Darling Hornline travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Darling Hornline travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Darling Hornline har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Darling Hornline har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Darling Hornline


V75-omgången på Jägersro såg favoritbetonad ut på förhand och så blev också fallet. Den största favoriten V&a..


V75-omgången på Jägersro såg favoritbetonad ut på förhand och så blev också fallet. Den största favoriten Västerboonthenews hade lekstuga i Gulddivisionen och tränaren Lars Brindeborg har sin stjärna i ett fantastiskt fint skick. Västerboonthenews formligen flög till ledningen och han öppnade så snabbt att det var knappt så att startbilen hann undan. Sedan var det spel mot ett mål och tränare Brindeborg har sin stjärna i fortsatt knallform.
- Han såg läcker ut, det gjorde han. Bara lattjade och tycker det är kul. Nu fick han defilera hem det men det ska ändå göras. Det är klass på den här gamle gubben. Han är en fantastiskt härlig kompis, sa Lars Brindeborg.
- Innan vi körde ut till loppet stod han och tryckte sig emot mig och kramade mig. Han har blivit bättre och bättre och jag vet inte om han kan bli så mycket bättre. Det kan man inte begära. Han har varit oförskämt fin efter förra loppet.

”Hästen är ruggigt bra”
Även segerkusken Örjan Kihlström var full av beundran över Västerboonthenews.
- Han kändes lika fin som han har gjort länge och verkar behålla sin toppform. Det blev ju väldigt enkelt, han fick ledningen och fick bestämma och hade en hel del krafter kvar. Han är ju absolut en av de bästa som tävlar här hemma i Sverige nu och det är inte så illa. Hästen är ruggigt bra och räcker i många sammanhang, sa Örjan Kihlström.

Oasis Bi mot Prix d’Amerique
Tvåa bakom Västerboonthenews blev Oasis Bi som gjorde comeback efter VM-loppet i USA i mitten av oktober. Han fick en perfekt resa i rygg på ledaren men kunde inte hänga med vinnaren till slut.
- Han var helt okej som tvåa och travade fint. Nu känns det väl som att det är rätt nära Paris, sa tränaren Stefan P Pettersson angående att Oasis Bi är aktuell för ännu en start i Prix d’Amerique.

”Olle är kung”
Olle Rols har genomgått en metamorfos i sin utveckling i vinter. När han nu tog en bejublad hemmaseger var det hästens fjärde raka triumf och därmed har Olle Rols sprungit in närmare en halv miljon kronor på de fyra senaste starterna. Tränar gör Mats Rånlund och Olle Rols tog nu sin tredje raka seger på V75 tillsammans med Peter Ingves. Han redde ut det lite knepiga andraspåret och öppnade snabbt till ledningen. Sedan var det ingen som kunde hota honom och när Platon Face galopperade som slagen i slutkurvan stack Olle Rols undan till en smått överlägsen seger på nya rekordet 1.14,1.
- Han har ett hjärta av guld men har kanske inte den bästa tekniken. Vi hade provat att lätta honom i dag och det kändes lite rulligt men det var starkt att hålla ihop det. Han har grym fysik och hade faktiskt lite krafter kvar. Han blev rullig men styrkan finns hur mycket som helst. Sedan visade han startsnabbhet också. Olle är kung, berömde en glad Peter Ingves.

Global Unlimited sänkte favoriten Erwin
Favoriten Erwin fick ge sig i V75-2 från ledningen mot en ruggigt bra Global Unlimited. Kim Moberg hittade ner i andra par utvändigt från sjättespåret bakom bilen och attackerade över sista bortre långsidan. Den Svante Båth-tränade hästen var sedan mycket stark då han tuggade ner allt den sista biten via tredjespår runt slutsvängen. Ledande Erwin fick ge vika mot övermakten kort före mål men höll till andraplatsen.
- Det kändes jättestruligt i början och jag hade ingen riktig koll på honom. Han sprang och vinglade och jag försökte bara få honom att springa framåt och inte jävlas så mycket. Jag kände att han kändes stark ändå så det var lika bra att styra på direkt. Han är otroligt fin den här hästen och vilken utveckling han har haft, sa Kim Moberg som fortsätter att fira stora framgångar i sulkyn.

Dorinda lätt från spets
Andrahandsfavoriten Dorinda, tränad av Daniel Redén, vann stoloppet V75-4 enkelt från ledningen tillsammans med Örjan Kihlström. Hon fick sällskap på utsidan vavet kvar av favoriten Julia Af Solnäs som Peter Untersteiner lämnade andra par utvändigt med. Men hon hade inget att ge och var slagen in på upploppet. Dorinda gick ifrån till en lätt seger.
- Hon är ju fin den här märren och öppnade bra och var stark och rejäl till slut. Det är en lovande märr, berömde Kihlström.

Kash Brodda spatserade ifrån
Favoriten Nancy America i V75-5 konstrade i starten och galopperade direkt för Flemming Jensen. Då susade Darling Hornline till täten men galopperade även hon i den första kurvan. Då låg vägen öppen för andrahandsfavoriten Kash Brodda och Peter Untersteiner tog ett tidigt initiativ när han såg att de värsta motbuden kommit bort. Han forcerade Kash Brodda till ledningen efter drygt sex meter och då var mycket vunnet. Det sexåriga stoet spatserade ifrån till en mycket lätt seger på spänstiga ben med tussarna kvar i öronen och det norska huvudlaget oryckt. Kash Brodda närmar sig nu en miljon kronor i insprungna pengar.
- Hon håller sin fina stil och jag sa efter förra starten att det loppet får man bara glömma. De två bästa på papperet galopperade och jag fick köra fram och överta. Det blev billigt för henne. Hon har väldigt bra grundkapacitet och är så lugn och cool också, sa Peter Untersteiner.

Häftig uppvisning av Augustus F. – på 1.10,9
En häftig uppvisning i V75-6 bjöd Augustus F. på som ledde från start till mål för Stefan Söderkvist. Men han fick verkligen bekänna färg och efter en snabb start fick han inte ligga ifred utan fick uppvaktning av utvändige Clemenza Am och Lutfi Kolgjini. Men Augustus F., som tränas av Helena Burman, stack trots det stenhårda tempot bara ifrån till en överlägsen seger. Vinnartiden helt strålande 1.10,9 över distansen 1640 meter med bilstart. Imponerande minst sagt. En riktigt vass avslutning levererades av Jairo som från sista plats spurtade in som tvåa medan Clemenza Am höll till tredjeplatsen.
- Jag är imponerad av honom. Han kändes jättefin och gjorde ett jättebra lopp. Jag begärde lite av honom när bilen släppte fältet och fick ett ordentligt gensvar. Det är mycket kraft och styrka när man sitter bakom, sa Stefan Söderkvist.

Qahar Q.C. krossade allt
Qahar Q.C. är stark som en björn och han övertygade när han krossade konkurrenterna i V75-avslutningen och därmed tog sin femte raka seger. Ulf Ohlsson lotsade fram honom i andra par utvändigt från bakspår och gav sig iväg i tredjespår ut på den sista bortre långsidan. Den Catarina Lundström-tränade hästen knäckte alla till slut och vann enkelt.
- Han är ju fantastiskt bra och bara tågar på. Han är stark som få och det är kul att köra sådana hästar. Det var nära galopp någon gång, framförallt 1500 meter kvar, sedan tog det lite tid att få upp farten, sa Ulf Ohlsson.
Sju rätt på V75 betalade 3 330 kronor och sex rätt gav 63 kronor. Det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot kommande lördag då V75 avgörs på Romme.

Michael Carlsson, Kanal 75


25 grader i skuggan, sol, folkfest och en mycket snabb bana. Sådana var förutsättningarna på huvudstadsbanan Solvalla på lördag..


25 grader i skuggan, sol, folkfest och en mycket snabb bana. Sådana var förutsättningarna på huvudstadsbanan Solvalla på lördagen.
Spelarna sattes på hårda prov och utdelningen för sju rätt sköt upp i 1 077 933 kronor.
I huvudnumret Harper Hanovers lopp blev det i alla fall en favorit överst på pallen. Sjuårige Sauveur var tvåa i samma lopp i fjol tillsammans med Örebrotränaren Åke Lindblom.
Björn Goop tog över träningen under hösten och det blev seger den här gången i stället i landets mest klassiska långlopp.
Sauveur stod med 40 meters tillägg och serverades en smygare till mitten av sista kurvan. Efter att ha följt med i El Mago Pellinis rygg sista 1300 meterna kastade Björn Goop loss i slutskedet där Sauveur flög ifrån motståndet.
Det blev halv miljon kronor in på kontot för den stolte ägaren Christer Hammarström.

”Hamnade sist”
Sauveurs segertid var ett nytt världsrekord över distansen; 1.12,0/2180 meter – en kapning med en tiondel av franske Bird Parkers notering vid segern i loppet i fjol.
- Det är en fantastisk häst, så det här var han värd. Han hoppade kort från start eftersom han blev irriterade av omstarterna och jag hamnade sist. Men jag hade lite tur, det löste sig bra och hästen var duktig, summerade Goop blygsamt.
Att en annan tränare lagt grunden var han noga med att påpeka.
- Jag vill tacka Åke Lindblom som gjort det stora jobbet med den här hästen tidigare. Det är hans förtjänst också att hästen är här.
Tvåa slutade Daniel Redéns Sorbet och Örjan Kihlström och trea överraskningen Linus Boy, tränad av Timo Nurmos och körd av Johnny Takter.

Italienskt i stoeliten
26 442 personer såg den högsommarvarma tävlingsdagen på Solvalla. Till tävlingarna med Elitloppet på söndagen väntas det komma över 30 000 personer.
I den inledande stoeliten - Lady Snärts lopp – förlorade omgångens största favorit Wild Honey (66 procent) efter en resa utvändigt ledaren.
Sprinterloppet vanns i stället av italienskan Shadow Gar – flyfotad sexåring som kom från starter i Italiens största lopp Lotterian.
Efter ett lopp i andraparet utvändigt lyftes Shadow Gar ut 600 meter från mål av Pietro "Pippo" Gubellini och trots tredjespår genom den sista kurvan var det inget snack om vart segern skulle gå.
Shadow Gar, tränad av dansken Erik Bondo i Italien, vann loppet med fyra längder. Segertiden 1.10,3 över 1640 meter, bilstart.
- Det här är en häst som kan precis allt och flera gånger visat att löpningar inte spelar någon större roll. Solvalla den här helgen är de mest fantastiska omgivning man kan köra travlopp i. I hela världen, sa Pietro Gubellini, förstekusk i Bondo-stallet.

Fyraåringsduell i klass II
I klass II-finalen – den lägsta klassen på V75 – fick publiken på Solvalla se två fyraåringar blomma ut i sommarvärmen.
Hemmatränaren Pasi Aikios Uppohoppa kom från en mersmakande V75-seger i Örebro och redde nu ut det den tunga vägen firån ett lurigt elftespår.
Ett högt utgångstempo hjälpte fyraåringen på vägen och segergreppet var kopplat vid upploppets början efter en resa i tredjeparet utvändigt för Örjan Kihlström.
Segertiden över medeldistansen fantastiska 1.11,7.
Tvåa slutade Rushmore Face, lite av ”moralisk” vinnare av loppet. Adrian Kolgjinis häst fick trava utvändigt i det höga tempot men hade inga problem att knäcka ledaren på den sista bortre långsidan och ta över. En mycket stark insats av fyraåringen.

I övrigt noterades att...
…skrällarna duggade tätt på Solvalla. I klass I-finalen vek Johan Untersteiner ut från ledarryggen i början av upploppet och tackade för sig med egentränade Niagara Broline.
Untersteiner satt upploppet ner medelst höga tömmar i en lång segergest.
…Jörgen Westholm ledde 2138 av de 2140 meterna med Joy de Castella i finalen av Diamanstoet. Då dök Stig H Johansson-tränade Dream Lane upp och grep segern på målfoto för Erik Adielsson efter en stark avslutning från djupaste kön.
Galopp 800 för favoriten Darling Hornline.
…Bollnäs-amatören Magnus Träffs Queer Fish svarade för en snuskigt stark prestation i silverdivisionens final. Kaj Widell hamnade utvändigt ledare i det höga tempot men den åttaårige valacken bara bet i och vann på 1.11,7 över 2140 meter, bilstart.
…Åke Svanstedt fick vinna på svensk mark igen i bronsdivisionen. Aron Palema går under Stall Palemas flagg och tränas av Pär Hedberg på Axevalla. Karl-Erik Bender, mannen bakom Palema-stallet, har ju som bekant haft stora framgångar tillsammans med Svanstedt.
…det blev miljonutdelning på V75. Sju rätt på V75 delade ut 1 077 933 kronor. Sex rätt belönades med 5 874 kronor och för fem rätt fick man 367 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Kalla det påsksmällar. Det är inte ovanligt att det brisera en hel del sådana när Rommetravet kör V75-tävlingar i pås..


Kalla det påsksmällar. Det är inte ovanligt att det brisera en hel del sådana när Rommetravet kör V75-tävlingar i påsktid.
I fjol blev en spelare på en butik i Sundsvall ensam på V75. Utdelningen då 20,5 miljoner kronor, med en insats på 294 kronor. Samma 2013 då ett system hittades med alla rätt och delade ut 22,6 miljoner.
Inte fullt lika svårt blev det på påskdagen på Rommetravet i år. 8,75 system prickade alla vinnarna och värdet enbart för sju rätt dök upp i 2 011 930 kronor.

En Harry med Boost
Kallblodskungen Månprinsen vann som storfavorit tillsammans med Gunnar Melander vilken var mångas spik. Det mesta i spelväg ställdes dock på ända redan i den första avdelningen där Per Lennartsson segrade med egentränade Nappa Scar. En skräll spelad på under en halv procent (!) på V75. 
Harry Boy-spelet blev framgångsrikt. En kupong inlämnad på Direkten i Grythyttan för 480 kronor delade ut drygt 2,1 miljoner.
En Harry Boy-kupong för 90 kronor inlämnad på atg.se fick bara sex rätt. Nu hade man satsat på Boost och fick därför hela 1,5 miljoner kronor ändå.

”Så osocial du är”
Påskdagens verkliga storvinnare var andelsspelet på Wallins Tobak i Köping. Systemet som satt hade 28 andelsägare och delade ut nästan 6,2 miljoner kronor.
Bröderna Raafat och Rany Saleem, 27 och 29 år gamla, köpte butiken för ett år sedan.
- Jag och brorsan tippade systemet tillsammans och spikarna satt på Månprinsen och Darling Hornline. Så kul för butiken och Köpingborna! Eftersom det är påsk firade vi med familjen. Alla var så irriterade på att jag satt och kollade på ATG Live i mobilen. Min mamma bara:” Så osocial du är!”. Nu blir det tårta och bubbel i butiken i veckan, säger Raafat Saleem skrattande.
Andra storvinnande system var inlämnade på Flanör Depeschkontor i Gävle, Direkten Spelcenter i Frölunda, Ica Supermarket i Bjärnum, ett system i Finland samt på atg.se.

Mikael Wikner, Kanal 75


Volstead fick öppna hårt för att komma till ledningen.D.D.’s Hitman styrdes fram utvändigt halvvägs in i loppet.Där bö..


Volstead fick öppna hårt för att komma till ledningen.
D.D.’s Hitman styrdes fram utvändigt halvvägs in i loppet.
Där började duellen i Rommeheatet, den tredje deltävlingen av Olympiatravet.
En duell som plötsligt utmynnade i ett trekejsarslag.
Över upploppet kom nämligen årsdebuterande Nadal Broline flygande från sin position i fjärde par utvändigt.
Medan de två främsta krigade sida vid sida stormade den senare fram ute i banan.
Vid mållinjen var trion till synes jämsides.
- Det är hårt. Lite positiv känsla har jag ändå på något vis har jag. Han gick något fantastiskt, vilken häst, hann vi inte dit är det inte mycket att säga om. Men det vore roligt om han vann, kommenterade körande Ulf Ohlsson i väntan på målfotot.
Ett målfoto som alltså visade att Nadal fångade in tätduon i allra sista steget.
- Den här hästen har jag alltid varit väldigt, väldigt förtjust i. Jag gillar honom skarpt. Hade han fått lite bättre rygg runt sista kurvan så vinner han nog ganska klart, fyllde segerkusken på.
Tränaren Reijo Liljendahl såg loppet från sista bortre långsidan.
- Som det blev kört trodde jag egentligen aldrig någon gång att han skulle hinna fram. Men det var ett fantastiskt upplopp, berömde Reijo vars sjuåring kan luta sig mot statistik som påminner om självaste Nuncio.

Första riktiga träningsvintern
Nadal Broline har aldrig galopperat i lopp och aldrig varit sämre än fyra.
Och med blott 27 starter i kroppen känns han som en frisk uppstickare i den absoluta eliten sina sju år till trots.
- Jag måste tacka ägarinnan som varit tålmodig med hästen och gett mig förtroende att matcha honom som jag önskat utan något tryck. Han hade sina reaktioner som unghäst och hade han tävlat mer då kanske vi aldrig stått här idag. Den här vintern är första gången som jag kunnat träna honom precis som jag vill, jag hoppas att det ska ge resultat framöver.
Är han redo för Olympiatravet om två veckor?
- Vad tycker du själv? Som han såg ut idag är han nog det, avrundade Reijo Liljendahl.
Höga betyg ges även till de två kombattanterna där framme där respektive kuskar var fullt nöjda.
- Hästen gick jättebra, det var öppningen som gjorde att det satt i benen till slut. Det gick väldigt fort första 150-200 meterna. Han kändes jättefin, kommenterade Örjan Kihlström om tvåan Volstead medan Johnny Takter gav sin syn på D.D.’s Hitman:
- En jättefin tävlingshäst som gör en otrolig prestation utvändigt.

”Hade inga planer på att vinna”
Årsdebut gjorde även söndagens stora påsksmäll som la grund till miljonutdelningen.
Per Lennartsson skickade ut femårige Nappa Scar efter fem månaders vinterträning och från svårt spår återfanns duon i absoluta botten av strecklistan.
- Som jag sa innan, hästen ska ha ett lopp i kroppen. Jag hade inga planer på att vinna, men han ville annat, mös Lennartsson sedan han serverat en resa i fjärde inner och Nappa Scar visat sprudlande löpglädje när luckan uppenbarade sig.
Det var första segern sedan juni 2015 för hästen som under fjolåret tjänade en dryg halvmiljon som bland annat femma i Sprintermästaren och fyra i Europaderbyt.
- Det är ingen lätt årgång med Readly Express och Uncle Lasse. Han gick nästan samtliga lopp mot de tuffaste hästarna och det var därför han inte vann på hela säsongen. Det var inga sådana med i det här loppet, så i efterhand är det ju lätt…, analyserade Lennartsson sedan han rensat bort 98,9 procent av de inlämnade V75-systemen och satt ingångsvärdet till 1 544 kronor.

Litar på varandra
Av de som hittade alla rätt hade nog många satt sin tillit till omgångens största favorit Månprinsen A.M.
Gunnar Melander väntade sin vana trogen med attacken i det längsta, och Månprinsen sluggade sig sin vana trogen förbi täthästarna sista biten.
- Man behöver inte driva, man bara släpper åt honom så vill han vinna själv. Det är så härligt att han litar på mig, han vet att då jag ger signal så orkar han hem, förklarade Melander om kallblodskungen och avslöjade att man i år skippar avelsbiten för att koncentrera sig helt på tävling.
En annan favorit som höll var Darling Hornline som blixtrade till spets för Johnny Takter och gick undan efter behag trots hårt tempo under vägen.
- Hon har varit fin hela tiden, men vi har jobbat med henne på vårt sätt och jag tycker att hon känns smidigare än hon gjort tidigare. En underbar häst, sade tränaren Helena Burman om sitt nyförvärv.

Dubbel för Untersteiner
När Disco Volante sällade sig till dagens flertaliga galoppörer låg manegen krattad för Rushmore Face. Adrian Kolgjini parkerade självsäkert utanpå ledaren och såg ut att ha koll på fältet hela slutvarvet.
Mindre betrodde hästar där bakom gjorde att ingen hittade fler än fyra rätt på Top 7 och att nästan 400 000 kronor rullar vidare till kommande lördag på Umåker.
Därmed återstod 233 V75-system inför de avslutande avdelningarna som helt kom att handla om Johan Untersteiner.
Denne inledde med att smyga dit överraskningen Niagara Broline innan han sänkte konkurrenterna den tunga vägen bakom M.T.King of Cash.
- Ju längre distans desto mer kommer han till sin rätt. Han är tuff sista 200 meterna, kommenterade Dagens Dubbel-kungen som fastställde V75-utdelningen till 2 011 930 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Darling Hornline vann i fjol uttagningslopp till såväl Stochampionatet som Derbystoet. I finalen av Stochampionatet galopperade hon under anfall i si..


Darling Hornline vann i fjol uttagningslopp till såväl Stochampionatet som Derbystoet. I finalen av Stochampionatet galopperade hon under anfall i sista kurvan och där var det minst en andraplats som gick upp i rök.
Det nu femåriga stoet har på åtta starter tagit fyra segrar och två andraplatser. Efter försäljning i slutet av förra året lämnade hon Per Nordström och gick i träning hos Helena Burman. Detta efter att Helena Burmans sambo, Göran Falk, köpt hästen.
- Det känns att det är en jättebra häst och det har hon ju visat tidigare. Jag älskar henne, hon är superfin. Hon är jättesnäll och har jäkligt bra löpskalle, säger Helena Burman.
- Jag tycker om att göra mina egna hästar och ta fram unghästarna från grunden men det är klart att man gärna får in sådana här fina hästar också. Det är inte varje dag det dimper ner hästar av den här sorten i träning.

Hög segerprocent för stallet
Jägersrotränaren har börjat det nya året starkt och kan stoltsera med en segerprocent på 24 för stallets 32 hästar. De har gjort 21 starter, tagit fem segrar, två andra- samt fem tredjepris. Mer än hälften av starterna bland de tre alltså.
- Hästarna är fina och har gått bra men det borde ändå ha varit några segrar till, säger Burman lite självkritiskt.

”Gick ett jättebra provlopp”
En häst som onekligen lär hjälpa till att bättra på de fina siffrorna ytterligare är Darling Hornline. På söndag i V75 i Halmstad gör hon första starten för Helena. Hon har spår fem bakom bilen och körs av Johnny Takter. Det var också Takter som testade Darling Hornline i ett provlopp för några veckor sedan. Då avslutade hästen mycket bra och var först i mål i en snabb avslutning och såg fin ut.
- Hon gick ett jättebra provlopp och avslutade sista varvet efter 1.13 och Johnny var nöjd. I övrigt har hon gått sina ”mulliga jobb” och provloppet är det snabbaste vi har kört med henne, säger Burman.
Vad tror du om segerchansen i debuten för dig?
- Är hon som hon var i provloppet måste hon väl ändå ha en någorlunda bra chans. Men jag känner henne inte som tävlingshäst ännu. Hade jag varit en superoptimistisk människa hade jag bara bräschat på men jag vill att hon ska starta först och funka på alla plan innan jag drar till med några ytterligare superlativer. Vi kommer att köra med skor runt om, säger Helena Burman.

”Galoppen senast en missräkning”

Du har ytterligare en häst till start i söndagens V75. Det är Augustus F. som galopperade i slutsvängen senast och var trea i årsdebuten innan dess. Vad säger du här?
- Augustus F. (V75-1) var överraskande bra i första starten då han spurtade bra i en snabb avslutning. Men galoppen senast var en missräkning. Johnny tyckte att han kändes stark men tog ett felsteg i sista sväng. Vi får se nu, det är ett litet prov att han ska komma igång nu. Jag har svårt att bedöma hans chanser men vi kommer eventuellt att köra honom barfota fram den här gången.

Michael Carlsson, Kanal 75


Onsdagskvällens V86-omgång på Jägersro var speciell med idel uttagningslopp till Svenskt Travderby och Derbystoet på programmet.Samm..


Onsdagskvällens V86-omgång på Jägersro var speciell med idel uttagningslopp till Svenskt Travderby och Derbystoet på programmet.
Sammanlagt 24 platser i de båda finalerna skulle fyllas och de två först placerade hästarna i vardera försök tog sig vidare till finalerna söndagen 4 september.
Många har ropat om att Readly Express är Europas och kanske även världens bäste fyraåring. Timo Nurmos har visat oerhörd styrka i tidigare lopp och imponerat - men när det gällde som mest behövde hästen inte anstränga sig så mycket.
Jorma Kontio lät favoriten trampa igång i säkerhetsfart från start. Efter att ha glidit till ledningen efter 500 meter fick Readly Express sedan bestämma farten fullständigt och kunde sticka undan enkelt.
Sparade krafter till finalen för ägarna Brave AB & Bro Byggnads häst.
- Han kändes fin hela vägen och sprang med öronen framåt på upploppet. Hoppas att han är lika fin i finalen, sa Jorma Kontio.
En final med två miljoner kronor i förstapris

”Där rök den derbychansen…”
I blott nionde starten i livet bombade Isor Håleryd hem det första uttagningsloppet till Svenskt Travderby på 1.12,5 över 2640 meter. Hästen var het och tog sig till ledningen först efter 600 meter.
Utvändigt höll likaledes hete Farzad Boko uppe tempot men kunde ändå knipa andraplatsen en bit bakom för Roger Malmqvist.
Peter Untersteiner medgav att han inte hade trott på chans när klockan visade 1.10,5 första varvet.
- Där rök den derbychansen tänkte jag - men hästen räddade mig. Det är inte många gånger det räcker till seger med sådana öppningar. Hästen är helt fantastisk, sa Halmstadtränaren.

En stark Pajas
Christoffer Eriksson körde som han satt bakom bästa hästen i det tredje uttagningsloppet - och gjorde det nog också.
1300 meter från mål hade Pajas Face fått runda till positionen utvändigt ledaren och kusken förivrade sig inte. Pajas Face avväpnade ledande Target Kronos i mitten av upploppet och höll även undan för i rygg ledaren gående Angle Of Attack.
- Med facit på hand var det en kanonstyrning. Men jag bara måste göra något eftersom det gick alldeles för långsamt, sa Eriksson om hemmatränaren Lars I Nilssons bidrag i finalen om lite drygt två veckor.
Lutfi Kolgjinis satsning med ett sto i den öppna klassen resulterade i en finalplats. Pasithea Face forcerades till ledningen efter 600 meter och höll ett högt tempo med 1.13,5 på varvet.
Bakom satt Johan Untersteiner med Day Or Night In. Ekipaget hakade enkelt på när Pasithea Face fick rycka undan i den sista kurvan och 75 meter kvar hade röd kusk tagit sig förbi en tapper ledarinna.
- Det här var som jag kört loppet i badkaret. Vi kunde inte få ett bättre lopp, sa Johan Untersteiner.

Nurmos andra finalist
Timo Nurmos kunde räkna in sin andra derbyfinalist i Ceasar Sisu som Örjan Kihlström lotsade in från tredjeparet invändigt i ett lopp som inleddes på 1.07,0. Tvåa Halmstadamatören Roger Perssons Zoko Lane körd av Thomas Uhrberg.
Roger Walmanns Heavy Sound kompletterade derbyfältet I det sista uttagningsloppet. En riktigt fin insats av hästen som kördes av Kenneth Haugstad.

I övrigt noterade vi att…
Otrobanda och Peter Untersteiner ledde från start till mål i det första av två uttagningslopp till Derbystoet på V86-kupongen. En revansch för den knappa förlusten i Drottning Silvias Pokal. Galopp för betrodda Spoil Me.
… Per Nordström hade satt Darling Hornline i ett fint skick i det andra uttagningsloppet till Derbystoet och visade att han hade täckning för sin optimism på förhand. Efter 600 meter nådde man ledningen och Darling Hornline behöll spänsten till mål.
...Robert Bergh tränar den troliga favoriten i Derbystoet. Timbal hade inte startat sedan i april sedan hon skadat sig lätt i hagen men avgjorde trots detta resolut från dödspositionen. Med ett lopp i kroppen kommer Timbal ännu bättre rustad till den stora uppgiften om drygt två veckor. In Toto Sund (Daniel Redén), Princess Face (Lutfi Kolgjini) och xxx ( var de andra försöksvinnarna i stona uppgörelse utanför kupongen.
…utdelningen på åtta rätt på V86 blev 7 069 kronor, sju rätt 114 kronor och sex rätt 17 kronor. 

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-20 2015-11-20 Kalmar-2 2140/2 1 16.4 37
2016-10-17 2016-10-17 Halmstad-9 Per Nordström 2140/10 A 1 13.1 44
2016-09-04 2016-09-04 Jägersro Trav-9 Per Nordström 2140/5 B 0 13.5 108
2016-08-24 2016-08-24 Jägersro Trav-9 Per Nordström 2140/6 B 1 12.2 33
2016-07-24 2016-07-24 Axevalla-10 Per Nordström 2640/9 C 0 g 236
2016-07-15 2016-07-15 Axevalla-8 Per Nordström 2640/1 B 1 14.8 84
2016-06-15 2016-06-15 Vaggeryd-6 Per Nordström 2140/10 A 2 14.2 29
2016-05-30 2016-05-30 Halmstad-3 Per Nordström 2140/1 C 2 14.4g 17
2016-05-16 2016-05-16 Halmstad-4 Per Nordström 2640/9 B 1 14.6 47
2017-12-09 2017-12-09 Åby-8 Johnny Takter 2140/8 C 2 13.3 156
2017-10-14 2017-10-14 Åby-7 Örjan Kihlström 2140/7 C 0 13.5 251
2017-09-22 2017-09-22 Kalmar-8 Johnny Takter 2140/2 B 2 13.5 56
2017-08-30 2017-08-30 Åby-9 Tobias O Eriksson 1640/9 B 5 11.5 206
2017-08-12 2017-08-12 Åby-4 Johnny Takter 2140/10 A 3 13.6 63
2017-07-25 2017-07-25 Jägersro Trav-6 Johnny Takter 1609/8 A 4 11.6 295
2017-07-06 2017-07-06 Halmstad-5 Johnny Takter 2140/1 A 2 12.9 37
2017-06-20 2017-06-20 Jägersro Trav-6 Johnny Takter 2140/1 A 2 14.5 15
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-9 Johnny Takter 2160/11 A 0 12.5g 24
2017-04-29 2017-04-29 Åby-9 Johnny Takter 2140/10 B 4 12.2 68
2017-04-16 2017-04-16 Romme-6 Johnny Takter 2140/5 A 1 12.8 26
2017-03-26 2017-03-26 Halmstad-9 Johnny Takter 2140/5 A 2 13.1 36
2018-04-28 2018-04-28 Åby-2 Johnny Takter 1640/5 D 0 12.1 97
2018-04-19 2018-04-19 Jägersro Trav-4 Tobias O Eriksson 1640/1 C 0 g 31
2018-01-30 2018-01-30 Vincennes-3 E Raffin 2850/7 D 0 119
2018-01-13 2018-01-13 Jägersro Trav-9 Thomas Uhrberg 2140/5 C 6 14.8g 38
2018-01-03 2018-01-03 Jägersro Trav-8 Johnny Takter 1640/3 A 1 12.9 15



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se