Denver travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Denver travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Denver har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Denver har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Denver


 För fjärde året i följd kunde Örjan Kihlström kliva in i vinnarcirkeln efter Hugo Åbergs Memorial.För tredje g&a..


 För fjärde året i följd kunde Örjan Kihlström kliva in i vinnarcirkeln efter Hugo Åbergs Memorial.
För tredje gången med en häst från Daniel Redéns stall. Årets vinnare Hail Mary visade att han tillhör de allra bästa i världen. Efter tuffa lopp i Elitloppet, har sjuåringen lyft sig ännu ett snäpp. Tisdagskvällens insats på Jägersro var förstklassigm.
I vanlig ordning innebar Hugo Åbergs en fartfest. Ultion Face tog emot Önas Prince i överljudsfart den första biten, höll upp från innerspåret och klockade första halvvarvet efter 07,7. Men i fred fick inte ledaren sitta. Örjan Kihlström sände direkt fram Hail Mary för att syna utvändigt om ledaren och där skulle han bli kvar. Tempot hölls fortsatt stenhårt och medan ledaren började hissa nödflagg tänjde i stället Hail Mary på stegen.
Övertaget utökades in över upploppet och segern togs i ohotad stil.

Kihlström: Det var den vanliga Hail Mary igen
– Fan vad kul! Vilket lopp han gör, igen. Han behövde en riktig urblåsare. Det var ju nästan knock out för honom i Elitloppet, men han skakade bara av sig det…Någonstans blev det ändå rätt i Elitloppet, nu har vi hittat en växel till på honom, sa Daniel Redén efter sin senaste storloppsseger och fortsatte:
– Han har ju visat hela karriären att det är en undantagshäst. Han vann ju derbyt här nere, sedan kom han till mig och har fortsatt att visa att han är en otrolig häst. Han är en king.
Hail Mary noterade segertiden 1.09,5 över 1609 meter autostart.
Förstapriset, en tusenlapp per meter, närmare bestämt 1 609 ooo kronor. Efter Elitloppet vann hästen Jämtlands Stora Pris för att senast vara tvåa i S:t Michel-Ajo. Nu blev det alltså guld igen.
– Jag körde väl som en kratta senast i Finland, men samtidigt var han så loj i det loppet, han var trött helt enkelt. Men i dag kändes det redan i provstarten att det var den vanliga Hail Mary igen. Det är en underbar individ, när det är lopp så vet han exakt vad han ska göra, sa Örjan Kihlström.
Silvret gick till evigt unge Vivid Wise As.
Italienaren lång länge sist i fältet men avslutande vindsnabbt ute i vida spår för att nypa andraplatsen före finländske Hierro Boko, just hästen som senast besegrade Hail Mary. Skrällen Howdy Partner knep fjärdeplatsen efter en invändig resa, före Power som var hästen som ledde anfallet i tredjespår.

Supertalangen Ester – fortfarande obesegrad
Ester Degli Dei. Lägg det namnet nära på minnet.
Nu fick den svenska publiken också bevittna stoet som, även efter den här kvällen, är obesegrad. Hennes femte raka kom i den andra finalen av Breeders Course.
Vinnaren var inblandad i en ordentlig startrusning där hon inte kunde ta sig förbi Noah Boko, men då kontrahenten galopperade med varvet kvar, kunde Ester Degli Dei plötsligt finna sig i ledningen. Eros Jet uppvaktade enträget på utsidan, men ledarinnan vägrade släppa någon förbi sig. En toppinsats av treåringen som klockades till 1.11,7 över 1640 meter med bilstart. Förstapriset var 800 000 kronor.
– Hon är jättesnabb, en supertalang. Man har varit lite stressad i dag, för en sådan här häst förtjänar att vinna ett sådant här lopp, för hon är så bra. Men nu är jag glad, det är ett stort lopp att vinna. Hon blev förstås hjälpt av att ledaren galopperade, sedan fick hon hämta andan en liten bit och då räckte det hela vägen, sa tränaren Paul Hagoort.

Millmighty och Paw bjöd på show i stayerloppet
Kvällens kanske allra gladaste på Jägersro var Paw Mahony.
I stayerslaget Malmö Stads Pris visade han upp sin hjälte Millmighty i alldeles bländande skick. Ett lopp över 3140 meter – men bara en häst på banan. Millmighty tog ledningen, ökade, ökade lite till och bara länsade undan. Redan hundra meter kvar kunde Årjängstränaren påbörja segerfirandet.
– Det känns overkligt. Helt sjukt…vilken jäkla häst. Jag är så otroligt stolt, vi har lagt ned så mycket jobb på honom och slitit för att få honom tillbaka. Det är min största seger penningmässigt men också känslomässigt. Den här hästen, han reser sig och kommer tillbaka för att gå på knock, sa en tagen Paw Mahony.
Mick N. Boko är säkert en häst som kommer låta höra talas om sig framöver.
Fyraåringen som tränas av Jeroen Engwerda dröjde länge innan attacken sattes in i Prix la Capelle men när den pampiga travaren väl fick upp farten gick det rysligt fort. Jaap van Rijn i sulkyn, måttade in segern strax före mållinjen.
– En väldigt fin häst, även om han ser lite lustig ut i värmningen, väldigt stark. Jag följde i ryggar och han avslutade starkt. Han måste nog bli lite snabbare från start men när han väl hittar de växlarna så kan han bli riktigt bra, sa van Rijn.
Mer framgångar skulle strax följa för team Engwerda och van Rijn.
De tog nämligen även hem Bronsdivisionens försök. Segervapnet var den barfotatravande Carloforte Font som precis i målskjutsen fångade in en tapper Smile Silvio.
Halva fältet galopperade bort sig redan före första kurvan i Diamantstoet.
Stod på benen gjorde dock Collier I.T som blixtrade till täten för Calle Jepson och sedan fick dämpa tempot. Lady Beluga försökte utmana men den anförande italienskan från Gennaro Casillos stall, avslutade lika kvickt som hon inledde – och vann lätt.
Prix Argentan avverkades i fasligt tempo.
Något som passade Miss Lynx perfekt där stoet satt i kön och kunde spara krafterna till finishen. Trots att Miss Lynx var streckad på enbart en procent på V75® avgjorde hon enkelt till slut för ett ordentligt rens i kuponghögen. Micha Brouwer körde, Danny Brouwer tränar.
Prix Cagnes-sur-Mer, sprinterloppet för fyraåringarna kördes innan V75®.
Här visade Alessandro Gocciadoro upp spännande Denver Gio som bara stack undan över upploppet efter att ha fått bestämma i ledningen. Hästens sjätte seger i åttonde årsstarten.
16,67 system lyckades med konststycket att finna sju rätt. Det belönades med 506 648 kronor.
För sex rätt var förtjänsten 775 kronor och för fem rätt 57 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Svenska Travligans sommarturné hade på onsdagen kommit fram till Örnsköldsvik och Solängets travbana.Arrangörerna hade tur med ..


Svenska Travligans sommarturné hade på onsdagen kommit fram till Örnsköldsvik och Solängets travbana.
Arrangörerna hade tur med vädret och den tjugogradiga värmen gjorde alldeles säkert sitt till för sporten under kvällen.
Med banans största lopp Silverörnen över medeldistans har banrekordet legat en bit över 1.10 i många år.
Under onsdagen noterades ett nytt banrekord – alla kategorier – i silverdivisionsförsöket som inledde V86-spelet.
Italienfödde fyraåringen Denver Gio segrade på 1.10,4 över 1640 meter autostart.
Magnus A Djuse och Daniel Wäjersten stred länge om ledningen. Efter 400 meter i den första kurvan backade Wäjersten ner Mellby Joker i ledarens rygg.
Öppningen klockades till 1.07,0 första 500!
Magnus A Djuse kunde sedan lugna ner tempot något med Alessandro Gocciadoros häst som var favorit i loppet.
Segertiden i mål var alltså ett nytt banrekord och en kapning av hästen Sign Mee Up Toos tidigare rekord från 2018 med två tiondelar.
Magnus A Djuse om kubbningen i inledningen.
– Wäjersten var bara nästan förbi där och hade övertag ett tag men kurvan räddade oss, Det var en fin häst det här, sa 23-åringen.

Största loppen till Kihlström
Stortränarna Daniel Redén och Alessandro Gocciadoro deltog med många hästar och de flesta favoriterna kom från just deras stallar..
En viss Örjan Kihlström tog hem de två största loppen under kvällen med en häst av vardera rasen.
I Nordgubbens Minne, tillika en final för kallbloden med 220 000 kronor till vinnaren, satt Kihlström i stor ledning nästan hela loppet tillsammans med B.W.Sture.
Tioåringen som tävlat mot högsta eliten i flera år sågs tidigt i spåren från dubbla tillägg och kördes till ledningen efter 700 meter.
Ingen kom sedan riktigt i närheten. Jan-Olov Persson tränar.
– Det har alltid varit en bra häst och han har fortsatt utvecklas, Nu är han väl finare än någonsin. Han gjorde det själv, det bara bar iväg och då fick han springa på, sa Örjan Kihlström.

”Det är för tidigt att ropa hej”
Även anrika Silverörnen tillika gulddivisionen gick till Kihlström.
Efter två starter för sin nye tränare Daniel Redén var det dags för första segern för Admiral As i den nya regin. Kihlström var omgångens näst mest spelade (58 procent) med sjuåringen som tog en promenadseger efter att ha körts till ledningen 1500 meter från mål.
– Det känns skönt att han fungerade och visade bra form. Det har varit mycket problem med honom i karriären men nu har han i alla gått felfritt här ett par gånger. Just nu har han varit bra i några starter men det är för tidigt att ropa hej då han haft bättre och sämre perioder i hela sitt liv, sa segerkusken.

Fyrtal för Kihlström
Örjan Kihlström vann fyra (!) av loppen på V86 och tredje victorian kom med Hankypanky Pinkman, andrahandsfavorit i klass I-loppet.
Magnus A Djuse körde sig till ledningen med loppets favorit Danao Degli Dei men den starke femåringen i träning hos Daniel Redén avgjorde på ett snyggt sätt över upploppet före starkt avslutande Kingslayer Pellini.
Solvallatränaren Redén tränar även vinnaren av bronsdivisionen, Chestnut, som höll undan på målfoto från ledningen före en flygande Rossi Garline som var nära att vända in och ut på hela fältet från ett "omöjligt" tolftespår med sin tränare Christoffer Eriksson i sulkyn.

Västerbo Ajax släppte ingen förbi sig
I onsdagens V86-5, ett försök i klass II, fick emellertid Örjan Kihlström och Daniel Redén se sig slagna med omgångens största favorit Never Mind’em.
Henrik Svensson tog sig planenligt till ledningen med Västerbo Ajax och fick storfavoriten utvändigt i ett tidigt skede. Loppet stod och vägde men Never Mind’em tog sig aldrig förbi.
– Det var en bra häst på utsidan men jag kände mig absolut inte slagen någon gång under loppet. Det är en otroligt fin häst, stark och rejäl och öppnar bra, sa Henrik Svensson.
Västerbo Ajax tränas av Lars Wikström på Bergsåker och är obesegrad i just ledningen efter sju försök.
Ove A Lindqvist hade lekstuga i Super Ariels lopp. Diamantstoet tillsammans med kapabla Olly Håleryd. Segertiden skrevs till  1.13,0 över 2160 meter.
Det femåriga stoet hade gott om krafter sparade i mål och såg löpglad ut.
Ove A Lindqvist stod med tillägg men körde till direkt och körde sig till ledningen 1400 meter till mål. Olly Håleryd lämnade sedan motståndarna i sista kurvan.
– Hon är riktigt, riktigt bra men har inte haft den rätta turen. Jag höll på att göra bort mig i dag när jag gjorde käckremmen lite för lång så hon sprang och slog ihop lite grand och ville iväg. Men hon hade jättemycket krafter kvar och visade att hon duger, sa Lindqvist.
Vinnaren tränas av Oves sambo Ann-Catrin Frisk och ägs av ett större andelsgäng i Skellefteå som går under namnet Stall Nalta Eljest.
Det andra stora kallblodsloppet som kördes den här kvällen var Säterbests Minne.
Ett lopp över medeldistans med tolv hästar bakom bilen.
Öystein Tjomsland var knapp favorit i en spelmässigt mycket jämn upplaga av loppet med femårige Kleppbest men skulle visa sig överlägsen.
Alla rätt på V86 delade ut 5 725 kronor. Sju rätt gav 88 kronor medan det blev jackpot på sex rätt och miljoner vidare till nästa onsdag.

Mikael Wikner, Kanal 75


Chanslös i spetsstriden mot en chanslös häst.Då tog Magnus A Djuse beslutet som avgjorde Finlandia-Ajo 2023.Efter ett blixtsnabbt initiativ..


Chanslös i spetsstriden mot en chanslös häst.
Då tog Magnus A Djuse beslutet som avgjorde Finlandia-Ajo 2023.
Efter ett blixtsnabbt initiativ styrde han fram utvändigt om ledande jätteskrällen Global Withdrawl.
Det innebar att Stoletheshow varken behövde lägga en speed från start eller trava någon sväng i tredjespår och ändå kunde diktera tempot efter behag.
Att Santtu Raitala bakom den katapultstartande hemmahästen försökte rycka åt sig ett vinnande försprång i slutsvängen betydde ingenting, Vid det laget visste Djuse exakt vad han, Raitala och skuggande Alessandro Gocciadoro hade i tömmarna och valde att koncentrera sig på att hålla den senare fastlåst med Bengurion Jet.
När den maffige italienske unghäststjärnan väl fick fritt avslutade han som i fornstora dagar, men var ändå chanslös att nå Stoletheshow som sprintade upploppsrakan ner och fångade in ledaren i precis rätt tid.
- Vi tog oss inte förbi Bengurion Jet och fick gå ner i rygg på den. Sedan tyckte jag att jag satt lite väl långt bak i tredje ytter, och min häst går ju bra utan rygg så jag chansade och gick fram i dödens. I sista sväng hade jag en god känsla och han gick så fort sista 150 meterna att det kändes stabilt. Hästen var kanonfin, ännu mer laddad än på Solvalla, förklarade Djuse som satt upp bakom den svenskfödde åttaåringen för andra gången.
- En väldigt allround häst, startsnabb och stark, en topphäst. Han platsar bland topp tre jag har kört i karriären, fortsatte Djuse.
Bengurion Jet spurtade precis förbi Global Withdrawl i kampen om andrapriset. Favoriten och forne elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet ställdes schack matt av Djuses taktiska drag och kom aldrig i närheten av tätkänning från sitt bakspår.
Segern var värd 1,2 miljoner kronor och tiden för Stoletheshow blev 1.11.10,6/1 620 meter autostart.

Kallblodskungen till Solvalla för första gången
Duellen mellan Finlands kallblodskung Evartti och kronprinsen Parvelan Retu såg ut att komma av sig då den förre blev fastlåst i ledarryggen och den senare galopperade.
Men när upploppet nalkades var det ändå hemmastjärnorna som kom in främst sedan Evartti fått luckan i god tid samtidigt som Parvelan Retu reparerat med en mäktig repa i fjärdespår. Det blev avgörande för utgången när Anti Ojanpäris tolvåring kunde avfärda sin fyra år yngre antagonist.
- Det var jättedramatiskt första 100 meterna med två bra hästar som galopperade. Vi var inte nöjda med värmningen och bestämde oss därför för att köra i rygg idag, förklarade Santtu Raitala om hästen som tagit hem de tre senaste upplagorna av Finlands största travfest Kungstravet och nu har siktet inställt mot ett första besök på Solvalla och Elitkampen.
- Det har varit vårt stora mål hela vintern att komma till Solvalla. Att han inte var som bäst idag beror på vädret. Det har varit väldigt kallt i veckan och det är en häst som fungerar mycket bättre i varmt väder eftersom han är så otroligt muskulös.
Ett härligt tillskott till kallblodsvärldens enda miljonlopp sista söndagen maj, däremot ser Petri Laine och Parvelan Retu ut att stanna hemma och fokusera på att ta revansch senare i sommar.
- Hästen var väldigt aggressiv bakom bilen och det blev galopp. Men han gick jättebra efter det. Petri får fundera på Elitkampen, men jag tror att det stora målet i år är Kungstravet, förklarade körande Hannu Torvinen.
En häst som däremot lär förgylla Elitkampen är Jan-Olov Perssons Stjärnblomster som den här gången fick ta den enkla vägen mot stona och joggade hem segern till bottenodds för Mats E Djuse utanför V75.

63 miljoner på lördag
Däremot fick en annan hemmafavorit stryka på foten. Pekka Korpis fyraårige segermaskin Corazon Combo kom programenligt till ledningen och stod emot pressen från utvändige andrahandsfavoriten Pericilum, men hade inget svar när Alessandro Gocciadoro fann luckan bakom Denver Gio som visade sällsamt kvicka fötter över upploppet.
- Det trodde jag inte före loppet. Hästen var verkligen snabb sista 300 meterna. Nu blir det Solvalla och Fyraåringseliten. Jag tror att han kan springa fort över en mile, kommenterade Italiens tränardominant som även levererade bakom favoriten Dragons Bar.
En annan häst som verkar styra kosan mot Solvalla sista helgen i maj är Global Beware som höll för favorittrycket i långloppet för Tapio Perttunen och siktar mot Harper Hanovers lopp.
Ville Mäkelä drog skorna på Mr Stahl som spurtade till skrällseger från spår 12 för Santtu Raitala medan nestor Jorma Kontio lotsade in Reima Kuislas nya stjärnämne Mandela Zon från dödens.
V75 betalade 6 695 kronor för sju rätt. Jackpot på fem rätt innebär att lördagens pott på Umåker fick ytterligare bränsle där ATG spår 63 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


Till vardags spelar han för Denver Nuggets och det serbiska landslaget och har blivit utsedd till NBA:s mest värdefulla spelare de senaste två s..


Till vardags spelar han för Denver Nuggets och det serbiska landslaget och har blivit utsedd till NBA:s mest värdefulla spelare de senaste två säsongerna. Nikola Jokic är en av världens bästa basketspelare.
Elitloppshelgen spenderar han på Solvalla.
Jokic, som har ett stort travintresse, gjorde sensationellt gästspel i sulkyn bakom den av Alessandro Gocciadoro tränade Vitruvio då stjärntravaren skulle värmas inför elitloppspubliken.
Och kanske får vi se basketgiganten på fler Solvallabesök i framtiden.
– Min dröm är att flytta tillbaka till Serbien och bli travtränare efter basketkarriären. Mitt land är tyvärr sämst i Europa på trav, det finns kanske 150 starthästar och det är väldigt krångligt att starta utomlands. Men det är ändå jätteroligt, säger Jokic till travreportern Peter Anderssons Twitter.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


På onsdag körs uttagningarna till Svenskt Travderby. 72 hästar fördelade på sex uttagningslopp gör upp om derbyplatserna och de ..


På onsdag körs uttagningarna till Svenskt Travderby. 72 hästar fördelade på sex uttagningslopp gör upp om derbyplatserna och de två främst placerade i respektive lopp går vidare till finalen på Jägersro 4 september, där evig ära och två miljoner kronor väntar på vinnaren. Förhandsfavoriten Readly Express drog spår tre i sitt försök. Värt att notera är också att ett sto tar upp kampen med grabbarna, Lutfi Kolgjinis Pasithea Face.

Uttagningslopp 1, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. Breidabliks Nubbe – Christoffer Eriksson
2. Olympic Torch – Torbjörn Jansson
3. Ready To Flex – Erik Adielsson
4. Isor Håleryd – Peter Untersteiner
5. Scarlets Mirakel – Robert Bergh
6. Scarlet Ribb – Ulf Ohlsson
7. New Muscle Ås – Björn Goop
8. Farzad Boko – Roger Malmqvist
9. Francesco Boko – Per Nordström
10. Frank W. – Hugo J:r Langeweg
11. Ottens Casher – Örjan Kihlström
12. Hawk Cliff – Jorma Kontio
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 2, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. Mellby Duke – Peter Untersteiner
2. Pampalo – Björn Goop
3. Readly Express – Jorma Kontio
4. Pythagoras Face – Örjan Kihlström
5. Conrads Definitif – Thomas Uhrberg
6. Toddler – Christoffer Eriksson
7. Bacan Degato – Veijo Heiskanen
8. Flynn Boko – Hannu Torvinen
9. Cupido Sisu – Per Lennartsson
10. Pirate Broline – Erik Svensson
11. Totally Secret – Ulf Ohlsson
12. Gambino Degato – Johan Untersteiner
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 3, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. In Vain Sund – Örjan Kihlström
2. Falco di Quattro – André Eklundh
3. Bryssel – Björn Goop
4. Angle Of Attack – Robert Bergh
5. Palermo Broline – Erik Adielsson
6. Favorite Boko – Stefan Söderkvist
7. Target Kronos – Adrian Kolgjini
8. Bottnas Commandeur – Torbjörn Jansson
9. Pajas Face – Christoffer Eriksson
10. Flash Håleryd – Peter Untersteiner
11. Xceed G.T. – Per Lennartsson
12. Tjacko Zaz – Ulf Ohlsson
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 4, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. Conny Sisu – Veijo Heiskanen
2. Calle Laday – Ulf Ohlsson
3. Sambuca Knight – Robert Bergh
4. Day Or Night In – Johan Untersteiner
5. Oscar Rhode – Björn Goop
6. Pasithea Face – Lutfi Kolgjini
7. Fat Tony – Hugo J:r Langeweg
8. Tromb Access – Peter Untersteiner
9. Mellby Demon – Jorma Kontio
10. Sevilla – Per Nordström
11. Tadpole – Håkan K Persson
12. Globalsatisfaction – Erik Adielsson
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 5, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. Wingait C.H. – Stefan Persson
2. Trabant-Jorma Kontio
3. Zoko Lane – Thomas Uhrberg
4. Mellby Drake – Robert Bergh
5. Denver Brodde – Jimmy H Andersson
6. Fighting Joe – Tom Horpestad
7. Please Mr Please – Veijo Heiskanen
8. Ceasar Sisu – Örjan Kihlström
9. Nappa Scar – Per Lennartsson
10. Clemenza Am – Lutfi Kolgjini
11. Dragster – Roger Malmqvist
12. Nobel Southwind – Peter Untersteiner
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 6, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. Copimade – Jörgen Westholm
2. Run Ceasar Run – Robert Bergh
3. Gijon – Johan Untersteiner
4. Tellmeastory – Veijo Heiskanen
5. Erik Sting – Erik Adielsson
6. M.T.Kingofthehill – Björn Goop
7. Heavy Sound – Kenneth Haugstad
8. Casanova Sisu – Örjan Kihlström
9. Tumble Dryer – Christoffer Eriksson
10. Herakleitos F. – Adrian Kolgjini
11. Poet Broline – Peter Untersteiner
12 Sir Corneliani – Thomas Uhrberg
Förstapris: 200 000 kronor

Ola Johansson, Kanal 75


Solvallatränaren har för dagen 183 hästar på träningslistan. Det är fler hästar än någon av de andra toppträ..


Solvallatränaren har för dagen 183 hästar på träningslistan. Det är fler hästar än någon av de andra topptränarna har. Peter Untersteiner har 168, Robert Bergh 161, Roger Walmann har 147 hästar exempelvis.
- Men det där är en sanning med modifikation. Jag är störst i landet när det gäller hästar på träningslistan, ja, men tar du bort ett- och tvååringarna, samt konvalescenterna så är det 70-75 hästar som är i startbar ålder.
- Det finns flera andra tränare som kan konkurrera men en del har inte sina ettåringar eller konvalescenter på träningslistan. Men jag har valt att ha det så här, säger Svante Båth.

”Måste våga förlora för att vinna”
Han skickar två av hästarna till Visby som under onsdagen är värd för V86. En av dem är stallets stjärna Quid Pro Quo som efter segern i årsdebuten inte har haft marginalerna på sin sida i loppen. Senast fick han en resa i fjärde par utvändigt och trots en jättesnabb avslutning så var han chanslös att nå fram till ledande och vinnande Knows Nothing. Innan dess satt Quid Pro Quo fast med krafter kvar i tre starter i rad efter att ha körts invändigt varje gång. Den snart sjufaldige miljonären har tidigare visat att han är som mest efffektiv när han får smyga med i ryggar och spela ut sin vassa speed till slut.
- Så är det ju och det har blivit mycket surr runtomkring hästen i det avseendet. Vi kör för att vinna loppen och det gör man inte genom att offra och döda en häst. Ta till exempel V75-starten i Kalmar näst senast. Då hade Erik att välja på tredje par utvändigt eller tredje par invändigt. Hade han valt tredje ytter så hade han fått gå först i tredjespår med B.B.S.Sugarlight i släptåg. Då är han chanslös.

"För att vinna måste man våga förlora"
- Hade vi kört för att bli fyra, femma då skulle han ha tagit tredje par utvändigt. Därför chansade Erik från tredje par invändigt. För att vinna loppen måste man våga förlora loppen också, säger Båth.
Och tillägger med en jämförelse:
- Titta på en häst som Harry Haythrow som i Kalmar kördes i ledningen och inte räckte. Men i lördags kördes han invändigt och hittade ut till slut och vann loppet. Lite samma är det med Quid Pro Quo. Vi har vunnit Sundsvall Open Trot och Åby Stora Pris från tredje par invändigt. Vet vet också att han inte är speciellt bra från ledningen.

”Känns fin – barfota runt om nu”
Onsdagskvällens clou på Visbytravet är Gotlandslöpningen i V86-8 med 125 000 kronor i förstapris. Quid Pro Quo är en av favoriterna från spår sex bakom bilen och han körs som vanligt av Erik Adielsson.
- Hur Erik lägger upploppet vet jag inte men det jag vet är att han kommer att köra för att vinna.
- Hästen känns fin och har fortsatt bra form. Det gick fort till slut senast och han var ute i tredje- och fjärdespår i sista sväng. Han gick med skor runt om då men blir banan bra nu så blir det barfota runt om. Att det är medeldistans är också ett plus. Med en fin resa så är han med och slåss om segern, säger Svante Båth.

Du har även med Denver Brodde i V86-6. Chanserna där?
- Denver Brodde känns bra och duger bra i klassen men är bortlottad från spår åtta. Hästen är inte alls så tokig men normalt sett får han svårt från det läget.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-21 2015-11-21 Bjerke-5 1609/11 0 12.5 389
2016-03-31 2016-03-31 Åby-4 Frode Hamre 1640/5 C 1 12.3 109
2016-03-19 2016-03-19 Momarken-8 Vidar Hop 2140/9 B 0 13.9 433
2016-02-05 2016-02-05 Jarlsberg-6 Frode Hamre 1609/9 C 1 44



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se