Demex travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Demex travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Demex har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Demex har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Demex


En sjurättspott på hissnande 100 miljoner kronor hägrar i lördagens V75 i Östersund och många kommer jaga skrällar i kallbl..


En sjurättspott på hissnande 100 miljoner kronor hägrar i lördagens V75 i Östersund och många kommer jaga skrällar i kallblodsloppet. Det tror inte Jan-Olov Persson att man behöver göra. Han har själv med två hästar som startar med 20 meters tillägg men att de kan komma ikapp de bästa på startvolten tror han inte.
- 7 Guli Roy var ute i fredags på Hagmyren och gick hyggligt som fyra i ett femåringslopp, men det var vlädigt bra hästar emot. 9 Demex har gjort ganska det bra på V75 och formen verkar ganska hygglig. Men vi möter ju två väldigt bra hästar, 1 Spang Viktor och 3 Alma Prins, som står 20 meter före och det är omöjligt att ta 20 meter på dem.
Du brukar vara bra på att tippa. Vilken är bäst av dem?
- Det kan nog bli hårt mellan dem. Björn (Karlsson) trodde väldigt mycket på sin häst (Spang Viktor) senast men då slutade det med galopp. Nu har han ett bra läge i bricka ett och kan leda hela vägen. Men Alma är också väldigt bra och det räcker nog med två streck.

Kanal 75


V86-omgången inleddes med en rejäl skräll på Bergsåker då 16-oddsaren Ippon Futura fick luckan från tredje par invä..


V86-omgången inleddes med en rejäl skräll på Bergsåker då 16-oddsaren Ippon Futura fick luckan från tredje par invändigt in mot upploppet tillsammans med Mats E Djuse.
Efter ett högt tempo i täten hela vägen så bet det bra för Ippon Furura när han spelade ut sin speed.
Segern var nummer 13 i den tioårige valackens 120:e start i karriären.
Ippon Futura tränas av pappa Anders Djuse med licens på Östersundtravet.
- Fantastiskt kul! Det finns hästar och så finns det Ippon! Hade det inte varit för honom hade jag inte hållit på med det här längre, vilken kämpe det är. Att han har den här gnistan kvar efter 100 starter. Nu vart det tempo hela vägen och då funkar det på full väg också.
Mats E Djuse var kvällens kusk på Bergsåker och i V86-5 slog han till igen med 31-oddsaren Just Celebration. Från rygg ledaren kunde Mats E Djuse lyfta ut hästen i andra utvändigt genom slutsvängen och sedan avgjorde fyraåringen säkert sista biten över upploppet.

Kihlström tillbaka efter ryggproblem
I V86-2 på Solvalla imponerade Carisma Sisu stort i händerna på Örjan Kihlström.
Örjan Kihlström, som gjorde comeback efter sina ryggproblem, satt nöjd utvändigt om ledande Thela de Glatigne och 100 meter från mål kopplade Carisma Sisu greppet och stack undan nästan retfullt enkelt. Petri Salmela tränar det åttaåriga stoet som vann på 1.12,3 över sprinterdistans med bilstart.
Örjan Kihlström visade för övrigt fin form efter sitt ofrivilliga uppehåll och utanför V86-spelet fick han även segerdefilera med Pasi Aikio-tränade debutanten Lovish och med Timo Nurmos-tränade Linus Boy.
Kvällen bjöd på ett kallblodslopp inom V86-spelet och det blev favoritseger för Demex i V86-3 sedan Wiktor Kylin-Blom kört till spets efter 700 meter. Jan-Olov Persson tränar vinnaren.
Spets och slut blev det även i V86-7 där Jimmy H Andersson dirigerade hela vägen med Ready Lane. Joakim Claesson tränar vinnaren.
V86-4 var ett lärlingslopp över 2640 meter och segern gick till Toujours Vif. Elias Strandberg fick en bra start till spets och sedan blev han avlöst av favoriten Cesar F.C. I sista sväng fick Toujours Vif fritt och var sedan starkast över upploppet. Det var tredje årssegern för den tioårige valacken som tränas av Stig E Pettersson.

Dubbel för Skoglund
En överraskning blev det även i V86-6 där 12-oddsaren Felix Am var rejäl i händerna på Rikard N Skoglund och höll farten starkt över upploppet efter en resa i andra utvändigt till halvvarvet kvar då han fick göra grovjobbet själv. Mantorps Åsa Svensson tränar vinnaren.
Rikard N Skoglund var inte nöjd med det och han slig till även i V86-avslutningen där han svepte till spets med Merritt dryga varvet från mål. Daniel Wäjersten tränar vinnaren.
Fyra system med åtta rätt på V86 belönades med 1 604 504 kronor, sju rätt gav 13 488 kronor och sex rätt 764 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Lördagens V75-omgång är speciell på många sätt.Inte nog med att det är 15 hästar i varje avdelning. I sex av dessa &a..


Lördagens V75-omgång är speciell på många sätt.
Inte nog med att det är 15 hästar i varje avdelning.
I sex av dessa är det samma kuskar som gör upp, fjolårets segerrikaste på V75.
Från att tidigare avgjorts i ett lopp har vägen till att utse V75-mästaren utvecklats till landets mest prestigefyllda kuskmatch.
Eller?
- För mig är Björkampen (körs årligen på Bodentravet reds. anm.) den största kuskmatchen. Men det kanske beror på att jag har vunnit den. Vinner jag på lördag får jag väl säga att V75 Champions är störst, säger Rikard N Skoglund på väg att sätta upp sin just inhandlade brevlåda utanför det nya hemmet vid travcampen Erikssund i Sigtuna kommun norr om Stockholm.
Timmarna tidigare hade han och sambon Lina Bergström lotsat in hästarna i det nya stallet vilket innebar att Skoglund i samma stund fick licensen flyttad från Bergsåker till Solvalla.
- Anledningen att vi flyttar är att jag fått många fler kunder längre ner i landet. Jag tävlar så mycket mer här nere nu att det vore dumt att inte bo här. Man blir sliten av alla resor och förhoppningsvis betyder det att jag får sova lite oftare i min egen säng. Det senaste året har jag bott mycket hos Ulf Ohlsson.
Just Ulf Ohlsson är kusken som dominerar i landet när det kommer till att vinna lopp.
Fyra år i rad har han hemfört det prestigefyllda allsvenska kuskchampionatet.
En titel som Rikard N Skoglund trånat efter länge…
- Det var min barndomsdröm, att få vinna kuskligan. Det är väl inte förrän de senaste åren som jag känt att det verkligen kan lyckas en dag.
Faktum är att Skoglund fyra veckor in på det nya året toppar sagda lista med 23 triumfer, att jämföra med 16 för Ohlsson.
- Då har jag ändå haft en avstängning på åtta dagar också. Det gör att man får lite hopp om att det kan gå vägen. Men Ulf blir enormt svår att slå, förutom att han är en av landets absolut bästa kuskar är han så arbetsför och drar sig inte för att åka långt. Det är imponerande att se hur han krigar runt på banorna år efter år. Han har varit min förebild under hela min uppväxt och den dagen jag blir allsvensk champion så hoppas jag verkligen att det blir i kamp med honom.

Rivaler som samåker
Att resa långt och ofta är inget som Skoglund heller räds och de båda tidigare Bergsåker-kollegorna åker ofta på trav tillsammans.
- Det har blivit så och det är trevligare att samåka, det ska vi göra på lördag också.
Vem brukar köra?
- Jag tycker att jag kör mest, men frågar du Ulf säger han säkert tvärtom. Själv föredrar jag att vila på vägen upp och köra på vägen hem, men vi brukar variera.
Efter avstängningen i början av året har Rikard N Skoglund kört lopp 20 dagar i rad, innan han gjorde ett avbrott för att flytta hästarna denna torsdag.
Hur många dagar i rad klarar du av att köra?
- Hur många som helst känns det som. Nu när jag flyttat ner hit så vill jag verkligen jobba stenhårt för att slå mig in på så många banor som möjligt. Jag brukar ta två veckor ledigt varje år, i övrigt kör jag gärna varje dag. Det är min sambo som ansvarar för träningen av våra hästar, jag hjälper till då det inte är lunchtrav, eller när jag är avstängd.

Tror på Green Mamba
Att Rikard N Skoglund gjort en smärre kometkarriär in i den svenska kusktoppen bekräftas av att detta blott är andra gången som han kvalificerat sig för V75 Champions.
- Jag ser det som en liten hyllning till oss som offrat flest lördagar under föregående år. Även om jag som sagt gillar Björnkampen så är det här givetvis mycket större ur ett medialt perspektiv, med en hel V75-omgång. Dessutom är det väldigt trevligt att man får umgås med kollegorna under lite andra former med middag, så att man kan landa lite efter tävlingarna.
- Synpunkten man kan ha är att hästarna inte lottas vilket gör att det blir mindre rättvist jämfört med andra kuskmatcher, men det är så det är.
Hur ser du på dina chanser?
- Jag kör flera hästar för första gången och har ingen riktig koll. Men Green Mamba måste vara en bra möjlighet och sedan ser det intressant ut med några till.
Vad skulle en totalseger i V75 Champions betyda för dig?
- Det vore enormt stort, framförallt är det väldigt kul bara att få vara med.


Så här ser Rikard N Skoglund på sina V75-styrningar:

- 15 Gizmo de Veluwe (V75-1) såg jag när han löpte dött lopp senast och det är en fin häst med bra lunk. Han såg väldigt effektiv och bränslesnål ut med stora steg och det gör att jag tror att han passar bra över tre varv. Skulle det lösa sig härifrån så kan vi säkert vara långt framme.
- 2 Catwalk Ima (V75-2) har jag dålig koll på, men jag har fått positiva rapporter från tränaren som låter uppåt inför det här och verkar inne på ett offensivt upplägg. Själv har jag inte hunnit läsa på loppet, men att stå start med en formstark häst ser intressant ut.
- 10 Bouncing Ball O.O. (V75-3) har jag dålig koll på.
- 1 Demex (V75-4) har jag kört flera gånger även om det var ett tag sedan. Han har sett stark och bra ut på sistone och verkar ha hittat formen igen. Det är några konkurrenter på tillägg som kanske är för bra, men jag tycker att han är första hästen på startvolten och kommer vi till ledningen så kör jag där.
- 1 Tiger Marke (V75-6) har jag inte heller hunnit kolla upp ännu.
- 10 Green Mamba (V75-7) har imponerat på sistone. Jag körde henne även för tidigare tränaren och måste säga att hon har utvecklats i sin nya regi, båda vad gäller snabbhet och styrka. Löpskallen har alltid varit fin. När vi kom till ledningen när senast så sprang hon och bröt och krängde, det gjorde att jag inte vågade svara när Oskar kom så fort. Då tävlade hon med norskt huvudlag istället för sitt normala stängda, vi får se vad tränaren tänkt sig nu. Läget gör i alla fall att jag måste köra offensivt från början, så får vi se om det går att komma till ledningen. Jag tycker att hon ska vara favorit i loppet.

Robin Johansson, Kanal 75


Åke Svanstedt flyttade till Nordamerika för sex år sedan men är rätt ofta hemma med sin familj för att hälsa på sl&au..


Åke Svanstedt flyttade till Nordamerika för sex år sedan men är rätt ofta hemma med sin familj för att hälsa på släkt och vänner.
Under julledigheten kommer han att köra en del lopp. På söndagen var hemvändaren uppsatt på sex hästar i Bollnäs och segrade med en av dem.
Jan-Olov Persson-tränade Demex var favorit på vinnarspelet från sitt tillägg och lyftes ut från femteparet utvändigt under slutrundan och fick gå med i en rygg till i sista kurvan.
Demex klev undan till en överlägsen seger på tiden 1.29,4 över 2660 meter voltstart.
- Jag missade starten då han var så himla hård att hålla i. När väl loppet kom igång gick det bra. Det var en fin travare, berömde Svanstedt.
Svanstedt har nyss avslutat den resultatmässigt bästa säsongen i Nordamerika på de sex åren med nästan fem miljoner dollar inkört till stallet. En bra bit över 6000 segrar är noterade under karriären.
- Om det sitter i ryggmärgen att köra kallblod? Ja, det får vi hoppas. Hästen gick på själv där så jag behövde aldrig säga något. Men sedan har man inte koll på konkurrenterna eller någonting eftersom jag inte kör de här loppen numera och inte har kört hästen heller. Men det löste sig ju bra, sa Svanstedt som kör lopp i Sundsvall 27 december nästa gång.

Mikael Wikner, Kanal 75


Umåker bjöd på fina tävlingar på fredagskvällen och direkt i V64-inledninfgen imponerade storfavoriten Pydin när han vann ..


Umåker bjöd på fina tävlingar på fredagskvällen och direkt i V64-inledninfgen imponerade storfavoriten Pydin när han vann Troll Kevins lopp, final av Norrlands Fyraåringselit, med 100 000 kronor till vinnaren. Niclas Torstemo tränar den fyraårige talangen och i sulkyn satt Ove A Lindqvist.
100 000 kronor till vinnaren bjöds det även i V64-avslutningen som var final i Norrlands Stoelit. Även här blev det en favoritseger signerad Ove a Lindqvist som tog ett tidigt initiativ med tioåriga Mofaksan efter en vass start från tillägg. Mikael Olsson tränar vinnaren.
Ove A Lindqvist var kvällens kusk på Umåker och vann även V64-4 tillsammans med Storsjarmören.
Utanför V64-spelet blev det vinst i Eld Kevins lopp, final av Norrlands Treåringselit, för Jan-Olov Persson-tränade Demex tillsammans med Ulf Ohlsson. Även här var det 100 000 kronor till vinnaren.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-09 2016-12-09 Östersund-3 Ulf Ohlsson 2160/3 C 5 36.2g 63
2016-11-04 2016-11-04 Umeå-3 Ulf Ohlsson 2140/4 C 1 31.3 49
2016-10-21 2016-10-21 Umeå-1 Jan-Olov Persson 2160/7 B 4 32.9g 22
2016-09-13 2016-09-13 Östersund-1 Jan-Olov Persson 2180/5 B 3 32.3g 36
2016-08-04 2016-08-04 Bergsåker-4 Jan-Olov Persson 1640/7 A 0 g 15
2016-07-14 2016-07-14 Bergsåker-7 Jan-Olov Persson 2140/3 C 4 30.2 67
2016-06-30 2016-06-30 Bollnäs-1 Jan-Olov Persson 2180/9 C 4 32.3g 23
2016-06-14 2016-06-14 Solänget-1 Jan-Olov Persson 2168/5 C 1 32.9g 26
2017-12-21 2017-12-21 Östersund-9 Wiktor Kylin-Blom 2640/1 B 1 29.0 39
2017-11-27 2017-11-27 Bollnäs-2 Jan-Olov Persson 2660/9 A 2 29.5 47
2017-11-19 2017-11-19 Solvalla-4 Wiktor Kylin-Blom 1640/2 B 0 g 94
2017-10-22 2017-10-22 Hagmyren-2 Wiktor Kylin-Blom 1640/9 A 1 27.2 36
2017-09-25 2017-09-25 Hagmyren-2 Jan-Olov Persson 2640/7 A 0 g 33
2017-08-31 2017-08-31 Hagmyren-2 Jan-Olov Persson 2180/14 B 7 27.5 78
2017-07-29 2017-07-29 Hagmyren-12 Ulf Ohlsson 2640/10 C 3 28.2 37
2017-07-16 2017-07-16 Östersund-9 Jan-Olov Persson 2140/6 B 3 30.5g 134
2017-06-15 2017-06-15 Bollnäs-8 Jan-Olov Persson 2180/14 A 0 31.9g 102
2017-05-25 2017-05-25 Bergsåker-4 Jan-Olov Persson 2160/8 D 2 28.5 128
2018-12-14 2018-12-14 Umeå-5 Rikard N Skoglund 2140/8 A 1 28.5 30
2018-11-30 2018-11-30 Romme-6 Ulf Ohlsson 2140/4 A 1 27.9 29
2018-11-06 2018-11-06 Bergsåker-2 Rikard N Skoglund 2160/9 A 2 26.8 25
2018-10-18 2018-10-18 Hagmyren-2 Jan-Olov Persson 2160/2 D 1 27.9 22
2018-09-18 2018-09-18 Solänget-5 Jan-Olov Persson 2140/2 C 3 27.9g 17
2018-08-31 2018-08-31 Bollnäs-5 Jan-Olov Persson 1640/11 D 2 25.5 200
2018-03-02 2018-03-02 Bollnäs-6 Jan-Olov Persson 2140/6 C str
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-2 Per Linderoth 2640/3 D 7 29.7 111
2019-12-22 2019-12-22 Bollnäs-8 Åke Svanstedt 2660/15 A 1 29.4 22
2019-11-30 2019-11-30 Gävle-8 Wiktor Kylin-Blom 2160/12 A 2 25.0 289
2019-11-02 2019-11-02 Romme-9 Jan-Olov Persson 1660/10 A 3 24.8 40
2019-10-19 2019-10-19 Romme-8 Rikard N Skoglund 2640/1 C 0 27.1 188
2019-10-06 2019-10-06 Hagmyren-6 Rikard N Skoglund 1660/7 B 3 24.9g 119
2019-09-27 2019-09-27 Bergsåker-9 Rikard N Skoglund 2640/11 C 5 25.8 224
2019-09-14 2019-09-14 Bollnäs-8 Wiktor Kylin-Blom 2160/11 B 6 25.1 282
2019-09-01 2019-09-01 Hagmyren-6 Jan-Olov Persson 2660/8 B 1 28.7 45
2019-08-07 2019-08-07 Bollnäs-11 Rikard N Skoglund 2640/11 B 3 26.9 149
2019-07-27 2019-07-27 Hagmyren-8 Rikard N Skoglund 2140/1 C 4 25.2 215
2019-06-21 2019-06-21 Hagmyren-7 Rikard N Skoglund 2640/9 A 0 27.7 217
2019-06-14 2019-06-14 Romme-6 Rikard N Skoglund 3180/11 A 7 28.1 89
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-7 Rikard N Skoglund 2160/12 A 0 g 487
2019-04-12 2019-04-12 Umeå-7 Rikard N Skoglund 2160/9 A 2 27.6 39
2019-03-28 2019-03-28 Gävle-7 Rikard N Skoglund 1660/13 B 1 24.9 36
2019-02-22 2019-02-22 Romme-6 Rikard N Skoglund 2140/4 C 3 25.8 31
2019-02-13 2019-02-13 Bergsåker-2 Rikard N Skoglund 2640/5 C 1 30.5 16
2020-06-27 2020-06-27 Bergsåker-8 Wiktor Kylin-Blom 2160/5 D 7 23.1 1450
2020-06-06 2020-06-06 Östersund-6 Wiktor Kylin-Blom 2160/9 A 0 25.1 241
2020-04-26 2020-04-26 Solvalla-8 Wiktor Kylin-Blom 2660/7 A 4 25.7g 22
2020-04-12 2020-04-12 Romme-7 Wiktor Kylin-Blom 2140/5 C 2 23.9 214
2020-03-08 2020-03-08 Umeå-9 Wiktor Kylin-Blom 2140/5 A 2 26.0 15
2020-02-19 2020-02-19 Bergsåker-7 Wiktor Kylin-Blom 2140/3 A 1 25.5 26
2020-02-01 2020-02-01 Åby-8 Rikard N Skoglund 2640/1 A 3 26.2 51
2020-01-01 2020-01-01 Bergsåker-8 Wiktor Kylin-Blom 2640/8 B 3 27.4 60ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se