Demo travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Demo travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Demo har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Demo har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Demo


1 Vivid Wise As – ItalienKön: hingstÅlder: 6 årTränare: Björn Goop, FärjestadKusk: Björn GoopÄgare: Scuderia Biv..


1 Vivid Wise As – Italien
Kön: hingst
Ålder: 6 år
Tränare: Björn Goop, Färjestad
Kusk: Björn Goop
Ägare: Scuderia Bivans SRL, Italien
Rekord: 1.08,6
Insprungna pengar: 7 059 152 kronor
Segerprocent: 39
Största seger: Criterium de Vitesse, Cagnes-sur-Mer 2020

Egenskaper
Styrka: 8
Speed: 9
Startsnabbhet: 8
Form: 8

Kommentar: Stenhård italienare som tampades mot eliten i Paris under vintern och fick sin rosa biljett efter vårens seger i ”Frankrikes elitlopp” Criterium de Vitesse. Tränades tidigare av kontroversielle italienaren Alessandro Gocciadoro men flyttades till Björn Goop under våren. Färjestadstränaren har kört hästen flera gånger tidigare och tillsammans vann de Prix Marcel Laurent under det franska vintermeetinget. Var inte som bäst i genrepet, men rapporteras förbättrad i träningen.


2 Sorbet – Sverige
Kön: hingst
Ålder: 9 år
Tränare: Daniel Redén, Sverige
Kusk: Per Linderoth
Ägare: Stall Zet, Sverige
Rekord: 1.09,8
Insprungna pengar: 6 621 026 kronor
Segerprocent: 29
Största seger: H.K.H. Prins Daniels lopp, Gävle 2019

Egenskaper
Styrka: 8
Speed: 7
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Temperamentsfull tuffing som tidigare var närmast ohanterbar på tävlingsdagar, men funnit harmoni med sin ponnykompis Frej. Kom igång som fyraåring då han bland annat slutade trea i Europaderbyt. Fick femåringssäsongen spolierad av en svår ligamentskada men reste sig och har sedan comebacken utvecklats konstant och etablerat sig i eliten. Gick inte vidare från spår åtta i försöket förra året men ges nu en ny chans efter respektingivande seger från positionen utvändigt om ledaren i ena upplagan av Meadow Roads lopp.


3 Disco Volante - Sverige
Kön: valack
Ålder: 7 år
Tränare: Stefan Melander, Sverige
Kusk: Carl Johan Jepson
Ägare: Stall Courant, Sverige
Rekord: 1.09,9
Insprungna pengar: 4 305 665 kronor
Segerprocent: 41
Största seger: C Th Ericssons Memorial, Jägersro 2020

Egenskaper
Styrka: 7
Speed: 7
Startsnabbhet: 10
Form: 8

Kommentar: Stänkkänslig startblixt som är extra effektiv då han får trava ut i front. Tog steget in i eliten med andraplatsen i Lotterialöpningen i Neapel förra året men slogs därefter ut i elitloppsförsöket. Har höjt sig ytterligare ett snäpp i år vilket styrks av fem segrar i gulddivisionen men kommer med aningen svårbedömd dagsform då han inte har tävlat sedan startgaloppen i Paralympiatravets final.


4 Missle Hill – Sverige
Kön: hingst
Ålder: 5 år
Tränare: Daniel Redén, Sverige
Kusk: Johan Untersteiner
Ägare: Stall Zet, Sverige
Rekord: 1.09,2
Insprungna pengar: 2 417 758 kronor
Segerprocent: 22
Största seger: Fyraåringseliten, Solvalla 2019

Egenskaper
Styrka: 6
Speed: 8
Startsnabbhet: 10
Form: 9

Kommentar: Pilsnabb muskelknatte och potentiell arvtagare till Daniel Redéns fyrfaldige elitloppsfinalist Propulsion. Vann Fyraåringseliten i fjol och har inte missat pallen i någon av sina nio starter efter flytten från USA. Tog en enkel spetsseger i Prins Carl Philips Jubileumslopp i årsdebuten och fick sin elitloppsbiljett efter ytterligare en övertygande triumf från ledningen. Får nu sitt elddop i första mötet med den yppersta eliten.


5 Chief Orlando – Finland
Kön: hingst
Ålder: 7 år
Tränare: Pia Huusari, Finland
Kusk: Rikard N Skoglund
Ägare: Kari Ala-Röyskö & Esa Himanen, Finland
Rekord: 1.09,8
Insprungna pengar: 3 251 705 kronor
Segerprocent: 28
Största seger: Silverdivisionen final, Solvalla 2018

Egenskaper
Styrka: 8
Speed: 7
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Robust norskfinsk uppstickare som utvecklats sent och presenterade sig för elitloppspubliken när han fjol slutade tvåa i Sweden Cup efter en heroisk insats utvändigt om ledaren. Demonstrerade i april sina fartresurser då han trots våldsam öppning höll undan till seger på 1.09,8 i The Onions lopp på Solvalla och belönades med en elitloppsbiljett. Förvånade med att galoppera bakom startbilen i genrepet och kördes därefter bara runt.


6 Milliondollarrhyme – Sverige
Kön: valack
Ålder: 6 år
Tränare: Fredrik B Larsson, Sverige
Kusk: Fredrik B Larsson
Ägare: MDR Trotting HB, Sverige
Rekord: 1.09,2
Insprungna pengar: 3 098 500 kronor
Segerprocent: 28
Största seger: Svenskt Mästerskap, Åby 2019

Egenskaper
Styrka: 7
Speed: 10
Startsnabbhet: 8
Form: 8

Kommentar: Kvickfotad tekniker med exceptionell förmåga att växla tempo, vilket demonstrerades vid SM-segern i höstas. Var med i Elitloppet redan i fjol och gick som fältets minst meriterade häst vidare till finalen där han slutade femma. Bekräftade via en rykande långspurt i årsdebuten att vinterträningen slagit väl ut men presterade inte på topp i Paralympiatravets final och kommer med svårbedömd form efter att senast ha gått i mål som fastlåst bakom en tröttnande ledare. Har sparat barfotaväxeln hela karriären vilken planeras att användas nu.


7 Looking Superb – Norge
Kön: hingst
Ålder: 7 år
Tränare: Frode Hamre, Norge
Kusk: Jomar Blekkan
Ägare: Kolbjörn & Ann Kristin Selmer, Norge
Rekord: 1.10,4
Insprungna pengar: 6 614 823 kronor
Segerprocent: 23
Största seger: Prix de l’Atlantique, Enghien 2019

Egenskaper
Styrka: 9
Speed: 9
Startsnabbhet: 6
Form: 9

Kommentar: Ståtlig norrman som förvandlades till en världsstjärna i händerna på franske mästertränaren Jean-Michel Bazire. Tog ett sensationellt andrapris i Prix d’Amerique 2019 och radade därefter upp topprestationer både före och efter Elitloppet, där det blev galopp i finalen. Spurtade vasst i Paralympiatravets final i april och återvände därefter till Norge. Gör första starten för Frode Hamre och körs av sin tidigare tränare Jomar Blekkan.


8 Earl Simon – Sverige
Kön: hingst
Ålder: 6 år
Tränare: Jarmo Niskanen, Frankrike
Kusk: Franck Ouvrie
Ägare: Ecurie Skytten, Sverige
Rekord: 1.09,9
Insprungna pengar: 8 959 777 kronor
Segerprocent: 45
Största seger: Prix Octave Douesnel, Vincennes 2018

Egenskaper
Styrka: 9
Speed: 8
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Svenskägd fransos med sällsynt brett register som hela tiden tillhört toppen i den franska E-kullen. Slutade trea i Europaderbyt 2018 och buntade samma år ihop sina franska kullbröder i grupp II-loppen Prix Gaston Brunet och Prix Octave Dousnel. Ståtar med fem segrar i sina tio senaste starter och har endast missat pallen fyra gånger i karriären. Tog i vintras klivet upp i äldre eliten och höll storstilat till andraplatsen i Criterium de Vitesse. Tillhör förhandsfavoriterna efter att i sin senaste start ha slagit den franska eliten i Prix des Ducs de Normandie. Både häst och kusk startar debuterar på svensk mark.

Ola Johansson & Robin Johansson, Kanal 75


Att Tae Kwon Deo gillar att gå två heat samma dag demonstrerade han när han förra sommaren vann Sprintermästaren i Halmstad. Om fyra ..


Att Tae Kwon Deo gillar att gå två heat samma dag demonstrerade han när han förra sommaren vann Sprintermästaren i Halmstad. Om fyra veckor kan det vara dags för femåringen att på nytt springa två lopp samma dag - i Elitloppet på Solvalla.
- Om inte han är en elitloppshäst vet jag inte hur bra de andra är, sa Lutfi Kolgjini direkt efter att sonen Adrian skurit mållinjen som etta med en till synes obrukad häst på snabba 1.09,8 över 1 609 meter med bilstart.
Det såg småkritiskt ut i starten när värste motståndaren på förhand, Perfect Spirit, var på väg att komma före Tae Kwon Deo från bakspår. En galopperande häst stoppade emellertid upp Perfect Spirit och när Adrian Kolgjini fick chansen efter den första svängen smet han ut i tredjespår och avancerade fram utvändigt om ledande Snowstorm Hanover. Första 500 meterna nåddes på 1.07,6 och varvet klockades till 1.09,8. Trots det höga tempot var Tae Kwon Deo ensam på banan till slut när han seglade ifrån motståndet till seger med tre längder.
- Det var fantastisk att sitta bakom honom i dag. 600 kvar hade jag inte riktigt koll på var jag hade honom men då gav jag honom marschorder en gång och då var det liksom en bomb hela vägen hem. Det är sällan, kanske aldrig, som man har så mycket att åka med när man har varvat på under 1.10 i dödens. In på upploppet var det avgjort och jag ville bara visa upp honom och inte pusha honom över huvud taget, sammanfattade Adrian Kolgjini, som sedan tidigare har siktet inställt på Elitloppet.
- Jag sa att om hästen var bra i dag vill jag väldigt gärna vara med, och det var han. Han var enorm! Det känns som att vi har en häst som kan duga och då tycker jag att han ska vara med.
Jägersrotränaren behövde inte vänta länge på besked. En och en halv timme efter loppet gav Solvallas sportchef Anders Malmrot en rosa elitloppsbiljett till Tae Kwon Deo.
- Sättet han gick 1.09,8 i dag bådar gott. Det kommer bli en fartfest sista helgen i maj, sa Malmrot.

Orebro Intn’l till Electrical Storm
Adrian Kolgjni var mycket nära att även ta hem styrkeprovet Orebro Intn’l över tre varv. Han gjorde allt i sin makt med Tengil Face i ledningen för att inte släppa in tilläggshästarna i matchen, men Mattias Djuse lyckades till fullo med sin styrning och över upploppet levererade hans Electrical Storm en vinstgivande spurt, värd 200 000 kronor.

Very Kronos tillbaka med besked
Svante Båths högkapable strulputte Very Kronos har galopperat bort stora pengar. Men när han nu var tillbaka efter närmare tre månaders tävlingsuppehåll skötte han sig, och levererade dessutom en enormt stark prestation. Erik Adielsson skötte tömmarna och via ett avslutande 1.10-varv utvändigt om ledande Religious pulveriserade Very Kronos motståndet i silverdivisionen och vann överlägset.
- Jag har fått ett gäng gråa hår på grund av honom. Han har på tok för lite pengar på kontot och det känns att han har väldigt mycket kvar att ge. Jag måste ännu en gång skicka ett tack till ägaren som visat väldigt tålamod trots ormbett och galopper och allt som har hänt, sa Svante Båth som av förklarliga skäl lägger ribban högt med sexåringen.
- Jag hoppas att han ska växa in i den yppersta, i alla fall svenska, eliten.
Tillbaka med besked var även Timor Nurmos-tränade Seismic Wave. Han avslutade fjolåret med tre raka segrar och när han nu serverades ett finns lopp i andra par utvändigt av Örjan Kihlström förlängde han segerraden i bronsdivisionen.
- Han kändes jättefin och vann på väldigt bra sätt utan att vara tom i mål, sa segerkusken.

Italiensk seger i stoeliten
Italienskan Tessy d’Ete har stångats med eliten i Frankrike men från spår tolv såg det ändå tufft ut på förhand när hon nu gjorde första starten för Jerry Riordan i stoeliten. Carl Johan Jepson gav emellertid den åttaåriga damen ett perfekt lopp i ryggar fram till upploppet och där visade hon varför hon har sex miljoner kronor på vinstkontot.
- Det löste sig perfekt för henne och ger man de här topphästarna den typen av lopp exploderar de vid upploppets början, kommenterade Jerry Riordan.

Två raka efter tränarbytet
När T.Rex Face kom till Eskilstunatränaren Håkan Karlsson för en månad sedan hade han vunnit två av arton lopp. Två starter senare har han dubblat sin segerskörd. Den här gången var det Björn Goop som skötte tömmarna och i en tät slutstrid med tappre Double Night förmådde han T-Rex Face att kriga sig först över mållinjen i klass II.
Klass I gick till Finland genom Valliant Dream och Mika Forss. Hästen var bara bäst när han efter att ha hållit högt tempo i ledningen avfärdade favoritspelade Strong Heartbeats attack genom slutkurvan och höll undan till säker triumf.
På V75 delade sju rätt ut 16 124 kronor och för sex rätt uppgick belöningen till 93 kronor. Femrättsutdelningen understeg 15 kronor och därmed går den potten vidare till nästa lördags sjurättspott. Då kan en ensam jackpotvinnare bli 78 miljoner kronor rikare.

Ola Johansson, Kanal 75


Enligt statistik från Svenska Ridsportförbundet har Sverige en miljon hästälskare. Många av dessa kan på grund av coronapandemi..


Enligt statistik från Svenska Ridsportförbundet har Sverige en miljon hästälskare. Många av dessa kan på grund av coronapandemin inte följa sina älskade hästar i den utsträckning de vill.
Därför lanserar ATG, i samarbete med Skråmsta Stuteri, programmet ”Hästhagen”, där tittare kan följa en grupp föl och deras mammor under deras första veckor i livet.
”Hästhagen” är ett direktsänt program i ”slow-tv-format”, oklippt och oredigerat från hästarnas egen naturliga miljö. Programmet visas under 19 dagar, från onsdag 29 april till söndag 17 maj och sändningstider är 07.30-16.00.
”Hästhagen” kan ses på ATG Youtube och på www.atg.se/hasthagen. Varje dag startar en ny direktsändning och det finns även möjlighet att se de gamla sändningarna i efterhand.
Carina Satrell Dahling äger gården där fölen finns.
- På morgonen är hästarna som piggast eftersom de stått stilla under natten. Så när sändningen startar 07.30 är det full fart, ja det påminner det lite om kosläppen. Efter det går det i perioder – de sover mycket, tar en rush, luktar lite, tittar lite, säger Carina Satrell Dahling.

Malin är ett föl
”Hästhagen” utspelas på Skråmsta Stuteri utanför Stockholm, där många av Sveriges allra bästa travhästar är uppfödda.
Den här gången heter huvudpersonerna, alltså de nyfödda fölen, bland andra Gunnar, Holger, Malin och April-April.
- Fölen är nyfikna. Härom dagen var det ett föl som stannade upp och tittade på en sten, för att i nästa stund bli jätterädd för den och springa därifrån. Man kan få se allt möjligt här i hagarna, men fölen är framförallt väldigt söta att titta på, säger Carina Satrell Dahling.
Tittarna får följa fölen och deras mammor genom fyra kameror placerade i Färskhagen, Rasthagen och Bebishagen. I Rasthagen och Färskhagen går fölen ensamma med mamman för få en bra relation till stoet, och lära sig vardagliga saker som att äta i en ostörd miljö. Därefter flyttar de ut till fölkompisarna i Bebishagen för lite lek och bus.
- Vi gör initiativet tillsammans med Skråmsta Gård för att ge svenskarna en möjlighet att tänka på annat i karantän. Genom åren har ATG stöttat en rad olika hästprojekt då vi vet att hästar har en bevisad positiv effekt på människor. Med “Hästhagen” hoppas vi ta den ut i stugorna, säger Martina Olsson, PR manager, ATG.

Om Hästhagen
Var: På atg.se/hasthagen och på ATG:s YouTube, här startas dagligen en ny sändning. Här går det även att se tidigare avsnitt
När: Onsdag 29 april - söndag 17 maj, klockan 07.30-16.00

Om fölen
Malin

Främsta egenskap: Busig tjej, framåt
Mamma: Marit Udsen
Pappa: Orlando Vici
Håller till i: Bebishagen

Wilhelm
Främsta egenskap: Fin fölunge som är lite försiktig
Mamma: Royalty Forever
Pappa: Southwind Frank
Håller till i: Bebishagen

Holger
Främsta egenskap: Bastant och cool och matglad
Mamma: Classact Volo
Pappa: Father Patrick
Håller till i: Bebishagen

Gunnar
Främsta egenskap: Tuff och nyfiken
Mamma: Staro Karate Kate
Pappa: S.J.’s Caviar
Håller till i: Bebishagen

April - April
Främsta egenskap: Försiktig har en ovan mamma
Mamma: Desdemona Boko
Pappa: Villiam
Håller till i: Färskhagen/Rasthagen

Ola

Främsta egenskap: Yngst i gänget, försiktig
Mamma: Mighty Trick
Pappa: Trixton
Håller till i: Färskhagen

Uffe
Främsta egenskap: Stor och kaxig har en bestämd tuff mamma
Mamma: Askens Valencia
Pappa: Villiam
Håller till i: Bebishagen

Pressrelease ATG


Efter två uppvärmningslopp utan lycka på den franska kolstybben var det i söndagens stora femåringslopp som Who’s Who skulle f..


Efter två uppvärmningslopp utan lycka på den franska kolstybben var det i söndagens stora femåringslopp som Who’s Who skulle fixa sin plats i Prix d’Amerique.
Tränaren Pasi Aikio lät förhoppningsfull på förhand och tyckte sig ha satt hästen i toppform, men väl i loppet stämde ingenting.
Örjan Kihlström var med bra ur startblocken, men i accelerationsmomentet tvekade Who’s Who, tappade fart och fick backas ner som sista häst bland de felfria.
Tempot var hårt uppskruvat hela vägen och strax efter mellantidsnoteringen på 1.10,9 första 1 200 meterna så valde Kihlström att haka på tåget i tredjespår som leddes av favoritduon Excellent och Enino du Pommereux.
Men då dessa kort senare forcerades till tätpositionerna blev svenskhoppet hängande i tredjespår utan rygg resten av loppet.
Det blev alldeles för tufft och Who’s Who kastade in handduken vid ingången till upploppet, utan att någon gång haft tätkänning.

”Kändes dunderfin”
En besviken Kihlström konstaterade kort efter mål att hästen inte hade sin bästa dag.
- Det var inte normalt helt enkelt. Jag kände ganska tidigt, 800 kvar, att något inte stod rätt till. Han blev trött för tidigt.
Minst lika frustrerad var Adrian Kolgjini som inte ens fick chansen att vara med då Speedy Face högg i galopp direkt.
- Han är knepig första stegen, men måste ”sejfa” hela tiden, men det är inte så lätt i ett fält med 16 hästar. Hästen kändes dunderfin så det stör mig något enormt, galoppen alltså, suckade Kolgjini.

Krossade löpningsrekordet
Istället blev loppet en ren styrkedemonstration från Excellent som knep fribiljetten till Prix d’Amerique i smått överlägsen stil för Alexandre Abrivard och eldade undan på strålande 1.11,6/2 700 meter, en putsning av löpningsrekordet med över en sekund.
Enino du Pommereux var lika klar tvåa medan svenskfödde exporten Alcoy kämpade sig förbi Oslo Grand Prix-vinnaren Vitruvio i kampen om bronset.
Björn Goop satt upp bakom Vivid Wise As som svarade för en urstark upphämtning till sjundeplatsen efter stor startgalopp.

Robin Johansson, Kanal 75


Hela 47 av 87 hästar – 54 procent! – på V75 denna vecka tävlar på hemmaplan.Eskil Hellberg bor i Halmstad och jobbar som trav ..


Hela 47 av 87 hästar – 54 procent! – på V75 denna vecka tävlar på hemmaplan.
Eskil Hellberg bor i Halmstad och jobbar som trav och spelexpert för bland annat Expressen, ATG Live och TV4. Han är förstås påläst inför V75-omgången och vi bad honom chansvärdera och kommentera samtliga hemmalagets hästar.
- De tre hetaste Halmstad-hästarna är 10 Aura S.L. (V75-2), 7 Vitro Diablo (V75-4) och 9 Randemar R.D. (V75-7), säger Eskil Hellberg.

Eskil Hellbergs betyg på hemmahästarna (skala 1-10):

V75-1
2 Valour Kronos (5) är inte så tokig och ska med vid gardering.
4 Nordmann (5) ser fin ut för dagen men vinner inte särskilt ofta.
5 Get Ready on Tour (6) har vunnit på V75 med Henriette, körs med helstängt huvudlag igen, det var första gången senast.
8 Orbital Ås (3) är mest effektiv utan skor.

V75-2
1 Solicious (3) är orutinerad med bra läge, inget hett bud.
2 Claire di Quattro (5) kommer vinna lopp inom kort, platsbud.
7 Elle Titation (3) gör det bra men knappast nått för vinnarspelarna.
8 M.B.S.Pretty Girl (6) överhängande galopprisk från start, men långt framme felfri.
9 Stella Follo (5) galopperade bort silverpengen senast, är bättre än raden.
10 Aura S.L. (8) mycket fartfylld häst, körs offensivt och tidigt i spets?
11 Explosive Rain (5) hoppas få fin position, kan sluta bland de tre.
13 Mahma Lane (8) ärligt råämne, hyperintressant att följa kommande säsong, segerstrider.

V75-3
2 Justice Ås (6) allt blev fel senast, form plus bra startspår = platsbud.
5 Poet Broline (2) bra i grunden, måste visa bättre takter.
7 VästerboontheNews (4) brukar gå bra denna årstiden, kan öppna snabbt.
9 Stoletheshow (5) är oftast bland de tre, kan knipa en plats.

V75-4
1 Justina (3) kommer från sällsynt seger, bra utgångsläge men ändå svårt att vinna.
4 Secret Score (4) stabila insatser på sistone, vinner när som helst.
7 Vitro Diablo (9) spetsläge och första gången med rycktussar, siktat på den här uppgiften, leder runt om.
10 Yankee Eagle (6) har formen på topp och tar ner många om det klaffar.
11 Floalts Cesna (6) är inte alls så tokig och tar framskjuten placering om hon håller sig i trav.
12 Wallbanger R.W. (3) knappast något för vinnarspelana men kan ta bra peng.
14 Setauket (5) är under utveckling och ska ses med platschans.
15 Henna (3) starkt märr som tycker om tempo, allra bäst i monté ?

V75-5
2 Four Guys Dream (5) är i bra författning för dagen och testats eventuellt i jänkarvagn för första gången.
3 Alpha K. (3) gick bra vid segern, men möter tuffare motstånd den här gången.
9 Coram d'Inverne (4) hoppas på bra position trots bakspår, kommer tjäna fina pengar.
10 He is In (6) kommer från seger, avgjorde på bra sätt, hoppas på hårt tempo.
11 Global Venture (7) jättefin häst men läget drar ner segerchansen, ändå ett tidigt bud.
12 Fireman Am (6) duger absolut i V75, men känns bortlottad den här gången.

V75-6
1 Dancin in the Rain (2) har inte startat på länge och ringrosten bör lysa igenom.
3 Patos Rose (3) rejäl vid segern, fick bra läge, behöver ändå tur för att vinna.
5 Ruth Halbak (3) fin travare med tråkigt spår, inget hett segerbud.
6 La Diva (2) trivs bäst på innerspåret, ute efter bra placering.
9 Ambon Degato (2) formen svårbedömd och rundar knappast till seger.
10 Mahjong (4) kan en hel del när hon fungerar, ska med vid större gardering.
11 Ofelia O.E. (6) rejäl sort som ska ses med god platschans.
12 Cheeky Schack (2) segerlös i år och får svårt att bryta den förbannelsen.
14 Maggie Cash (7) har varit bra hela året, fungerade med skor senast, speedar förbi många.
15 Stonewashd Diamant (8) stentuff madame somt trivs med täta starter, glider förbi samtliga?

V75-7
2 Dats So Cool (6) perfekt utgångsläge, kan resultera i framskjuten placering.
3 Demolition Man F. (6) galopperade oturligt bort segern senast, kan kliva iväg raskt inledningsvis.
4 Zio Tom Jet (6) snabb häst som fungerar både bakifrån och i ledningen, outsider.
6 M.T.Mighty Winner (6) startkatapult som lär laddas allt vad som går inledningsvis, segerchansen ökar om det blir spets.
7 Poem in Motion (5) gjort det bra hos Widegren, men spåret drar ner förhoppningarna.
8 Zeeland Kronos (1) talang med tveksam attityd, trivs klart bäst i ledningen.
9 Randemar R.D. (8) oerhört kapabel häst som fick chansen för sent senast, blir tveklöst att räkna med här.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Onsdagens V86-omgång blev stökig. Anledningen var att vädret hade gjort Solvallas banunderlag riktigt slirigt. Så slirigt att startbilen i..


Onsdagens V86-omgång blev stökig. Anledningen var att vädret hade gjort Solvallas banunderlag riktigt slirigt. Så slirigt att startbilen inte fick det rätta fästet. Redan i den första av V86-avdelningarna på huvudstadsbanan krängde bilen till så att man fick blåsa till omstart. När det var dags för kvällens andra V86-lopp på Solvalla försökte man köra med infällda vingar men då inte heller det gick uppstod förvirring. Erik Adielsson strök andrahandsfavoriten Cherish Love och övriga ekipage fick cirkulera på banan en god stund innan loppet äntligen kom iväg - med linjestart, där hästarna får gå iväg som om det vore bilstart men utan bil.
- Det blev faktiskt en fin start, jämn och bra. Och så hade ju jag en snabb häst och lyckades ta ledningen. Sedan var det lite oroande för jag tyckte att det blev väl hård körning på det här underlaget, men hon var ju bara bäst, konstaterade Torbjörn Jansson om Juhani Partanens femåriga sto som gått från klarhet till klarhet och nu tog tredje segern i femte starten efter långt uppehåll.

Delad glädje i tvååringsfinalen
Omgångens delades med Bergsåker och Pär Ländins Axel Ruda gjorde en mycket stark prestation i tvååringsfinalen i Norrlands Elitserie. Han forcerades till ledningen av Magnus A Djuse i en stenhårt öppning och ryckte sedan undan i slutsvängen. Men i sin ensamhet slog hingsten av på takten den sista biten och bakifrån kom Hector Sisu och Ulf Eriksson farande. I mål var hästarna precis jämsides och inte ens målkameran kunde skilja dem åt.
- Han gjorde ett kanonlopp och blir bara bättre och bättre. Det kändes som att vi åkte dit men sedan trodde Ulf att jag hade vunnit så då blev jag lite osäker. Men jag tycker att det var kul att vi fick dela på segern för det är två jättefina hästar, sa Magnus A Djuse.
- Delat glädje är alltid större glädje, fyllde Hector Sisus tränare Petri Salmela i.

Styrkedemonstration av Hawk Cliff
Att Hawk Cliff fick trava som första häst i andraspår spelade ingen roll. Den Timo Nurmos-tränade sjuåringen gjorde andra starten efter uppehåll och mosade ledande Dizzy River innan han gick undan till överlägsen seger.
- Han är ju rätt så stark och tuff och gör alltid vad han kan så det kändes inte så tokigt att sitta utvändigt om ledaren. Och nu var han ju bara bäst i dag och vann säkert trots att han fick göra allt jobb. Det kan bli en intressant tid framöver för honom, sa körande Örjan Kihlström i Solvallas vinnarcirkel.

Favoritgalopper i kallblodsloppet
Favoriten Tekno Eld galopperade kort efter start och andrahandsfavoriten Myr Faksen galopperade bort seger kort före mål. Därmed gick segerchecken i dubbelcupens försök på Bergsåker till Stig Jarle Röste-tränade Art Kjarvald som gjorde en gedigen insats från ledningen.
- Jag tänkte på förhand att min chans att vinna loppet var att Tekno Eld skulle hoppa, och det gjorde han. Men sedan var jag orolig för att det gick för fort och Myr Faksen hade kopplat grepp på upploppet. Så det var tacksamt för mig att han också hoppade, sa segerkusken Oskar Kylin-Blom.
Även V86-omgångens största favorit Van Gogh Z.S. brände på Bergsåker. Han fick visserligen ödsla en del krafter från start men hade inte heller någon av sina bättre dagar när han från ledningen fick segerraden bruten efter fem raka. En bra dag hade däremot Krister Jakobssons I’ll Fix It när han via en virvlande spurt flög fram till seger.
- Vi satt lite väl långt bak och fick en krånglig väg, men han sköt till otroligt bra när det väl löste sig, sa kusken Mats E Djuse.

Finsk skräll fick utdelningen att rusa
Daniel Wäjersten satte dit Heading Reference åt Håkan Skoglund på Bergsåker och på Solvalla vann Jörgen Westholm-tränade Rocky Tilly lätt efter en fin resa serverad av Ida Riester i lärlingsloppet, sedan banan hyvlats av så att startbilen åter kunde användas. Jorma Kontio avslutade jackpotomgången tillsammans med finske överraskningen Silvester, vars frenetiska spurt klädde av allt motstånd.
- Jag har drömt om det här i hela mitt liv och nu står jag här. Han har vunnit många gånger, men aldrig här på Solvalla och det är något extra, sa den överlycklige tränaren Jari Lindeman.
Åtta rätt delade ut 531 785 kronor, sex rätt 2 395 kronor och sex rätt 182 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-30 2015-12-30 Bergsåker-7 2140/9 6 17.0 147
2015-12-17 2015-12-17 Umeå-1 2140/7 7 18.1 25
2015-11-30 2015-11-30 Östersund-7 1640/3 3 15.2 35
2015-11-11 2015-11-11 Bergsåker-6 2140/1 4 14.3 283
2015-10-26 2015-10-26 Bergsåker-8 1640/3 6 14.5 44
2015-10-06 2015-10-06 Hagmyren-4 1660/14 1 14.8g 75
2016-12-25 2016-12-25 Umeå-5 Jörgen Berglund 1640/6 D 0 14.8 865
2016-11-30 2016-11-30 Bergsåker-6 Jörgen Berglund 2140/7 D 0 17.3 1071
2016-11-14 2016-11-14 Umeå-4 Jörgen Berglund 1660/6 B 0 15.4 247
2016-10-14 2016-10-14 Umeå-6 Jörgen Berglund 2140/3 D 0 15.0 471
2016-10-02 2016-10-02 Dannero-7 Jörgen Berglund 2140/9 B 2 15.7 123
2016-09-24 2016-09-24 Solänget-9 Jörgen Berglund 2148/2 B 1 16.0 39
2016-09-11 2016-09-11 Dannero-5 Jörgen Berglund 2160/9 D 5 15.1 168
2016-09-01 2016-09-01 Dannero-1 Jörgen Berglund 2640/10 D 0 16.2 102
2016-08-19 2016-08-19 Umeå-9 Jörgen Berglund 2140/7 B 3 15.0 56
2016-07-29 2016-07-29 Umeå-7 Jörgen Berglund 2140/15 B 2 15.5g 114
2016-07-22 2016-07-22 Solänget-1 Jörgen Berglund 1646/5 D 4 15.2 671
2016-07-14 2016-07-14 Bergsåker-2 Jörgen Berglund 2640/12 D 0 17.0 917
2016-06-23 2016-06-23 Dannero-7 Kristina Wallin 1640/11 D 0 14.4 1440
2016-06-14 2016-06-14 Solänget-9 Jörgen Berglund 2148/3 D 6 15.8 143
2016-06-04 2016-06-04 Dannero-9 Jörgen Berglund 2140/7 D 2 15.9 137
2016-05-22 2016-05-22 Dannero-7 Kristina Wallin 2640/5 D 0 19.2 473
2016-04-29 2016-04-29 Bergsåker-5 Kristina Wallin 1640/7 B 0 14.1 307
2016-04-18 2016-04-18 Dannero-3 Kristina Wallin 1640/5 B 0 16.0g 55
2016-04-09 2016-04-09 Östersund-8 Kristina Wallin 2140/3 C 0 g 88
2016-03-30 2016-03-30 Bergsåker-8 Jörgen Berglund 1640/11 B 4 14.3 162
2016-03-10 2016-03-10 Bergsåker-9 Kristina Wallin 2140/7 A 1 16.2 16
2016-02-24 2016-02-24 Bergsåker-7 Martin P Djuse 1640/2 D 4 12.9 243
2016-01-30 2016-01-30 Bergsåker-8 Vidar Tjomsland 2640/9 C 0 17.2 456
2016-01-21 2016-01-21 Bergsåker-8 Kristina Wallin 2640/14 B 4 17.2 212
2017-12-25 2017-12-25 Umeå-11 Kaj Widell 1640/3 C 5 15.0 339
2017-10-24 2017-10-24 Bergsåker-1 Jörgen Berglund 2140/8 B str
2017-10-17 2017-10-17 Solänget-1 Jörgen Berglund 2160/9 C 7 16.4 441
2017-09-23 2017-09-23 Östersund-3 Jörgen Berglund 1640/2 B 0 13.5 209
2017-09-09 2017-09-09 Solänget-3 Jörgen Berglund 1640/2 B 6 14.0 75
2017-08-22 2017-08-22 Solänget-1 Jörgen Berglund 2160/10 C 1 14.0 315
2017-08-05 2017-08-05 Bergsåker-5 Jörgen Berglund 2660/6 C 2 16.0 79
2017-07-21 2017-07-21 Dannero-6 Jörgen Berglund 2160/12 C 0 15.6 736
2017-07-11 2017-07-11 Hoting-5 Jörgen Berglund 1660/3 C 0
2017-06-16 2017-06-16 Bergsåker-9 Jörgen Berglund 1660/14 A 5 13.7 951
2017-06-05 2017-06-05 Dannero-9 Jörgen Berglund 2660/12 B 8 16.4 300
2017-05-22 2017-05-22 Dannero-1 Jörgen Berglund 3160/8 D 0 16.7 712
2017-05-06 2017-05-06 Dannero-1 Jörgen Berglund 2160/10 D 5 16.2 245
2017-04-08 2017-04-08 Dannero-4 Jörgen Berglund 2140/5 C 6 18.3 106
2017-03-26 2017-03-26 Dannero-5 Jörgen Berglund 1640/2 C 5 14.0 93
2017-01-19 2017-01-19 Bergsåker-8 Jörgen Berglund 1640/12 D 0 15.1 799
2018-12-21 2018-12-21 Östersund-7 Jonas Johansson 2160/6 C 6 18.7 201
2018-10-18 2018-10-18 Hagmyren-1 Emilia Leo 1640/2 D 2 14.0 175
2018-09-18 2018-09-18 Solänget-6 Jörgen Berglund 1640/2 C 4 14.0 264
2018-09-10 2018-09-10 Dannero-1 Jörgen Berglund 3160/5 D 0
2018-08-16 2018-08-16 Bergsåker-4 Oskar Kylin Blom 2640/4 D str
2018-08-05 2018-08-05 Dannero-9 Jörgen Berglund 2140/2 C 1 16.4 130
2018-05-24 2018-05-24 Östersund-7 Victor Karlsson 2140/13 D 0 15.0 1000
2018-05-10 2018-05-10 Bergsåker-5 Ricky Eklund 1640/8 D 0 13.3 1549
2018-04-29 2018-04-29 Hagmyren-5 Oskar Kylin Blom 1640/6 C 3 14.0 38
2018-04-16 2018-04-16 Östersund-5 Jörgen Berglund 1640/10 D 4 13.0 109
2018-04-06 2018-04-06 Umeå-7 Jörgen Berglund 1660/8 B 3 16.9 132
2018-03-30 2018-03-30 Umeå-6 Daniel Wäjersten 1660/11 A 4 15.4 201
2018-03-17 2018-03-17 Bergsåker-5 Victor Karlsson 2140/4 C 4 15.3 201
2018-03-01 2018-03-01 Östersund-7 Victor Karlsson 2140/9 B 3 202
2018-02-20 2018-02-20 Umeå-5 Susanne H Osterling 1660/11 B 5 15.4 215
2018-01-31 2018-01-31 Bergsåker-4 Jörgen Berglund 2640/4 D 0 17.0 731
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-10 Kaj Widell 2140/10 C 0 15.0 692
2019-12-25 2019-12-25 Umeå-11 Ludwig Wickman 1640/4 C 6 14.8 128
2019-12-06 2019-12-06 Umeå-7 Ludwig Wickman 2140/3 D 1 16.6 1100
2019-11-01 2019-11-01 Östersund-6 Ludwig Wickman 1660/9 C 5 15.2 56
2019-09-15 2019-09-15 Solänget-4 Ludwig Wickman 1680/9 D 1 15.0 113
2019-05-18 2019-05-18 Solänget-1 Jörgen Berglund 2140/9 D 0 16.9 425
2019-05-04 2019-05-04 Dannero-3 Jörgen Berglund 2140/4 D 6 17.3 160
2019-04-20 2019-04-20 Dannero-4 Jörgen Berglund 3160/12 C 0 19.0 348
2019-02-27 2019-02-27 Bergsåker-3 Susanne H Osterling 2140/8 B 0 16.9 317
2019-02-17 2019-02-17 Bergsåker-6 Jonas Johansson 2140/4 B 0 15.8 199
2019-01-05 2019-01-05 Bergsåker-5 Oskar Kylin Blom 2140/6 D 0 16.9 945
2020-05-01 2020-05-01 Dannero-2 Jill Ivarsson 1640/7 D 5 14.3 636
2020-01-17 2020-01-17 Bergsåker-9 Ludwig Wickman 2140/14 C 0 16.9 1177
2020-01-11 2020-01-11 Bergsåker-8 Ludwig Wickman 2140/3 D 0 16.8 1309ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se