrigt den första segern i en stofinal över medeldistans och därmed har Båth vunnit i samtliga klasser i E3.
Barbro Kronos fick en tuff inledning i tredjespår runt första kurvan innan hon nådde fram utvändigt om ledande Chablis Ribb. Hon blev snabbt avlöst av Bank Wise As som kom fram utvändigt men Erik Adielsson valde att lämna andra par utvändigt efter ett varv och forcera fram utvändigt om ledaren igen inför slutrundan. Ett smart drag skulle det visa sig för när favoriten Loaded Maria attackerade sjuhundra meter kvar och drog med sig M.T.Perette i släptåg blev dessa kvar ute i tredjespår på slutrundan. Barbro Kronos slog klorna i ledande Chablis Ribb inne på upploppet och sedan säkert undan före en mycket bra avslutande Malvha Ha. Segertiden blev 1.13,8/2140a och förstapriset var 950 000 kronor.
– Det här är ju en väldigt bra häst och naturligtvis blir det mycket lättare som tränare och kusk att få jobba med sådant här material. Alla förstår att det är de större loppen vi siktar på framöver, sa Svante Båth efter ännu en storloppstriumf.
Även segerkusken Erik Adielsson strödde förstås lovord över det treåriga stoet efter Trixton.
– Jag är jättenöjd med henne och hon har utvecklats fint. Hon började karriären bra och sedan var hon lite sjuk. Men hon var så pass bra i försöket att jag hade lite feeling att det skulle gå vägen, sa Erik Adielsson.
– Jag tyckte att jag kunde kontrollera det hela utvändigt. Men även om jag kom dit jag ville så gjorde hon det väldigt bra. Hatten av för henne, det var ruggigt bra gjort. Jag är imponerad av henne.

Storfavoriten föll i inledningen
Det blev favoritfall i V75-inledningen när storfavoriten Vikens High Yield föll. Han kom tidigt till ledningen men kunde inte stå emot en vasst spurtande Ribaude den sista biten. Örjan Kihlström tråcklade sig loss från tredje invändigt in på upploppet och hann fram kort före mål.
Det blev en skräll även i V75-2 när Magnus A Djuse styrde in Jerry Riordan-tränade Bordeaux S. som gick ett starkt slutvarv och avgjorde på upploppet.

Duellen kom av sig – Odd Herakles överlägsen
Den på förhand förväntade duellen i kallblodsloppet mellan Odd Herakles och Månprinsen A.M. uteblev. Tom Erik Solberg vann starten och kom före Gunnar Melander. Han forcerade Odd Herakles till ledningen ut på den första långsidan och strax senare galopperade plötsligt Månprinsen A.M. Då låg förstås vägen öppen för Odd Herakles som drog ifrån till en överlägsen seger och imponerade på nytt. Segertiden blev 1.20,2/2160 och förstapriset var 250 000 kronor för den här segermaskinen. Månprinsen A.M. fick det inte att stämma och det här var ”Prinsens” första galopp i ett lopp på tre år.
– Det var någonting som inte var bra i dag. Han kändes ju bra efter galoppen men galopperar ju inte så där om det är som det ska vara, sa en besviken Gunnar Melander.

Ny seger för stenkrossen
Vaduz Wise As är en stenkross som har börjat strålande hos sin nye tränare Timo Nurmos. Nu kom den tredje segern i fjärde starten för Solvalla-tränaren och dessutom den andra i V75. Jorma Kontio körde som en gud och hittade ner i andra par utvändigt från det svåra utgångsläget med spår åtta bakom bilen. Efter attack på den sista bortre långsidan sprängdes fältet i sista kurvan när ledande Redhot Tap Dancer gav upp från ledningen. Samtidigt smet Whelk ut från rygg på ledaren och utmanade in på upploppet men Vaduz Wise As sträckte ärligt på sig och vann till slut säkert.
From The Mine är en effektiv frontrunner och efter att Magnus A Djuse luggat Even’s Cool Boy på ledningen var mycket vunnet i V75-avslutningen. From The Mine fick bestämma i täten och höll undan till en lätt seger i en snabb avslutning. Tränar gör Catarina Norqvist i Umeå.
Sju rätt på V75 betalade 11 520 kronor, sex rätt gav 85 kronor medan det inte blev någon utdelning på fem rätt. Därmed blir det en ny jackpot på V75 vilken faller ut kommande lördag i Halmstad.

Michael Carlsson, Kanal 75


Under måndagkvällen kördes det uttagningslopp till E3 för hingstar och ston i Örebro. Det bjöds på många fina prestat..


Under måndagkvällen kördes det uttagningslopp till E3 för hingstar och ston i Örebro. Det bjöds på många fina prestationer och finalerna innehåller flertalet segerkandidater på förhand.
Loaded Maria vet fortfarande inte hur det känns att förlora efter fem starter. Hon kunde inte försvara ledningen från innerspåret bakom bilen men Markus B Svedberg tog sig snabbt ut och forcerade hästen tidigt till ledningen. Sedan klev Loaded Maria undan till en övertygande seger över upploppet och såg inte speciellt tagen ut genom mål. Segertiden blev 1.13,8/2100a och tvåa och med till final även Bank Wise As som hade krafter kvar från rygg på ledaren. Loaded Maria fick spår tre i finalen.
– Spår tre är jag jättenöjd med. Jag har varit med i några unghästfinaler tidigare men så här bra chans att vinna har jag inte haft tidigare. Vi har inte gjort några ändringar på henne ännu och det verkar inte behövas, sa Markus B Svedberg lite lagom kaxigt.

Wäjersten het i finalen med Global Badman
Daniel Wäjersten har fått en flygande start på sin tränarkarriär och nu har han en het segerkandidat i finalen för hingstar och valacker. Global Badman svarade för en imponerande insats när han vann sitt uttagningslopp till E3. Han fick en resa en bit ner i fältet i fjärde par utvändigt samtidigt som det kördes rätt så sakta i täten, 1.15 första varvet. Men trots det så sprang Global Badman bara runt sina konkurrenter med mäktiga kliv efter en attack sjuhundra meter kvar. Han blev utmanad av Vici Volantes över upploppet men svarade resolut hela vägen in i mål. Segertiden blev 1.13,7/2100a för en här jättefina och kraftfulla hästen.

Båth kan ta 14:e E3-segern genom Barbro Kronos
Svante Båth är E3-kungen med inte mindre än 13 finalsegrar genom åren. Nu kan det mycket väl bli en 14:e genom Barbro Kronos. Hon vann sitt försök retfullt enkelt efter en perfekt resa. Barbro Kronos hade knepiga spår sju bakom bilen men Erik Adielsson hittade ner i andra par utvändigt och serverade hästen ett drömlopp. Detta samtidigt som ledande Motive Match dundrade på i ett hårt tempo i ledningen med favoriten M.T.Perett utvändigt. Den sistnämnda höll starkt till andraplatsen men var utan chans att kunna stå emot Barbro Kronos när Erik Adielsson vred ut till attack vid upploppets början. Barbro Kronos avgjorde lätt utan att behöva förta sig.

Global Bookmaker och Despot Power skrällde…
I det första uttagningsloppet för hingstar och valacker blev det skrällseger genom Global Bookmaker och Mattias Djuse. Ekipaget kom igenom perfekt från spår elva till andra par utvändigt, samtidigt som det var stenhårt tempo i täten. Maestro Zon tog hand om ledningen men släppte till en hårt pressande Natorp Bo. Första femhundra gick efter våldsamma 1.08,7 och Natorp Bo var märkt av den tuffa öppningen in på upploppet. Global Bookmaker spurtade till en lätt seger före en mycket bra Maestro Zon som tog andraplatsen efter en tuffa inledningen. Segertiden blev 1.13,3/2100a.
Despot Power, tränad av Thomas Madsen, skrällde rejält i sitt uttagningslopp när han vann för Kim Eriksson till 34 gånger pengarna. Han fick en perfekt ryggresa och besegrade närmast Revelation, där den sistnämnde avslutade mycket bra efter en resa långt ner i kön. Trea blev Selected News som fullföljde starkt efter ett struligt lopp.

…Liksom Finland
Finland var riktigt rejäl vid sin skrällseger. Hon var med i den tuffa spetskörningen och tog ledningen via 1.09 första femhundra och släppte sedan till favoriten Malva Ha. Luckan kom perfekt in på upploppet och Finland spurtade till seger men blev stenhårt utmanad av Honey Mearas den sista biten. Hon lyckades dock hålla undan med en nos. Segertiden skrevs till 1.13,7/2100a.

Ny framgång för Oscarsson
Jim Oscarsson tar alltid fram bra unghästar och Florist är inget undantag. Hon vann sitt försök för Kevin Oscarsson efter en kylig styrning av Kevin. Hästen öppnade snabbt och tog ledningen men släppte sedan till Globalizer som kom stormande efter fjärdespår i första sväng. Florist bidade sin tid i rygg på ledaren och luckan kom som på beställning tvåhundra meter kvar. Florist speedade till en lätt seger före Globalizer.
Chablis Ribb kom snabbt till ledningen i det avslutande uttagningsloppet för ston och vann enkelt för sin tränare Leif Witasp.
E3-finalerna avgörs nästkommande lördag 27 juni på Bergsåker. Förstapriset i respektive final är 950 000 kronor.

Final E3-finalen för ston
1) Florist
2) Chablis Ribb
3) Loaded Maria
4) Finland
5) Barbro Kronos
6) Bank Wise As
7) Joy Alissa
8) Diones Smaragd
9) M.T.Perett
10) Globalizer
11) Honey Mearas
12) Malva Ha

Final E3-finalen hingstar och valacker
1) Global Bookmaker
2) Global Badman
3) Despot Power
4) Maestro Zon
5) Vici Volantes
6) Jeppas Unplugged
7) Selected News
8) Zack Bris
9) Revelation
10) Fire Piston
11) Furies Rain
12) Natorp Bo

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2020-12-04 2020-12-04 Kalmar-9 Kim Eriksson 2140/3 C 0 18.3g 177
2020-11-20 2020-11-20 Kalmar-9 Kim Eriksson 2140/2 B 5 14.6 33
2020-10-25 2020-10-25 Solvalla-8 Kim Eriksson 2140/3 C 0 13.5 398
2020-10-02 2020-10-02 Kalmar-5 Kim Eriksson 2200/8 A 1 14.9 16
2020-09-11 2020-09-11 Solvalla-5 Kim Eriksson 2640/1 A 5 14.4 78
2020-08-26 2020-08-26 Solvalla-7 Kim Eriksson 2140/5 C 3 13.6 107
2020-08-05 2020-08-05 Mantorp-10 Kim Eriksson 2140/9 B 4 14.1 175
2020-06-27 2020-06-27 Bergsåker-10 Kim Eriksson 2140/3 C 2 13.0 65
2020-06-15 2020-06-15 Örebro-8 Kim Eriksson 2100/10 D 1 13.5 341
2020-05-22 2020-05-22 Kalmar-7 Kim Eriksson 2140/2 B 1 16.2 19
2020-05-08 2020-05-08 Kalmar-5 Kim Eriksson 2140/10 D 3 15.4 133
2020-04-17 2020-04-17 Kalmar-8 Kim Eriksson 2140/9 D 1 17.7 56ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se